A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

És mennyit?
És te találtál MagneB6-ot, vagy olyan Béreseset szedsz (mint én :lol: )?

KépKép
benó

Na de komolyan Benó!!Igen is büszke kell és vagy arra,hogy babát vársz.Aki szerint ez ciki mármint,hogy kimutatod az hü....e :D

Kép
martik77

Ó, bocsi. :oops:

KépKép
benó

LAPTETŰ!!! :lol: :lol: :lol:

Látod Flóra:Rögtön ellopja Benó :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Oksa. :D :D :D :D

KépKép
benó

Gyógyszertári és 3x1 szedek.De lehetne 3x2 is.

Kép
martik77

Szóval holnap mész uh-ra?

Kép
martik77

Milyen fiúnevet találtatok ki? Van már ötlet?

KépKép
benó

Igen, végre. :D :D :D El se hiszed, mennyire várom. De, elhiszed. :lol: Te pedig december 12-én, olvastam. Akkor már nagyon sok hetes leszel! :D :D :D

KépKép
benó

Ti pedig holnap ünneplitek a Lacit. Emlékszem ám. :D

KépKép
benó

Sajnos sok név ami tetszik van az ismerősök körébe.Most úgy néz ki,hogy L.nek tetszik az Attila név,talán az.Vagy Nándor.De inkább az Attila.

Kép
martik77

Holnap rögtön írd meg mi volt.Gondolok majd rád!Ja és képet is kérj!!

Kép
martik77

Nagy ünneplés nem lesz mint írtam ez is bánt,meg eddig úgy néz ki,hogy holnap is hatig van de megpróbálja elintézni,hogy csak kettőig maradjon.

Kép
martik77

Kérek, hogyne kérnék. :lol: :lol: :lol:
Este 3/4 7-re megyünk, de jövök este akármikor is érünk haza. Persze nektek nem muszáj megvárni, majd szerdán meglátjátok a babákat. :D :D :D

KépKép
benó

Itt vagyok, csak egy kicsit leégett a cvekedli. :lol:

KépKép
benó

Azt hittem reggel mész.Ez magán rendelés?

Kép
martik77

Igen, magánrendelés, és most ráadásul az én dokim nyaral, úgyhogy a spanjához megyek (ketten rendelnek egy helyen, az újat még nem ismerem).
Kis ünnepség is ünnepség. Gyertyafény, egy kis fini vacsora stb. :D :D :D

KépKép
benó

Oda égeted a vacsit? :D
Én is a kutyunak melegítettem kaját mert el nem tudtam képzelni miért forog körbe-körbe ahányszor felálltam,hát mert itt a a vacsi idő neki is.

Kép
martik77

Hazajött a Gy., egy kicsit megyek hozzá, meg felügyelem a cvekedlit is. :lol: De majd kb. egy negyedóra múlva jövök. Addig te is pihizz.

KépKép
benó

Talán elmegyünk sütizni.
Egyszer csináltam neki meglepi gyertyás vacsit.Nagyon romantikus volt.Pedig talán csak valami csirke comb volt krumplival.Meg ananász karikák,meg ilyen hülyeségek.De szép volt.

Kép
martik77

Oksa.Pusz.

Zsuzsi remélem te pihizel!! :shock:

Kép
martik77

Itt vagyok, aztán megint megyek enni. :D

KépKép
benó

Szia.Én is,de inkább egyél!Azt muszáj.Küldtem neked emilen képeslapokat. :D

Kép
martik77

Majd jövök,megjött L.Pusz.

Kép
martik77

Köszi, majd megnézem. Most próbálok visszaolvasni. Most pont ott tartok, hogy a Zsuzsi műtétjére készültök szombaton. Persze nem sajnállak, Zsuzsi, csak.... királyul csinálod, na! :!: 8)

KépKép
benó

Oké, bocs, hogy elmaradtam.

KépKép
benó

Én is gépi kávét szoktam inni a suliban régen. Most már persze nem. Most csak a reggeli Gyurikás kávé van, aztán annyi. :D

KépKép
benó

Van még hőhullámod, Flóra?
Sikerült kabátot venned?
Péternek jól sikerült a felvétel (a riport), ezek szerint? (Még nem olvastam teljesen vissza.) És te is nyilatkoztál? Szuper! :D
Hogy megy a vezetés a Petinek?
Én is izgulni fogok majd, ha vezetni fognak.... szerintem mindannyian. :wink:

Zsuzsi, a gőzgombóc hogy készül?

Megjött a Gy., nem tudom, enged-e visszaolvasni. :evil:

KépKép
benó

Oké, eszünk, aztán majd jövök.

KépKép
benó

Benó, légyszíves győzd meg Gy-kát hogy velünk kell beszélgetned! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Á, helló, Zsuzsi, pont ott tartok, hogy tök aranyosak vagytok a Flórával a babbal, borsóval, piros lencsével stb. :D :D :D Nálunk ilyen pirosat jó drágán lehet venni (még nem vettem) a Herbáriában pl.

KépKép
benó

Pihentél?

KépKép
benó

Így készül:

Hozzávalók (4 személyre): 2 dkg élesztő, 1 kiskanál+8+8dkg cukor, 1+3+2,5 dl langyos tej, 50 dkg finomliszt, 10+10 dkg olvasztott vaj/margarin, 2 tojás.

Az élesztőt cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk, a liszthez adjuk. Elkeverjük 3 dl langyos tejben a 8 dkg cukrot, a lisztes masszához dolgozzuk. Végül belekeverünk 1 csipet sót, a tojásokat, 10 dkg vajat/margarint, és fényesre kidagasztjuk (ezt a hölgyek a férfi társukkal végeztessék napi edzés gyanánt). Evőkanálnyi adagokat szakítunk ki a tésztából, gombócokat formálunk, lisztezett deszkára tesszük, letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük.
Nagyméretű, lapos lábasban 10 dkg vajon/margarinon világosbarnára pirítunk 8 dkg cukrot, felöntjük 2,5 dl tejjel, olvadásig forraljuk (mint szerelmünket szoktuk), és egymás mellé, nem túl szorosan (mint a duzzogó házaspárt) beletesszük a kelt gombócokat. A lábast beterítjük egy benedvesített konyharuhával, rátesszük a fedőt, visszahajtjuk rá a konyharuha lelógó széleit, és szelíd tűzön 30 percig gőzöljük. Ekkor illik szelíd, bátorító tekintettel a családra mosolyogni, hogy még egy kicsit tartsanak ki! Aki rendelkezik gőzölő, pároló jellegű modern edénnyel, az gondolom ezt a műveletet azzal is megteheti. A 30-35 perc elteltével a hőforrást megszüntetve, óvatosan a konyharuhát és a fedőt eltávolítja, és előmelegített tálra emeli a gombóckákat, és például borsodóval nyakon önti őket (nem az elcsigázott családtagokra gondoltam), és jóízűen elfogyasztják. Kívánok jó étvágyat.
Remélem kissé részletes leírásomból, nem hiányolta senki, hogy az elkészítés alatt s utána is természetesen folyamatosan lélegezzen. „Akinek nincs humorérzéke, ne főzzön gőzgombócot” jelige.

Kép
muzsuzska

Szegény Tancsu, ennyire beteg volt? :shock: Remélem, már jobban vagy. :wink: :D

KépKép
benó

Igen az előbb ébredtem, nagyon elkapott az álmosság.
Még a műtőben felébredtem, a kórházban nem is aludtam.

Kép
muzsuzska

Úristen, Zsuzsi, a duzzogó házaspár még oké, de nekem ez marhára bonyolult! :shock: :shock: Nem fényképezted le a tiéteket? Ez tök nehéz! Csinálsz majd egyszer nekünk ilyet inkább? :lol: :lol:

KépKép
benó

Elhiszem....
Jó, hogy legalább itthon tudtál aludni, nem fúrtak stb. :wink:

KépKép
benó

Megyek, eszem egy levest, de aztán jövök. Ok?

KépKép
benó

Kép

Na így néz ki és lekvárral fincsi!

Kép
muzsuzska

Nagyon szép lett! :D

KépKép
benó

Egy picit még maradok veletek, aztán lemegyek anyuékhoz egy rövid időre. De tényleg rövid időre, mert nagyon fáj a derekam, ez nem panasz volt. :lol:

KépKép
benó

Halihó.Én se maradok sokáig mert vacsit kell csinálni.

Kép
martik77

Oké, akkor megyek. Puszi

KépKép
benó

Ó, majdnem lekéstelek. És mi lesz a vacsi?

KépKép
benó

Mekkora a pocód? Teszel majd fel képet? Ha a Gy. segít majd, akkor én is teszek fel képet. :D

KépKép
benó

Most meg elmentetek?Akkor lépek én is.Majd jövök.

Kép
martik77

Na, vagy le is késtelek, na tessék. :wink:

KépKép
benó

Vagyok.Majd jövő héten rakok fel képet akkor leszek 20 hetes

Kép
martik77

Hát, ez szép. :lol: Akkor menjünk szerintem, aztán majd jövünk. :lol: Este én vízszintesben leszek, asszem, de még egy jóéjszakátra jövök mindenképp. Addig is puszi.

KépKép
benó

Végül úgy döntöttem,hogy hagymás krumplit sütök ki a sütőben.

Kép
martik77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: