A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Stelly, én elolvastam az apró betűdet :lol: , pedig eléggé éhes vagyok már, és tiszta szívből kívánom egészségetekre a jól sikerült gyártmányodat :wink:

Háfi: nekem ez segített:
http://www.aprotalpak.hu/anya/wp-conten ... dieta2.pdf
és a kcal.hu-n van szénhidráttáblázat, ezt még nem néztem meg.

A megnyitó jól sikerült, rengetegen voltak, helyi tv is. Volt néhány malőr, de nem vészes. Párom nagyon büszke és felszabadult lett a végére, be is borozott rendesen :? , de már lefektettem :wink:

szép hetet nektek!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Helló minden kismamának!

Ha még nem túl késő én is csatlakoznék hozzátok. 2009 febr.03-án szülök elviekben. Nem nagyon olvastam el az összes hozzászólást.
Szeretném kérdezni, hogy ki szül a Szent Imrében és esetleg Vastaghné Nagy Éváról (remélem jól írom fejből) van-e valami tapasztalat?
Amúgy gratula minden kismamának és jó egészséget.
Üdv
budabo

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, alig győztem visszaolvasni. Csak pár dolgot tudtam megjegyezni:

Háfi, Zsuzsi: minden rendben lesz a babóval, és a diéta miatt tényleg alig fog feljönni valami :).

Pandus: erről a 4d uh-tól keletkező lázas állapotról még én sem hallottam, de elgondolkodtató. Ricsivel egyszer voltunk kifejezetten babamozin, amit ő nagyon utált, szerintem Vilmos is így lesz vele. Szerintem mi is a Magzati Diagnosztika Központba fogunk menni a 3. UH-ra. Nekem Ricsinél Timmermann doki volt a választott orvosom, én maximálisan elégedett voltam vele mind a terhesgondozás terén, mind a szülésnél. Nagyon profi az UH területén, nekünk Ricsi nemét már 12 hetesen megmondta (jó tudom, hogy nem ez a legfontosabb egy uh-n :oops: ). Most azért nem nála szülök, mert sajnos ő februárban biztos nem tudta volna vállalni a szülést.

Kangu: az orvossal, szülésznővel elégedett voltam, úgyhogy kizárásos alapon a kórház miatt váltottam. A szülés terén minden ok volt, nekem a gyerekágyas időszakkal kapcsolatban voltak negatív tapasztalataim (bocsi Krészi), másrészt a dokim is kórházat váltott, így nem lett volna értelme ragaszkodni az előzőhöz. EDA-t én sem akarok most, nekem nagyon nem jött be, plusz Ricsi is tök kóma volt az első pár napban, nem akart szopni, a tejem is nagyon nehezen indult be.

Mi hétvégén szüleimnél voltunk vidéken. Ilyen még sosem történt velem, hátra ültem a kocsiban Ricsi mellé, de végig az úton hányingerem volt, és az utolsó pár kilóméteren kidobtam rendesen a taccsot, elég szörnyű volt. Utána egész éjszaka kóválygott a gyomrom, nem tudtam aludni, másnap is alig bírtam enni valamit, és még most sem vagyok százas. Pedig anyukám sütött tepertős pogácsát, meg diós, mákos kiflit, de én rá se bírtam nézni semmire. :( A hasam viszont nagyon sokat nőtt úgy érzem, mert sokkal fáradékonyabb vagyok és alig kapok levegőt. Lehet, hogy nálam is jelentkezik a gyomorégés, bár korábban nem volt ilyen problémám, nem is tudom mit érez ilyenkor az ember. :roll:
yve

Sorry, Kreiszit akartam írni. :oops:
yve

Elvittem a kis horrorisztikus cukoreredményemet a védőnénihez, és már ki is számolgattam, hogy mit-mennyit fogok enni a mai napon, hogy 170g szénhidrát legyen. El is kezdtem, reggel jól belaktam 40 CH-ból, aztán most mondta a védőnéni, hogy el kell mennem diabetológiai szakrendelésre, de addig, amíg ők meg nem állapítják a személyes szénhidrát adagomat, addig ne csináljam a diétát, mert akkor nincs mihez viszonyítani a beállítást.Szóval ismét ehetnék a szokott módon, de most meg már belém bújt a kisördög, hogy egyek így, ha tudom, h terhelem vele a babát?! :shock:

Szia Budabo, üdv itt minálunk!
Yve, jobban vagy?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Kaandi, Zsu: engem tegnap elbizonytalanítottak a bundazsák mérettel, mondván, hogy kezdhetünk 56-ossal, de vagy rögtön kicsi lesz, vagy hamar kinövi majd. Én ehhez nem értek, most akkor miből mekkorát kell venni?

Julcsi: de van nevünk képzeljétek!!! A két ember, aki a legközelebb áll hozzám (párom és húgom) egymástól függetlenül azt mondták, hogy mit szólnék a Biankához. Én egy napig ízlelgettem, kérdeztem ŐT is, hogy neki tetszene-e (és a határozott jelzések alapján igen:) )
nem is tudom, kinek köszönhetjük innen a fórumról a tavam.hu oldalt.Ott is megnéztem, milyen személyiséget rejthet!

És igen 3. trimeszter. Hurrááá

Elif: nagyon szép dolgokat csináltál.

ESzter: neked is alacsony lett a cukrod? nekem is! a doki nem is akarta elhinni. Ennek nincs semmi negatív hatása ugye? Mert erről nem találtam semmit.

Crocus: de jó, hogy írod a vasat. Két hete nekem is felírták, de gondoltam előtt megpróbálom a Béres vas vitaminját.És 2 napig bírtam szedni, után 4 napig jöttem rendbe. Mi van, akkor ha nem szedünk vasat??? és ez mondom még nem is a gyógyszer! DE lányok írjátok a szorulást, nekem viszont ettől pont, hogy megy a hasam!

Zsuzsi: gratula a megnyitóhoz!

Orsi

Kép
bjuti

kangu nem is feltétlenül kell hideg vízben kézzel mosni a vérfoltot. nekem a vanish oxy poros sima 40 fokos előmosással a gép is kihozza szépen. magasabb hőfokon nem szabad mosni, mert az tényleg beleégeti a foltot.

Jázmin naagy gratula a jó amnio eredményhez, és ahhoz, hogy kislány :D

kreiszi én az itteni piacon, vagy a kínai boltban szereztem be a jó kis pamut szoptatós hálóingeket. na jó, egyikben sem vagyok egy végzet asszonya, de az mostanában (és szülés után jó darabig) amúgy sem. :D

pandusika még véletlenül sem akarok laikusként egy professzort megcáfolni, főleg, hogy valószínűleg igaza van, de azért szerintem nem ennyire fekete-fehér a helyzet, nekem ez kicsit riogatásnak tűnik. ismerni kéne az előadás teljes anyagát, hiszen elképzelhető, hogy lázat okoz olyan esetekben, ha túl sokáig tartják pl egy ponton az UH fejet, vagy extrém sokat nézik 4D-n folyamatosan.
Tapasztalatom szerint pedig egy sima babamozizáskor is max 1-2 percig megy a 4D, utána inkább 2D, aztán újra a 4D, stb.
Azt meg tényleg csak a bennem élő kisördög kérdezteti velem, hogy vajon egy magzatnál hogyan mérnek lázat? :)

háfi, Zsuzsi jajj szegények, a cukros diéta nem túl szórakoztató (és akkor még nagyon finoman fogalmatam...)

budabo szia itt, jó pocakosodát! :)

én elkezdtem elég csúnyán vizesedni, ráadásul +8 kg-nál tartok, úgyhogy részemről indul a sómentes diéta, és a felesleges kalóriák lefaragása...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

csak két sor erejéig vagyok... végigolvastalak titeket, de rohanok, mert sok a munka, sosem fogok végezni ebben a csiga tempóban, amit előadok :S

56-os ruhákat tényleg ne vegyetek sokat, mert 2-3 hét alatt kicsi lesz a babónak!!!
Az átlagos babócák 52-54 centisen születnek, akkor még jó az 56-os, de tényleg két hét alatt kicsi lesz.
Mi is 2 hét után már 62-eseket hordtunk, Száva 53 centivel született. Igaz a 62-esnek fel kellett hajtani az újját, a fenekén meg felvette úgyis a pelus, de az 52-es már rövig volt neki.

Bjuti, Szávának a második neve Bianka. Még nem is mondtam nektek :)
De a kissrác most csak egy nevet fog kapni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Én még csak a héten megyek cukroslötyire, de tartok tőle, hogy gond lesz nálam is. Evés után a 2 órás értékem 6,1, pedig az 5,5-ig jó :(

nem tudjátok véletlenül, hogy melyik az az édesítőszer, amit lehet terhesen is használni, mert azt tudom, hogy nem mindegyiket szabad.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Csatlakoznék Andushoz, szerintem sem nagyon érdemes 56- méretű bundazsákot venni, ha hosszú a baba már nem is jó!
Meg egyébként is mi van akkor, ha a bundazsák hosszabb ill nagyobb, semmi valószínű, mert egy kicsit elveszik benne, de legalább lehet alá jobban öltöztetni.!

Én is kínai hálóinget fogok venni, valószínű, jóval olcsóbb és nem rosszak. SOkat javult a minőségük.

Andus, Te bírod ezt az évvégi hajtást? már ami a szakmában zajlik....:))))) szörnyű

kérdeztem korábban, hogy szerintetek a cukor probléma később is előfordulhat? vagy nem véletlenül mérik a 24-26 hét környékén. Nekem az éppen nem lett olyan rossz, bár valaki (azt hiszem Andus ) írta, hogy elég szűk a határ - kb 5,5-ig-, nekem meg 6,2 lett a terheléses. Mivel az orvos sem a védőnéni nem jelezte, hogy rossz lenne, tudomásul vettem. De szóval későbbiekben nem lehet még ettől probléma? Már tlejesen be van rezelve az ember mindentől, írtam korábban ezt a baktériumot amit sikeresen megszereztem, ettől kezdve hordozó vagyok, annak kapcsán is borzalmakat olvastam, ha nincs kezelve, ill. nem leginkább nem tudnak róla.

Kép
kaandi

Sziasztok!

Háfi, Zsuzsi: Részvétem a diéta miatt, viszont tényleg nézzétek az előnyös oldalát, kevesebb lesz a plusz súly!!!

Elif: nagyon ügyes vagy, gyönyörű dolgokat alkottál, már megint...

Panna: mi azt tervezzük, hogy decemberben megyünk Nünbergbe a karácsony vásárra. Már alig várom... Biztos gyönyörű lesz.

A házassági évforduló nagyon jól sikerült, a vacsi meglepi volt a nagyszülőknek, örültek, és nagyon jól érezték magukat ők is, és a család is. Jó volt így összejönni, ritkán van így együtt a család.

Nálunk hétvégén átjáróház volt, mindenki a babakocsit akarta megnézni, így aztán végig volt nálunk valaki...

Apa egyre jobban beleéli magát a szerepébe, minden nap 2-3 alkalommal megkérdi Vendelt, hogy mégis mikor bújik már elő, hogy játszhassanak végre... :lol: Tiszta dilis... :lol:
Egyébként egyre élénkebb és egyre többet mozog... Pedig eddig is úgy éreztem, hogy sokat mozog, de ezek szerint ezt még mindig lehet fokozni.... :D

Bjuti: a Bianka szerintem nagyon szép név, így hívják egy barátnőmet. :)

Gjéti: tök jó, hogy eldőlt a "lakhatási" kérdés nálatok! Kitartás a pakoláshoz, költözéshez! Jó dolgod lesz, hogy mindig lesz valaki melletted!!! :)

Lányok, én úgy vagyok ezzel a súly kérdéssel, hogy nem érdekel.... Nem nézegetem magam, pedig az elején minden reggel a mérlegen kezdtem a napot... Úgy érzem, hogy odafigyelek mit és mennyit eszem, édességet, csokit cukrot szinte alig, inkább gyümölcsöt... Nem tudok mit tenni, ha feljönnek a kilók.... Márpedig jönnek... De párom is nagyon rendes, minden nap elmondja, hogy mennyire tetszem neki így, és rendesen szexinek talál... :oops:
Azért ez nekem nagyon sokat számít.... Egyébként úgy vettem észre, hogy periódusokban hízok... egyszer feljön egy kiló egy héten, aztán 2-3 hétig semmi, pedig ugyanúgy eszem, és mozgok... majd ha már nem szoptatok elkezdek diétázni... Addig tényleg az a legfontosabb, hogy a Picinek jó legyen...

Ma kezdtük a 28. hetet... Hihetetlen... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok Kismamák!!!

Jó sokat írtatok! Nincs is időm végigolvasni.... ű
Lett cukoreredményem..:5 lett a 2 óra után...fog sincs ez mit jelent, de a védőnő azt mondta jó, nincs semmi gond...az egész vérképem tökéletes!Már 73 kg vagyok, vagyis a visszafogyás utántól már a 8 kg plussznál járok :( Mi lesz még??? Csak most jön a java!!!!

Hétvégén voltunk apával Ovis-bálban....ez egy jótékonysági bál szülőknek, minden évben van, voltunk már 2X, meg most, és annyira jó volt! Boogie-voogieztunk, meg pörögtem rendesen, nehéz volt a nagy tömegemet mozgatni, olyan kemény lett másnapra a pocak, és fáradt, hogy egész nap csak ültem, pihiztem...most már jó :) De jó volt a bál. :)

Rucik: Nekem van sok 56-os bodym, de én azokat még annak idején 62es mértű gyerekemre is tudtam használni....gyerkőceimnek a lábaik voltak hosszúak, a bodyk sokáig jók voltak :)
Meg vékonykák is voltak....inkább a lábas rucikból kelett hamar a váltás, abból tényleg érdemes csak 2-3-at tartani :)
De van olyan 56-os rucim, ami megfelelt 74esnek is, mert úgy eltolták a méretetzést! Meg volt olyan, amit sose hordott a gyerek, mert már születéskor nem volt jó rá! :):)

Vas: Én is a bérest szedtem, de nekem szorulást okozott! Azt mondta a régi gyerekdoki annakidején, hogy
akinek szorulást okoz, az azért van, mert hiánya van vasból....ha már nincs szorulás, nincs hiány...hát nem tom. Vérkép szerint jó a vasam, ami ritka, mert még sose volt ilyen....én céklát eszek most sokat, meg brokkoloit, spenótot, meg májat! Elvileg ezek teljesen pótolják a vasat...és természetesek! És nem okoznak szorulást se!
Meg a steinbergernek van pirosszőlőléje, abból csinálok még egy kúrát(2 üveg), és az elég tunning.... :):):)

És igen, tényleg javarészt beléptünk a 3. trimeszterbe!!!!!
Már át is vettem a kismamcsomagot...hát elég gazdaságos a régi csomagokhoz képest....mondhatnám nincs is benne semmi...:( Volt egy cumi benne, de rózsaszín.....nekünk fiunk lesz :) Na mindegy.

Szép hetet mindenkinek! sok napsütést! meg jó főzőcskézést-sütögetést.... :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

A munkahelyről írok... :? Igazából jól vagyok, semmi bajom nem volt már a hétvégén, és annak elelenére, hogy Ti is és barátaim is azt ajánlották, hogy maradjak már otthon, úgy döntöttem, hogy a minimum tervet december 1-éig teljesítem. Viszont végigbeszéltük a dolgot a férjemmel, és ha bármilyen panaszom adódik ez alatt a 15 nap alatt, akkor azonnal leteszem a lantot. Igyekszem mindent lezárni magam mögött ebben a három hétben, már amennyire lehetséges... Stelly, egy napon végzünk, ha minden igaz! :D

Yve: Utazási rosszullétem nekem csak azóta van, amióta terhes vagyok. Azóta viszont a másfél órás hazaút alatt (a Párom családjához) egyszer meg kell állnunk az autóval. (Ha nem kaarom, hogy baj legyen... :? )Lehet, hogy Te is érzékenyebb lettél erre.
Gyomorégésre pedig rennie antacidum (nekem ez bevált), vagy Salvus víz, ezt pedig a védőnő ajánlotta.

Bjuti: A Bianka különleges név, nekem is nagyon tetszik. :) Ja, és a túl alacsony cukor csak nem lehet baj... :) Egyél sok sütit. :)
Bejött Neked a jóga? Jobb tőle a hátad? Vagy kell majd a masszázs?

Budabo: Üdv minálunk, mesélj Magadról!

Zsufi: Jössz ma?

Hajni, Erika???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Imádlak beneteket.Vasárnap ugy döntötem hogy kölcsön kérem a nagyim volt cukorméröjét. Amit apukám természetesen oda adott. Ugyhogy ugyanugy ettem mindent de napközben folyamatosan mértem a cukor szintet és egyszer sem ment 7 fölé. 6,7 meg 6,3 meg ilyen értékek jötek ki pedig nem fogtam vissza magam. Akkor ilyenkor most mi van??? Ma reggel is éhgyomora 4,3 aztán ettem 1 szelet kenyeret májkrémmel kenve+ 3dl kakaót persze cukorral két óra mulva megmértem és igy lett az eredmény 6,7.
Bocs fehér kenyeret.
Lehet hogy a mult héten közre játszot az is hogy csütörtökön levették a vért de pénteken volt a temetés kicsit magam alatt voltam.+ ugy egész héten tömtem magamba az édeséget.Pl: egy nap /szerdán/ 4db krémturó turos rétes meg süti sütés amit feltétlen meg kell kostolni.+egy kis üditö a rengeteg gyümölcsröl és a többi bünömröl meg ne is beszéljünk.Szerintetek ez befolyásolja az eredményt????
Puszi Rita

Kép
háfi

Háfi: Én nem értek hozzá, de józan paraszti ésszel gondolkodva, lehet, hogy némi hatása volt rá... :D :D :D

Úgy tűnik, van utódom, aki már januártól jönne... :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hű csajok, egy kicsit nem vagyok, és annyit írtatok, hogy még nem értem a végére!!! :)

Budabo: üdv itt köztünk, mesélj egy kicsit magadról, hogy megismerhessünk.

Háfi, Zsuzsi: sajnálom, hogy rossz lett a cukrotok, a babóval azért nem lesz semmi gond, ne aggódjatok!!! Aztán majd meglátjátok, hogy mind mond az orvos!

Julcsi: dolgozol még, vagy otthon maradtál? Találkozunk ma?

Elif: a kézügyességeddel nem tudok betelni, jó látni, hogy milyen szép dolgokat tudsz csinálni. Várjuk a további képeket!!

Gjéti: jó, hogy tisztázódott a költözés kérdése nálatok, és remélem, hogy jól fogod majd érezni magad az "új" helyen is. A költözésködésnél meg majd tényleg vigyázz magadra!

Panna: egy kicsit megijesztettél ezzel a 4D-s dologgal. Mi pont holnap megyünk, hátha kiderül most már a törpének a neme :)

Eddig csak a normál genetikai UH-n volt, hogy 4D-re kapcsoltak, de az sem tartott 1-2 percnél tovább. Remélem, hogy ettől nem lesz Picúrnak semmi baja, többet úgysem akarunk menni.

Látom felmerült a vas kérdéskör, hogy ki mit szed. Ha valakinek még van valami tapasztalata, akkor leírhatná, hogy mit érdemes szedni, mert nekem a doki nem írt fel semmi konkrétat, és így elég tanácstalan vagyok :? Ráadásul a székrekedés már a vitamintól is elő szokott fordulni nálam ...

Nálunk is elég mozgalmas volt a hétvége, szombaton egész nap a suliban voltam, délelőtt óra volt, délután vizsga ... Aztán meg házibuliban voltunk. Éjfél után értünk haza, nagyon csodálkoztam, hogy ilyen sokáig fent voltam, már rég volt ilyen. :)
Aztán vasárnap persze jó sokáig aluszkáltam ... Utána meg fél nap alatt próbáltam főzni, meg rendbe rakni a lakást, meg tanulni, mert csütörtökön megint vizsgázom. Szerencsére az én férjem is a rendesebbik fajtából való, nagyon sokat segít nekem otthon. :)

Szép hetet mindenkinek!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Julcsi: most látom, hogy közben írtál te is, akkor este :lol:

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsuzsi: Köszi már jobban vagyok. :D

Julcsi: köszi a tippet.

Valaki kérdezte, hogy a 3. trimeszterben mennyi súlygyarapodás várható. Megnéztem a korábbi kiskönyvemet, nálam a 30-40. hét között 5 kg jött fel, összesen pedig 13-14 kg. Igaz sovány BMI-vel kezdtem, így szerintem az első 15 hétben feljött 3-4 kg csak egy kis husigyűjtés volt :) szerintem.
Most plusz 3 kg-vel kezdtem a versenysúlyomhoz képest, ami nem olyan rossz az idén januári szüléshez képest, és eddig 4 kg jött fel, azaz ugyanott tartok, mint a Ricsivel való várandósság során ugyanilyenkor. (remélem érthető :roll: )

Lányok, én most kicsit megint parázok a szüléstől. A poronty.hu-t szoktam olvasgatni, vannak tök jó cikkek, és még jobb fórumok. Most az ordítós szülésről van szó, beírogattak egy-két sztorit, én meg hülye fejjel elolvastam. :oops:
yve

Orsi: Nekem a vas hol szorulást, hol meg hasmenést okoz felváltva, ráadásul felpuffadok, és olyan illatokat eregetek, mint egy metángyár :? De a nőgyógyászom azt mondja, hogy kellene szedni, mivel folyamatosan alacsonyabb lesz a hemoglobin-szintem, ráadásul a szüléskor is veszítünk egy jó adag vasat. A fáradékonyságunk magyarázható a vashiánnyal is. Szóval, mivel a VasVitál kevesebb vasat tartalmaz , mint a háziorvos által korábban felírt, így remélem csökkenni fognak a tünetek :wink:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Lányok, egy gyors kérdés: Ricsinek megvettem hétvégén a Mese-ház 2. című cd-t, ami nem rossz, de szerintem nyomába se érhet a Kóc, kóc, csupa kóc című válogatásnak, amit kiskoromban hallgattam. Van valakinek tippje, hogy hol lehetne beszerezni cd-n, ha egyáltalán kiadták cd-n? Köszike.
yve

Háfi: A terheléses mérés előtti 1-2 nap édességkúra bizony kihathat a terheléses értékre. De már késő ezen bánkódni, terheléses cukrot nem ismételnek, és ez alapján neked terhességi diabéteszed van. A cukrot az evés után nem 2, hanem 1 órával kell mérni, annak kell 7 alatt lennie. Ha kenyér+kakaó után 2 órával 6,7 az eredményed, az nem a legjobb :( Cukormérőd klassz, hogy van, a tesztcsík viszont egy vagyon hozzá. :(Az ujjszúrkálás egyébként csak hozzávetőleges értéket ad, nem olyan pontos mint a labormérés.

Kép
kangu

Sziasztok!

Ma hívtam a szülésznőt, pont szülése volt, jókor időzítetttem! :oops: De nagyon szimpi volt így első hallásra is, hát majd meglátjuk! Így most abba maradtunk, hogy holnap délelőtt hívom!
Kértem ma időpontot uh-ra is, a 30. hétre, mivel az én dokim akkor javasolja, dec. 1.-jén megyünk! :lol:
Jól lefáradtam ma is, sógornőimnek voltunk ajándékot venni, az egyiknek a szülinapját, a másiknak a névnapját ünnepeljük szombaton! :)
Vasárnap meg a házassági évfordulónkat ünnepeljük! :lol:

Eszter: Nálunk anyukám az aranygaluska szakértő, de most adtál egy jó ötletet, hogy mit rendeljek tőle, ha legközelebb megyünk hozzá! :) :wink:

Orsi: Én 62-est akartam bundazsákból, de az eladó győzködött, hogy simán elég az 56-os, mert kb. a feléig fog érni a baba! Hát nem tudom! :roll: Ha nem lesz jó Bencusnak nem tudom mit csinálok! :roll:
A Bianka nagyon gyönyörű név! :lol:

Zsuzsi: Örülök, hogy jól sikerült a férjed megnyitója, gratulálok! :D

Budabo: Üdv közöttünk! Én a Szent Imrébe fogok szülni dr. Kocsis Évánál, és úgy néz ki hogy a Széles Ági lesz a szülésznőnk!
Én egy nappal utánad vagyok kiírva, február 4.-e! :lol: Lehet hogy összefutunk? :wink:

Yve: Timmermann dokihoz járok én is uh-ra! Nagyon profi, ha nem lett volna orvosom, tuti, hogy őt választom! Ja, és nekem is megmondta a 12. héten, hogy kisfiút várok! Most is hozzá kértem időpontot, a férjem is nagyon csípi a dokit! :)

Amy: Örülök, hogy jól sikerült az ünnepség! :D

Ikverus: Gratulálok a cukoreredményhez, teljesen jó! Nekem 5,6 lett!

Háfi: Lehetséges, hogy közrejátszottak az előzmények a cukrodnál! :roll:

Megyek kicsit lepihenek, később jövök! :)
zsu83

Crocus: akkor most te is a Vasvital-t próbálod? vannak annak jelentősége, hogy milyen napszakban veszed be?
A tüneteim nekem is dettó, de akkor megint elkezdem szedni....

Lányok, köszönöm a név dicséretet, akkor azt hiszem megtartjuk a Biankát :wink:

Julcsi: nagyon jó volt a jóga mindenre, de a masszázs ettől függetlenül nem maradhat ki :D A jövő héten tuti beiktatom!
Hát pláne, ha van utódod, akkor szerintem a decembert már pihenéssel töltsd!!! Minden babás barátnőm azt mondja, hogy most pihenjünk, mert utána sírni fogunk ezért az időszakért.

Olyan jó, hogy már ennyien emlegetitek a karácsonyt, nekem már kezd ünnepi hangulatom lenni.

Orsi

Kép
bjuti

Orsi: Ma vettem be az első VasVitált, így eredményről még nem tudok beszámolni :wink: , de míg a doki által felírt tabletta 105 mg vasat tartalmaz, addig a Béresé csak 14 mg-ot (ez egy átlagos felnőtt napi igénye), így reménykedem, hogy javulás áll be a tünetekkel kapcsolatban. Amúgy a doki a tablettából napi 3×1-et javasolt, na az tett volna be csak igazán, ha be is tartom :evil: ! Próbálkozz először azzal, hogy csak két vagy három naponta veszel be egyet, és majd ha az nem okoz erős panaszokat szedheted gyakrabban is.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Aranyosak vagytok, h aggódtok a költözés miatt. :D
Mondjuk sok cuccot nem fogok vinni, mert a barátomnak sem kevés van, és még be kell préselni a babacuccokat is. :lol:

Nah megyek is, nézek valami édességet. :D

Kép

Kép
gjéti

Ja, a napszak mindegy, de a vas felszívódását zavarhatják bizonyos ételek, így ne evéskor, hanem étkezések között szedd be!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Karácsony! migyá itt van! Nekem akkor lesz hangulat, ha esik a hó....amit már nagyon várok, mert imádom! Persze jó most a fűtés miatt, hogy nemigen kell, de nem túl jó ez a nagy jóidő....megzavar, és hiányzik a megszokott, jól bevált időjárás... :)
Szóval várom a nagy havat, mint minden évben, és reménykedem a hófehér karácsonyban! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus: én tegnap hallottam, hogy úgy tűnik, hogy fehér lesz a karácsony! Nagyon jó lenne, én is nagyon várom már a havat... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Orsi: Már én is kezdek karácsonyi lázba égni, alig várom a decembert, hogy dekorálhassam a lakást! :lol:

De jó lenne, ha fehér karácsonyunk lenne! :lol:
zsu83

Látom ide is beköltözött a karácsonyi hangulat. :D
Nálunk van egy bevásárlóközpont, az Árkád, ott már
2 hete karácsonyi díszek vannak, és engem is megfertőzött a hangulata. Én egy kicsit félek a pocakom miatt a jeges utaktól,
de hát majd vigyázok. :)
És persze jön a szülinapom is lassan. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Julcsi: a kiütéseim szinte már nyomtalanul elmúltak, csak az a fránya viszketés kínoz még mindig, bár már ez is elviselhető. Egyre inkább azt valószínűsítik emiatt is, hogy a terhesség az oka, mert ha vírúsos eredetű lett volna, akkor már rég elmúlt volna. Ráadásként a leletek egy részét ma megkaptam, idáig minden negatív, úgyhogy lassan kezdek megnyugodni, de azért teljesen nyugodt csak akkor leszek, ha minden leletet megkapok... :?

Crocus: az igazat megvallva nekem a vasszintem és a hemoglobin is teljesen rendben van, sőt még kimondottan jók is voltak ezek az értékeim eddig, úgyhogy eddig nem is kellett szednem semmit erre. Nem tudom mi lehet ennek a fáradtságnak az oka, eddig meg voltam győződve róla, hogy a vérnyomásom miatt, de lehet hogy csak szimplán a terhesség...

Apropó sterilizáló... akinek már van tapasztalata... érdemes egyáltalán venni? Nem elég, ha kifőzöm a cumisüveget? Mert közben nekem az is megfordult a fejemben, hogy a fertőtlenítő, amit hozzá kell használni, nem biztos hogy túl jó ötlet... a kifőzés során viszont semmilyen vegyszert nem használ az ember... de én tényleg nem értek hozzá, úgyhogy ha van valakinek tapasztalata ezen a téren, az írja meg mindenképpen!

Yve: a légzési nehézségek nálam is jelentkeznek már, néha Én is úgy érzem, hogy nehezen kapok levegőt és egyébként is egyre nehezebben megy minden... Kíváncsi vagyok, hogy az utolsó hónapot hogy fogom bírni :?

Iricc: hát biztos nem annyira veszélyes ez az ultrahang, mint amennyire ijesztegetik vele az embert, de Én úgy vagyok vele, ha tényleg egy picit is felmerül ennek a lehetősége, akkor miért tegyem ki ennek a babát? Egy professzor pedig azért akkora hülyeséget biztos nem beszél....
A 4d-s ultrahanggal senkit sem akartam megijeszteni, csak gondoltam jobb, ha ti is tudtok róla. Szóval, ha egyszer-kétszer megnézik így a babót rövidebb ideig az biztos nem olyan nagy baj, csak valahogy már nekem is piszkálja a lelkiismeretem

Hülye kérdés: azt miből lehet megállapítani, hogy mennyire vizesedik valaki? Fel vannak dagadva a végtagjai? :oops:

Kaandi: ez a cukros kérdés nekem is megfordult a fejemben, de szerintem ne izgulj emiatt, mert ha ez mégis előfordulna, akkor azt valószínúleg a baba méretéből észre fogják venni, ugyanis a cukros anyák babái elég nagyok...

Amy: Nürnberg nagyon szép és állítólag a karácsonyi vásár kimondottan híres, úgyhogy ha tehetitek mindenképpen nézzétek meg. Eddig még Én sem láttam, de nem lakunk olyan messze, úgyhogy valószínűleg többször is ellátogatunk majd. :)
És nagyon szívesen sétálnék a kivilágított Budapesten is, de már sajnos idén kimarad... :( Ahogy Zsu is, Én is nagyon szeretek ilyenkor a kivilágított városban sétálni....

Fehér karácsony... annyira szeretném Én is és talán itt Németországban nagyobb is rá az esély, de azért a hazautazás szempontjából, amit karácsonyra tervezünk nem lenne túl optimális..

Panna
pandusika

Gjéti: A csúszós utaktól én is félek, de majd szép lassan megyek, és fogom a férjem kezét! :D
Mikor lesz a szülinapod? :)

Panna: Örülök, hogy már ennyit javultál, bár a viszketés se lehet túl jó! :? Jól alakulnak a leleteid is! :)
A vizesedés téma engem is foglalkoztat, én is a feldagadt végtagokra tippelek! :roll:
zsu83

A vizesedés a bokán látszódik a leginkább, bár egy nyári szandál-cipő-papucs is sokat elárul, ha rüsztnél szokatlanul szorossá válik de nekem ilyen problémám eddig még nem volt. :)
Végre valami, ami eddig még nem súlytott le rám... :?

Én sterilizáló nélkül is jól megvoltam, kellett egy külön lábos, amiben csak a baba cuccait forraltam, és egy kis étkezési citromsav, hogy a forralás után a vízkő ne rakodjon ki a cumisüvegeken és a lábosban (ez csak esztétikai probléma-de tényleg gusztustalan a vízköves cumisüveg, olyan, mintha koszos maradt volna :oops: )

Kép
kangu

Sziasztok
El kell mesélnem nektek, annyira kiakadtam ,egy órát bőgtem....

Vittem reggel suliba a gyereket, és az egyik kerezstutcánál majdnem belémjött egy merci. Jobbkezes utca, én jöttem jobbról, egyértelműen nekem volt elsőbbségem. 2 centire álltunk meg egymástól. Nem is lett volna baj, ha odaint, hogy bocsi.. és megy mindneki a dolgára.
De ehelyett a kopasz, hájfejű vezető elkezdett üvöltözni.. szépen lehúzom az ablakot, mondtam neki, hogy jó lenne átnézni a kreszt, mert jobbkézszabály van... erre artikulálatlanul üvöltve lehordott mindenféle büdös k...vának, meg g..cinek, meg ami válogatott káromkodásokat al tudtok képzelni.
Tudom, hogy nem kellene ilyen hülye barmokkal foglalkozni, de annyira kiakadtam, hogy nincs igaza, és még neki áll feljebb, és egy nővel aki egy kislánnyal van ilyen hangnemet üt meg...
Annyira szemetek az emberek.......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Panna, én voltam a nünbergi karácsonyi vásáron, de nagyon rég, kb 15 éve. Akkor még nálunk nem volt ilyen klassz karácsonyi hangulat, mint az utóbbi években, így egy kis csoda volt.
Ami nagyon nagyon jó volt, Rothenburgban, ami nem meszsze van Nünbergtől, van egy több emeletes karácsonyi bolt.
Valami csodás votl, mint gey kis mesevilág.Órisási többemeletes karásoinyfa a bolt közepén, és telistele az egész bolt ajándékokkal, karácsonyi csecsebecsékkel. Nagyon nagyon klassz volt, a páro mkitalálta, hogy menjünk el most karácsonykor, de igazság szerint én nem szeretnék már annyit autózni.
Mondtam neki, hogy inkébb csak Bécsbe menjünk ki egy szombati napon, onnan haza is tudunk még aznap jönni, és Bécs is gyönyörű ilyenkor, ráadásul ott lakik a barátnőm, idegenvezetőnk is lesz.

Nekem nem volt sterilizálóm, egy lábosom volt amiben kifőztem a cumikat és cumisüvegeket. Én mindig egy pici ecetet tettem bele, sosem volt vízköves az üveg, és utána papírtörülközőn szépen leszáradtak.
Szerintem most is ennél a módszernél fogok maradni, nem olyan komplikált.

Panna, megírnád az ügyvéd elérhetőségét, már nagyon kellene, valamit lépnünk kell.
Köszi!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jó reggelt mindenkinek!
Mit is meséljek magamról...első babánk lesz, idáig nagyon jól viseltem,most kezd a vérnyomásom kicsit mocorogni. Dokinőm javaslatára napi háromszor mérem. Három hétig semmi gondom nem volt, most hétvégén, a front, meg házibuli...stb kicsit feljebb ment, na azóta ha ránézek a mérőre, már attól feljebb megy, úgyhogy egy pár napig most nem fogom mérni. Én is beléptem a 3. trimeszterbe.
Zsu lehet hogy találkozunk :D. Én Dr.Raboczky Mariettánál szülök és ő Vastagnét ajánlotta, de még nem hívtam fel.
Látva hogy ti mennyit híztatok irigykedem. Én egész nap jövök megyek, nem pihizek túl sokat - a családom most már elég rendesen morog velem, hogy pihenni kell - és mégis jönnek fel a kilók. Na mindegy. Legközelebb ha megyek Mariettához szerintem le fog szúrni. A cukrom nekem jó lett, a laborom is.
Ti hogy álltok a vásárlással, vettetek már valamit vagy babonából még nem?
budabo
budabo

Sziasztok kismamik!:)

Már jó rég jártam erre, kb. 2 hete. Ne haragudjatok nem volt időm írni, mert a cégnél beindult az angoltanfolyam, így kedd-csütörtök délután ott vagyok, hétfőn pedig varrótanfolyamon, bár annak dec.1-jén vége. A munkahelyen pedig sok a meló, nincs időm netet nézegetni:( :roll:
Mi jól vagyunk, még mindig nem tudjuk a baba nemét biztosan, bár a 18. héten kislányt tippeltek...de ők sem tudták biztosan, na majdcsak kiderül:)))))
Én csütörtökön megyek vércukorterheléses vérvételre, aztán jövőhéten a dokihoz.
A vassal kapcsolatban, nekem régen mindig rossz volt, de mióta nincs menszeszem nagyon jó, ráadásul nekem napi 2 neo-ferro-folgamma-t írt fel a dokibácsi, amit végig szedni kell + sok gyümi.
A szorulásról: azt olvastam, hogy a terhesség alatt ez tünetnek számít, hol van, hol nincs...előnyben azok, akiknek nincs aranyerük! :?
Babaruhák: nekünk eddig két pár zoknink van, 1 body (hosszú ujjú) és egy jó meleg rugi 56-os méretben. Sok mindent kell még venni, de még nem tudjuk a nemét, és össze-vissza sem akarunk mindent megvenni. Mi a babaágy, babakocsi, bébihordó vásárlást december-januárra tervezzük. Természetesen már nézegetjük és töltöttem le babakelengye listát is a netről, hogy miből mit és mennyit érdemes venni, bevinni a kórházba stb.

Szép napot, próbálok sűrűbben jönni :D
Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

lkverus gratula a 3. trimeszterhez! :D

crocus igen, én úgy tudom, hogy vastabletátt tejjel nem szabad bevenni, mert a tej rontja a felszívódást...

pandusika én aventes mikrós sterilizálót használtam, nekem bejött. szerintem az edényben való forralás ehhez képest macera.
mondjuk nekem minden cuccom aventes (fejó, üvegek, cumik).

Andi :( ez rémes történet, olyan elképesztően bunkók tudnak lenni az emberek néha, hogy az már ijesztő. el is hiszem, hogy bőgtél egy nagyot... :(

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok:

Panna: a vizesedős kérdés, egyáltalán nem hülyeség, én is napok óta készülök rá, hogy megkérdezem;)

Crocus: én is felülbíráltam őket. Most azt találták ki, hogy 2x2-vel szedjem a doki által felírt vasat. Szerintem egyenlőre eszek napi 1 béres vitált és céklát!

lkverus: mi 2004 óta vagyunk Pesten, eredetileg Miskolciak vagyunk és komolyan mondom ezt szoktam meg a legnehezebben, hogy itt alig látok havat:(
De minden évben reménykedek -most meg pláne-, mert karácsonykor már nem tudom, hogy fogunk tudni autózni...

Andus: Rothenburg Igeeeeen:) az egyik legszebb karácsonyi hely a világon:) Aki bír menni és anyagilag sem terheli túl csak ajánlani tudom!
Én szerintem idén a Vörösmarty térig fogok jutni talán:)

A sterilizálóhoz kell vmi adalék anyag is??? Zsu, akkor most ez mire jó, amit vettünk?

Orsi

Kép
bjuti

Jó reggelt!

Bjuti, Zsu: Tudtommal az aventes mikrós sterilizálóhoz nem kell semmi adalékanyag... És egyszerű használni, Tesóm szerint legalábbis. Én megkapom tőle, szóval azt fogom használni.

Andus: Ez rémes! :( :twisted: Nem csodálom, hogy felidegesítetted Magad! Nem csupán az ijedtség, de mellé még ez a hangnem, és ha várandós az ember, ezek a dolgok még jobban megviselik... :(

Nekem lábvizesedésre ajánlotta a gyógytornász a kompressziós zoknit, nem tudom, használ-e egyébként, mert én nem próbáltam.. Szerencsére ez eddig elkerült.

Védőnő megdícsért tegnap, hogy csupán fél kilót híztam ez elmúlt öt hétben. :D Ez persze nem igaz (az otthoni mérleg szerint a fél inkább kettő), de azért örültem neki, hogy nagyon sokat nem. :)

Ezzel együtt tegnap délután nagyon fájt a hátam, már nem csupán a jobb, hanem a bal oldalon is, ma reggel pedig sírhatnékom támadt egy-két ponton a gyógytornásznál... :( Még három hónap van hátra, és már most úgy tud fájni... Mi lesz a végén? Mi van azokkal, akik 20-25 kilót híznak??? Hogyan bírja ki a gerincük ezt? Én tényleg mindent megteszek, torna, jóga, gyógytornász, de napról- napra rosszabb. Bocs Lányok a nyafogásért, túllendülök rajta, csak kicsit megijedtem ettől most. És most felállok, mert megint nagyon elkezdett fájni. :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Panna: Örülök, hogy javulsz, reméljük hamarosan a viszketés is szűnik. Mindenképp elmegyünk a karácsonyi vásárra, mert egy barátnőm München mellett lakik, és hozzájuk megyünk látogatóba. Kicsit tartok a hosszú autóúttól, de remélem minden rendben lesz. akkor már 31-32 hetesek leszünk... 8)

Julcsi: nekem is elég sokat fáj a hátam, főleg a derekam és a keresztcsonti rész. Sokat kell pihennem, ha valami miatt hajolgatni kell szinte alig tudok kiegyenesedni... nem jó érzés.....

Mindenképp pihenj, és ne erőltesd magad... Egyáltalán nem nyafogsz!!! A gyógytornán nem mondanak valami erősítő gyakorlatot???

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Bjuti, holnap megyek a dokimhoz, megkérdezem róla, de nagyon remélem, hogy az alacsony cukor nem probléma.

Julcsi, az utódoddal akkor nem is találkozol? Ha januárban jön, akkor viszont meg kell ígérned, hogy nem hagyod magad majd szülés előtt egy-két héttel berángatni a munkahelyedre, hogy betanítgatsd az utódodat... Nekem még így is, hogy itt van mellettem a lányzó, van néha félelmem, hogy még sokáig hívogatni fognak...

A karácsony-téma engem egyelőre teljesen kikészít. Korábban, míg nem voltunk házasok, csak "jártunk", mindenki külön a saját családjával töltötte a 24-25-ét. Tavaly anyóséknál voltunk, úgyhogy azt reméltem, idén mehetünk én anyumékhoz, de nem, mert a lökött családomat nem lehet úgy szervezni, hogy mindenkinek jó legyen - szóval idén is anyósékkal tölthetem a szentestét :( és csak 25-én látom anyucim :( de jövő évtől bekeményítek: csak mi hárman a babával leszünk szenteste, nem fogok még egy karácsonyt eltolni anyós-após okoskodásával, az tuti. Ajándékokkal is még úgy állok, hogy ki se találtam, kinek mi legyen, úgyhogy egyelőre úgy vagyok vele, hogy nem tudok még a jó részére gondolni. Bár az azért egy kicsit feldob, hogy az elmúlt nyolc év után most lesz először, hogy nem melózom végig az ünnepet. (én is pénzügyön, ugyebár......)

Andus, nem csodálom, hogy kiakadtál - a bunkóság tényleg olyasmi, amivel nem lehet sajnos mit csinálni. És bizonyos emberek néha azt gondolják, hogy azért, mert nagyobb autójuk van, rájuk nem vonatkoznak a szabályok...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Sterilizálás: nekem is mikrós volt, most is olyat akarok venni (valószínűleg Aventet, a mellszívóm is az, nagyon elégedett voltam vele). Nem kell hozzá adalékanyag, sima forralásos elven működik, azzal a különbséggel, hogy itt a forró gőz fertőtlenít.

Andus! Megértelek, sajnos nem csak a tömegközlekedés stresszes... Én is azt tapasztalom, hogy egyes embereknek sem a KRESZ, sem az emberségesség nem erőssége.

Stelly! A karácsonyi családi idegeskedésen mi is átestünk, pár éve felváltva töltjük a szentestét a szüleimmel és az anyósomékkal, a másik pedig 25-én jön. Idén anyukámékon a sor :lol: .

Julcsi! A hátfájással kapcsolatban együttérzésem, estére sokszor már mozdulni is alig bírok.

Kép
mist

Sziasztok!

Stelly: mi eddig karácsonykor szintén ingáztunk, de közösen a férjemmel. Most viszont úgy döntöttünk, hogy aki kíváncsi ránk, az jöjjön el hozzánk, mert nálunk mindenki messzebb van, és nagy pocakkal már nem lenne kellemes ennyit autókázni. Az lehet, hogy sértődés lesz a vége, de legkésőbb februárban majd kiengesztelődnek :) Én már csak azért is várom a karácsonyt, mert addig dolgozom :lol:

Julcsi: hát az nagyon nem jó, hogy már megint fáj a hátad, nem próbáltál bevetni valamit a jógagyakorlatok közül? (Mondjuk az vicces lenne, ha az irodában próbálnál ki valamit :lol: )

Panna: jó, hogy legalább a kiütések múlóban vannak!!!

Andus: ez tényleg felháborító, de itt Pesten annyi őrült rohangál az utakon, hogy már semmin nem csodálkozom. Jó, hogy nem lett baj belőle, tedd túl magad rajta, tényleg az ilyen bunkókkal kár foglalkozni!!!

Andabella: jó, hogy azért néha felbukkansz, és tudjuk, hogy minden oké veletek!

A múltkor meglepődtem, hogy felhívott a védőnő, hogy mi van velem, mert szerinte már rég jártam nála. Na tegnap reggel elmentem, erre mondták, hogy nincs, mert megbetegedett :?
Na majd jövő héten újra próbálkozom ...

Ma délután megyünk megnézni Törpit, kíváncsi vagyok már nagyon, hogy a neme vajon ki fog-e derülni? :lol:

Zsufi

KépKép
zsufi74

sziasztok!
azt sem tudom hol kezdjem annyit irtatok. a szülésre visszatérve, nem tudom ausztriában hogy van, itt csak januárban megyünk erre a szüléselöskészitöre. akkro mondanak el mindent és mutatnak meg. majd akkor többet tudok mondani. de nem hiszem h probléma lenne ha vki pl a kádat választja és nincs hely.
már itt ijesztgettek ezzel a cukoros dologgal. nekem csak jövö héten kell mennem. kiváncsi leszek. talán annyi elönyöm van h most az édes nekem nem finom, nem is eszek semmit.
tegnap voltam orvosnál. háááááát, egyik szemem sir a másik nevet. megnézte a veséjét. az egyik már 7 mm a másik szernecsére csak 3,8. ö is azt mondta h ez fiuknál sokszor van, a 7 viszont egy kicsit sok. de annak örülök h leaglább nem mindkettö. de a baba szépen növekszik, különben minden rendben. 2 hét mulva megint kell menem. kicist ez miatt szomorkás a hangulatom, remélem minden rendben lesz a végéig.
én még nem vettem semmit, hagyom a végére, vagyis december felé.
KARÁCSONY!!!!!!!hurrrrrrááááááá
imádom és már alig várom h kirakjuk a sok égöt. elsején ez lesz az elsö dolgom. már azt is tudom mit fogok fözni elsö és másnapján. elsönapján aszaltszilvával töltött husi baconba csavarva, masodnapján pedig narancsoscsirke lesz. szenteste remélem találunk potyot vhol, halászlé és utána mákosguba. bár még soha nem cináltam egyedül de biztos nem lehet elrontani.

pusz szép napot

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Ma sikerült időpontot egyeztetnem a szülésznőmmel, jövőhét kedden délután megyünk hozzá! :lol: Sűrű nap lesz a jövőhét kedd, reggel védőnő, délután szülésznő és torna! :)

Andus: Ez aztán az emberi bunkóság! :twisted: Ő vétette el, és még neki állj feljebb, undorító! Elhiszem, hogy sírtál! Száva nem ijedt meg nagyon!?

Budabo: Nekünk már elég sok mindenünk megvan, de ha rajtam múlt volna, akkor még nem lenne semmije Bencének! A férjem van tisztára bezsongva! :D

Andabella: Már hiányoltalak! Örülök, hogy minden ok veletek! :)

Orsi: Én azt olvastam a használati utasításba, hogy csak vizet kell tölteni a sterilizálóba, és a gőz sterilizálja ki a cumikat, üvegeket! :roll:

Julcsi: Néha én is kétségbe esek amiatt, hogy már most mennyire fáj a hátam néha, akkor mi lesz még a végéig! :roll: De most úgy néz ki, hogy a torna használ, itthon is csinálom rendszeresen!
De azért a férjemnek megjegyeztem, hogy befizethetne egy kismama masszázsra! :wink: :)

Eszter: Mi 24.-én mindig itthon vagyunk, és 25-26-án megyünk a szülőkhöz, persze ez is kényes kérdés, hogy kihez menjünk előbb, minden évben váltogatjuk! :)

Zsufi: Várunk a hírekkel! :wink: :D
zsu83

Julcsi: nagyon sajnálom, hogy így fájdogálsz :(, remélem sikerül rá kitalálni valamit mihamarabb. Mindenesetre nagyon ügyes vagy, hogy ilyen keveset szedtél fel. :)

Andus: hasonló szituáció történt nemrég a férjemmel, csak kissé durvábban. Ugyanilyen ürge kiszáll és úgy gondolta majd ő megmutatja... elkezdte kirángatni az ajtót, aztán mikor meglátta férjemet tolta is vissza. Végül párom mégis kiszállt, erre fickó vissza a kocsijához, v.pera elő, szerencsére férjecske karatés, kikapta a kezéből és elhajította... Nem tudom, hogy volt ennyire észnél, egyfolytában csak arra tudtam gondolni utána mi van ha ez velem történik meg... :( Ráadásul aznap volt szerencsém látni is egy hasonló szitut a buszmegállóból, de legalább ott is a pattogó nagydarab hibás pasi járta meg, még ki is terült az út közepén akkorát kapott...

zsufi: várjuk az UH beszámolót!

gjéti: örülök, hogy megoldódni látszik a költözés kérdés, és hát ugyebár sok jó ember kis helyen is elfér... :)

Nálam is az a helyzet, hogy gyakorlatilag 8 éve vizsgaidőszak a karácsony, nem sok ünnepi hangulat, inkább idegeskedés... Most végre kiélvezem, hogy itthon vagyok. :)

Kép Kép

Kép
Kép
elif

ESzter: akkor megírod majd, mint mondott az alacsony cukkora?
Nem akarok bele szólni, de a karácsonyok nekünk is hasonlóan alakultak eddig. (tavaly volt az esküvőnk). Én utána keményítettem be és érdekes mód senki sem panaszkodott (jó azért nekem is furcsa volt, hogy nem a vér szerinti családommal -anya,hugi- vagyok 24-én)
Szóval mi lenne Eszter, ha idén kezdenéd a dolgot? nem keményíteni kell, csak megbeszélni a pároddal, hogy ti már most is egy kis család vagytok, amelyik máris bővül. Szóval milyen jó lenne egy olyan szenteste, amikor kettesben vagytok, mert jövőre már hárman lesztek.
Én nagyon drukkolok neked, hogy olyan szentestéd legyen, amilyet elképzelsz!!!!

Zsufi: én is ezt mondtam, aki idén kíváncsi ránk, az jöjjön és nézzen meg minket. Anyuék tuti jönnek :D
Drukkolok, hogy kiderüljön a picur neme :wink:

Zsu: ez eszembe sem jutott, hogy használati utasítás is van :D Mondjuk tegnap a kulcsomat nem találtam, szóval nem vagyok meglepve!

Orsi

Kép
bjuti

Nicko: Örülök, hogy szépen növekszik a baba! :) Ne aggódj, biztos minden rendben lesz meglátod!

Elif: A férjed esete is elég ijesztő lehetett! :?
Nagyon szép a doboz! :lol:

Orsi: Mostanába én is elég szórakozott vagyok! :)
zsu83

Sziasztok!

Most voltam jógán, először életemben sikerült relaxálni, és még jól is esett....:):):) Szóval tök relax vagyok.... :)
Jól be is kajáltam, és még mindig éhes vagyok, valami cukrászdai cuccra....és most nem érek rá sütni....bajban vagyok úgy érzem. Kénytelen leszek a mesekekszel beérni :)
Sterilizáló: Hát nekem is lábos, és szalvétán szárítós akcióm volt eddig, és lesz eztán is.... én voltam olyan rossz, hogy a gyerek fél éves korában már a csomagból kivett cumit csak forró vizzel mostam le....Nem volt időm, meg nem éreztem fontosságát a sterilizálásnak, csk első időben...ezért aztán minek költsek ily készülékekre? A gyerekek gond nélkül "felnőttek". :)
Elif: nagyon szépséges a dobozka...gondolom Te gyártottad... Már én is bevásároztam, és nekiállok a készülődésnek :)

Képzeljétek meglett a hepatitis eredményem is! Negatív. :)

már csak 3 hét, és itt a 30. hét......onnan a visszaszámlálás.....kezdek berezelni...azt hittem azért lassabban fog telni ez az idő. :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: