A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Linda: ha 3 év alatt nincs változás az oltásoknál akkor nincs olyan kötelező amikor egyszerre 2-t kapnak. 3 éve változott meg a rendszer.
Valamit félreértett a barátnőd.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na már megint laptető. Kell nekem ennyit dumálni. :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titanilla hú most megnyugtattál. Ennek örülök. A barinőmnek már nagyobbak a gyerköcei, a kisebbik is 4 éves lesz, akkor lehet hogy annak idején még volt.

Kép
linda24

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 18:22-kor.
Vendég

linda!
én a pneot beadatom előbb. inkább szurják 3-szor, minthogy késő legyen.
ha belegondolsz most még ő észre se veszi hogy kettő vagy egy bökés... mármint nem emléxik rá később...most még nem tudja azt hogy "aha! az a néni szurt meg a multkor is és sirni kell"
szerintem most még nem foglalkoznak azzal hogy bögdösik őket. nem is tudják hogy mi az... csak azt hogy hoppáá éreztem valami kellemetlent és sirással fejezik ki!
szóval én minél előbb beadatom, mert "elég egy rossz mozdulat" és megvan a baj!
mi nagyon sok helyre járunk és nem akarok kockáztatni!!!!

Kép

Kép
timi1982

inkább arra kell odafigyelni hogy tul sok oltást se kapjon az allergia kialakulás miatt, és nem arra kell figyelni hogy hány bökéssel jár...
persze ez az én véleményem!!!

Kép

Kép
timi1982

Jó reggelt!

Én vagyok az első?!

Kép
szly27

Úgy látom, megint állítgatni kell az időzónát! Amúgy most 7:30-van. Nem keltem azért olyan korán!

Kisasszony még alszik! Este 9 óta. Roli issza a kakaóját, én meg pötyögök.

Én is beadatom a pneumot, már kapott is egyet 4 hónaposan.

Linda! Régen volt az, hogy kettőt kaptak egyszerre, de már megváltozott.

Jó talit mára csajok! Itt úgy tűnik napos idő lesz!

Titi! Nagyon szépek a gyerkőcök! Olivér milyen kicsi még a képeken, nagyon aranyos. Hasonlítanak a fiúk, de azért már kezd látszódni a különbség. Levi sokat nyúlt!

Vidokata! Ne hagyd magad, erőltesd a szopit, mert különben fejhetsz és az macera, meg nem lesz annyi tejcsi. Barátnőm is így járt, a kicsi üvölt, ha szopizni kéne, de ha meghallja a mellszívó hangját szépen kivárja és megissza üvegből.

Kike! Milyen volt az éjszaka?

Kép
szly27

Jó reggelt!

Én még fél kómában, Dundi is ébredezik.

Szly!
A barátnőd gyereke már ilyen rafkós? :shock:
20150601134430

Sziasztok, bejelentkezek én is!
A héten nem tudom, hogy mennyit leszek, mert vendégünk van, de majd próbálok lépést tartani veletek, meg néha helyzetjelenteni.
Nekünk éjszakánk ugy-ahogy elment. 8-kor már aludt, és mondjuk megébredt 11-kor, de akkor evett még fél cicit, és igy aludt 4-ig.... ugy fél 6-ig egész jó volt....utána meg elkezdett dumálni. De komolyan mondom be nem állt a szája! :) Aztán 7-kor meg már át is öltöztünk, mert bekakilt, így 7-kor indult a mai napunk.

Ma délelőtt piac lesz a program. Addig még gyorsan főzök egy gyümölcslevest.

d.dodó

Szia Viki!
Hát igen és igényli mindenkajakor a 200 mlt. Már fél kg-al több mint Jázmin, pedig Jázmin sem kicsi és ő még 6 héttel fiatalabb is.

Kép
szly27

Dodó! Jó piacozást! Mi is megyünk minden szombaton.

Kép
szly27

Sziasztok!

A tali holnap lesz, nem?
Végül a Margitsziget melyik oldalán?

Aludni megint nem sokat....
Szly irigyellek! (de Zsuzsi is ilyen volt)

Kata utaltam!! Köszönöm!

Kép
Kép
patr

sziasztok!

Én most gyorsan kérdeznék valamit, aztán megpróbálok hamar visszaolvasni...

Nekem tavaly tavasszal volt kettő teniszkönyök műtétem. a kezem azóta sem az igazi, sajnos valami nem stimmel, bár a 2. műtét után az a jellegzetes fájdalom megszűnt...
EDDIG.
Mert már néhány napja ismét fáj, de sajnos nem is kicsit.
kímélni ugye nem igazán tudom, mert kettesben vagyok Emmával, muszáj felemelnem.
Megkérdeztem tegnap a dokimat, hogy a szopi mellett milyen fájdalomcsillapítót használhatnék, és ő a Flektor tapaszt ajánlotta.
Felragasztottam a kezemre, de nem mertem Emmát megszoptatni, most tápit kapott, mert ugyan nagyon bízom a dokimban, de ezzel kapcsolatban fenntartásaim vannak...

S O S!
??
Vendég

Jaj, tényleg! Bocsi, nehogy valakit félrevezessek! Tényleg holnap lesz a tali4 De akkor előre jó talit! :lol:

Kép
szly27

Marcsi! Fogalmam sincs! Mit ír a tájékoztató? Jól vagytok?

Kép
szly27

a tali holnap lesz.
hat nekem mindket oldal jo, egyszerubb az arpad hid felol, buszrol, buszra, gyorsabb metroval kossth ter gyalog sziget.ezer fele odon mehetmek de igy kell legevesebb emelgetes, jegy...
de akkor szerintem arpad hisig megyek s onnan a 26os(azt nem ismerem:( , de csak menni fog)
Vendég

marcsi: hat nem nem mertem feltenni a flektort, de fogalmam sincs szabad e
Vendég

Marcsi!
Nem tudom, én a derekamra nem mertem használni!

Van valakinek rugós bébi hintája? Most olyat keresek a tesz-veszen! Érdemes?

Kép
Kép
patr

Kata: nalunk szokott lenni ilyen nem kell a cici de ehen halok dolog. Mondjuk altalaban nalunk bejon a cui utan becsembeszem a cicit dolog, vagy a mas helyen mas pozban. Ha mar sehogy nem megy rarakom a pelenkazora( az nala az oromkodes szent helye) folehajolok es ugy nagyon vidaman megeszi azt is.
Csak nalunk az a baj hogynagyon keves van es olyan visitast rendez le, ha o meg ehes( es en balag mindig azzal szamolok, hogyhatha van eleg tejcsi es nem keszitem el elore a tapot :oops: , ezert kerdeztem meddig kell forralni a csapvizet)
Nem tudom Dorikanak mi segitene, kiserletezni kell:)
Vendég

A tájékoztató azt írja, hogy várandósság idején a 6. hónaptól nem javasolt, de ennyi...
szoptatásról szó sincs... :?

Én felraktam, mert kezdtem a falat kaparni, de nem merem megszopiztatni...
lehet, meglátogatjuk a védőnőt, és nála is rákérdezek.
Persz orvos mondta, de mit tudhat egy sebész a szoptatásról...Jó, orvos ő is... :roll: nem tudom... :shock:
Vendég

Marcsi! Szerintem meg a védőnő nem tud semmit. Bár az enyém most jött ki a fősuliról, lehet ezért mondom. A tied lehet jobb.

Kép
szly27

sziasztok!

Áron az ölemben,rohanok,csak ANYJUK-nak akartam írni,hogy én minden reggel elkészítek 3 cumisüvegbe forralt vizet és mikor kell a tápszer akkor csak meglangyítom a mikróba,bele a táp és már ehet is!
Régóta így csinálom,szerintem egy éhes baba sem bírja kivárni amíg lehül az a rohadt forró víz!
Na most húzok,nemsokára jön Anyós,holnap Apa is itthon lesz és Anyu is egy hétig!!!

JUPIJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

Azért majd még jövök!

Pussz

Kép

Kép
ibm

jajj ami halas vagyok! szuper otlet, nem hiszem el, hogy ez eddig nem jutott eszembe :oops:
Vendég

hozzataplalasrol: ha valamelyik etel allergias reakciot valt ki, az miben mutatkozik meg? pottyok?
de az almara ugye nem lehet? mert tegnap este pottyok voltak a hatan meg az arcan, mara mar nincs.
lehet a furdeto? mert az uj, eddig jj volt most nivea.
Mit tegyek? hagyjam el ma a furdetot, de adjak almat hogy kideruljon?
Megy ugy a jovore nezve is kerdem, mibol tudom hogy egy bizonyos etellel alljak le( azon kivul ha nem izlik neki es a kepembe kopi az egeszet)?
koszonom elore is, es bocs ha nagyon suletlenseget kerdezek!
Vendég

nezem a lehetosegeket a szigetre valo kijutashoz, hat egy biztos en 10re nem tudok odaerni, ahhoz 9kor kene elindulnunk itthonrol, es ha egy atlagos napot nezunk 9re epp hogy Anna kesz, de akkor meg nincs rajtam ruha, ....lehetne mondjuk 10.15-20?
mert nekem 10 percenkent indul innen az orsrol a busz, es min fel ora az arpad hidig es akkor meg onnan a 26os.
Vendég

es csucsszuper mert pont 8.48 es 10.08 kozt nem indul alacsonypadlos :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :shock: :? :twisted: :evil: :x
Vendég

26osbol a10.03as es a 10.18as alacsonypadlos :D
Vendég

Tami - én mindig pofátlanul megkérek valakit hogy segítsen megemelni a babakocsit. Nálunk a héven van 3 jó magas lépcsőfok, azon esélyem sincs egyedül...
Vendég

Egyébként jó reggelt! :D

Titi - köszi az útba igazítást, jól írtad le, remélhetőleg megtalálom! Igyekszem odaérni időben, de nekem bazi hosszú lesz az út, úgyhogy nem garantált hogy pontos leszek :?
Valaki esetleg jön a Jászai felé???????? 8) :lol: :lol:

Ami - Ti nem jöttök be holnap a talira? Olyan jó lenne!! :D

Éjszakánk jó lett volna ha Nórin múlik, de éjfélig vasaltam, aztán f4-kor etettem és utána alig bírtam visszaaludni. Lehet beszerzek én is egy olyan homeos bogyót amit Viki írt.

Marcsi - én a flektor kencét nem mertem használni mert már nem volt meg a tájékoztatója de ha a tapaszra nincs rá írva semmi, akkor gondolom lehet mellette szoptatni.
Vendég

Csak két mondat:

Marcsi, nyugodtan szoptass, nem szívódik úgy fel!

Tamara Te meg hagyd el az új fürdetőt!!!

Kép
andkata

koszi Kata
Vendég

hu ma milyen szep ido van!
remelem holnap is ilyen lesz!
Vendég

migrenre mit lehet bevenni? Ejjel igen durvan gorcsolt a fejem, es most sem vagyok a topon:( mintha masnapos lennek, kb ugy erzem magam:(
fogalmam sincs mi ez de szornyu( kb megmozdulni sincs erom)
Vendég

Sziasztok!

TEgnap voltunk tesómékkal a konduktor ismerősünknél, nagyon jó volt! Nati és unokahúgom élvezték, bár Laura kicsit elfáradt a végére. Kell majd mindig tornáznia, mint anno Ottónak. Natinak hál'Istennek a torna csak szorgalmi feladat :D
Képzeljétek, egy konferencián ad ma elő a konduktor, és Otinak egy régi fényképe lesz az illusztráció :D

Marcsi: jobbulást a könyöködnek! Ha nem bírnám tovább, biztosan használnám a tapaszt.

Lányok, nekem nem lesz jó a holnapi tali, de nektek nagyon jó időt kívánok!

Anyjuk, nálunk még az sem biztos, hogy a kiírt időben alacsonpadlós közlekedik. Sztem se várj rá, minden járművön vannak izmos férfiak vagy együttérző anyatársak. Ha nem maguktól, hát meg kell kérni őket - bár ez inkább a pasikra vonatkozik.

Amitől kifeküdtem: az nlc-n valaki indított egy zöldségleveses topikot, amiben arról panaszkodik, hogy a receptes oldalakon nincs egy jó zöldségleves recept... basszumpepi, akkor miért nem nyitja ki a hűtőjét???? :shock:
másrészt jó, hogy ez a legnagyobb problémája...

megyek, kis házitündérkedés mielőtt Picike fölkel, aztán rongyolok én is a piacra, turiba...

Kép
Kép
bondi

mokas lehet az a topic:) igazan eszembe se jutott meg zoldseg leves receptet keresni, es olvasni:) valahogy az tipikusan az a kaja, hogy bele mindent ami van itthon :oops: es erdekes mindig jo lesz!
Vendég

Bondi!
Elhiszem h büszke vagy Otira!

Az nlc-n én is sokszor kiakadok, pedig sokat fórumozok ott.

Közben kiganéztam a fürdőt, wc-t, konyhát. Most reggelizek míg Dudo alszik. Ha felkel jöhet a porszívózás.

Itt nyomi idő van. Kép
20150601134430

Meg azért sem értem h miért nyit eről topikot, hisz ott a barátunk a google + annyi receptes oldal van :roll:
20150601134430

Szép napot :P

Viki :P
Köszi, kicsi királyfim nem lázasodott be, csak irtó nagyokat aludt. De. 2ó45 percet, és du. is 2 ó 45 percet, majd este füri előtt még 30 percet :D Jókedvű nagyon!!! Továbbra is imádom :D :D :D Dundusunkat te még méred naponta, vagy csak hetente?

Vkata :P
Sajnálom a szopi gondot :( Ez tipikus szopisztrájk :? Nekünk is volt kb.3 hétig. Próbáltam elvonulni külön szobába, csend, összebújás, fekve szopi. De így is gyorsan evett, és sírt előtte-utána, feszegette magát... De eröltettem a szopit, üvegből nem mertem adni, mert féltem, hogy átszokik, én meg úgy vagyok, mint Akata, tuti annyit nem tudnék kiszívni neki :( DE MEGOLDÓDOTT!!! Úgyhogy fel a fejjel, ne add fel!

Wera :P
Szóval ti merészen már mernétek vállalni a következő babát? :shock: Hú, de bátrak vagytok. POntosabban te, mivel azért egy anyának többszöröse jut a "jóból", mint egy apának... Hú, nagyon izgi!!! Drukkolok, de azért egy pár hónapot még jó lenne, ha pihizne a szervezeted. Főleg, ha a köv. terhesség eleje hányós, álmos, szédülős lesz. Azt egy örökmozgó Bugrival nagyon húzós lenne végigcsinálni :roll:

Linda :P
Lilu a 15 hósnál kapott 2 combba. Hát, nem mondom, hogy nem bőgtünk, mert bőgtünk. mindketten :( De ez már megszűnt!!! Nincs ilyen!!!
Mi 6 hósan kapjuk a pneumo ellenit.

Marcsi :P
Jobbulást a könyöködnek!!!

Dodó :P
Drága kis Lizy!!! Sajnálom, hogy így megviselte őt az oltás. Nekünk most kezd csak bepirosodni a BCG :shock: Nem mondtak rá semmit. Majd még rákérdezek!

Na, szaladok tovább!!!

Véda
Vendég

Sziasztok lányok!

Ilyen szép időt kívánok a holnapi talihoz Nektek, ragyogó napsütés van!

És megjöttek az emberek, csinálják a színezést! Lesz végre színünk!
Csak tavasz óta áll itt a festék, de mindegy, végre ideértek!

Tegnap itt volt barátnőm a majdnem két éves, nagyon édes kislányával, akkorát esett a kiscsaj, arccal le a járólapra nekem magasból, majdnem én bőgtem el magam. Fura lesz, ha majd a mi kis törpikéink csetlenek-botlanak, nehéz lesz ezeket az eséseket megszokni.

Délután meg csavarogtam az ŐRsön, vettem pár dolgot. Tök fura, hogy bemegyek a H& M-be és egyből rongyolok hátra a babcuccokokhoz, a női ruhák meg hidegen hagynak.

Marcsi, nekem is kezd fájni a könyököm, eddig én se mertem használni semmit, deha Katánk is azt mondja, h lehet, neki elhiszem.

Kép
teó

Ja, és bizti figyelmetlen voltam, de kinek kell még baba-ügyben szorítani Werán kívül? Valaki még mintha írta volna... :roll:

És összebújás ügyben én tuti túlteszek mindenkin. Nekünk irtó kevés lehetőségünk van a 2 gyerkőc mellett, amikor meg van, hát... Őszintén mondom pár perccel több alvás nekem most többet ér egy kis összebújásnál. Apa megértő, bár meglehetősen buja tekintetekkel illet mikor fürdöm. Lehet, egyszer elkap :shock: :oops:

Véda
Vendég

kicsi turcsi bubacskam belaudt:)

Kép
Kép

rem kenyelmes lehet, szegenyem ossze visza lesz gyurodve mire felbred...ez a legujjabb a szundikendonek nem a kendo reszen alszik, hanem az alltkan :shock:
Vendég

kerdes: Annamnak az egyik szeme sarkaban megrepdt eg hajszale. ez mitol lehet? es ez mar sosem fog elmulni neki? Egy halvany lilas rozsaszin folt van neki, es mintha naprol napra sotetebb lenne. :?
Vendég

Véda!
Hagyd magad apánál! ;)

Mi hetente 1szer mérünk, ált. péntek este, mert pénteken született a ded.

Hajnalban néztem az iwiwes fotóitokat (nem tudtam visszaaludni szopi után).

Lilu egy szépség!!!!
20150601134430

Sziasztok!

Lányok! Most csak SOS tanácsért jöttem. Tápszerből melyik volt a nyerő? Azazhogy melyik volt az, amelyik nem keserű és minden babánál bejött?

Csakmert tejcsi gondok adódtak. Éjjel a fagyasztóhoz kellett nyúlnom. :cry:
Megyek egyre a védőnőhöz, de szeretnék több ajánlást hallani. Bevallom a tápis hsz-ek nem nagyon maradtak meg. :oops:

Előre is köszi mindenkinek a válaszokat!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!
A BEBA HA nekünk bevált, elég édes. De ne nyúlj rögtön táphoz!!!! Fejjél sokat és tedd mellre Levit!
20150601134430

Viki! Igyekszem még mindent megtenni amit lehet, fagyitej is van néhány napra elegendő!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

nekunk is Beba ha, bar ezen kivul cak hippet probaltunk.
na az a bebanal sokkal rosszabb!
de eygeterek Vikivel, legyen otthon, ha megnyugtat, de ne adj neki! foleg amig van a fagyasztoba!
inkabb a fozikbe ne jusson majd tejci( nekem sem lesz benne soha hisz egy csepp sincs lefagyasztva) de kapjon tejet amig csak lehet!
Vendég

Úgy néz ki, hogy holnap mi is tudunk menni. Bár nem tudom, hogy hol és hogyan fogom megetetni Levit, de megyünk.
Ha nektek az jó, akkor mentsétek el a tel. számomat és megint egyeztetünk azzal aki késöbb ér oda, hogy éppen hol járunk, hol szálljon le a buszról, vagy 10-kor üzen, hogy merre jár kb. mikor ér oda.
06-30-515-0938

Kép
Kép
Kép
titanilla78

anyjuk, nekem azt javasolták, hogy egy hétig CSAK ugyanazt adjam amikor elkezdek hozzátáplálni, így egyértelmű hogyha allergiás. Mert ha egyszerre több is van, akkor nehéz kiszűrni hogy melyikre lehet...

Tegnap voltam sétálni az egyik itteni ismerősömmel, akinek két éves lesz a gyereke. Kérdezte, hogy melyik védőnőhöz járunk. A neve hirtelen nem ugrott be, de elkezdtem körülírni. Erre mondja, hogy ja, a sátánka? :shock: :shock: :shock: Mondta, hogy a kismamák csak így hívják a környéken... :)

Összebújás... Nálunk szerencsére jól működik a dolog. :) Szerintem jobban mint valaha. :) (múlt hónapban kicsit izgultam is, hogy nem leszünk-e többen, de aztán megjött. :) Legalább valami nekünk megy jól. :)
Ja a kisbetűről meg annyit, hogy azért nem írtam azzal, mert szerintem azt tuti hogy mindenki elolvassa, csak tök nehéz kibogarászni. Így egyszerűbb. :)

Tegnapi sztori: vettem zacskós tejet. Hazaértünk, leesett az udvaron és nem durrant szét. TÖkre örültem neki és pont azon gondolkoztam hogy milyen jó hogy mostmár ilyen erősre csinálják őket. Addigra beértem és persze megint leesett... Persze ezt nem élte túl úgyhogy takaríthattam a liter tejet a padlóról...

Ébredés van, húzok.

KépKép
muffin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: