A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Viki, sajna az én fiacskám csak hason hajlandó elaludni, így a séták gyötrelmesek, mert forgolódni akar, meg felülni! :?

Orsóanya, reggeli ébredés után egész jól elvan kb 1 órát. Ébradések után egy felet. Este 5-tól pedig ott kell ülni mellette és csak vele foglalkozni különben tutul! :?

KépKép
hene

Már megint nekem jutott!

Szly, lassan készítheted a táblicskut!!!!!!!!!!!!!

KépKép
hene

Kata: akkor amiket ma enekeltek, hozhatod is penteken:)

Muffin: igazan ugyes a fiad! na meg te is a bukta miatt!

hordozo: Anna 4 percet sincs el benne :twisted: meg jo hogy nincs autonk!

a babakocsi se tsrtozik a kedvencei koze, remelem ha majd mar ulhet megkedveli!

forgas: tegnap ismet nem ment neki, szoval meg csak probalkozasi fazisban van!

mar csak 36 nap???????????huha!

tenyleg gaz hogy Anna sokat iszik cumisuvegbol? tegnap egy anyuka rampiritott es mondta nagyon nehez dolgom lesz mikor le akarom rola szoktatni....de hat nem tud poharbol inni, nekem fontosabb hogy lemenjen bele valami folyadek, mint az hogy majd 8 honaposan mar poharbol igyon :oops: vagy?

ebedotlete van valakinek?
Ugy gondolkodva, hogymost takaritanom kell, del korul jon a vedono( ja es igen gorcsol a hasam, szoval nem vagyok a topon :twisted: )
Vendég

Hoztam egy képet!

Hason berregés nyálfröccsel!!!!!!!!

Kép

KépKép
hene

Bondi! Köszi
Vendég

Tami!
Sz@rd le az okos anyukát! Majd megtanulja, mint más gyerek! Gondolom az az anyuka szoptat világba. Laci is cumisüüvegezik, ebből issza a pótlást. Én egyáltalán nem aggódok. Eljön az idő a csörös pohárra is.

Én tegnap este paprikás krumplit csináltam.
20150601134430

Bondi!
Ügyik voltatok! Látod! Rád vki vigyáz és felügyel szopi közben!

Gergő ügyike! Milyen édesen morcosan néz!
20150601134430

Hene! Gergő nagyon ari!
Vendég

Sziasztok!

Lackónak Boldog hófordulót! nagy pusszantás Neki! :D

Muffin, Nagyon ügyi Eliot, gratula a forgáshoz! Minket is megelőzött! 8)

Szly, nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!

Bondi, Otinak jobbulást! Nekem meg a mai hsz-odban a szabit vettünk ki már az oviba, tetszett :D :D

Anyjuk, ebéd nálunk rakottkel! :D

Patr, szerintem is csini volt Zsuzska, de ha ő anélkül akart menni, inkább mint hogy rosszul érezze magát!

V.Kata, öregnénik.......... :D :D :D :D
ja és képek tényleg nagyon szépek! máskor is kérünk!

Kike, lehet h irtad csak nem emlékxem, mi helyzet a csomóval nem tünt el?

Hene, Geergő nagyon kis ügyes! édi a kép!

Titi, nem akarok rosszat irni Tamásról, de ez nagyon nem szép ahogy viselkedik. osztom a többiek véleményét!

Tapancs mi a helyzet nálatok, Dávid evett azóta valamit!

Mi ma megjártuk már a dokit, kapott Benu köptetött, és várunk még az a.b-mal. Tegnap nagyon lázas lett! elég pocsék éjszakám volt sokszor elsirt, még szerencse hogy Szoni csak fél6kor kelt enni!

Most futok mert felébred leányzom!
Puszi Mindenkinek!
bencuri

Hu Bondi ez gyonyoru lehetett! Anyanak otthon megvan kazin!
De ha jol lattam a kepen ti evangelikusok vagytok nem?
Es te viszed mar natit is templomba? igazabol nem tudom mikor "kezdjem" el Annat vinni?
Most meg ugye vegigaludna job esetben,de meg nem tudna hova tenni az elmenyt, a hallottakat, meg hat en szeretnek egy jo kozosseget talalni! Ahol vanak gyerekfoglalkozasok! Kesobbiekben nem a szaraz kotelezo hittan hanem igazi KOZOSSEG!

Tenyleg valaki tud Budapesten jo , mukodo, kozvetlen , befogado keresteny kzozsseget?
Es errol kinek mi a velemenye mikortol "kell" elkezdeni a vallasoso nevelest, ha en ilyen modon szeretnem nevelni?
Oke, peldamutatas, ertekrend, itthon mi olvassuk a kis imat minden reggel es este...de mikortol vigyem misere?
Vendég

Szép napot :P
Igyekszem visszazökkenni a régi kerékvágásba... Már úgy hiányoztatok!!!

Akata :P
Liluval most ott tartunk, hogy jövő pénteken kell megnézze őt az a pszichopedagógus, akinek a szakvéleménye alapján hivatalosan is kimondható lesz a hyperkin. magatartászavar. Lehetőségek:
- ha kimondja, akkor ezzel a szakv-el már mehetünk a FIMOTÁ-ba viselkedésterápiára+esetleges gyógyszeres kezelésre,
- ha nem mondja ki, akkor is megyünk a FIMOTÁ-ba, de akkor a szakv-t nekik kell megcsinálni, és ezzel az a problémám, hogy rengeteg időt vesztenénk (no, meg pénzt is, de itt az idő, ami most sokat nyom a latba)
Majd légyszi az általad említett szakemberek nevét, elérhetőségét dobd át nekem priviben! Ha eseteleg v.melyikük közelebb van, mint a FIMOTA, azt is szeretném fontolóra venni :wink:
Adél könnyen átállt a 2 alvásra?

Orsi :P
Igazi love story 8) Köszi! Majd tegyél fel te is sok képet a Manócskádról!!!

Ági :P
Annyira jó olvasni, amiket írsz 8) Látszik, hogy pszichológus vagy! A drogos dolgokat, mikor írtad, olyan jó volt olvasni. Meg, hogy fontos a sport.
Liluval csináljuk kőkeményen a BHRG-s gyakorlatokat. Nagyon kivagyunk mindketten a végére. Én fizikálisan, ő pedig agyban. De itt ez a lényeg. A FIMOTA oldalán vagy egy nagyon szuper iromány (dr.László Zsuzsa: Az örökmozgó gyerek), és azt kinyomtattam, és most Apussal ezt olvasgatjuk. Érdekes, milyen tanácsokat ad, és mennyire mintha rólunk írták volna...

Tappancs :(
Sajnálom, nagyon... Én kanalas gyógyszert adtam régebben Lilunak úgy, hogy ujjamat belemártottam, ő meg leszopogatta. Hát, 10 percig eltartott, mire azt a kisadagot így beletermeltem, de a szopóösztön segített :wink: Ezt cumival is lehet játszani. Hátha...

Titikém :(
Nagyon sajnálom, hogy Tamás csak ezt tudja emlegetni, hogy őt mi zavarja... És, hogy téged mi zavar, és mennyi stresszt élsz meg nap, mint nap? Nekem nincs olyan jó emotikonom, mint Vikinek, Bondinak, de buksisimi neked!!!

Zsu :P
Édes Brúnó!

Viki :P
Anyóca, hogy állsz most szoptatás-ügyileg? Látom, ki szeretnéd váltani a tápit főzire. Tankol még 4 körül Lackó?

Marcsi :P
Sajnálom, a fertőzést :?
Grapefruitmag-olaj nagyon jó! (Ha kell, én nagyon olcsón tudok szerezni, mert Anyu az ÖKONET-nél van, és sok kedvezményt kap!) Ja, és van kombinált kezelés a gombára: olajfalevél kapszulát szétnyitni, 3 csepp gr.mag-olajat belecseppenteni,, visszazárni, és 2 ilyen kapszulát felhelyezni. Este kell csinálni tejsvas irrigálás után érdemes :wink: A kúra 3-5 napos legyen!

Lányok :P
Már rég akartam írni, de mindig elfeledtem: akinek bármire szüksége van az ÖKÖNET-től, írja meg priviben, és jóval eladási áron alul beszerzi nektek Anyu! Már lebeszéltem vele, és mondta, hogy nagyon szívesen!
www.okonet.hu
Én elég sok mindent használok, és nem is tudom, mikor voltunk utoljára betegek... 8) Kopp-kopp!

Véda
Vendég

Jó reggelt!

Hene nagyon édes Gergő!

Patr emlékszem a mi időnkbe is ez volt,hogy nekem nem tetszett valami, de mindenki mégis azt mondta hogy jól áll. Úgyhogy muszáj megérteni a kis lurkókat! :)

Kép
linda24

Csabikámmal mi most esténként kínlódunk. Nem megy az esti elalvás...
Sztem túl sok neki a 3X-i alvás. De a 2. alvásból 4 körül ébred. Az nagyon korai ahhoz, hogy kibírja vele esti fürdésig. Ha előbbre is hoznám a fürcsit, mikorra? 7körül? És fél8-kor már ágyban lenne? Fogalmam sincs. Most még alszik 6-7 között egy 3/4 órácskát, és ezzel van el úgy f9-ig. Akkor jön a fürcsi, szopi, de f11-ig nem bír elaludni :roll: Szerencsére Lilu jót horkol a szoba másik végében :D Öröm az ürömben :wink:
Majd agyalok...

Véda
Vendég

Sziasztok!
Mi éjféltől sajnos megint 2 óránként keltünk.

szly!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Viki!
Lackónak boldog hófordulót!

Linda!
Alig ismerteleg meg az uj vonalzóval és avatarral! :)

Anyjuk!
Nálunk lencseleves lesz és császármorzsa!

Mi amugy ma tuti nem megyünk semerre, mert szakad az eső! :( Még jó hogy tegnap egy jó nagyot sétáltunk!

Már csak 25 nap, és utazunk!!!!! :lol: :lol: :lol:

d.dodó

Véda boldog szülinapot Lilunak egy kicsi előbb, de nam szeretném elfelejteni! mit kap a nagylány?

Babu, milyen nagyfiú Szabi! édes!
bencuri

Sziasztok!

Viki, Véda! Köszönjük a dicséreteket!

Véda! Nálunk is hasonló a helyzet éjszakai alvással. Brúnóm kb. 6 hetes korától átalussza az éjszakát, bár mindig elég későn tudott csak elaludni, de az utóbbi napokban ez kitolódott 11-12-re. Tegnap rekordot döntött, fél1kor (!) sikerült elaludnia. Cserébe a 6-os evés elmaradt és csak 8-kor keltünk, de akkor is durva.

Muffin! Eliot tényleg nagyon ügyes! Látszik rajta a küzdeni akarás és tudás (persze volt kitől örökölnie).

Anyjuk! Mi római katolikusok vagyunk, én már elvittem Brúnót 2szer vasárnapi misére, amikor jó idő volt. Az elsőt kenguruban végignézegette, a másodikat átaludta babakocsiban. Szerintem az nem baj, ha még nem érti, mi történik ott, csak érezze jól magát (nekem hatalmas élmény volt, amikor először vittem magammal a templomba "bemutatni").

Orsóanya! A hordozóban ücsörgés 45 percig engedélyezve hány hónapos korig tart? Mi kb 2 hónaposan mentünk Pestre Brúnóval és szinte egész nap a hordozóban volt (felszerelhető a babakocsi vázára és így vittük magunkkal).

Marcsi! Neked volt Haberkorn márkájú babakocsid Emmával, amit hamar kinőttetek? Nekünk ilyen van és tényleg nagyon kicsi, most még éppen elfér benne Brúnó, de hogy a telet nem húzzuk ki vele, az fix! Sajnos neten rendeltem a kocsit és nem néztem meg, mekkora élőben. Amúgy nagyon szeretem, mert könnyű vele közlekedni.

Ti mikor kezditek/kezdtétek használni a sportrészt?

Vkata! Gyönyörűek, sőt művésziek a fotók, a Dórikásak és a tájképesek is! Sztem fotókiállítást is rendezhetnétek! :wink:

Hene! Gergőd igazi férfi, nagyon szép kis pasi!

Zsuzsanna

Kép
brúnó anyukája

Dodó, ez óriási:
"alig ismertelek meg az új vonalzóval és avatarral" :D :D :D
Hiába a 21. század baráti köre :D Már nem új frizura vagy sapka vagy nemtommi :lol:

Anyjuk, katolikusok vagyunk, és most főleg a kórus révén van közösségünk, nem kifejezetten hittanos, de keresztényi szellemű. Van itt nem messze egy kis katolikus templom, annak jó közössége van. Natival igazából még csak háromszor voltunk, ebből egyszer 10 percig bírta a misét, egyszer most szombaton egy keresztelős misén, meg tegnap. Te a tegnapi templom nagyon hideg volt!
Úgy tudom, a bosnyák téri evangélikusok is jók, egy barátnőmék oda járnak. Ők már elég kicsi gyereküket is vitték. Esetleg nézzetek majd el arrafele. Bár ha jól emlékszem, nektek meg g. kat. volt az esküvő-keresztelő, igaz?

Véda, köszi az ökonetes felajánlást, meg fogom nézni.

MEgyek, mert a kislány nyikorog. Oti meg az előbb mesét olvasott neki Kép

Majd még próbálok bekukkantani.

Kép
Kép
bondi

Bencuri :P
De drága vagy!!!
Köszi! Te vagy az első! Majd megmondom neki.
Én pedig most látom, hogy Bencéd már 3 nappal túl van a 2. szülinapján. Én meg itt a nagy fennforgásban észre sem vettem :oops: Isten éltesse a kis drágát! Volt zsúr?
Társasjátékokat kap (Gazdálkodj okosan, Aquaretto, Farkas és bárány), ékszerkészítőt, iskolai minitáblát, hogy tudjon tanító néniset játszani, és ezt az illatos plüssgombócot :shock: Én sosem vennék magamtól ilyet, de szó szerint remeg érte, hogy ha semmi mást nem kap, de azt az egyet, azt mindenképp! Viszont lehet, hogy ez sok? :roll: Gondolkodom, hogy az egyik társast majd a Jézuskánk hozza.
Szonja hercegkisasszonyról rég láttam képet!

Dodó :P
Tesókád helyett most meg te kínzol :evil: Lencseleves, császármorzsa... 8) 8) 8) Nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Még csomót végig kellene olvasnom... Megyek!
DE: Szly!!!
Boldog születésnapot kívánok!

Véda
Vendég

Sziasztok!

már megint rohanásban, de látom, hogy Brúnó anyukája kérdezett valamit!

Igen, nekem Haberkorn babakocsim volt-van (még nem adtam el, bennt van a bizományiban).
Mi kinőttük. amikor beleraktam Emmát bundagatyóban, úgy nézett ki, hogy a feje kissé félrebillenve, máshol pedig, mint a kötözött sonka... :shock:
Akkor vettük azt, amink van, de ez meg a totál ellenkezője....

Utálom!
Nehéz, macerás...
Viszont Emmának kényelmes!

Hát, már nézegetem az esernyőkocsikat...

Amúgy talán veled lakunk a legközelebb egymáshoz.
Apukám győrsági...
A rokonaim ott, a keresztanyám pedig Péren lakik... :wink:
Vendég

Wera: te is vettel tegnap textilkonyvet?
elhozzam a tied is, akkor meguszod a postakoltseget. Zugloi a csaj:)
Vendég

Mi az az ILLATOS PLUSSGOMBOC?
Vendég

Bondi: nem sima katolikus, katolikusok vagyunk, csak azt hittem az eskuvoi kepeteken a Batthanyi teri evangelikus templom van.
En itt Budapesten egy templomi kozosseget sem ismerek:( ezert szeretnek talalni valamit. Es a korus az milyen tipusu enekeket enekel?
mikor felkerultem pestre evekig kerestem korust es tanccsoportot, persze egyik sem sikerult:(
ugy hianyzik!
Vendég

Na, persze, most olvastam végig a tegnap estét... Persze, hogy nem értettem csomó mindent :lol:

Muffin :P
Gratulálok kicsi hős Eliotunknak a forduláshoz. Még boldogabb leszel, ha azt mondom, hogy 6 hósan is ráért volna átfordulni? (Mert addig "kell") 8) A csak tejcsizéshez pedig le a kalappal!!!

Viki :P
Látom, nézted a tejci zsírját. Mikor fejtél? Szopi után? Mert akkor van rajta több zsír. Ha teli mellet fejsz elméletileg abból hígabb zsírszegényebb tejcsi jön. Tehát szopi előtti fejésnél. A csak 100 ml-hez gratulálok!!!

Pat :P
Anyuskám, írd már le hogyan kell csípőből szoptatni? :lol: :lol: :lol:

Anyjuk :P
Plüss állatka, ami összegömbölyödik, ha meg kinyitod, akkor látható az arca is. Gyümölcs illítú szőrös, puha, rózsaszín, kék v. lila csoda :evil: :lol:

Véda
Vendég

Véda,
köszönjük,
jó sok minden kap! Nem is tudtam h az illatos kisállatok ilyen népszerűek a lányoknál!? Nálunk az ismerőseink lányai a pónikért vannak teljesen oda! :lol: a társasjátákok nagyon szupik szerintem! :D
Volt zsúr még csak anyukámék és tesómék köszöntötték fel, de a héten terveztük h ünneplünk egyet még a másik mamával és külön a papával! Igy 3* szülinapozunk! bár lehet h el kell halasztani mert elég taknyos és lázas! :cry:
bencuri

Bondi :P
Olyan jókat röhögök azon, amiket írsz... :lol: :lol: :lol:

Ja, nevessetek ti is:
Lilu tegnap festett egy óriásképet Csabinak. A földön csinálta, mi meg mellette a játszószőnyegen. Közben élénken magyarázott, és gesztikulált az ecsettel a kezében. mondom, ne hadonássz, mert Csabi szemébe megy a festék! Hát, a szemébe nem ment, de a hajára igen...
Kék festék.
Lilu, rohanj, szivem, hozz törlőkendőt, de gyorsan!
Ne egyet, fiam, legalább ötöt!
Dörzsöld te itt, én meg itt, jó? Nézz oda, ez egyre kékebb!!!
(Csabi közben a pasik élvezkedős mosolyával bámult minket...)
De lejött! Igaz, pár percig totál kék volt kisfiam feje, de lejött!
Ja, röhögni csak utána kezdtünk el, mikor már lejött, addig paráztunk, mert nem vízfesték volt ám! :lol: :lol: :lol:

Véda
Vendég

Jobbulást Bencusnak!

Véda
Vendég

:D ez jó! :D
bencuri

köszi!
bencuri

véda :lol: :lol: :lol:

én meg elég jól vagyok mostanra. Aludtam két órát mellette. :) De ő még mindig alszik. :shock: Pedig mire mellébújtam, már addigra is aludt vagy egy órát. :) A baj csak annyi, hogy elaludtam a nyakam. De majdcsak jobb lesz. :)

Na most megyek és nézek valami ebédet... Kíváncsi vagyok hogy kié lesz a 800. laptető. :) Bondi, vicces, hogy ezzel álmodtál. :)

KépKép
muffin

Felhívott valami csaj, hogy úgy tudja hogy mi vállalunk pólóra nyomást. Mondom ez téves, mert magánszám. Erre mondja, hogy a dekoralunk.hu-n ez van megadva. De nincs is ilyen oldal. :shock:

KépKép
muffin

Ja, és azóta Kékszakállú hercegezem, meg Kékfejnek is hívom. De kár, hogy nem fotóztam le... (Lilu mondta, nem bánd Anya, szívesen befestem neki újra...) :shock: :lol:

Muffin :P
Nyakadnak jobbulást! Telcsidet kapcsold ki!
:wink:
Véda
Vendég

IWIW-en kikkel nem jelöltük még be egymást?
Sztem csomóan kimaradtatok!

Véda
Vendég

most ébresszem fel? ilyenkor mindig tök dilemmában vagyok. De szerintem ez a gyerek az egész napot is átaludná ha engedném... Szinte minden alvásból úgy kell ébreszteni... Aztán jól elvan ébren, nem tűnik fáradtnak, de ha egyszer bealszik...

KépKép
muffin

Véda, szerintem mi se jelöltük egymást!
Szekeres Viktória és a gyerköcök vannak kirakva képnek! az első oldalon vagyok!
bencuri

Muffin, külhetsz nekünk egy kis álommanót nappalra! :wink: mi nagyon keveset alszunk úgy is! :roll:
bencuri

Muffin!

Eliotot az én Emmámmal kéne összecsukni...

Biztosan jól kijönnének...
Már közös téma is van...
mindegyik lusti, és szeretnek aludni! :lol:
Vendég

Pesti lányok!!!! Már akartam kérdezni a pólóra nyomást! Tudtok ilyen boltot??? Apának szeretnék csináltatni!

KépKép
hene

Muffin, nekünk is jól jönne egy kis álompor!

KépKép
hene

a mammut 2-ben volt régebben, mostanábban nem jártam arra, de gondolom nem zárt bE!
bencuri

Köszönöm szépen!

KépKép
hene

Dóri!
Kelünk naná! Sztem akkor ébreszti őt a biológiai órája.

Hogy mizu szopival? Délután 1ig kitart neki. Most csalok annyival h délután is kiviszem sétálni, így a kocsiban alszik 2-2,5 órát. Mire felkel, addigra megint van tejcsi. 6 körül kap cicit és egy kis gyümit. Fürdi után meg marad még egy kis táp.

Lacus fél 8kor fürdik, ezután kap tápit és belaszik kb. 8-fél 9re.

Nem szopi után fejtem, hanem szopi után 4 órával. Ezért keveseltem a zsírt.

Szóval már festitek a Királyfi haját! Nem lehet korán kezdeni :)

Bencuri Viki!
Puszantjuk Bencét és a csajunkat!

Tami!
Sztem imákkal kezdj, később jöhet a gyerekeknek való bibliai mesék. A templom még ráér akkor, amikor ésszel fogja fel. Nem túl jó ötlet egy kis szobacirkáló gyereket odavinni, hisz nem köti le.

Oviban, isiben jöhet a hittan is.

Kép Huncutka
20150601134430

Szilvi, nemsokára te jösszzzzzzzzz!
bencuri

Kép Huncutkánk! Kép
bencuri

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.23 22:03-kor.
Vendég

muffin!
Jó, hogy Eliot ilyen jó alvó! Lizyvel én most is csomót szenvedtem, hogy aludjon végre el....pedig látszik ilyenkor rajta hogy nagyon álmos..... most ugy sem aludt el, hogy kézben volt.

véda!
Gyere, jut még neked is leves is, és császármorzs is!
Az a kékfestékes sztori jó lehetett! :)

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.23 22:03-kor.
Vendég

Köszi Kata!
voltatok Kép?
nálunk miután megkapta az ajándékokat, arra se volt ideje h megkóstolja a tortát! :oops:
bencuri

hene, én tudok ilyen helyet

KépKép
muffin

Muffin, mesélj!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
hene

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.23 22:04-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: