A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:43-kor.
Vendég

Kata! Nagyon édes a vonalzód!

Azzal a képpel nem tölti fel, amit eredetileg elküldtél?
20150601134430

mindketten allergiasak vagyunk parommal. bar nem etelallergia. megprobalom akkor csak a ha-t venni, csak olyan rem draga.
Vendég

Kata en benne vagyok a kozos tornaban, akkor van huzoero hogy ne lustizzam el. en toltottem le baba mama tornat, meg rekat, norbit, detar enikonek a szules utani tornajat beres alexandraval...szoval van mibol valogatni;)
Vendég

nekünk is allergiás van a családban és igy én majd a tejpépből is a HA-t akarom kiváltani. főleg hogy állítólag olcsóbb mint a bolti sima tejpép :D
nem ételallergia van a családban, de akkor is veszélyforrás lehet a babánál az öröklődés... akár ételallergia akár más fajta. legalábbis én igy tudom.
de egyébként meg régen se volt annyira odafigyelve erre, sőt ugy tudom hogy egy időben meg a HA-s termékeket pocskondiázták... szóval szerintem ez is szülő és orvosfüggő.

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:49-kor.
Vendég

Hát: ha allergiás a család, akkor jobban teszitek tényleg, HA tápot adtok! :(
Vendég

a legjobbat még nem is meséltem. Este szegény Eliot már nagyon küzdött, mert neki minden nap szokott széklete lenni, de akkor még nem volt. Már annyira tekergett, hogy segítettünk neki egy kicsit a hőmérővel... :oops: :oops: :oops: Amúgy ez volt kb. a második alkalom, de muszáj volt. És amikor kijött az első adag (utána volt még azonnal kettő, úgyhogy nem véletlen tekergett), volt benne valami sötét dolog. Nem értettük mi az, majd amikor közelebbről megnéztük, láttuk, hogy egy varrat. :) Csomóstul, mindenestül. Nem volt túl nagy, de simán lehet hogy emiatt nem sikerült neki... :) Csak vicces volt. Kíváncsi vagyok mikor 'jön' a következő, mert belül van még pár...
Amúgy tényleg gyönyörű az idő úgyhogy mi is lassan elpályázunk itthonról.
Úgy tűnik, hogy Eliot átáll a napi 4x evésre. Most fejezte még csak be a másodikat. De mondjuk ezek jó adagok is. Most is bement 180. Ha ezt négyszer megeszi, már nem rossz. :)
Kata, lehet hogy ma járunk arra. :) Séta? :)

KépKép
muffin

Kata!
Dóri bébi hogy van?

Nálunk nics allergiás a családban, de én is jobban bízok a HA-s dolgokban. Aztán meg már észre sem vesszk és főzzük a sok finom főzeléket.

Mi ma vendégségben voltunk. Laci akkor kelt és édesen nevetett, brümm brümmölt. Itthon aztán megebédelt és húzza a lóbőrt.

Nekem is kellene vasalni, de nagyon füllik a fogam hozzá.
20150601134430

KAta: erre mar en is gondoltam. MOst eneklost, aztan meg kesobb kezmuveskedoset....
Szupi otlet, a kerdes hogy hol. Nekunk igen pici a laksunk, en sajna 2-3 embernel tobbet nem tudok egy idoben vendegul latni:(
HAt en tudok jo par dalt, de nincs kepezve a hangom, nem tudok kottat olvasni, stb....mondjuk Patr? tan o tud?
meg olyant is csinaljunk majd, hogy kirandulunk kozosen, ki kendovel ki babakocsival mondjuk a Janos hegyen....
en mindenbe benne vagyok csak ne kelljen itthon ulnom.
Vendég

jo, ok, akkor csak a HA-t kapja.
Vendég

viki!
köszi a recpeteket. egyébként a brokkolit meg a cukkinit mikortól lehet adni?
mert most az elején alma-barack-banán. később a répa-krumpli-sütőtök.
aztán meg husi

Kép

Kép
timi1982

mi ma almalevet ettünk meg tegnap is egy kicsit. de mire ráérez addigra szegénynek mindig abbahagyom a kanalazást. de még nem merek neki sokat adni. pedig nagyon bejön neki. ez a sima almás kicsit savanykás volt de nem zavarta :D
lapátolja rendesen befelé. szerintem nálunk nem lesz gond az evéssel. ha igy haladunk tuti megeszik mindent. és jó sokat. mi már tápszerből is nagyon régóta 200-at eszünk. és napi 6-szor.

Kép

Kép
timi1982

A párom alergiás, én nem. Mindketten hamar tápszeresek lettünk. Ő két hónap múlva, és az anyósom elmondása szerint rendes tejet kapott, nem tápszert. Estére mi most tejpépet adunk a gyerekeknek ennyi időssen, ő rendes tejből csinált híg tejbegrízt, amit ki tudott szívni a cumisüvegből.
Én nem akartam szopizni, pedig anyunak volt teje. Így én sem anyatejen, s főleg nem HA-s tápszeren nőttem fel.
Ételallergiája egyikünknek sincs.

KépKép
hene

Timi!
Tettem még fel!

De teszek be linkeket a weboldalas fórumunkba. :wink:
20150601134430

Timi, most egy kicsit irígykedek, mert én néha úgy érzem Gergő keveset eszik. Én még csak most emeltem meg a tápszeradagot 180-ra. És ha csak azt kap enni 5x eszik egy nap. Éjszaka már nem.
A mai mérés is ezt mutatta, hiába mondta a védőnő, hogy jól néz ki, és nincs semmi baj. Fél kg mínuszba vagyunk. De majdcsak lesz valahogy. Nagyon rossz evő a lelkem. Pedig apj-anyja jó evő! :oops:

KépKép
hene

Hene!
Mihez képest vagyok fél kg mínuszban? Hízik ugye hétről hétre?
20150601134430

Hű tényleg. Meggyet kell elővennem a fagyasztóból.
Holnap fog először enni. Már én unom az alma-banán, barack-banán témát.

KépKép
hene

Viki, 4 hónaposan 6440g, most 5 hónaposan 7003g. Hát nem viszi túlzásba. Amúgy a kiskönyvében van egy táblázat, hogy a születési súlyához képest mennyinek kellene lennie x hónaposan. A szerint most 7,5 kg-nak kéne lennie.

KépKép
hene

Lacusom tegnap volt 6910 g :oops:

Lehet h neked is fel kellene 200 ml-re emelni az adagját.
20150601134430

Nem eszi meg. Ha meg igen, akkor meg visszajön. Van hogy a 150 et csinálom meg, befalja, utána meg a harmada visszajön. De volt olyan, hogy kapott gyümölcsöt, 3 órával később a 150 tápból 60-at meghagyott.
Ja é mióta hasra fordul.................... méginkább visszajön a kajcsi.
Néha egyszerűen képtelen vagyok háton tartani. Ilyenkor beteszem a járókába. Onnan könnyű feltörölni ami visszajön. :?

KépKép
hene

a mi tápszerünk ugy 200, hogy 180 viz+6 kanál és igy lesz belőle 200 tápszer. de ugye az elkészítettet kell alapul venni.
már régóta ennyit eszik. most azon gondolkodom hogy lehet már emelni kéne az adagját... nem szól ha nem elég, csak akkor ha nagyon üres a pocija. de 200 után azért nem lehet üres :) ;)
van mikor reklamál és akkor pótlok. akkor még lecsusszan akár 60víz+ tápszer is :D de ez ritka. kb.hetente másfélhetente 1-szer fordul elő.

Kép

Kép
timi1982

Viki, ti mennyivel születtetek??

KépKép
hene

A sok bukás sem jó. Szegény manóka!
20150601134430

hene! mi bukósak vaguynk. egy időben AR-t ettünk. de beteg lett tőle... igy is visszajön általában büfinél egy kicsit meg utána is néha. de elhanyagolható. még 10ml sincs(volt olyan még az elején hogy 90-et evett és 40 visszajött). de a forgástól előre félek... tuti akkor nagyon fog visszajönni. :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

Viki, én is így gondoltam. Vagyis erről a 180-ról beszélek. Erre a szintre emelkedtünk mi most! :shock:

KépKép
hene

abban bizok hogy ha szilárdabbat eszünk az talán nem jön annyira vissza.

Kép

Kép
timi1982

3750 g volt az uraság. :lol:
20150601134430

Mi is kaptunk olya tápot, de olyan szorulása volt tőle, hogy abbahagytam. És igen elhiheted, a forgás csak ront a dolgon. A főzelékek, mivel sűrűbbek nem jönnek vissza, esetlek egy-két falat. De azt egy nap csak egyszer eszik. Még.

KépKép
hene

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:50-kor.
Vendég

3290g, 54 cm.

KépKép
hene

Most nézem h Dorkusz 3 hónapos 3 hetes és 3 napos. :lol:
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:50-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:51-kor.
Vendég

hene!nekünk nem csak szorulásunk volt tőle. a széklete olyan állagú volt mint a malter amit felkennek a házra meg még a szine is olyan szürke volt. a lakásban meg nem lehetett megmaradni a szagtól!!!
a doktornő is nézett nagyot hogy ő még ilyet nem látott. mármint ilyen színű és szagú rotyit

Kép

Kép
timi1982

A kórházban kaptuk azt a kiskönyvet, amivel most a védőnénihez és a dokinénihez járunk. Abban van egy táblázat, külön a fiúkra-lányokra vonatkozó adatok egy-egy táblázatba összefoglalva.

KépKép
hene

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 19:51-kor.
Vendég

8)
Vendég

Timi, Gergő két napig úgy kakilt, hogy a pelenkázón mikor elkezdett nyögni, és a vége kijött a kakinak én fogtam meg zsepivel, és húztam ki, mert nem tudta kinyomni. Bocsi.
A lényeg hogy jó szar volt nektek is gondolom. De majd eljön az az idő, mikor már nem jön vissza a kajcsi.

KépKép
hene

hene! nekünk is van olyan táblázatunk. a doktornő tojik arra a táblázatra.
most hogy 80-at hiztunk annyi megjegyzése volt hogy szép... 50 is elég lett volna.
aki előttünk volt gyerek ő 4 hónapos. 1 hónap alatt 47-et hizott. a doktornő azt mondta hogy lehetne több is, de semmi gond. a következő hónapban biztos több lesz!
szóval nem pánikoltatta az anyukát. ha köv hónapban se hizik eleget biztos kitalálnak valamit de egynelőre nem pánikoltatta. és fölösleges is!!! lehet köv. hónapban bepótolja. mi meg lehet köv hónapban nem teljesítjük a mércét(habár ennek az esélye szerintem nem fenyeget ;) )

szóval hene ne aggódj! amig nem fogy nagy baj nincs. ha meg stagnál az sem tart örökké!!!!

Kép

Kép
timi1982

Kata, Dóri egy nagyon csini kiscsaj! Ha így folytatja nagyon jó NŐ lesz belőle!!!!!!! A pasik a lába előtt fognak heverni! :lol:

KépKép
hene

uhh :shock: :shock: :shock: hát attól lehet még jobban megijedtem volna ha huzognom kellett volna a rotyit!!! :oops: 8) :shock:

Kép

Kép
timi1982

Néha ahogy elnézem, hogy mennyi energia van benne.
Hát lehet, hogy ott égeti el a felesleget. Bennem sosem volt ennyi szufla. Iszonyat mit pörög egész nap. Amúgy most ébred fel a mai 3. alvásából. Ez sem volt több fél óránál, mint ahogy a többi sem.

KépKép
hene

Jaj, képek!!!!!!
Ma csináltam őket. Hát tessék!!!

Kép

Kép

KépKép
hene

buba jatszott:

Kép ni ni egy kez:)

Kép na hova lett a kezem?

Kép kukucs
Vendég

hene!fölösleges aggódnod!!! álomszép gergő. és igy a képek alapján nagyon szépen fejlődik és jó husiban van.
egyébként ha bencét látnátok, nem mondanátok hogy 6200 g. elég hosszu és inkább izom mint "michelin"

Kép

Kép

Kép
timi1982

Nagyon édi!!! Nagyon értenek a bújócskához! :lol:

KépKép
hene

Csajok, most esett le, hogy holnap minden zárva. El kell ugranoma boltba! Sietek!

KépKép
hene

na ez az, en is neztem mint rozi a moziban hogy holnap zarva a bolt. marpedig ez azt jelenti meg ma le kell menjek a boltba.
de mivel ferjem este jon igy nem tudok babakocsival menni, mert akkor nem tudnam felhozni azt is amit veszunk. Szoval ha most bubacsak felebred kendovel nekivagunk.
Vendég

Na én már meg is jártam a boltot! :lol:

KépKép
hene

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: