A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Veronikusz
Szofinak gratula a csili-vili királylány bugyikhoz :D

Eni
Fel a fejjel! Janka tényleg tutira javulóban :wink:

Tünde
Bene klassz kiskrapek! Remélem nálunk is nagyobb a füst, mint a láng....
Egyébként ha jól tudom higiéniai okokból nem engedik a földönalvást hivatalosan...

Heni
Drukk az uh-hoz! Beavatkozás műtét vagy hormon?

Zsu
Rég láttalak itt! Mizu?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Lilluska, nekem olyan szupi látni a harmadik vonalzódat!!! Azért nevetek van már? Nagyon kíváncsi vagyok már, meg mindenre, hogy fog haladni a dolog, milyen élményekkel jössz haza a kórházból.

Dóri, Hunor jutott eszembe, vagy Domonkos... :roll: Nekünk Boldizsár lett volna, ha Janka mégsem Janka, a lánynevekkel viszont nagyobb gondban voltunk. Egyszerűen nem volt közös nevező. Én összeírtam 30 nevet, Férjemnek egy sem kellett. Végül Jankát "ő találta ki", azt már el sem ismerte, hogy az eredeti listámon szinén rajta volt. Ezek a Férjek, te!!!

Azért akárhogy is van, Kútvölgyiben lenni még mindig olyan, mintha az ember hazamenne. Míg akármelyik másik egészségügyi intézményben szó szerint betegnek érzem magam.

Nagyon bízom Jankában, tényleg. :wink:
vbea

Gabi
nagyon sokat gondolunk rád!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Gabi!
Reggel tudatosult bennem, hogy ma van péntek. Nagyon nagyon gondolok Rád!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!!!

Dorka!
Zsófi nem volt tegnap nyűgös. Eddig talán egy este volt csak az. :D Sírni is csak ritkán sír. :D csak ha nagyon álmos és még nem tudott elaludni. Viszont ha sír, akkor 5 másodperc alatt a hófehér kis feje CÉKLÁVÁ változik. :shock: :? elég félelmetes :lol:
Viszont áttértünk a 68-as ruhákra, azok végre már picit nagyok, így kényelmesek neki :D JA! és most megint visszatértünk az éjszakai 1x-i keléshez 4-kor, majd reggel 7-kor :D én meg reggel mikor keltenek a "nagyok" mint Kleopátra fürdöm a tejben :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek!
reggel épp szoptatok, mikor is kopogtatnak az ajtónkon! :shock: (ki van húzva a csengő :lol: ) az alattunk lakó nő volt! :shock: :? :oops: mondta, hogy roppant módon sajnálja és meg is érti hogy gyerekek vannak nálunk, de a lányok rohangálásától és visításától ő reggel nem tud aludni, márpedig ő éjjel 2-kor jön haza a munkából (???? nem tudom, mit dolgozhat, de nem mertem megkérdezni. De nem néz ki se örömlánynak, se csaposnak :lol: ) Szóval nagyon kedves volt és többször elnézést kért, de mondta, hogy ha bármit tudok tenni, akkor megköszönné, mert már nagyon kivan a nem-alvástól. :? :( :oops: mégis mit kéne tennem? :shock: ha lenne hangtompító a lányokra, már rég felszereltem volna. :oops: :oops: :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

(((((((((GABI)))))))))
veled vagyunk lélekben! sokat gondolunk rád!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabi+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
vbea

Veronikusz, nem mondtad neki, hogy Te is kivagy a nemalvástól? :lol:
Szóval szolidarítasz vele.....bár ahogy írod, irigylésre méltó a kiscsajod!
Mi megint 1től műsoroztunk.
Hason kellett volna altatnom azt hiszem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gabi!
Szorítok++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKépKépKép
vdorka3

Aprooka!
a 3. gyerekek már tudják, hogy hiába nyafiznak, Anyuci nem ér már úgy rá mint az elsőnél. :lol: Majd te is megtudod a 3.-nál!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Gabi, gondolok rád sokat ma!!! gyere panaszkodni!

Veronikusz, hát én meg tudom érteni ezeket az embereket is. De közben meg én sem tudnék mit csinálni. Ugyan 2x annyit fizetünk a fűtésért, de nagyon örülök, hogy alattunk nem lakik senki!

Reni, higiénia: hja. Amikor az egyik torokmandulás kislány vért hányt, és az kifolyt a vesetálból az ágyára a nővér a következőkkel oldotta meg. Ágyneműcsere ok, majd matrac megfordít, és a másik oldalon ott éktelenkedett több alvadtvéres folt is, mind ahogyan az ő véres hányása is ott maradt.
Úgyhogy ezek után majd én eldöntöm, és ha akarok, a földre fekszem... Hazajövetel után MINDENT azonnal kimostam, mi meg azzal kezdtünk, hogy lezuhanyoztunk.

mtunde

Nagyobb gyerekekkel karácsonyi elővásárlásra:

http://www.libri.hu/hu/kiemelt/akciok/e ... &p_id=6457

mtunde

Tünde!
:? lehet félreértkhető voltam, de én se panaszkodás végett mondtam a szomszédasszont! Mondtam is neki, hogy nagyon sajnálom és ha rajtam múlna, estig tudna aludni, olyan csend lenne, sőt, ha nincsenek itt a lányok akkor síri csend van, mert én is élvezem a nyugit a nagy lárma után ... csak épp nem tudom, hogy mit csináljak a lányokkal!? :? :( én is megértem a gyerektelen lakótársakat. :roll: :)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde, én is mindent kifertőtlenítettem, a papucsomat meg ki is dobtam.
Bár nálunk hihetetlenül vigyáztak a nővérek és a reggeli vizit előtt kétszer is jöttek felmosni a takarítók. Első körben fél6kor, akkor volt, hogy arra ébredtem a földön, hogy a néni körbenyal engem a felmosóval, nagyon vicces volt, jó hogy a számba nem tolta. :D
Aztán másodszor olyan 7 körül jött és akkor már nagyon csúnyán nézett, ha nem szedtem össze minden cuccomat a földről.

Eni, szuper hírek Jankáról, most olvasom!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gabi,
gondolunk Rád!!!
Vendég

Veronikusz, nem értettelek félre, én is ugyanezt írtam! Megértem, és közben nem tudnék mit csinálni!!!!

Aprooka
, minket fél 6-kor fel is pattintottak, hogy vége a szundításnak! És a gyerekeket is hőmérőzték stb. Én nem tudom, miért nem tud az egészségügy leszokni erről a baromságról, hogy fél7kor, amikor átadja a műszakot, addigra lázmérés, gyógyszerelés, stb meglegyen. Akkor legyen 8-8-ig a műszak... Na, nem háborgok, csak vannak felesleges dolgok.

mtunde

Veronikusz,
vegyél neki egy csomag füldugót!!
Most viccen kívül, nekem van és nagyon jó szolgálatot tesz néha. Tegnap éjjel újra Bogival egy szobában aludtunk (Anyuméknál vagyunk, nálunk parkettáznak) és azt a szörcsögést, dumálást, amit ő lenyomott...hát... :lol:
Meg hozzánk a forgalom zaja is behallatszik, néha nem tudok visszaaludni reggel, vagy du-i szunyához is kiváló a dugasz! :lol:
Mondjuk ő biztos nem erre számít.. :lol: :lol:

Csajok,
csak egy gyors bekukk, elújságolom, hogy tegnap magától felült Bogi :D olyan édi volt. Meg kúszó mozdulatokkal is próbálkozik, de még nem jutott messzire (egy centit sem halad még egész konkrétan :lol: :lol: )

Tünde,
én még nem gratuláltam, de nagyon stramm nagyfiad van!! Örülök, hogy minden rendben ment!!! Milyen kettesben a kiskirályfival? :D
Fáj még neki?

na majd még jövök, most meló..
húú és igen fura szagokat ereget itt valaki mellettem... :lol:
Vendég

Tünde, Aproo jujjjj! Ismerős. Én is dobtam ki törölközőt, a tök sem akarta fertőtleníteni. Még a táskát is kimostam, mindent. Itthon meg nagytakarítás. Nem voltunk a topon, de nagyon idegesített, hogy calicit hoztunk haza. Tünde, ez a matracfordítás. Ja, amikor a frissen műtött 16 éves nagylány (torkát műtötték, de nem mandula volt) elkezdett hányni, még le is bézte a nővérke, hogy kellett neki mekit zabálni... Amikor már 5en hánytak mellette fél napon belül, akkor kezdte kapisgálni, hogy két nappal korábban tán nem hozzánk kellett volna a hányással bekerült kicsilányt betenni... :shock:
vbea

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy persze, embertelenek a körülmények sokszor az egészségügyben, de elképesztő hozzáállásbeli problémák is vannak. Ja, Tünde, mire minket felvettek anno, 3h volt, Benét nagyon nagyon nehezen el tudtam altatni. Ugyanúgy jöttek f6kor, hogy akkor most vért vesznek tőle. Mondom, tessék??? Sírva könyörögtem, hogy hagyják aludni még 2 órát... de nem. :x
vbea

Sziasztok!

most jöttünk csípőszűrésről......kivagyok :oops: :evil: a Lettinek is hordania kell terpeszes pelust, mint a Berkének, mert kötött a csípője...DE ez még nem minden, azt mondták, hogy csámpás is így kiscipőt is hordani kell :oops: :oops: szegényt felszerelték mindnféle dologgal. kicsit rosszul viselem, tudom , hogy ő nem is veszi észre :oops: Annno Berke is hordta...állítólag nem férnek el a pocakomban rendesen(min d a 2x kicsi volt a hasam)neki visszacsopódó lábfeje volt........
Szerncsére az igazi lényeg a hasi meg a kopony UH teljesen rendben volt, nincs refluxa se.....
Veronikusz, Zsófi Ti mikor mentek??????remélem minden rendben lesz :!: :!:
Éjjel egyébként a Letti is tök jól alud 4:15-kor ébredt először, majd 7:30-kor....ügyes volt :)
Gabi!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKépKépKép
vdorka3

Tünde!
nem is értem!!! a kórházakban nem ilyen viaszosvásznas borítású matracok vannak éppen azért, hogy le tudják törölni????? :shock: :shock: :shock: :x :x :x fúúúúúj!!!! :twisted: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
mi DEC.17.-re kaptunk időpontot :twisted: mi a Kirágyhágó utcába megyünk.
Sajnálom Lettit, de ha kell, akkor jó hogy már mielőbb elkezditek és később nem okoz majd neki gondot. :oops: :oops: :oops: Kíváncsi vagyok, hogy nekünk mit mondanak, de Katával irtó MINI volt a hasam, mégse kellett neki se semmi. Én nem hiszem hogy ez has méret függő!!! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni, tényleg gáz sok helyen a hozzáállás, ezért nem győzőm dícsérni a sebi nővérgárdáját. Végre egy hely, ahol azért könyörög a nővérke nekem, hogy hagy ölelgesse megmár Levit, mert egész héten bennvoltunk nála, így nekik nem jut a jóból....ilyen csajok kellenének mindenhova.

Dorka, sajnálom Lettit, de ha kell, akkor igaza van Veronikusznak...Dévényi tornára nem küldték? Mert addig jó...álítólag az nagyon fájdalmas. :cry:
Kipróbáltad a bogyeszokat?

Bori, Ti külön szobában alszotok Bogival? Mersz füldugeszt hordani?
Én régen hordtam, de Levi mellett még egy szobában alváshoz sem merek. Pedig rendesen szenvedek én is, amennyit vészkelődik, meg hasba rúg mostmár, meg nyög. MOst probálom majd külön ágyba tenni, hátha nyugisabb lesz az éjjel, bár így a szopikhoz fel kell majd kelnem. MAjd meglátjuk.
Szóval mesélj, minden tapasztalat érdekel. Hogy csinálod? Nem izgulsz, vagy már megszoktad? Mert én az első két hétben kb ott ültem egész éjjel és hallgattam, hogy veszi-e a levegőt... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gabi, szóhoz sem jutok.... sajnálom!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Sok erőt kívánok nektek!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
v30

Gabi! :cry: :cry: :cry: Nagyon-nagyon sajnálom...

Tünde! Ügyes nagyon Bene, meg persze te is. Kórházi körülményeken meg már meg sem lepődök...

Dorka! Mi hétfőn megyünk koponya és hasi UH-ra, hó végén meg csípőszűrésre. Ti hol voltatok? Most kicsit aggódom Maja miatt, mert már többször "bukta" vissza (szerintem) az egész adag tejet, amit előtte megevett. Nem sugárban hányt, csak kibuggyant a szájából... Meg tegnap este végig nyűgös volt, tekergett, és folyamatosan pukizott. Meg nyálkás volt a kakija, és nyálkás nemtommit bukott. Szerintetek ez mitől lehet???

Léna meg köhög-taknyos, és most kicsit Maja is köhög, remélem nem kapja el...
Az éjjelek meg kezdenek romlani, most kelt fél2kor, negyed5kor, negyed7kor és fél9kor végül. Kicsit hulla vagyok... Remélem nincs semmi baj a pocakjában.
Aprooka, ti jutottatok eszembe, Levinek milyen tünetei voltak, amikor kórházba vitted???
Na, nem panaszkodom tovább...

Eni! Nagyon örülök, hogy Janka nem romlott!!! Meglátod, minden rendben lesz!

Veronikusz! Nem semmi a 68as ruha... Mi most kezdjük elővenni az 62eseket... De mondjuk Zsófi annyival született kb, mint amennyi Maja most.
Már akartam kérdezni, hogy te (és a többi többgyerekes) nem kevered a csajokat? Én eddig csak néha hívtam Maját Lénának, de ma reggel, mikor öltöztettem Maját, megkérdeztem Lénától, hogy melyik sapkát adjam rá, így: "Szerinted ez jó lesz Lénára?" Mire ő szemrebbenés nélkül: "Majára." :lol: :lol: Különben fel sem tűnt volna... Ciki??? :?

Na, ledőlök egy kicsit, alszanak a csajok!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi, én mindig arra a névre kiabálok, aki előbb eszembe jut. :) rendszerint a másik, mint kéne... :)

valamelyik nap Bene játszott valakivel, az elvett tőle valamit: "Naa, Villő!!!" szóval nem egyedi!

Egyébként nagyon nyugis 1 gyerekkel. :)

Veronikusz, hát a 7 matracból 1 volt viaszosvásznas. :(

Nálunk a hozzáállás egész jó volt a nővérek részéről. az intézményi hozzáállás, hogy olyan kiszolgáltatott vagy, hogy szarul érzed magad, mert dög módon lefekszel a földre, stb, az már rossz...
Ja, és a főorvos... ő az atyaúristen, és persze nulla tájékoztatás, minek bármit is tudnia egy anyukának. Nos, nekem pl meg kéne tudnom, hogy a leszívot fülváladékból vettek-e mintát tenyésztésre, és ha igen, akkor milyen gyógyszer kellene... Ha nem, miért nem, mert a műtéti leírásba szerepelt, de ezt csak itthon vettük észre... :evil:

mtunde

Zsófi!
de siiiiiimán hívon Zsófit pl. Szofinak! :lol: :lol: :lol: a "nagyoknál" meg áttértem a "ne öljétek egymást lányok!!!!!" -ra :lol: :lol: :lol: így mindenkinek szól és nem tévesztem el a nevet. :lol: :lol: :lol:

Tünde!
ez a matrac dolog SIRALMAS!!!!! :oops: :oops: :oops:

Lányok!
Gabit meddig tartják bent? a Kútvölgyiben van? :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka! Jaj, ezt annyira sajnálom. Az enyhe megnyugvást jelenthet egyébként, hogy mindezt Lettibaba jól viseli... :roll: Azt elhiszem, hogy te kevésbé. Meddig? Azért jópár hónap. Örülök, hogy a többi rendben, ez nagyon fontos. :wink:

Aproo, az avatar csúcs! Még nem is mondtam. :D Akkor a Heim Pálban a gárda azért jó? Sebészek, nővérek, velük elégedett voltál, igaz? Én egy gyermekurológusra "röppentem most rá", ő is ott van. :idea:

Lányok, én már Jankát is Bencizem... Evvan. Azért remélem, mindannyian tudják, mizu. :shock:

Zsofesz, Bene sokat bukott, szinte minden kaja után. De nem akarok diagnosztizálni, mindenesetre szupi, hogy mentek mostanában uh-ra. Nem lesz sztem gond... :roll:
vbea

sziasztok

már itthon vagyok, végre túl az egészen (mármint testileg, lelkileg meg majd vmikor......)
szóval nem a kútvölgyiben voltam,mert ott csak a jövőhéten lett volna hely, de mondta a doki ,hogy Budaörsön van ez az 1 napos sebészet, és ott meglehet csinálni. Ugyhogy reggel mentem 7re éhgyomorra, 9kor műtőttek, és 2kor már jöhettem haza.
egyébként jól felszerelt,kulturált hely, 2 ágyas szobák, wc,fürdő is bent van a szobában, meg TV. szóval ha nem emiatt lettem volna ott, még tetszett is volna......
Amúgy meg olyan pipa voltam egy 19 éves csajra, mert az meg abortuszra jött :evil: Én aki szeretném a babát, csak sajnos meghalt, ő meg aki nem szeretné és elveteti. Csak az a különbség,hogy az enyém már ugye meghalt, az övé meg él(t). Ha nem akarja, akkor miért nem védekezik? ahhoz már nincs esze....húúúúúú szóval nagyon sz@r volt, hogy ugyanarra a műtétre várunk, csak más okokból.....
milyen igazságtalan az élet! ahol várják,oda nem megy, ahol meg nem várják- ott meg eldobják :evil:
Nagyon jólesett minden +++++++++++energia, örülök hogy gondoltatok rám!!!!
most mennem kell,mert Enci már hiányol.....
puszi mindenkinek! vigyázzatok magatokra
majd jövök............

Kép
gablaty

Ó Gabi. Ez rettenet.

Csak bejöttem, hogy gyorsan átszaladom a dolgokat, de msot inkább nem.

Kép

Kép

Kép
memme

Aprooka,
küldtem privit, mert hosszú lett.
Vendég

Gabi
:cry: :cry: :cry:
Vendég

Gabi
Sajnos én is átéltem már többször, amit most te, és teljesen megértem a felháborodásodat is. Az első vetélésemkor(nem a Kútvölgyiben) a négyágyas szobában csak én voltam aki ilyen okkal ment, a másik három nem akarta megtartani. Lelkileg ez viseli meg az embert legjobban. Nekik miért nem kell???? Miért nem védekeznek? De te erős vagy és ezek a tragédiák még jobban erősítenek. Csak most még túl nehéz feldolgozni. Idő kell, de neked sikerülni fog megint talpra állni!!!! Már csak Enci miatt is muszáj!
Sok-sok puszi nektek és pozitív energiák!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Gabi csak miattad néztem be,sajnálom amin keresztül mész :oops: :cry: küldök egy kis+++++++++++++++++

Rólunk csak annyit, hogy tegnap voltunk kötés cserén és ritka bunkó dokit fogtunk ki :evil: Egyrészt nem volt türelme semmihez másrészt szerintem nem volt százas :oops: :oops:
Szóval 10 percig voltunk bent de Viktor végig üvöltötte :oops: és jól leizzadt amit nem csodálok. 4 -en alig birtuk lefogni szegénykémet :oops: :oops: :cry: :cry:
Teszek fel pár képet,persze ha nem baj.
Jó éjszakát mindenkinek.
V
Kép Nagyszülők /anyós és após/
Kép
Kép
Viktor takarított /a pórszívó be volt kapcsolva :lol:
Kép
Ilyen huncut 8)

valentina

Andi,
küldtem mailt. :D

Név-keverés: én hívtam már Bogit Bélusnak és a kutyát Boginak.. :lol:
Vendég

Valentina,
micsoda tündéri kis arca van!! :D :D
Vendég

Kép Ekkora kötést tett rá a doki :twisted: :twisted: :twisted:
Ráadásul még genyes is neki úgy hogy Hétfőn folyt.köv. Nem örülök neki.
Kép Ilyen amikor igazán hisztizik.
Most már tényleg jó élszakát
V

valentina

Kép no comment :lol:

Kép kis ügyi-bogyóm :D

Kép itt a legjobb aludni :lol:

Kép fürdés előtti szunya :lol:

Kép kis Haspók :wink:

Kép no csak! hát nem Anyuci fürdet?! ki ez a pasi??? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali!

Gabi, még mindig soksok erőt! Soha nem értettem azokat akik abortuszra mennem csak azért mert nem kell nekik egy élet, amit a Jóistentől kaptak, de tuti nem tennék zsebre ha velem egy szobába kerülnének. Csodálom hogy ilyen türelmed van, hogy nem szóltál semmit. Kevés dolog van, ami annyira kiborít, hogy...de ez az, egyszerűen nem tudnám szó nélkül hagyni, ha olyan emberrel vagyok egy szobában, aki így készül ölni, ez van.

Valentina, Viktor nagyon édes!!!
(+ gyönyörű parkettátok van, irigykedem)

Bori, válaszoltam...

Eni, köszi, avatar. Igen, Heim Pál sebi szuper. Mármint, azok a dokik akikkel én találkoztam, mind nagyon jók, szakmailag és emberileg is.
Az anesztessel akasztottam össze a bajszomat, mert ő tagadta meg a műtétet, miután Leviből még 3 féle cső állt ki, órák óta ordított és már közel 8 órája nem kaphatott enni. AMikor mondta, hogy akkor hétfőn lesz műtét (szombat este volt) én meg mondtam, hogy akkor nem, mert nem férünk bele a műtéti progiba, csak keddre, a vállát rángatta. Erre kérdeztem, hogy mégis hogy gondolja, Levi ne egyen semmit 3 teljes napi???? Az volt a válasza, hogy infúzión keresztül úgyis mindent megkap, éhen halni nem fog, az éhség érzete meg majd elmúlik lassan....
:twisted: :twisted:
Na mindegy, de őt is mondom, meg lehet érteni, óriási felelősség egy ügyeletes sebészcsapat kezébe tenni egy 10 hetes babát, akik aznap már 154 műtétet csináltak végig. MOst fleg, amikor majdnem minden kórháznak van peres ügye, félnek a dokik, ez van....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, még Neked:
a pylorus stenosis kisfiúknál jellemző. Legalábbis a cikkben ez van. A neten találta párom, a Heim Pál tájékoztatói között, egy két oldalas cikk.
A tünetek hasonlóak voltak.
Milyen állagú a bukás/hányás?

Szóval most nem tudom, hogy csajoknál kizárt, vagy csak nagyon esélytelen.
Az UH-n tuti kiderül.
Nem tanácsolok semmit, mert engem is a tanácsok vezettek félre, hallgass az ösztöneidre, ha úgy érzed ez nem okés, inkább vidd el 10x dokihoz, mint hogy egyszer kihagyd!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, okos voltál így is, úgy is. Tudom, én is mondtam, hogy "ki fogja nőni Levi a sok sírást", a lényeg, hogy végül önmagadnak hittél leginkább. Rátapintottál a lényegre. Én is érzem/éreztem, hogy sokszor nem úgy közölnek dolgokat, ahogy az elégséges lenne, és valóban - műhibaperhegyek. :? Tesóm is orvos, na, nem lennék a betege. Nem szaktudás miatt, hanem épp amiatt, ahogy hozzááll bizonyos dolgokhoz. Engem is úgy felidegesített ezzel a tágulattal, hogy megfogadtam, nem is hozom szóba, mert csak hülyeségeket beszél. :cry:

A vesemedence-tágulat fiúknál gyakoribb. Evvan. Tudjátok, az a morbid, hogy amikor megtudtam, hogy Janka kislány (de jól megmondtam), akkor az volt az első gondolatom, hogy "hurrá, lányoknál ritkább a krupp". Erre meg... nem baj, erősek vagyunk. :wink:
vbea

Eni, én is azt hittem, a csajokkal kevesebb a gond, betegség, hiszti....
de sztem sem igaz.

Tesódra akkor ne hallgass, ha ijesztget, minden rendben lesz. Nálunk is a család nagy része orvos, de én éppen ellenkezőleg, nagyon megbízom Bennük és a hozzáállásuk is szuper, tudod.... :wink:

Zsófi, majd tényleg írogass, h.milyen a bukta Majánál!

15 perc múlva leszünk 3 hósak!!! :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka,

én ezt a kérdést, mármint az abortuszt, másképp gondolom. és csak azért írok, mert kényszert érzek arra, hogy elmondjam. Nem azért, mert nem értem, mit érzel, hanem azért, mert aki abortuszra megy, nem fogja elmondani, ő mit érez. Én viszont nap mint nap találkozom velük. Egyáltalán nem gonosz, életellenes, hitetlen, megvetendő emberek. Sokszor mondtam már, hogy a világ színes és sok színes ember van benne. Én is, Te is, meg az az asszony is, aki az abortusz mellett dönt. És senkinek nincsen joga a döntése felett pálcát törni. Az ő élete, az ő döntése, ő viseli a hosszútávú következményeit. Olyanok ők, mint az űzött vadak. Csendesek, nem beszélgetnek, hamar hazamennek és sokáig gyászolnak. Titkon, belül. Ezt a gyászt nem lehet kitenni az ablakba, nem lehet beszélgetni róla...viselni kell. Az ember hoz döntéseket, néha a legjobb indulattal is rosszul sikerülnek. És sokan nem gondolják, hogy egy két és fél centi sejtcsomő már egy teljes gyermek, csak kicsi. Te is úgy tudod, én is, de sokan nem. Vagy nem akarnak szembesülni vele, hogy ne kelljen a még nehezebb lelki következményeinek súlya alatt megrogyni.
Kérlek, ne törj felettük pálcát még gondolatban sem, ne utáld őket.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

sziasztok lányok!

oly nagyon régen jártam már erre,de HENI,VERONIKUSZ ÉS MÉG Sokan mások annyit és annyiszor kérleltek,hogy jövök egy kicsit.

Mi jól :lol:
a kicsi is meg a nagy is..
édesek és én imádom őket.

tudok ám rólatok mindent csajok,mert szinte kétnaponta olvasok és néhányan privit is kapnak tőlem néha :D ugye?

tulképpen gabi miatt jöttem..
AZ hogy mennyire szomorú vagyok a hírtől,az nem kérdés..
és tudom ,hogy semmi,de semmi nem nyújt ilyenkor vigaszt,a szavak főleg nem.
Szeretném Gabi,ha gyászod után megkeresnéd az okokat.Úgyértem,hogy amit talán Borsika írt,hogy lehet valami genetikai,testi ok vagy valami..meg annyit agyaltam,mikor olvstam ,hogy mi van..talán egy pszichodráma csoport, vagy családállíítás,mint gyógyír..talán felszínre hozna olyna dolgokat,amivel helyére kerülnének a dolgok..érted,ugye?
nem akarok itt okoskodni meg pampogni..

ENIKÉM!
Az erő veled van,drága!Janka meg tuti az anyja,úgyhogy no para!!!!!
ja, és ANYÓS!!!! :roll: :twisted:

LILLUSKA!

Tudjátok már Minor polgári nevét is?????

AProoka!

Veled még nem találkoztam :D gratula,ahogy levivel végignyomtátok a veszélyes időszakot!!!!

Abortusz kérdésében nem akarok itt vitát nyitni,arra van egy másik topik..
azt gondolom,hogy amíg egy nő eljut oda,hogy elveteti a gyerekét,átmegy minden stáción..és utolsó,végső alternatívaként választja a saját magzata legális megölését. és ne abból a pár százalékból induljunk ki,aki sportot űz az abortuszból,hanem azokból a tanárnőkből,orvosokból,védőnőkből és sorolhatnám...tök mindegy...akik ugyanolyan jó érzésű emberek,mint mi vagyunk..péládul én magam,aki jártam már így,vagy az anyám,aki 43 éves volt és biztos mindannyian ismerünk a környezetünkben hasonlót.És tényleg,őket soha nem kérdezzük meg a kórházban,hogy érzed magad..
köszönöm Rita..
én is azt gondolom,hogy ne minősítsük,legyünk szomorúak,hogy ők nem az életet választották,de soha nem tudhatjuk milyen ok vezette őket ide és hogy vajon velünk nem történhet-e meg ugyanez..

remélem nem bántottam meg senkit,tisztelem mindkét választást..

VERONIKUSZ!
ÉDESEK A KÉPEK!!ja és hogy apát is láthattuk :oops:

üdv,mindenkinek durca

Kép

Kép
durca

Durca!
juuuuuppppyyyyy! :D :D :D :D de nem ám megszökni képkek nélkül!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: és mesélhetnél is kicsit!!!!

köszi a dicséretet :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

szia Durcaaaaaaaaa!!! KÖSZÖNÖM. :wink: Még 3 nap, ugyi? 2 évvel ezelőtt ugyanekkor csokitortahegyekről álmodoztunk. Olyan sok minden megváltozott. De erre emlékszem. :lol:

Nagyon nehéz ügy az abortuszról nyilatkozni. Talán én is azzal az állásponttal értek egyet, hogy soha nem tudhatjuk, hogy mi, esetleg hozzánk közel állók mikor kerülnek olyan helyzetbe, hogy... Most a helyzetet nemcsak arra értem, hogy vki azt mondja, "én nem akarok még egyet", de tényleg vannak kemény helyzetek, na. Én korábban azt gondoltam, hogy 4 gyereket akarok, sőt 7et, 10et, amennyit győzünk. Aztán itt van Benedek, itt van Janka. És most rettegek, hogy csak ők maradjanak meg nekem épen, egészségesen, dehogy kell még egy! Most gondolom így, aztán ki tudja... :shock:
vbea

Lilluska, találkoztam egy pár korábbi hsz-eddel, és valóban belémcsapódott a felismerés, hogy Hunornak is volt vesemedence-gyulladása. :idea: Remélem, ez a kicsilány a támogatásunk mellett leküzdi a nehézségeket, és IGEN, legyen igazad, csoda is történhet. Miért ne? :wink:
vbea

Sziasztok!

Maja-bukás: a bukástól nem ijedek meg, Léna is baromi bukós volt, hozzászoktam már. És szerencsére nem is sugárban hányt Maja, egyszerűen csak kibugyogott a száján sok tej. De különben alszik rendesen, meg nyugodt is, szóval szerintem semmi komoly, csak tegnap azért kicsit megijedtem. Majd hétfőn mondom az UH-n.

Durca! Jó hogy jöttél, tényleg mesélj egy kicsit!

Gabi! Biztos nem volt könnyű, drukkolok, hogy mihamarabb lelkileg is "jól" legyél, amennyire csak lehet!

Veronikusz! Tündériek a csajok!

Valentina! A te pasid se semmi!

Örülök, hogy nem csak én keverem a neveket... :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kicsit írok Lénáról, ha nem baj...
Tegnap estére kicsit megzakkant. Azt hiszem, ebben az is közrejátszik, hogy csúnyán köhög, meg nagyon taknyos, és emiatt alig tudott délután aludni. Meg az is, hogy mostanáig megszokta, hogy az apja is itt van, ez volt az első hét (a hosszú hétvége miatt), hogy végig csak este látta. Estére már mindenen sírt, hisztizett, nem akart fürdeni sem. És közölte, hogy ne szoptassam a Maját, biztos nem éhes, és nem akar enni... És közben rángatta a kezem, hogy menjek vele... Amúgy imádja őt, puszilgatja, ölelgeti, néha kicsit durván is... :lol:
Ötlet?
Most anyósoméknál alszik, szerintem jót fog neki tenni, hogy körül van ugrálva és mindenki csak vele foglalkozik. Vagy ezt is lepasszolásnak fogja megélni?
Most kezdem érezni, hogy a kétgyerekességben (nekem legalábbis) nem is a teendők elvégzése a legnehezebb, hanem a lelki dolga. Sokszor érzem, hogy türelmetlenebb vagyok Lénával, mint kéne, hiszen ő már "nagy". Pedig még ő is olyan pici... :?
Na, most ezt jól kiírtam magamból...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

sziasztok

durca jó hogy te is jöttél végre..... és tényleg jöhetsz többször is + képeket is tehetnél fel magatokról :D :wink:
most majd megint megyek vizsgálatokra (úgy mint tavaly is)
természetesen, de hogy előrébb jutunk-e ,arra nincs garancia....
Meghát ugye itt van Encim, aki egy gyönyörű egészséges gyerek!
SZóval ha 1er már sikerült, utána mi "romolhat el"? millió oka lehet...meg ugye a doki sem tud rá választ adni.... csak találgathatunk..

Valentina, Veronikusz! nagyon jók a képek!!!nagyon szépek vagytok!!!

Kép
gablaty

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: