A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Olvasgatom a babáknak való ételek receptjeit, és azt olvasom az egyiknél, hogy 2-3 szem eper. Az étel 6 hónapos babáknak adható! Nekem folyamatosan azt mondták, hogy 1 éves koráig nem ehet epret. Mert hogy az a csalánfélék családjába tartozik, és kiüti. :shock: Akkor most?? Mondjuk nem mintha lenne a fagyban!

KépKép
hene

Lapos tető! :?

KépKép
hene

lattam Marcsi te voltal a masik aki lecsapott ra! Ugyik voltunk :lol:
Ezt en mar ugyis kineztem magamnak a boltban csak sokalltam az arat na de ennyiert?

kata: igen en ugy tudom penteken tali, csak Tita nem tudom merre jar!Igazabol tole fugg!

amv: FeLADTAM!
Vendég

Igen Anyjuk! Én voltam... :wink: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mivel én csak 2 hónapos koráig szoptattam, 2 és fél hónaposan már gyümölcsöket kezdtem neki adni! Igaz a védőnő nem tudott róla. :? Minden újdonságot 3 napig adtam, hogy lássam nincs tőle semmi baja. Aztán jöttek a zöldséget. Eleinte csak párolva magában, majd krumplival, majd jött a husi. Be már evett húslevesből répát, zöldséget, karalábét, krumplit, husit, egy kis tésztával jól összetörve. Mit ne mondjak, nem kellett neki könyörögni, hogy megegye!

KépKép
hene

Emma kedveli ezeket a textil konyveket?

Annak igen kedvence, de leginkabb csak a lapozgatos resze, a figurakat nem igen figyeli. AMugy erdekes, mert o igen nem erdeklodik kepek irant, szinek mar igen hangok, formak is, de alakzatok az nem. igaz o nagyon keson is kezdte figyelni a targyakat is, szoval lehet ez is csak keson jon nala.
Vendég

Ja, ha jól tudom, bár lehet a tapasztalt anyukák megcáfolják, amíg nem a vajaskenyér a reggeli, olvasmányaim szerint kb 10 hónapos korukig tejcsi a reggeli, és a vacsora is. Ha nem tej gondolom tápszer.

KépKép
hene

Anyjuk, csak most vettem észre!! :oops: Annának boldog hófordulót! :D :D

KépKép
hene

Epret, málnát egy éves korig ne adj, Hene!

A másik meg, hogy én tésztát nem adnék- nem akarok okoskodni- mert abban glutén van...
A babymüzliben nincs, ugye?

Kép
andkata

Anyjuk, hogy van ez a vonalzó?? :evil:

KépKép
hene

Sziasztok

álomba sírta magát babócám :( ...
Amit eddig próbáltunk az alma, banán, őszi barack, és mindet szívesen kóstizta de mindegyik belekötött, holnap viszem ismét orvoshoz.
Ma egész nap rajtam volt, éjjel is és nem akarom elhinni, hogy megint szívok mint 7 éve.
Nagyfiam Gabesz ugyanezt játszotta s bármit próbáltunk nem ment :( aztán az lett a vége, hogy 3 éves koráig egy kortyot se ivott és levest se evett....s most félek....vele elrontottuk a kapcsolatunkat Dávidkával nem akarom.
Azon gondolkodom, hogy a tápit tejpépbe keverve vajon Ő ha megenné, mennyire kötné meg a popsit.
A doki azt mondta mindennel így fogunk járni, ez jó kilátás nem?
A nagyfiam legalább nem kötött be mint a beton...
Kamillát úgy juttatom be a hasikahajtása miatt, hogy kértem egy fecskendőt ami 3ml-es ebből 1.5 bemegy s minden 6. talán bent marad.Komolyan mondom elegem van, de ez van.
A teát és homeó bogyit nem egyszerre szedtem így is tök mindegy ez van.
Bocsi a panaszkodásért de szívem szerint felkötném magam.Elegem van
tappancs28

jaja 2 étkezés tej vagy tápszer vagy tejpép!

Kép
andkata

glicerin kúpot próbáltál, Tappancs?

Kép
andkata

A műzli az bio!
Sőt a barátnőm vett olyan lisztet, ami gluténmentes, direkt a babák ételeinek elkészítéséhez való.

KépKép
hene

Kata

Azt mondta a neonatológus adjunktus babadokink, hogy az a gáz, hogy a vastagbélbe a popsihoz nm tud lejönni a kaki, így értelmetlen.

Ő mondta a kamilla teát
tappancs28

Kata

Azt mondta a neonatológus adjunktus babadokink, hogy az a gáz, hogy a vastagbélbe a popsihoz nm tud lejönni a kaki, így értelmetlen.

Ő mondta a kamilla teát
tappancs28

nincs Annanak ma hoforduloja, fogalmam sincs mit ir az a vonalzo! Penteken lesz csak!
Vendég

Nálunk meg kiderült, hogy amit nagyon szeret, sütőtök, azt nem ehet. Hiába kap rostban gazdag ételeket a sütőtöktől szorulása van! :cry: Olyan gubacsokat csinál, mint a nyuszi, csak narancs színben! :?

KépKép
hene

Szilvi!

Küldtem privit, csak nem tudom, megkaptad-e, mert nincs az elküldött mappában. :roll:

Zsuzsanna

Kép
brúnó anyukája

Kata, még az eperrel kapcs. Anyósék vettek Kecskeméti bébidesszertet. Rá van írva 6 hónapos kortól. Alma-eper teljes kiörlésű gabonával. Hát nem mertem neki odaadni!

KépKép
hene

sajnos igy van, malna es eper is van mar 4-6 hotol, teaban italban pepben is, de erdemes vele varni, igaz ugyen ugy lehet nem lesz allergias mint a mogyorotol sem, meg az ilyenektol, de jobb az elovigyazatossag
Vendég

Tappancs ment pü.!
Vendég

Tappancs! Nagyon sajnálom! Én is hasonló helyzetben voltam, bár nem volt ilyen súlyos. A cumisüvegből a frissen fejt anyatejet sem eszi meg? (tudom, hogy most nem tudsz fejni, csak azért kérdezem, hogy az üveggel, vagy a táp ízével van e a baj) Mert nekem Jázmin az anyatejet megitta üvegből, szóval nálunk a táp ízével volt a baj. Én is azt hittem, hogy majd megszokja és ha elég éhes lesz, megissza a tápot. De nem itta meg, mert nem ízlett neki. Amikor ezt a Humana baby fit banánost próbáltam, rögtön megitta.
Lehet sokféle tápot kéne kipróbálni! Vagy teát másfajtát, máshogy ízesítve, kispohárból, ha kell, kanállal, bárhogy.

Jázmin hiába volt full éhes, reggel 8-tól este 5-ig nem evett és nem ivott semmit, akkor sem fogadta el azt a tápot, ami nem ízlett neki.

Kitartás és próbálkozz más ízekkel!

Vizet nem iszik esetleg?

Kép
szly27

Zsuzsi! Nem kaptam privit! Mindegy, ha nem megy, tedd fel ide, majd innen elmentem.

Akata! Ettünk már alma burgonyát, meg sütőtök sárgabarack alma. Még ennyi+ őszibarack. Nem akartam hirtelen lerohanni az új ízekkel! Ők még amúgy sem akarnak nagyon változatosan enni. Nekik mindegy, ha minden nap ugyanaz az ebéd!

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:40-kor.
Vendég

Egyébként én ettől féltem, ami most Tappanccsal van és ezért kezdtem már 4 hónaposan hozzászoktatni az üveghez, anyatejjel és ezért kezdtem a gyümiket is adni neki!

Kép
szly27

Marcsi, Tami - örülök hogy jót tettem!!! :D :wink: Bizti szeretni fogják a gyerkőceink!

Hát a kajás dolgokhoz nem nagyon tudok mit hozzá szólni. Mi egyelőre nyomatjuk a tejcsit amennyire lehet, ritkán kap mást. Akkor adok csak ha úgy látom nem elég a tej, de akkor sem eszik többet 5 kanálnál.

Hene - szoktam én is csinálni almalevet, de minden nap nem akarok (lustaság :oops: ). Főleg hogy Nóri napi 40 ml-t iszik meg összesen, amiben a vitamint keverem el neki :lol: . (Dr mondta hogy abban adjam és ne tejben mert jobban felszívódik a savas közeg miatt). Tökjó hogy Gergő már ilyen ügyesen eszik mindenfélét! És mászik :shock: ? Eszméletlen erős fiú! :D Ja! És mi is boldog névnapot kívánunk neki!!

Nekem ma van a (27 és) feledik szülinapom! :lol: :lol:
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:40-kor.
Vendég

Hene! elküldtem a képeket még egyszer!
Szólj, hogy megkaptad-e!

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:41-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:42-kor.
Vendég

Én meg holnap leszek 28! Te jó ég! Mindjárt 30!

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:41-kor.
Vendég

Sziasztok!

Vagyok csak 2 gyerekkel, mert
Olivér beteg és itthon van. Hát most tudom csak meg milyen 2 gyerekkel.

Hene: Te az esti tejpépet cumisüvegből adod? Levi úgy nem fogídja el. Én sinlakot adtam neki, pár alkalommal megitta (félálomban)de már azt se.Mi is (legjobb esetben) 4x eszünk 1 nap.
Milyen az a baba müzli?

Kata: lesz pénteken tali, szeretettel várok mindenkit!
Program: torna, beszélgetés, KAJA, éneklés!

Nincs sok időm írni.

Szombaton vásároltunk este Tamással "beszélgettünk" (helyzet változatlan :roll: ). A lényeg, hogy egész végig arról beszélt, hogy neki mennyire fontos, hogy lefogyjak és csinos legyek....
Kérdeztem tőle, hogy a következő 2 évben is mindig ezt fogom hallgatni? válasz: most is tornázhatnék naponta...
Ez van!

Vasárnap Olivért elvitte após, mi takarítottunk én főztem mert vendégeink jöttek délután. Olivért délután hozta haza após. Nagyon jól érezte magát egész nap.

Levente ma 3x evett és nincs sansz még 1 evésre. Ha legközelebb megyünk a gasztós dokihoz meg fogom neki mondani, hogy vizsgálja ki, miért nem ürül a gyomra normál időn belül. Képtelenség normális mennyiségben megetetni. Teát is csak minimálisat iszik.

Na megyek, mert megőrítenek!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kata: holnap enekles???????????
Vendég

Szly - láttam ám iwiw-en és én akartam lenni az első! :lol: Úgyhogy akkor most gyorsan! BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED SZILVIIIIIII!!!!!!!!! :lol: :lol: :wink:
Vendég

Kata - :lol: :lol:
Vendég

Tita: jo hogy hallunk Rolatok!Olivernek jobbulast!
Ne izgasd magad allandoan ezen hogy Tamast a kusod zavarja. ugysem tudsz most mit tenni, de ha tudnal is, nehogymar ezzel terrorizaljon...Na mindegy!
Kitartas! Penteken megyunk, ha minden ugy alakul! Levi nem beteg?
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:42-kor.
Vendég

Kata, nálunk ez Ringató néven fut, 700-ért!

Szly, Boldog szülinapot!!!!!]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára patr 2008.11.17 19:37-kor.

Kép
Kép
patr

titi!
Jobbulást Levinek!
Nem tudom Tamás miért nem tudja megérteni, hogy most nem a fogyókúra a legfontosabb. :roll:

d.dodó

Köszönöm szépen lányok! Hát igen, Vikit nehéz megelőzni! :lol:

Kép
szly27

szly!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!

Na, én ma a natúr tejpépet egy falatka banánnal kevertem, erre Lizy nem ette meg....öklendezett tőle :? megettem én, csináltam neki egy adag natúrt. De akkor már azt sem akarta megenni!

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.10 20:40-kor.
Vendég

Kata, dehogy baj, nagyon szépek! :D

Kép
Kép
patr

VKata - csodaszép helyen voltatok! Rólatok nem készült fotó? :D

Fú, én is nagyon kivagyok. Nóri nem alszik megint semmit napközben, ráadásul éjjel is folyton felsír. Ma reggel 6 tól 1x aludt kb 1 órát a babakocsiban! Rosszul van a fáradtságtól és üvölt, de az Istennek sem alszik el. Én már mindent kipróbáltam és föladtam. Most az apja próbálkozik, ahogy hallom szintén nem sok sikerrel. :cry: Azt hiszem meg fogok őrülni!
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:43-kor.
Vendég

hát ma nálunk is elég sz.ar a helyzet. Vivi egész nap nyűglődött, semmi nem volt jó neki. Pedig ő nem szokta ezt csinálni. Szerintem a hideget érzi, vagy hogy jön a hó és megérzi.
Na ezt jól megfogalmaztam. Meg egész nap a szájába van a keze és az ínyét birizgálja. Ez lehet a fogától? Valamit lehet neki adni vagy valamivel kenni neki az ínyét?

Kép
linda24

Szilvi, Wera! Isten éltessen sokáig Benneteket! :)

Nem próbálkozom akkor a privivel, teszem ide (úgysem mutattam Brúnókámról újszülött képet a plénumnak :oops: )

Született 2008.08.03-án, 3360g 51cm

A második kép 3 hónapos korában készült, akkori súlya 6820g és 65 cm

Tita! Az én férjem is kilómániás, terhesség alatt is sokszor szólt, hogy mikor mennyit eszem... :roll: Kép Brúnó születéskori Kép Brúnó 3 hónapos

Zsuzsanna

Kép
brúnó anyukája

wera!
homeos bogyót próbáltatok már? vagy valami teát?

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: