A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Eddig csak gondolkoztunk a neveken, aztán megállapodtunk a nevekben. Pár nap múlva közöltem a férjemmel, hogy mégsem tetszik a fiúnév és a lánynév ugyan tetszik, de sajnos nagyon felkapott, túlságossan is.
Ezért abban maradtunk, hogy ha kiderül a neme, akkor újra leülünk tárgyalni.
Annyiban már megállapodtunk, hogy ha mégis véletlenül fiú lenne, akkor Bálint lesz :)
A lánynév alakulóban van, de még nincs végleges döntés :)
Ha meglesz, jelzem :)

Kép

Kép
gabka77

Mit ettél Tencsi?
Hát ez az, nálunk már kiderült. A Bálint is szép név. A Léna is. Mondjuk lehet csak azért vagyok ezzel így, mert lányunk lesz, de esztem sokkal jobb fiúnevek vannak.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Gabka de szupi az új vonalzóóóóód!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

sztem meg lány nevet találni könnyebb. Bár nagyon nehéz,h mindkettőnknek tetszen. Mi még mindig hanyagoljuk a komoly névkeresést, addig, amíg meg nem mutatja magát.... lehet, h majd csak a szülőszobában :lol: amilyen kis szemérmes :oops:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon várom a tippeket. :) Zsolti hagyományost szeretne, én extrát..... 8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Azért baromi izgalmas, hogy lesz valaki a Földön, aki azt a nevet hordozza, amit mi adunk neki :roll:
Én ahogy barátkozom a Dömével (amilyenből még ismerősöm sincs), úgy érzem, mintha egy új univerzumot teremtenék 8)

Most meg próbálok valami jó karfiolos (szegény) ételt találni, az feléből karfiolleves lesz (tejes), de a másik feléből kéne még valamit kitalálni, amihez nem kell sok minden, de laktató. Tipp? :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon nálunk is a lánynév választás volt sokkal sokkal könnyebb! Azért csak már nem lesz annyira szemérmes a manótok!!! :wink:

Kukli, grill csirkés burgert ettem ami: finom házi pita megtöltve a finom husikával, paradicsom, saláta, hagyma, ubi és jó kis fokhagymás tejfölös szósszal meglöttyintve. Utána leküldtem még egy kis gyümölcsös tejberizst csokipudinggal. :oops:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Prézlis karfiol....... :P
Na én sztem lépek mára. Felkelt a főnök. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

jaja, a prézlis karfiolt akartam és is javasolni, tejföllel,megsütve

Majd gondolkozom a lányneveken is :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

prézlis karfiol? Először azt hittem, hogy kirántva, de a papillon hozzáfűzése elbizonytalanított.
Mondjuk a rántott karfioltól is beindultam, annyi tojásom még van, és kukoricás rizs hozzá... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

az is tök jó, de télleg van olyan, hogy összekevered prézlivel és úgy sütöd meg. Nem tom, h kell pontosan, de már csináltam ilyet, netről néztem ki.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nálunk a fiú név nagyon egyszerü volt, de a lánynévvel bajban vagyunk.
A párom nem szeretne hagyományosat sem de túl különlegeset sem. ezzel nincs is semmi baj, csak nem jutunk dülőre, hogy mi a "túl" különleges :)
én nagyon szeretnék régi magyar nevet, mint a Levente is, csak ezek most nagyon felkapottak.
kb 13 évesen kitaláltam magamnak a Csengét, akkoriben nem is volt sok belőle, de most .... :?
na nem baj, majdcsak találunk egy közös neve(ző)t :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Tessza, és mik a kérdéseid babakelengye ügyben? És milyen jó dolgokat láttál shoppingolás ürügyén? Én még nem indultam neki, várom, h kiderüljön, kiscsávó vagy kiscsaj lakik-e idebent.
Kiscsávó esetén mondjuk sok mindent nem kell beszereznünk...

Névválasztással ugyanígy vagyok: egyelőre ihlettelenül. Párom is. Úgyhogy ilyen téren nincs konfliktus közöttünk. Itt is a nemére várunk. Legközelebb viszont csak két hét múlva megyek dokihoz, addig nagy fordulat nem várható :)

Nemlajos, házépítés körüli hercehurcát sajnálom, nem hangzik valami jól, amit leírtál. A prézlis karfiol nálunk vajas zsemlemorzsás karfiol néven fut, de halottam már karfiolfelfújtként is emlegetni. A www.mindmegette.hu-n tuti találsz jó kis leírásokat róla, de legalábbis karfiolos recepttömeget tuti.

Tegnap Samu hosszú idő óta először kapott oltást, talán legutoljára a másfél éves szurin voltunk. Dokinénit megkérdeztem, és ő rábeszélt az influenza elleni oltásra Samu esetében, mivel közösségbe jár, ráadásul hajlamos is a légúti megbetegedésekre (tüszős mandula, hörghurut, stb). Szóval tegnap este "megcsípte" a dokinéni... Csak így emlegette :) Kis hős volt, egyáltalán nem félt, mondjuk nagyon bírja a dokinénit...

Ennyire emlékszem, kicsit vissza kell olvasnom, hogy értelmes "beszélgetés"-t kreáljak :)
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

erpé, akkor te sem tudod még a kicsi nevét.
Mi annyira fiúban gondolkozunk, közben simán lehet csaj, hogy csakfiú neveket vetettünk fel: pl, Balázs, Marcell (csak minden mádik kiskrapek Marci), Erik, Attila... van még egy de nem jut eszembe :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos, ha a rántott karfiol mellett döntesz, küldj nekem kóstolót, mert odáig vagyok érte. :lol:

Kukli, nekem az első variáció a Villő nagyon tetszett. Büszke is voltam rád, hogy nálatok legalább ki lehetett ezt harcolni. Én felvetettem, de nem tetszett. Nálunk sok Kata van a családban, így az bizti nem lesz. Egyébként a család nem szól bele, de párom sem aktivizálja magát. Általános válasza eddig az volt: Jancsi vagy Juliska. Na ettől dobtam egy hátast.

Tencsi, még jó, hogy ebéd után olvastam a hsz-det, így elég volt pár zsepi felitatni a nyálamat. :wink: Nem lehet semmi éjszaka közepén a a kis vakondról huza-vonázni.

Ma elmentem az AFP eredményemért, és alacsonyabb, mint kéne. :?

Kép
Kép
tessza76

Mi is úgy vagyunk a nevekkel hogy majd akkor merülünk bele ha tudjuk hogy mi, és én is mindig úgy érzem, hogy lánynevet könnyebb találni :)

Délelőtt elvittem Pannát a városba téli cipő és kabátot venni, és megúsztuk a kettőt egy tizesből :wink: Igazán büszke voltam rá, főleg hogy apa jelezte hogy ebben a hónapban túl sokat költöttünk :? De hát most van ovi szünet úgyhogy lerendeztük gyorsan. Mindkettőt leárazva vettem, ha belegondolok hogy leárazás nélkül mennyi lett volna :roll: elég durva árak vannak.

Én is pont tegnap mondtam a páromnak, hogy lehet hogy mégis költözni kéne mert egyre nehezebben megyek fel a gyerekekkel a harmadik emeletre, nem tudom mi lesz hárommal :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

ne is foglalkozz vele tessza.Tudom,könnyű ezt mondani, nekem tökéletes lett, de ez nem jelent semmit. Én már amiatt is aggódok, hogyha ennyire nem ér semmit ez a sz@r, akkor a jó eredmény valójában jó? :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Amúgy nekem is az a bajom sok névvel, hogy mindig eszembe jut róla valaki akit így hívnak, és ha nem kedvelem az illetőt akkor eleve kizárva a név :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tessza, nem, mintha számítana, de mennyire alacsony?
Aztán úgyis a dokid nyugtat meg.
De voltál már a 18.heti uh-n, mert a kettő érték együtt értelmes (állítólag).
Én pénteken tudom meg. Már el is felejtettem, hogy az is van, annyira csak az uh eredményre, meg a cisztára gondolok...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hát igazad van papillon múltkor én is ezen gondolkoztam el :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tessza,
AFP miatt ne aggódj, itt a topikban többünknek lett alacsony az eredménye: Kuklinak, Katkának (?), nekem. Elvielg az alacsony AFP a Down kórra utalhat, de nagyon-nagyon sokszor nem jelenti azt.

Lásd itt:
"Megfigyelték azt is, hogy az AFP nem csak magas, de alacsony is lehet, a kromoszóma rendellenességgel született magzatok (jellemző módon a Down szindróma eseteiben) esetén a 16 hetesen levett AFP alacsony. Ebből tévesen(!) kialakult az a nézet, hogy az alacsony AFP jellemző a Down szindrómára, de ez nem igaz, mert bár a Down szindrómásoknak valóban gyakran alacsonyabb az AFP értéke (nem mindig!) mint az átlag, de az alacsony AFP csak ritkán jár Down szindrómával, mert az alacsony AFP-nek számtalan egyéb, jelentéktelen oka van... ."
http://www.babazo.hu/szakertok/20061102mire.html

Igazából a magasabb eredmény a gázos, de a dokid biztos elküld majd további vizsgálatra, hogy megnyugodj.
Nekem a SOTE I-es genetikára kell majd mennem, ha egyszercsak kapok végre időpontot... Ott csinálnak egy új UH-t. Egyébként az UH a lényeg, ha ott minden OK-nak tűnik, akkor nagy gond nem lehet.
Esetleg te is bejelentkezhetsz valami szakemberhez 4D UHra önszorgalomból, hogy biztos minden rendben van. Azt hiszem, egy ilyet én is megejtek még.

erpé

Bocsánat Tessza az érzékszerveid ellen elkövetett merényletemért!!! :oops: :wink:

A lányok már leírták, de tényleg majd a dokid fog megnyugtatni az érték miatt!! Látod nekem is rendben volt, aztán mégiscsak van/volt vmi a buksijában. Mikor mész uh-ra és dokihoz?

Vica, ügyi voltál Pannival, biztosan nagyon szépeket vettetek.

Erpé, gratula Samu ügyességéhez, most már én is elgondolkoztam ezen az influenza elleni oltáson, hogy ennyit voltunk taknyosak és a mandulával mi is küzdöttünk. Mennyibe került? Mert ugye már ti sem estek bele az ingyenességbe.
Ja, azt nem is meséltem, hogy Viki milyen ügyes kiscsaj volt és gyönyörűen be lehetett otthon ecsetelni a torkát. Aztán rohant apával a tükör elé, hogy milyen szép lila lett a nyelve és néha a szája is. :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi, az influenza elleni szuri Samunak 1800 HUF körüli összeg volt, de ez két adag, mivel 3 éves kor alatt kettőt kell kapniuk a gyerekeknek.
1 hónap múlva jön az ismétlés.
Szerencsére nem a borzasztóan drága kategória.
É

erpé

Sziasztok!
Ha a SOTE I-en nem sikerül a genetikára időpontot kapni, esetleg tudom ajánlani, hogy próbáljatok meg időpontot kérni a régi MÁV kórházba Dr Hajdú Krisztinához (HIETE-ről ment oda), aki UH-oz és szükség esetén csinálja az amniocentezist is és ami a legfontosabb nagyon körültekintő és ügyes.
Kicsit más.
Ti mennyire érzitek a pici mozgását? rendszeresen? kicsit aggodalmaskodom, mivel én kb 3 naponta érzem kb. igaz ez még az 1. terhességem.

Kép

Kép
nuszo

Egyébként 4D UH-ra jánlom a Baross u. 44. sz. alattit, mivel genetikai szűrő 4D UH-t csinálnak.
www.baross4d.hu a honlapjuk.

Kép

Kép
nuszo

elolvastam az afp-s cikket, ott csak a magasabb értéket emeli ki bajként :?

Én érzek ott rendszeresen vmit, de kézzel kb, ha 2szer éreztem, úgy sem biztosan... de az uh-n mindig ficánkol, úgyhogy a tapasztalatlanságom miatt nem érzem. Anyu ritkán teszi rá a kezét,de mindig érzi. :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Ezt megkönnyebülve olvasom, mivel hétfőn ficánkolt egy egyértelműen nagyot, amit még a férjem is látott, de azóta inkább csak 2x, vagy legalábbis max naponta 1x igen kis vmit érzek. Az UH-n kb 10 napja ficánkolt nekem is. :)

Kép

Kép
nuszo

akkor tuti, h mozog!!! Higggy csak a szemednek :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Köszi Erpé, az tényleg nem drága. Majd rákérdezek, meg azt is, hogy meddig van értelme beadni vagy mindegy?

Kép
Kép
Kép
tencsi

"12 hetesen már nagy valószínűséggel látható a baba neme."
a baross utcai 4d-ről írják, hát vicces :lol: nekem akkor láttak vmit, de azóta semmit :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nuszo, nekem is van, hogy szinte egész nap csak alszik, nyugiban van, aztán máskor meg meg sem áll!!!

Na én léptem, szép délutánt és estét!

Kép
Kép
Kép
tencsi

szia tencsi

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon, nekem egy barátnőm a fenti idézetedet így fordította: "Csak itt tudják már 12. héten megállapítani a nemét..."
Hát, van ez így... 8)
Nekem hiába mondta a doki elszántan, hogy fiú, azért mégiscsak izgulok még pár hetet, míg tutira nem látom :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Masut, tényleg? Köszi :D

Papillon, neked sem mutatta még meg magát a kis manó?

Elkezdtem visszaolvasni, de nagyon sok lap betelt :D , és most nincs annyi időm.

Páran hiányoznak azért még mindig nekem, pl Rszg-ről tudtok valamit?

Tencsi, szép családi fotóid vannak :) belenéztem

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kuklika, hagyományos és extra: LILIEN :D Lili hagyományos, Lilien modern

(vagy Melissza, Ramóna , olyan szép nőies lánynevek vannak :D )

Fiúból Brendon, Kevin?? milyen? :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Köszi lányok az AFP-s bíztatást. Nekem nem írtak tól-ig értékeket, de a védőnő azt mondta, csak hajszállal alacsonyabb. 0,76 mom. A leletre meg az van írva, hogy megismétlendő. Az uh hétfőn lesz, mert nekem a kórház kikötötte, hogy lelet nélkül ne is menjek. Így is nekem kellett Monorra átugranom a papírért. Pedig két hete voltam vérvételen.

Erpé, Samu igazán nagyon bátor legény! :D

Hát kezdeném a babakocsival. Meddig kell az egyáltalán? Láttam én mózes kosarat, meg hordozót (ez egyenlő akár az autós-gyereküléssel?), meg magát a vázat, de mit mikor használ az ember? Láttam tök egyszerűeket, amik inkább játék kocsinak tűntek, ezek talán később alkalmasak? Nálunk az a szitu, hogy van kocsink, és családostól valószinűleg ilyen formában utaznák, tehát kell olyan eszköz, ami autóba tehető. Viszont ha egyedül leszek, míg férjem dolgozik, akkor babakocsival leszek mobil. Egyáltalán meddig fekszik csak a gyerek? Szóval olyan kéne, ami összeillik, együtt és külön is használható, és persze az ára nem az egekben van.

Mellszívó: Ez főleg mikor szükséges? Kevés vagy sok tejnél vagy ettől független? Láttam elektromosat, meg kézit. Mi a különbség, melyik ajánlott? A márkába már bele se mennék. De hogy mik a jó paraméretek, azt jó lenne tudni. Szóval mit kell nézni?

Nézegettem a kiságyakat. Láttam görgőset, vagy csak sima lábon állót. Ki melyikre szavaz? Gondolom mindkettőnek meg vannak a pozitív tulajdonságai. Láttam olyat, ami egybeépített a pelenkázóval. Melyik praktikusabb? Ja és a rácsok? Ugye nem szokott a lábuk-kezük beszorulni, hogy akár törjön is? Kell fejvédő az ágyra? És ebből tényleg ki tudnak majd mászni? Jézusom, hol vagyok én ettől az akrobatikától?

Van ugye a baldahin. Na ez nagyon szép dekoratív, és tök jól mutat, és gondolom van neki hasznos része is, de mi? Mert én naívan arra tippeltem, hogy szúnyogosabb, legyesebb időben megvédi a babát, de addig meg nem ér. Tényleg mi van egyébként a vérszívókkal? Nálunk ilyenkor ősszel, meg tavasszal a legyek is csípnek, bár ha a kutyok is bent vannak, akkor ők is sokat felfognak belőlük.

Na és a ruhák... :o Hogy kell, mibe kell felöltöztetni egy újszülötett? Miben változik ez idővel? A növésen kívül a jellemző testhelyzettől függ, milyen ruha kell rá? Mikor kell sapka, kesztyű?

Na most röviden ennyi jutott eszembe.

Linea-nigra kinél jött már elő? Volt akinél nem is jött elő? Asszem Nemlajosnál mintha láttam volna, vagy csak a fény játszott úgy? Nekem a bimbóm sem sötétedett, vajon még korai vagy nem is fog?

Na ennyi kérdés után most lépek, és lehet csak reggel tudom csekkolni a válaszokat.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok!

Kinél hogyan történik a terheléses cukor vizsgálat?
Úgy tudtam eddig, hogy vagy cukros vizet itatnak az emberrel, vagy enni kell egy zsemlét tejjel (vagy valami ilyesmi).
Most azt magyarázta nekem a dokim, hogy a zsemle+tej nem is az, hanem valami más.

Kép

Kép
gabka77

tessza:
elkezdek válaszolni, aztán a többiek is úgyis megteszik :)

Babakocsiból nagyon sokféle van és használni addig tudod, amig a gyerek megmarad benne.
Nekem Levi már 1 évesen ssem nagyon volt hajlandó benne maradni.
Az amit Te játékbabakocsinak titulálsz, szerintem a sport babakocsi lehet. Azt akkor lehet már használni, ha a gyerek stabilan ül.
"meddig fekszik csak a gyerek". Változó, hogy melyik gyermek mikor kezd el forogni, sztán kúszni. De kb 4-6 hónapos kor környékére szokták mondani. Persze vannak kivételek.

a mellszivó igazából mindenkinek ajánlott szerintem. ha sok teje van valakinek akkor azért, hogy le tudja fejni a felesleget (begyulladhat a pangó tej és el is apadhat). ha kevés van, akkor meg épp a mennyiség növelésére alkalmas (minél többet fejsz, annál több termelődik). egy barátnőm, aki nagyon sokat sportolt a feszes mellizmai miatt kézivel nem tudta rendesen kiüríteni a mellét, neki kellett az elektromos. Nekem bevállt a kézi.
Azt kell megnézni szerintem, hogy melyik esik kézre :)

a görgös vagy görgötlen kiságy gondolom attól függ mennyit kell mozgatnod. az egybeépítettről nem tudok mit mondani, nekünk nincs egybeépítve, de mindig a kiságy végében volt.
viszont eléggé praktikus, ha kivehető 2 rud belőle, mert akkor kiságyként is használható. akkor nem esik ki, hanem kimászik belőle :)
nem hiszem, hogy el tudnák törni kezüket lábukat.
nekünk volt fejvédőnk, de igazából célszerübb eleinte a gyerkőcöt inkább a lábvéghez igazítani, akkor bőséggel van helye felkúszni :)
én nem akartam teljesen körbeaggatni az ágyat, hogy kilásson belőle a kicsim :)
A baldahinnak szerintem inkább csak árnyékoló funkciója van. a szúnyogok ellen inkább a szunyoghálót javasolnám :)

az öltözéssel kapcsolatban: a nem mozgó gyerekre mindig egy réteggel tőbb ruhát érdemes adni (újszülöttet még be is lehet takarni), ha már mozog, jön megy futkos, akkor nkább egy réteggel kevesebbet, mint saját magadra.

Sapkát igazából mindig kell rá adni. Ha hideg van azért, ha süt a nap, akkor meg a nap ellen.
a kesztyüről nem tudok nyilatkozni, mert Levi nem türte hidegben sem

ja és nekem nem volt linea nigrám

remélem mindenre válaszoltam és nem írtam hülyeségeket

jó éjt mindnekinek

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Tessza, valóban van jó sok kérdésed :) Én is hasonlókon törpöltem anno. És nem is biztos, hogy mindegyikre tudom a választ, de vannak itt még sokan, akik már túléltek egy csecsemőt... :)

Babakocsi: mi az elsőt (nagy, sokfunkciós) Samu fél éves koráig használtuk, onnantól elég stabilan ült, és jöhetett a könnyű, picire csukható játékkocsi (=sportkocsi) :)
A hordozó nevű rész valóban az, amit majd beleraksz majd a kocsiba, nálunk ez szintén 6-7 hónapos koráig volt használatban, aztán jött a nagyobb ülés, de pl. öcsémék a picur 10 hónapos koráig használták. Ezt elég hamar kinövik egyébként a gyerkők.

Mellszívó: én áldottam a nevét annak, aki ezt kitalálta. Tejbelövelléskor enélkül szerintem lekapartam volna a falat és nekem nem nagyon ment a kézzel való fejés (bár sokan arra esküsznek...) Nekem a kézi mellszívó jött be egyébként, ezt sokkal jobban tudod szabályozni, mint a gépit, ahol van egy-két előre definiált fokozat, oszt csók.
Ja és az Avent egy megbízható márka (szerintem), nekem bejött mellszívó ügyben. Plusz kompatibilis minden részük mindennel, pl. a fejőpohár a cumisüveggel, ami nem utolsó szempont. sajnos az ára nem occsó, de ez egy egyszeri kiadás, és kiszolgál néhány gyereket. Egyébként én az első 2-3 hónapban használtam, utána nem nagyon.

Kiságy. Ezt én is kérdezem: görgős kiságy mire való? Mi nem tologattuk a mienket sehova.

Baldachin: nekem a bababolti eladó mondta, hogy szerinte tök felesleges :) Ahogy a gyerek felkapaszkodik, rögtön lekapja a helyéről... A lényeg: nekünk nem volt, most sem lesz. de ebben is tuti megoszlanak a vélemények.

Most mennem kell, folyt köv később :)

erpé

Tessza, őszinte és kedves kérdésözön ez! :)
Én a végéről kezdem: igen, jól láttad, nekem már van linea negrám, kb a 17. héttől. Van, akinek csak a legvégén jön ki, van, akinek egyáltalán nem.
A kiságy: attól függ, hogy akarod berendezni a szobát. Ha kisebb a hely, szerintem érdemesebb külön pelenkázót beszerezni (esetleg egy jó kialakítású komódot, amire pelenkázólapot szerelsz ideiglenesen), mert jobban el tudod rendezni a szobában (erre én is későn jöttem rá, de most már jó lesz így). A pelenkázóval egybeépített kiságy vonzereje, hogy később gyermekággyá alakítható (a pelenkázó szekrényke leemelhető).
Baldachin: a királylányos mesék maradványa, funkciója nem sok, mi pl. csak kapjuk hozzá, de magamtól biztos nem szereznék be ilyet. A görgő ugyanilyen dolog, fogalmam nincs, mire jó (semmire).
Mellszívó: hallottam ilyet is, olyat is, nem is tudhatod előre, hogy szükséged van-e rá, de már a kórházban jó, ha van nálad... Van, aki az elektromosat, van, aki a kézit dicséri, nem tudok dönteni egyelőre.
Babakocsi: na, hát ez az én vesszőparipám. Szerintem is jól néznek ki a nagykerekű, 3-4 funkciós, mózeses, hordozós babakocsik, viszont ezeknek nagy részét a baba max. fél éves korára kinövi (mózes, hordozó), és bizony ettől drágák (külön talán olcsóbb beszerezni, ha nem együtt akarod használni). Szóval nekem ez kiesik.
Most találkoztam a leendő szomszédasszonyommal, neki egy egyszerű Graco Mirage babakocsija van, amire én eddig rá se néztem (olyan, mint ami csak sportkocsi, sose tudtam elképzelni, hogy egy újszülött abban hogy lehetne, nekem a mély babakocsi él még az emlékeimben), hát a kiskölök simán elvolt benne születésétől, pedig nem vízszintesig dönthető (170°-os, azt hiszem). Szóval ezt is utólag, a tapasztalatokból tudod majd jól meg, hogy milyen kellene (emeled, vagy nehéz terepen tolod, szeret-e egyáltalán a gyerek benne lenni...)
Hát, én tapasztalatlanka, ennyit tudtam neked segíteni :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="tessza76"]M írta:tessza76asut, kiderült, hogy fiú vagy lány? Miért nem szerepelsz a táblában?

Azért, mert az elsőben benne voltam, a másodiknál meg úgy gondoltam, hogy úgyis olyan ritkán jövök (legalábbis ritkán tudok úgy írni, hogy még aktuális is legyen, amit írok), hogy nem szóltam, hogy bekerüljek.
De akkor írok adatokat: Masut, Szt. Imre kórház, nem tudjuk még, fiú vagy lány, neveink még nincsenek. :)

Masut
masut

[quote="nemlajos"] írta:nemlajos
masut, szép reggeli fotó, és engem is érdekel az, ami tesszát!!! :roll:

Nem tudjuk még. :roll:

[quote] írta:Hja, és izomlázam lett a tegnapi állatkerti sétától :roll:

Annyit mutogattál? :lol:

Masut
masut

Gabka,
terheléses cukorvizsgálat: én is úgy tudom, h kétféleképp csinálják és kórháza válogatja, hogy hol melyiket. Ahova én járok, ott a zsemle+tej verzió megy, nem kell cukros szirupot nyakalni :)

Tessza, jönnek ám a válaszok / vélemények :)
Ja, a ruha: ez első hetekben nekem nagyon bevált az olyan body, amit nem a picur fején keresztül kell áthúzni (pedig szinte csak ilyet lehet kapni), hanem áthajthatós a hasán... Nem tudom érthető-e, mire gondolok: ezt mint egy kis inget lehet a babára adni, nem a fején kell átrángatni, de nem kis ing, mert van a lába között is anyag, mint a classic bodyknak. Elég nehezen ment nekem először egy olyan kisembert öltöztetni, aki egyáltalán nem tudja tartani magát. Sajnos ezt az áthajthatós bodyt nem sok helyen lehet kapni (érdekes módon bababoltokban kevésbé volt, mint pl. Coraban, Auchanban...). Nekem is egy barátnőm ajánlotta a kezdetekkor és okos dolog egész piciknél.
Most már befejezem az okoskodást :)
É

erpé

[quote="tencsi"]P írta:tencsiapillon, hidd el az ún. szakemberek is képesek olyan ferde falat alkotni, hogy az eszméletlen. Nálunk nagyon körül kell nézni, hogy egyenes falat találjunk vagy normális sarkokat a plafonnál. Tisztára mint egy Hundertwasser ház.....

Nálunk dettó ugyanez van... de ze csak akkor tűnt fel nekem, amikor beépített konyhaszekrényt csináltunk párommal... úgy kellett "szabni-varrni" a munkalapot, hogy ne tűnjön fel a párhuzamosság hiánya. :lol:

Masut
masut

masut, Te gonosz, a SÉTÁTÓL lett izomlázam. :D Felmásztunk mindenhová, és 10-től fél kettőig folyamatosan álltam/mentem.
Egyébként, ha már jelelés: botrányos, hogy mennyire nem értettem szinte semmit a jelelésből a tantermen kívül :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tencsi!!!! hogy kell házi pitát sütni??? imádom, de kréta után nem találok pitának nevezhető dógot a bótban.. csak nagyon gagyikat, aminek semmi íze.. inkább megpróbálkoznék a sütésével ha küldenél receptet :D

köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.. igen. nagyon boldogok vagyunk hogy végre megint együtt :P:P:P és tök szép az idő is, viszont ma tudtuk meg hogy tegnap este befuccsolt a sterling légitársaság a pénzügyi válság miatt... amelyiktől a jegyem van.. még jó hogy nem 1 nappal korábban basszus.. hogy ne tudtam volna jönni... úgyhogy úgy néz ki hogy a visszaúti jegyem elszállt a szó szoros értelmében.. :shock: na mind1.. majd gyűjtöm tovább a maléves pontjaim :twisted: remélhetőleg holnap nem az lesz a következő befuccsolásügyileg.. :?

na pussz.. megyek foglalkozom APU-val :D

KépKép
KépKép
adryn

[quote="nuszo"]T írta:nuszoi mennyire érzitek a pici mozgását? rendszeresen? kicsit aggodalmaskodom, mivel én kb 3 naponta érzem kb. igaz ez még az 1. terhességem.

Változó. Hol naponta többször, hol egész nap nem.

Masut
masut

[quote="nemlajos"][ írta:nemlajosb]masut, Te gonosz, a SÉTÁTÓL lett izomlázam. :D Felmásztunk mindenhová, és 10-től fél kettőig folyamatosan álltam/mentem.

:lol: :lol:
[quote]E írta:gyébként, ha már jelelés: botrányos, hogy mennyire nem értettem szinte semmit a jelelésből a tantermen kívül :cry:

Akkor legalább tudod, hogy van még hova fejlődnöd. :)

Masut
masut

Linea negra: most még nincs, de Samunál is csak a terhesség végén (a 8-9. hónap körül) jelent meg, de akkor gyorsan és egyértelműen...
De az pl. tök érdekes volt, hogy szinte szó szerint le lehetett dörzsölni, miután Samu megszületett. Ha jól emlékszem, a gyermekágyi időszak végére el is tűnt teljesen.
erpé

Sziasztok!
Terhelés:Normális esetben először tej+zsömle variáció van, ha annak nem jó az eredménye, akkor jön a cukros lötty, de elképzelhető, hogy van ahol egyből az van :? Arra viszont figyeljetek,nem szeretik elmondani, hogy a evés/ivás után ki kell várni a 2 órát, nem szabad mozogni, sétálgatni, elugrani addig valahova, stb., mert ezzel is kalóriát égetsz=>csökkented a vércukorszintet.Nekem először egy az egyben azt mondták, hogy menjek el, két óra múlva menjek vissza.Fontos a pontos idő betartása, és tilos mozogni!!!Persze ha reális eredményt akarsz!

Kuklika!
Ne csüggedj, az én férjem Miának akarja hívni a lányunkat :shock: kész vagyok, és semmi nem tetszik neki, amit mondok! :( Fiúnevek szerintem is sokkal jobbak!Patrícia sokáig talomban volt, de egyre kevésbé tetszik.Most ilyenek tetszenek, hogy Hanna, Lara, de ami igazán magával ragad, olyan nincs :(

Ne is mondjátok, elkezdtünk szép rózsaszín ruhákat vásárolni, gáz lenne, ha kiderülne, hogy mégis fiú :roll: Pénteken megyek genetikai uhura.

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: