A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Piacról egyenesen munkába mentem,mikor visszaértem a piacról, a kolléganőm már a ház előtt várt az autóban.

Kép
flóra 11

Oké, tényleg, mégis bementél a nyavalyás iskolába? És miért fáztál? Hideg van nálatok vagy beteg vagy? :shock: :?

KépKép
benó

Hehe, jössz és viszed. Így kell ezt csinálni. :D :D :D

KépKép
benó

Mindjárt itt a 600. laptetű. Kíváncsi vagyok, ki viszi. :D :D

KépKép
benó

Benó, most eltenni akarod a káposztát? Savanyítani? Vagy valamit főzöl savanyú káposztából?

Kép
flóra 11

Hát, olyan főzelékszerűnek, tudod. Hagymát pirítottam, arra paprika, rá a savanyú káposzta, víz és most fő.

KépKép
benó

Megjöttem!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Igen, ma bementem,de holnap nem megyek. Ma azért mentem,mert a weboldalt úgyis nekem kell megcsinálnomés semmi értelme nem lett volna kivenni a szabit és itthon dolgozni a szabadidőmben az oldallal. Akkor inkább bementem és csináltam ott.így legalább ki van fizetve a napom. :lol:

Kép
flóra 11

Na, helló, Zsuzsi, mesélj! :D :D :D

KépKép
benó

Okos vagy, Flóra. :D :D Tudtam én. :D :D

KépKép
benó

Helló Zsuzsi!!!

Benó, ebben nem tudok segíteni. Nem tudom mit főzöl,ilyen ételt nem ismerek.

Kép
flóra 11

Kaptam closyt megint próbálni!! :D :D :D
Holnap megyek intézni a kórházi beutalót, és jövő héten vagy utána fél napra befekszem, átmossa a petevezetéket , és feltölti kontraszttal és végignézi röntgenen. Ha jó akkor jön az újabb adag Puregon 50ezerért. Ha nem akkor lombik.

Én vagyok a kísérleti nyuszi!

Kép
muzsuzska

Zsuzsi,mi volt dokesznál?

Kép
flóra 11

Zsuzsi, viszont ezek nem is annyira rossz hírek. Látod, tovább próbálkozik,alaposan kivizsgál,haladsz előre.Nem mint én.

Kép
flóra 11

Flóra: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Tényleg jó hírek, és jó, hogy legalább nem most egyből az 50 ezer, hanem addig mást is megpróbál. :D :D

KépKép
benó

Benó,ne nevess ki,komolyan nem tudom mit főzöl. Konkretizáld.

Kép
flóra 11

Nem nevetlek ki, dehogy. :shock: :lol: Azon röhögök, hogy annyira vicces kajákat csinálok, hogy meglepetést okozok velük nektek. Ez tök poénos. :D :D :D

KépKép
benó

Már találtam babérlevelet meg köményt, azt tettem bele. Majd egyszer csinálok neked ilyet, ha erre jársz. :D :D :D :D

KépKép
benó

Ez savanyú káposztafőzelék Benó módra!!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
muzsuzska

Zsuzsi vágja. :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Akkor inkább nem jövünk! :roll:

Kép
muzsuzska

Akkor hoztok magatokkal kaját. :lol: :lol:
Na, jó, beszéljetek nyugodtan valami értelmesről, én kimegyek megnézni a különc káposztámat. :lol: :lol:

KépKép
benó

Flóra, ez olyan mint a töltött káposzta csak hús nálkül, kopaszon!
Benóó , csinálj bele gőzgombócot!

Kép
muzsuzska

Nem csoda ha fáj a hasa és puffad! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Flóra!!!!!!!!!! Ne hogy te is elfuss kápostafőzeléket csinálni!

Kép
muzsuzska

Benó, köszi, megvagyok ilyen kaja nélkül. :lol: Én savanyú káposztából töltöttkáposztát, kolozsvári rakottkáposztát,borscsot szoktam csinálni.

Kép
flóra 11

Benó, a káposzta után akkora lesz a pocód, mintha négyes ikreket várnál. :lol:

Kép
flóra 11

Tessék leszállni a kisebbről. :lol:

KépKép
benó

Kell mennem laborba teljes vérkép és fájdalom ambulanciára EKG csináltatni, megy ez nekem! Szerencsére mindenhol ismerős, így az időpontok kijátszva. Jó kis rutinom van már, ha meglátom a műtőben az altatóorvost már alszom is! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Nem szégyen az ha valaki kutyulgat, ha Gy.ka megeszi! De szegény gyerekek mit kell kibirniuk!!!!!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Mi az a fájdalomambulancia?

KépKép
benó

A köménymag kiviszi a húzatot!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

A savanyú káposzta nagyon egészséges ám. :D Nem tudom, miért, de egészséges. Utánanézek.

KépKép
benó

Az altató orvos fogad és elbeszélget, allergia, gyógyszerek, kikérdez mindenről. Engem nem szeret mert múltkor sietett és a 30perces műtét 3 óra lett! Majd megköszönöm neki az oxigént, olyan fincsi volt, végre egy tiszta légvétel! :D

Kép
muzsuzska

Ja és szoktam káposzta levest is csinálni, de abba rakok répát, céklát isés ha nem diétásra csinálom, akkor kolbit meg ilyesmit.

Ja, bocs. Elgondolkodtam kicsit későn válaszolok. :oops:

Kép
flóra 11

Benó!!!!!! Sok benne a C vitamion!!!!

Kép
muzsuzska

Sziasztok

Benó:
-apa még mindig az idegsebészet folyosóján ül és várja hogy megjavitság az egyetlen szaros ct gépet!!!!!!!
Reggel 8-ra ment és még semmi,anya kaját vitt e neki délbe a köcsög főorvos meg nem engedi haza!!!!!
-szájpenész még kezelés alatt....
-hasam fáj,ki volt az a hülye aki azt mondta,hogy ha szülsz,akkor nem lesz fájdalmas a menszesz????
Ma megjött és görcsölök!!!!!!
-inas megint hisztis,10 perce az ágyában holsir,hol csak kiaál,hol magyaráz a majomnak...

Kép

Kép[/
tancsu

Azért egészséges, mert rengeteg C vitamint tartalmaz. Valamikor télen ez volt a fő vitaminforrás. :wink:

Kép
flóra 11

Tancsu, tegyél mellé más állatot is mert a majom unalmas lesz! :D

Szegény apád, infaktust fog kapni!

Kép
muzsuzska

A káposztafélék a keresztes virágúak családjába tartozó többi zöldséggel együtt (kelkáposzta, kelbimbó, karfiol, brokkoli, karalábé, retek, torma) vitaminokban igen gazdagok. A legtöbb vitamin a külső, sötétebb levelekben található. Sok C-vitamint, K-vitamint, ß-karotint, B1-vitamint, folsavat és E-vitamint tartalmaznak, s a bennük lévő kalcium mennyiség is jelentős.
A kelkáposzta vastartalma is számottevő, azonban a vas felszívódása a növényből nem olyan jó, mint pl. a húsokból. Sok élelmi rost van benne, s a magas rosttartalom csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, a rosszindulatú daganatok, a felnőttkori cukorbetegség, a székrekedés, a vastagbél-divertikulózis (kiöblösödés) és a székrekedés kialakulásának a kockázatát. Az viszont hátrányos lehet, hogy fokozott bélgázképződést okozhat, s az erre érzékeny egyénekben felfúvódást idézhet elő.
Már évtizedekkel ezelőtt kimutatták, hogy Afrikában, ahol magas az élelmirost-bevitel, a divertikulózis és a vastagbélrák előfordulása igen ritka. Összefüggést mutattak ki a rostbevitel és bizonyos hormonfüggő daganatok, pl. prosztatarák, illetve a mellrák előfordulása között is. Az is igaz persze, hogy amelyik étrend élelmi rostokban gazdag, az egyéb segítő összetevőket is tartalmaz (pl. kalcium, folsav, antioxidánsok stb.), amelyek szintén védő hatásúak.
A káposztáról, de a keresztes virágúak mindegyikéről is azt tartják, hogy olyan, ún. antikarcinogén vegyületeket tartalmaznak, amelyek önmagukban is szerepet játszanak a rosszindulatú daganatok megelőzésében. Elsősorban a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, az emlő és a petefészek rosszindulatú daganatos megbetegedéseinek megelőzésében hatékonyak. A rendszeres káposztafogyasztás hatására állítólag a vastagbélpolipok visszafejlődését is kimutatták. A népi gyógyászat kiterjedten alkalmazza. Nyersen fogyasztva (kéntartalmú anyagainak köszönhetően) gyomorfekély gyógyítására is alkalmazzák. A káposzta levelét borogatásokra, reumatikus fájdalmak kezelésére is használják.

KépKép
benó

Olvastam a dokinál prospektust, fogamzásgátló hüvelygyűrű!

Művelődök!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Ó, Tancsu, nagyon sajnálom. Reméljük, megjavítják a gépet hamarosan és Gergő sem fog nyüszizni. :wink:

KépKép
benó

Szia Tancsu!

Jó ég! Szegény apud, reggeltől várakozni. Normális ez a doki? Miért sürgős neki ma a vizsgálat? Nem várhat holnapig?

Kép
flóra 11

Tehát Benó a káposztától maga a kénköves pokol leszel!

Szegény ikrek!

Kép
muzsuzska

Oké, a C-vitamint én is tudtam, azt hittem, még más is van... De hagyjuk ezt a hülye káposztát.

Tancsu, hogy van Gergő baba? És TE? :roll:

KépKép
benó

Tancsu, már meg is jött? Marha érdekes, hiszen még szoptatsz. Nekem addig nem volt. Egyszer, mikor 4 hónapos volt a baba, aztán megint nem. Azt hittem, megint terhes vagyok, de csak úgy magától elmúlt.

Kép
flóra 11

most éppen már ölben van
al kézzel pötyizek
vettem ma neki grapewater-t,hasfájós aáknak javasolják
1800 pénz volt,remélem használ majd

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzsi: :lol: Sőt, már eszem is! :D :D :D

KépKép
benó

Én 6 órát vártam az MRI és ídőpontom volt és úgy fájt a gerincem hogy ordítottam a fájdalomtól, a morfium mellett! És nem hívtak be! Azt mondták üljek nyugodtan, ülni nem is birtam. :evil:

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: