A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Megettem a tegnapi levest, de mivel még űrt éreztem a hasamban ettünk körözöttet sok hagymával!

Hiába,egy fél napi nem evést be kell pótolni!!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Az éhező viszi a laptetőt!!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Szilvi!!!!!!!
Köszönöm az smst, én próbáltalak hívni még a kórházból többször is, majd itthonról is.Nem értem, mert mindig azt mondta,hogy ehhez a számhoz előfizetés nem kapcsolható!!!! Sms-t küldtem, azt remélem megkaptad, de hívni akkor se tudtaltak!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
muzsuzska

Megyek vízszintbe rakom magam! :wink:

Ja, Flóra rádiózni nem szabad most pár napig, de szerintem nem is tudnék.........
A betétem színe: Narancs, piros, barna és kék! Nem semmi! :D

Kép
muzsuzska

Sziasztok.
Megjöttem. Leszek picit, visszaolvasok.

Kép
flóra 11

Márti, szerintem süssél egy tortát és mellé egy üveg pezsgőt. Aztán kibeszéled magad arra,hogy nem tudtál semmit venni, mert szobafogságban vagy. :wink:

Kép
flóra 11

Márti, Benó, tök jól kerülgettétek egymást annak ellenére,hogy egyszerre irogattatok.És annakellenére, hogy kerülgettétek egymást, elég jól elbeszélgettetetk egymással. És annak ellenére, hogy beszélgettetetek egymással elég sokszor elköszöntetek egymástól. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aranyosak vagytok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Zsuzsi,köszi az sms-t, válaszoltam neked,megkaptad? Csak nagyon sebtében írtam, mert már mentem a buszra.

Kép
flóra 11

Puszi, marhára elpofáztam az időt anyuékkal. Lassan megyünk is vízszintesbe.

KépKép
benó

Te Zsuzsi,a kék, ami jön belőled, az bizti a kontraszt anyag, ugye? Őrület! Na, most akkor belőled is kékvérűt csináltak! :lol:

Kép
flóra 11

Szia Benó! Menjetek is mind a hárman! :lol: :lol: :lol: :lol: Mindent visszaolvastam, Benó. Jó volt, mert ám hiányoztál innen nekünk. :wink:

Kép
flóra 11

Na, puszi mindenkinek, jó éjt! :D :D :D :D

KépKép
benó

Ti is hiányoztatok. :cry: :cry: :D :D :D :D Puszi

KépKép
benó

Jó éjt!
Pont kezdődik a BK. :wink:

Kép
flóra 11

Sziasztok! Hú mennyit írtatok. Látom Benó, Te is tudsz már jönni, de jó!
Zsuzsi, ez tök jó, hogy minden rendben találtak nálad!

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Edina! :D

Kép
flóra 11

Szia Flóra!

Hogy vagy? Hőhullámaid?

KépKép

KépKép
nadina01

Azt hiszem megyek aludni, mert hulla vagyok. Sajna a héten minden nap este 8-ig vagyok, de azért majd be-be nézek esténként.
Jóéjt!
Pussz

KépKép

KépKép
nadina01

Hőhullámok vannak, nem máltak el, sajna....

Na,én meg dolizom kicsit a gépen.a Flórián már elaludt.

Jó éjt lányok.

Pá...

Kép
flóra 11

Jó reggelt csajok! :D :D :D
Eljött a várva várt 12. hét! :D :D :D :D :D
Mindjárt írom a tudnivalókat, meg a Mártinak is.

KépKép
benó

Ó, lányok, én el se hiszem, hogy itt tartunk... nem akarom fájdítani senki szívét, úgyhogy ezt a témát be is fejeztem. Azért a tudnivalókat leírom, oksa?

KépKép
benó

A sajátomat elolvastam, és röviden annyi, hogy kifejlődnek a belek, már tud pisilni, és ami nálunk a lényeg, hogy elkezdenek barátkozni egymással a tesók. :D :D :D :D :D :D

A jó tudni-ból ezt írtam ki:
"Ha úgy érzed, nem elegendő a fehérjebevitel, igyál minél több joghurtos italt és tejet." Miből érzem úgy? :shock: Jön a Márti.

KépKép
benó

19. hét

Erre az időszakra esik a második ultrahang időpontja - immár az AFP-lelet birtokában -, amelyen már jó esély van arra, hogy kiderüljön a baba neme. Ez az a vizsgálat, ahol a legtisztábban láthatod a kicsi testének részleteit: megszámolhatod az apró ujjakat, orvosod megmutathatja a lábujjait, az orrát, az állát. A következő ultrahangon a harmadik trimeszterben már túl nagy lesz a magzat ahhoz, hogy igazi "babaformája" legyen. A szülész megméri a magzat hosszát, a fejkörfogatot, megnézi, hogyan helyezkedik el a méhen belül. Ekkor már bármilyen csontrendszeri vagy belső szervi rendellenesség észlelhető, de az orvos megvizsgálja a köldökzsinór és a méhlepény épségét és magzatvíz mennyiségét is.

KépKép
benó

A babáról

A magzat ismét nagyot nő: erre a hétre már 230 grammot nyom. A lanugo mellett kialakul a testén a magzatmáz. Ennek a fehér, krémes rétegnek a feladata, hogy megvédje a bőrt a vizes közegben. Gondoljunk csak a fürdővízben sokáig pancsoló kisgyerekek bőrére! Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy nézne ki a baba védőréteg nélkül 9 hónap magzatvízben lebegés után! Az áttetsző bőr színe rózsássá válik, ahogy az alatta futó erek átütnek rajta. A kifejlődött tejfogak mögött megjelennek a maradandó fogak kezdeményei. Ha a kicsi lány, a petefészkekben megjelennek a kezdetleges petesejtek. A fiú magzat apró hímvesszője már jól kivehető az ultrahangos képen. Ha nem szeretné tudni a jövevény nemét, kérje meg orvosát, hogy figyelmeztesse a vizsgálat közben, mielőtt az alsó testfél látótérbe kerülne, mert még egy laikus is észreveszi a jellegzetes képződményt.

KépKép
benó

Jó tudni

Előfordul, hogy a baba élénk mozgása miatt egyre nehezebben merülsz álomba. Ez a probléma a harmadik trimeszterben általánossá válik, ezért tégy meg mindent annak érdekében, hogy pihenésed hosszú és zavartalan legyen. Fogyassz olyan ételeket, amelyek bőségesen tartalmaznak B-vitamint: ilyenek a vörös húsok és a halak, a tejtermékek és a tojás. Az inkább vegetáriánus kismamák a hüvelyesekből, a teljes kiőrlésű kenyérből, a csonthéjas magvakból, a rizsből, a korpából és burgonyából nyerhetnek B-vitamint. A legjobb azonban ilyenkor nem mellőzni a húst. Segíti az elalvást a kamilla-, a majoranna vagy a citromtea, a meleg tej, illetve a lefekvés előtti könnyű testmozgás. Természetesen az sem árt, ha a nap második részében mellőzöd a koffeintartalmú italok és a csokoládé fogyasztását.

KépKép
benó

Oké, megyek, puszi nektek. Ma csak későn este jövök valószínűleg. Drukkoljatok! :shock: :D

KépKép
benó

sziasztok
olvastam

flóra: ha eltörölnék a hétföt, akkor a keddet utálnád :roll:

benó: szerintem nem voltál béna a könyvtárba, csak büszke és boldog :lol: :lol:

márti: bocs, lemaradtam. mi történt veled, ami miatt agódsz és bizol benne, hogy legalább a 30. hétig kihúzod?

zsuzska: örülök, hogy minden rendbe volt a dokinál :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

benó: gratula a 12. héthez :lol: :lol:

szilvivel mi van? róla most nem olvastam.

tancsut se láttam az elözö oldalakon

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

most teázok ezerrel
naponta 1x iszok tej serkentö teakeveréket

és naponta 3x kell innom vese teát a bacik miatt. tettem bele cukrot és igy egész kellemes ize van.

nem tudja valaki, hogy a szoptatás alatt miért nem lehet szénsavas üditöt inni? és olvastam valahol, hogy tejet se. de azt nem irták, hogy miért??? :?: :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Halihó mindenkinek. :D :D :D :D

Szia Timi. :D A szénsavas italok puffasztanak és a babát is.Én így tudom.A tejre nem emlékszem.Pici baba remélem jól van?
Volt egy hete egy ilyen alvadt véres vérzésem és e miatt izgulok még most is.Voltam dokinál minden rendbe,de én ilyen vagyok.

Flóra:Te meg Zsuzsi néha olyanokat írtok,hogy a nevetéstől még a könnyem is kicsordul.De tényleg elkerültük egymást Benóval.

Zsuzsi jobban vagy?

Többiek hol vagytok?

Benó drukkolok ma neked és boldog hétfordulót!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
martik77

végre megirtam nektek az olvasni valót.
Szülés történetem:

24.-én pénteken férjemmel bementünk az orvosom rendelöjébe reggel 8-ra. 9,30-kor hivott be a rendelöbe. Megvizsgált, mondta, hogy már 1 ujjnyira nyitva vagyok, Törpe feje beilleszkedve, tehát vasárnapig biztos megszülök. Ha nem lett volna magas a vérnyomásom, haza jöhettem volna, de mivel 145-volt, befektetett. Férjemmel átballagtunk az osztályra, elintéztük a papirokat és elkisértek a szobámba.
5 perc várakozás után jött egy növér, hogy tegyek magamhoz szappant, törölközöt, betétet és menjek vele. Ekkor még nem tudtam, hogy hova visznek Egy szobába kisértek be, ahol 2 lány feküdt bent. Ök mondták, hogy ez a vajúdó szoba. Rákötöttek a CTG-re, figyelték Törpe szivverését és a fájásokat. Szerintem erös fájásokat mutatott, mert a növér nagyokat pislogott és állandóan kérdezte, hogy éreztem-e.
11-kor megvizsgáltak, 2 ujjnyira voltam nyitva. Kaptam hüvely tablettát, és vártunk.
Kb. 12-töl rendszertelenül jöttek a jósló fájások.
14,00 kicsit felerösödtek, kezdtek rendszeressek lenni. Kezdtem nyügös lenni, éreztem, hogy nemsokára már szülni fogok. A 2 lányt vissza kisérték szobára, mert náluk nem történt semmi, igy egyedül maradtam.
15,00 beindultak a nagyon erös /kibirhatatlan/ fájások. Álltam, guggoltam, hol az ágyon, hol a földön. Kaptam fitt labdát, de az nem jött be. Jöttek a toló fájások is, tudtam, hogy most még nem szabad nyomnom és nehezen, de vissza tartottam. Egy kevés magzatviz is elment. Megvizsgáltak, kaptam puhitó kúpokat, vissza mentem a vajúdóba.
16,00 doki megint megvizsgál, mondta, hogy teljessen nyitva vagyok, sétáljak átt a szülö szobába.
16,10-kor kezdhettem nyomni és 16,20-ra meglett a fiam. És pár percel utána a lepény is kijött.
Amikor megláttam a fiam, majdnem elsirtam magam, annyira boldog voltam.Ö is csak nézett rám a nagy szemeivel, olyan aranyos volt. Pár percet voltunk csak igy együtt, mert öt elvitték a csecsemösökhöz, engem meg vartak.
Gátmetszést csináltak és kb. 15-20perig tartott még, amig bevartak és rendbe raktak. Sajnos a gátmetszés nagyon fájt. Rosszul idözitett az orvos és éreztem, ahogy vág. Varráskor kaptam valami injekciót, de annak ellenére is mindent éreztem.

Hát, röviden ennyi.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi:nagyon ügyes voltál,vagyis voltatok, mert Törpe is ügyi volt.

De most már csak Törpe számít és ne gondolj arra milyen fájdalmas volt,hiszen megérte. :D :D :D :D :D

Kép
martik77

Hahó van valaki???? :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
martik77

Na jó megyek Tancsut megnézem.Majd jövök.Puszi

Kép
martik77

Sziasztok lányok!

Még suliban vagyok. Szakkorom van a gyerekekkel, de mindjárt vége is. Ma nem hagytak írni. :lol: 8llandóan segítenem kellett nekik. 5 perc múlva már csengetnek ki.

Kép
flóra 11

Benó, orulunk nektek, ne izgulj. Nem fájdítod a szívunket. Egyszer csak sikerul nekunk is. :wink:

Kép
flóra 11

Timi, nagyon szépen leírtad a torténetet. Végul minden megszépul, a rosszat elfelejti az ember. Csak az orom marad. :wink:

Kép
flóra 11

Márti, hát igyekszunk! Mit tehet az ember, legalább kicsit humorizálunk, ha már nem babázhatunk. :wink:

Kép
flóra 11

Na, lányok, mennem kell. Otthonról jelentkezem.

Pá...

Kép
flóra 11

Sziasztok! Visszajöttünk Füredről. Hát Csajok, kemény volt ez a pár nap... Ma még itthon vagyok, de ma sincs pihi, mert annyi mindent kell itthon is csinálni... Ma nem leszek még, csak most, de holnap munkából jelentkezem.

Kép
szilzi

Azért picit visszaolvastam már...

Timi, örülök, hogy jól vagytok :D , remélem hamar elmúlnak a bacijaid. :( Tegyél fel képet, ha lesz időd.

Tancsu, remélem Te is meggyógyultál már. :)

Benó+Márti kismamik, ne aggodalmaskodjatok! Benónak igaza van, csak jó dolgokra szabad gondolni. Remélem Benó a dokinál minden rendben lesz! :idea: :idea: Biztos vagyok benne! :wink:

Zsuzska, nem értem a telefonokat! :evil: :evil: Gondoltam Rád egész nap, de nekem is csak akkor volt időm üzenni! Szerintem jelentkezzetek be lombikra, addig pedig próbálkozzatok! Főleg ha 3-6 hónap a várakozási idő! :shock: Pénzről nem beszéltetek a dokival?

Flórám, megjött már? Olvastam, hogy itt lenne az ideje... Én is két szemet szedek a clostiból, már az elejétől, de nekem nincs ilyen hőhullámos mellékhatásom. Az első hónapban, az első pár szemnél szédültem, na az katasztrofális volt, de ebben a hónapban ez sem jelentkezett! Valahogy váltsál dokit! Írtad, hogy ez nálatok nem egyszerű, de ezzel csak a hónapok telnek és szerintem sem a clostira van szükséged!

Kép
szilzi

Edina, látom időd neked sincs mostanában! :( Stresszmentes élet, mi? :( :lol: Te most kezdted a clostit, ugye?

Benó, ez tök jó, hogy már komunikálnak egymással! :D Miről diskurálhatnak? :roll: :roll:

Kép
szilzi

Na, én elköszönök, mert vár a mosógép, vasaló, tűzhely, hajmosás és az A. hazamegy holnap, mert a kocsim felkerült Pestre és elkell vinni egy pár dolgot megcsináltatni rajta! 50-60 e :evil:
Szóval jó lenne az A-val is egy kis időt eltölteni!

Puszi Nektek

Kép
szilzi

Megjöttem munkából.

Szilzi, de jó, hogy voltál ma! Végre hallunk rólad. Hiányoltunk ám.Jó lesz,ha holnap már tudsz jönni. :D

Kép
flóra 11

Hát én ma bejártam megint pár üzletet, de nem kaptam kabátot. Azt hiszem,lemondhatok róla. Nincs semmi az én méretemben. :(

Kép
flóra 11

Vagy lefogyok jövőre és majd aztán veszek. :lol:

Kép
flóra 11

Szilzi, még ma nincs pirim,de még nem is kellene lennie. Holnap van a napja. :(

Kép
flóra 11

Sziasztok!

Kép
muzsuzska

Türelem, Flóra! A kabátdömping még most fog jönni!

Benó! Este várni fogjuk a híreket, addig le ne feküdj!

Szilvi, királyfi sem érti a telefonokat!

Timi, köszi a szüléstörténetet.

Edina, az is baj ha minden jó, mert akkor miért nem jön a baba?

Kép
muzsuzska

Márti, Tancsu merre vagytok??????

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: