Vett a F. csibét. A melléből csinálok brassóit, vagy más apró húst. A többi részéből talán csirkepaprikás lesz csuszával. És azon gondolkodom,hogy csinálok borscsot.
Meg talán csinálok kis rántott husit is a gyereknek,hogy vigye magával. A rizst nem szereti, pedig én rizibizinek szeretem. Nála a krumpli jön be, de ez is inkább pürének,petrezselymesen nem.
A borscs orosz káposztaleves. Pörkölt alapra dobsz krumplit, répát, céklát és főzöd. Én a káposztát külön szoktam,mert sokáig puhul,meg kemény tőle a hús,ha együtt fő,vagy csak akkor rakom bele,mikor a húsfélig puha,akkor már lehet. Ha külön főzöm,akkor aztán összeöntöm őket. Végül tejföl megy bele,kis liszttel besűrítve. Isteni!
A F. meg mindig nyersen eszi és nem érti, nekem úgy miért nem jó. Azt mondja, ha megfőzöm,nincs benne vitamin. Mondom nem baj,de akkor finom. Vitamint meg eszek máshonnan.
Van a fagyasztóban túlélő csomag: sütni való krumpli, kész bolti fasírt, szilvásgombóc, lecsó, málna, szeder, kis húsi,zöldségzöld, borsó, mexikói keverék, leveske stb............ Tehát nem tudunk éhen halni.
Nekünk is van Zsuzsi, meggy, hús, csirkeaprólék, leveles tészta, zöldség, rák rudacskák, dinsztelt káposzta, felvágott, dió.... meg mittoménmicsoda. Éhen mi sem halunk. És ez csak a fagyó.De mi minden van a hűtőben meg a konyhaszekrényben!
Zsuzsi,én is így vasalok, amit csak lehet. De tudod miért csináljuk így? Csakis a villanyszákla miatt,én legalábbis így spórolok. Szerintem Te is,ugye?
Most reklám van,addig még maradj kicsit.
Zsuzsi,már talán harmadik hónapja követgetjük egymást a ciklussal ilyen napra pontosan. Ugye? Ez a harmadik ciklusod, nekem a második.