A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Szia Adri!

Pécsvárad??? Akkor a következő babatalin itt a helyetek :wink:
Örülök, hogy Dorcával közben minden rendben lett!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hali!

Adri, akkor tényleg a csillagok a ludasak. Enyje-bejnye ezekkel a világító bizgerálókkal, nem hagyják a csemetéinket. :-)
Lánykáddal akkor már minden okés?

Bende, most esett le, Tömlő utca, Sényi doktornő?
Családi jóbarátunk, mindig Ő kezelt engem, sőt 4 éve a felnőtt szemműtétemkor is ő fedezte fel a baj okát. Anyajegy volt a szemgolyómon, azt kellett kivágni, de csak ő vette észre. Össze is hívta az összes rezidenst, ott mutogatta,mert annyira ritka.
Szóval, ha ő akkor tényleg nyugodt lehetsz, szuper diagnoszta és nagyon nagyon jó orvos(mármint emberileg is)!!!!Szólj, ha segíthetünk vmit!

Sziszka, azért én és a cicijeim ennyire nem örülünk a fogacskának! :wink: :lol: de köszi!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró! Ne félj a fogacskáktól! :wink: Dominiknak már fél fogsora kint volt, mikor még mindig szopizott. Az alsó két fogát meg nem is érzed szopi alatt, mert a nyelve eltakarja :D És nyugi a felsők sem lesznek olyan szörnyűek, mire kibújik majd neki teljes nagyságban a foga, addigra hozzáedződsz! Ha meg nagyobbacska lesz Levi, és harapni akar, legyen készenlétben az ujjad. Én mindig mondtam Dominak, hogy ne harapjon mert az fáj (bár neki az első foga majdnem 9 hónaposan jött ki), és ha harapott akkor elvettem tőle, szépen elmagyaráztam neki, hogy ezt nem szabad, utána folytattuk a szopit, és nem volt gond. Hajrá fogacskák!!! :wink: :lol:
Adri! Jobbulást a szemecskéknek!
Gabinak pedig nagy gratula a + tesztért, (az előbb lemaradt, bocsi :oops: )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Adri, üdv itt, végre nem csak olvasóban! ;) Gratu Dorcihoz, és mennek a drukkok, hogy minden okés legyen a kislányotok szemecskéivel!

Aproo, ez nem semmi, megvan a fórum első fogas babája! ha sikerül fotózd majd le, hogy milyen egy ilyen kis prüntyőke foggal! :) gondolnám, hogy azért kell még pár nap, hét, mire teljesen kijön, vagy!? mennyire sikerült már áttörnie az ínyét? ha az ujjaddal hozzáérsz, akkor már karcol? vagy csak nagyon kemény és dudris? komolyan érdekel!

betegségnek nem örülök, és annak sem, hogy megint nem tudunk talizni! :(

sophie27

ZSófi, én még most sem hiszem el, h. az egy fogacska. Mert nekünk nem dudris, alig keményebb, mint máshol. Képen sztem nem is látszana. Nem tudom, mennyi idő alatt nő ki teljesen, most tényleg olyan, mintha egy fehér szösz tapadt volna oda. :roll: :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszönöm a meghívást Sziszka, de egyenlőre még nem vagyunk szalonképesek. Az utcára csak ritkán megyünk, mert annyira fényérzékeny Dorca szeme, hogy fáj neki, csak a lakásban, lehetőleg tompa fény mellett aktív.

Valamint kissé problémás az étkezésünk is, csak a pelenkázón félig kibontva tudunk enni hasfájás nélkül. Hagyományos pózban csak 20-60ml-t tudunk megenni, utána sikítunk a fájdalomtól. De ha továbbra is szépen javulunk, elképzelhető, hogy mi is ellátogatunk majd egy talira!! Addig is mindenkinek jó talizást!!!!!És köszi a jókívánságokat a szemecskéknek, ránk fér!

Adri
koadri

Köszi lányok a bíztatást, de sajna még nem sikerült megnyugodnom...
Érdekes h a levél keltezése szept. 12, de a boritékon meg a pecsét okt. 31, szóval első gondolatom a drága magyar posta volt, de ezek szerint a klinikán elfelejtették feladni. Azért ez elég durva, h van egy ilyen probléma, amit ki kellene szűrni, vagy ha tényleg van akkor kezelni, és nem történik 2 teljes hónapig semmi. Most ezen töröm a fejem, h mi van ha elkéstünk, és mondjuk nem teljesen hiányzik ez az enzim, hanem részlegesen. Mert tünet lehet a hajhullás és az izomgyengeség. Nononak erősen hullik a haja, és hason sem tartja 4-5 percnél tovább a nyakát, fejét :cry:

És persze a gyerekorvost sem tudtam még elérni, h mit csináljak.

Zsófi, adna ő beutalót, csak mindenképpen a heim pálba akar küldeni, ahol a csípőnket is szűrték, és 2 hónappal későbbre kaptunk csak időpontot...na én nem akarok annyit várni. :roll:

Jaj, ami még kikészített, h Noel most sírt torka szakadtából egy teljes órán keresztül, nem lehetett megvigasztalni, és a végén majdnem megfulladt, fel kellett kapni, mert már majdnem megfulladt annyira kiabált...én is bőgtem vele együtt...
lehet h az oltás miatt?
Volt nálatok ilyen?

pöttömpanni

Pöttöm, a sírás ismerős, sokx nem lehet tudni az okát, hidd el.

Beutalót meg akkor kérjél sztem erőszakosabban, a Budai sem rossz, nagyon kedves az UH-s bácsi és ingyenes ott is.

Hajhullás: nálunk annyira erős, hogy ha leveszem a sapit ki kell ráznom ami belül van, a 4-5 perc fejtartás meg irtó sok ám. Azért vedd figyelembe, hogy még csak 3 hós, és a saját korabeliek súlyánál jóval többet kell ilyenkor tartania. Nem hiszem hogy van olyan fórum baba itt, aki sokkal többet bírna ennél....vagy? Mert akkor én is elkezdek aggódni.
Kezdjük ott, hogy Levi utál hason lenni amikor ébren van, ezért a 4-5 percet nem is várom meg mert annyira ordít.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo akkor ti is beálltatok a fogacskások közé, ZSiginek is jön és Mecsiéknél is! :lol:
Vendég

Köszi Aproo, akkor nem aggódok, mára már kocsányon vannak az idegeim, bocsi h itt rinyákolok nektek :oops:

Gratula a fogakhoz csajok, na azt most megnéztem, ordítás közben beláttam a szájába, szerencsére még semmi, csak a nagy nyálcsorgatás...

Nálunk is utált a hason levés, én erőltetem napi 3-4 alkalommal, mert muszáj edzeni anyakinkat. Amúgy nagy nézelődés van az első percekben, látszik rajta h érdeklődik a játék iránt amit oda rakok elé, és próbálna szegény odamenni érte, de a pocakméret miatt a lába a levegőben kapálózik :lol: Olyan aranyos közben, aztán amikor elfárad a nyaka, szerintem azért sír, mert nem érte el a játékot. Szinte dühösen sír.
Ha meg sok a 4 perc, akkor annak örülök, legalább nem tónustalan, ami a jele lenne ennek a biizének :wink:

pöttömpanni

Szuszu kitartás!

Pöttöm ez a rendszer :twisted: mást meg leszidnak miért nem viszi.. igazán megegyezhetnének már mit kell mit nem kell és mikor

nem lesz semmi baj..nyugi
Vendég

lányok. szerintem ez a hason nézelődés attól is függ, hogy a babónak éppen van-e kedve hozzá! nálunk Beni elés ügyesen tartja magát már elég régóta, de sosem mértem még, hogy mennyit bír. viszont van, pl. ma reggel, mikor még annyi ideig sem volt kedve nézeődni, mint máskor. szóval nem hiszem, hogy ezt percben kellene mérni, egyszerűen az a fontos, hogy sokat legyen hason, még, ha utálja is, mert így fejlődik a nyakizma, illetve az átfordulást is szerintem egyszerűbb hasról-hátra, mint vissza, szóval legyen hason napi szinten, és úgyis egyre erősebbek lesznek!

Pöttöm, nem lehet, hogy az idegességed ragadt át Nonóra is! :(

heim pálba mi nem voltunk még, pedig oda szokták adni a beutalókat, de én mondtam a dokinéninek, hogy a budaiba adjon, mert ott van időpontunk, azt passz! ;)

gyerek a kiságyban, nagyon csöndben... ;) mindjárt meglesem!

mondjuk mentünk volna vásárolni, de inkább legyen jókedvű a bébi, minthogy soppinguljunk! :P

sophie27

alszik! :P

hát betojok! milyen egy jó gyerekem van ma...

lesz ennek még böjtje!

sophie27

sophie: egy kérdés, honnan tudod, h. mennyit táplálj hozzá?
köszi

Kép
winona

Halihó!

Csak egy pill. mert Levi nagyon sír, szegénykém, tényleg a foga lehet, mert az is ilyenkor este jön ki állítólag.

Pöttöm, a tónustalan azt jelenti, mint amikor alszanak, hogy pl. felemeled a kezét és úgy hullik vissza totál reagálás nélkül. Sztem ettől távol álltok szerencsére.

na, szegénykém, olyan fáradt cicasírást produkál, imádom, mindjárt megölelgetem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo nekem írt fel doktornéni ecsetelőt fogacskára, az használ...

illetve van a húsítőzselés rágóka..az is segít neki :lol:
Vendég

pöttöm,
mi tegnap voltunk a budaiban uh-án beutalóval (nem fizetős) és amíg várakoztunk fültanúi voltunk az időpont kérős telefonoknak és 1 hónapos a sorbaállás :( dec. első hetében vannak időpontok...
Vendég

ja és a csípőszűrést is megcsinálták na az nem tetszett a kicsimnek, de talán csak azért mert ő mást akart szerintem nem fájt neki mert késöbb megtornáztattam és azt élvezte...ja és a csípőjét is meg uh-ázták ha már ott voltunk...és szerintem simlisek ,mert kb 8-10babát hívtak be kb. egy időpontra...ha adoki adna beutalót és ráírná, hogy sűrgős akkor nem kéne várakozni hónapokat, nem tenné ezt meg neked?
Vendég

Na lehet, hogy mi is belépünk a fogacskások táborába, de még reménykedem, hogy ez még nem az... Enikém is nagyon sírós volt ma este, 7-től fél 9-ig nagyon keservesen sírdogált, aztán egyszer csak bealudt a kezemben. És az ínyém felül van egy kis fehér pötty... Ez tényleg az lehet?? Na akkor én is behűtöm a zselés rágókát, olyan nekünk is van itthon, kaptunk ajándékba... A fürdést ki is hagytuk ma, hadd aludjon szegényke :roll:

yuyu79

Boniko, mi az ecsetelő neve? Azt csak receptre lehet megvenni?

yuyu79

nem az alsó fogacskák jönnek ki először!?

winona.

a dokinénink azt mondja, hogy testsúlykilógrammonként 150ml kajcsi kell, így az én kisfiamnak az anno 6,5 kg-jához, napi 9 deci kajcsit kellett kapnia, ezt elosztva a napi szopoik számával, és az az egyszeri adag. persze nem szentírás, szóval van, hogy kevesebbel is beéri, tehát nem szoktam belediktálni, úgyis csak kibukaj a fölösleget! :(

szopikat mérem, illetve mivel általában 50et tudtam szoptatni 2 ciciből, így mindig a 90 mili tápit csináltam meg, amit rendre be is nyomott. most pedig már általában 120kat csinálunk, de ez nem mindig fogy el... hát kb. ennyi. nem mondom, hogy nem macerás, sokkal jobb lenne, ha lenne annyi tejcsim, amennyi a manónak kell, de nincs. ez van! :(

holnap anyóséknál töltjük a napot, így csak este leszek, aztán csütörtökön tali!

kérdés. aki vezet a kicsivel... hova kötitek be? illetve, ha hátra, akkor honnan tudod, hogy éppen nincs-e valami baja??? nekünk mondjuk nincs elől az anyósülésnél légzsák, így oda is be lehetne kötni, de sokszor annyira üvölt autókázás közben, hogy kész, és nem tudom, hogy akkor hogyan tudnék kettőfelé koncentrálni... :(

jó éjt!

sophie27

köszi sophie!ok, én is így csinálom....csak jól jön a megerősítés.
ha anyósodnál vagy, ott gondolom nem méred...ugye?mert ma én is anyuéknál voltam.....és fogalmam nincs mennyit szopizott, nem érzem azt, szerintem nem is lehet......vagy csak én vagyok béna, de biztos ami biztos adtam neki utána egy kis tápit is....mostantól így csinálom....ha nem vagyunk itthon...
én előre kötöm, be és akkor tudok neki cumit bedugdosni, ha kiesik..meg persze látom is h. mit csinál....
télleg ti h. oldjátok meg azt, h. elindultok autóval és akkor be az autósülésbe, megérkeztek be a mózesbe....legalábbis én így csinálom.....csak akkor vagyok bajban, ha elalszik a mózesbe mondjuk, és megyünk vissza és akkor újra be az autósülésbe.....és mondjuk felébred.......akkor úgy sajnálom.....de muszáj, h. biztonságos legyen....hogy csináljátok??

Kép
winona

Gabi! NAgyon nagy gratula ahhoz a plusz csíkocskához! :D Vigyázz a kis pöttömkére a pocakban és persze magadra is. És tényleg gyere beszámolózni hozzánk, olyan jó lesz nosztalgiázni! Meg aztán lehet, hogy hamarabb meghozod a kedvünket a kistesóhoz is :wink:

Sushy! Nagyon falat a kislányod! Édes a sérója! Az első képen olyan, mintha egy rajzfilmben rajzolt gyönyörű kislány lenne! Persze az is. csak nem rajzfilmbeli :lol:

Dorca is nagyon aranyos, jobbulást a kicsi szemének!

Pöttöm! Ne aggódj! Biztos nincs Nononak semmi baja! A fejtartással kapcsolatban mi is úgy vagyunk, mint Apróék: Réka utűl hason lenni, amior hasra fordítom, szépen tartja a fejecskéjét, de szerintem 4 percig tuti nem bírja. Mérni még sose mértem, de hamarabb nyűglődni kezd az biztos, én meg nem kínzom tovább. Ja, és oltás után 24-48 óra között nálunk elképesztően nyűgos volt Réka. Csüt. délben kapta az oltást, és szombat délben úgy üvöltött, mint akit gyilkolásznak. ÉS vigasztalhatatlan volt szegénykém... :Úgyhogy ne aggódj, el fog múlni, csak vhogy ki kell bírni addig.

Fogacska: RÉkának is vannak fehér pöttyök a szájacskájában, de dokinénit kérdeztem, hogy nem jönnek-e ott kifelé. DE mondta, hogy nem :?: . Pirosnak nem piros egyáltalán. Nyáladzás az megy ezerrel nála is, meg fújja a buborékokat. Mondjuk neki a két fehér pötty viszonylag szélen van kétoldalt, és úgy tudom, a két alsó középső fogacska bújik először...

Winona! NÁlunk bepattintható az autósülés a kocsiban egy fogadórészbe, és a babakocsira is. Ez így nagyon kényelmes megoldás. De amíg kicsi volt RÉka (ja, mert most már olyan nagy :wink: ), nem szerettem, ha sokat ül a hordozóban, így amikor kicsit ébren volt, én is átpakolgattam egyikből másikba. A ringatózástól utána itt is ott is elaludt...

Autóba bekötés: nálunk a Nissanban, sajna még nem kikapcsolható a légzsák, és hátrafelé alig érem el. De most itt a városban a kis FIattal közlekedek, és ott előre be lehet kötni. TÖk ari, szokott nézni, ahogy vezetek. Nagyobb útra mondjuk a nissannal megyünk. Volt, hogy kettesben mentünk BP-re, de szerencsére végigaludta az utat. AMikor városban nyűglődött és hátul volt, hát elég hülyén hangzik, de amikor kiesett a szájából a cumi, nagy nehezen kitapogattam, hogy hol a szája, hol a cumi ( acumilánc azért ilyenkor nagy előny), és úgy dugtam bele. Persze ez csak akkor megy, ha piros lámpánál állok...

Na nem tudom, mi maradt még ki, mindjárt visszaolvasok, és jön a következő kör :wink:

panna1

Sziszka boldog szülinapot!

Ági! Jók a fotók!
Zsóf! Szépen látszik a kor, na meg az a pár kiló különbség Benikén is!

RÉka 6500gr. Kis hurkagyurkáné :lol: Ma jó napunk volt, nem panaszkodok. DÉlelőtt védőnő jött, azt mondta az ölelő mozdulat és az hogy felriad álmából iylenkor szokásos jelenség, mert ilyentájt kezdenek álmodni a lurkók. SZóval szokjunk hozzá. Aztán volltunk bevásárolni, meg bababoltban, este nődokihoz mentünk, aztán anyumék voltak itt.

Nődoki bácsi megvizsgált, azt mondta van vmi kis gyulladás odalent, írt fel rá kencét. Az érzékeny rész a gátmetszés hegesedésénél van,, úgyogy hetente 3szor jó melegvízben kell fürdenem, és közben megmasszírozni a fájó részt, utána meg kenegetni másik kencével, és el fog múlni. Hát remélem mihamarabb.

Ja! még annyit a gyerekülés hátra bekötéséhez: én vettem hozzá kis tükröt, amit lehet a bababoltokban kapni, hogy majd visszapillantón meg azon keresztül látom, mit csinél Réka. Na persze semmit nem láttam, két döccenő után elállítódik a tükör, lekonyul, és nézhetem benne RÉka lábát. SZóval ne vegyetek iylet, nem éri meg. Kb 1600 FT-t sórtam így ki az ablakon :evil:

panna1

Na megyek aludni, mert még RÉkám rám fog felébredni... Jó éjt nektek is!

panna1

Hali!

Hát hiperdúrva éjjelünk volt, 3 óra telt el az első ébredés alőtt, aztán egy óra múlva, majd fél óránként....
nagyon taknyos, utálom magam, hogy leszorítva szívom az orrát, de annyira mozgékony, hogy humánusabb módszerrel megsértem a pofiját. :cry:

Én is vettem oölyan tükröt mint Panna, betettem a hátsó fejtámla és a háttartó közé, tehát beszorítottam és úgy tök tuti, mindent látok, amit Levi hátul csinál. Bár nem nagyon változatos, ha megy a kocsi horpaszt,,ha áll, akkor ordít. :lol:

(Winona, nem akarlak megijeszteni, tényleg, de egyszerűen le kell írnom, nehogy aztán ez legyen a baj.
Amikor Levivel kórházban voltunk, 3 kisbaba is volt a belosztályon, akinek az volt a baja, hogy túletették. Hát nem irigyeltem a szülőket, mert úgy visítottak mint a kismalac.
HA nem vagy ellene az igény szerinti szopinak, inkább tedd többször cicire és egyen kevesebbet, mint hogy aztán ide jussatok.) Persze ez csak egy vélemény, de én is sokszor voltam úgy, hogy Levi 4 perc alatt tuti nem szopizza ki, ami neki kell, dehát nem győzök pelust cserélni és tegnap már 5880 voltunk, szóval nem hiszem hogy éhezne. Azt meg úgyis ordítással jelzi, ha kajás.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kérdés: kaptunk egy légzésfigyelőt.
Sztem régi angelcare 300-as.
Tehát még nincs rajta érzékenységállíthatóság és fehér az egész cucc, két érzékelőpaddal.

Kétoldalt két állítás lehet, az egyik on/off, a másik on/tic/off. Odáig eljutottam (mert nincs hozzá használati utasítás) hogy betettem a matrac alá, igaz gumis a lepedő, de úgy tűnik nem zavarja.
Aztán látom, hogy ha tic állásba teszem, akkor nem pittyeg hangosan, csak a zöld lámpa világít. De mi van ha az az oldali kapcs off állásba kerül?
Ha vkinek így vilinger, világosítson fel, mert kevéssé sem értek hozzá.
Nem áll szándékomban használni sokáig, de kiprószálom.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Sajnálom Aprooka, h ilyen szar éjszakátok volt, reméljük javulni fog Levi babus is.

Szia Panna, már hiányoztál :lol: Remélem Réka továbbra is jól van a múltkori óta.

És tényleg, még meg sem jegyeztem a kis hajas babánkat, Emmát...Noel elbújhat mellette, szinte kopaszodik, mint az apja :lol:

Az autóba való bekötéshez szerettem volna hozzászólni...
Nekünk elől nem lehet kikapcsolni a légzsákot, de nem véletlenül...a ford szerint a legbiztonságosabb, ha a kisbaba hátul van bekötve menetiránynak háttal. És ugye a fordé a volvo, ami egy igen biztonságos autó, szóval csak tudnak vmit.
Én pl. egyáltalán nem érem el pöttömkét vezetés közben, mert alacsony vagyok, és előre húzom az ülésemet nagyon, de inkább sírjon egy picit, mint balesetnél vmi baja legyen. Plusz elől tényleg elvonja az anya figyelmét a vezetésről...én nem kockáztatnék.

Dadomi!

Publikus, neki is lézeres szemműtétje lesz, nekem 3 éve volt lassan, és teljesen jól megcsinálták, neki is meg szerettük volna hamarabb, de ahhoz nem volt elég pénzünk, most gyűlt össze a rávaló. :D

pöttömpanni

Aproo, sajna nekünk 401es van :cry:

pöttömpanni

Pöttöm, a szárnyak kétoldalt nem ugyanolyan állásokba állíthatóak?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo nekünk 300as van ha tic en van. akkor hangosan pittyeg minden levegővételnél..ha offon, akkor csak villog
Vendég

Aproo, látom szerencsére már kaptál választ. Nekünk ha jól emlékszem egyik oldalt van a ki-bekapcs gomb, bal oldalon, jobb oldalon meg éjjeli fényként tudom használni az angyalka glóriáját. És a "testen" vannak sárga pöttyök, amik jelzik a beállítást. De asszem mi a szülői egységen állítjuk h pittyegős legyen vagy sem.
Szóval nagyon nem hasonlít, sajnálom :cry:

Sziszka!

Ez milyen felháborító, h leszidnak miért nem vitted...hihetetlenek ezek az egészségügyben (bocsi Aproo :wink: )...
És milyen szandit kell hordania Málnusnak? Remélem hamar segít a pici lábiján.

pöttömpanni

Sziasztok!

Mi 2 hetes korunk óta közlekedünk autóval, és szerintem olyan jó kimozdulni. Nekünk Saab-unk van, és ott sem lehetett kikapcsolni elől a légzsákot, és hátul utazott Rizsike. Azonban engem nagyon zavart, hogy nem tudom miért sír, és a piros lámpáknál másztam állandóan hátra hozzá cumit dugdosni, és hangosan énekeltem, hátha megnyugtatja a hangom. Én kikapcsoltattam szervízben a légzsákot jobb elől, mert ha elől van, és nyűgös, akkor ha beszélek hozzá néz engem, és megnyugszik, hátul azonban nem látott, és szerintem azért tudtam csak nagyon nehezen megnyugtatni. Engem szinte stresszelt, hogy nem tudom a kicsim miért kiabál hátul, szóval én jobban preferálom az elől utaztatást, addig, amíg ilyen kicsi.

rizsimami

Én meg várom a gyerekorvos telefonját, tegnap végül sikerült beszélnünk. Felhívja az anyagcsere ambulanciát, mert eddig mindig úgy volt, ahogy Dia is írta, h küldtek szűrőpapírt és a gyerekorvos levette a vért, és nem kellett beautózni...kiváncsi vagyok ez most rossz jel e h Noelt be is hívták :cry:

pöttömpanni

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert már ébredezik Barnus, kemény fél óra alvás után....

Gabi! Hatalmas gratula nektek a + teszthez!!! Kívánom, hogy nagyon boldog, problémamentes legyen ez a 9 hónap és gyere minél sűrűbben közénk, hisz már mondtuk, Te is közénk tartozol!!! ;)

Pöttöm, sajnálom, hogy így ijesztgetnek, de szerintem is minden rendben van Nonóval, próbálj megnyugodni, mert ő is érzi ám, ha ideges vagy és tényleg lehet, hogy azért nyűgös?! Szóval fel a fejjel és minden rendben lesz!

Rizsi, nekünk is nagyon nehéz két napunk volt, azért nem is jöttem, Barnus szinte egész nap nyűgös volt, rengeteget evett és szinte semmit nem aludt nappal és az elmúlt két napban a babakocsiban sem maradt meg. Úgy sétáltunk, hogy ő a vállamon, a másik kezemmel meg toltam a babakocsit;) lassan nem lesz rá szükségünk, ha így folytatjuk;)

ma megpróbálok kengurúval bemenni vele a belvárosba, találkám van az egyik barátnőmmel, kíváncsi leszek, hogy fogja bírni....

Heim Pálba kaptam időpontot dec. 17-re uh-ra, utána már csak februárra tudtak volna adni!!! Röhej......

Nagyon várom a holnapi talit lányok, gyertek minél többen!

Csodás az összes baba a képeken!

Apró, sajnálom a nyűgös éjszakát és Levikének jobbulást kívánok!

Nem korai még lányok ez a fogzás dolog....????!!!
Azt hallottam, hogy gyógyszertárban lehet kapni vmi zselét, amivel be kell kenni az ínyét és akkor nem fájdalmas nekik a fogzás.... sajnos a nevét nem tudom....

na megyek, mert kezd nyűgös lenni!

Ritus, nem tudtalak tegnap hívni, de ma pótolom, hogy megbeszéljük a holnap délutánt;))

sniky

Dentinox gél... :lol: de csak 20.30 perc a hatóideje..

a fogzás változó van akinél 3 hósan kezdődik, valakinél 1 évesen.... :roll: :roll: a kibújás az azért még nem biztos, hogy mostanában lesz, valakinél hiába látszik, elhúzódhat több hétig is...
Vendég

Niki! Sajnos nálunk továbbra is tart ez a nyügi! Most épp a teraszon pihen, de 6-kor keltünk és csak 10-kor aludt el. Már teljesen kivolt ő is és én is. :( Remélem hamarosan vége lesz ennek. Mi is nekivágunk ma a városnak, megyek én is turizni a Keletihez. Anyukám hála az égnek közel dolgozik a turihoz, így Csengét addig lepasszolom neki.

rizsimami

Boni!

Köszi!
Viszont nekem akkor villog némán, ha a baloldali szárnyat on-ra teszem,a ticen tényleg hangosan pittyeg, de mi van, ha ott off-ra teszem? akkor leáll az egész, vagy akkor is némán pittyeg? Mert ez esetben itt ugyanazt jelenti az on és az off??? :shock:

Sziszka, 3 hósan is el kell menni csípőszűrésre újra? Mert nekem sem mondta a dokinénink?????

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok, ez a turi hol is van pontosan?
MErt jövő hónapban talán elnéznék....
Bár nekünk írtó messze van.
Zsófi, Te hogy oldod meg Benivel?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és még egy kérdés aztán léptem sétálni, mert csodás idő van!

Boni, a borostyán nyaklánc akkor is hat, ha ruhára teszed rá, illetve ha lábra?
Mert nekem van itthon, de rátekertem Kicsiprücsi karjára és 1 percen belül, amikor ránéztem a játszószőnyegen, már a nyaka körül volt. :shock: :shock: Szóval nekünk csak lábra lehetne, a rugira, onnan csak nem tornássza fel...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo én csak két pozicióba tudom mozdítani a szárnyat...a pittyegősre, nem pittyegősre... :oops:

Lánc: nálunk nyakban van már, a ruha alatt . kezénél felfedezte, és elkezdte rágni...

lábikót nem nem tudom annyiszor körbetekerni, pedig próbáltam..

testtel kell érintkeznie...
Vendég

Remélem nem bánjátok, ha felteszem ide is a bátyám üzenetét.

" Sziasztok!

Elindult a www.bringato.hu oldalunk. Honlapnak nevezni még túlzás lenne, de hamarosan videókat is láthattok majd rajta. Közben az origo elkezdte sugározni az újabb országjáró sorozatunkat. BringaBor címmel Bolytól Siklósig tekertünk. Persze Villányban is megálltunk egy pohár borra. Ha valaki meg akarja nézni, akkor az origo címlapján, a videa.hu honlapon teheti meg, de az iwiw és freemail kilépőkön is látható – néha.

Szép napot!

Levente"
Vendég

OFF: Bocsi a "reklámért", de szerintem is nagyon jó filmeket forgatott a bátyám és örülnék ha minél többen látnák. Ha van időtök és kíváncsiak vagytok rá, akkor az origo-n meg tudjátok nézni őket. Az origo fő oldalán most épp rajta is van a BringaBor első része, de a vida-n meg lehet ezt is találni, meg a BringaTó sorozat filjeit is, ha rákerestek erre a nevekre. Annak is örülnék, ha írnátok róla véleményt, akár priviben is. Köszi!

ON: kb 4 óta fent vagyunk, Zsombinak fájt a pocija, reggel meg dévény kezelés is volt, most teljesen ki van ütve szegénykém, 10 óta ájultan alszik. De menni kell az oviba a "nagyfiamért" Tegnap, egy nap ovi után közölte, hogy ő már nem megy, gondolta biztosan kijárta már. Ma megint ez volt a nóta reggel, azzal kiegészítve, hogy ő inkább iskolába megy :) De azért nem volt gond, azt mondták egész jól megy a dolog, csak hérfőn keresett, de nem sírt. Enni meg kifejezetten sokat eszik. Most mennem is kell érte, még nem alszik ott, később jövök.
Vendég

csenge és kiderült ,már ki az a hiresség aki szerepel benen? :wink: :wink:
Vendég

Szia Csenge!

Lenne egy nagy kérésem! ha legközelebb mész Dévény tornára megkérdeznéd nekem, hogy nem, vagy alig látó babával is tudnak foglalkozni? Tudod itt Pécsett egyetlen hivatalos Dévényes van, mire hozzá bekerülnék egy kérdésemmel, lehet, hogy addigra felkutatnék valakit más irányból és nekivágnánk mi is a tornának!

Gondolom a gyakorlatokat aztán itthon is tudjuk végezni nem?
Mennyien vannak egy-egy foglalkozáson? vagy egy fő csak veletek foglalkozik? Hogy van ez? Mennyi idő után látál először változást?

Köszi, ha megírod, talán mást is érint!

Adri
koadri

Adri most olvastam csak vissza remélem rendben lesz teljesen a kis gyönyörűségetek szeme! pici fiaddal is elég nehéz lehetett feldolgozni...

ölelés
Vendég

Sziasztok!

Nagyjából végig olvastalak benneteket, de lehet, hogy ki hagytam egy két részt, majd igyekszem pótólni.
A vendégjárás csütörtökön kezdődött így ezért maradtam el olyan sokáig.
Szépek a babák és jó látni a képeket a taliról is. Szinte sír a szívem, hogy ki kell maradjunk belölle :cry:
Üdv Emma, és anyukája. Tényleg igazi hajasbaba vagy ám, vajon kitől örökölte?
Ha már Félholdat emlegettétek, tud róla valaki valamit?
A keresztelői képek sajnos még nincsenek a birtokomban így nem tudok belölle mutogatni, de igazi hercegnői díszbe öltöztettük Almát, ami a keresztmama ajándéka volt.
Az egész ceremónia a kertünkben kezdődött, ugyanis azt kértük a keresztszülőktől ajándékba, hogy Almának ültessenek egy fát. Még nem tudjuk milyen fát kapott mert azt nem árulták el, de bizosan nem alma és nem is gyümölcs, mert az külön kértük, hogy ne legyen. Ugyanis tele van a kerünk gyümölcsfával és azok amúgy is hamar kiöregszenek.
Utána átsétáltunk a templomba, és ott a két gyerkőcöt (Vincét és Almát) szentmise keretében megkeresztelték.
Természetesen felváltva óbégattak, de Alma egy cseppet azért szundított is. A keresztvízzel való löntést viszont mindketten nagyon élvezték :D
Hiába szeretnek fürdeni. :D
A keresztelő után nagy ösznépi banzáj volt a plébánián, mert csak ott fértünk el. Őzpörkölt és jóféle sütik, tésztasaláta és miegymás volt a teritéken. Közel 40 en voltunk összesen. A nyüzsgés egy kissé megviselte a gyerkőcöket.
Fogacskák beindultak, alul kettő dudor látszik és a jobb felső szemfoga pedig konkrétan fehéredik.

BArbi Köszönöm a recepteket, és a kakaóscsigád is szuperul sikerült. Sajnos most egy ideig úgy is elfelejthetem az ilyenfajta ínyencségeket, mert szigorú diétára lettem kárhoztatava. Föttrépa,föttkrumpli,föttrízs, fött csirkemell. :cry:
Remélem már jobban vagy és a kedved is javulóban. Én irigylem a havat tőletek, mert most ugyan nálunk nagyon szép az ősz, de nem is normális ez a 20-21 fokos hőmérséklet novemberben.

Panna Gratulálok az úszáshoz. Remélem nekem is összejön valami hasonló. Már nagyon hiányolom.
Mész a hordozó kendős hétre? Én annyira szeretnék, de nem tartom valószínűnek, hogy összejön a dolog. Pedig a programok igen jónak ígérkeznek.

Sziszka A mosódiót te már kipróbáltad? Mert én most szeretnék szert tenni egy próba dióra.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

folyt. köv.
Szombat este, a hugaimmal női tracsit tartottunk nálunk, a férfiak,férjek pedig odaát maradtak, hogy alkoholba folytsák örömüket és bánatukat. Mi csak szolidan pezsgőztünk. :lol:
Én vagy három pohárral leöntöttem a garatra, de nagyon jólesett. És tényleg hatásos módszer a tejszaporításra. A nyugtalanabb babák pedig bealszanak tölle :lol:
Zsófi ajánlom, hogy tégy egy próbát, ha már úgy is keresztelő lesz nálatok.
A húgom, van úgy, hogy egy egész üveggel megiszik otthon esténként.
A találkozóval kapcsolatban, van egy jó ötletem tavaszra. Akkor már a babócák is nagyobbak lesznek és nálunk van nagy kert szívesen meghívnálak benneteket. :D
Mivel jó páran tudnak vezetni és autójuk is van összebeszélhetnétek és csaphatnánk egy piknikezést, ha benne vagytok. Persze ez még messze van, de azért felvetem a témát, hátha akadna rá vevő :)
Egertől 30km-re, füzesabonytól, pedig 8 km-re vagyunk. Budapestől kb.130 km. Autópályán másfél óra.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Félholdék jól vannak, csak rossz a net, meg midnen idejét lefoglalja a gyönyörűségük:o)

FEluca gratulálok a keresztelőhöz
Vendég

Boniko, irigylem a memóriádat :lol: ilyenekre emlékszel! Én meg már :lol: em is emlékszem, hogy ki volt az, valami ismert énekesnő, de kiderült, hogy nem ő az, csak nagyon hasonlít rá és többen is megjegyezték ezt.

Adri, szerintem nem kizáró ok a szemprobléma (remélem hamar rendbejön!), ugyanis ez nem igazán torna, hanem egy gyógytornász által végzett, úgynevezett manuális technika, az izmokat stimulálják kézzel, hasonlít egy masszázshoz, de csak kívűlről nézve. Szóval egy gyerekkel foglalkoznak egyszerre és nincs otthon végezhető feladat, legalábbis ilyen kicsik esetében. Azért megkérdezem majd, csak el ne felejtsem :oops: Megkérdezhetem, hogy mi történt a fiaddal?

Feluca, biztosan szép lehetett a keresztelő.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: