A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Talán azt hinnék ez a legújabb divat. :lol:

Kép
flóra 11

Igen, Zsuzsi lenne Mo. új divatdiktátora! :wink: :lol:

Kép
szilzi

Flóra, írtam, hogy írd le légyszi mennyiségekkel a levest amiről szó volt délelőtt! Légyszi

Kép
szilzi

Nos,itt fejezem be,mert már alszom. Holnap visszaolvasok.

Pá....

Kép
flóra 11

Leíromholnap reggel.Elég lesz?

Kép
flóra 11

Igen persze!
Jó éjt Mindenkinek!

Kép
szilzi

Szép vasárnapot mindenkinek.Látom mindenki pihen,kivéve szegény Szilzit.

Beköszönök és mentem főzni.
De leszek közben. :D

Kép
flóra 11

Szilvi, hol vagy?

Kép
flóra 11

Szia Flóra! Nem sokára leszek, csak elszámolásokat csinálok :evil: Vasárnap és még dolgozni is kell a munkahelyen! :evil:

Kép
szilzi

Jó,időnként majd benézek. :D

Kép
flóra 11

Sziasztok. :D Csak bekukkantottam.Délután megyek a volt főnövérem búcsúztatójára mert Amerikába megy.Mondjuk nem igazán érdekel,senki nem szerette olyan álszent dolog az egész.Meg nincs jó kedvem,mert tegnap óta van ilyen világos barna folyás dolgom(Bocsi de nem tudom,hogy megfogalmazni)és attól félek valami baj van.De nem tudom,hogy várjak vele még egy pár napot vagy n.De az is lehet,hogy egy kicsit megfáztam.Szóval nem tudom.Szerintetek?Mit csináljak?Vagy annyira ne foglalkozzak vele? :?

Kép
martik77

Sziasztok

Bocsi,de időm az 0!!!

Márti

Nekem igy kezdődött a 2 hét kórház,úgyhogy azonnal menj be az osztályra uh-ra!!!!!
Nem ilyesztgetni akartlak,de jobb félni!!!!

Mentem,majd jelentkezem...

Sziasztok...

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Csináltam fagyasztott nudlit,most az az ebéd.Igazából én az otthonit szeretem de csak én a családból,magam miatt meg nem kezdek neki a tésztának,így marad a fagyasztott.Egy tányérral mindenki eszik,de a többi rám maradna.Ti mit ebédeltek?

Kép
martik77

Márti, igaza van Tancsunak, én sem várnék a helyedben! Menj be a kórházba!

Kép
szilzi

Köszi Tancsu.Halál nyugodt lettem.

Kép
martik77

Kicsit most vagyok.

Kép
flóra 11

Márti, tényleg nézesd meg magad. Bár mindig azt mondják, amíg barna és nem vér,nem piros,addig nagy baj nem lehet, de jobb félni, mint megijedni.

Kép
flóra 11

Én még nem tudom mi van itt a kajáldába :? Általában nem lehet elájulni az itteni kajától!

Márti, neked, hogy kezdődött a terhességed? Érezted, hogy babát vársz, vagy csak a teszt után?

Kép
szilzi

Felhívtam a szülész csaj ismerősöm,hogy kérdezze már meg ő a dokit.Azt mondta mindjárt vissza csörög.

Kép
martik77

Én is így gondolom Flóra.Mert lehet ez egy felfázás is nem?

Kép
martik77

Én ugye tegnap csináltam a ragulevest, ma csináltam krumplipürét, hozzá apró húst, zöldségeset,olyasmi ,mint a brassói, csak sok zöldséggel van. És fő a csirkepaprikás is,ehhez csusza lesz majd.

Kép
flóra 11

Lehet Márti. De más is lehet. Esetleg nem erőltetted meg magad?

Kép
flóra 11

Szilzi nekem kb 8-9 hetes koromig volt ilyen világos barnás dolog most is,úgy hogy nem voltam benne biztos.Meg régen nem de most már én is éreztem ha volt pé-m.Vagyis úgy fájdogált a petefészkem környéke,de sose akkor voltunk együtt mégis sikerült.

Kép
martik77

Nem erőltettem meg magam.Tuti nem.Kicsit olyan érzésem van mint amikor felfázok,úgy tompán hülye érzés az alhasnál valami ilyesmi.

Kép
martik77

Nekem ma kicsit fáj a fejem a derekam meg nagyon. Most iszogatom a kávémat, hátha segít.
A hőmérőmet meg reggel sikerült elrontanom,most nem tudom, hogyan mér. :evil:

Kép
flóra 11

Lefekszek egy kicsit,de majd még jelentkezem :)

Kép
martik77

Feszülős érzés, vagy nyomás,vagy fájás?

Kép
flóra 11

Nyomásos inkább de nem fáj csak zavar,meg nem keményedik a hasam se.

Kép
martik77

Feküdj le.De aztán nézesd meg magad. Kíváncsi vagyok,mit mond a szülész ismerősöd.

Kép
flóra 11

Köszi Márti :) Pihenj le! De mond meg mit mondtak ám a telefonba! :shock:

Kép
szilzi

Flóra, elkívántam tőled a krumplipürét! Holnap csinálok!

Leírod nekem a levest? Nem akarlak ám idegesíteni ezzel a levesdologgal, lőjj le nyugodtan! :oops:

Kép
szilzi

Persze,leírom. Dehogy idegesítesz. :wink:

Kép
flóra 11

Nekem ma úgy elkezdett fájni a hasam meg a cicim, lehet, hogy teljesen pontosan megfog jönni? :shock: :shock: Bár nekem a cicim nem szokott fájni csak régebben, de lehet, hogy a clostitól ifjúkori mensim lesz :lol: :lol:

Kép
szilzi

Borscs (orosz céklaleves)
Hozzávalók 4 személyre:
# 40 dkg cékla
# 1 kis fej hagyma
# 1 nagy sárgarépa
# 1 nagy fehérrépa
# 30 dkg savanyú káposzta
# 30 dkg marhalábszár (leveshús)
# 1 babérlevél
# 2+2 evőkanál olaj
# 2 evőkanál paradicsompüré
# 2 dl tejföl
# 2 evőkanál liszt

Előkészítés: A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A káposztát megmossuk, apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A húst megmossuk, 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sót, néhány szem borsot, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a paradicsompürét, meghintjük néhány csepp citromlével és egy kevés sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Egy nagyobb edényben, a maradék 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répaféléket, néhány percig együtt pirítjuk. Rádobjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a párolt céklát levével együtt. Kivesszük a húst a levesből, kis kockákra vágjuk. A levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a húst, és jól összeforraljuk, citromlével savanyítjuk. Snidlinggel megszórva, forrón tálaljuk, külön csészében további tejfölt adhatunk mellé.

Megjegyzés:
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 2551 kJ/610 kcal

Kép
flóra 11

Köszi! Na ez nem egyszerű mutatvány azért! :shock: :shock: :shock:

Kép
szilzi

Ezt a receptet találtam. De leírhatom én hogyan csinálom, az adagok meg itt vannak.

Kép
flóra 11

Szilvi, egyszerű. Ne félj tőle.És bár céklaleves, a cékla kihagyható,úgy is finom.

Kép
flóra 11

Leírnád Te hogy csinálod, cékla nélkül? :roll:

Kép
szilzi

Flóra, elmegyek ebédelni lassan, aztán jövök, jó?

Kép
szilzi

A hagymát apróra vágom, kicsit megpirítom olajon. Erre megy a kockára vágott hús, megpaprikázom,bors, só,babérlevél,kis fokhagyma, felöntöm vízzel, belerakom a krumplit kockára vágva, zöldséget szintén apróra, ez répa, petrezselyem esetleg kis zeller.Ezt puhára főzöm. Külön főzöm meg a káposztát, azt csak megmosom, hogy annyira ne legyen savanyúés vízben megfőzöm. Utána a levével együtt a többihez öntöm.
Végül elkeverem alisztet tejfölle és ezzel besűrűsítem.

Kép
flóra 11

Persze, jóétvágyat.Én is megyek enni. :D

Kép
flóra 11

Sziasztok!
Akkor most savanyú káposzta amit megmosunk mert savanyú, vagy fejes amit apróra kell vágni???????? :roll: :roll:

Kép
muzsuzska

Újra itt!

Kép
szilzi

Szerintem savanyúkáposzta. :roll:

Kép
szilzi

Egyik kismamának sincs ideje ránk??? :(

Márti, mit mondott a doki????????

Kép
muzsuzska

Ej a Benó ha meglátja a savanyú káposztás levest, múltkor abból főzött főzeléket! :D

Királyfiztam délelőtt. filmet néztünk, ettünk.

Kép
muzsuzska

Délután mit csináltok? Ma már Ő is szabin van, nem?

Kép
szilzi

Megmértem a vérnyomásom, holnap megint szórakozni fog velem az altató orvos! :evil: Este befokhagymázok hátha leviszi. :D

Kép
muzsuzska

Szalma vagyok megint estig!
De ma délután kéne valamit csinálnom is végre.

Kép
muzsuzska

Miért szórakozna? Magas a vérnyomásod, Zsuzsi?

Kép
szilzi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: