A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Amy: Most nagyon megkívántam a sütit! :oops: :lol:

Zümis: Meglátod, hamarosan nagyon jó vezető leszel, az elején természetes hogy izgulsz!
A vonalzóba sajna nem tudok segíteni! :roll:
zsu83

Amy, én csak 170cm vagyok. :D

Kép

Kép
gjéti

Amy, Gjéti: Eszetekbe ne jusson fogyókúrázni!!! Így is tök vékonyak vagytok... Nem értem a védőnőket :? :? :? Anyukámék korában még kettő helyett kellett enni, most meg ez a nyomulás, hogy ne hízzon senki. :? Ti tipikusan olyanok vagytok, akik két hónap múlva ugyanolyan vékonyak lesztek. Amy: megparancsolom :D , hogy egyél kuglófot! Jó étvágyat!

Erika: Megnyugodtam, hogy jól vagy. Nagyon vigyázz Magatokra és jó tapétázást holnapra. :D Képeket majd megosztasz velünk?

Verus: Csini a poci, rólad ne is beszéljünk! :)

Zümis: Jó gyakorlást Neked! Én nagyon paráztam, amikot elkezdtem a forgalomban vezetést, Te biztosan ügyesebb vagy nálam...

Zsufi: Gratulálok, olyan ügyes vagy a vizsgáiddal!!!

Én túrós kuglófot sütök Elif módra, a férjem nagyon lelkes! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Most csak röviden írok, mert hulla vagyok... :? Végre elkészültem apa szülinapi túrótortájával és meg kell hagyjam, nagyon jól sikerült szerencsére... Már csak a díszítés van hátra... Ma van a szülinapja, erre ma 24 órás ügyelete van, úgyhogy csak holnap reggel jön haza, de addigra itt fogja várni a torta és a meglepi... :)
Még egyszer köszönöm a túrós-sütis-tortás recepteket, alaposan áttanulmányoztam mindegyiket!

Zümis: örülök, hogy jól vagy! Szerintem se izgulj, engem is agyon stresszeltek az elmúlt egy hónapban az orvosok és valószínűleg alaptalanul... még jó, hogy apa is orvos, mert így jól meg tud nyugtatni...

Na megyek, mert már lassan kezdek tényleg nagyon fáradt lenni, Kismanó is elaludt már... Remélem gyorsan itt lesz a reggel, mert nagyon nem szeretem azokat az éjszakákat, amikor Apa ügyel Én meg egyedül vagyok... :(

Panna
pandusika

Jó estét mindenkinek!

Erika! Örülök, hogy jelentkeztél, az öt hét nekem is folyamatosan lebeg a szemem előtt :lol: . De szerencsére elég gyorsan telik az idő, már a 28. hetet töltjük!

Befordulással kapcsolatban: A lányom a 32. hét után (valóban rábeszélésre) fordult meg. Tudom, ez elég hihetetlen, én is szkeptikus vagyok ilyen téren, de végignéztem, ahogy csinálta, igaz, nem volt a legkellemesebb érzés :lol: . A doki szerint ezt a méh alakja is befolyásolja, nekik valamiért így kényelmesebb. Persze tudom, hogy még nem vagyunk elkésve, nem is esem kétségbe, de megnyugtató lenne, ha a legközelebbi dokilátogatásnál (4 hét múlva) már fejvégű lenne.

A diétázóknak kitartást, Andi neked megvan az eredmény?

Kép
mist

Sziasztok!
Alig tudtam bejutni, nem jött be az oldal....

Képzeljétek, hihetetlen, de tök jó lett a cukor eredményem! 4,5 !
Szinte el sem hiszem :D Az éhgyomri is ugyanennyi volt.
A vérképem is jó, még vasat sem kell szednem, az is megfelelő.
Azért nézegetem majd továbbra is a cukromat, de nem fogom minden nap. És a cukrot igyekszem visszafogni, biiztos ami biztos.
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy mitől lett ilyen jó az eredmény :)

Az én babóm is csücsült eddig minden vizsgálatnál. Rákérdeztem a dokira, azt mondta, hogy a 32 hét környékén ráér befordulni, addig még van helye. Nagyon remélem, hogy befordul, nem szeretnék faros babót.

Ezek a védőnők tényleg hihetetlenek... Én is felhúztam legutóbb egy kicsit az orrom, megmért, és azt mondta tessék kicsit visszafogni magát... Teljesen meglepődtem, akkor 5 kiló plussznál tartottam, de úgy, hogy az eredeti induló súlyhoz képest csak + 1 kg volt a súlyom.
A hasam óriási, de máshová nem híztam, mert eleve kissé duci vagyok. Sőt, még a fenekem fés a combom fogyott is.

Zümis, hajrá, ügyesen tanulj meg vezetni :)
Háfi mi újság? Mindig annyira el vagy kenődve?
Macsekkal vajon mi van?
Julcsi, én is készülök a túrós kuglófra, neked, hogy sikerült?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok innen Orosházáról!

Gyorsolvasásban bepótoltam a mulasztásomat,

Julcsi: Engem nagyon érdekelne az a kommunikációs foglalkozás, amin voltatok, kicsit részletesebben írnál róla? Én a Raffai könyvből próbálom az ott olvasottakat megvalósítani, de a lazítás is nehezen megy, ha magamnak kvázi kívülről adom közben az irányítást.

Gjéti: Ha kaphatnék a sacher tortádból egy szeletet, még ha 14.-én is, hajlandó volnék egy teljes napot azért koplalni, hogy megehessem :D

Én ma furcsán vagyok, egész nap feszülget a hasam, ilyesmit eddig nem éreztem. És 3 napja nálunk is kedves vendég a hólyag foci, ami ezek szerint lányos sport is. Eddig ez sem volt. És ami ijesztő, tegnap hirtelen olyan bő váladékozás indult el a hüvelyemből, hogy megijedtem. Ma is tart, de szelidült kicsit. :shock:
Jobbulást a náthára, és a derékfájásra, meg azokra, amit nem jegyeztem meg. :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Na itt vagyok csak az ujacskáim vannak ki a folytonos szurkálástól. És nem tudom hogy mi van velem de folyamatosan cukros dolgokat ennék ez valami borzasztó. A diéta gondolatával már megbékéltem. Most ott tartok hogy minden étkezés után mérnem kell a cukromat.Egyenlöre még tapasztalom a dolgokat.Elhagytam a cukrot az étrendből. Meg oda figyelek hogy rendszeresen egyek sokszor keveset. Igy majdnem mindent lehet enni. Nem számolom a szénhidrátott, de igy sem ment a cukrom most 3.napja 5.5 fölé.
Jó nem mondok nagyot krémtúrót pl nem ettem. De azt észre vettem hogy délután egy kis nasolni való belefér az étrendembe és igy sem megy fel a cuki. Két szeletke csokis korpás keksz simán belefér.+ egy kis kakaó is.
Ennek örömére az anyos meglepet minket egy kis porcukros fánkal képzelhetitek megkora volt a kiértés.
DE ellen álltam. :wink:
Egyenlöre még birom a dolgokat de igazán a karácsonytól félek.
Nálunk mindig akkora buli van. Süti hegyek... sok fogásos kaják...nem tudom az idén mi lesz...
Pusz Rita

Kép
háfi

Vissza térve a súlyra én eleve + súlyal indultam. Mert a magaságom:165 cm ehez társult a 69 kg.
Ugy hogy én 69-ről indultam és most vagyok 74kg.
Az én kicsikém rendes már fejen áll. Legalábbis a doki azt mondta a legutobbi UH. És az uh-szerint már betöltötük a 27. hetet.
Elif az alma nap egy hülyeség nekem csak ennyi a véleményem.
Ja még egy hir csütörtökön vissza kell mennem a kórházba kontrolra és akkor fogom én is megkapni a 30. hétre szóló kötelezö nagy ultrahangra a beutalot. Állitólag ez mindenkinek kötelezö.
Na most már lelövöm magam
Jó éjt.Rita

Kép
háfi

Sziasztok!!

Gjéti: akkor nagyjából forma-forma vagyunk.... :lol:

Julcsi: jelentem megfogadtam a parancsot!!! :lol: :lol: :lol:
Nagyon fincsi volt a kuglóf, Apának is nagyon ízlett!!! :lol:

Mist: Nekem is azt mondta a doki, hogy még van ideje befordulni, de azért megnyugtató lenne, ha már megfordult volna.... Én minden nap elmondom neki többször is, hogy mindkettőnknek sokkal jobb lenne, ha szépen megfordulna.....

Andus: Nagy-nagy gratula a cukrodhoz!!!! Nagyon örülök, hogy ennyire jó lett az eredmény, biztos megkönnyebbültél!!!

Háfi: jó hallani, hogy kezded kiismerni a cukrod, és hogy nem is kell annyira nagyon szigorúan diétáznod! Szerintem karácsonyig tuti mégjobban belejössz, és bele fog férni egy kis bűnözés is!!! :wink:

Na én most megyek, gyönyörű idő van sétálunk egy nagyot az erdőben a kuttyokkal!!!
Szép napot Mindenkinek!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ne aggódj Zsuzsi, majd küldök mindenkinek belőle. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Még nem volt időm visszaolvasni. Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de sajnos nem túl jó dolgok történtek velem.

Kedden el kezdtem vérezni. Este bementünk a párommal a kórházba, sajnos a külső és a belső méhszáj is kinyílt egyujjnyira. Pénteken jöttem haza. Szigorú pihenés, semmi emelgetés, semmi lépcsőzés, semmi házimunka. :( A cél, hogy a babó minél tovább benn maradjon. Napközben nem lehetek Ricsivel egyedül, mert nem emelgethetem. Szerencsére a család tud segíteni, de így is nagyon nehéz lesz.

Remélem mindenki jól van, és a babák szépen növögetnek! :)
yve

amy a védőnők komolyan mondom kiborítóak ezzel a súlyparájukkal. hát bakker 28. hétig a 8 kg az nagyon rendben van!
Én a 23. héten tartottam ott.
A védőnőm szerencsére egy angyal, neki szerintem eszébe sem jutna ezzel cseszegetni, én mondtam is neki, hogy a reggeli hányást sokszor megelőzöm azzal, hogy éjjel még bezabálok.
És inkább plussz néhány kiló, mint a hatodik hónapja tartó hányás. Megértően bólogatott.
Éppen eléggé rágódom én ezen, nem kell hozzá külső segítség... :)

zümis kitartás, szerintem minden rendben lesz, nagyon drukkolok!
uhhh, én is emlékszem az első "forgalomban megtett" óráimra, pedig már több mint 9 éve volt, nagyon be voltam parázva. a vizsga előtti utolsó vezetésen annyira béna voltam, hogy az óra felénél sírva kiszálltam a kocsiból, és hazamentem :D
aztán másnap csont nélkül elsőre sikerült :D
én mindig nagyon türelmes vagyok a mazsolákkal, mert élénken él bennem az első idők félsze.
Szerintem a bébi amiatt volt olyan aktív,hogy tomboltak benned a stresszhormonok a vezetés miatt :D

andus gratula a jó cukor eredményedhez! :D

yve :( vigyázz magatokra te lány! drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép
Kép
iricc

Jaj, Yve! Feküdj, feküdj :( ! Még nagyon korai lenne babócádnak :?. De jó, hogy a babaruhák után nem kell rohangálnod, az biztosan maradt elég a nagyobbikról :?

Kép
kangu

Yve, vigyázz magatokra nagyon!!!!!!!

Kép

Kép
gjéti

Yve: Nagyon vigyázz Magatokra! Pihenj sokat, és próbálj megnyugodni!!! Szerencse, hogy a család tud segíteni!!! Drukkolunk, hogy minél tovább bent maradjon még a babóca!!!!

Iricc: Aranyos vagy, én is úgy gondolom, hogy nem foglalkozom vele...
Különben is nem teljesen mindegy, hogy a végén +12 vagy +14 kiló lesz????? Régen folyton etették a kismamákat most meg szerintem feleslegesen paráztatják őket a kilókkal.... :evil:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Yve, tényleg pihenj nagyon sokat! Volt ennek a dolognak valami előzménye (esetleg keményedés, stb.) vagy csak hirtelen elkezdtél vérezni?

Háfi: tök jó fej az anyósod hogy porcukros fánkot hoz nektek... vagy esetleg nem tudta, hogy diétáznod kell?

Én most kezdem kívánni az édességet (eddig eszembe sem jutott), pl. egy egész Sacher tortát meg tudnék most enni....Hálistennek a védőnő most nem cseszegetett a súlyom miatt, legközelebb meg január elején-közepén találkozunk, akkor meg már mindegy lesz :)

Kép
cserkészkolbász

Lányok köszönöm a biztatást nagyon jól esik.Olyan jó itt lenni köztetek.
A cukros terhelést a betöltött 26 héten vagy a 27 elején csináltattátok meg?nekem mennem kell elötte egy olyanra is ,hogy terhelhető vagyok e.Azzal együtt 3szor fognak megszurni :? .
Nagyon gondolkozom rajta ,hogy nem most hétfőn megyek hanem jövőhéten.
yve:Nagyon vigyázz magatokra,tudom nagyon nehéz a törpe mellett mert nagyon nehéz megállni,hogy ne vedd fel.Ilyenkor aranyat ér egy összetartó segitő család!

cserkészkolbász:Pont a napokban gondolkoztam el azon ,hogy mennyire rosszulvoltam az édességtől most meg hegyeket tudnék megenni mindenből válogatás nélkül.
Pedig most kellene figyelni még meg nem lesz a cukorellenörzés.

Kép
zümis

Sziasztok!

Yve! Drukkolok, hogy sokáig bennt maradjon a baba!

Jaj! Csenge a dokim szerint sem lesz kicsi. A keddi 4D-n 1362g-ra becsülték, a dokim pénteken meg 1,5 kilóra! :shock:
Segítsééééég! :lol:
Nincs sok időm olvasni, csak helyzetjelenteni. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Megvolt a sógornőim szülinapi és névnapi köszöntése! Jól teleettem magam tortával! :) És még pluszba kaptunk mi is egy tortát az anyósoméktól az 1 éves házassági évfordulónkra! :)
Holnap meg este vacsi a férjemmel a Trófeába! :lol:
És képzeljétek, tegnap este nagyon meglepett, azt hittem, hogy azért jön később haza, mert sok a munkája! Erre meglepett egy nagy doboz bonbonnal, egy parfümmel, és egy csokor virággal! :lol: Tisztára elérzékenyültem! :lol:

Julcsi: Hogy sikerült a kuglóf? :wink: :)

Panna: Boldog Szülinapot a férjednek! :) Tetszett neki a torta és a meglepi? :wink: :D

Andus: Gratulálok a jó cukoreredményhez! :)

Gerendai Zsuzsi: A bővebb hüvelyváladék ilyenkor normális azt mondta a dokinő, mert múltkor rákérdeztem nála, nekem is szokott ilyen lenni! :?

Háfi: Jó, hogy kezded kitapasztalni a cukrod! Elhiszem hogy nem könnyű, de fog ez menni neked! Ügyes vagy!

Yve: :( Vigyázz Magatokra nagyon! Nagyon sokat pihenj!

Zümis: Nekem a 25. héten kellett mennem cukorterhelésre!
Ilyet még nem is hallottam, hogy ilyet is néznek, hogy terhelhető vagy-e! :shock:
zsu83

yve: ha doki szigorú fekvést javasolt akkor feküdj, nagyon szoritok nektek.
Az én nagyon kedves barátnémnak voltak ilyen problémái.Ez elött kb:10 éve az ö fia 26 hétre született 800 dkg. És minden rendben van a kisfiuval tökéletes kiskamasz. Szóval ne izgulj.
Megyek cukrot mérni. Pusz Rita

Kép
háfi

Sziasztok!
Yve, vigyázz nagyom magatokra, ne csinálj semmit sem, a babó most a legfontosabb. Nagyon jó, hogy tud a családod segíteni, én azt hiszem meg lennék lőve hasonló helyzetben.

Zsu, boldog házassági évfordulót nektek!

Dina, csenge jó nagy baba lesz :)

Mi is családi ebéden voltunk, de inkább nem részletezem, mert tragikomédia volt ........ :?

Száva és apa kapott tegnap influenza elleni oltást, szerencsére nins tőlesemmi bajuk, csak a helye fáj nekik kissé. Még soha nem kaptunk, de most nem mertem kihagyni a baba miatt, pont az influenzás időszakban fog születni, nem lenne jó, ha Száva hazahozná a suliból, és megfertőzne minket a picivel.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Ajánlok egy könyvet, még most van időnk kiolvasni.
én megvettem már, de csak bele-beleolvasgattam, semmi időm sajnos olvasni, pedig nagyon jónak tűnik.

http://bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Hogg_Tracy_Blau_Melinda_A_suttogo_titkai_1_A_csecsemo_gondozasa_es_nevelese&id=28107

Kép

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andi! Gratulálok a jó eredményhez! Látom, te is az oltás mellett döntöttél, remélem, látjuk majd értelmét, ha jön a járvány.

Dina, nem semmi méretek! :lol: Egy napra vagyunk kiírva, és közel 40 deka a különbség... Persze azt is tudjuk, hogy ezek a méretek nem teljesen megbízhatóak.

Nekem nem mondta a doki, hogy a 30. héten van kötelező uh... Most megmért mindent, igaz, ő minden alkalommal ultrahangoz is.

Yve, sajnálom, próbálj meg minél többet pihenni, ilyenkor minden egyes hét sokat számít!

Kép
mist

Sziasztok!

Andus: Köszönjük szépen! :D
Jól tetted, hogy beoltattad apát és Szávát! Tényleg a nagy influenza szezonba fogunk szülni!
Hát nekem is elrontották egy picit tegnap a kedvem az ebédnél! Az anyósom rákezdett, hogy mennyire lent van a hasam, és hogy majd ki fog nyilní a méhszájam! A férjem rá is szólt, hogy ne mondjon már ilyeneket, és hogy nincs is lent a hasam! Na persze én azóta is ezen rágódok, meg nézegetem a hasam a tükörbe! Tök jó! :?

A könyvről én is nagyon sok jót hallottam, én is tervezem, hogy megveszem!

Mist: Nekem is mondta a dokim a 30. heti kötelező uh-t! Megyünk a Bolgárkerékbe! A dokim nekem sose csinál uh-t, csak a szívhangot ellenőrzi!
zsu83

Erika, jó, hogy benéztél, ha nem is tudsz visszaolvasni, azért jó tudni, hogy rendben vagytok! :)

Vettünk kiságyat, és apa már el is kezdte összerakni, mert tényleg gáz, ha akkor derül ki, hogy hiányzik belőle valami, amikor már a babát kéne beletenni... most a babonát módosítottam úgy, hogy majd csak akkor kerül bele a matrac, meg az ágynemű, ha itthon van a kicsi :D

Amúgy itt vettük a kiságyat: www.babaholmiolcson.hu - kint van a világ végén, és a legtöbb babaholmi nem olcsó valójában (rugik 2500 HUF!), de a kiságyak tényleg jó árban vannak, és stabilak - mondjuk nincs nagy választék, meg nem olyan hűde dizájnosak, de én találtam olyat, ami tetszik, és jónak találom.

Amy, szerintem a 8 kg nem sok, ha összesen kb 12 kg-ot hízol, az még a legrosszabb indulattal is teljesen elfogadható, szóval ne hagyd, hogy a védőnő felhúzzon. Úgy látszik, az összes védőnőnek ki van most adva, hogy cseszegesse a kismamákat a súlyuk miatt. :evil:

Zümis, hajrá a vezetéssel! Az elején mindenkinek "csőlátása" van, aztán pár óra után már észreveszed a többi dolgot is, amíg külön figyelned kell minden mozdulatodra, egyértelmű, hogy nem tudsz a külső dolgok 100%!-ára is figyelni. De ezért ül melletted az oktató. Mire a vizsgáig jutsz, már nem lesz ilyen gond! :D

Panna, ahányszor írod, hogy párod ügyel, mindig arra gondolok, hogy azért nem semmi lehet ezeket a napokat kihúzni neked egyedül! utána meg gondolom, hullafáradt :(

Zsuzsi, ha feszül a hasad, szerintem egyél biztos ami biztos magnéziumot, azzal nem árthatsz a babának, de a keményedés nem tesz neki jót. A váladékkal kapcsolatban én azt figyeltem meg, hogy amikor egyébként meglenne a menzeszem, kb akkoriban szokott lenni egy nap, amikor elég gáz. Ha nem büdi, vagy színes, akkor azt hiszem, nincs miért aggódnod.

Háfi, kitartás!!! Ügyes vagy, hogy így tartod magad!

Yve, remélem, tudsz sokat pihenni, és még jópár hétig pocakodban marad a babó! A fórumot is csak fekve olvasod, ugye? :) A házimunkát ne sajnáld :D örülök, hogy a családod tud segíteni, sokat gondolunk rád!!!

Zsu, nehogy hagyd, hogy az anyósod belédbeszélje ezt a butaságot! A hasad pont ott van, ahol lennie kell, és kész. Bencus eddig olyan jól viselkedett, hogy mostmár igazán megbeszélheted vele, hogy februárig ilyen jó kisfiú is marad :D

KépKép

KépKép
stelly

Yve: sajnálom a történteket, vigyázz nagyon magadra és tényleg pihenj sokat, hogy Babóka minél tovább maradhasson bent!

Zümis: itt a cukros terhelést a 24. és 28. hét között kell csinálni, szóval gondolom, hogy nem baj, ha elcsúszol vele.... Nekem a 27. héten csinálták...

Zsu: nagyon aranyos a férjed, tök jó, hogy ilyen figyelmes... Kis apróságok olyan sokat tudnak számítani... :)
Egyébként a torta nagyon jól sikerült, már el is fogyott és nem egyedül ette meg a férjem... :oops: Az ajándéknak is nagyon örült, Magyarországról szereztem be neki egy olyan cd-t, amit már nagyon régóta nem lehet megvenni és nagyon régóta szerette volna. Nem volt könnyű, de szerencsére a nővérem elintézte... :)
És a pocakod miatt szerintem se izgulj, az hogy hol van, annak szerintem semmi köze ahhoz, hogy a méhszájad kinyílik-e vagy sem....

Nekem most egyébként kéthetente kell mennem vizsgálatra és minden alkalommal megnézi a doki a méhszájamat és ultrahangot is csinál.... Azért ez megnyugtató..

Stelly: hát valóban nem könnyű egyedül, amikor Apa éjszakás és ahogy Te is írtad, másnap szegénykém elég fáradt... Jó esetben is csak 2-3 órát tud az ügyeletben aludni. Ennek ellenére sokszor alvás nélkül bírja estig és ugyanúgy csinálunk mindenféle programot... Persze ez nem mindig jön össze... Azért még mindig izgulok, hogy nehogy ez legyen szenteste is... :? Elég rossz lenne egyedül tölteni....

Panna
pandusika

Kis apróságok alatt - apró figyelmességeket értettem.... :oops:

Panna
pandusika

nem az ajándékra utaltam... :oops: JAJ, néha olyan nehéz kifejezni magam... :)

Panna
pandusika

sziasztok!

Rég jártam erre mert anyukámáknál voltam vidéken. Látom mindenkivel telnek a hetek és nagyon örülök h mindenkinek jó a cukra:-)
Yve: nagyon sajnálom és nagyon nagyon drukkolok h sokat tudj pihenni sé a kis bérlő még hetekig pocaklakó legyen.

ZSU : ne hagyd, h anyosod beléd ültesse a bogarat bizz magadban és h minden rendben lesz!!!

Zümis : Hajrá a vezetéssel az elején nekem is igy ment de a majd szépen belejössz és áttekinhetőbb lesz az egész.

Én is tartom a diétát amennyire a kisértéstől lehet de a cukrot azt abszolut kivettem az étrendből inkább a szénhidrátokat szétosztom többször kicsire!!Holnap fogok menni cukormérésre és remélem jó lesz!
Nálunk is nagyon szereti a hólyagfocit és nagyon nagyon élvezem h ennyit mocorog olyan jó érezni:-)

Kép
pmonika

Megvolt pici lányom keresztelője. Elég jól sikerült (20 fős vendégség). Főzni nem főztem, pizzát rendeltünk :oops: De azért egy kis somlóit ill. gesztenyepürét csináltam. A lakás kitakarítása a vendégség előtt viszont 2 napot vett igénybe :oops: Hulla vagyok.

Nekem is lesz kötelező uh, a 28-32 hét között. Mire megyek, szeretném megcsináltatni a szintén aktuális kötelező vérkép-vizelet vizsgálatot. :roll: A fogorvosi tortúrám pedig folyamatosan tart. :(

Kép
kangu

Hahó mindenkinek!
Hogy vagytok?
Velünk semmi különös nincs, családi ebéden voltunk ma,
a papám szülinapját ünnepeltük. Degeszre ettem magam,
de már megint kezdek éhes lenni :D

Kicsit feszül is a hasam... :?

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Yve: Oh, szegénykém, jó nagy riadalom lehetett. Nagyon vigyázz Magatokra! Tényleg legfontosabb most a pihenés, nagyon drukkolunk!!! Jó, hogy a család tud segíteni. Az nem merült fel, hogy befektetnek a kórházba? :cry:

Pmonika, Háfi, Gerendai Zsuzsi:Kitartást a diétához!!! Andus, olyan jó, hogy Neked nem kell!

Andus, Zsu: A kuglóf most is nagyon finom lett és ráadásul egyszerű! Raktam bele mazsolát, úgy még finomabb, szóval ha szeretitek, ajánlom azt is. :) A családban már többen elkérték a receptet. Köszönjük Elif! Tényleg, merre jársz, jól vagy???

Gerendai Zsuzsi: Próbálom összefoglalni a magzatkommunikációs beszélgetés lényegét.
Szóval, van a magzatkommunikációnak egy olyan formája, amikor a fizikális dolgokra reagálnak a Babók. Evésre, alvásra, ivásra. Például eszünk, és úgy érezzük, hogy ez tetszik a Gyerkőcnek, stb.
Lehet beszélgetni vele, és erre szoktak reagálni a Babák, megfogni a pocakot, és ott kezd el rugdosni, énekelni neki, mesélni. Például volt egy olyan érdekes tippjük, hogy ha a férjem a hátamhoz fekszik, és onnan énekel, akkor a Bogyesz úgy jobban hallja. És a kutatások igazolják azt, hogy ezeket a dallamokat, verseket, meséket a Babák utána felismerik.
És van egy harmadik forma, amikor az Anyukának megérzései vannak arról, hogy a Baba mit érezhet, milyen lehet a személyisége, mentalitása... (Állítólag például az amnióra is különbözőképpen reagálnak a Gyerkőcök: van olyan köztük, aki folyamatosan rugdos közben és utána, és így próbál védekezni, van, amelyikük szinte a sarokba húzódik és napokra elcsöndesedik a beavatkozást követően. Ez már az alapvető genetika adottság, a mentalitás különbözőségét mutatja.) A kutatások szerint a megérzések persze nem 100%-ig megbízhatóak, hiszen egy részük az Anya érzése, és ezeket nem lehet szilárdan elkülöníteni a Baba érzéseitől... Abban viszont nagyon sokat segít, ha már ilyenkor elkezdünk ezekkel a megérzésekkel foglalkozni, hogy a Babák születése után könnyebben felismerjük, hogy vajon miért sírhat, mit érezhet, szóval gyakorlásnak nagyon jó. :) Érthető voltam???

Zsu: Szerintem ne aggódj, Bencus biztosan bent marad, amíg kell, az orvos úgyis megmondja, ha kinyílt a méhszáj, addig meg ne aggódj semmin!

Pandus: Örülök, hogy jó lett a torta és szép az ünneplés!!!

Én kedden megyek uh-ra, kíváncsi vagyok, Marcus forog-e még, vagy már beállt lefelé? A tippem az, hogy még nálunk is inkább csücsül, vagy forgolódik. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszönöm mindenkinek a drukkot, nagyon jól esik! :) A kórházban szerencsére csak három napot voltam, így is kevés a szabad ágyuk, de ha valami nem lett volna rendben, biztosan nem engednek ki. Én már alig vártam, hogy itthon legyek a Ricsi miatt. Viszont biztos gyakrabban kell mennem majd a dokimhoz is kontrollra. A héten is megyek. De semmi nem számít, csak a babó. Szerencsére a sógornőm napközben velem van, ő emelgeti a Ricsit, anyósom főz nekünk.

Azt hiszem egyelőre olvasó üzemmódban leszek, még netezni sem merek túl sokáig. :(
yve

Stelly: mindennap olvaslak Titeket, úgyhogy mindenkivel képben vagyok! :D

Kép
cserkészkolbász

Hát ugydöntöttem,hogy csak a jövöhéten csináltatom meg a cukorterhelést.Igen Zsu nekem mennem kell elötte ilyenre is...lehet ,hogy a doki már tud valamit?!!
Ma megyek védőnőhöz :? .Kiváncsi vagyok nagyon mennyi jött fel ....Nekem alapból diétázni kellene...a súlyom alapból nagy....... :oops: :oops:

Kangu!Nagyon szép lehetett....és a z édesség biztos kárpotolt mindenkit a pizza miatt...
Sajnos itt nemkeresztelik meg a lányunkat mert nemvagyunk összeházasodva és a párom nincs is megkeresztelve. :(

Ma nemmegyek vezetni csak holnap délután....de remélem ,hogy hamar elsajátitom a vezetés rejtelmeit.

A fiúk nemcsuklanak annyit??Mert arra nagyon emlékszem,hogy a lányom rengeteget csuklott de most ritkán érzem és max5öt csuklik.(Már ha ez csuklás).

Kép
zümis

zümis az én fiam elképesztően sokat csuklik, egyik gyerekemnél sem volt ennyire intenzív. mondtam is az apjának, hogy ennek a gyereknek tuti nem lesz a légzésével gond, úgy megedzi a rekeszizmát :D

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc!Arra gondoltam,hogy ez is lehet nem függő.... :?

Kép
zümis

zümis: Én sem nagyon tudom megkülönböztetni a csuklást a focitól... és ha az amire gondolok, akkor nekünk is csak olyan 5-6 szokott egymás után lenni. :roll:

zsu: baromság ez a lenn van a poci dolog. Nekem is lenn van, és az ismerősömnek is lenn volt, sőt úgy hidd el, hogy neki csak szülés előtt ment feljebb, így megdöntötte a papírformát :lol: (39. héten szült).

andus: gratulálok a jó cukoreredményhez, azthiszem még nem írtam... te is döntötted akkor az előírást, hogy akinek az első terhességével volt diabétesz, annak a kövivel is lesz... :) Ennyit erről.

Julcsi: jobban vagyok, sőt egész jól, de most éppen a nap is süt :).
Annyira örülök, hogy így bevált a recept. Tényleg mazsolával is lehet, csak én nem szeretem, ezért eszembe sem jutott odaírni, de jó, hogy írtad.

Yve: nagyon nagyon vigyázz magatokra! Anyum most a pozitív gondolatok erejéről olvas, és minden nap beszámol nekem is a tanultakról. Szóval csak pozitívan! Minden rendben lesz!

Vettem kismamakabátot, annyira jó, mert már nagyon szerettem volna régóta egy fekete szövetkabit, erre most ez az, és nem csak kismamaként hordható, nagyon csini. Még barátnőm is vett egyet, pedig ő nem várandós. :) Így nem sajnáltam kiadni rá a pénzt.
Almanap asszem egyöntetűen leszavazva. :D Visszafogtam a csokizást, meg vettem barnakenyeret, de már most egyfolytában az édességen jár az eszem...

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Yve: huh, vigyázz nagyon magatokra! Semmi előjele nem volt?
Kiderült a vérzés oka?

Zümis: tudod, én is nagy súllyal kezdtem a terhességet :oops: , de eszembe nem jutott diétázni, csak normálisan enni. Értem ez alatt a napi 5x étkezést, ebből 2x gyümölcs. Ezt a táplálkozási "formát" most be tudom tartani, mert itthon vagyok és ráérek :D . Amikor dolgoztam, a 12 órás műszakban jó ha 1x volt időm enni, majd itthon este, ami belém fért. Hát ettől az életmódtól sikerült majdnem megduplázni a súlyomat, amivel anno elkezdtem dolgozni. Na persze rengeteg idény fogyókúrával kiszínezve az életemet, holott, csak annyi kellett volna, h meló közben legyen annyi időm, h rendszeresen egyek.

Elif: almanap? Inkább ne!

Nilabali: remélem már meggyógyultál!

Zsufi: gratula a kis hapsihoz és a vizsgákhoz!

Budabo: üdv itt!

Háfi: kitartást a diétához!

Lányok: a baba csuklását hogyan lehet észrevenni?
kreiszi

Szép új hetet Lányok!

Zümis: Nekem még csak egyszer csuklott a Fiam, de az egyértelműen felismerhető volt... Lehet ennek valami köze a baba neméhez???? :?

Elif: Örülünk, hogy jobban vagy. :)

Yve, Erika: Most az a legfontosabb, hogy vigyázzatok Magatokra, és a Babákra!!! Időközönként pedig küldjétek ide a férjeiteket, hogy üzenjenek nekünk, hogy minden rendben Veletek. :D

Zsufi: Jössz ma?

Kangu: Gratula a szép ünnepséghez! A Kisfiúnak jövőre lesz? Tényleg, neki van már neve? :)

Lányok, engem is elért a rettegett keresztcsont fájdalom. :( Rémes, annyira fáj!!! Biztosan az összes gerincbajom (nyitott csigolya, ferdülés) még rátesz az alapfájdalomra. Felelőtlen módon háton feküdtem a hétvégén, és azóta... :cry: Jaj. Ma jóga, talán az segít kicsit... Nincs valakinek valami tippje?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
Na jajj nektek :) Szombaton leadtam a szakdolgozatomat (hiphiphurrá), és már nincs más hátra, csak a védés meg kb 4x tétel :) De az is csak februárban :)
Szóval gyorsan becsatlakozom én is :) Csak visszaolvasok... Remélem Bogi addig alszik még és nem csak olvasni, de írni is lesz még időm!
Szép napot
(ja és fejnélküli, hónap eleji pocakfotó a gmailen :))

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

szia lányok!

hát én csak itt csodálkozom hogy milyen keveset hiztatok, holott azt hiszem én vok a ,,legfiatalabb,, februári kismama. én 68kg-rol indultam ,170 cm vok. most tartok a 76-nál. de teljesen nyugodt vok mert egyáltalán nem eszek többet mint elött. édeset egyáltalán nem és sütni is csak nagyon ritkán. reggelire egy szelet barnakenyeret szoktam, soha nem fehérlisztböl. ebédre amit fözök, vacsira pedig ismét barnakenyér de nem sok. ja és uzsira szoktam vmi gyümit. ennyi a kajám. és nem szoktam nassolni. de tudom h lemegy utána, nyilván most a sokkal kevesebb mozgás is sokat számit. de azt meg nem tehetem h nem eszek semmit. ugyhogy nagyon jok vagytok, ne foglakozzatok a védönövel. majd irok még

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!
Kössz a bókokat, helyesek vagytok! Nézegettem a képeiteket, és annyira helyes pocakja van mindenkienk! És az tetszik, hogy mindenki olyan természetes aranyos nagy pocakos kismama!!!!! :)

Yve! sok pihi, nyugi!!! Nem lesz semmi baj! már amúgy sem sok van hátra, és legalább ráérsz kicsit olvasgatni, varrogatni....arra később úgyse lesz időd! Csak a jó oldalát nézd a dolgoknak! :) Kitartás!

Képzeljétek csajok be vagyok nagyon rezelve!Nekem Ági születése után (3 hónapos volt) begyulladt az epehólyagom, tele voltam kövekkel, azonnal műtöttek...megszabadítottak a hólyagtól, a kövektől amik benne voltak, aztán egy héttel később a többi kőtől ami a vezetékben volt, csak nam tünt fel nekik.... Szóval nem volt egy élmény, erre most kiderült, hogy a magas májfunkcióim megin kövekre utalnak! volt hogy fájogatott a gyomrom, meg az oldalam, betudtam annak, hogy olyan kaját ettem, amitől az epém szórakozik, vagy a baba nyom valamit....hát most félek, mert szülés után lehet megin menni kell "csőnyelésre", és az szerintem rosszabb a szülésnél, meg még a fogorvosnál is! Hát félek nagyon! Most hurka és társai törölve az étlepról...minden amit szeretek storno....:( Nehogy már könnyű legyen az élet!

A baba nekem se fordult még meg, legalábbis folyton lent rugdal, gonolom ott vannak a lábai, azért :) Nem is emlékszem hogy volt az elsőkkel, úgyhogy bízom benne, még ráér megfordulni! A hasam elég nagy, talán van helye még....
Egyszer sem éreztem még a csuklást, pedig Andris is meg Ági is rengeteget csuklottak! Valahoyg ez a ygerek nem, vagy csak nem érzem...viszont iszonyat gyomorfelkavarást tud művelni, és olyan hányingerem tud lenni.... :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok Lányok!

Olyan gyorsan elszaladt ez a hétvége is, még egy pár nap jó lett volna, mert így soha nem fogom utolérni magam :wink:

Sajna a kisággyal mi még nem jutottunk előre, amit kinéztünk, azt persze sehol nem lehet kapni. :?

Stelly: köszi a jó tippet, ahol ti vettétek! Kép nincs róla?

Ma voltam reggel védőnőnél, és ő teljesen normálisnak találta a + 6 kilómat, úgyhogy csajok ne foglalkozzatok azzal, hogy ha piszkál benneteket a súlyotokkal. :) Főleg, hogy pont azokat bántják ezzel, akik egyébként tök karcsúak ... Én is azt hiszem, hogy most ez a fő téma, ami ki van adva a védőnőknek, hogy a kismama ne hízzon a terhesség alatt. 8) De ezt nyilván valami pasi találta ki!!! :lol:

Jázmin: ügyes vagy, hogy leadtad a szakdogát, az nagy megkönnyebbülés!!

Yve: nagyon vigyázz magadra, és a manóra!

Csuklás: még én is csak egyszer éreztem a csuklását a törpének, de az egyértelmű volt. Amikor szegény kispapa kétségbe is esett tőle, hogy nehogy valami baja legyen tőle a babónak :)

Nilabali: remélem már meggyógyultál!!!

Julcsi: megyek, majd este talizunk!

Erika, Mist: azt hiszem én is a ti centivágós klubbotokba tartozom, én olyan dec. 20-ig dolgozom.

Ma a védőnővel átvettük a babakelengye-listát. Úgy látom, hogy ő az a típus, aki ki van akadva, hogy mennyi pénzt kiszednek a leendő szülők zsebéből. Egy csomó mindenre azt mondta, hogy szerinte felesleges!! Abban mondjuk igaza lehet, hogy a mellszívónál nem lehet előre tudni, hogy kinek melyik jó, és hogy ezt a kórházban majd ki lehet tapasztalni, és utána megvenni. Tapasztalt anyukák, nektek mi a véleményetek?

Meg a mindenféle krémre, ami a picúrnak kell majd, arra meg azt mondta, hogy majd a gyerekorvos felírja őket, nem érdemes a drága holmikat megvenni.

Szép hetet mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi74! nekem Avent mellszívóm van, kézi, használtam vettem annakidején, mármint bontotan, de alig használtan, és két gyerekemmel használtam én, meg a barátnőm is az ő kettőjével...még tuti jól műkszik, egyszerű volt használni, nem is volt túl drága, lehet hozzá kapni kiegészítőket, ha valami elhasználódik....nekem bevált, célnak megfelelt, és kicsi, bárhova tudtam magammal vinni, nem kell hozzá áram se... szóval jó volt, most is azt fogom használni. :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zümis: A református vallás elég rugalmas, nem ismer ilyen akadályokat. Érdemes a lelkésszel konzultálni (igaz, a fejmosás itt sem maradhat ki ejnye-bejnye, "azért nem ártana ha...stb" :) )

Julcsi: A "Hunor" névnél tartunk, amíg nincs jobb....A 3. babát is megkereszteljük, én szeretném majd az 1 éves szülinappal összekötni :wink: Most már viszont vannak nézeteltéréseink a férjemmel, mivel ő katolikus és szeretné, ha legalább a fia arra lenne keresztelve. Tul. képpen nekem így is megfelelne, de ahogy Zümis is írta, nem olyan egyszerű egy szigorúbb vallás követelményeinek megfelelni. De ha talál egy "rugalmas" papot, ám legyen :roll: .

Yve: laptop az ágyban? Tényleg, volt valami különösebb előzménye a dolognak, nagybevásárlás, cipekedés, nagytakarítás, utazás?

Az én csontjaim ijesztően recsegnek. Föleg csípő-medence tájon. Mintha valami rendszeresen beakadna benne, és az első pár lépésnél reccsen, ahogy a helyére ugrik. Már olyan hangos, hogy a szobában lévők meghallják :oops:

Súlygyarapodás: A védőnőtől kapott "Felicitas" tanácsadó könyvben a 23. oldalon találtok róla egy grafikont (hetek száma-kilók száma) Azért szerintem ez alkati kérdés is, de nem árt figyelni, mert amit felszedtek, azt le is kell ám adni! A baba születésekor csak a baba súlyának 2x-ese (baba+tartozékai) tünik el hirtelen, azaz 6-8 kiló... :?

Kép
kangu

Sziasztok Lányok!

Voltam én is cukorterhelésen.
4,8 lett, a 120 perc utáni pedig 6,6. Ez jónak számít?
Szerdán megyek dokibácsihoz, talán kiderül most már a babónk neme! :)

MIndenkinek szép várakozást és örömöket, szép napot!
Még én is dolgozom, max. január közepéig:)

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Mellszívó: Bizonyára kórháza válogatja, hogy mennyire lehet próbálgatni a különböző "gyártmányokat". Szerintem nem jellemző, legalábbis én a két gyereket 2 különböző kórházban szültem, és ott nem volt ilyen lehetőség. Mindenki azt használta, amit bevitt, illetve 1 félét árultak, ami az injekciós fecskendő elvén működött.

Kozmetikumok: valóban nem érdemes bevásárolni, mert az első pár hónapban nem ajánlatos boltit használni az allergiás reakciók miatt. De amikor a babát hazaviszitek rögtön aznapra, max a következő napra ki kell hívni a gyerekorvost. Ő mindent fel tud írni, amire szükség lehet. Mivel a babának még nem lesz addigra TAJ száma, az anya nevére írja, annyi eltéréssel, hogy az anya Tajszámának első számjegyét 8-asra cseréli. Legalábbis eddig így volt :roll: . De ha láttatok már borzalmat- a patikai fürdetőkrém!!! Na arról szívesen lemondanék, ha lehetne :? A szülő életének első megrontója :?

Kép
kangu

Andabella: Szuper!!! Irány a cukrászda! :lol: :lol: :lol:

Kép
kangu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: