[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
ELSŐ BABÁT TERVEZŐ HARMINCASOK - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

De drága!! :D Olyan kis pici, de simán kivehető már a babaforma! :D De várom már, hogy a mi babánkat is így lássam!!

Remélem volt meglepetés muffinügyben! :wink: Én is nagyon kívánom a muffint, meg még egy csomó mindent. Ez jó jel nem? :wink:

Ma már annyira jól voltam, hogy még reggel egy párszor mentem a wcre, de nem volt gáz, viszont már régóta nem! És szinte rendesen tudok enni. Reggelire piritós, tízóraira is. (na ez még nem ment simán :lol: ), ebédre húsleves, vacsira meg képzeld el, hogy kis kenyér, kis sült csirkemellnek az a belső száraz része (a zsírosat nem mertem) és megkockáztattam egy kicsi csemegeubit! Nagyon jól esett és semmi bajom nem lett. Egy óra múlva meg egy aktíviát is megettem. És még mindig teljesen jól vagyok. Még megkockáztatok egy fél grapefruitot, hogy gyümölcsöt is egyek. De lehet, hogy inkább almát, az talán gyengébb gyümölcs.

Kép
Kép
tabati
 
 


Nagyon örülök, hogy tudsz enni, mert így legalább megnyugszol, és nem lesz semmi baj.

Elfelejtettem Neked mesélni a tegnapi látogatást. Hát...nagyon meglepett a volt tanítványom, először is meglepődtem, hogy már 25éves... dehát persze, hogy annyi. :):):) Hozott egy fényképalbumot, az esküvői képeik voltak benne, és az egy hónapos kisfiáról néhány fotó. Nagyon-nagyon édes baba...:):) De a legmeglepőbb, a fényképalbum hátulján egy fénykép volt: 11 éve készült a ballagásakor. Az osztályteremben készült, és velem volt lefényképezve. Az a tipikus agyonhordott kép... gyűrött, a széle szakadt... majdnem elbőgtem magam. Nem is emlékeztem már erre a képre... Ő viszont úgy gondolta, hogy ennek a képnek élete legnagyobb eseményeinek albumában kell lennie. Elmondani sem tudom, mit éreztem... De ilyenkor tudom, mit hagy ki az, aki nem tanít. Annyira büszke vagyok rá... :oops:

A muffin-meglepi egyébként jól sikerült, de lebuktam az illat miatt... :) Persze úgy tett, mintha semmiről sem tudna. Amikor bevittem neki a sütit a fürdőbe, azt mondta, hogy pont ilyen feleségre vágyott, aki tudja, hogy ő a csokis muffint szereti a legjobban...:):):):) Naja,19 évem volt megtanulni... :lol: :lol:

Örülök, hogy meg tudtad nézni a képet. :) Igen, szerintem is már olyan édi kisbaba... Hamarosan látsz majd a Tiétekről is egy sokkal szebbet, mint a miénkről.

Aludj jól és álmodj szépeket!
Sok-sok puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Szió!

Nálam már egyértelmű, hogy a baba miatt vagyok rosszul, vagyis hogy ezek tünetek, mert már inkább hányingerem van, a hasmenés megszűnni látszik szerencsére. Nem túl jó a közérzetem, vagyis inkább hullámzó, de azért megyek hétfőn tanítani, nem akarom elhagyni magam hiszen már jobban vagyok. :wink:

Ez a fényképes dolog elhiszem, hogy jól eshetett, akkor nagyon jó tanár lehetsz, ha így szeretnek a növendékeid! :D

Kép
Kép
tabati
 
 

 
 

Szia!
Hát... akkor sajnálom, hogy Téged nem került el ez a rosszullét...néha én is szívesen éreztem volna, hogy tudjam, minden rendben van. Képzeld, most ébredtem föl, 3 órát aludtam...:)Miki meg jókat nevet rajtam, mert mondtam neki, hogy írok Neked, letusolok, aztán megyek aludni.:) Egész délután filmet néztünk,és nagyon fárasztó volt. :lol: :lol:
Jó éjt Neked is, vigyázz Magadra!
Puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Hello!
Remélem, ma már jobban vagy, és holnap újult erővel mész dolgozni... bár azért érdemes megfontolnod, hogy tényleg nem íratod-e ki magad egy kicsit.
Képzeld, elindultunk ma a kutyikkal sétálni.:) Tudod, milyen édesek voltak? Mázlival már többször voltunk, így ő tudta, mi a dörgés, de Sammy még csak 4 hónapos, és még nem vittük... Amikor meglátta a nyakörvet meg a pórázt, menekülőre fogta... Nagy nehezen sikerült ráadni, így el tudtunk indulni végre. A terv az volt, hogy elsétálunk a pékségig, aztán haza, de az utcasarkon úgy gondoltuk, hogy nem kínozzuk Sammykét tovább. Hát neki még minden új volt... összevissza ugrált, és nagyon élvezte, hogy össze tud gubancolódni Mázlival... ráadásul legalább kétszer majdnem átestem rajta. :) Hiába, szoknia kell még a sétákat. Aztán hazahoztuk őket, Mázli nagyon csalódott volt, hogy csak ennyi, de Sammyt egyedül itthon hagyni büntetés lett volna. Így aztán elsétáltunk kettesben.:) Az ebéd már kész, most pont azt tervezgettük, hogy mit csinálunk délután. Én aludnék-legszívesebben, Miki meg kertészkedne. De ahhoz nincs túl nagy kedvem.. Talán holnap. Úgyhogy még nem tudom, mi lesz délután.
Remélem, a Te napod is jól telik... Vigyázz Magadra és pihenj sokat!
Puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Én egész jól vagyok, remélem ez az állapot megmarad. Néha hullámokban rámjön a hányinger, de kibírható. Szép lassan már szinte bármit megeszek, de mindenből mértékkel. Úgyhogy nem iratom ki magam, úgyis rossz lett volna,mert a gyerekekkel mikulásra készülünk nagyon, s nem akartam, hogy elmaradjon.

Jaj, hát az nagy ünnep nekünk is, ha sétálni megyünk. Alig lehet bírni a kutyákkal. Nekünk az idősebb Morzsa a fiatalabb Briós. :lol:

Amikor férjemmel összejöttem (nekünk nem olyan régi a kapcsolatunk 3 éve ismerjük egymást) sokat voltam itt hétvégén és szegény kutya nem ismerte a sétálást. Csak ha dokihoz mentek akkor. Ezért amikor először kitaláltam, hogy vigyük, akkor menekült, mert azt hitte orvoshoz kell menni. Amikor kiértünk a mezőre és ott elengedtük, olyan boldog volt. :D
A pici meg eleinte nekünk sem akart jönni, nagyon félt a többi kutyától, akik ugattak rá a kerítések mögül. Egyszer az utca végén ki is szabadította magát és visszarohant a házhoz. :lol: De mi nem adtuk fel, fogtam és ölben vittem én is, mint ti, nagyon félt, de elhatároztuk, hogy elvisszük a mezőre, ott már nem ugatja másik kutya, de tud rohangálni. Azóta ő is imád jönni, majd feldöntenek ha megérzik, hogy sétálni megyünk. ha csörög a póráz már tudják, de volt, hogy csak a cipőnket vettük és bolondokháza volt. valahonnan megérezték. Most már úgy szoktuk mondani, hogy ők a város királyai, mert ugatnak végig emelt fejjel, amíg ki nem érünk a mezőre. Felbolygatják az utca kutyáit. Néha már cikinek is érzm a nagy zsivalyt, de hát sétálni menni kell és kész! :lol:

Viszont mindkét kutya nagyon erősen húz, lelkesek, úgyhogy most már tuti nem sétálunk míg a baba nem születik meg. Utána is meg kell gondolni a hangzavar miatt... Te is vigyázz magadra, nehogy tényleg eless egy összegubancolódott pórázban, vagy nagyon elindul a kutya stb.

Én lustizom innentől, meg olvasgatok ilyenek.

Kép
Kép
tabati
 
 


Szia!
Na, megvolt a délutáni progi... megnéztünk egy filmet, aztán 4 óra körül elmentünk lődörögni, megvettünk egy-két karácsonyi ajándékot... nézegettem a babacuccokat... még 10 napig nem akarok semmit venni, de rájöttem, hogy utána apránként muszáj lesz, mert iszonyú drágák a babadolgok. Egy fürdetőkád - amit mindenképpen újan szeretnék venni - 6000-nél kezdődik, és ez csak a kád állvány nélkül. Elájultam az áraktól, de azt hiszem, kint Ausztriában is körülnézek majd az árak terén, mert lehet, hogy ott olcsóbban be tudok szerezni néhány dolgot. Szerencsére a sógornőm mindent eltett a gyerekektől, így legalább a nagyobb dolgokat nem kell megvennünk, mint babakocsi, kiságy, autósülés, pelenkázóasztal... hatalmas segítség. Szóval... el vagyok keseredve. Anyu azt mondja, a mi babakorunkban sem volt olcsóbb semmi, viszont ebben nem szabad spórolni. Amit normális helyen veszel, az biztos, hogy nem ártalmas az egészségre, bár eszembe sem jutott kínai piacon játékokat venni. :)

Jó pihenést még mára, és holnap vigyázz Magadra! Biztosan szép lesz a Mikulás műsor, a gyerekek miatt meg megéri, de azért ha nem vagy jól, inkább Magadat nézd. Bár ezt gondolom nem kell mondanom. :)
Jó éjt!

Heni

Kép
szheni
 
 


Hát igen, nem kell mondanod, vigyázok! :lol: Egy két napig tartó hasmenés miatt baba nélkül sosem mentem volna orvoshoz.

Babacuccok!

iztos nekünk is lesz amit újonnan veszünk, de pl. még megvan az a kiskád, amiben engem is fürdetett anyu, azt csak ki kell alaposan mosni, fertőtleníteni, mert hosszú évekig félre volt rakva, de semmi baja. Állványt én néztem olyat, amit keresztbe lehet tenni a fürdőkádon, olcsóbb és szerintem praktikus. Pelenkázónk nem lesz, mert van egy asztal ami teljesen megfelel erre a célra, ha veszünk hozzá feltétet. Minden kisbabás ismerősömtől azt hallottam, hogy felesleges a pelenkázó, mert csak pár hónapig lehet használni, mert utána megindul a mozgolódás és úgyis csak hasonfekve a földön jobbesetben az ágyon tudod bepelenkázni. :lol: Persze ez babafüggő, de én láttam is élőben egy ilyen produkciót! :lol:
Én nagyon szeretnék bölcsőt, de iszonyú drága, viszont láttam sok helyen használtam gyönyörűeket sokkal olcsóbban, és akkor abba is csak egy matracot kell venni. Kiságy szintén van használt. Valószínűleg kapunk is cuccokat, de arra nem tudunk alapozni, mert nem rokonságból hanem ismerősöktől és én kérni nem fogok, ha eszükbe jut, és szívesen adják akkor elfogadjuk. Babakocsit is használtat fogunk venni (na ez még nem biztos), de tuti, hogy nem full extrásat, mert ezt is tapasztaltak mondják, hogy még a legjobb is hamarabb tönkremegy (tudod, ami még főiskolás koráig is jó lesz neki :lol: ) Inkább kell venni egyet csecsemőkorára, majd később egy esernyőre csukható olcsót már lehet 10 ezerért is. Még ha újat veszel is, akkor is jobban megéri szerintem. JA! Még pelenkázóra (ha mégis veszek) olyat láttam, ami még megéri, meg helytakarékos is, hogy a kiságyra lehet rákapcsolni, ugyanúgy, mint a kádállványt, keresztbe a nagykádon. S ha nem kell csak leszeded. Szerintem praktikus. Autósülést is használtan veszünk, bár azt úgyis alig fogjuk használni, mert mi nem vezetünk. De azért kell, mert apu lehet, hogy fog minket fuvarozni néha. Nem árt ha van. Játékokat meg apróságokat úgyis kapunk ajándékba, meg azok tényleg nem drágák (bár ha sok apró összejön... :roll: ) Majd meglátjuk! Én nem aggódom, sok a barát ismerős! És gondolj bele, hogy mennyivel kkönnyebb lesz majd a második babával! :wink:

Én szeretnék majd kengurut is, mert ha vonatozom majd Pestre anyuékhoz egyedül (ugyebár párom dolgozik) akkor nem fogom cipelni a babkocsit az tuti!

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát, megnyugtattál egy kicsit... igazad van. Így belegondolva nekünk is nagyon sok babás ismerősünk van, persze kérni én sem fogok semmit. A nagykádra szerelhető kádállvány nálunk sajnos nem jön be, mert sarokkádunk van, és nem tudom, arra fel lehet-e szerelni, de ha már aktuális lesz, úgyis utánanézek. Viszont persze, hogy az ember szeretne mindent megadni a babájának... és tényleg jobb lesz a másodiknál. Mi nagyon aktívan vezetünk, bár nem vagyunk azok a típusok, akik a szomszédba is autóval mennek. Természetesen a pesti utakat - hacsak nem bevásárlásról van szó - mindig vonattal tesszük, gyorsabb, praktikusabb, mint autóval. Ja, és hát rokonlátogatóba Ausztriába autóval menni a legjobb, gyorsabb, mint vonattal, és ha az ember nem megy üres kézzel-márpedig nem megy, akkor kényelmesebb is. Úgyhogy nálunk ilyesmi kelleni fog, de ahogy mondtam, hála Istennek megvan a sógornőmnek. Az nagyon megfelel nekünk, pláne, hogy csak néhány hónapig kell a kicsi, és csak aztán a nagyobb.

Ma megint nagyon fájnak a melleim... de ezen kívül minden ok. Nem aludtam ma olyan sokat, mint tegnap, de már nagyon fáradt vagyok... úgyhogy azt hiszem, megyek aludni...
Jó éjt Neked is, vigyázz Magadra!
Puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Szió!

Bocsi, hogy nem írtam eddig, de nem mindig vagyok túl jól, viszont szerencsére ma egyáltalán semmi bajom nem volt! :D Annyira jól éreztem magam, hogy tudtam rendesen tanítani, meg enni bármit (persze nem határtalanul faltam, inkább sokszor picit) szervezkedtem, tettem vettem. Annyi volt, hogy reggel alig tudtam felkelni, be is kapcsoltam a számítógépet, hogy írok, de vissza kellett feküdnöm, és utána is alig bírtam rávenni magam, hogy lassan ebédelni kéne aztán menni dolgozni. :lol: Úgyhogy ebéd után ki is kapcsoltam használatlanul. :lol:

Veled mi a helyzet? Hogy vagy?

Kép
Kép
tabati
 
 


Szia Drága!
Köszönöm, jól vagyok, velem továbbra sincs semmi gond. Most csak irigykedem, mert néhányan a júniusi topikból mostanában mennek a kombinált szűrésre, nekem meg van még addig 18 napom... viszont már csak két nap a hétfordulóig...:)
Ma semmi különöset nem csináltam.Ebédre végre csinálhattam székelykáposztát,imádom,(persze szigorúan pulykahússal, így ál-székely káposzta), de isteni volt. Sokat aludtam ma is, képzeld, felhívott egy barátnőm, és annyira álmos voltam, hogy fordítva fogtam meg a telefont, és csodálkoztam, hogy miért hallom ennyire halkan. Amikor letettem, akkor néztem, hogy mennyire hülye vagyok... :)

Szóval jól telt a nap, minden rendben volt... Kicsit készültem a holnapra, mert holnap 3-tól 6-ig tanítok.
Sajnálom, hogy Neked ilyen gondjaid vannak... Azért vigyázz Magadra!
Sok-sok puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Fordítva fogtad a telefont? :lol: :lol: :lol: Én meg a hálóba akartam menni wcre. :lol:

Székelykáposztát lehet enni? :shock: nekem azt mondták, hogy a káposztákat meg a k. betűs zöldségeket kerüljem, mert puffasztanak. Mondjuk lehet, hogy neked ilyen gondod nem lesz, ha eddig sem volt, de én már mindentől félek ami az emésztésemre szélsőségesen hathat. :lol:

Holnap nekem is hosszú napom lesz, a kedd ilyen, remélem nem kerülget majd a hányinger. Szeretnék olyan napot holnap is, mint amilyen a mai volt.

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát...nálam az a helyzet, hogy amióta kb 3 éve kivették az epehólyagomat, már nyugodtam ehetek mindent. Én azt hallottam, hogy a k-betűseket szoptatás idején nem lehet, mert hasfájást csinál a babának. Viszont akkor bajban leszek,mert sajna meg van határozva, hogy mit ehetek és mit nem... :( És hát az étrendem legfontosabb összetevői a zöldségek. Mindegy, majd kitalálom addigra, kiderül, hogy mit lehet és mit nem... :)

Hát akkor szép rosszullétmentes napot kívánok Neked, vigyázz Magadra és ne dolgozz sokat!

Heni

Kép
szheni
 
 


Szia!
Én végeztem mára... elment az utolsó tanítványom is. Miki holnap már dolgozik...:( Olyan jó volt ez a pár nap, már egészen megszoktam, hogy itthon van... Ma rendbe tettük egy kicsit a ház környékét... olyan szép, hogy most büszke vagyok, hogy itt lakom..:) És hogy vele... :oops: :oops:
Ja, és képzeld, ma vettem észre az első "hányingeres" jelet... Reggelit csináltam, Miki kávét főzött, ettünk és elmentünk gyorsan a gyógyszertárba és a boltba, mert Mikim babsalátát akart enni. Hazajöttünk és ahogy kinyitottam az előszoba ajtaját megcsapott a kávészag... rögtön ablakot kellett nyitnom, de annyira felfordult tőle a gyomrom... viszont nem hánytam. Úgyhogy remélem, rendben van minden, és a kicsikénk jól érzi magát.

Nem hiszem, hogy ma jövök még, mert megígértem, hogy Egon és Dönci-est lesz ma. :) Reggel írok majd.
Sok puszit küldök és vigyázz Magadra!
Jó éjt és szép álmokat!

Heni

Kép
szheni
 
 


Na ne! Csak nem neked is jön a rosszullét! :shock: Én ma is jól voltam szerencsére, úgy örülnék ha ez már így maradna!! Most inkább rossz a közérzetem, mintha kór támadott volna meg, de amikor barátnőm babás volt, ő is erről panaszkodott, úgyhogy remélem nem leszek beteg, hanem csak a baba miatt van.

Mi az az Egon és Dönci est? :oops: Már említetted és elfelejtettem, vagy csak nehéz a felfogásom? :oops: Mindegy, mindent a babára fogok, miatta van! :lol:

Ja igen, tesómnak is kivették a hólyagját és ő is mindent eszik már, csak mindenből kevesebbet, meg inkább teljes kiőrlésű kenyeret stb. szóval egészségesebb dolgokat.

Ja! Reggel nem tudtam jönni, mert nem volt net, sejtésem szerint a zsinór annyira össze van csavarodva, hogy eltört és néha van csatlakozás, néha nincs. :evil: Mindegy, legalább eszembe jutott, hogy mit veszek férjemnek karácsonyra. :D Olyan valamit (én nem értek hozzá, de majd tesóm segítségét kérem) ami után már nem kell többé vezeték a nethez, és akkor legalább nem muszáj neki sem csak itt használni a gépet, hanem ott dolgozhat ahol jólesik. Sokszor munka közben fél füllel hallgatja a híradót nyitott ajtónál. Így legalább foghatja a lap topot és beülhet vele a tv elé, és akkor láthatja is, ha épp egy érdekes hír megy. :D

No megyek, még eszem valamit! Reggel megpróbálok jönni, remélem sikerül... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát mégis jöttem, de csak azért, mert holnap nézzük... az Egon és Dönci egy tök aranyos rajzfilm, vagy valami animációs, és azt terveztük mára, hogy megnézzük. Hetek óta nyúz vele... de most neki sincs kedve már mesét nézni. Ha belealszom, akkor úgyis meg kell nézni még egyszer...:)
Remélem, holnap nem lesz semmi bajom, mert 9-re babavigyázóba megyek, amíg a barátnőm vezet, utána meg anyuhoz nézek át. A nevelőapámat holnap műtik sérvre - 8hónapot várt erre a műtétre. Úgyhogy megnézem, anyu hogy viseli, bár ő azt hiszem, örül, hogy végre túl lesz rajta. Már nagyon nincs jól, úgyhogy reméljük, a műtét hamar felépül, és semmi baja nem lesz. Viszont nem megyek be hozzá a kórházba, talán hétvégére haza is engedik, úgyhogy inkább otthon látogatjuk majd meg.
Hát akkor elköszönök még egyszer:jó éjt és millió puszi! :lol:

Heni

Kép
szheni
 
 


HÉTFORDULÓ!!!! :D :D :D

Lassan megyek tanítani, szép napot neked! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Ahhhhhhhhaaa... :lol: :lol: :lol: :lol: Ezt a hetet is megúsztuk gond nélkül. Én most végeztem mára... volt ma minden: babavigyázás, tanítás, anyu, reiki, bolt... Szóval elfáradtam. Ne dolgozz sokat és vigyázz Magadra!
Puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Szia!

Azt hiszem, nálam most kezdődik az émelygős-szakasz... hihetetlen, hogy eddig nem volt semmi, ma meg... egész délután olyan vacakul érzem magam... bár egy kicsit megfáztam, lehet, hogy mégis valami vírus... mindenesetre, ha pár nap múlva is ilyen vacakul leszek, azért elmegyek orvoshoz. Lázam nincs, de náthás vagyok, igaz, ez inkább allergia-szerű, mint megfázós, bár olvastam, hogy ez is lehet terhességi tünet. Szóval nem tudom, mi a helyzet. :( Mindegy, várok még pár napot, és addig biztosan kiderül. Te jól vagy? Vigyázz Magadra! Jó éjt!

Heni

Kép
szheni
 
 


Jó reggelt!
Hát... fellélegeztem egy kicsit, mert kutya bajom.Úgyhogy vagy csak egy múló kis gyomorrontás, vagy tényleg valami vírus, amit már ki is kúráltam magamból.
Ma megint hosszú napom lesz, bár a délelőtt most elég light-os. Vasaltam, szekrényt rámoltam, mostam-vagyis a gép, de teregettem, aztán dél körül ebédet csinálok,mert Miki csak kettőkor jön. Aztán egy gyors bolt, és 3-6-ig megint meló...

Hogy vagy? Remélem, minden rendben...
Vigyázz Magadra!
Puszi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Szió!

Minden rendben, csak így hét vége felé mindig fáradtabb vagyok, ezért inkább délelőtt pihenek, be sem kapcsolom a gépet, jobban esik feküdni. Ma egy kicsit émelyegtem ráadásul, de délutánra elmúlt. Amúgy semmi különös nem történik, tanítok. Mennek a napok, készülünk a mikulásra. :D

Képzeld a júliusi topicban, van egy lombikos lány és kiderült, hogy hármasikrei lesznek! :D Amikor olvastam még engem is sokkolt a hír, képzelem ő hogy fogadhatta! :D Persze azóta felfogták és örülnek neki, annak elllenére, hogy mondták a dokik, hogy elég kockázatos és meg kell gondolni, hogy egyet elvesznek, de abból még az is lehet, hogy mindhárommal elvetél. Természetesen inkább a kockázatos hármasikres kihordást választják.

No megyek enni, jelentkezem ám én csak ritkábban! Vigyázz magadra! :D Szerencse, hogy mégsem vagy beteg, de azért fűtsetek, mert hideg van! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Ez aztán nem semmi! 3 gyerek egyszerre.... remélem, minden rendben lesz, de ilyenkor azért még nagyon kell vigyáznia. A sulis védőnéninknek is hármas ikrei lettek. :) Mostmár másfél évesek a fiúk... neki is lombikbabák, csak neki nem harmadikra, hanem másodikra sikerült. Fagyasztott embriókat kapott, nekik állítólag nagyobb a túlélési rátájuk... hát náluk is bejött. Nem volt semmi gond a terhesség alatt, remélem, Nellykének sem lesz- mert én levelezgetek ám néha vele is...:) Azért 3 gyereket egyszerre kihordani, megaztán felnevelni őket nem lesz semmi! :)Végülis jobb így, mintha egy sem lehetett volna...

Sajnálom, hogy nem vagy túl jól... velünk minden rendben van. Tegnap fájdogált a pocim megint, talán megint helyre van szüksége a kis Pocimacinak, és a méhszalagok nyúlnak, de van egy olyan érzésem, hogy ezt az érzést mostanában gyakrabban fogom érezni, mint eddig. :) De nem baj, ennél szebb és jobb érzés úgysincs egy anyának...még föl sem fogtam, hogy anyuka leszek...:)

Heni

Kép
szheni
 
 


Ja! :shock: Te ismered is ráadásul Nellit? Akkor tudsz mindent, nem mondtam semmi újat! :lol:

Ma én is vettem kismamaövet, de felvilágosítottak, hogy ez ruhakiegészítő és nem arra való, hogy a gatyát megtartsa, ha kigombolom. Csak, hogy eltakarja a kigombolt részt. Bár nekem m-es kellene (legalábbis ezt ajánlották) én mégis s-est vettem, mert ez jobban tart. A fenekemre ugyan nem tudom ráhúzni, de ha akkora lesz már a pocim, akkor úgyis már kismamagatyát veszek, meg hosszú felsőrészeket, nem kell, hogy a bandázs takarjon. Vagy akkor veszek egy másikat m-es méretben, nem volt drága egyáltalán. (mondjuk, ha tudnék varrni inkább megvarrtam volna, mert nem túl bonyolult ruhadarab :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Na még jöttem egy picit! :wink: Olvasgatom ám a júniusi topicot :wink: , csak nem írkálok, mert nagyon termékenyek vagytok, úgyis mindig lemaradnék. Szupi kis társaság. :D

Úgyhogy láttam ám az esküvős képeket, és gyönyörű voltál! :D Kiszúrtam én is a két különböző ruhát, de én azt hittem, hogy csak egy tüll csipkés valami is volt hozzá, így lehetett variálni. De hogy két ruha volt az eszembe sem jutott. Amúgy nekem a hosszúujjú jobban tetszett, de a másik is csini volt. :wink:

Pocakképet is megnéztem! :shock: Hatalmas pocid van már! :shock: :D És látom narancs színű bandázst vettél, akartam is kérdezni. Én feketét, mert még nem akarok feltűnni a munkahelyemen, de nem is fogok talán, mert nekem még nem is látszik egyáltalán a pocim. Ami látszik, az eddig is látszott az a sajátom. :lol: A bandázst meg kettébe hajtom, úgy hordom és én sem húzom le a fenekemre. (láttam, hogy a másik lány a képen lehúzta. )

Fenn vagy az iwiwen? Csak mert ha igen, elküldeném priviben a nevem, ott nekem is vannak fenn esküvőis képek (tulajdonképpen most csak azok vannak, mert nyáron volt az esküvőnk)

Most olyan izgatott vagyok, mert itt van egy nagyon kedves ismerősöm, az anyósom tanítványa. (most is épp tanulnak) Annyira szeretném elmondani neki, hogy sikerült a baba és szerintem el is fogom mondani, mert ő úgyis tudott a méhen kívülimről is. Ráadásul szegénynek annyi baja van, hogy ha bármi történne a babámmal nem tudna úgy sajnálkozni, mint a többiek.

Nagyon beteg 22 éves lány. 15 évesen találtak benne egy daganatot, amiről kiderült, hogy a meg nem született ikertestvére maradványai. :shock: Szóval nem rosszindulatú, de nagyon sok baja volt már miatta. Alig van bele, rengeteget kivettek és helyette mindenféle mű ketyerét raktak belé. Nem is végbél nyílásán wczik, hanem az oldalán külön van kivezetve erre egy cső. A végbélnyílása meg állandóan sebes, mert mindig ki kell vágni neki, hogy ne forrjon össze (hogy ha egyszer meggyógyul akkor tudja használni.) És ráadásul a daganat olyan rossz helyen van, hogy nem férnek hozzá az orvosok. Valahol a gerince környékén, de hátulról mégsem lehet kivenni, mert asszem a gerince előtt van közel a végbélnyíláshoz meg a méhéhez is, szóval iszonyú helyen. Úgyhogy kiveszik a méhét, mesterségesen életben tartják, míg kiveszik a daganatot, aztán visszarakják. Elmondta nekem, hogy ez olyan kockázatos, hogy lehet, nem is sikerül visszarakni majd.

Sokszor volt már tervben a műtét, de eddig mindig elhalasztották, mert gyakran elkap valami fertőzést és akkor nem lehet műteni. Most úgy néz ki, hogy jövőhéten befekszik kedden, elvégeznek rajta mindenféle vizygálatot és rá pár napra megműtik, utána meg még egy hónapig benn kell maradnia a kórházban. Annyira izgulok érte, olyan jó lenne ha minden jól sikerülne. Nagyon becsülöm őt, mert így tudja tartani magát. Nem is látni rajta, hogy beteg, egyáltalán. Nem panaszkodik, mindig csak a terveit meséli. Hogy ha megjavul, akkor visszamegy kézilabdázni, meg azért is jár most is anyósomhoz különórára, mert el akarja kezdeni végre az egyetemet. Ráadásul alig van pénzük, mert a sok gyógyszer amit szednie kell nagyon drága és a többsége olyan, hogy nem támogatott. Pl. valami ezüst kivonat, amit javasoltak neki, hogy használ és tényleg használ, na de ilyenekre nincs támogatás, csak az antibiotikumokra stb., de azért ő is már inkább szeretne természetes szerekhez fordulni.

Szóval szerintem fantasztikus lány, csak le akartam írni neked a történetét, hogy ilyen is van. Először én sem hittem el. Ez nem a fókusz riportja! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Aztaaaa! Ez tényleg nagyon megrázó és megható történet, hogy vannak ilyen emberek még, akik küzdenek a terveikért ilyen körülmények között. Hát az biztos, hogy le a kalappal a leányzó előtt!! Szerintem, ha nem mondtad még senkinek, nyugodtan megoszthatod vele az örömöd. Ha nem olyannak ismered, biztosan nem sajnálkozna, de miért is kellene?? Minden rendben lesz Veled, csodaszép kismama leszel, sőt, már az is vagy, és Nálad már csak a babátok lesz szebb (már bocs. :) )

Egyszer majd leírom Neked az öcsém sztoriját, neki 13évesen volt egy agyműtéte. Most hosszú lenne, de ha legközelebb írok, és akarod, szívesen elmesélem, mi hogyan éltük meg azt, hogy szegénykémnek nem volt gyerekkora egy hülye orvos miatt.

Aranyos vagy, hogy ilyen szépeket írtál a képekről...:) Az iwiwre már én is gondoltam, csak még nem mertem előhozakodni vele. Elküldöm priviben a nevem, és ha megkeresel, visszaigazollak. :lol: :lol: De ha Te küldöd a neved, nekem az is jó. :)
Vettem egy narancsszínű bandázst, mert egy csomó olyan színű felsőm van, amihez azt lehet hordani, és van egy fekete is, a többihez. :)

Vigyázz Magadra, és ne dolgozz sokat. Pihenj, pihenj, és pihenj.
Sokszor puszillak!

Heni

Kép
szheni
 
 


Most néztem, hogy írtál a bandázsról...:) Ne haragudj, most válaszolok arra is...
Szóval nekem nem is tudom, ki javasolta, mert az volt a gondom, hogy kismamanacik még elég nagyok pocakban, és nem is éreztem jól magam benne, viszont a régebbi nadrágok már hasban szűkek.Így azt mondták, a bandázs pont erre az esetre van. Ha nagyobb méretet veszel belőle, akkor tényleg jó a dolog, mert egy kicsit tudod ráncolni, és már nem is látszik a gomb és a félig lehúzott cippzár. Viszont az S-es méret még szorít is, persze a pocakodat nem, mert ott eléggé kinyúlik, tehát a nadrágot megtartja. Legalábbis nálam. Nekem L-es ruháim vannak,ebből is L-eset kértem, és a néni, akinél vettem, ő mondta, hogy S. :) Én meg mondtam, hogy jó. De a fekete egy kicsit bővebb ám, mint a rozsdaszínű, bár mindkettő S-es... Képzeld, kinőttem a melltartómat...:):):):)

Heni

Kép
szheni
 
 


Én javasoltam a kismamaövet! :wink: (vagyis én is, lehet, hogy mástól is hallottad)

Bejelöltelek az iwiwen! :wink: Majd még írok, most mennem kell, mert férjem még jön ide egy kicsit, aztán megyünk csicsizni!
Jó éjt!

Kép
Kép
tabati
 
 


:) Hát... igen, Te ajánlottad. :) Én meg elfelejtettem, h Te voltál...

Nagyon vacakul érzem ma magam... a hasim is sokat fáj, de ma émelygés, hányás, hasmenés, minden volt... nem aludtam megint rendesen, mert Mikit ápolgattam, beállta dereka szegénykémnek. Olyan lelkiismeret furdalása volt, hogy felébresztett, de mondtam neki, hogy szívesen babusgatom egy kicsit, én bármikor tudok aludni, amíg ő dolgozik...
Ma elmentem nevelőapámért a kórházba, hazavittem, hát... nincs túl jó bőrben. Dehát tegnapelőtt operálták, talán azért napról napra jobb lesz.
Öcsém sztoriját akartam még leírni Neked:

Szóval a lényeg, hogy most 23 éves, amikor született, nagyon későn kapcsolt az orvos, hogy születés van, úgy kiabált utána a folyosón egy nővér, hogy jöjjön vissza, mert Misi feje már majdnem kibújt, de a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór. Így az orvos visszament, se kesztyű, se bemosakodás, se semmi, megfogta az öcsém fejét, és amennyire tudta, visszanyomta, hogy lazítson a köldökzsinóron. Hát nem fulladt meg, de sikerült megnyomni a fejét, hogy lett egy vérrög benne, ami ide-oda vándorolt, és idegeket érintve epilepszia jellegű rohamokat okozott. 2 hónapos volt, amikor észrevettük rajta, hogy baj van... elkékült, nem kapott levegőt. Szerencsére a szomszédba épp akkor hozott haza a mentő egy nénit, így rögtön volt valaki, aki megnézte az öcsémet, azt mondta, azonnal kórház, lélegeztetőgép. 5 perc alatt beértek, de mire az orvos megnézte volna, elmúlt a roham. Nem tartották bent kivizsgáláson, csak egy órásmegfigyelés volt, de mindent rendben találtak, így hazaengedték. Nagyon sok időt volt ez után többször ilyen-olyan kórházakban, rengeteg gyógyszert szedett már két hónaposan is, mire anyunak elege lett az esztergomi orvosokból és felvitte Pestre. Ott rögtön kiderült, hogy mi a baj. Ráállították egy gyógyszerre, de 12 éves korára napi 200-300 rohama volt. A suliban folyton elaludt, és bár nem voltak rossz jegyei, azt mondták, kisegítőiskolában kellene továbbtanulnia. Akkor én már főiskolás voltam, tudtam, hogy a kisegítősulikban nem olyan gyerekek vannak, mint ő, itt nálunk főként magatartászavaros r...k, ennek ellenére minden pszichológiai vélemény ezt támasztotta alá. Nagyon nehéz évek jöttek, mert Misi nagyon barátkozó, nagyon naiv még mindig, és a romagyerekek nagyon sokszor bántották. Én meg persze nem egyszer pofoztam fel miatta egy-két idióta kölköt, akik sportot űztek a zrikálásból. Egy orvosi vizsgálat alkalmával kiderült, hogy a doktornő, aki Misit kezelte, talált egy lehetőséget arra, hogy hogyan lehetne az öcsémet meggyógyítani, mert ha nem tesznek semmit, 16 éves korára elveszítjük, annyira leépülnek az agysejtjei. Persze ezt senki nem akarta, így nem volt más lehetőség, csak a műtét. Megállapították, hogy az agyának melyik részéről indulnak ki a rosszullétek, a vérömleny időközben elmeszesedett, ez volt a szerencséje, csak beszorult, így ezt kellett eltávolítani, és közben az agyának azon részét, ami ettől a vérömlenytől elpusztult.
Szóval akkor volt 13 éves... Reggel 11-től este 8-ig tartott a műtét, az ország legjobb agysebésze operálta, a kezelőorvosa meg 20 percenként jött, és mondta, hogy hol tartanak. Misi nagyon meg akart gyógyulni, de kétesélyes volt a dolog. Még sosem csináltak ilyen műtétet, és megmondták, hogy vagy sikerül, vagy nem, anyuval meg úgy gondoltuk, hogy ezt az egyetlen esélyt, ha ennyire akarja, meg kell adni neki. A műtét végülis sikeres volt, rendbejött hamar, és épp a napokban voltak az utolsó vizsgálatokon, amiken kiderült, hogy minden teljesen rendbejött nála. Csak az első 13 évét vették el szegénykémnek... A műtét után újra kellett tanulnia enni, inni, járni, beszélni, olvasni, számolni, mindent, amit egy kisbabának megtanítasz, de megcsinálta, iszonyú nagy akaraterővel. Nekem azt hiszem, mindig ő lesz a példaképem, mert sosem lett volna ehhez erőm. Mi ketten mindig nagyon szerettük egymást, és én azóta sem engedem senkinek, hogy bántsa. :) Az unokahúgom vele egyidős, és többször szólalkoztam már össze vele azért, mert valami megjegyzést tett rá... de senki nem tudhatja, milyen lehet azon keresztülmenni, amin az öcsém ment...
Na, abbahagyom, mert megint elérzékenyülök. Inkább elmegyek meglátogatom.:)
Aztán majd alszom, ha hazajöttem. (Végülis csak 10 percre laknak)

Jó legyél, szép napot és vigyázz Magadra!

Heni

Kép
szheni
 
 


Szia Heni,Tabati!
Ahogy nézegettem ezt a topicot,látom,hogy csak Ti ketten maradtatok.De Ti aztán hűségesen írogattok.
Csatlakozhatok?
Én most leszek decemberben 30 éves.Még nincs gyerkőcünk.De sajnos nemrég(2hete) veszítettük el az elsőt.
8 hetes terhes voltam,amikor elmentem az ultrahangra (már voltam előtte) és ott mondta a csajszi,aki vizsgált,hogy sajnos nincs a babának életjele.És a fejlődésben is megállt 6 hetes korában.
Rögtön küldött a doktornőmhöz,aki már ki se engedett a kórházból.Még aznap felrakta a méhtágítót (nekem rettentő fájdalommal járt,amíg fennt volt) és még aznap este meg is műtött.
Szörnyű volt azokban a napokban lelkileg.Most kezdek helyre rázódni.
Nekem 6 hónapot mondtak az újrapróbálkozásig,de addig nem akarunk várni,ha nem muszáj. :wink:
Szeretnénk,ha még a jövő évben megszületne az első babucink! :lol:
Most egyenlőre ennyi.Ha kíváncsiak vagytok valamire,nyugodtan kérdezzetek!

Puszi Nektek!
sziszkó29
 
 


Szia Sziszkó!

Nagyon sajnálom... :( Nem is tudom, mit mondhat az ember ilyenkor. Pláne, hogy ezek szerint Te is júniusban szültél volna, mint én. Hát ez nagyon rossz hír, de - tudom, hogy ez sovány vigasz - nekem mindig az jut az eszembe, hogy ilyenkor még mindig jobb, mint ha később derülne ki, hogy baj van. Ezt is borzasztó lehet átélni, tényleg nagyon sajnálom.
A szervezeted úgysem fog tudni addig rendesen működni, amíg gond van bent, és ha nem akar 6 hónapot várni, úgysem fog. Az egyik kolléganőm 19 hetesen veszítette el a babáját, már tudta, hogy fiú, és hát abban a terhességi korban talán tudod, hogy nem tudják elvenni, meg kellett szülnie. Neki is 6 hónapot mondtak, de két hónap múlva megint várandós lett, és azóta már másfél éves a kislánya. Minden rendben volt, csak 2-3 héttel korábban született, mint kellett volna, de makkegészséges, csodaszép vigyori kislány. :)
Kitartást és sok sikert kívánok, remélem, hamarosan Te is írod majd, hogy két csíkos lettél... :)

Tabati, le vagyok nyűgözve Tőletek! :D
Ma egyébként megint jól vagyok, én nem tudom már mire vélni ezt a helyzetet... egyik nap tök szuper minden, másnap meg egész nap fetrengek, hol ide, hol oda, mert sehogy nem jó. Miki egyébként ma már jobban van, de még mindig nem hagytam őt fölkelni. Annyira sajnálom szegénykét... és olyan rossz érzésem van, hogy nem tudok csinálni semmit, amitől jobb lenne. :roll:

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok! (de jó, hogy már többesszámban köszönhetek :D )

Üdv közöttünk Sziszkó!

Sajnálom ami történt, de fel a fejjel a következővel nem lesz semmi gond! Nekem meg egy méhen kívülim volt év elején, úgyhogy remélem én is megúszom ennyivel a rosszat.

Én most értem haza a dokitól és láttunk egy 9 mm-es dobogó szívű babácskát! Viszont a gép még nem írta ki a korát, pedig nagyon szerettem volna tudni, így a doki a szept. 25ei uccsó mensim, meg a 28-30 napos ciklusom alapján 6 hetesnek számolta a babóm. Na ezt nem nagyon értem... Vajon hogy számolt? Van aki ezt érti közületek? Ja! És nem hitte el nekem, hogy van ez a kombinált 12. heti vizsgálat ingyenesen. Azt mondta, hogy ez tuti átverés, és nyomtassam ki neki és hozzam el. Pedig a júniusi topicosok közül többen már túl is estek rajta. Fura egy doki... Azt is kérdezgette, hogy tudom e már, hogy hol akarok szülni, meg hogy lesz e választott orvosom, de én mondtam neki, hogy még semmit sem tudok. Ja, és hogy döntsem el, hogy akarok e már vizsgálatokra menni, meg védőnőhöz, de még ráér! Mondtam neki, hogy ha ráér, akkor nekem is ráér, és közben magamban gondoltam, hogy az bezzeg nem ér rá, hogy hol fogok szülni, meg lesz e választott dokim mi...?
Egy szó, mint száz, aranyos doki , meg minden, de vannak ezek az unszimpi dolgai, úgyhogy asszem elmegyek csütörtökön mégiscsak a kórházi dokihoz, aztán majd meglátom...

Heni!

Olvasom az öcséd történetét, és hihetetlen, hogy ilyen felelőtlen orvosok vannak. Szörnyű, hogy ez bárkivel megtörténhet! Akkor most már teljesen jól van? Sikerült teljesen felhoznia magát (a ti segítségetekkel gondolom) a saját korosztálya szintjére? Érettségi, egyebek? Vagy visszamaradt valami?

Amúgy üdv a rosszullévők táborában! :lol: Ez így szokott nálam is lenni, hullámokban tör rám a rosszullét. És teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor és milyen erővel tör rám a hányinger. Tegnap egyszer annyira erős volt, hogy azt hittem tényleg ki is jön belőlem minden, de aztán erősen koncentráltam (t.i. az utcán voltam épp), így megúsztam. De neked mindjárt itt a 12. hét, úgyhogy ha néha rád is jön, nem hiszem, hogy nagyon belejössz majd, szerintem talán csak ennyi volt, megmutatta magát, hogy te is tudd milyen ez. :lol:

Amúgy közben gondolkodtam a dokimon, és talán az lehet, hogy egy idősebb doki, és mivel pont 2 hét a különbség az ő és az én számításaim között, lehet, hogy ő a tényleges fogantatást számolja és nem a mensitől? :shock: De most már ezt nem így szokták ugye?

Sajnálom a férjedet, anyósom is sokat kínlódik a derekával, de ő már 70 éves. Van valami öv (most hirtelen nem jut eszembe, majd ha beugrik leírom) amit teleshopokban is reklámoznak. Én alapból nem hiszek (beugrott Cosmo Disc) az ilyenekben, de több ismerősömnek is bevált. Szóval olyat fogok venni karácsonyra anyósomnak, hogy ne fájjon a dereka.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok Csajszik!

Tabati!Gratula a babóhoz!
És én is sajnálom az előző terhességedet!Sajnos történnek ilyen rossz dolgok.A védőnőm mondta,hogy rengeteg ilyen van.De az okát nem tudják.Csak a stresszre fogják.Pedig én tényleg nem vagyok stresszes típus.Na,mindegy.Nem nézek hátra,csak előre. :lol:
Szerintem is Te gondolod jól a baba korának a kiszámítását.
Nekem augusztus 24.én jött meg utoljára,ehhez hozzáadnak 7 napot és kivonnak belőle 3 hónapot.Én május 31-re voltam kiírva.
Ha jól számolom,akkor Neked július 2.-án kellene szülnöd.Mivel azt írtad,hogy szept.25 volt az utolsó mensid.
amúgy nekem is mást mondott az ultrahang és a doktornőm is.
De mivel én tudtam,hogy pontosan mikor fogant,én onnantól számoltam.
Hát nem irigyellek Titeket a rosszullétek miatt.Nekem egy vuk se volt ez alatt a pár hét alatt.Csak 3x volt hányingerem.

Lányok!
Ti merre laktok?
Én Heves megyében,Gyöngyösön.Voltatok már erre?
sziszkó29
 
 


Tabati, ez a táblázat a magzati méreteket mutatja. Nézd majd meg, a 9 mm 6+5-nek felel meg, ha jól emlékszem. Amikor az orvosommal beszéltem a méretekről, azt mondta, az első 12 hétben egyformán fejlődnek a babák, abból tudják a terhességi kort meghatározni. Ha egy hét eltérés van, az azt jelenti, hogy fiatalabb a terhesség. Lehet, hogy az első vizsgálatnál-miután még csak petezsákot látott az orvos, csak arra hagyatkozhatott, hogy mikor volt az utsó menzeszed. De nem biztos, hogy a picikétek akkor fogant, lehet, hogy várt apára néhány napot még. Ne aggódj, nem lesz semmi baj. A legutóbbi vizsgálaton nekem is 3 nappal kisebb volt a babácska, mint kellett volna, de azt mondta, max egy hét belefér. Mondjuk nálam nem, mert én percre pontosan tudom, mikor fogant. :)

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Sziszkó, eddig nekem sem volt semmi bajom. Szerdán töltjük a 12. hetet, és most néhány napja jött rám ez a rossz közérzetesdi, meg az időnként émelygősdi... Pedig azt hittem, kihúzom. Azért az is hozzátartozik, hogy a lányoknak örökké mondtam, hogy milyen mázlisták, hogy legalább érzik, h minden rendben van, én meg nem, erre tessék. :lol: Nagyon sajnálom azokat, akik a kezdetektől átesnek ezen, mert így dolgozni, jönni-menni nem nagyon kellemes.
Én egyébként Esztergom-kertvárosban lakom. Gyöngyösön többször keresztülmentem már, de amióta az M3 kikerüli, azóta csak távolról látom... :)

Heni

Kép
szheni
 
 


Tabati, közben elkalandoztam a neten ide-oda, az én várandósságomnak megfelelő méreteket néztem. Ahhoz képest, hogy azt mondta az orvos, hogy a 12. hétig egyformán fejlődnek a babák, a különböző oldalakon (informed, kismamablog, .... legalább 5-öt megnéztem) a 12 hetes magzat méretei 6 cm-től 9 cm-ig változnak. Azért 3 cm különbség elég nagy, mégis normális. Úgyhogy továbbra is azt mondom, lehet, hogy ez a doktorbácsi, aki Téged vizsgált tényleg a régi "jól bevált" módszer szerint számolt. Ne aggódj, rendben van minden. :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni
 
 


Köszi lányok, hogy megnyugtattatok, de nem is a méret miatt aggódtam tulajdonképp, hisz nem az alapján mondta a 6 hetet, hanem a mensimet mondtam neki, meg a ciklusom hosszát, és az alapján számolt. Ezért volt fura, hogy két héttel kevesebbet számolt. Utána jöttem rá, hogy mi lehet az a két hét differencia. Kíváncsi leszek, hogy a másik doki mit mond majd csütörtökön.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Heni!

Mi a helyzet? Remélem nem állandósult a rosszulléted... :roll: Én most jól vagyok, csak az éjjel a kutyák miatt nem aludtunk. Mi is úgy lennénk, mint te, hogy rugdosnánk őket egész nap, hogy mozogjanak, hogy éjjel aludjanak ne nappal, csak ugye nem vagyunk itthon, anyósomék meg beengedik őket a melegbe, aztán itt alszanak. :evil: Éjjel meg mi nem tudunk aludni, mert az öregek mondanom sem kell az egészből semmit nem hallanak. Na de magyarázd meg nekik... :evil: Amúgy semmi problémám velük, csak néha morgok magamban ilyen apróságok miatt. Meg, hogy üvölt a tv, de szegények nem hallanak jól, mit csináljunk... Viszont már ment a célzás, hogy júliustól nem nézünk tv-t ha alszik a baba az tuti! Vették is a lapot, meg szerintem amúgy sem nézték volna, nagyon várják már ők is az első unokát! :D

A júliusi topicban is most volt egy lány uh-on és szinte együtt haladunk, neki kb. 10 mmes volt a babája, és neki 7 heteset mondott a dokija. Úgyhogy teljesen megnyugodtam, látom hogy kb. stimmel nálunk is, amúgy meg tényleg teljes zűrzavar az egész. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Férjed dereka hogy van? Tudtatok aludni az éjjel?

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziaaaa! :)
Köszönöm, ma sokkal jobban érzem magam, és remélem, hogy tényleg csak múló rosszullét az egész.
Ma éjjel nálunk is balhé volt a kutyikkal... Mázli megint kitett magáért, de el tudom képzelni, hogy valami állatfélét láthatott- mondjuk nyestet. Felénk rengeteg nyest és mókus van, néha az erdőből még a rókák is ide tévednek. Nem nagyon tudok másra gondolni, mert szegénykémet alig tudtam megnyugtatni. Sammynek semmi baja nem volt... :)

Hát, igen, ez a babavárás tényleg tele van aggódással, és néha tényleg olyan káosz minden. De ezért van arra szükség, hogy bízz az orvosodban, mert egy ilyen fórumon is nagyon sokféle kismama van, akikhez az orvosok nem egyformán állnak. Nem is állhatnak, hiszen két egyforma várandósság nincs. Viszont tudod Te is, ha valakinek, aki hasonló korú, mint Te, (mármint a várandósságban) mást mondanak, mint Neked, már Te is idegeskedni kezdesz. Én is ilyen vagyok, de persze tudom, hogy nem szabadna ezen aggódni... Mégis aggódom. :) Dehát ez a dolgunk. Fura lenne, ha nem idegesítenénk magunkat betegre egy vizsgálat vagy egy pár milliméter miatt... :lol: :lol:

Vigyázz Magadra ma is!
Sok-sok puszi!
Tényleg dolgozol még?

Heni

Kép
szheni
 
 


Hát... szegénykém még mindig olyan, mint a kérdőjel... de mától már itthon van 4 napig, remélem, elmúlik. Félévente egyszer előjön, akkor szenved vele néhány napig, és aztán nyom nélkül elmúlik. Megerőltette egyszer, azóta ez van. Állítólag nincs gerincsérve, minden rendben vele, csak elkezdtek meszesedni a csigolyái. Úgy sajnálom őt.... :cry: Ráadásul éjjel valami robbanás volt a gyárban, egész éjjel tüzet oltott meg lapátolt, olyan fáradtan jött haza, de 9 óránál nem tudott tovább aludni...

Heni

Kép
szheni
 
 


Ja, és most vettem észre, hogy nem válaszoltam az öcsémmel kapcsolatos kérdésekre: még nem tart 23 éves szintre, érettségizni nem tudott, de szakmunkásképzőt végzett. Viszont csak csökkentett munkaképességűként dolgozhatott eddig, mert a rengeteg gyógyszer mellékhatásaként a szemfenekén lett egy 5 cm-es daganat, ami miatt nem dolgozhat akárhol. Csőlátása van, és a szívével volt probléma. De ma mostani eredmények azt mutatták, hogy a szemén a daganat jóindulatú, tehát ha nem muszáj, nem bántják, a látóidegtől néhány milliméterre van csak, de remélhetőleg nem fog nőni. A szíve rendbe jött, de az alapkészségekkel gond van. A logikája nem olyan, mint egy 23 évesnek, amin nem csodálkozom, hiszen olyan volt 13 évesen az agya, mintha a szgépen megnyomnád a RESET gombot. Újraindították, és az addig nem mentett infók kitörlődtek. Még minket sem ismert meg. Aztán fényképek, emlékek, lassan visszajött minden, de közben számolni, írni, olvasni... egyáltalán beszélni, járni... szóval nem volt egyszerű.
A körülményekhez képest jól van. Most dolgozik, egész jól keres, de szerintem soha nem lesz képes arra, hogy önállóan lássa el magát. Most anyuékkal él, szerencsére anyura nagyon számíthat. Dehát ki ne tenné meg a gyerekért? ÉS hát ő még mindig nagyon gyerekes... de a babánkat alig várja. Azt mondta a múltkor, hogy neki az a felnőttéválás nagy mérföldköve, hogy nagybácsi lesz. :):):)

Heni

Kép
szheni
 
 


Nagyon megható amit az öcséd mondott a babátokról! Tényleg... Azért remélem majd hamarosan ő is megtalálja az igazit, biztos lesz majd olyan lány aki kiáll majd mellette és nagyon fogja szeretni, és akkor majd ő tud kicsit gondoskodni róla, élhetnek külön és lehet nekik is kisbabájuk. Biztos így lesz!!
Amúgy nekem is van egy öcsém, és mióta megtudta, hogy babát várok, egyfolytában mondja a hasznos infókat, hogy mit egyek, hogy a baba okos legyen :lol: meg ilyenek. LÁtom rajta, hogy ő is nagyon örül neki, pedig ki sem néztem belőle, mert nem annyira mutatja ki az érzéseit.

Még jó, hogy férjednek nincs sérve, még csak az kéne!! Egy ismerősöm feleségének az van és nagyon sokat kínlódik vele, már mindenféle természetgyógyászhoz is elmentek, pedig a férj ügyvéd, gondolhatod, hogy mennyire hisz az ilyesmikben...

A baba kora meg nem izgatna, mert csak szólnának ha baj van, no meg mit is tehetek semmit. Élem az életem, ő meg növekszik. :D Csak ez a 12. heti kombinált szűrés idegesít kicsit, hogy nehogy lemaradjak róla. Főleg, hogy nekem egyik kórházba sincs kapcsolatom, bár azért remélem csütörtökön minden kiderül és utána már kérhetek valahol időpontot erre a szűrésre. De főleg azt remélem, hogy ezzel a másik dokival majd mindent meg tudok rendesen beszélni, és elhiszi, hogy van ez a szűrés, és ingyenes, nem becsapás, mert ez az sztk-s doki konkrétan hülyének nézett, hogy én milyen átverésekbe nem ugrok bele 29 évesen, amikor nem is vagyok a veszélyeztetett korosztályban. :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


A sejtbank honlapján fent vannak azok az intézmények, ahol ingyenesen végzik a kombinált szűrést, nem mindenhol ingyenes. Bármelyiket felhívod és bejelentkezel, csak annyi kell, hogy a kiskönyvedet vidd magaddal. Egyébként ez a szűrés mindenkinek kötelező, legalábbis a lányok állítják, hogy nem csak engem küldtek 33 évesen, van, akinek 24 évesen kell mennie. Én úgy tudom, 35 év fölött kötelező, ha kell fizetni érte, ha nem, viszont ha ingyen van, miért hagyjam ki? Sok orvos nem tudja, hogy a sejtbank nem tudom, milyen akció keretein belül most ingyenesen elvégzi, azokban az intézményekben viszont, ahol csinálják, ott tudják. Itt a link hozzá:

http://www.sejtbank.hu/hirek/ingyenes_d ... szures.php

A lap közepe-alja körül megtalálod azokat az intézményeket, ahol megy a program... elég pici betű, de meg fogod találni.

Nekem igaziból két öcsém van. A nagyobbik 16 hónappal fiatalabb nálam. :) Van egy bnője, akinek van egy 7 éves kisfia, hála Istennek imádják egymást. A bnő nem nagyon jön ki a családdal, aminek leginkább az az oka, hogy borzasztóan féltékeny mindenkire, még rám is, ha az öcsém nálunk van. Szegény öcsém, már többször akart "szabadulni" a leányzótól, de a gyerek miatt nem túl egyszerű.annak ellenére, hogy nem az öcsém kisfia. Mindegy, ők tudják... de az azért nem állapot, hogy öcsikém csak titokban járhat hozzánk...

Nagyon meglepődtem, amikor azt mondta a múltkor, hogy már ők is rajta vannak a babaprojecten... :wink:

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok Csajszik!

Most jöttem haza a nőgyógyászomtól.Megvizsgált.De a szövettannak az eredménye csak a kórházban van meg,úgyhogy holnap 10 kor találkozok vele,és akkor megmondja,hogy mi volt a baj.
Sajnos azt mondta,hogy nőgyógyászatilag nem tud táppénzen tartani.Azt mondta,hogy a háziorvosomnak mondjam,hogy lelkileg nem vagyok túl rajta,és így ki kell,hogy írjon.Hát remélem így lesz.
Meg rákérdeztem erre a 6 hónapra is,hogy mindenképp ki kell várni? Azt válaszolta,hogy testileg nem baj,ha 2-3 hónap múlva esek teherbe,csak lelkileg érezzem magam kész egy újabb terhességre.
De előtte mindenképpen teljesen ki akar vizsgáltatni.
sziszkó29
 
 


Sziszkó, őszintén remélem, hogy rendbe jössz lelkileg. Az elsőt elveszíteni mindig nagy fájdalom, de sajnos nagyon gyakran előfordul. Nem is nagyon lehet tudni az okát... én még mindig nem éltem bele magam semmibe... tudom, hogy hiába lesz holnap megint hétforduló, és hiába leszünk 12 hetesek, bármikor lehet bármi baj. Ha segíteni tudok Neked bármikor lelkiekben, csak szólj, szívesen felvidítalak...

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok!

Heni!

Köszi, a sejtbankos oldalt már többször is ajánlottad, azóta már ki is találtam melyik kórházba megyek majd.

A másik öcsédről meg annyit (vagyis a kapcsolatáról), hogy szerintem nem igazán tartós egy olyan kapcsolat, ahol ilyen féltékenykedések vannak, főleg, hogy nem is másik nőre, hanem a családra. :shock: Ez kicsit olyan majomszeretetnek hangzik, hogy csak ő birtokolja a másikat. Elhiszem, hogy az öcséd nehezen viseli, de érdekes, hogy ennek ellenére mégis bevállalna egy közös babát... :roll: Bármennyire is imádja a nő gyerekét, szerintem az ilyen kapcsolatból menekülni kell. Mondjuk ezt lehet, hogy ő is tudja, csak nem tud ilyen téren józanul gondolkodni. Később meg majd jönnek a konfliktusok meg a veszekedések, mert a tesód nyilván nem akarja veletek megszakítani a kapcsolatot, egy idő után tuti teljesen be fog sokallni. :?

Sziszkó!

Amikor én kórházban voltam, ott is sok olyan lány volt, aki korán elvesztette a babáját. Egy ilyen orvos- beteg beszélgetést hallottam a szövettanról, ott konkrétan azt mondta a doki, hogy ilyenkor nem sok minden szokott kiderülni. Remélem azért nálad lehet majd tudni, csak azért írtam ezt, hogy ha mégsem derül ki, akkor sem kell elkeseredni, valószínűleg a második babának már semmi baja nem lesz és egészségesen megszületik.

Amúgy meg Heni, neked meséltem már a kolléganőmről, aki nemrég szintén korai terhesen elvetélt. Tegnap vettem a bátorságot, hogy kérdezzek a történtekről, mire ő nagy meglepetésemre elmesélte az egészet röhögve! :shock: És most volt kontrollon, ki van akadva, hogy 6 hónapot kell várnia a következő próbálkozásig. Pedig szerintem neki lelkileg igenis van rá szüksége. Egészen démoni volt, ahogy mesélt és közben vigyorgott. Hogy hogy kellett többször is ruhát cserélnie, mert mindent átvérzett, meg a kórházban óriás pelenkát adtak rá, mert a betét nem volt elég stb. Rázott a hideg...

Kép
Kép
tabati
 
 


Jézus, Tabati, ez aztán tényleg hátborzongató... Brrrrr.... De lehet, hogy az ő lelkének így a jobb, hogy kívülről azt látják, hogy mennyire túljutott rajta, belül meg ki tudja...
Én is írtam már kolléganőkről, akiknél gond volt, aki 19 hetesen veszítette el a babáját, nagyon nehezen tette túl magát rajta, de ők sem vártak fél évig, így 2 hónap múlva jobban érezte magát, amikor újra teherbe esett. A másik 6 hetesen vetélt el, ő 2-3 hét alatt túl volt rajta, mert megértette, hogy jobb így, mintha úgy járt volna, mint Dia... mostmár ők is próbálkoznak megint. A legdurvább az volt, amikor egy bnőm 7 hónapos várandós volt, amikor észrevették, hogy nem dobog a baba szíve. Kiderült, hogy mivel a bnőmnek mindig magas volt a vérnyomása, agyvérzést kapott a baba odabent. Úgyhogy akkor rögtön szülés, stb, és nagyon sokat szenvedett. Szegény bnőmnek mi nem voltunk elegek a vigasztalásban, mostmár pszichológushoz jár... október elején kellett volna szülnie, és nem tudom, túl tudja-e tenni ezen magát valaha is... még nem mertem elmondani neki, hogy mi meg várjuk a miénket. :(
Azt mondják, ha az első baba elmegy, a második sokkal nagyobb valószínűséggel megmarad, mert hiába nem hordta ki az ember az elsőt, a méh sokkal erősebb lesz. Szerintem, Sziszkó, Nálad sem lesz semmi baj.

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni!

Igen ezt én is olvastam, hogy a korai vetélés egyik oka az is lehet, hogy a méh még fejletlen, fiatal.

Holnap megyek a kórházi dokihoz. Drukkoljatok, hogy minden jól menjen és végre le tudjak stoppolni egy dokit. :lol: Kíváncsi vagyok arra is, hogy mennyit nőtt a babánk 4 nap alatt. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Ok, minden ok lesz, nyugi!
Vigyázz Magadra, és olyan dokit válassz, aki nem túl jóképű... :D:D:D

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok Csajszik!

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a bíztató szavakat.Nagyon jól esik,hogy ilyeneket írtok nekem "teljesen ismeretlenül".
Hát engem is nagyon megdöbbentett Tabati,amit írtál arról a kolléganődről.Az igaz,hogy már én is jobban érzem magam (így 3 hét után),de azért ha még mesélek a dologról ismerősnek vagy bárkinek,még mindíg könny szökik a szemembe.Közel se tudok nevetni a dolgon.Na mindegy,nem vagyunk egyformák.

Amúgy ma megtudtam a szövettan eredményét.Szóval az volt a baj,hogy a méhlepény nem volt jó (megfelelő) helyen és ezért nem tudott jól megtapadni.Ez okozta a baba elhalását. :cry:

De nem látom negatívan a dolgokat,lelkileg készítem magamat az újabb terhességre.A párommal úgy beszéltük meg,hogy februárban elkezdünk próbálkozni.Az mégse 6 hónap,az már 3-4 hónap.
Abban maradtam a doktornőmmel,hogy majd jelentkezem nála a jövő év elején.És akkor elküld mindenféle vizsgálatra,hogy tudjuk hogy egészséges legyek,mire újból teherbe esek.

Tabati!
Hollnap minden rendben lesz,nyugi! :lol:

Heni!
Az öcséddel kapcsolatosan,én is azon a véleményen vagyok,mint Tabati.De azt tudni kell,hogy egy szerelmes ember nem tud józan ésszel gondolkodni.Ez van.Ilyenek vagyunk. :(

Na szép álmokat Nektek :!:
sziszkó29
 
 


Köszi, hogy drukkoltok! :D

Heni!

Olyan negyven felett van a doki, állítólag fiatalabb korában omlottak érte a nők! :lol:

Sziszkó!

Látod milyen szerencsés vagy!? van akinek ki sem derül mi volt a baj. Ez meg jó, hisz akkor semmi bajod nincs, csak épp szerencsétlenül alakultak a dolgok. :wink:

A kolléganőmmel meg szerintem az a baj, hogy még tényleg nem dolgozta fel és ilyen lazán próbálja venni, de szerintem ebből úgyis egy nagyobb kiborulás lesz. Talán az tenne jót neki, talán utána megnyugodna. :roll:

Jó éjt nektek, lassan én is fekszem, holnap korán kelek!

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: