A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Dettikém, nekünk is alapkészlet az olaj Kép de én már megszoktam. Amúgy amint műszaki apuka is jön velünk sétálni, muszáj olajozni, mert nem bírja a nyikorgást KépKépKép

Tettem fel pár új képet, akit érdekel :
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=916&page=2

Fru?

Pussz
Ann
annann

Ja, nem az olajat szoktam meg, hanem a nyikorgást :oPPP
annann

Kedveskéim, aranyoskáim,

itten vagyok, teljesen egyben.
A jól és rosszullétek aránya: 80-20 %Kép
Az elmúlt két napban az a módi, hogy rögtön kihányok mindent, ami nem esik jól. Nekem ugyan igen, valami felsőbb erőnek nemKép Állandóan a kádban ücsörgök, szakirodalom ide vagy oda, egyszerűen ott jó.
Annyira várom már, hogy malacpofa kibújjon.. de persze csak akkor, amikor megfelelő lelkiállapotban találKép, remélem meghallgatja kérésem.
Lányok, van egy dolog.. egyre több hiradás foglalkozik az influenzajárvánnyal kórházak látogatási stopjával. Mi van ilyenkor a szüléssel? Végül is teljesen elkülönült dolog a szülőszoba... nem? Én a zuram nélkül nem szülök, és kész. Nem, nem és nem. Komolyan mondom!!
Ann, végignéztem a képeket, olyan meghatódva ülök itten, mintha a nénikéke lennék vagy mi, csudaédes ez a kislány. A SZEMEK!!!!! Kép

Detti, nem akarom mondani, de célom, hogy az általad diktált szintidőt kissé lejjebb tornásszam: terveim szerint 4-5 óra alatt meglesz malackám. Ennek egyik feltétele (lenne), hogy azt a qKéprva málnalevélteát le tudjam még erőltetni, borzalmas az ize, savat csinál, borzalmas... de a szülésznő direkt mondta, hogy ne adjam fel.. A Caulophyllumot falom, mint József Attila a libasültet falta (volna)
Hihihihihihi. Kép
Puszikállak, édes.

Mangám!
Az első és legnagyobb hibát ott követted el, hogy irtál egy alig beszámitható, mingyá szülőnek (á lá Detti). Kép
Zsenge gyermekkorom óta megkeseriti életem emésztőrendszerem megbizhatatan működése, annak is a kimeneti nyilás-környéke. Naná, hogy aggódom...Kép
Amúgy meg imádlak, ne foglalkozz velem. Kép
Hahahahahahaha.

Majd visszanézek még, köszönöm, hogy "aggódtok" érettem.

Ölelek minden üreshasútKép és dagit.

Fruzsi
38+4
cinderella

Fruzsi!

Nem tudom, hogy mindenhol így van-e, de nekem az orvos direkt mondta, hogy a kórházi zárlat miatt nem lehet apás szülés.(Endem mondjuk nem érintett a dolog, mivel nem is úgy terveztem, mivel legutóbb is elájult Kispapi a szülésnél)Aztán lehet,hogy ez csak nálunk van így, bár a zárlatot az ÁNTSZ rendeli el, nem tudom hogy máshol rugalmasbbak-e. De talán mire Te odakerülsz már fel is oldják a tilalmat.
Én is iszom a málnalevél teát, meg nyelem a homeobogyót, remélem tényleg használ.És Neked direkt a szülésznő is ajánlotta? Akkor tényleg lehet benne valami. Én szerencsére bírom inni, kutya bajom tőle. Én is szeretnék szintidőt javítani, legutóbb a kórházi ajtón való belépéstől számítva 4 óra múlva már a megfigyelőben babáztam. Ha nem tudom javítani,csak tartani,már azzal is kiegyeznék.

Hajrá Neked és minden finishelőnek!!!

Kitty
39+4
kitty123

Még valami!

Érzett-e már közületek Valaki olyant, hogy ha mozog a baba, vagy keményedik a hasa közben valami ideg becsípődik? Nekem a bal lábamba szokott, de akkor lábon sem tudok maradni. Komolyan ettől jobban félek, mint a szülési fájdalomtól. Ha minden görcsnél még ez is lesz, hát nem tudom,hogy bírom ki. Vagy van erre valami ellenszer? Segítsetek!

Köszi:

Kitty
kitty123

Szia Kitty,

hála Istennek, nincs zárlat, remélem nem is lesz, merthát az tényleg borzasztó volna.
Málnalevél: eddig nekem sem volt gond, de most a 30. liter után már... pfújjKép Egyébként nekem CTG-n a szülésznő sorolta fel, hogy miket vegyek meg, és a szülésre se felejtsem el magammal vinni.
A homemobogyók hatékonyságát tényleg nagyon komoly kisérletsorozatokkal igazolják, nem zsákbamacsek. Na, de majd meglátjuk.

Puszi
Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Jajj de jó végre tudom a homeobogyó nevétKép

Málnalevél ide vagy oda így is úgy is hasmenésem vanKép

Tuti nálunk is zárlat lesz, SOTE 2 ráadásul jó szigorúakKép Akkor ilyenkor Apa egy hétig nem is láthatja a lányát? Mert ha Apát beengednék, én nagyon boldog lennék a zárlat miatt, mert senki mást a hátam közepére se....az egész barátnő sereg bejelentkezett gyerekestül, apástúl, hogy meglátogatnak.......eléggé fárasztott a petinél is. Alig tettem le a seggem a szopi-büfi-kaka-fejés-sterilizálás utáni maradék negyed órában mindig jött valaki. gyereket kivinni (szerencsére) a látogatók közé nem lehet, be a szobába senki nem jöhet, ezért furikázni gyereket a csecsemőosztályra (át atársalgón nanááá), látogató persze hogy fél órát akarja nézegetni (ennyi erővel ki is vihetném) addig jól összeszed minden bacit a százezer többi látogatótól.......jobb lenne a zárlat, komolyan. Csak Apát engedjék beKép

na menek...

pusza: Kata 36+4
LadányiKata

Csajszik,
külön drukk megy, h apákat beengedjék!!!! Én tuti nem tudtam volna megszülni, ha apa nincs ott, mélyen együttérzek!!! Eszembe se jutott, h ilyen lehet!

Drukk hegyek!
Pussz
Ann
annann

Huuhh. Most már látom, hogy mitől fáj a fejem egész nap. Villámlik, zuhog. Frankó. Ez most front? Mert akkor extra nagy drukk a finiseseknek!!! Meg azért is, hogy a Papik bemehessenek. Én sem tudom mi lett volna velem nélküle. Mert bár nem beszélgettünk, meg ilyesmi, de támasznak nagyon jó volt.
Nálunk sajnos boldog-boldogtalan bejöhetett a kórterembe, ahol a babók is voltak. Mi megdumáltuk a szobatársakkal, hogy a Papik jöhetnek, más nem.

Ann! Megint sétáltunk de. 1,5 órát, a macskák nyivákoltak a kerékből. Tök jó.

Na, most ledőlök, mert oltári fejfájásom van!! Detti
Detti

most sms-tem a szülésznőmmel.

A papákra nem vonatkozik!!!

pusz: nagyon furi volt ez a villámlásos - zuhi, nem? mintha május lenne....

Pusz: Kata
LadányiKata

Sziasztok!

Még mi is egyben. Érdekes módon nekem iccaka vannak fájásaim. Félálomban mindig arra gondolok, hogy talán most beindul, de még semmi. A gyerek jól tűri a frontokat, kibírt egy teliholdat is. Azért remélem egyszer csak kibújik.

Apósom a csütörtököt álmodta meg. Majd meglátjuk.

Zsazsa
-4
zsazsa

Sziasztok!

Zsazsa!
Én is még mindig 2in1. Esténként és éjszakánként én is görcsölgetek, de nappalra elmúlik.
Pont arra gondoltam én is, hogy kibírtuk a frontokat, teliholdat, mi hozza meg végre.
Úgy látszik még jól érzik magukat odabenn a babócáink. Pedig nekem már néha nagyon fáj, ha megmozdul. Holnap megyek dokihoz: NST, méhszájvizsgálat, magzatvíznézés.Ha minden OK, akkor még szabadlábon hagy azt mondta. Talán már egy vizsgálat is segít majd.
Állítólag ma hidegfront van....

Kitty
39+6
kitty123

Sziasztok pocakosok!

Mennek a drukkok! Hajrá lányok, csak ügyesen, semmi izgulás (könnyű ezt írni, mi?) Kép
Hamarosan Ti is babázhattok! Kép

Boróék
femõke

Hajrá Pocisok!!!

Fruzsika! Tessék írni! Mindenre kíváncsi vagyok!!! Volt ctg? Mit mond a dokid? Mikorra várható a Nagy Esemény?

Zsazsa Bébi! A kérdések uazok, mint Fruzsikánál!

Ann! Megint megnyávogtattam de. a kerekeket! Olyan szépen süt itt a nap! Csak a szél ne fújna! Úgy látszik, hogy minden sétánkon megemlékezünk Hamiról és Rólad!

Puszó: Detti
Detti

Basszus Detti, hogy tudtok ilyen időben sétálni? Kép Engem elfújna a szél kocsistul, Hamistul, pedig van bennem pár kilo KépKépKép Remélem du-ra enyhül a szél, mert olyan jó lenne kimenni!

Kata, én is totál nyári hangulatban voltam tegnap a vihar miatt Kép Éljen, h papákat beengedik!!!!

Kitty, nekem volt olyan idegbecsípődés érzésem, amikor fúrta lefelé a fejét. S mivel Hamicsi már jó korán berakta csöppnyi fejét a kimeneti nyíláshoz, ez jó ideig eltartott. De csak napi 1-2 x éreztem, szülésnél meg egyáltalán nem.

Zsazsa, Fru, újabb hírek?
Zsazsa, és mit szólnál péntek 13hoz? Kép

Pusszancs
Ann
annann

Vic, meglestem Dorka képeit, annyira édes, h azt nem lehet elmondani!!! Kép Szinte elképzelem, ahogy dumál, mozog!!!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Ann, köszönjük szépen a bókokat, aranyos vagy! Én is megnéztem ám a Ti albumotokat! Hami csuda aranyos, és olyan gyönyörűek a szemei! És nekem a durcis kép is nagyon tetszik!

Tündi, merre jársz? Tán nem befújt már Téged a szél a kórházba, hogy találkozz a pici lányoddal?!

Kitty, nekem is olyan becsípődéseim voltak, hogy néha már sírtam is a fájdalomtól. Ja, és talán a többiek emlékeznek arra, hogy még ülőidegzsábám is volt. De utáltam! De minden fájdalmat és "szenvedést" kárpótol majd Neked is, amikor kezedbe veszed a gyönyörű babócádat!

Fruzsi, merre vagy? Drukkolunk!

Bogi, gratulálunk! Ugye hamarosan felteszel képeket is a Kismanódról?! És persze várjuk a beszámolódat is!

Zsazsa,
Veletek mi a helyzet? Vagy éppen ma lesz a nagy nap?! Nagyon drukkolunk Nektek!
Én 2 napot "hordtam túl" a Kismanómat, s nálunk sem hatott sem hideg- sem a melegfront, sem telihold, sem újhold, semmi.
Bezzeg most! Most mindenféle front nagyon érzékenyen érinti a Kismanómat!

Üdv és mindenkinek jó pocakosodást, vigyázzatok magatokra ebben a szeles időben!

Vic

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1508
Victoria

Dhágáim,

mehhatódva ühök, mily shokan khiváncsiskodtok behcses személyem után.. szip-szipKép

Nos, a helyzet változatlan. DE!
Dél körül olyan jó kis görcseim voltak, már kezdtem komolyan megörülni (Jézus, hogy ez is vanKép) gyorsan be is nyomtam egy kis Caulophyllumot megerősitendő egy kis málnalevélteával, hogy rohadjon meg. Erre kiderül, hogy csak a szelek gyötörnekKép Na, komolyan. De nem birok komoly lenni, kiváncsi vagyok, mikor fog a mosoly lefagyni orcámról.

Jajj, jajj.

Pusza
Fruzsi
38+6
cinderella

Ui.: ROHADJON MEG A TB!!!!
cinderella

Ui.2.: ROHADJON MEG AZ ÖNKORMÁNYZAT IS!
cinderella

Ejha Fruzsi!
Mi bánt? Akarsz róla beszélni:-)
Victoria

Sziasztok Lányok!

Bocs hogy nem olvastok most vissza, de nagyon szépen köszönöm a drukkokat, mert elég jól sikerüt a szülésem. (majd nemsokára leirom azt is)

Szombaton hazajöttünk a korházból és már 20 g plusz sullyal.

A szülésnél fájdalmasabban éltem meg a tejbelövellést. Kép 3 nap után már szerencsére leapadt. A második napra kb. 5-szörösére nőtt a mellem. A bőrfeszülés még nem is zavart volna annyira, csak olyan érzés volt, mintha kővel bélelt szilikonbetéteket ültettek volna bele.
Fejtem is, szoptattam is, borogattam is. De egyre csak keményebb lett. Kép Mostanra normalizálodott az állapot.

A szülés előtt én is ittam málnateát. Homeo bogyot előtte nem szedtem be, viszont szülés után azonnal beszedtem az Arnica Montana bogyokat a gátsebre.
A tapasztalat elég pozitiv volt, mert már aznap tudtam rajta ücsörögni és nagyon gyorsan gyógyul.

Jótanács a korházba készülőknek: -- szines mintás törülközöt vigyetek be, mert ha véletlenül összemaszatolodik akkor nem látszik. Kép. Én két nap után a szép fehér türcsiket kicseréltettem a férjemmel pirosra. Kép

Ma délelőtt már volt a védőnő és délutánra várom a gyerek orvost.

Puszi mindenkinek, majd még jelentkezem.

Fiona + 6 napos Benedek
(0. napos kép a profilban)- ha sikerül feltenni
fiona

Fru, tood mit, TÉNYLEG ROHADJON MEG!!! Kép
Mibaj?
annann

Köszi-köszi mindenkinek a drukkokat és a kíváncsiskodást.

CTG-n pénteken voltunk és pénteken megyünk. Mindig azt mondják rá, hogy gyönyörű! 0 fájás és sok mocorgás, jó szívhanggal. Két hete vizsgált a doki, akkor ujjbegynyire voltam nyitva. Nem jósolt semmit, hogy mikorra várható a baba. Azt mondta, hogy ez ilyenkor már kiszámíthatatlan. Akár azonnal beindulhatnak a fájások.

Ann! Péntek 13-ra vagyok kiírva. Ha aznap akar jönni, ám legyen. Remélem nem lesz szerencsétlen tőle. Sőt! Kép

A málnalevél teát én is szürcsölöm (vagyis inkább csukott szemmel, befogott orral döntöm le.) Fruzsi még azt írta, hogy 2x2,5 dl naponta az adag, viszont ha jól emlékszem, Detti vagy másfél litert ivott belőle naponta. Akkor most mégis mennyit érdemes?

A szél minket is majdnem elfútt. Pedig nincs most KÖNNYŰ dolga velem (velünk). Kép

Lányok! Felteszek egy képet a pocakról a profilba (csak rövid időre, mert mert).
Zsazsa
zsazsa

Köszi-köszi mindenkinek a drukkokat és a kíváncsiskodást!

CTG-n pénteken voltunk és pénteken megyünk. Mindig azt mondják rá, hogy gyönyörű! 0 fájás és sok mocorgás, jó szívhanggal. Két hete vizsgált a doki, akkor ujjbegynyire voltam nyitva. Nem jósolt semmit, hogy mikorra várható a baba. Azt mondta, hogy ez ilyenkor már kiszámíthatatlan. Akár azonnal beindulhatnak a fájások.

Ann! Péntek 13-ra vagyok kiírva. Ha aznap akar jönni, ám legyen. Remélem nem lesz szerencsétlen tőle. Sőt! Kép

A málnalevél teát én is szürcsölöm (vagyis inkább csukott szemmel, befogott orral döntöm le). Fruzsi még azt írta, hogy 2x2,5 dl naponta az adag, viszont ha jól emlékszem, Detti vagy másfél litert ivott belőle naponta. Akkor most mégis mennyit érdemes?

A szél minket is majdnem elfútt. Pedig nincs most KÖNNYŰ dolga velem (velünk). Kép

Lányok! Felteszek egy képet a pocakról a profilba. (Csak rövid időre, mert ...)
Zsazsa
zsazsa

Lányok, őszintém, ha párom nem keresne igy, miből élnénk??
Fizut utoljára dec. 30-án utaltak nekem. Utána: táppénz, tbnek folyamatosan, azonnal küldöm a papirokat (jan. 14, 28, stb. kéthetente!!!!!), mindent. Ma febr. 9. van. Felhivom őket, kb 300 Ftnyi beszélgetés után közlik, hogy 20-a előtt "nem lesz ebből semmi".
Köszike. Enni nem kell, lakás-, kocsirészletet törleszteni nem kell, a babakocsi ingyé van.

Ha az ember gyereket vállal, alőször gyűjtsön össze egy millát, hogy minden rendben legyen?
Annyira elkeseritő, hogy az csak na.Kép
Az ember élete legszebb óráiban is a rohadt anyagiakkal legyen elfoglalva.
Jaaaaaa, a pénz nem boldogit??? Hát, nem tudom Kép

Pusza
Fruzsi
cinderella

Fru Kép Gondolj a kis mocorgóra a pocidban Kép, az összes pézesnyanya meg dögöljön meg!!!!!!

Zsazsa, én 1 litert ittam... Vigasztaljon a tudat, h szülés után nem kell innod, ha szopisteát iszol az meg jó!!!! Kép

Ann
annann

Bocsika az előzőért, csak éppen az OTP-ből jövök, egy órát álltam sorbaKép, hogy lerendezzem; legalább a lakásrészlet legyen rendben.

Zsazsám, fogalmam sincs a mennyiségről, én a szakirodalmakban tök különböző ajánlásokat olvastam!!! Én kb. 0,5 litert iszom naponta, azt hiszem, enyhén vizesedő lábacskáimnak nem is tenne jót több folyadék, mert ugye eszik-iszik még mást is az ember lánya. (Ja, a lábacskáim nagyon szépen bedagadnak minden estére... katasztrófa). Szóval 1,5 liter szerintem őrült sok.
De becsületszavamra, van még 3-4 napra elegendő fű, én nem veszek újat, abbiztosKép

Fiona!
De jó, hogy irsz!!! Képzeld el, az előbb kicseréltem a vajszinű törülközőt bordóra!!! Na? Kép Tökre igazad van!
Én szedek.iszom minden, és az Arnicat is megvettem, a szülésznő direkt kérte, hogy otthon ne hagyjam.
Örülök, hogy minden rendben, irsz majd, ugye??
Elég rossz érzés volt olvasni az on-line tudósitást, hogy nem nagyon haladszKép
Puszi, és gratulálok még 1x.

Ann, mi van Hamival, tudom, hogy Te meg a súlya miatt aggódtál.

Lányok, nagyon szeretnék már babát, és nagyon szeretném, ha kiegyensúlyozott lelkiállapotban indulhatnék el szülni, ugye értitek??

Fruzsi
cinderella

Zsazsa Szupernőci!!! A kép nagyon jó! Már sajnálom, hogy rólunk nem készült hasonló. Most legyek gyorsan megint terhes? Inkább nem. Teja: 1l zubogó víz+ 4ek levél. Én így tudom, de csak a felét ittam meg (mert nem tetszett az íze), és azt is csak 2 naponta. Kép Kép Kép Komolyan Kép Péntek 13? Kirrály.

Fruzsika! Tudom téged ez nem vígasztal, de decemberben 1 heti (!!!!) fizetést kaptam, januárban semmit, februárban pedig szűűűk 1 havit. Pedig nekem kollégáim. No comment.
Már alig várom, hogy lássam a kicsi babókád pofijáááát! Pussz.
Ja! Khi lét: én nem mellyes hálóingben voltam, hanem szabadidőruhában. Kevésbé éreztem magam "betegnek", és éjszaka bugyiban+pólóban aludtam. Iszonyat meleg volt.

Ann! Ahogy kinézek, már nem mennék én sem ki. Már a nap sem süt. Csak 1 órát voltunk a szabadban, kimentünk a piacra az Uramnak venni egy kis aszalt gyümit. Meg belefogtam a nyerjük vissza lyányos alkatunkat projectbe, így jó tesz a kalóriáknak egy kis kűzdés a szélben babakocsival. RR is megirigyelhette volna..

Pusszantyú: Detti
Detti

Sziasztok!

A születéssztorim nem túl romantikus, de azért leírom! Programcsaszira voltam kiyrva 2-ra, hétfőre. Pénteken még voltam dokinál és mondta, hogy teljesen zárva vagyok, nem hiszi, hogy előbb beindulna. Mondjuk 2 napja erősen keményedtem éjjelente. Péntekről szombatra jól aludtunk, szombaton volt a férjem szülinapja!! A kicsi pont ekkor akart megszületni!!!De 11-től görcsöltem 10 percenként, de még nem tudtam eldönteni, hogy jósló-e vagy már az igazi, a nagyobbal is fájásokkal indult be, így megebédeltek, én már nem, átvittük anyősomékhoz a nagyobbat, mi pedig fél 3-ra voltunk a kórházba 5 percesekkel, mondtam, hogy programcsaszi lett volna, hívták a dokim és 6-kor már pőlyába volt a lányom, Margarita.
Edával csinálták, abszolút nem fájt a műtét, utána 10 órával állhattam fel, ez se volt vészes, két napig eléggé roosz volt, de sokkal sokkal jobb volt mint az első csaszi!! 1 hétre rá semmi de semmi bajom, tük jól vagyok! Tejem a 4. nap indult be, jól szopik a baba és egy angyal, alszik rendesen, nem is sírós. A nagy is jól fogadta, puszilgatja, simogatja. Szóval mindenkinek hasonló jó szülést kívánok, puszi, hajrá: Bogi

ui. olyan jó has nélkül!!! Annyira fájt a fenekem 10 hétig, hogy majd meg bolondultam, most meg semmi bajom, fürge vagyok, szuper!!
rbogi

Sziasztok!

Zsazsa, nagyon tuti ez a kép! Kép

Csajszik, ez a péntek 13 tényleg bejöhetne! Kép

Én ma délután voltam dokinál. Végre nem azt mondta, hogy a helyzet változatlan. Kép A méhszáj egy ujjnyira nyitva. Szóval azért csak alakulunk. BPD 100 mm, a doki továbbra is nagy babának jósólja, kb 4 kilósnak mondta. Amúgy minden rendben van. Holnap megyek CTG-re.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Hát lányok, ma nagyon nem volt jó nekem

Reggel 8-kor kezdtem a CTG-n ami utólag kiderült nagyon "csúnya" lett. Mondja a ctg-s, mutassam meg a dokimnak.
Telefon: doki délig minimum kikapcsolva, mert máshol operál (tudtam, megbeszéltük)
Szülésznőm suliban egész héten, jövő héten szabin. Szerencsére vele sms-ezni lehet.
Felmegyek a szülőszobához első körben, valakit a föld alól is, nézze meg a ctg-t. Egy doki tök kedves, megnyugtató: menjek azért uh-ra....
Na ismertem innen a dörgés, Petinél pont ennyi idősen volt egy u.ilyen para. A szülésznőm mondta is, valószínű, benn tartanak, mert Peti is emiatt lett császár.....ha akkor nem vagyunk ott a klinikán, én meg a ctg gépen, hanem mondjuk otthon, most nem valószínű, hogy itt ugrálna mögöttem
Az UH.-s tök kedves, behív hamarabb, azt mondja, az áramlás jó, de 2 óra múlva menjek egy újabb ctg-re, és ha az nem lesz csudaszép, valószínű benn kell maradnom. Na, két óra bőgés, telefonálgatás a klinikán össze-vissza, elintézni Apát váltsa le valaki, jöjjön a kórházi cuccal, para, hogy Petivel mi lesz, bőgés Őmatta, hogy hogy 4 hétig nem látom.......
Aztán CTG, apa persze abban a pillanatban érkezik, hogy feltesznek a gépre, be nem jöhet, kizavarják, azt se tudja mi van, tök ideg, mert a telefonom össze-vissza ökörködött mikor máskor, ha nem most...
Aztán: CTG elfogadható, vissza UH-ra. UH-s: ez ok, hazamehetek, de feltétlenül hívjam fel a dokimat 13.00 után, és Ő majd mondja, mi legyen. Haza.
Enni - inni nem merek, mi van, ha vissza kell menni és csázár....
Doki elérve fél kettőkor, megnyugtat szokás szerint, szigorúan 2 naponta CTG

Most itt ülök, és figyelem, mozog-e. Ha nem , para, ha igen, akkor az: ez volt-e az utolsó..

sziasztok: KataKép
LadányiKata

Katica, kérlek, neeeee! Ne aggódj, emlékezz csak mennyi "horrorsztorinak" lett itten tök egészséges babó a vége. Jó?
Hol is jársz Te most? Asszem a 36. hét körül. Figyelj oda, de ne hagyjon el a hited.
Én gondolok rád!!!!

Puszika
cinderella

sziasztok kismamik!

már megint nem alszom kb 3 óta, kezd kicsit elegem lenni. ja, és ilyen beteg már évek óta nem voltam! köhögök, tüsszögök, fájok, fújok, dugulok, borzalmas. erre jó a hetenkénti vizsgálat! tuti, hogy ott kaptam el a váróban. na jó, lehet, hogy simán csak megfáztam, mert állandóan szellőztettem. mindegy is, csak már lennék túl rajta. nem lenne vicces így szülni, legfeljebb kiköhögni bírnám a bébiket Kép

most, hogy napi teabevitelem több literre rúg, beiktattam újra egy adagot a málnalevélből, és elmaradt a múltkori hatás. szuper. holnap újra kísérletezem. szedek én is mindenféle homeogolyót, szerintem az rendezte ügyesen az emésztésem.

off!

shine!

dóra jött rá, hogy csak te lehetsz, te voltál nagyon mosolygós! mi van veled? zsuzsitól hallom, hogy nálad is lakik valaki a pociban Kép

on!

képzeljétek, szombaton lett nekünk babakocsink, egy kis erőltetéssel még a liftbe is befér, teljesen odavagyok! már csak a kiságyakért kell lobbiznom kispapinál, aki egyelőre csak egyet akar venni, talán babonából, mindegy, én már egynek is örülnék.

zsazsa!

drukkolok nektek! úgy tudom, csak a melegfront hozza ki a bébiket, a hidegfrontot nem szeretik.

fiona!

köszi a törülköző tippet.

üdv mindenkinek:

ribizli
ribizli

Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül is idejárkálok, de Ribizli és Noémi két jó ismerősöm, és ők itt vannak. Remélem, nem gond, ha néha-néha megjelenek! Kép

Ribizli: igen, én vagyok. Kép Így van: Ádám baba lakik a pocimban immár 23 hete. Kép Amikor osztálytalink volt, már ott lakott, csak még nem tudtam róla. Kép
Ja! és gratula a babakocsihoz!

Bogi: ha nem is romantikus a folyamat, azért a végeredmény mindenképpen az! Kép Gratulálok! Kép

Mindenkinek szép napot! shine
shine

Sziasztok!

Kata, nyugi!!! Minden rendben lesz! Szorítok!
Bogi, köszi a storyt,
Zsazsa, az a kéééép! Hűűűha!!! Kép

Fru, Hami hol keveset hízik, hol nagyon keveset, hol jól, hol megfelelőt Kép Ez van. Nem áll a súlya és nem akar senki tápszerre rádumálni és ez a lényeg Kép Na meg, h van elég kaka-pisi és hogy jól van a kis hercegnő! Na meg hogy úgy tűnik, ma jó idő van és nem kell Dettit leutánoznom babakocsiröptetés ügyben, úgy is tudok sétálni KépKépKép

Pusszancs
Ann
annann

Ribizli, gyógyulj ám meg, kell az erő a végére!
Apája 1 franciakiságyat akar venni, vagy hogy gondolta? Milyen lett a babakocsi?

Ann
annann

Hehehe franciakiságy. Kép Király.
Ann! Megyünk nyávogtatni megin a macsekokat a kerékben! De milyen hideg van!! Most mi a jobb: a szél, vagy a fagy?

Fruzsika! És Zsazsika! Most kiélvezem azt, amit én annyira ÚÚÚtáltam: Egyben még??

Pusszantyú: Detti
Detti

Sziasztok!

Kata! Nagyon szorítok! Nem lesz semmi gond!

Tündi! BPD 100???? Hááát, nem lesz könnyű dolgod. Tényleg nagy babának ígérkezik. Hajrá! Ezért jó, hogy nekem 4 hete volt UH-m. Nem tudom mekkora a gyerek, így nem rettegek, hogy nagy. Kép

Ribizli! Olvastam okos könyvekben, hogy az elején jó az ikreket egy ágyba tenni, mert annyira megszokták már egymás társaságát.

Dettikém! Még egyben, bár tegnap megint erős görcseim voltak, de a hasmenésnél most sem jutottunk tovább. Kép Kép

Te meg vigyázz, nehogy a gyermek függővé váljon a macskáktól és aztán az esti altatásnál magnóról kelljen bejátszani a keréknyikorgást! Kép

Most kezdem átérezni Ann helyzetét, akire mindig rácsodálkoztak a szomszédok: mééég mindig egyben? A mellettünk lévő közértbe már szinte bocsánatkérő arccal megyek be, hogy még mindig nem szültem meg. Kép

Zsazsa
-3
zsazsa

Sziasztok Kép
Látjátok, h nem is olyan hülyeség a franciakiságy? KépKépKép Zsazsa megmondta!

Dettikém, nem akarlak elkeseríteni, de most jöttünk meg a sétából és
1. itt nincs hideg
2. mi nem is nyávogunk KépKépKép

Zsazsa a hesmenés az jóóóóó!!! Úgy értem előjelnek Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Kata, ne aggódj, biztos minden rendben lesz. Nekem is összevissza voltak a CTG-k, az elsőnél engem is elküldtek, hogy mutassam meg az ügyeletes dokinak, de aztán csináltak és másik CTG-t és az jó lett. Aztán meg hol túl sokat mozgott, hol túl keveset, összevissza görbéket produkált. Ilyenek ezek a gyerkőcök, nekik sem lehet mindig egyforma napjuk. Ne parázzál! Szorítok nektek!

Zsazsa, hááát, igen, próbálok felkészülni. Bár anyukám is kibírta, mert én is nagy kisbaba voltam: 4350 g és 60 cm. Kép

Ma kivételesen tökéletes lett a CTG. Kép Elment a nyákdugó is, szóval tényleg alakulunk. CTG közben beszélgettünk a influenzajárványról és a látogatási tilalomról. Aztán mondtam, hogy remélem még ezt a pár hetet kibírjuk. Erre mondta a szülésznő, hogy hát én már ne nagyon gondolkodjak hetekben, hanem inkább csak napokban. Olyan izgi, én már úgy várom, hogy mehessek szülni. Kép

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Jesszusom Tünde! Nekem a nyákdugó után 2 órával már a hasamra pisilt a Trónörökös..

Ann! Nálunk hideg is volt, a szél is fújt, így nem hallottam a macsekot a kerékben. Állítólag a hideg is fogyaszt, több kalóriát égetsz el, mert jobban kell fűtened magad. Kép Meg ugye a szél+babakocsi erőnléti edzés. Kép
Ma nagyon rossz vagyok: telefonált a védőnő, és nem vettem fel. Hihihi. Kis öröm is öröm.

Fruzsika! Nem eltűnni!
Puszpusz D.
Detti

Tünde, nekem nyákdugó péntek - Hami kedd este. Kép Egyébként akkor elolvastam a szakirodalmat ezügyben, azt írta, h a leggyakrabban a nyákdugó után 1-3 napon belül... én nem vagyok egy átlag Kép

Dettikém, akko' sétáljunk ezerrel - vagy legalábbis én, mert velem lehetne fűteni egy egész társasházat KépKépKép
Jujjj de rossz vagy, szegény kis lelkes védőnéni KépKép

Naaa, legyen má új baba!!!! Kép
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!
Tündi, a húgomnak a nyákdugó után két hét, és tudod, még én is itt vagyok, pedig... Emlékszem, mikor javasoltad, hogy aludjuk át a vajúdás elejét. Még mindig van kedvem hozzá.
Veronika 39.
kóci

Sziasztok!

Tünde!
Hajrá!KépKépKép Nekem szombaton ment el a nyákdugó, kedden a magzatvíz.Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Hát lányok Hajrá!

Nekem se nyákdugó se magzatvíz! Viszont fájások azok igen ezerrel.

Ime egy kép a három hónaposról:

Kép
semese

Nekikezdek a szüléstörténetemnek (hosszu lesz):

2002.02.02-n éjjel 2-kor (jó kis időpont mi?) arra ébredtem, hogy a szokásos keményedgetések helyett most igazi fájásom volt. Elkezdtem mérni az időt és rendszeresen 17 percenként ismétlődött. Elterveztem, hogy mielőtt begyorsulna a szülés, de jó lenne hagyni a családot is aludni. Ráadásul a 8 éves lányomat is el kéne vinni reggel suliba.
Hát fájások nem sürüsödtek egyáltalán, de annyira fájt, hogy közben nem tudtam beszélni és kb. 10 mély be-és kilégzéssel tudtam csak elviselni.
Eljött a reggel felhivtam a szülésznőt és azt mondta, hogy mindenképpen menjek be Ctg-re. Igy elvittük a gyereket suliba és utána mentünk a korházba.
Ctg eredmény jó volt. Méhszáj egy kicsit megrövidült, de nem nyilt ki. ?Egy második babánál nem illik ilyen méhszájnak lennie? ?mondta viccesen az orvosom.
Aztán megbeszéltük, hogy hazamehetek és legkésőbb másnap reggel vissza kell mennem. Kifelé menet a doki megrázta a párom kezét és azt mondta neki, hogy szerinte ma még találkozunk.
Otthon a fájások ugyanúgy 15-20 percenként jöttek egész nap. Irtam is nektek ide, hogy mennyire ideges vagyok tőle. Napközben szépen megborotválkoztam és igyekeztem többször is WC-n nagydolgozni.
Egy órát pihiztem egy nagy kád meleg vizben is. (Detti ötlete alapján)
Egész éjjel nem aludtam és nappal is elég nehéz úgy aludni, hogy 20 percenként fel kell kelnem lihegni.
Délután 18.00 órakor rám telefonált a doki, hogy hogy vagyok. Elmondtam, hogy hihetetlen de már 16 órája ?fájok?. Azt mondta, hogy ebből bármi is lehet, de biztos ami biztos gyorsan lefekszik aludni és én is tegyem azt.
20.00 óra körül már 10 percesek voltak a fájások, de még mindig ugy éreztem, hogy nem indult meg. Le is feküdtem aludni.
22.00 órakor egyszer csak arra ébredtem, hogy a fájás mellé még egy erős bélgörcs is járult. Elmentem WC-re, de piszkosul fájt. Ekkor elkezdett sürüsödni a fájás, igy 23.00 órakor felhivtuk anyósékat, hogy jöjjenek át vigyázni a nagylányunkra. persze féjrem folyamatosan azt mondta, hogy ez csak kamufájás és szeretne még egy kicsit aludni. megjöttek anyósék és a család leült és folyamatosan engem nézett, hogy most mi lesz.
Rájöttem, hogy én fájás alatt kifejezetten ideges lettem, ha hozzám értek vagy beszéltek. Pláne, ha megpróbáltak poénkodni. Már azt kívántam bárcsak a korházban lehetnék!
Éjfélkor felhivtam a szülésznőmet és mondtam, hogy én már szülnék. Megbeszéltük, hogy 1 óra mulva talákozunk a MÁV korház szülészetén.
Az utazás számomra már nagyon gázos volt. Elkezdődtek az 5 percesek és ha fájás közben egyet döccent a kocsi, akkor sikitanom kellett, mert azt hittem, hogy kiesek a végbelemen.
Ezért a párom fájások alatt elakadásjelzővel megállt az M3-on Kép
Korháznál azt hittem, hogy elájulok. Nagy nehezen találtunk parkoló helyet a korházhoz közel, de kiderült, hogy a szokásos hátsó bejárat a mi a szülőszobához a legközelebb esik zárva van éjszaka. Majdnem sirtam! Már a földön görnyedtem a fájások alatt. Akkor vissza a kocsiba és háztömb megkerülésével megyünk a főbejárathoz. Erre 3 rendőrautó elzára az utat, valami NAGY-jármű áthaladása miatt. Kép
Szerencsére csak kb. 5 perc lehetett. Végül bejutottunk a korházba és egyszerre parkolunk le a szülésznővel. Ez azért volt jó, ,mert igy a portán nem kellett magyarázkodni.
A liftből már majdnem kuszva jöttem ki. De a szülésznő azt tanácsolta, hogy inkább állva szenvedjek. Itt már 2 percenként fájt. Szoval a szülőszobára érve levetköztem rám akarták tenni a Ctg-t. Én rászoltam az ügyeletes dokira, hogy először vizsgáljon meg és utána vagyok hajlandó mindenfélére. Megnézett és el is ámultak, mert bő 3 ujjnyi volt a méhszáj. Nekem nem fájt a méhszájvizsgálat. Azonnal rámtették a CTG-t és közben elkezdték felvenni az adataimat és állandóan mindenfélét kérdezgettek. mikor látták, hogy már nem nagyon tudok válaszolgatni , akkor gyorsan mentünk is a szülőszobára. Dokimnak telefonáltak, de tudtam, hogy neki is kb. 1 óra mire ideér.
??????..
Egyedül szültem akkor, úgyhogy a legszuperebb szobát kaptam. (ez már csak a szülés után tudatosult bennem ?) Megkérdezte a szülésznő, hogy szeretnék-e kádat, meg itt a ladba is, de én megláttam az ágyat és csak annyit mondtam, hogy most már le szeretnék feküdni.
Az oldalamon feküdtem felhuzott lábakkal. Az jól esett. Fájások közben csak a légzésre koncentráltam. a kezemmel erősen szoritottam valamit (vagy a párnát, vagy a férjem kezét) és alul meg elengedtem magam. Néha nem is került végig uralni a lgézést és akkor nagyon szenvedtem.
Egyébként jó volt mert éreztem, hogy tágulok. Volt , hogy már olyan erősen jött a ?kakilni kell? érzés, hogy nyomtam is, pedig nem akartam és nem is szabadott volna.
Ezek voltak a legrosszabb fájások és nem mindig tudtam tartani pontosan a szülésznő utasitásait. Ekkor már egy kis felső peremnyi volt a méhszáj és a szülésznő rátelefonált az orvosomra, ő meg pont akkor lépett be a szülőszobára. Szóval a dokim csak egy nagy fájásomat látta és a magzatburok még mindig ép volt.
A következő fájásnál már készültek a burokrepesztésre. Hát az a hosszu piszkavas nem nézett ki valami bizalom gerjesztően. Itt már elkelt a férjem segitsége, mert le kellett fogniuk a lábamat, hogy szegény dokit nehogy lerugjam. Egyébként nem a szúrás fájt, hanem az, hogy a görcs közben ugy tartsam magam, hogy ők is hozzám férjenek.
Elfolyt a meleg magzatviz, ami nagyon jó érzés volt. Egy kicsit enyhült is a görcs. Már csak egy rohamot kellett kiállnom és nyomhattam is. Ennek a hírnek nagyon tudtam örülni és bőszen el is kezdtem a fájások közben a nyomásokat. Éreztem, hogy mikor jön, szóltam a csapatnak és akkor körém gyültek. Kivülről megfogtam a lábamat és felhuztam, persze a lábfejemet néha neki támaszottam egyik oldalt a szülésznőnek másik oldalt a dokimnak is, a férjem meg emelte a fejemet. Egy fájás alatt kb. 3-4-szer kellett nyomnom és akkor tényleg meglepődtem, hogy éreztem, hogy hogy halad előre a baba feje. Fájások közben az a feszülő érzés ott maradt a lábam közöt ezért elég nehéz volt kibirnom, hogy ne nyuljak oda.
Egyszer azt mondta a szülésznő és a doki, hogy fájás nélkül is nyomjak kicsiket, ilyenkor beigazitották a kis fejét. A következő fájásnál meg inkább nem szabadott nyomnom. Ekkor próbáltak vigyázni a gátamra, hogy a gyorsan előretörő kis bucija ne szakitson szét.
Megkérdeztem, hogy mennyi van még hátra és azt a választ kaptam, hogy kb. 2-3 fájás. Ekkor összeszedtem minden erőmet és nagyon hosszut nyomtam. Erre a doki azt mondta, hogyha gyorsan nyomok még egyet akkor kinnt is lesz. Hát nem kellett könyörögniük. HUUUU DE CSUDAJŰÓ ÉRZÉS VOLT, ahogy kicsusszant és a meleg szétáradt a testemben. - Hajnali 2 óra 22 perckor.
Felmutatták és rögtön rámtették. Olyan jó volt átölelni! Amikor nagyon sirt, megszolitottam és erre kinyitotta a kis szemét, rámmosolygott és elhallgatott. Erre mondtam a dokimnak, hogy most már mindegy, hogy mit csinál velem, csak kommentálja és akkor megpróbálok nem ugrálni.

Kaptam is rögtön egy Oxytocin injekciot, hogy elősegitse a méhlepény leválását. Már nem éreztem több fájást, de kb. 5-10 perc mulva mondták, hogy nyomjak és megszületett a lepény is. Még ez is kellemes meleg érzés volt.
Megkértem, hogy én is had nézzem meg. Az egyik oldala hártyával boritott szürkéslila volt, a másik fele (ahol gondolom oda volt tapadva) pedig élénk vörös. Megvizsgálaták a lepényt és ugy döntöttek, hogy szükséges még egy kis tisztogatás belül.
Szoval egy rendes küretet is csináltak, de nem fájt. Megvizsgálták a méhszájat és a hüvelyt is , de nem volt rajta sérülés.
Megkérdeztem, hogy akkor nekem nem is volt gátmetszésem? De közölték, hogy a végén mégis kellett, mert nem birt már tovább tágulni a gátam. De csak egy kicsit vágtak.
Kaptam egy halom fájdalomcsillapito injekciot a gát tájékára és elkezdödött a varrás. Éreztem, hogy mikor szurkáltak, de ez sem volt nagyon éles szurás, csak szurkálgató.
Addig a babát lemérte a szülésznő és csak letörölgették róla a szutyit, de nem fürdették meg azonnal, hogy a maradék magzatmázat had szivja be egy kicsit a bőre.
Utána megkaptam a kicsi babát magam mellé, de annyira remegtek az izmaim, hogy először még nem engedték, hogy megszoptattassam. Betakargattak takaroval és kb. 10 mulva sikerült is megszoptatnom. Még két órát töltöttünk a szülőszobában megfigyelés alatt és hajnali 4-kor áttoltak a szülészet kortermébe.
Annyira fel voltam spannolva, hogy már nem is tudtam elaludni. Gondolom az endorfin bomba miatt! Szerencsére a szobatársaimnak a babái megéheztek hajnalban és ők is felkeltek szoptatni, igy egyböl elkezdtünk beszélgetni.
Összbenyomásom: Ahoz képest, hogy milyen döcögösen indult, nagyon örülök, hogy a szenvedősebb részén ilyen gyorsan sikerül tul lennem.
Sikerélmény volt számomra és jó érzés volt megélni egy igazi természetes szülést a maga fájdalmaival és gyönyöreivel.

fiona
fiona

Sziasztok Kismamák!!

Atyaég, de rég jártam már erre!! CSak olyan jó nosztalgiázni egy kicsit így a háttérből olvasva Titeket!! Az én kisfiam azóta már bizony nagy 22 hónapos legényke!! Pocakosságom idején én is mindennap itt lógtam!! Kicsit irigykedve olvasom most is a természetes aggodalmakat és örömöket!!

Mindenkinek nagyon szép babavárást és könnyű szülést kívánok!

Ajánlani szeretnék Nektek egy szülés utáni időszakra szóló könyvet, amit az utóbbi egy évben írtam és most jelent meg. Minden benne van, amit jó tudni vagy amiről jó olvasni a kisbabás anyukáknak. Magáról az ANYÁRÓL szól szülés után sok hasznos info-val- Szeretettel ajánlom Nektek! A címe: A fogyásról és a jó közérzetről SZÜLÉS után.

Nézzétek meg ezt a linket:
http://www.lpi.hu/konyvek/konyvek_kismama.htm

Üdvözlet a Pocaklakóknak is!

Mummy
mummy

Drága Fiona,

nagyon jó volt olvasni a születéssztorit, szerintem nagyon "szép" volt, de mivel kissé "húzósnak" tűnt, gyorsan benyomtam még egy kis CaulophyllumotKép

Csók,

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

És íme Niki születésének történeteKép

egész nap görcsölgettem és délután meglepődve tapasztaltam, hogy elment a nyákdugó. Ezek után izgatottan vártuk, hogy vajon mikor indul el a szülés. Gyors közvéleménykutatás után kiderítettük, hogy akár még aznap elindulhatott volna, de még 1 hét is eltelhetett volna a nagy találkozásig.
reggel hihetetlen sokat mocorgott Niki a CTG-n, 1-2 összehúzódás jelezte, hogy már készülődik odabent valami, így a vizsgálat után továbbra is izgatottan mentünk haza, várva a szülést.
este még befejeztem a nővéremék immáron megszületett kisfiának kötött kis együttest, miközben a már megszokott keményedéseket és görcsöket éreztem, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Ezután elaltattam Zsanit, majd a férjemnek elpanaszoltam, hogy ez a Kismanó sosem akar már kibújni, pedig számításaink szerint éppen ma kellett volna megszületnie. Alig, hogy kimondtam ezeket tompa pukkanás mellett erős nyilallást éreztem, amit még sosem. Szóltam is a férjemnek, hogy ha most nem folyik el a magzatvíz akkor sosem. Néhány másodperc múlva boldogan tudattam az éppen a szg.-en játszó férjemnekKép, hogy eljött az idő, ekkor éppen 1/2 11 volt. Igazából az ember sosem tud erre felkészülni, pedig már minden készen volt az induláshoz, de mégis remegett kezünk-lábunk az izgatottságtól. Ezután tökéletes rendszerességgel jöttek a fájások először 5, majd 3 percesek, de maga a fájások elég rövidek voltak Azonnal mentőt hívtunk, majd előzetes megbeszélés szerint áthívtuk a szomszéd nénit, hogy vigyázzon Zsanira, amíg mi a kórházban vagyunk. Kb. 10 perc alatt itt is volt a mentő, miközben lökésszerűen kisebb-nagyobb mennyiségben folyamatosan jött a magzatvíz a rendszeres fájások hatására. 11-re már a kórházban is voltunk, majd felvették az adataimat és felküldtek a szülőszobába. Ott megvizsgált az ügyeletes doki és megállapította, hogy a helyzet odabent változatlan: zárt méhszáj, na jó 1 ujjbegynyi.Kép
előkészítés után elfoglaltam az ágyamat és végre bejöhetett a férjem is, hogy együtt vajúdjunk. Számomra nagyon gyorsan teltek az órák, viszont a 3-5 perces fájások között mintha hetek teltek volna el, még aludni is tudtam.Kép Közben a fájások után továbbra is szépen folydogált a magzatvíz. Kb. 2-3 óránként váltakozva volt állandó 3 illetve 5 perces fájásom, de a szülésznő szerint nem voltak elég erősek és hosszúak. Időközben a szülésznő megágyazott a férjemnek a másik ágyon, így 1 órácskát ő is tudott aludni.
Hajnal 4-kor megvizsgált a szülésznő és 1 ujjnyinál tartottam, ami ugye nem sok előrehaladást jelentett. Tovább vajúdgattunk, miközben a férjem kipihenten szórakoztatott engem.Kép
Reggel 8-kor megvizsgált az ügyeletest leváltó doki és megállapította, hogy a helyzet változatlan, vagyis haladtunk valamelyest, mivel a méhszáj elkezdett puhulni.
10-kor ismét megvizsgált és kiderült, hogy elsimult a méhszájam, azaz ezután jön a tágulás további része. A vizsgálat után elmondta, hogy akkor most bekötik nekem az oxitocint. Döbbenten mondtam neki, hogy a orvosommal megbeszéltem és tudtommal nem kaphatok oxitocint az előző csaszim miatt. Erre a doki csak morcosan megjegyezte, hogy milyen jól informált kismama vagyok és elment. Néhány perc múlva az osztályvezető főorvossal jelent meg és az ő engedélyével bekötötték az oxitocint. Férjemmel reméltük, hogy nem lesz semmi baj, hiszen a főosztályvezető döntésével a minimum adagot(3ml/óra) kaptam. Természetesen az előző lányommal sem hatott az oxitocin, így most sem vártunk többet. Kb. 2 órán belül először 6, majd 12ml/órára emelték az oxitocint, amit férjemmel csak döbbenten figyeltünk. Kérdésünkre csak kurta választ kaptunk, hogy nem lesz semmi baj ebből. Lassan 12 órája nem ettem nem ittam, ezért egyre álmosabb lettem. Annyira megörültem, amikor megkérdezték éhes vagyok-e, de sajna csak egy kis cukrot és sót kaptam 1-1 infúziószacsiban.Kép Gyorsan meglett a hatása: felpezsdültem és elmúlt a szomjom is.Kép
12 óra körül kezdtem érezni a rendszeres fájások után valami hihetetlenül más jellegű és erősebb fájdalmat, mintha tüzet raktak volna a pocakomban és ha Niki megmozdult csak erősödött a fájdalom. Egyszerűen mardosni tudtam volna a férjem tenyerét, de nem akartam neki fájdalmat okozni, így csak jó erősen szorítottam a kezét. 14 óra körül ismét megvizsgáltak és 1,5 ujjnyinál tartottam. Így ment ez 15 óráig, de már a végén annyira elfáradtam ettől a fájdalomtól, hogy csak a férjem vállán pihegtem. A CTG alapján a méhösszehúzódások már állandóan a maximumot verdesték, de ez korántsem okozott akkora fájdalmat, mint a másik.(utólag kiderült ez a hegszétválásommal járó fájdalom voltKép)
15 óra körül végre "megkegyelmeztek" nekem és végleg császár mellett döntöttek. Az orvosom láthatóan nagyon zaklatott volt a történtek miatt(ő az elejétől fogva teljesen ellene volt az oxitocinnak), de egy főosztályvezetői döntés ellen nem igazán lehetett mit tenni. Sőt tudtommal 2 orvos aláírása szükséges a császárhoz, de csak ennyi tortúra után sikerült beszerezni a 2. aláírást. Előkészítettek a műtétre(katéter), a szükséges infúzióadagot már rég megkaptam, így nem volt akadálya az azonali műtétnek.
16 órakor besétáltam a műtőbe, a orvosom tréfásan meg is jegyezte, hogy pórázon tartanak?Kép(mivel az egyik műtős a katéteres zacsimmal a kezében "sétáltatott" át a műtőbe) Annyira muris helyzet volt, csak gondoljatok bele a látványba.Kép Egy szál pendejben, kénytelen-kelletlen összekötve a műtőssel.Kép Hát igen, nagyon nem ugrálhattam.Kép
Nemsokkal ezután 1-1 fájást megvárva, megkaptam a gerincérzéstelenítést, majd elkezdődött a műtét. Niki 16:13-kor megszületett, majd néhány perc múlva bebugyolálva odahozták nekem. Óriási hajjal és gyönyörű szemecskékkel pislogott felém...szóval ismét átélhettem ezt a csodálatos pillanatot.
A műtét részleteivel nem akarlak untatni benneteket, de valahogy én már akkor sejtettem, hogy valami nincs rendben. Nemsokkal miután kivittek az örzőbe odajött a orvosom és alátámasztotta a gyanumat: a hegem teljesen szétment, ő még ilyet életében nem látott és kb. még 10 percem lett volna, hogy a méhem teljesen szétrepedjen. Mellesleg miután felnyitottak döbbenten látta, hogy a kis Niki fülecskéje már a hashártyámon kívül volt. Most derült ki az is, hogy a medencém belül olyan szűk, hogy soha sem lettem volna képes normál úton szülni, mivel max. a baba feje búbja fért ott el.
Szavaival élve: "Van miért hálát adnunk!"

A történtek ellenére őszintén elmondhatom, hogy senkire sem haragszom, a szülés élményét így sem veszítettem el, sőt! A műtét után még a műtőben az első kérdésem az volt a orvosomhoz, hogy a 3. babát is kibírná-e a méhem?Kép
Egyedül Istennek, az orvosomnak és a műtétnél segédkező orvosnak tartozok örök hálával, amit értünk tettek.Kép

Kívánok minden kis és nagypocakosnak komplikációmentes és csodálatos szülést!Kép

Szilvi
sztigris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: