A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Elif: A babadiszkontot én is ajánlottam már ezen a fórumon, jóval korábban, főleg a babakocsik miatt. :) De nagyon cukik a babaruháik is és jó áron vannak. Ja, de tényleg elég zsúfolt a bolt... :?

Minden receptet köszönünk, de nem rakjátok fel a közös postafiókra? Ott nem vesznek el a sok szöveg között. :D Küldjek valakinek elérhetőséget?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: örülök, hogy jobban vagy, rádfért már egy kis pihenés! Lehet nem nagyon kéne visszamenni dolgozni, a pici is követeli, hogy mostmár csak magatokkal foglalkozz :).
Már annyi bababolhonlapot néztem, meg annyiba el is mentem, hogy teljesen meg vagyok zavarodva, ma ez egyikbe oda sem találtunk végül. De mostmár talán kezdem tisztán látni, hogy mit hol érdemes megvenni kb., és követem néhány helyen az akciókat. De ez a mászkálásos vásárlás már most megvisel, nem merném nagyon későbbre hagyni. Bár így már nyugodtabb vagyok, a kis kelengyelistámra ráírom mit honnan lehetne megvenni, max a végén férjem megy el értük egyedül. :)

Kép
Kép
elif

Bizony, lehet, hogy így van. :? Meglátjuk, hogy alakul az állapotom...

Szuper vagy, ha megosztasz velünk ilyen boltokkal kapcsolatos tapasztalatokat, ez nekünk is segítség, köszönjük. :)

Most adták át Neked először a helyet??? Ez hihetetlen, annyira látványos a hasad. :shock:

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hopplá, bocs, Elifnek szántam az előzőeket. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: persze, megosztom majd az infokat, csak előbb ülepedjen le ez a zűrzavar a fejemben :). Listámat kitöltöm aztán majd csak úgy sorolom, hog ymit mennyiért és hol :D.
Én nem jártam mostanában olyan gyakran Pesten, ráadásul ilyenkor azért van rajtam kabát, vagy mellény, kardigán, ami nem passzos, úgyhogy elképzelhető, hogy nem voltam annyira egyértelmű kismamás eddig...

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Kaandi: üdv közöttünk! Nagy fiaid mit szólnak a kistesóhoz?
Én július 1-től nem dolgozom, mert veszélyeztetett voltam, de bevallom nagyon jó itthon lenni.

Zümis: szerintem megnyugtatásképp menj el genetikai UH-ra! Az jó, h szépen fejlődik a babád!

Eszter: remélem jól sikerült a randi! Nagyon jó ötlet volt a férjedtől. Én is tapasztaltam már, h néha megjegyzik, amit mondunk :D .

Háfi: nagyon édes Ádám. Cukros lötyi ivás rendben ment?

Elif: nagyon szépek ezek a rucik! Aranyos a centivágós ötlet :D .
Köszi a bevásárlós tippeket!

Pmonika: végre még egy lányzó a sok fiú között :D .

Julcsi: lehet, inkább otthon kellene maradnod! Nagyon vigyázz magatokra!

Bjuti: pizza, az fincsi, jöhet a recept!

Andus, Mist: jöhetnek a pocakfotók!

Hajni: merre vagy? Rég hallottunk rólad!

Bevallom nektek, még én sem voltam a fogorvosnál :oops: . Ahogy ismerem magam, elhúzom amíg csak lehet.

Jó éjt!
kreiszi

Sziasztok!

Kaandi: Jó, hogy jöttél, üdv itt a fórumon, gyere, amikor csak tudsz!

Eszter: Nagyon kedves ötlet volt a férjedtől ez a randi!!! Biztos jól sikerült!!!

Elif: Nagyon szép ez a bútor, mi is nézegettük...
:lol: :wink:
Lehet, hogy ugyanolyan lesz a bútor a babszobákban???? :D

Lányok, el kell, hogy meséljek valamit Nektek! Annyira boldog vagyok!

Képzeljétek, tegnap este átjöttek a barátaink, gondoltam én, hogy valamiben sántikálnak, mert nagyon titkolóztak. Szóval megjöttek, és hozták a babakocsit!!! Azt, amit kinéztem!!!! Megvették nekünk....
Hihetetlenek...... Úgy bőgtem, mint egy kisgyerek......
Persze, ezen már hetek óta szervezkedtek, meg bevetettek minden trükköt, hogy engem sikerüljön leállítani a keresgélésről... Persze, ez be is jött nekik..... :lol: Még a németországi barátnőmet is bevonták, ő volt az, aki elhitette velem, hogy Münchenben milyen olcsón lefoglalta ezt a kocsit... Közben meg az itthoniak megvették... Hihetetlenek...

Férjecském is teljesen odavan, egész este a kocsit rakta össze, meg tologatta... Nagyon jól állt neki... :lol:

És tényleg nagyon jó a kocsi....
Most madarat lehetne fogatni velem, az biztos....

Mondtam is Anyumnak, hogy lekésett a kocsiról... Még ő is meghatódott, hogy ilyen rendes barátaim vannak...

És a hab a tortán, hogy ma az egész család megy vacsizni, mert a Nagyszüleim 55. házassági évfordulóját ünnepeljük.... Ez azért már nem semmi. Manapság nem nagyon hallani ilyen hosszú boldog házasságról.... Ez is olyan jó érzés....
Legyen mindenkinek nagyon szép napja!!!!

Én azt hiszem ma a babakocsi tanulmányozásának szentelem a napomat.... :lol: 8) :wink:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Zümis: szerintem is menj el genetikushoz, hogy megnyugodhass! Nem lesz semmi gond!!!

Amy: tényleg tündérek a barátaitok, jó gyakorlást a kocsihoz!

Julcsi: kíváncsi vagyok, hogy döntesz munkaügyileg, szerintem ha tudsz, akkor maradj inkább otthon. Biztos nagyon ijesztő lehetett az a nap, de örülök, hogy már jobban vagy!! :)

Elif: tényleg szép az a bútor, amit néztetek, mi még hezitálunk, hogy milyen legyen.

Kaandi: én még dolgozom, irodában, ha minden rendben lesz, és bírom, akkor dec. 20-ig. Majd meglátjuk, egyelőre bírom, de néha már nehezemre esik a sok ülés, meg az utazás.

Tegnap nálam két szempontból is megtört a jég. A metrón egy anyukorabeli hölgy felajánlotta az ülőhelyét, és tegnap életemben először a védőnőm is felhívott, hogy mi van velem, jól vagyok-e, mert már rég látott. :) Na majd hétfőn elmegyek hozzá. És mindez pont azon a napon történt, amikor beléptem a harmadik trimeszterbe!!!!! Jó, nem? :lol:

Ja, és dokinál is voltunk tegnap, minden oké, a méhszáj zárt, és a törpi is jól fejlődik. Már több, mint egy kilós a drága, olyan 1100 és 1200 gramm közöttire becsülte. És most nem kaptunk házi feladatot, majd 4 hét múlva kell menni hozzá, és azt mondta, hogy akkor majd már fogunk a szülésről is beszélgetni. Hú, amikor ezt mondta, akkor egy pillanatra ledöbbentem, hogy már itt tartunk :o

Nagyon szalad az idő, most úgy érzem, mindjárt a kezünkben tarthatjuk majd a kicsikéinket. :) Nálunk úgy tűnik egyelőre, hogy a neme is csak akkor fog kiderülni, most már teljes a bizonytalanság :lol: De jövő héten elmegyünk 4D-re, hátha akkor kiderül valami. Ha nem, akkor majd ha megszületett :D

Hajni, Macsek: merre vagytok?

Szép napot mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Mi is voltunk tegnap dokinál, minden rendben, zárt méhszáj, feje lent-popsija fönt, 1250 gr körüli a súlya- azaz átlagos. És nem kell diétáznom, a doki szerint nem gáz a cukorértékem. A következő zaklatás csak 1 hónap múlva lesz- addig nyugalmam van. Beleképzeltem a hasamba egy kilós kenyeret, tul.képpen nem is olyan óriási a hasam. Viszont már 6 kiló feljött a terhesség alatt :?

Képzeljétek, éjszaka szúnyogot kellett üldöznöm, annyira zavart a zümmögése. Novemberben szúnyog :shock:

Kaandi: Én is a Dél-pestiben szülök, a dokim szerint febr. 7 körül. Ha viszont hozom a szokásos formámat (eddig 2 indított szülés), akkor szülök, amikor az orvos elveszti a türelmét, és kirobbantja belőlem a babócát :D Azaz 1 hetet szokás várni a csodára a Dél-pestiben :)

Julcsi: Most már a babócád is szólt, hogy hagyd abba a munkát, tessék tévézgetni, olvasgatni (utolsó lehetőség, hogy nyugodtan leülj egy könyv mellé), babaruhát mosogatni-hajtogatni :D

Jut eszembe, nov 29-én bababörze a BNV-n!

Szoptatós hálóingetek- v. pizsitek van van már? Azt is be kell ám szerezni! Az a lényeg, hogy annyira ki lehessen gombolni felül, hogy a cici jól hozzáférhető legyen :D És minimum 3 kell....Micsoda ajándékötlet Karácsonyra! A rokonság imádja az ilyen felelőségteljes feladatokat- olyan nagyon melléfogni sem tudnak :D :D :D

Kép
kangu

Jó reggelt !!
Tegnap nem sikerült visszatérnem a gép elé, egyrészt a gyerköc beugrott játszani egy kicsit, aztán nekem meg hasonló hasfájások, keményedések voltak, mint Julcsinál. Talán nem olyan hosszan tartóan, fekvés közben elmúlt...szerencsére.

Hát a nagyobbik kb tudomásul vette, ő mostanában nagyon elfoglalt, csajok, buli stb.........+ nem él velünk, mert az apjánál lakik. (válás, új kapcsolat, most meg lesz egy közös gyerekünk)

A kicsi nagyon örül, szokott beszélgetni vele, annak meg, hogy fiú lesz pláne!:)

Kinél fogsz szülni Kangu? Nálam is hasonló a helyzet, az 1. (4005 g) ráhúzott +1 hetet, a 2. kb időre, szinte tervezetten érkezett, na de ő császáros lett végül, mert téraránytalánság volt (4600 g.)
Vagy máshogy értetted a szokásos délpestis 1 hét csodát?
Én a Bottyánhoz járok.

Van még valaki aki a Dél pestibe szül??? Lehet, h összefutunk majd egy páran, kisebb tolódásokkal.!:)

Julcsi, nekem is a terveim szerint dec 20. a lenne a vége. Egyetértek rohadt fárasztó az ülés, utazás, szinte mindegy, hogy autó v bkv...... én spec autózom 20 km háztól házig, csak hát dugó közbeszól. A múlt 7 en is baleset volt a gyorsforgalmin, hirtelen elakadásjelzőt kellett nyomnom, aztán kiugrottam a kocsiból, mert azt hittem másfél óra dugó után, hogy kiszakad a hólyagom, azt hittem itt a világvége...szerencsére jót tett a felállás, kiegyenesedés. Szerencsére nincs mindennap baleset.
kaandi

lenne egy hülye kérdésem, hol lehet ilyen vonalzókat gyártani????:)
valaki elnavigálna? köszönöm előre is
kaandi

elnézést, ZSufira gondoltam a dec.20. hozzászólásomnál,sajnálom keverem még a neveket! :))))
kaandi

Kaandi: Üdv a fórumon!

Zsufi, Kangu: Tök jó, hogy minden ok volt a dokinál! Én jövő héten megyek úgy néz ki, utoljára 20 hetesen láttam a bambinót.

Amy: nagyon kreatív barátaitok vannak! Nem semmi! Jó barátkozást a babajárgánnyal!

Julcsi: Vigyázz magatokra! Úgy tűnik, tényleg itt az idő, hogy csak a manóra és magadra koncentrálj! Egyébként én is imádtam olvasni a várandósirodalmat, amikor Ricsit vártam, most már sajnos nincsenek hozzá olyan nyugodt körülmények. :(

Zümis: gratula a vizsgához! Biztos minden rendben a babóval!

Tegnap voltam a cukoreredményért. Terhelés után 4,5, ami teljesen rendben va. Szóval no diéta! :lol:
yve

Sziasztok Kismamik!

az előbb elszállt amit írtam.....migyá robbanok!
Na mindegy, a lényeg, hogy voltam tegnap cukrot inni, nem volt jó, azt hittem visszajön, szédültem is kicsit, és nagyon éhes voltam.....és továbbra is hányhatnékom van, ha rágondolok...5 perc kelett, hogy lecsusszon legalább...már sürgettek, hogy igyam már meg... :(
Aztán mindenhol utakat csinálnak Vác fele, közlekedni lehetetlen, balaesetek mindenhol, tista dinkák voltak az emberek tegnap egész nap, valami volt a levegőben!A 10 perces hazaút 2és fél órába telt tegnap....Aztán bementem Bpre, voltam westend C&Aban, kinéztem egy nagyon jó inges-mellényes pulcsit, félre is rakattam, de nem tudtam értemenni, mert visszafelé 2 vonatot is lekéstem, megin baleset miatt.....Moszkva tértől a nyugatiig majdnem végig gyalog kelett mennem, mert a pótlóbuszok után is már képtelen voltam futni.....Így jól elkéstem az oviból-suliból a gyerekekért! :(
Mondhatnám rettentő rossz napom volt tegnap, de egész jó lett a vége, vendégek voltak este, csináltam lasagne-t, és nagyon fini lett...jól elfáradtam!
Remélem nektek jól telt a napotok!
Most megyek, mert a kedvencemet nem láttam még ezen a héten(Mc Leod lányai...):) Jó 7végét!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

gjéti: tésztareceptet nem tudok, mindig a készet szoktam venni. de majd utána nézek, van egy jo szakácskönyvem.

szivesen a recepteket!!

julcsi-79: nekem leirhatnád a közös elérhetöséget, fogalmam sincs mit kell csinálni.

iricc: képzeld tegnap vtam a védönönél és rákérdeztem erre a csalántea dologra. ö azt mondta nyugodtan lehet inni, nyilván nem 2 litert naponta, csak 1 csészét. mert nálunk lehet venni a 34. héttöl egy ,,szülés segitö,, teát és abben is van csalán. de ha megyek orvoshoz még utánakérdezek.

amy81: szupi barátaid vannak. ez egy gyönyörü meglepetés.

zsufi 74: azt hiszem ez ausztriában sincs másképp. nekem még soha senki nem adta át a helyet. de még az idöseknek sem a fiatalok. csak én vok biztos ilyen kedves :roll:

nem féltek a szüléstöl?? tegnap a védönötöl minden aproságot megkérdeztem. szépen megnyugtatott. sok lehetöség van pl: kádban szülés. erröl sok jot hallottam már. no és jövö héten elmegyek egy elöadásra ahol ilyenröl fognak beszélni. ha krdésünk van, feltehetjük. jonak tartom.

Kép
Kép
nicko

julcsi nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek. pihenj csak sokat :D

zümis szerintem menj el Hajdú doktornőhöz az Istenhegyi klinikára. Ő biztosan meg fogja neked mondani, hogy mi a helyzet, van-e ok az aggodalomra.
Én mindenesetre azt mondom, hogy a szonográfus nem orvos, mindig az orvos véleménye a mérvadó!
A babád gyomrával tuti minden rendben van, hiszen akkor sem a hólyag nem lenne rendben, sem a magzatvíz mennyisége, sem a gyarapodás mértéke.
Kitartás, és csak akkor aggódj, ha Hajdú doktornő azt mondja, van okod az aggodalomra. :)

amy te mázlista! :D gratulálok a babakocsihoz, de főleg a barátaidhoz! :D

kangu nekem is volt egy nagy csatám egy szúnyoggal. egy hétig minden éjjel összemart. meguntam, és egyik reggel az egész szobát telefújtam rovarölővel. este pedig szépen kiszellőztettem a szagot. na azóta nyugodtan alszom (legalább is, ami a szúnyog részét illeti)
szoptatós hálóing na igen. én azt javaslom,hogy a kórházba minden napra kell egy legalább. akkor még elég erős a vérzés is, hiába vigyáz, meg mosakszik az ember csak összekenődik.
én minden nap hazaküldtem a férjemmel a szennyes hálóinget, és hozta a tisztát. ebből az is következik, hogy a kórházba nem a legszuperebb hófehér csodáimat vittem be, hanem párszáz forintos piacos pamutokat. tökéletes volt.
még egy jó tanács ezügyben. jobb, ha ezek legalább térdig érnek, mert az ágyban fetrengve a kis izémizék felcsúsznak.
rövid ujjúak legyenek, és a köntös is nagyon vékony legyen, mert tapasztalatom szerint minden kórházban dühöngő hőség van, ráadásul a víz is elindulhat az emberről, ami bőséges izzadásban nyilvánul meg.

nicko én úgy vagyok vele, hogy a gyógyteák kiszámíthatatlanok (marmint hatóanyag szempontjából), és jobb nem piszkálni az alvó tigris bajszát, sosem tudhatjuk, hogy ki hogy reagál ezekre a dolgokra.
én a 2. szülésem előtt a 36. héttől ittam a málnalevél teát, és nem tudom hogy valóban ez segített-e annyit, vagy alapból is így lett volna, de a méhszájam klasszul fel volt puhulva, mikor a kh-ba értünk. a szülésznő meg is dícsért :D

én néha nagyon félek a szüléstől, néha cseppet sem.
azon aggódom kicsit, hogy ha indítva lesz a dolog, akkor mennyire fog emiatt elhúzódni. Az EDÁ-ban én nagy megnyugvást látok.
Részemről semmiféle alternatív elvárásom sincs, se kád, se labda, se bordásfal, se zene, se gyertya, elég nekem a szülőágy lábtartója, abban remekül lehet kapaszkodni, ha jönnek a fájások. :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok Lányok!

Nicko: Küldök privit az elérhetőségről. :) Dokumentumok között van a közös listánk, tehetsz fel képet, és vannak fent a többiek által felrakott szuper receptek is. Várjuk a tieidet is. :)

Verus: Te aztán aktív egy életet élsz, az biztos! Nem sok ez egy kicsit néha? :)

Kaandi: Nem egészen értem... A 7 éves közös gyermeketek? Vagy Ő lesz az első? (Már bocs a kiváncsiskodásért...)

Amy: Ez fantasztikus! Azért ritkák az ilyen barátok! :) És pont olyan, amilyet akartatok? Hihetetlen!

Yve: Én nem csak terhesirodalmat olvasok (bár azt is), hanem rengeteg szépirodalmat, és a terhesség előtt is szerettem nagyon, de most még jobban esik. :) Van az utcában egy könyvtár, azt hiszem ma oda is beiratkozom. Nem kell minden könyvet megvenni.

Mindenkinek gratulálok a jó cukoreredményhez! :)

Én olyan jól vagyok, hogy csak na. Tegnap óta semmi panasz, Marcibogyesz ugrál állandóan, reggel bökdöste az Apját, köszöni, jól van. :) Most sütök valamit és befejezem az elkezdett könyvet. Hétvégén még átgondolom, mit tegyek munkaügyben, igazából három hétre még lehet, hogy visszamegyek, de az a maximum. Bár mindenki azt mondja, hogy most kell abbahagyni... Köszi Lányok, hogy gondoltatok rám, bár valószínűleg nagyobb volt az ijedtségem az indokoltnál, dehát nincs nagyon tapasztalatom még. Az orvos szerint is jobb félni, mint megijedni.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Megvan a terheléses cukor eredményem, 4,5 lett, viszont a hemoglobin, vvt és hasonló értékek alacsonyak lettek, már látom, hogy le fog tolni a doki, mert nem szedem rendesen a vasat (tényleg nem :oops: ).

A szüléssel én valahogy még nem foglalkozom, kapaszkodom az EDA gondolatába, azzal kiválóan meg tudom nyugtatni magam.

A kórházban tényleg iszonyú meleg van, télen nagyon befűtenek, mondván, hogy ne fázzanak meg a babák. És ehhez jön még a terhesség végére felgyülemlett víz gyors leadása :arrow: tényleg sűrűn kell cserélni a hálóinget.

Amy: irigyellek a barátaidért.

Kaandi: én is dec. 20-ig dolgozom, egyre nyűgösebben, de azért még bírom. A dugóban ülés engem sem dob fel minden nap, de lassan vághatjuk a centit Elif-módra. :lol:

Zümis! Hajdú doktornőről én is sok jót hallottam, szerintem is érdemes elmenned hozzá, addig pedig tényleg ne idegeskedj.

Kép
mist

És az alternatív szülési módokat én is szívesen átengedem másnak... 2 perces fájások közepette meg tudtam volna veri azt, aki csak megemlíti a bordásfalat vagy hasonlókat. De biztos van, akinek ez bejön.

Kép
mist

Kaandi: Igen, 1 hétig türelmesek, utána indítják a szülést. Hartman doktorhoz járok, de tudomásom szerint ebben a topicban rajtunk kívül nem jár más a Dél-pestibe. A vonalzókat pl. a babafalva.hu,noivonal.hu honlapon lehet letölteni, a kódját elküldik az email-címedre, és azt kell a profilba átmásolni. Pontosabb utasításokat ennél nem tudok adni, én sem vagyok számtech-zseni. :oops: Nekifuthatsz a hüvelyi szülésnek, v. császározni akarnak?

Nicko: Ne éld ám nagyon bele magad az alternatív módszerekbe (pl kádban szülés), a legtöbb kórházban elég nagy a tumultus a kórházösszevonások miatt. Nem biztos, hogy éppen akkor lesz szabad alternatív szoba, bárhol is szülsz. :?
Iriccel egyetértek, csak legyen egy ágy és legyen hol kapaszkodni amikor beindul a buli :roll: . Extrának labdát be tudnak hozni bárhova- de nekem az elsőnél annyira nem jött be, hogy a második szülésnél már az emlitésétől is hisztériás rohamot kaptam. Nem is erőltették, látva a reakcióm :D :D :D

A kórházi "dögmeleget" én is csak megerősíteni tudom. De képzeljétek, ki fog derülni, hogy a férfiak is tudnak ám mosni-legalábbis kézzel. Azért elötte finoman rá kell őket vezetni, hogy hideg vízben mossák a pirosabb árnyalatú foltokat :D

Kép
kangu

A bordásfal nekem nagyon bejött, de csak arra, hogy álljak mellette és szorongassam. Úgy kellett lefejteni róla, amikor az orvos vizsgálni akart. :oops: Tornamutatványokat én sem mutattam be rajta :D

Kép
kangu

Hali!

Alternatív szülés? Eszterrel labdáztam és közben a bordásfalba kapaszkodtam. Zsónál semmi. Alig bírtam felkelni az ágyból, ha kérték. Ráadásul Eszterrel mobil infúziót adtak, mondván így nem kell feküdnöm. Jó fejek. Én nem bírtam sétálgatni a 2 perces fájások alatt. De volt egy jó poén! A szülésznő megkért, hogy keljek fel. Már nem tudom miért. Erre én négykézláb másztam le az ágyról kb. 10 perc alatt. Erre elkezdett örülni, hogy "így jó", meg "ugye milyen más így a vajúdás?" Pedig csak le akartam mászni az ágyból, mert kérte. :lol:

Amúgy meg jól lemaradtam rólatok!
Bejelentkeztem 3 helyre is 4d-re. Majd eldöntöm valami alapján, hogy hova menjünk.
1. Magzati diagnosztikai Központ
2. 4D Genesis
3. Baross u-i 4D ultrahan rendelő

Asszem az egyes kilőve. Kevés ideig tart.
Szívem szerint a 2-es a nyerő. :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Igen, elméletben gyönyörűek ezek az alternatív módok. Amikor azonban rákerült a sor akkora hassal, olyan fájdalmakkal én csak azon tudtam agyalni, hogy megrugjam, v. megharapjam azt akiből előjön az "alternatív segítő szándék" :).

Kép
kangu

Én is csak csatlakozni tudok Kanguhoz és Dinához. A labda egyáltalán nem jött be, és a szülősámli is eléggé elvetélt ötlet volt nálam. Igaz ahhoz még volt erőm, hogy zuhanyozzak egyet, de ez sem ért el valami frenetikus hatást. Nekem is az "állva a falnak dőlve" pozíció volt egyedül kibírható, a kitolásnál meg már csak az volt a lényeg, hogy bújjon már ki a babó. Igaz nekem valamilyen rejtélyes oknál fogva az EDA sem hatott, úgyanúgy éreztem a fájásokat. Ezért most el akarom kerülni, ha lehet. :roll:
yve

Kangu! Nicko Ausztriából ír, ott azért vélhetően más a helyzet kórház-ügyben...

Én speciel állni sem tudtam, próbáltam sétálni néhányszor, de utána a férjemnek kellett visszavonszolni az ágyhoz, ezért hamar felhagytam vele. Az EDA nálam csodákat művelt, valóban csak a fájdalmat csillapította, nem zsibbadt el semmim, nem volt mellékhatása, és a baba sem lett aluszékony.

Dina! Nem igazán tudok véleményt mondani a 4D-s helyekről, egy biztos, a Bolgárkerék utcában jól képzett ultrahangos orvosok dolgoznak (én eddig kettőnél voltam, mindkettő profi), így a babamozinál jóval többet adnak. Persze az a kérdés, hogy mi célból megy az ember...

Kép
mist

Sziasztok!

Ma mi is beszerző, nézelődő körúton voltunk!
Vettem két szoptatós hálóinget, Bencusnak előkéket, és a Corába megvettük az Avent kezdő szettjét, van benne kézi mellszívó, mikrosterilizáló, egy 125 ml-es cumisüveg, 2 db 260 ml-es cumisüveg, és 40 db eldobható melltartóbetét, 20 ezer Ft volt így összesen. Overál ügybe viszont még nem jutottunk előrébb! :?
Ja, és kinéztük Bencus hordozóját is, Brendonos kuponnal most 26990 Ft, november végéig lehet beváltani, így hiába akartam vele várni decemberig, meg kell venni november végén!

Elif: Nagyon szép holmikat vettél! :) Megkérdezhetem, hogy az overál mennyibe került?

Amy: De rendes barátaid vannak! Ennél nagyobb meglepit nem is tudtak volna neked szerezni! :lol:
Boldog Házassági évfordulót a nagyszüleidnek! :D Tényleg ritkaság számba megy, az ilyen hosszú idő!

Zsufi: Örülök, hogy minden ok a babával!
A ti babátok is olyan titokzatos mint Zétiveráé! :lol:

Kangu: Örülök, hogy nálatok is minden ok! Azért jó, hogy nem kell magad sanyargatni a diétával! :)
Épp írtam, hogy ma sikerült vennem két szoptatós hálóinget! :D

Kaandi: Én is a délpestibe tartoznék, de az én dokim a Szent Imrébe van!

Yve, Mist: Gratulálok a cukoreredményhez! :D

Nicko: Szerintem mindenkibe van egy pici félelem a szüléssel kapcsolatba! :roll:

Julcsi: Örülök, hogy jól vagytok! :lol:

Mist: A hemoglobinom nekem is alacsony volt, a héten írt a dokim vasat!

Dina : Én is a magzati diagnosztikai központba megyek, a 30. héten, és akkor letudom a kötelező uh-t is!

Na most megyek lepihenek, nekem is húzódik egy picit a hasam, meg a derekam is fájdogál! Remélem csak a mai pörgés miatt, vagy az időváltozás miatt van! :roll:
zsu83

Dina: Mi a Baross utcában voltunk. Szerintem korrekt hely, kb fél óráig tart a hadművelet, kedvesek, lágy zene szól... :) Ja, és asszem mostvan valami kedvezmény, 10 ezer a genetikai, mikor mi voltunk 12 ezer volt.

Zsu: Vigyázz Magadra, pihenj sokat!

Köszi a szoptatós hálóing felvetést Lányok, van egy, de ezek szerint szükség lenne többre is.

Mi azért viszünk majd egy labdát, mostanában sokat ülök rajta, persze kérdés, hogy szeretném-e majd látni vajúdás közben. :wink: :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
Vagyogatok én is, csak főleg olvasó-üzemmódban :) Szakdoli vége és leadása közeleg, utána már lesz nemulass!!!
Látom, mindenki lassan átesik a terheléses cukron; a jó eredményekhez gratula, a kevésbé jókhoz (meg a diétához) kitartást!!
4d: én a Kárpát u-i rendelőben voltam. 20-25 perc volt és a nem vékony hasfalam ellenére is kristálytiszta képet tudtak mutatni. Kicsit drága volt, mert 10e-ben csak a dvd-felvétel volt benne, a képekért (100-150 db) külön kellett volna fizetni. Szonográfus csinálta, aki lepecsételt jelentést adott nekünk - ugye tré AFP mellé nekünk ez volt a lényeg. De egyáltalán nem bántam meg, sőt! Nagyon megnyugtató volt a Sote homályos uh-ja után.

Receptek: összefut a számban a nyál, csak végezzek ezzel a hülye szakdolgozattal és megsütöm mindet :)

Újak: sziasztok!

Elborzasztó mennyiséget írtatok, amikre reagálni lehetetlen.
Holnap Laci születésnapot ünneplünk, ideje nekiállnom takarítani, mert sok vendég jön! (pedig nem is kerek évszám lesz)

Ja, és tegnap megjött az amnio eredménye: minden rendben és kromoszómák szerint is kislány! (Úgyhogy fellángolt nálunk újra a névharc :))
Lépek, később jövök!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Sziasztok!

Amy: nagyon rendes barátaid vannak! Gratulálok a nagyszüleidnek!

Szoptatós hálóinggel kapcsolatban kérdezném, h tudtok-e olyan helyet, ahol normális áron hatalmas méretűt lehet kapni?

Nicko: én kifejezetten félek a szüléstől, de azt hiszem csak azért, mert nem tudom mekkora fájdalomra készüljek. (Persze, tudom nagyra, de akkor is.) Attól is félek, h mi van ha elhúzódik, és nehezen viselem?

Julcsi: örülök, h jól vagy(tok)!

Mist: grat a jó cukorhoz!

Dina: mi is a Magzati Diagnosztikai Kp-ban voltunk 19 hetesen, oda tervezzük a 30. hetit is. Ugyan csak 20 perc, de nálunk ez nem gond, mert Kismazsola utálja az UH vizsgálatokat!
kreiszi

A 2 nagy egy apától van, édestestvérek, most van útban a 3., aki a nekik csak féltestvér lesz.......(igen az első közös gyermekünk lesz)

Valószínű, hogy a méretek miatt mindenképp császár lesz, mert az előző is nagyon nagy baba volt (4600g). Azt mondta az orvos, hogy ilyenkor már nem szórakoznak, ha nagy akkor ha beindul ha nem császár. Ami jó is meg rossz is, tul.képpen van mindegyikből már tapasztalat. Azért a császár után köszi, nem annyira fényes az élet, ha éppen megfáztál véletlenül és köhögsz,na érdekes helyzet áll elő, megtanulsz egy köhögőgörcsöt visszatartani ill. részletébe kiköhögni....:(((((((((((( -volt benne részem, sajnos.

Köszi, na majd holnap megpróbálok gyártani egy "vonalzót"!:)

Én 2x voltam a Baross 4D be, csupa pozitív véleményem van nekem is. Azt hiszem kb 30 perc vizsgálat felvéve, adnak DVD hozzá, + kinyomtatott az asszisztens 1 nagy színes képet ez került 12.900,- Ft ba. ( ebből a kép 2000 Ft) Tényleg nagyon kellemes a zenei aláfestés, Celin D. Klasz.
kaandi

Kreiszi, a múlt hónapban láttam olcsó, normál minőségben gombos halóingeket a "Sárkány centerben", nem tudom pontosan mennyiért, de nem voltak rosszak, szerintem legalábbis .

Tényleg baromi rohadt melegek járnak a kórházakban, mindenkiről szakadt a víz, kettő biztosan nem elég a hálóingből.
kaandi

Sikerült létrehoznom egy vonalzót a sok közül, még egy kérdésem lenne, ezt minden alkalommal be kell illeszteni amikor hozzászólok vagy lehet valahogy abszolút hozzáadni a saját profilhoz és akkor mindig megjelenik ??
A profilnál nem találtam olyat ahová be lehetne illeszteni...!
Tud valaki segíteni?
köszi
kaandi

Kép
kaandi

Az a hálóing minél lejjebb gombolható legyen! Ne csak amolyan 3 díszgombocska, mert ott ugyan nem fér ki a cici :D .

Az EDA nekem sem jött be az elsőnél, úgyhogy a másodiknál úgy indultam, semmikép nem kérek. Mire meggondoltam magam, szerencsére késő volt :wink: . Julcsi, neked kell vinni a labdát? :shock:

Külföldön ha valaki elhatározza, hogy kádban vajúdik, akkor biztosra veheti, hogy jut neki kád? :shock:

Szerintem az overál témával lehet még várni egy kicsit, mire aktuális lesz, bizonyára tömve lesznek vele a boltok.

Kép
kangu

Kaandi: A profilban az aláírás rublikába rakd. Akkor mindig megjelenik.

Kép
kangu

Köszi Kangu, keresem ezerrel a profilban az aláírás, egyelőre nálam nem találok, de nem adom fel!:))))) nagyyyyyon bénusz vagyok úgy tűnik.
kaandi

Julcsi: Vigyázok! Most pihentem 2 órát, jobban lettem! Kezdem magamon észrevenni, hogy már nem bírok annyit jönni-menni!

Jázmin: Gratulálok az eredményhez! :lol:

Kreiszi: Mi is a Magzati Diagnosztikai központba megyünk, szintén a 30. héten! Lehet hogy összefutunk? :wink: :) Kihez fogsz menni? Én eddig mindkét uh-n a Timmermann dokinál voltam, nagyon rendi! Félek előre Bencus mit fog művelni az uh fejjel! :oops: :D

Kangu: Én is csak tájékozódok overál ügybe, de jan. elején mindenképpen be akarjuk szerezni!
zsu83

Elif: Képzeld, megcsináltam a túrós kuglófodat, most lett kész, és nagyon-nagyon finom! :D Köszönjük az ötletet! Ajánlom Lányok, igazán könnyű megcsinálni (ha még én is képes vagyok rá :D ) és nem is olyan nehéz süti szerintem. (Persze azért nem diétás. :wink: )

Kreiszi: Én a szoptatósmelltartómat itt vettem: www.astikids.com, nem tudom persze, hogy vannak-e nagyon nagy méretek, de talán... Az enyémen amúgy nincsenek gombok, hanem olyan könnyen kihajthatós, nagyon kényelmes. Babaruhák is tök jók vannak, és itt vettük a baldachint is a Bogyesznek, szintén elég jó áron.

Kangu: asszem nekem kell vinni a labdát, de erre pontosan rákérdezek majd... Köszönjük a jó ötleteket! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszi a közreműködést, végre sikerült, én a hozzászólás profiljánál jártam, ott tényleg nem volt lehetőség módosítgatni, de aztán felugrottam a lap tetejére és megtaláltam!
Micsoda apró örömök:)

Kép
kaandi

Én holnap meggyszószt fogok csinálni, úgy megkívántam! :P :lol:
zsu83

Zsu: majd Bence is félrerúgja az UH fejet, mint Kismazsola :D .
Nekem Harsányi dr. csinálta a vizsgálatot, (időpontkérésnél Kondért mondták) de örültem neki, mert ismerjük egymást, (régen együtt dolgoztunk a MÁV KH-ban).
Férjemnek nagyon szimpi, szeretné, ha most is hozzá mennénk.

Köszi lányok a tippeket hálóing ügyben!

Jázmin: grat a jó eredményhez!

Meggyszószról jut eszem, valamelyik nap megettem egy zacskó fagyasztott meggyet, ami csak félig engedett ki :D .
kreiszi

Kreiszi, az jó ha ismered a dokit! Férjemnek meg a Timmermann doktor nagyon szimpi, azt mondta, hogy hozzá kérjek megint időpontot! Azért szeretek oda járni, mert tényleg nagyon profik a dokik, az uh gép is! :)
zsu83

Kaandi: üdv közöttünk!

Elif: nagyon szép a bababútor, amit kinéztél! Biztos jó minőségű lehet... Én az Ikea-ban néztem ki egy 3-as szettet (abban is van ágy, pelenkázószekrény és még egy szekrény), de az jóval olcsóbb. Bár élőben még nem sikerült megnéznünk, úgyhogy fogalmam sincs, hogy milyen anyagból van. Fehér színű, ami nekem különösen tetszik... Ismeri valaki esetleg?

Tegnap sikerült megvenni a bébiőrt is meg vettünk babakörömvágó ollót, bár utóbbit nem tudom, hogy mennyire fogjuk használni, úgyhogy a babakelengye listán sikerült még két pontot kipipálni. Azért még így is elég sok minden van hátra....

Tényleg, vérnyomással hogy álltok? Nekem a terhesség elején elég alacsony volt a vérnyomásom, most viszont már visszarendeződött és 120 körül van folyamatosan. Kicsit furcsálom, de a vizeletemmel minden rendben van, úgyhogy talán ez sem jelent rosszat.

A babamozi és a 4d-s ultrahanggal kapcsolatban én sajnos most hallottam egy elég aggasztó hírt. Az egyik barátnőm orvosként koraszülöttekkel foglalkozik a Tűzoltó utcai gyermekklinikán és mondta, hogy a sote egyik professzora nemrég tartott egy előadást, amelyen arra hívta fel a figyelmet, hogy a legfrissebb kutatásaik szerint a 4d-s ultrahang méhen belüli lázat okoz a babának, mert az már annyira erős. Állítólag a 3- és 2d-s nem, de a 4d-s már igen, úgyhogy óva intett attól, hogy ennek tegyem ki a babát... Ő elég járatos ezekben a dolgokban, szóval mi azt beszéltük Apával, hogy nem csináltatunk valószínűleg több ilyen felvételt...

Julcsi: Örülök, hogy jobban vagy, remélem hamarosan rendeződik a hasfájásod! Számomra továbbra is furcsa, hogy Én egyelőre semmi fájdalmat nem érzek, amit már többen is írtatok.. Lehet, hogy azért, mert napi 1,5 órát sétálok? Bár az igaz, hogy egyre nehezebben megy...

Andi: ahogy most olvastam a soraidat ... Ne haragudj, de teljesen kiment a fejemből, amit ígértem! Nagyon szégyellem magam miatta! Ma már sajnos nem tudom, de hétfőn mindenképp felveszem velük a kapcsolatot!

Zümis: az echodens kérdésben sajnos nem tudok segíteni továbbra sem... Remélem azért hamarosan megtudod, hogy ez mit jelent...

Helyátadás.... hát Én pont azért panaszkodtam apának, hogy eddig még nem tapasztaltam, hogy valaki figyelmesebb lett volna a pocakom miatt... Leszámítva persze apát és az ismerősüket... A suliban is mindig csomót kell sorban állnom a wc-nél és még senkinek nem jutott eszébe, hogy előreengedjen...

Kangu: ilyen nagy már a baba? Nekem 26+2 volt 850 gr és azt mondták, hogy az normális.... Bár ez valahogy nekem is egy picit kicsinek tűnik... Egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz óriásbébink...

És hát tényleg nagyon szuperek a receptek... Már alig várom, hogy valamelyiket kipróbáljam...

Panna
pandusika

Panna: Nekem még most is nagyon alacsony a vérnyomásom, hétfőn 85/60-at mértek! :?
Én is hallottam az uh-ról, hogy ártalmas, ezért se megyünk el külön mozizni, hanem a kötelező vizsgálat alatt, megnézzük egy picit 4d-be is!
A 850 g teljesen jó súly, elvileg a 26 hét végére 900 g körülinek kell lennie a babucinak ( a könyvem szerint :) )
zsu83

Randi nagyon jól sikerült :D vicces volt a film, és utána jó kis mexikói vacsit kaptam, amit nagyonnagyon szeretek :D megint jobban odavagyok a férjemért, néha úgy meglep, hogy figyel ilyen dolgokra is, ez szerintem nem tipikus pasi-dolog :D

Kaandi, üdv köztünk! Húha 18 éves fiad van? Akkor nem lehet most egyszerű az életed :D

Háfi, nagyon helyes a kisfiatok :)

Andus, az már négy hasonlóság, mert mindketten Andik vagytok :lol:

Pmonika, szerintem ez hülyeség, hogy ne lehetne 4D képet készíteni, kérdezz rá egy erre szakosodott rendelőben inkább.

Julcsi, akkor akármit mond apukád, lehet, hogy jobb lenne, ha otthonmaradnál már - lehet, hogy így figyelmeztet a szervezeted, hogy pihenni szeretne. Én nagyon hiszek az ilyen dologkban, hogy nem véletlenül kívánsz bizonyos típusú kajákat, és nem véletlenül fájdul meg a pocid.

Zsuzsi, azért nem semmi egy ízlésed van! Nekem a cukros lötty így másodjára se jött be...

Elif, nagyon helyes ruhákat vettél megint :D

Amy, milyen jófejek a barátaitok!!! :D Nem csoda, hogy nagyon boldog vagy :)

Jázmin, kitartás még a szakdolgozathoz!!!

KépKép

KépKép
stelly

Húúú, mennyit írtatok. :P

Elif, nagyon szépek a rucik!

Amy, tényleg nagyon aranyos barátaitok vannak!!!

Alternatív szülés... hát, nekem tetszik a kádas dolog,
de szerintem mire arra kerülne a sor hallani sem akarok majd róla. :)

Kaandi, milyen nagy babáid lettek. :D
Mondjuk én a magam részéről nem szeretnék óriásbébit... :lol:

Aki az újak közül még nincs gmailen, az nem szeretne jönni??? :)

Én a magam részéről teljesen elfáradtam. Suliba voltam,
aztán meg nagytakarításra jöttem haza... Anyukám amúgy is
mániás, de ez most valahogy nem hiányzott. Persze mondta,
h nem kell segíteni, de nem tudtam volna olvasgatni v feküdni,
miközben ő dolgozik. Szóval nagyon elfáradtam...
Holnap mi is barátokhoz megyünk, ahol van 2 gyerek.
(6 és 8 évesek) Úgy szeretik a hasam, folyton simogatják meg kérdeznek a kicsiről. :D

Nah én megyek is aludni! Szerintem Oli is alszik már, olyan csendben van egy ideje. :)

Kép

Kép
gjéti

Julcsi 79: De sok...nagyon is....ma pl + 2 lány alszik nálunk, de olyan kis helyesek....kell gyakorolni, meg kiélvezni a csajokat, ha már úgyis fiútöbbség lesz... :)
Na megyek, kidőlök...holnap megin kelés van..aztán egyszer pihi...lehet nekem a szülés lesz a pihenő. Akkor végre egyedül leszek, lehet aludni a kórházban...Na de hülye vagyok :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Panna: szerencsére rám jótékonyan hatott a terhesség. Hypertóniás vagyok 6 éve, de mióta Kismazsola a pocakomban van nem kell gyógyszert szednem, mert inkább alacsonyabb, ritkán éri el a 125/80-at (ezt is csak dokinál vagy védőnőnél az izgalom miatt).
kreiszi

Pandusika: Nézegettem azt az Ikeás bútort is, de nekem nem húz hozzá a szívem, különösebb probléma nincs vele, talán annyira nem tűnt masszívnak, mint néhány másik bútor, és apuka kívánsága az, hogy agyonugrálva se legyen semmi baja...

Egyébként bútorkérdés most dőlni látszik nálunk, még szerencse hogy idő az van, mert voltam tegnap a Babyfun boltban, most ők lettek a favorit, 42.000-ért van olyan kombi pelenkázós kiságy, hogy megszólal... Masszív. szép, szuper... DE apóca velem egy időben kitalálta, hogy a matracot megrendeli (Törökországból - ne is kérdezzétek...) ami persze más méretű ágyhoz való...
Mielőtt bevásároltok Brendonból, Kenguruból meg főleg, tessék elmenni a Babyfun és Babadiszkont boltokba!!! Egyszerűen le se tudom írni mennyi minden van, tök jó árakon, babyfun ruhái nagyon jó minőségűek is szerintem (pl. 4 részes ágyneműgarnitúra 100% pamut 6000 Ft). Aki teheti nézzen be, nagyon kedvesek, itt is zsúfoltság van, de megéri.

Julcsi: örülök, hogy ízett a kuglóf. :)

zsu: 3000 Ft körül volt az overál, ez vékonyabb fajta, belül pamut kívül olyan plüssös szerű, én direkt ilyesmit kerestem, de Babyfunban van olcsóbban is vastagabb.

Amy: szuper barátaid vannak, nekem is kölcsönadhatnád őket! :)

Voltam tegnap dokinál, barátnőmmel, úgyhogy férjecske nagyon féltékeny. :) Ugyanis manó gyönyörűségesen megmutatta az arcocskáját minden oldaról, teljesen ledöbbentem, hogy a 2D-s géppel is ilyen jól látszik... Szája apuci, orra anyuci :D és még mindig nagyon egyértelműen fiú. Eszméletlen helyes kölök, persze én elfogult vagyok, de a dokinéni is csak olvadozott :). Méhszáj zárt, babó szépen fejlődik, fixáltuk a kiírást február 16-ban, úgyhogy vonalzót picit megbökködöm majd...
Most nem tudom mi legyen a 4D-vel mert már nagyon beleéltem magam, de ártani semmi esetre sem szeretnék a kicsinek... :(

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Eszter: Nagyon tündér férjed van! :lol:

Ikverus: Te aztán tudsz pörögni! :)

Kreiszi: Ez nagyon jó, hogy így beállt a vérnyomásod!

Elif: Köszönöm az overál és a bolt infót! :D
Örülök, hogy minden ok veletek! :lol:

Ma takarítunk apával! Olyan jó, hogy nem egyedül kell csinálnom! :)
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: