[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Én 7 éve járok Ádám dokihoz, sőt több ismerősömet, rokonomat is vittem már hozzá. Soha nem tapasztaltunk hasonló "élményeket", pedig nem kényeztetjük el amúgy anyagilag. Várni pedig szerintem ott mindenkire kell. Sokat dolgoznak, mi meg sokan vagyunk, ennyi. Úgyhogy én is inkább azt hiszem, a szimpátia az orvos részéről fontosabb ezekben a sztorikban, mint maga a pénz. Ő is csak ember.
CsoVi
 


Sziasztok,
őszintén szólva (és lehet, hogy az rovosok emgköveznének ezért) felháborítónak tartom, hogy az orvos szimpátia-unszimpátia alapjűán "válogat" a betegei között. Neki az érzéseitől függetlenül mindenkit ugyanúgy el kell látnia. Arról nem is beszélve (ha már hálapénz), hogy netán az unszimpatikus beteg a dupláját dugná a zsebébe, mint a szimpatikus.

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka, Te nem szimpátia alapján választasz orvost (fodrászt, fogorvost stb.)??????? Nekik miért nem szabad erről "dönteni"???
CsoVi
 

 
 

Csovi! Á.Zs-nak csak a pénz szimpatikus!!!!!!!!
Ancsa 22
 


Sziasztok!
Orvost szeretnék váltani?ismerősöm dr Szillert ajánlotta. Nem ismerem a kórházat és nincs időm visszaolvasgatni (munkahely...) Tudna valaki róla mesélni? Idösebb-fiatalabb, vállalja korábbi műhibák korrigálását, császárnál milyen? Válaszaitokat előre is köszönöm:
Puszedli
Névtelen
 


CsoVi,
orvost aszerint próbálok választani, hogy mennyire hozzáértő, alapos, korrekt orvos. Felőlem lehet hetneslegény kinézete is (elénézst a hentesektől, jobb nem jutott eszembe).
Tudod, ha az orvos az alapján választja meg a betegeit, hogy kit kezel, kit operál meg, akkor szörnyű világban élünk. Dögöljön meg az utcán a sérült, haljon bele a szülésbe az anyuka, stb, mert nem szimpatikus a fizimiskája a "kedves" orvosnak???

Puszedli,
én magam csak jókat hallottam Sziller dr-ról. Minden értelemben. Több mint valószínű, hogy hozzá fogok járni én is. Középkorú, szerintem negyveöt-ötven közötti, de én sosem tudtam megítélni senki életkorát Kép, érti a dolgát, kedves. Mint utóbb kiderült, a császáromat nem a fogadott orvosom csinálta, hanem Sziller dr (a dokimnak még nem volt emg a sebész szakvizsgája), de erről jóval később szereztem tudomást.

Zsóka
zsóka
 
 


Na kihagytam az előbb: ha az orvos az alapján választja meg a betegeit, operálja, kezeli őket, hogy szimpatikusak-e, akkor szörnyű világban élünk. Ezt akartam írni...

Zsóka
zsóka
 
 


Szia Névtelen aki Dr.Szillert keresi Nagyon jó helyen keresgélsz. Az egyik legjobb orvos akit valaha ismertem .Eü.-ben dolgoztam a babák előtt és szakmailag is és orvosként is ismerem.Egy jó!!! szülész és egy rendkivül empatikus és kedves ember.Kb.úgy15éve ismerem sok rokonom hozzá jár én kizárólag a távolság miatt nem járok a klinikára.Minden problémára megoldást találhatsz nála türelmesen elbeszélget veled és megpróbál segiteni.Üdv.vera irj ha érdekel még valami.majd megpróbálom megszerezni a számát az unokanővéremtől...
Kelemen Péterné
 


Jó estét,lányok!
Csak annyit a szimpátia-vonalhoz(témához a dokikkal kapcsolatban), hogy nekem péntek este 10-kor indult el a magzatvíz. Éjfélkor vettek fel a klinikára: egy ujjnyira voltam tágulva. A dokim vidékre utazott, de már üzentem. Szóval, szombaton 10-re ért vissza az orvosom(aki előre szólt, hogy le szeretne menni két napra a Balcsira, csak hát ugye Murphy...), doktor Sziller volt az ügyeletes. Megérkezett az orvosom és az ügyeletes egészen egyszerűen nem engedte, hogy császározzanak(amit előre megbeszéltünk a saját dokimmal, hogyha gond adódna a szülésnél: nyugodtan vágjon), mert a természet rendjébe nem avatkozunk be! Mindezt 12 órás vajúdás után, és változatlanul 1 cm-s tágulással. Aztán délig küzdött a drága orvosom, hogy végre kibújhasson a vészkijáraton a babám. Addig beszélt a Sziller doktorral az "enyém", míg a végén ő ajánlkozott aszisztálni a császármetszéshez.
Szóval kedves lányok! Már többször leírtam, hogy mennyire meg voltam elégedve az orvosommal végig. Mégis teljesen szubjektív egy beteg rálátása a dolgokra. Szidják az Ádám dokit is állandóan, pedig ő minden nap benézett a szobánkba és mindig volt valami kedves szava az összes beteghez(amit én láttam). Valakinek a Sziller doktor úr jön be. Valakinek más.
Merhet az ember őszintén, tiszta szívvel bárkit is ajánlani?
Honnan tudjam, hogy az én orvosomnak a barátnőm is szimpatikus lesz?
Én is több kórház és orvos közül választottam: kizárólag szimpátia alapján(és hogy ne kelljen fizetni).
Most csak ennyit, mert le kell raknom a dedet.
Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
macskási
 
 


Kedves mindenki!

Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy neki ki szimpatikus és ki nem. Még egy orvosnak is. Ha valaki nem szimpi akkor is elfogja látni a legjobb tudásának megfelelően (munkaidőben, ha végigüli a sort, stb) , de azt ne várja el a páciens, hogy a szabadidejét is rááldozza... Mellesleg amin ez az egész hiszti kipattant az Ádám körül, ha jól emlékszem ott sem hangzott el, hogy kedves kismam fogja a cókmókját, és húzzon máshová... A kismama megsértődött, és magától távozott a dokitól. Erről ennyit. Mellesleg azért érdekes, hogy sok regisztrálatlan "vendégmadár" lehúzza a dokit, benyög egy egy "értelmes" dolgot, ami nem vele esett meg, hanem hallotta egy akárkitől, aki szintén hallott a a másik akárkitől... és így tovább. Visszaolvasva a topic legelejéig, ill. más fórumokat is, az Ádámról nagyon nagyrészt jó kritika volt csak, viszont az utóbbi néhány hét történéseit itt visszaolvasva, szinte csak negatív dolgokat írnak. Ez most valami lejáratási kampány??? Ancsa22: engem sem pénznek hívnak, mégis kölcsönös a szimpátia a dokival. Ja és a barátnőimet, meg az ismerőseimet sem így hívják, és mégis működik a dolog.. Ezen érdemes lenne elgondolkozni...
goczane
 
 


Macskási,
ki volt az orvosod?

Zsóka
zsóka
 
 


Erika,
a rááldozott szabadidőért keményen perkál a páciens...

Zsóka
zsóka
 
 


Macskási:
ilyen esetben ezt szokták tenni az orvosok. Te hiába mondod az ügyeletesnek, hogy a dokid azt mondta, császározzanak emg nyugodtan, abszolút érthető, de nem fog "hinni" neked. Ilyen esetben vagy beszélnek a kollégával, vagy ráírják a kartonra a teendőket és az ügyeletes aszerint cselekszik.

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka!

a hozzászólásom lényege: aki nem szimpatikus, arra nem áldozza az ember a szabadidejét, még akkor sem ha esetleg fizete érte....
goczane
 
 


Erika !
Látom,mióta nem voltam itt,elég sokan hozzászóltak a "témához".Csak azt nem értem,ha nem figyelsz oda valamire,akkor hogyan mondasz véleményt róla! Először is: Ha te ezt az ügyet hisztinek hívod,akkor csak azt tudom kivánni Neked,hogyéld át Te is.Másodszor:nem magamtól rohantam ki a kedvenc orvosodtól!Elhangzott jó pár megalázó mondat az orvos szájából! Csak röviden hármat:"Nekem tudnom kell,kiért kell hajnali fél kettőkor felkelnem!!!!!!! Ha nem tetszik,fogja a papírjait,keressen másik kórházat! Ez nem egy a sok kórház közül,ez a klinika!"
Talán,ha ezeket a mondatokat Te kaptad volna,most én védhetném a dokit!Szóval érdemes lenne már,ha egy kicsit Te is gondolkodnál.Kitaláltad,hogy mindez a szimpátia hiánya. Csakhogy nem voltál ott,így még ezt sem állíthatod! Egyáltalán nem erről van szó! Ha valaki nekem nem szimpatikus,akkor nem adom meg neki pl.a mobilom számát azzal,hogy bármikor felhívhat ha baj van! /Hozzátenném, erre nem került sor!Mármint,hogy "szabadidejében"zaklassam a drága doktor úrat./ Ezenkivül nem az első gyermekemet szültem volna nála!
Szeretném ha egy kicsit is belegondolnál,hogy ez most Neked /ha jól tudom éppen babát vársz!/ hogy esne. A "szimpizős" témát nyugodtan elfelejtheted,mert tényleg nem erről van szó!
Üdv: Andrea
Csány Andrea
 


Andrea,
hagyd, úgysem fogod meggyőzni...

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka!
A dokim már megérkezett 10-kor és az ügyeletessel "harcolt" délig, hogy elvégezesse a műtétet. Nem én kértem. Nem voltam olyan állapotban, bár nem emlékszem sok mindenre, csak anyám, meg az uram felváltva végig bennt voltak. És mégegyszer mondom: nem haragszom a Sziller doktorra, csak nekem nem jött be. Erre írtam, hogy igenis van szimpátia alapján választás.
Ja, és az orvosom nekem a világon a legjobb nőgyógyász(de lehet, hogy másnak nem jön be). Értitek mire akarok kilyukadni?
Baráti üdvözlettel, macskási.

Kép
Kép
macskási
 
 


Macskási,
értem én, abszolút. Amit pedig írtam,feltételezés volt, de most megválaszoltad. (Egyébként ilyen esetben az ügyeletes a rangidős, vagy mi??)
Szijja
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Bocs, hogy belekotty. A Sziller doktor úr volt egy időben (pl amikor én szültem) a főnök a szülészeten, szvsz azért kellett megkérdezni. Az én dokim is tőle kérdezte meg, hogy befektessenek-e és elindítsák-e a szülést.
Klára
klara
 
 


Télleg, most hogy írod. Igen, ő volt a szülészeten a vezető. Mint ahogy megvan a gyermekágynak a vezetője, az ambulanciának stb.

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok
Én még 2001 máriusában szültem a SOTE I en, Választott dokim Bardóczy volt, aki azóta lépett, egy budai magánklinikára, illetve bocs a Tétényiben vezet le szüléseket, én rá nagyon kiakadtam, jó okom volt rá, -totál pénzéhes - és mivel 3 hétig benn feküdtem láttam egyet s mást. Mivel nálam nagy gáz / HELLP sindroma, toxemia/ volt, ha egyáltalán vállakozok másodikra tuti ,hogy megint aSOTE I mellett döntök, mert megvan a szakmai háttér és biztonságban éreztem magam, a választott dokitól függetlenül, illetve aNIC miatt a gyereket se kellett szállitgatni, stb. most a dr Patkóshoz járok, akivel elégedett vagyok, szerintem nála sem igazán számit a pénz, de mivel én megtehetem ezért adok - 4000 et ráksz?résért - de szinte meg sem nézi, viszont azt el kell nézni, hogy szerintem mindenki elfogadja , illetve örül , ha adsz. hivatalosan ugyanis tényleg nem keresnek sokat . A másik: eddig össz 1 emberrel találkoztam, aki nem fogadta el, egy gyerekpszichológussal a Bethesdában, dr károlyi Lilla akik amugy irtó rendes... Viszont a klinikán, akik dolgoznak azoknak nincs magánrendelésük ezért szoktak zsebbe adni.
Egyébként akinél szültem végül az Dr Rigó János, a n?vérek is azt mondták róla, hoyg a legkevésbé pénz orientált doki a klinikán, nagyon szakbuzgó, szinte csak ennek él, egy dolog volt gáz a Bardóczyval folytatott hatalmi harcuk fölöttem..ez nem tetszett, amúgy örök hála neki az egészséges lányomért - simán meghalhattunk volna mindketten. Ádám dokiról anynit , hogy egyik ismer?söm , b?rgyógyász együtt járt vele egyetemre, ? mondta az Ádámék hires orvos familia, az apjuk is a testvére is orvos, végig kit?n?en tanult, szóval tuti , hoyg szakmailag profi, viszont igenis a fejébe szállt: nagyon büszke rá, hogy államtitkárok nejei járnak hozzá , stb és nekem pl [ mondta ki amikor megvizsgalt / -gzeletes volt, amikor befektettek a korházba 33 hetesen, hogy Magdolna tudja hogy ez a gyerek retardált? - majdnem az ágy mellé estem, mondjuk ez DR BZS hibája volt , hogy ezt nekem addig nem mondta...de lehetett volna kiméletesebb is, a Bardóczyt pedig mindez után ajánlottam egy ismer?sömnek - egyszer?en tudtam, hogy "befognak jönni egymásnak" és ime neki semmi gondja nem volt, imádja és esküszik rá. Szóval egyetértek azzal is , hogy nem lehet eltalálni kinek ki lesz a szimpi, és egy nagyon fontos, hoyg klinikai orvosoktól ne vrjunk úgy csdát, hoyg ajnároznak, természetes szülést stb stb, de szakmailag csúcs , de az a alényeg , hogy nm kell sokat várni, amúgy igy 3 év után azt mondom - pedig akkor azt hittem meg?rülök az élményt?l és soha nem felejetek - hogy már én is csak a szépre emlékszem és egyáltalán nem olyan fontos a szülés a lényeg , hogy a baba és a mama egészségesek legyenek, és hoyg itt van egy hároméves kis csoda, aki mellet egyáltalán nincs id?m a szülés szerencsétlen élmény én rágódni, stb, szóval néz?pont kérdése az egész...Sajnos én úgy látom, hogy nagyon ritka ma már az abszólut mesebeli sima álomterhesség és szülés és nem is ez a lényeg...inkább úgy fogalmazok, a szülés gondja sokkal kisebb utólag a gyerekkel kapcsolatos gondokhoz képest.... jó hosszút irtam+ elég zavaros is bocs...emmamama
emmamama
 


Szia emmamama,

Bardóczyról alkotott véleményeddel egyetértek, a Szent Imre topikban, a jan. 9-i és jan. 15-i archívokban részletesen kifejtettem, miért. Ott névtelenül.
Névtelen
 


Szia emmamama,

Bardóczyról alkotott véleményeddel egyetértek, a Szent Imre topikban a jan. 9-i és a jan. 15-i archívokban részletesen kifejtettem, miért. Ott névtelenül.
macika007
 


Kedves Csányi Andrea!
Nem akarlak meggyőzni semmiről, mert mindenkinek mások a taasztalatai. Mégis, te honnan szűrted le, hogy a pénz miatt tette ezeket a megjegyzéseket? Miközben mondta ezeket a mondatokat dörzsölgette az ujjait vagy hozzátette, pénz beszél, kutya ugat? Nem gondolod, hogy a "lejáratási kampányodat" kicsit több konkrétumokkal és nagyobb statisztikai adatokkal kellene alátámasztani? A hálapénz megszüntetésének szerinted az a legjobb módja, hogy azt az egy orvost járatod le, gondolkodás nélkül, akire haragszol?
Olgi
Névtelen
 


Szia emmamama!

Bardóczyról írt véleményeddel egyetértek. A Szent Imre topikban, a jan. 9-i és jan. 15-i archívokban névtelenül részletesen kifejtettem, miért.
Névtelen
 


Kép

Azt hiszem ez a topic már csak ennyi...
goczane
 
 


Sziasztok!
Azt hisztem, ez a topik kezd két csapatra esni. Mindenki a saját igazáról akrja meggyőzni a másikat. Persze ez úgysem fog menni. Már mindenki leírta a véleményét az Andi történetével kapcsolatban, szerintem ideje lenne más téma felé evezni. Már semmi másról nem szól ez a topik, csak arról, hogy ki kinek ad igazat Á.ZS.-tal kapcsolatban.
vandus
 
 


Kedves Olgi!
Csány (i) nélkül. Lejáratási kampányt nem kell indítanom,mert az orvos saját magát járatta le a meggondolatlan mondataival! Megadtam valakinek egy e-mail címet,igaz Ő nem írt oda,viszont voltak akik megtették. Ebből is csak az derül ki,hogy nem vagyok egyedül.Egyébként ez a topic azért van,hogy mindenki leírhassa a saját véleményét.Szerintem vannak itt mások is,akik más orvosokról írtak hasonló rossz véleményt.Egyébként azt hiszem egyikötőknek sem mondtam,hogy ne menjen ehhez az orvoshoz!
Olgi! Talán ha nem "csúsztatnád rendszeresen" a borítékot /ezt Te írtad,egy másik dokiről,január 31-n!/ akkor lehet,hogy Te is másképp látnád a dolgokat!Egyébként most bezárom,a topicot,s többet nem nyítom ki.Köszönöm mindenki véleményét!
Sziasztok Andi
Csány Andrea
 


Én csak annyit irnék, hogy mostanában szültem Ádám dokinál. Amig jártam hozzá terhesrendelésre, egyszer sem adtam neki pénzt. Arról sem beszéltünk, hogy mennyit adok a szülésért, sőt egyáltalán adok-e. Végig kedves volt velem, bármikor hivhattam a mobilján (és hivtam is). A soromat mindig kivártam, de ez együtt jár avval, ha az ember a klinikára megy. Legalább van idő könyvet olvasni. Stilusa az van, de szerintem nem olyan szörnyűu, csak a várandós nők túl érzékenyek, őo meg nyersen őszinte. Szerintem ez még mindig jobb, mint az, aki bűubájoskodik, és "mellébeszél". (Vagy a pénzért beszél.)
razoxane
 
 


Kedves Zsóka, PIldi és Erika!
Köszönöm a császáros tapasztalataitok leírását, az előző köszönetem elszállt az űrbe, utána pedig nem volt netem.
Szorítsatok, hogy nekem is jól sikerüljenek a dolgok, kb. 3 hónap múlva. Mert azért izgulok nagyon!
grim
 


Kérdezhetek még? Kép
Azt szeretném tudni, hogy császáros szülés után bejöhet-e majd a párom a szobába segíteni? És hogy általában hány ágyasak a klinikai szobák, lehet-e előre tudni, hová kerül az ember, vagy teljesen az aktuális helyzetből adódik? És azt is kérdezném, hogy a tervezett császár előtt hány nappal kell bemenni a klinikára?
Előre is köszönöm!
grim
 


Grim,
ha hjól tudfom, négyágyas szobák vannak, bár mintha hallottam volna hatágyasról is. VAn egyágyas is, ez 2000-ben szerencse kélrdése volt, hogy megkapod-e.
Ebből következően az egyágyas szobába bemehet a párod, a többágyasba nem. Oda látogató egyáltalán nem mehet be. (Ez jó, amikor más látogatója akarna bejönni, de te pl szoptatsz, de rossz, amikor a te hozzátartozósd jönne be, de nem lehet Kép. Szerintem nem lenne rossz egy látogatószobát kialakítani...)
Azt, hogy hány nappal előbb kell befeküdnöd, az orvos fogja megmondani. Engem anno be akartak fektetni hamarabb (amikorra ki voltam írva), de saját felelősségemre nem feküdtem be. Mondjuk nekem könyű dolgom van, én itt lakom a szémsáézdban, így sokkal jobb volt bejárni ctg-re ilyesmire. Ez most nem lesz szép, amit írok, de az idő előtti befektetés kisebb mértékben jó neked és nagyobb mértékben jó a klinikának (úgyis bejársz vizsgálatokra akár naponta; viszont a klinika szép pénzt kap a bennfektetésért). Természetesen ez nem vonatkozik baj esetére, ilyenkor természetesen be KELL feküdni akkor, amikor az orvos azt mondja.


PIldi,
most olvastam egy dokitól, hogy császárt lehet spinálisan és epidurálisan isd érzésteleníteni. Meg kell kérdeznünk Snoopyt Kép.

Zs.

Zsóka
zsóka
 
 


Grim
En 2002.oktoberben szultema kisfiamat csaszarral a Klinikan.
En a dokimmal (Dr.Papp Csaba) megbeszeltem hogy nem akarok befekudni hamarabb(amugyis a kozleben lakunk: ),de O sem szorgalmazta.Az a gyakoralt, hogy az elozo este eleg bemenni,de a mutet idopontjat mar megkapod hamarabb.
Vannak 1-2-4 agyas szobak.Ha adoki tud segiteni akkor talan kapsz olyat amit te szeretnel,de mivel legtobbszor telthaz van igy oda kerulsz ahol helyven.Soxor az is csoda ha talalnak egyaltalan: )Mivel a mutet utan 1 napig az intenziven vagy,utana mesz csak a gyerekagyasra.
Az intenziven szuperek a noverek,mindenben segitenek es kedvesek.Zuhanyozni is elkisernek amikor mar fel kell kelni.Jo az edzes mert lent mar a kutya sem segit semmiben,ugyhogy jo mar az elso nap nemileg felepulni: ))
Legyel kitarto es kerd fel a babad az intenzivre egy kicsit hogy szoptathasd mert amikor megszuletik ugyan odaadjak de a karodba nem veheted.Elso ejjel a csecsemosoknel van ababa de utana mar vegig nalad.{PErsze ha szolsz hogy nem vagy jol beveszik par orara de tul nagy egyutterzesre ne szamits: ))
A szobaban nem mehet be senki,kiveve ikreknel ahol 1 napig lehet ben segito aki a szzeken alszik.A folyoson van a latogatas ami szerintem nem megoldott,de talan nincs hely ra hogy kialakitsanak mast.
Altalaban spinalis erzestelenitest csinalnak,hidd el nem veszes es nem faj annyira mint gondoltam: )Amikor kezd kimenni az erzestelenito hatas az egy par orat eleg fajdalmas,de a boldogsagtol majd ugysem fogod annyira erezni: )
A kaja a csaszarosoknak vegig dietas, ugyhogy a fel fogamra sem volt eleg: )Ilyenkor jol jonnek a rokonok: ))
Ha minden ok a 4.napon lehet haza menni,akkor szedik ki a varratokat is.
Minden jo t kivanok neked es a babadnak is: )

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Grim!

Ahogy itt olvasom, azért sok függ a dokitól is, meg tényleg az éppen adott szitutól.
Ha teljesen programcsaszid lesz, akkor -ha nincs probléma- előző nap kell bemenni, ez azt hiszem általános. Ilyenkor úgyis a kiirás napja előttre találják ki a műtét időpontját.
Csaszi után változó, hogy ki hova kerül. Alapértelmezés lenne az intenziv, de néha telt há van. Hallottam olyat, hogy valaki a szülőszobán várta ki, hogy felkelhessen, majd saját lábán (6 órás spinál után) battyoghatott a gyerekágyasra. Én meg egyenest a műtétről a gyerekágyra kerültem. Szerintem ez utóbbi nagy szerencse volt, mert még a spinál hatása alatt is velem lehetett valamennyit a baba (kétszer egy-másfél órát), meg nem volt költözködés, meg egyből a maradó szobatársak.... Gyerekágyon -ha ez mond valamit -tipikusan a 3-as és 4-es szobába teszik a császárosokat (persze ez sem szentirás, de valahogy többnyire ide), de ezek is vegyesek, pl nálunk egy normál és 3 császáros lakott együtt. A 4 nap meg dokifüggő, mert én is, -és másoktól is hallottam már ilyet- 72 órásan már otthon voltam és 6 naposan mentem vissza varratszedni. A szobatársaim 4 naposan, varratszedés után mentek haza.
Ja, és azt hiszem azért az is függ a dokitól, hogy hova kerülsz, meg persze a szerencsétől is, de ha sokat rágod ezügyben a dokit, akkor esetleg segit úgy intézni, hogy odakerülj ahova te szeretnél.

Koszt az tényleg nulla, mondjuk nekem ugye első nap ugyis csak keksz meg tea, maradt utána 2 nap, és aztán már jöttem is haza, szóval túl sok mindent behozatni sem érdemes.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Grim!

Már szinte mindent elmondtak elöttem. Mi 2002 ben voltunk bent. Én kétágyasba kerültem, mert a szülésznőm, és az orvosomat kértem ezt intézzék el. Szerintem első babásoknak nagyon jó kétágyasba kerülni,mert legalább tud valakihez szólni. Az külön szerencse, ha olyan mellé kerül az ember akinek már van gyereke,mert az segíteni is tud neki. Én is egy második babát szült nő mellé kerültem, és nagyon jó volt, sokmindenben tudott nekem segíteni, még azt is megkockáztatom, hogy kevésbbé lettem volna magabiztos ha ő nincs ott.

Nekem nagy trauma lett volna négyágyasba kerülni, mert nekem minden egyes babasírásra elkezdett ömleni a tejem... Az ha az enyém kezdett el sírni, nem gond, hisz a szájába adtam a cicit, és már evett is, de ha a más baba sírására kezdett el folyni a tej, az bizony kárba ment...

Most a második babával szeretnék egyágyasba kerülni, hisz talán már nincs akkora szükségem egy gyakorló anyuka tanácsaira mint első alklommal.

Látogatás csak a folyosón van (tanácsolom vigyél egy kis pamutsapit a babának, mert baromi huzatos a folyosó, nehogy megfázzon) Apa is csak ott dögönyözheti a bébit. Nálunk előfordult, hogy a szobatársammal begbeszéltük, hogy mikor nála látogatók voltak, és épp a folyosón ücsörögtek, akkor apa stikában belógott a szobába, és kamerázta a kicsi lányát, sőt volt hogy be is pelusozta. Kép Persze ez működött fordítva is, és voltam kint a folyosón a rokonokkal, és a szobatársamék éltek bent családi életet.

Az, hogy mikor kell befeküdni: én jócskán túlhordtam a bébimet (febr 9 és 17 közt mindenféle időpontot modtak a szülés várható időpontjának), de doki bácsival megbeszéltük, annyira ne siettessük, majd ha ki akar jönni úgyis kijön. (ha jól tudom két hét túlhordást engedélyeznek max)
Persze nem így lett, mert kislányom nagyon jól érezte magát odabent.engem 25-én fektettek be, 26-án megindították a szülést, de mivel 27-n délután a babám belekakilt a magzatvízbe és a szívhangja is nagyon leromlott, így sürgősségi császár lett a dologból. Kép
(tehát elég előző nap befeküdni)
Kijönni mint már említettem korábban, gyorsan kiengedtek: bébi nem sárgult be így szerda du. megszületett, szombat reggel kiszedte a doki a varrataim, megszúrták a baba sarkát (valami oltást kap oda), kifurattam a csecsemős nővérekkel a kislányom fülét és már mehettünk is hazafelé.
goczane
 
 


Szia Grim!

Én tavaly novemberben szültem, igaz, nem császárral. A szoba helyfüggő, de én pl. kétágyas szobában voltam és midkét - egyik ment, másik jött - szobatársam császáros volt. Tehát lehet, hogy egyágyasba kerülsz Kép

És egy javaslat: Kérdezz, kérdezz, kérdezz! Ez nagyon sokat segít, és szerintem a csecsemősök, ha normálisan kérdezel, nagyon segítőkészek. Nekem többször megmutattak mindent.

Ja és császár után az első nap általában lehoznak a gyerekágyasra. Előtte intenzívre kerülsz - ha van hely. Ha nincs, akkor lehet, hogy rögtön gyerekágyasra.

Kijönni, ha jól vagytok 3-4 nap, max. 5.

H.

Kép
hanzika
 
 


Grim,

Én is kétágyasba kerültem a csázár után. Lehet, hogy szerencse kérdése is lehet, de én bizony fizettem érte. (igaz, így nem ért kellemetlen meglepetés). A szülésznő javaslatára az osztályos főnővérrel kellett egyeztetni az időpontot, meg az igényt (én, első szülés lévén, inkább a kétágyast választottam). Előre nem fogadott el összeget, bár mindketten érzékeltettük, hogy készek vagyunk adni-elfogadni a plusz szolgáltatásért.
Nagyon sokan voltak, amikor szültem, várnom kellett a szobára, utána is telt ház volt, de mellettünk a másik (egy vagy kétágyas, nem tudom)szoba végig zárva volt! Tehát nem nagyon hiszek abban, hogy véletlenszerűen bekerülhet az ember.

Csatlakozom az előttem szólókhoz: első gyereknél tényleg jobb a kétágyas, mert így talán némi információhoz juthatsz, amit a csecsemősöktől aligha várhatsz.

Többiek:

Ami pedig az Ádám dokiról szóló hozzászólásokat illeti: soha nem mondott összeget, sem a vizsgálatokra, sem a szülésre. Amit adtam megköszönte, de ha éppen nem adtam, akkor sem éreztem utána semmi neheztelést. A szülés után is szinte úgy kellett elcsípnem, hogy odaadhassam neki a szülésre szánt összeget, de előtte (míg az osztályon voltam) szinte mindennap bejött, barátságos volt nemcsak velem, hanem a szobában lévő másik anyukával is, aki megjegyezte, hogy a saját orvosa nem beszélt vele ilyen kedvesen. Bár én nyáron voltam nála utoljára vizsgálaton, lehet, h. azóta nagyon megváltozott, mindenesetre érdekes, hogy eddig a klinika egyik legnépszerűbb orvosa volt (ez a hozzászólaásokból és a betegek számából is kitűnik), most meg egyszerre sokaknak eszébe jutnak a vele kapcsolatos negatív élmények, ill. "ismerőseik" élményei. Mért érzem úgy, hogy talán sok az irígye is?

Ja amit negatívumként említenék én is vele kapcsolatban: minek megy el egy Jakupcsek műsorba?

Más: Nem tudja valaki a klinika internet címét, mert a régi nem működik?

Üdv

J.

Üdv

j.
Névtelen
 


Összefutottam egy volt kolléganőmmel a minap. Ádám dr-nál szülte mindkét gyerekét. Ő nem adott rendszeresen, hanem minden 3-4. alkalommal 5-5000 forintot,t ill. szülés után (nem tudom, mennyit). A dokija nagyon rendes volt vele végig.
Hát nem tudom, mit gondoljak ezek után...
Névtelen
 


Pildi
Ez tenyelg jo ha rogton a gyerekagyra kerulsz ,en is hianyoltam hogy nincs utana velem.
Viszont az elso este meg mozdulni is alig birtam,jol jott hogy segitettek legalabb cserleni az a bazi nagy betetet.Akkor neked olyan nem is volt?Vagy jott a nover lent is?
Ugyhogymegfontolando a dolog,ha kifog az ember rendes csecsemost akkor az is felhozz a babat(hat en nem fogtam ki).Na de legkozelebb kitarto es kemeny leszek: ))
Nekem a doki nem tudott segiteni mert egy kongresszusra utazott rogton a mutet utan.(bar hozza kell tennem a babo hamarabb jott 2 hettel,ugyhogy errol nem tehetett ad doki)

Hanzika
Szia itt is: ))Tartozom emillel,holnap ha minden jol megy potolom is: )

J
Na most is okosabb lettem,nem tudtam hogy igy is lehet ezt megoldani.Bar remelem a kovetkzonel mar a dokim tud segiteni.De ha nem mondja majd biztosra ,legalabb tudom kihez foduljak: )))A 4 agyas nagyon zsufolt volt elso babasan foleg hogy mindenkinek az elso volt.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Nekem Ádám dr. nem az orvosom volt, viszont tényleg minden vizitkor kedvesen beszélt velem is. Kellemesen csalódtam benne, bevallom.

Kataa Kép Várom! Kép

Egyébként valaki írta, hogy ritka az olyan orvos, aki nem fogadja el a pénzt. Hát én ismerek olyat a Klinikán. Egy "baj" van vele, hogy nem vállal szülést. Pedig imádom - kedves, készséges és tapasztalt. A fia sebész és ő is hasonló karakter, mint az apja - ő sem tűnt pénzpártinak. Anyu pl. a műtétem után ölre ment vele, hogy fogadja el a kötözőben Kép Muris volt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Kedves Várandós Kismamák,
akik még csak keresgéltek a kórházak és az orvosok között, nyugodtan válasszátok a SOTE I.-et. Én csak a második gyerkőcöt szültem ott - az elsőt hiper szuper bababarátban, ahova semmi áron nem mennék újból szülni-, de mind szakértelem mind emberi vonatkozás tekintetében csak a legjobbakat mondhatom. Két orvossal is találkoztam a terhességem alatt -dr Rigó J., dr Silhavy- és rendkívül korrekt, hozzáértő, emberséges orvosokat ismertem meg bennük. Egyik sem tartotta a markát a pénzért, nem éreztem egy percig sem, hogy itt pénzért jobb ellátást vagy több odafigyelést kap az ember. A maximumot adják minden kismamának. Várni persze kell, néha sokat is, de soha nem éreztem úgy, hogy a behívási sorrend alapja a boríték vastagsága.
tomimami
 


Sziasztok!

Kataa: ha az ember a csaszi után lentre kerül, akkor ott foglalkoznak vele a "gyerekágyas" nővérkék (nemtom mi a becses nevük, de nem a csecsemősök). Ugyanúgy van infúzió, jönnek a szurikkal, tisztába tesznek, pisis zacsit (mi is a neve rendesen?) cserélnek. Szóval nem éri ilyen téren hátrány az embert. Mondjuk a babát igy sem hagyják kint első éjjelre....

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok

Hanzika
Adam doki tenyleg rendes,nem is ertem hogy mi ez a vihar korulotte.Ha bejott a szobaba mindenkihez volt kedves szava.Egyebkent a Jakupcsekben megertettem hogy miert is volt ideges,megvedte az orvosokat.Nekem az is szimpi hogy az en dokim bar elfogadaj,de amikor nem adok neki akkor is ugyanolyan kedves.Tegnap voltam nal mert a gyogyimat megszuntetek es fel kellett iratni masikat.Ezren voltak mint mindig(nosztalgiaztam is: )de behivott rogton es kerdezte szeles mosollyal: Csak nem jo hirekkel jott es jon a kisteso???
Megnyugtattam hogy meg nem: ))Viszont megfigyeltem miota megvan a baba mindig hamarabb behiv,talan tudja hogy sietnem kell haza: ))

Tomimmami
Maximalisan egyetertek veled,pontezert valasztottam en is ezt a korhazat: )

Pildi
Aha ,hat vannak ott is kedves osztalyos noverek.Viszont az intenziven nekem meglepo volt a segitokeszseg maximuma,de akkor jol is esett.Az meg hogy nem hoztak fel a a babam nem az O hibajuk,mert Ok nem mehetnek le,viszont a csecsemos nover meg nem jott fel mert sok volt a dolga: (((Legalabbis ezt uzente.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok! Csak épp átfutottam a fórumot és azt tapasztaltam, hogy Újházy-ról csak keveset- nem túl jót írtatatok--javítsatok ki ha nem így van..
Nos nekem rossz tapasztalatom van vele kapcs. Az apukája a tanárom volt és nagyon jóban voltunk (a papájával), így mikor babás lettem, az apuka ajánlotta őt. De velem nagyon lekezelő és flegma volt. a 2. UH nál azt mondta, hogy légbuborék van a baba fejében ezért lehet, hogy Dawn- kóros lesz (én akkor 19 éves voltam, és nálunk a családban senki nem szenvedett génbetegségben), magzatvíz vizsgálatot akart csinálni és mondta , hogy lehet hogy elmegy a baba is.. Mindezt fapofával és teljesen érzéketlenül, szenvtelenül, mintha az időjárásról lenne szó!! Teljesen kibuktam. Még azt is megemlítette akkor, hogy nem ártana ,ha fizetnék, ha saját orvost akarok, aki foglalkozik velem. Nem nevezném foglalkozásnak a rendelési időben történő 10 percet sem elérő, semmi infoval nem szolgáló találkozásokat. Sajnos 12 hetesen jutottam el csak a védőnőhöz, mert ezt elfelejtette nekem mondani, hogy oda is kell járni, én pedig nem tudtam.... A leleteket pedig úgy kellett kikönyörögnöm a nővérkétől, hogy átvihessem az új orvosomhoz. Hál Istennek ő már sokkal másabb volt, de nem Sote-s. 1 héten belül volt még egy UH-m és ott semmit sem talált az új orvosom!!! Szép mi?? És ismerősön keresztül!!

Bogyó Úr - a kisfiam- szépen megszületett egészségesen 3070g, 53cm. Most 18 hónapos.
Üdv Mse
muszi
 
 


Kedves Mse!
Mégis reagálok. Olvastad az össz hozzászólást.
Egyébként nekem Újházy doktor az ETALON az összes általam ismert orvos közül. Megmentette az életünket. Aki ajánlotta is mondta, hogy nem fizetős orvos. Tényleg nem az volt. örültem, hogy a varratszedésnél a hímzésemet elfogadta.
Másik topikból még egy gondolatot:
"DE: nem gyűlölködök és nem szidom azt az orvost, még a nevét sem írom le... Lehet, hogy másnak pont ő menti meg az életét v. más számára ő a legjobb orvos."

Maradok eztután is inkább csak olvasó, macskási.

Kép
Kép
macskási
 
 


MSE,
légbuborákról máég nem hallottam, cisztáról már igen. Az én kislányom fejében is találtak kettőt, ami két héttel azelőtt nem volt még ott, és a két héttel később végzett uh-on sem. Minket is riogattak szül. rendellenességgel, illetve mondták, hogy fontoljuk meg az abortuszt.
Akkor ezen nagyon felháborodtam, ma már azt gondlom, ez a dolguk, hogy elmondjanak mindent, és felkészítsenek az esetleges legrosszabbra. Az anyukának meg apukának pedig van (legyen) józan paraszti esze, hogy végiggondoljon mindent, ne higgyen el mindent első hallásra, ne ugorjon bele mindenbe (pl amniocentáézis, aminek a veaszélse /elmegy tőle a baba/ nagypobb volt, mint az esély arra, hogy beteg a gyerekünk) első szóra.
Én maradtam a sotén, bár volt pokoli két hetem. Az orvosok különbözőek, aki az egyiknek a világ közepe, a másiknak abszolút nem válik be. Nekem sem vált be a saját orvosom, most másikat fogok választani, viszont maradok a klinikán. És nagyon megválogatom (próbálom legalábbis) az orvost, akihez menni szeretnék. Nekem a klinika bevált.

macskási,
"DE: nem gyűlölködök és nem szidom azt az orvost, még a nevét sem írom le... Lehet, hogy másnak pont ő menti meg az életét v. más számára ő a legjobb orvos."
Nagy igazságot írtál itt le! És nehogy csak olvass, írj is! Kép
Zsóka

ui: (nem is ui, hanem a lényeg: a kislányom egészségesen született, lassacskán három és fél éves)

Zsóka
zsóka
 
 


Kedves Emese!
Az én orvosom is a dokid. Teljesen hasonlóan viselkedett velem. Régóta jártam hozzá, mindig mindent elmagyarázott, gondoskodó volt, aztán pár év és más lett. Nem igazán értettem, miért viselkedik velem lekezelően.Ez sokáig bosszantott, mert sok hátrányom származott belőle, hogy nem mondott el mindent,hogy nem ért rá velünk foglalkozni, mert sok volt a munkája és mindezt pont a terhességem időszakára tartogatta. Pedig nem nyafogtam,nem okoskodtam, véletlen sem voltam tiszteletlen,türelmetlen vagy hálátlan vele szembe. Nem váltottam, mert ebben a kórházban akartam maradni. Biztos túl sokat vártam vagy túl érzékeny voltam terhességem miatt. Ráadásul jó orvosnak tartom, és ezt nagyon tisztelem benne. Csak nem a betege voltam, hanem egy karton. Most már nem érdekel, de szeretnék még egy babát és szeretnék ebben a kórházban is maradni... Nem tudom.
Nem nyafogni akartam nektek,biztos én képzeltem el rosszul a dolgokat, csak el kellett mondanom, mert ez nagyon nyomta már a "bögyömet".
"DE: nem gyűlölködök és nem szidom azt az orvost..." Bizony nagyon igaz! Puszi nektek: most csak anonim
Névtelen
 


Láttam ma reggel Ádám dokit a TV2-n!! Húúú... Kép Okosakat mondott és szépen... Megyek is hozzá vizsgálatra Kép
CsoVi
 


Anonim,
nem hiszem, hogy nyafognál... Az emberlányának, főleg egy ilyen helyzetben, mint a terhesség-szülés, fontos az is (hát hogyne lenne az),hogy ne egy kartonnak nézzék, hanem partnernek...

Zsóka
zsóka
 
 


Kedves Zsóka!
Már nem zavar,mivel nem járok most hozzá,elfogadom, hogy ilyen velem. Viszont jó doki, szakmailag. Kórházat nem szeretnék váltani, ha dokit váltanék,az biztos kínos helyzeteket teremtene,nálam biztos.Timi
Névtelen
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: