A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

na, ahogy bemegyek, máris megy a vigyorgás ezerrel! :( így biztosan nem fog aludni, mert én nem bírom sokáig, hogy egyedül hagyom amikor nyügizik! :( gyenge vagyok!

sophie27

HAli!

Sziszka, csak tovább növelted a dühöt..... :twisted:
Én múlt héten szembesültem, hogy süllyed a hajó...
Képzeljétek, meghozta a postás Péterem első receptkötegét, így tud már írni gyógyszert.Ami igazán dúrva, hogy ma egy dokinak, hogy nekünk betegeknek írhasson receptet, fizetnie kell az állami nyomdának, mert az ráterheli a postaköltséget.
Tehát úgy állunk, hogy az orvosoknak, akik minimum11 évig tanulnak, hogy egy szakot elsajátítsanak, több100ezer FT.-ot fizetnek a tankönyvekért, tényleg volt 25 ezres tétel is, elveszik tőlük a 13. havi bért, iszonyú keveset fizetnek havonta, és most még az állami ráterheli a recept postaköltségét is.

Miközben Angliában egy 24 órás hétvégi ügyeletért 240-300 ezer Ft.-ot fizetnek a dokiknak és mivel hiány van, mindenhonnan csápolják el a dokikat.

Kérdezem én, a magyarság tudaton kívül akkor mi a fészkes franc tartson itthon????? :twisted: :twisted: :twisted:

Na, bocsi az offért, de én annyira kibuktam ezen, nem nagy tétel, de az elv....

Andi, nekem mindkét nap szuper, szóval sztem mondj egy napot, aztán aki bújt aki nem, nem?

BArbi, na végre visszaszálltál a ringbe :lol:
Én már lemondtam párom hajvágásáról. Havonta kéne és nekem 45-50 percet vesz igénybe, annyit meg nem nagyon alszik Levi egybe.....szóval tényleg le a kalappal.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nincs ma valami front? Igaz, a szél az fúj rendesen... Csak mert Eni is nyűgös ma, alig tud elaludni, keveset eszik, elalszik a cicin, aztán hamar felébred mert megint éhes :roll:

yuyu79

Aproo Zsófi!

Én azt nem mondtam, hogy a srácok aludtak. Regö takarította a leesett tincseket, Dönci meg a pihenöszékböl vigyorgott az általam kopaszított apjára. :) Amúgy már fél óra alatt elkészül a mü, hiába a kis rutin már megvan.

Dadomi Ildi (ha jól emlékszem?)!

Aranyos vagy te is, de nem én vagyok a világ mércéje, nem feltétlenül vagyok szupermami, csak szerencsés a gyerekek miatt, vagy az energiám miatt. A postai dolgok meg a párom "jóvoltából" rutinból mennek. :)

Yuyu!

Egy petefészek elfogyott, de van másik!!! :) A mütét nem akadály, ez volt az elsö kérdésem, amikor magamhoz tértem és belebotlottam a mütétet végrehajtó sebésznöbe. Az ikrek már mindig a szívem csücskei voltak, de sose jött össze, viszont akkor egy terhességgel több gyerekem lenne és a korkülönbség se lenne olyan nagy. Föleg ez utóbbi miatt akarnék rástartolni, a kétpetéjü meg a nemek szép egyenlö aránya miatt lenne jó persze két nemben. :) Vannak elképzeléseim, nem? Tiszta bolond vagyok, de nekem ez az életmüvem. Egy szakajtónyi (vagy ly-nal?) gyerek.

Lufi: Dönci bö egy órát dögönyözte, teljesen begerjedt töle és visongatott neki. Olyan édes volt!

Vasaltam, de még van két ing és pár apróság. Most fecsegek egy kört, benézek a konyhába, aztán mehet a buli tovább.

Alkalmasint csinálok én is online fotoalbumot az érdeklödöknek. Dönci kivételével mindegyiké kész, de az övét még el sem kezdtem.

Barbi
Vendég

És hogy kell kétpetéjű ikrekre gyúrni? Erősen kell koncentrálni?? ;-)

yuyu79

Jaj, és nem is büszkélkedtem:
Levi sátorformára kinyomja a popóját átfordulás előtt. Iszonyúan cuki, bár így sztem 2x nehezebb a művelet.
De a nehezen kakiló babáknak sztem direkt jól jönne, mert nagyokat szokott közben rotyizni. :lol:
Mecsi, Levi is utált hason, sztem mindennap próbálgasd, ha sír, akkor azonnal vedd fel, hogy ne maradjon rossz élmény. Nekünk tényleg egyik napról a másikra szerette meg.

A másik: először apát ajándékozta meg egy hatalmas hangos hahotával tegnap, aztán este engem is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Barbi, megvolt a szemészet, szerencsére nem kellett átmosni. Nagyon aranyos volt a dokinő, mert amikor elmondtam neki, hogy volt már egy pár hét, amikor tünetmentes volt Andris és most, hogy taknyos lett visszajött ez a szemcsipásodás, akkor azt mondta, hogy próbálkozzak meg a masszírozással. Meg is tanította, hogy hogyan kell csinálni és azt mondta, hogy várjunk még vagy 10 napot, hogy javul-e tőle. Most kicsit megnyugodtam.
Dönci csodásan kerek kiskrapek. Tényleg nem látszik rajta, hogy kicsit korábban született. Andris most 6500 grammot nyom.

szuszu

Szuszu: nagyon örülök, hogy nem kellett kimosni Andris szemét, akkor nektek jól kezdődik ez hét :)

Barbi: három keresztlányom van, akik egyszerre szoktak meglátogatni, szóval bírjuk a gyűrődést :) Aztán szólj, ha kész az a webalbum!

Apró: Levi egyre ügyesebb, hajrá! Eddig minket is a "magyarságtudat" tartott itt, de egyre inkább azt hiszem, hogy Málnus az ovit már nem ebben az országban fogja elkezdeni...egyre többször kerül ez szóba nálunk, csak még nem döntöttük el merre induljunk, a férjem keletre menne, én inkább nyugatabbra.

Megyek, keresek egy lufit :wink:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi, akkor is hihetetlen, hogy 4 gyerkőc mellett mennyi mindenre van időd és energiád! :wink:
Sziszka! Svájc! (csak egy tipp, nekem ez tetszik :lol: )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziszka!

Ugyan itt sincs kolbászból a kerítés, de ha van kedvetek, egy kis próbalakásra szívesen látunk! :)
Errefelé tanárból, ápolóból és orvosból van komoly hiány. Idönként én is eljátszok a gondolattal, hogy mégis orvos leszek, de aztán jön a realitás. De ha kimenne a metro az egyetemig, megszimóznám egy kicsit, vagy kedvtelésböl beülnék egyik-másik elöadásra. Igazság szerint mi is egyetem mellett lakunk, de ez inkább közgazda- és építészképzésben jeleskedik, az én szakom nem képviseltetik, a mikrobio meg kicsike, ott kiszúrnak az ismerösök.

A lufi pedig tényleg tetszett Döncinek, hátha nektek is bejön.

Mentem albumot gyártani, hogy én is tudjak büszkélkedni!

Még valami: a nyáron betyár nagy sztrájk volt a tejár miatt. Fel is ment 73 Centre, aztán pár hét múlva megint 67-re és már két hete visszaállt a sztrájk elötti 55-re. Hogy ehhez most mit szólnak a tehenek? Mindenesetre a mi napi frisstej fogyasztásunk a 3-5 liter között mozog, így azért ez komoly megtakarításnak mondható már, de ugyanakkor mint szakmabeli a szívem szakad meg a termelökért, ha nem tudnak ilyen tejár mellett megélni...

Mikrot én csak a reggeli tej megmelegítésére használom. 10 éve ki akarta a párom dobni, mert meghibásodott, de én megjavítottam és azóta erre használjuk, mert másra nem nagyon kell. Igazából erre sem, de a szokás az szokás. Babának mindig föztem, nem mikróztam, hanem vízben melegítettem a tápszert is. Nem elvi megfontolásból, hanem mert így jött ki a lépés. Abban tényleg van valami, hogy amit el lehet kerülni, azt miért ne próbáljuk meg elkerülni, de abban is van igazság, hogy a tudomány aktuális állása nem okvetlenül tévedésmentes. Ma így tudjuk, holnap más fog ugyanarról kiderülni és talán a mai álláspontnak szöges ellentéte lesz, ki tudja. Éljenek az ösztönök!
Ja és mi is van a természet adta különbözö hullámhosszúságú sugárzásokkal?

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Dadomi!

Svájcban nem jó külföldinek lenni, max. csak akkor, ha nem veszed észre, hogy hogy bánnak veled a bennszülöttek ill. annyit keresel, hogy nem zavar senki fintora. Sokakat ismerek, akik oda vágytak, megadatott a lehetöség, még állampolgárok is lettek és mégis újra elhagyták új hazájukat a fenti okokból...
Nagyon drága, de szép ország. Nem túl ember- ill. gyerekbarát, de korrekt talán.
Mi töviröl hegyire bejártuk a német, az olasz és a francia nyelvü részeit. Kicsi és nem homogén. Kicsit olyan kiméra jellegü...

Barbi
Vendég

ezzel még tartozom

Első fürcsi Kép

MA Kép

Szuzsu örülök,hogy minden rendben
Vendég

Dadomi! :) igyekszem. :)
Vendég

Szuszu! De jó, hogy nem kellett megcsinálni az átmosást. Gondolom neked is nagy kő esett le a szívedről!

Dadomi! Még nem jött meg a boríték, de holnap szerintem tuti itt lesz ha pénteken adtad fel. Köszi!

Julcsi! Igazából kb. két hete voltam bent igazolást kérni a babakötvényhez és akkor derült ki, hogy nem is folyósítják még. Így már tudnak róla és remélem hamarosan küldik is.

Barbi! Szépek a gyerekeid! Nem semmi a mennyiségi igényed. Én régen mindig három gyerekre vágytam, ma már azt mondom beérem kettővel is. Egyébként neked hány tesód van? Bocsi ha már írtad.

Apro és másik Zsófi illetve ha valaki még kedvet kapna! Végülis nekem a csütörtök lenne a legtutibb. Egy bibi lehet a dologgal, hogy Cintus elkezdett köhögni. Ha nem lesz rosszabb akkor okés a dolog.

Kisasszony második este dőlt ki háromnegyed nyolckor. Ma sírás sem volt, egész jól elvolt. Nem is írtam, hogy a nunija is helyre jött, szerintem még időben elcsíptük.

Én elpályáztam, csomó dolgom van.

KépKép
jazmin2005

Andi, nekem jó a csütörtök, csak majd címet adj priviben, illetve, hogy hánykor! ;) Nagyon kíváncsi vagyok már rátok!!!

sophie27

Lányok, köszi, hogy szorítottatok nekünk. Remélem tényleg segít majd a masszázs.

Sziszka, nézd csak Andrisnak mennyire tetszik a könyv! Köszönjük mégegyszer!

Kép

szuszu

Sziasztok!

Végre újra netközelben!
Babócák tüneményesek! Egytől egyig! Imádom nézni a fotóikat!

Szuszu! Örülök, hogy nem kellett átmosatni Andris szemét!

Adri! Remélem rendbe jön a kislányod szeme!

Barbi! Örülök, hogy hírt adsz magatokról! Tényleg jó rég jártál erre! És le a kalappal, hogy még két gyereket szeretnél.
Az ogazat megvallva kezdem azt érezni, hogy a fene akar visszamenni dolgozni, jöjjenek csak a gyerekek. És tényleg úgyis ez a legmaradandóbb, legnagyszerűbb alkotás az ember életében. Persze lehet, hogy 2-3 gyerekkel arra fogok vágyni, hogy legyen egy kis nyugim, de nem hiszem. Most legalábbis annyira élvezem a babázást, hogy el se tudom mondani! Szóval valahol azért megértelek!

Dia! Réka is csinál ilyeneket naponta 2-3x, ahogy te is írod. És neki is morog a pocakja amikor kajál. Szóval tuti, hogy a bélmozgás megindul, és az fáj neki olyankor, és azért nem akar tovább enni. Ilyenkor én is kínálgatom még, de nem sok sikerrel. Az jön be, hogy büfiztetem, különböző pózokba tartom, van, hogy lefektetem, ismét büfiztetem, aztán utána még általában eszik egy kicsit. Van, hogy amikor nagyon kivan, akkor egy óráig is húzódik az etetés, de ez nagyon ritka. Aztán van, hogy nem eszik eleget, és már két óra múlva cuppog. Főleg a balcicis etetéseknél voltam gondban, hogy most az a baja-e, hogy már nem jön belőle (feleannyit tud a balcici, mint a jobb :cry: ), vagy az, hogy fáj a pocak. Iylenkor még kicsit próbálom rávenni, hogy abból egyen, aztán átteszem a balra. HA már abból se kér, akkor nem erőltetem tovább. A lényeg, hogy szépen gyarapszik, tehát nagy gáz nem lehet. Ne parázz te se emiatt az etetéseknél, Virág szép mennyiségeket eszik, ahogy írtad. Van hogy Réka kb 200-at tol le, de olyan is, hogy 80-at. De én már rég nem méregetem, és jobb így.

Képzeljétek! Megvolt pénteken a műtét, minden oké, de azt hiszem ha lehet elkerülöm ezt a lézerklinikát a jövőben (Arsmedica). Olyan szinten undokok voltak, hogy elképesztő. A doki is faarc, az asszisztens meg egyenesen harapós volt.Persze lehet, hogy csak az előzmény miatt és velem voltak iylenek, de nem hiszem: CSabim későn ért haza, szokásos rohanás, hog y odaérjünk az időpontra. Persze pénzt nem vett ki, sebaj, kiszálltam egy lámpánál, hogy el ne késsek, ő meg majd mire felveszik az adataimat, stb, addigra odaér RÉkával.
Na várnom kellett, de Csabi meg tök messze talált parkolót, automatát is keresni kellett, és amikor fizetnem kellett még a műtét előtt, mondtam, hogy azonnal itt lesz a férjem, most vesz ki pénzt. Na amit ott kaptam a kasszásnál, meg az asszisztenstől: épp csak szembe nem köptek, hogy hogy merek ideállítani pénz nélkül és hogy gondolom, hogy majd ők várnak rám... Ezt persze nem mondták, csak a szájhuzogatásból éreztem így.
A műtét maga kb 2 percig tartott, ha valamit kérdeztem, hülyének néztek. Szóval erről ennyit. Remélem ha a másik lábam kerül sorra, vagy egyéb lézeres műtét, találok másik helyet ahol normálisan bánnak az emberrel. Pláne hogy fizetek is érte, nem is keveset.
Ha tudtok egyéb jó lézeres sebészeti helyet, mondjátok légyszi (pl. anyajegy levétel, stb...)

HOlnap dobok képeket én is, csak most már lemerült nálam az elem. Jó éjt mindenkinek!

panna1

Jó reggelt!

fűtés hatására tegnap Zsigmondom megint csak 3.30kor kelt (19.30kor feküdt) azóta durmol...

köszönöm a lufis tippet, fiam az esti hiszti helyett 1 órán keresztül játszott a kiságyban nagyon élvezte, ahogy könnyedén száll alig kell hozzáérni.. a fényképező car, de a kezén látszik hogy jár! :lol:
Kép
Vendég

Panna én voltam egy magánrendelésen, másik ügyben (alsó fertály ) de rengetegen voltak ott anyajegy szemölcslevétellel és nagyon szimpatikus a doktornő mert kijött néha személyesen kérte a türelmet... majd elküldöm priviben a honlapot.

ezek meg monnyannak le :twisted:
Vendég

Hali!

Szuszu, tök jó, hogy ilyen türelmes a dokinő.

Panna, én nem tudok, de egy barátnőmnek már 11 kisműtétje volt anyajegy ügyben, majd megérdeklődöm. A papája prof, szóval gondolom a legjobb helyre vitték.

Sosem hiszem, hogy lehet rosszabb.... :cry: :cry: :cry:
Képzeljétek, abszolút nem vagyok beteg, nem fáj semmim, de két napja úgy köhögök, mintha asztmás lennék.
Éjjel úgy befulladtam, hogy majdnem kórház lett belőle.
Szegény Levi meg 10 percenként felébredt rám, mert ugye összebújva alszunk/aludnánk.
Persze a nemalvás miatt tejem meg alig van, így éjjel Levi 6x evett.
Azt hiszem ma nem nézek tükörbe.... :?

Megyek is szunyálni egy csöppet, csak az a bibi, hogy vízszintesbe kerülés esetén azonnal kitör a frász. Már nem tudok mit letolni a torkomra, hogy jobb legyen. Tantum, méz, negro, sinecod, kakukkfűtea, már minden megvolt a fene vinné el, volt időm kísérletezni éjszaka.

Ja, webalbumhoz én is kedvet kaptam, csak még tanulom a picassát, de már az első hónap képei megvannak. Szóval alakulunk.

Andi, én is szívesen jönnék csütörtökön, majd meglátjuk mi lesz ebből, ok? Mármint köhögés miatt.
Zsófi, tudok felétek fordulni ám és akkor viszlek!!

Niky, ugye azért olvasgatsz?Írj mán egy csöppet hölgyemény. Használnak a bogyeszok?
Összekaparom magam romjaimból és küldök sms-t, nem menekülsz ám!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dadomi, még nem kaptam meg a levelet, de majd lesem a postást. Mire jók a Liberos figurák? Mi mindig Liberot használunk, de ezt nem tudom.

SOS: mondjatok légyszi olyan üzletet, ahol hintaszéket lehet venni. Még ma de. elugranék valahova, de csak a Brendon jut eszembe, ott meg talán csak egyfajta van, ha van.

Tegnap voltunk három hós tanácsadáson. Zsombi kapott két oltást, 7010g és 65 cm a méretei. Hogy ezért-e vagy hasfájás miatt (én az utóbbira tippelek) de az éjszakát dajkálással töltöttük, pedig nem vagyunk jó formában különben sem, nekem torkom és a gyomrom fáj, páromnak begyulladt egy lábujja :( Zéti meg többször ébred, nehezen megy a beszokás, tegnap egy órás hiszti után maradt csak ott az oviban :(
Vendég

Barbi, magamban én is hinyoltalak :D , csak nem nagyon jöttem én se mostanában.
Vendég

Szaisztok Csajok!

Aproo, Csenge jobbulást!

Panna, nekem ugyanezek járnak a fejemben, ha eszembe jut, hogy márciustól dolgozni fogok, hogy én simán ellennék itthon csak a babázással. Olyan jól belerázódtam már. Néha mondja a párom anyukája, hogy csináljak magamnak esténként programot, de egyelőre nem is vágyom sehova. Teljesen megfelel Andris társasága. Na meg a férjemé.
A terhesség alatt nekem is volt benőtt köröm gondom, sőt egész gyakran szokott lenni, pedig odafigyelek rá, hogy hogy vágjam, de mégis. Szerencsére odáig nem fajult a dolog, hogy műteni kelljen, de volt egy pár nagyon fájdalmas napom emiatt. Nekem sajnos a focitól mentek tönkre a nagylábbujjaim és emiatt van ez a körömprobléma. Mindegy, most egy ideig úgysem focizok, van ideje helyrerázódni. Fájt egyébként a kétperces műtét?

Nikit is hiányolom, de Pöttöm sem nagyon jelentkezik, hogy mi lett Noel vizsgálatának az eredménye. Reméljük minden rendben van velük.

Mi ma elutazunk Tiszaújvárosba pár napra a szüleimhez. Ez lesz az első ottalvós kiruccanása Adrisnak. Kíváncsi vagyok, hogy hogy bírja majd. Annyi mindent kell vinnünk, hogy úgy fogunk kinézni, mint a sátoros cigányok :D

szuszu

Sziasztok! :)

Újra itthon. :)
Ismét nagyon klassz képeket tettetek fel, ezek a sorozatképek nagyon drágák. Azt hiszem végre én is rászánom magam az elkészítésére. :)

Szilvik, utólag is boldog névnapot Nektek!! :)

Velünk minden oké. Gyermekünk szépen növöget. Kaptunk új tápszert, mert a régit nem ette meg, vagy ha megette akkor szegény az összeset visszabukta. Ez most jónak tűnik. 7,22 kg-nál tartunk. :) Azt mondta a doki, akkora a súlya mint egy 7 hónapos babának. :shock: Pedig nem eszik sokat, 150 az adag és annyit is szabad neki enni. Biztosan jól hasznosítja. :)

Azért olyan jó, hogy Ti még tudtok szoptatni. Remélem sokáig így is marad! :)

Jah, és tegnap voltunk 4 hónaposak! :D

k.a.t.i.c.a

Szuszu, ez ismerős. :) Két órámba telt mire összepakoltam induláskor és egybe mire kipakoltam mindent. :) Nekünk kombi autónk van, de teljesen tele volt. Pedig a kiságyat nem is kellett most vinni. :) Mivel mi nagyon sokszor megyünk haza, így ottohnra is beszereztünk mindent, mostmár pelust és egyéb dolgokat is vettem otthonra, már nem növi ki, mire újra megyünk. :) Most kapunk egy babakocsit is, így legközelebb már azt sem kell vinni. :) Így talán majd mi is beférünk kényelmesen a kocsiba. :D

k.a.t.i.c.a

Azt elfelejtettem, mondani, ohgy jó utat Nektek!! :)

k.a.t.i.c.a

Katica, mi még visszük a mózesos babakocsit, ami egy az egyben elfoglalja a csomagtartót. Így marad pakolni az anyósülés és a lábam alatti rész :-) Ja és természetesen a pihenőszéket is visszük, ami nem összecsukható, meg az utazóágyat, meg a kádba való betétet, stb. :D

Gratulálok Pistikének a 4. hónaphoz és az elért súlyhoz. Nem semmi!

szuszu

Köszönjük. :)

Akkor Ti is úgy utaztok majd mint a heringek. Milyen jó a babáknak, nekik legalább kényelmes az ülésük. :D

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Végre mi is itt!

a Heim Pálban éjszakáztunk vasárnap, de tegnap jöhettün khaza, hát nem kívánom senkinek, hogy oda kerüljön, mert mindenki egy idióta görény (tisztelet a kivételnek), mondjuk kivétellel csak az ügyeleti bejelentkezőnél találkoztam.
Röviden: Vasárnap Zorka egyik percről a másikra lekezdett üvőlteni, azt hittem a hasa, és elkezdtem kibontani, hogy megmaszizzam, ekkor láttam, hogy az egyik lába 2* akkora mint volt, vérvörös és forró, a másikon vörös foltok. Hívtam a házidokit, azt mondta adjak kálciumot neki, ha nem javul heim pál, nem tudtam elmenni kálciumért nem volt kocsi, gyerek meg üvőlt, hát mire szereztem kocsit, be a manó be a heim pál. Az ügyeletes ránézett, addigra elmúlt majdnem a vörösség, és kicsit megnyugodott babu is, mondták várjak megnézi a dokinni. Vártam bementem, megnézték, hát ezzel jöttek be? Kérdezi. Mondom ezzel, hát már nincs semmi, erre ÉN észrevettem, hogy a vörös folt helyén pici lila pötyik, mondom az nem volt ott neki, nyomogatja, odahívott egy másik dokit, hát ezze bennt kell maradni mert nyomásra nem múlik, közbe folyamatossan oktattak, hogy fogjam a gyereket mert leesik a vizsgálóról, mintha elmentem volna mellőle, mitől esne le mikor ott állok. Na akkor irány mellkas röntgen, aztán a belgyógy. Egyedül a nővérek voltak rendesek, senki más, mindenki úgy viselkedett velem, mintha ütném a gyereket, szóval ott éjszakáztam a sámlin és kiderült, egy bőrgyógyásztól, aki az elején szintén undok votl, csakm iután látta, hogy nem az én hibám, vált kedvessé, hogy valószínű a body elszorította és nekik nem olyan a vérkeringésük mint a miénk, nekik nem zsibbad, hanem ilyen reakciót vált ki. Úgy feküdt a gyerek, hogy elnyomta a kis combiját.
Szóval katasztrófa volt, pláne tetézte, ogy milyen kedvesek voltak :(
TEgnap egy dokinéni, aki annyi idős lehetett mint én, mondja, hogy vetkőztessem le a gyereket ekezdtem levetkőztetni, erre odalép és elkezdi vizsgálni, én elléptem, hogy legyen helye, de gyerekről nem volt levéve a ruha, teljesen, mert már vizsgálta. ERRe ő: anyuka nem arra kértem, hogy vetkőztesse le? Ez a levetkőztetés? Maga szerint hogy fogom megvizsgálni? Most ugassam le, mikor utánna vizsgálja a gyereket, legszívesebben nem is tudom mit csináltam volna. Erre utánna ezt véletlenül hallottam felhívja a bőrgyógyász és kiröhög, hogy miért vagyunk bennt. HÁt nem önszántamból maradtam bennt képzelheti, még kérdeztem is, hogy nem mehetnénk e haza, mert persze ott lázas betegek is vannak és nem volt kedvem valami nyavalyával hazajönni. De nem lehet hazajönni, szó sem lehet róla, én mehetek de gyerek marad, persze majd ott hagyom szegényt mi?
Na bocsi sok lettem, de tényleg kerüljétek, mert szemetek nagyon.

Ezen kívül nekem tuti, hogy a vérezgetéseim mensik, mert gyógyi nélkül is megjött, tehát nekem ez a 3. hónap, hogy vérzek, de legalább, jó, hogy előtte szarul voltam, meg fájt, most meg meg sem érzem.

Ennyit rólunk, a képek gyönyörűk, lassan én is újjítok és dobok fel
Jaj még annyit, hogy mi is megyünk a kolpingba dec 12-13-14 én nagyon várom :)
Ritus

Kép
rituspoc

Ja és még annyit, hogy kötőhártya gyuszin van, volt és használtam szemcseppet, azt hittem arra allergiás, és mondom. hogy esetleg az nem lehet? Erre miért anyuka szerint miért lenne a lába vörös, ha a szemébe csöpögtet? De ezt mind lekezelően. ÉN honnan tudhanám, nem vagyok orvos, ha az lennék, nem engedném oda a gyereket, kikezelném én. Egyszerűen megijedtem és ez jutott, eszembe, mert enni nem ettem olyat amit eddig nem....... Vörös folt az szerintem allergia ezért átgondoltam mi okozhatta, és mivel csöpögtettem neki, más gyógyszert nem kapoot, hát ez jutotteszembe. Mindegy hiába m ondták ,hogy nem az volt, azóta nem merek csöpizni és picit olyan még a szeme. Tudtok valamit rá? Egy másik anyuci a kórházban mondta, hogy körömvirágteával borogassam. Szerintetek jó az?

Ritus

Kép
rituspoc

Sajnálom Ritus, hogy ilyen történt veletek! De az a lényeg, hogy semmi baj! A köcsög heimpálosok meg elmehetnek a sunyiba.
Azért az mindig kiakasztó, hogy ha gond van, egyébként is ideges az ember, és egy-két ilyen idióta még teljesen hülyének is nézi az embert. A minimális empátia hiánya engem mindig durván kiakaszt. Az ilyen embereket egyszerűen bunkónak tartom, és lehet akármilyen orvosi diplomája. Én sem nézem hülyének azt aki tőlem kérdez olyat, ami a szakmám, ő meg laikus. Na mindegy. Nem háborgok tovább.

Utazás: mi gyakorlatilag Réka 6hetes kora óta folymatosan úton vagyunk hétvégeken (1-2 kivétellel). Már elég rutinosan pakolok, de mi is úgy szoktunk kinézni mint a cigányok: Hatalmas pakkok, tele az autó. Ráadásul megfigyeltem, hogy ha kevesebb ruhát rakok Rékának, akkor tuti olyan napjai jönnek, hogy mindent összekakil. Úgyhogy ruhát bőségesen viszek neki mindig, és még így is előfordul, hogy mosni kell. A pakolás nekem is kb 2 óra, de úgy csinálom, hogy ha este emgyünk, akkor már déltől pakolászok amikor időm van rá. Így általában semmi nem marad itthon, ami utána hiányozna. Most hétvégén Szeged a cél, úgyhogy ismét utazunk...

panna1

Sziasztok!

Szoktam olvasni,de mire írnék...

Ritus, Heim Pál... :evil: Ugyan ezt csinálták velünk a sids szűrésen!!!!!!!!!!!!Ráadásul a dokinő közölte röhögve a másik dokival h " anyuka 23 éves,csak túl agódja...." Persze h túl agódóm, h 1 éjjel alatt 10 szer csippan a légzés figyu....
melkas röntgennél te voltál bent Zorkával? Mert Én is bent voltam,utánna egy másik anyuka aki a babájával volt bent mondta h öt kiküldték mert szoptat és akkor 24 órán át felkell függeszteni a szopit,ezt nekem elfelejtették mondani!!!!!!!!!!!!!!

Zsófi, igazad van abban amit írtál.Elég szemét módón bánnak az orvosokkal.

nicike

De egy szó mint száz...

görények a heim pálban, de olyan szinten h mi vissza se mentünk a szondás szűrésre.Inkább lemondtam!!!!!!!
És átjelentkeztem másik gyerekdokihoz akinek hasonló véleménye van a heim pálról és nem oda adja a beutalót ha kell menni ...
de ne kelljen....Soha!!!! :D

nicike

Szuszu!
Sok sikert a kiruccanáshoz! Nálunk az a tapasztalat, hogy ha idegen helyen alszik, tuti hogy egyszer felébred éjjel. De semmi egyéb. Hátha nálatok se lesz gond.

panna1

Próba :)
Vendég

sziasztok csajok!

Kicsit eltűntem, mert nagyon zűrös napok vannak mögöttem.

Végre sikerült elolvasnom a termést, eltartott pár óráig.

Köszi a drukkokat, nagyon cukik vagytok, párom mindenkit külön cuppant :lol:
Szóval...mi is megjártuk a kórházat, egy hete bevittem Nonot, mert alig evett és üvöltött, (akkor még nem tudtam h sztrájkol).
Két hete kapta a pneumo elleni oltást, akkor kezdődött minden. Ordít, de ívben elhajlik a cici elől, pedig éhes szegény, stíröli a cicit ezerrel...
Kórházban mindent rendben találtak, a súlyán voltak teljesen kiakadva, szinte nem is foglalkoztak semmi mással...közölték h fogyóznia kell, ne izgassam magam h alig eszik, és tuti az anyagcserés levél miatt küldött be minket a gyerekdoki.
Vettek tőle vért, szerencsére sikerült az anyagcsere szűrésre is levetetni, és átjött a dokinéni is megnézni, így nem kellett menni csüt megint. Ő azt mondta h nem lát eltérést, incs nagyfokú H vitamin hiány.
Eredmény persze még nincs, egy hét múlva kell telefonálni a biotinidáz érték miatt.

Aztán amikor hazajöttünk beleolvastam a szopis könyvbe, és ott találkoztam a szopási sztrájk kifejezéssel először. Próbáltam én mindent, fekve sem nagyon evett, és sajna mivel ő imádott enni, és ugye most nem lakik jól, a kedve is nagyon rossz.
Persze ugye csüt volt a műtét is, a férjem már le akarta mondani, h akkor ne kelljen még vele is szenvednem.
Durva h Nono egy hét alatt összesen 30 grammot hízott, előtte ugye tudott 300-480-at is, és egyszer lemértem 110et evett, ami kevesebb, mint a fele a megszokott adagjának.
Szóval ezért nem jöttem lányok...
De sajnálattal olvasom h ez másoknál is jelentkezik.
Szemműtét szerencsére sikeres eddig, már a fájdalmak elmúltak Pistinél, csak a fényérzékenység van meg...lassan annak is huss lesz remélem, mert unom már a félhomályt itthon :)

pöttömpanni

Pöttöm, örülök hogy azért jól van Nono. A 110 szerintem azért nem olyan kevés, bár attól függ ést,hányszor eszik egy nap. Enikő néha van hogy csak 80-100-at eszik, néha meg 180-200 is. Tegnap pl elaludt a cicin, és csak 60-at evett, igaz, 2 óra múlva megint éhes volt. Remélem elmúlik hamarosan Nálatok ez a szopási sztrájk... Párodnak jobbulést, Neked sok türelmet és kitartást!! ;-)

yuyu79

Elküldtem nehogy elvesszen amit írtam...szóval folyt köv.

Sziszka utólag is nagyon boldog névnapot, és örülök h nem kell már a szandi állandóra.

A narancs játék is stimmel :wink:

Adri!

Üdv, és drukk a kicsi szemecskének.

Szuszu, neketk jó utat!

Aproo és Rizsi, grat az átforduláshoz! Nálunk sincs még nyoma sem, de én a nagy testre fogom :lol: :wink:
Fogás megy ezerrel, nagyon ügyesen, de mondjuk a keze sajna állandóan a szájában van, néha öklendezik is, tuti jön a foga csak még nem látom. és az ujjunkat is megtaláltuk, szopjuk néha, cumit köpi ki.

Most éppen úgy hajlandó enni, h ő ki van terülve az ágyon a hátán, én meg lógatom a szájába felülről, baromi kellemetlen és kényelmetlen pózban...

Ja és azt nem mondtam, h mire rájöttem h szopási sztrájkol a cicimből elfogyott a tejcsi, akkor meg persze azért üvöltött, mert eddig hozzá volt szokva h csak nyelnie kell, és nem kell megdolgozni a kajcsiért. 3 napba telt mire visszacsalogattam a tejet fejegetéssel. És én is együtt bömböltem a gyerekkel.
Volt olyan h már ha fel akartam venni az ölembe attól elkezdett ordítani.
Ebben az új pózban meg csak az az érdekes, h ezt csak itthon ágyban párnák közt lehet megvalósítani, így nem tudok vele elmenni sehová. :cry:

pöttömpanni

Julcsi!

Azért kevés ez a 110, mert 5-6 alkalommal evett, de ahogy néztem a füzetet amiben írom a kajálásokat volt olyan nap, h csak 4x. És ugye ő már 8600 gramm, neki 180-200at kellene ennie a súlya alapján :cry:
Próbálok türelmes lenni, meg kitartani a szopi mellett, írt ma fel a doki tápszert, de nem akarom kiváltani. Védőnő szerint amíg nem fogy, addig csináljam a szopit, ha elkezd veszíteni a súlyából, na akkor gáz van.
Cumizavartól való félelemben kiskanállal próbáltuk etetni, de úgy sem evett nagyon, meg mondanom sem kell, h eltartott 40 ml megevése fél óráig, és mindene csupa tej lett.
Szerencsére itt volt anyósom, mert a férjemmel minden nap menni kellett kontrollra, és hiába magánklinika, várni kellett sokat, meg autózni a bécsi útra harasztiról...
persze ez sem tett jót nononak, h alig látott ebben a 4 napban.

pöttömpanni

Ritus!

Sajnálom ami a kórházban volt, velünk azért nem voltak ilyen szemetek (I.sz. gyerekklinika), de tényleg hülyének nézik az aggódó szülőket, ami felháborító...

pöttömpanni

Sziasztok!

Barbi!

Én is örülök, hogy újra írsz, szeretem a beszámolóidat a pörgős életviteletekről. Gyereklétszám ügyében szívemből szólsz, ha nincsenek genetikai rendellenességek, én sem álltam volna meg 6 gyereknél előbb!!! Már a nevük is megvolt még a házasságunk előtt! HAJRÁ!

Ja a lufi nagyon klassz ötlet, főleg, ha alkoholos filccel mosolygós arcot is rajzoltok rá!

Sziszka!

Bocsi a Sziaszká-ért, legalább egyben köszöntöttelek is!
Én is kivagyok a kulúra züllesztéséért, de tulajdonképpen az iskolarendszer, az egészségügy, a gazdaság sem kivétel ez alól.
nagyon igaz, hogy borzasztó állapotok vannak itthon, de valakinek maradni is kell, Mi BIZTOS, hogy maradunk, mert olyan gyönyörű a hazánk és ezernyi szál köt ide.

Aproo!

Jogos amit az eü. bérekről, költségekről írtál és ezt még megfejelném azzal, hogy magam is több diplomás gyógypedagógus közszolga vagyok, középsúlyosan ért. fogy. gyerekekkel dolgoztam. Ami itthon fellelhető anyag eszköz, játék és ruha, már mindent behordtam az iskolámba és nem csak a saját gyerekeimnek, mert mi nem tudunk könyvből és füzetből dolgozni, csak tevékenykedni, mint az oviban. De ha nincs eszköz, akkor miből? És ha nincs pénz és nincs eszköz? Akkor már a kerativitás is nagyon kevés!!!
A mi gyerekeink virágot sem tudnak hozni évvégén, nem ám ajándékot, mert vagy nagyon szegények, vagy a szülő maga is érintett. Itt akarunk még spórolni? Akár az iskolán, akár a pedagóguson? Már itthonról sincs mit elhordani!!!

Panna!

Köszi a drukkokat Dorca szemének, sajnos újra magas a szemnyomás, pénteken megint SOTE, altatásos nyomásmérés és talán újabb műtét és állandó szemcseppek. Ha nem áll vissza a rendes szemnyomás, akkor marad a borússág és a fényérzékenység ezt kell megszüntetni.

Adri

KépKép
koadri

Azért hihetetlen h Levi is akkor sztrájkol amikor Nonoka, össze kellene ezt a két kispasit kötni.
Meg persze a kis barátnőnk, Virág is hasonul már megint... :cry:

pöttömpanni

Kitartás Pöttöm! Csak elmúlik Nononál is ez a sztrájk, és akkor ismét tudsz nem csak ágyban szoptatni, és ki is tudtok mozdulni. A lényeg, hogy nincs gond, reméljük tápihoz se kell nyúlni, hamarabb visszaáll a rend. Párod szemének jobbulást!

Azt azért elfelejtettem elújságolni, hogy a pénteki körömműtétnél lidocainnal érzéstelentettek, megkérdeztem a sebészdokit, hogy mennyit kell várjak a szoptatással, hogy menniy idő alatt ürül ki a szervezetből. Erre a doki: semmi köze nincs hozzá, szoptassak nyugodtan. Miköze van a lábamnak a tejtermeléshez.
Ehhez képest a gyerekdokink 12 órát javasolt, hogy ne ciciből etessek (de úgy nézett utána, mert nem tudta, és csak biztos ami biztos alapon). Felhívtam egy ismerősömet aki szintén orvos, és ugyanilyen korú kislánya van, hogy szerinte mi legyen. Ő utánanézett, mérlegelt, és azt mondta hogy 6 órán át amit fejek, öntsem ki, aztán mehet a szopi.
Hát így is lett. Előre lefejt, illetve a fagyóból elővett tejcit iszogatott Rékus. De azt látni kellett volna, hogy milyen bénácskán ment neki a cumisüvegből evés! Ami máskor ciciből 3-4 perc, az itt fél óra volt. Úgyhogy megváltás volt az esti szopi neki is, nekem is.
Csak azért írtam le, hogy Pöttöm ne aggódj, ha esetleg cumisüvegből etetsz, nem valószínű, hogy rászokik Nono, ha régebben jól szopizott. Persze te tudod, te ismered. De nálunk ez volt.

panna1

Ja, és az előbbi szopinál Réka is üvöltött szopi helyett. Gondoltam: na minket is elért a sztrájk. De egy kicsit mászkáltam vele kólikatartásban, meg tornáztattam, és utána hajlandó volt enni, habár néha még sírt egy sort. Egészen addig, míg hatalmasat nem rotyogtatott. Mehettünk átöltözni, ő is, én is kaki lettem. A háta full olyan volt. Most meg alszik mint a tej.
Azt egyébként nagyon szeretem, amit újabban kb egy hete csinál: Amikor jóllakott, hanyattdobja magát az ölemben, egyik szememből a másikba néz, és közben tátott szájjal, fülig érően vigyorog. És ezt kb egy percig. Utána elkezd magyarázni is. De az a nézés, és a boldog kis pofija! Hát a világ minden kincséért nem csrélném el ezeket a pillanatokat!

panna1

Pöttöm, még csak az első 3 hsz-det olvasom, de hidd el, nálunk detto.
Viszont idegen helyen úgy eszik, mint egy kisangyal.

Ma pl. reggel óta nem hajlandó enni. Már nem is tudom mit tegyek.
Bár hulla fáradt az éjszakától, én erre fogom. HA most felébred és nem eszik, sajna kénytelen leszek egy picit cumisüvegezni, mert nem akarom, hogy kiszáradjon. :cry:

Nálunk is kb 15 naponta úgy elmegy a tejem, hogy csak na. Teljesen más alakú lesz még a cicim is. Aztán valahogy visszajön. Most megint nullán állok úgy érzem és olyan rossz!

Aki picassát használ sos.: Nem tudom hogy és mit kell bemásolni ide, meg máshova is, hogy elérhető legyen, mert fenn a linknél nekem www. picassa.google.hu/home jön be, tehát nem a saját felhasználó nevem. Ezt meg nem másolhatom be.....vki tud segíteni?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

JA, és még egy kérdés:
Akik babakocsiban a kertben, erkélyen altattok: háton teszitek?
Vagy meritek hason?
Mert nekünk bejönne, ha....de mivel háton utál lenni, csak addig alszik, amíg mozog a kocsi.
Bár a most kivétel, mert már 20 perce áll a kocsi és mégsem ébredt fel teljesen, viszont nem is alszik mélyen, mert a cumit bőszen szopogatja....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na, közben sikerült a picasa, már csak Levim szopikája kéne mára a teljes boldogságomhoz!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró:
Viszont idegen helyen úgy eszik, mint egy kisangyal.

Ma pl. reggel óta nem hajlandó enni. Már nem is tudom mit tegyek.

Menjetek el idegen helyre kajálni :lol: :lol: :lol:

Picassa-s kérdést nem értem: most néztem az albumotokat az asó linkről indulva. Irtó formás fiúcska Levi!

Réka nálunk háton alvós, így babakocsiban sem kérdés. De azt hiszem ha hason alvós lenne, merném napközben hason altatni benne. Már ha a babakocsiban is kényelmes hason neki...

Megyek, mert óbégat a gyöngyöm, hogy felébredt és éhes.

panna1

Apróka, én altatom hason a babkocsiban is. Ha háton van a kocsiban, akkor percek alatt felébred. Így hason alszik. Viszont így sűrűbben nézek rá. :)

k.a.t.i.c.a

Egy tuti tipp nyűgös babáknak:
Mi csak hisztilabdának hívjuk a Tesco-s OneBody gimnasztikai labdát, amin minden szó nélkül elvan a picuri. Most a tápszerváltás alkalmával volt két nehéz napunk és a másodikon már megvolt a labda, hát ez egy tuti jó dolog. :D Ráülök a labdára, ölemben a picivel és rugózunk. Halálra röhögi magát, vagy elalszik. :) Ajánlom bárkinek, csak úgy mókázás céljából is. Az ára sem sok, kb. 2300 ft.

k.a.t.i.c.a

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: