Cukrosok nyugi!!!!!

Nekem az első gyerekkel (2 évvel ezelőtt) volt 10-es a terheléses cukrom. Én bizony a vérvételnél összehánytam a labort

Beállították a diétát (nem kellett inzulin), bár a terhesség vége felé kopogott már a szemem és acetonos volt a vizeletem az éhségtől. Gyakori kontrolvérvétel kellett+otthoni cukormérő használata, vizeletvizsgálatok.
Nem lett óriásbébi (2,85 kg), nem öregedett el a placenta, a keringéssel is minden rendben volt, a gyerek teljesen egészséges.
Viszont a hátrányok: szőlő, banán, csoki, cukor, hüvelyesek, tej, üdítők felejtve! Kell egy digitális konyhai mérleg az ételek méregetéséhez legalábbis az elején. Állandó vércukorkontrol, az ujjaitok szitává lesznek szúrkálva. A babát nem engedik túlhordani, a kiírt napon megindítják a szülést (de nem indok a császárra, mielőtt erre gondolnátok). A szülés alatt is néha megnézik a vércukrot ujjszúrásos módszerrel, és az infúzió bizony be lesz kötve, a ctg végig a hasatokon. Nincs kádazás, sétafika, alternatív szórakozás. Az ágyról fel lehet azért kelni, amennyire a madzagok engedik, sőt, a labda is elfér az ágy mellett. Nem hagyhatnak napokig vajúdni (nekem 7 órás volt-ezért még nem sürgettek) .
Amikor megszületik a babó megmutatják, de viszik rögtön vércukrot mérni (ha ok. visszahozzák, ha nem, akkor cukorinfúziót kap). A veszély ugyanis annyi, hogy a baba hozzá van szokva a cukros környezethez, amikor megszületik, akkor hirtelen felborulhat az egyensúly, a cukorbontás túlzott lesz a cukorkészlethez képest-ezért kell egy picit "megédesíteni" az első óráit. Megjegyzem, nálunk ilyen probléma sem volt.
Mégegyszer nyugi, az én 10-es értékem sem okozott bajt, csak kellemetlenséget. A következő két terhességemben bár rezgett a léc- de megúsztam a további szekatúrát. Naná, már előre tudtam mit kell csinálni a jó eredményért

. Ja, a terhelést ha egyszer rossz lett, többet nem ismétlik

Az ijesztegetésnek pedig ne tessék bedőlni, tényleg nincs semmi katasztrófa!!!! (De ahhoz, hogy a kívánós kismamának legyen egy kicsi önkontollja, egy picikét rá kell ijeszteni

)