A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Szia Vicky!

Nagyon szépen köszi a teljeskörű felvilágosítást.
Már csak azt az egyet nem tudom, hogy akkor nekem most miért nem csinálták meg a HSG-t, amikor most is gyógyszerrel kellett meghozni. Iszonyat nehezen viseltem a Norcolutos kúrát. Volt egy nap amikor dolgozni sem tudtam menni, mert annyira hányingerem volt.
Egyébként ezt mindenképpen megcsinálják???

Szerencsére mi házasok vagyunk tehát akkor legalább itt spóroltunk valamit. A múltkor amikor voltam jött egy csajszi és ő hozott ilyen papírt. Fogalmam nem volt, hogy minek kellhet egy közjegyzői papír, mert csak a nemzeti színű madzagot, meg a pecsétet láttam, de most már ezt is tudom.
A teljes vérképet nálunk a 20 cn. -en csinálják.
Nagyon jó lenne, hogyha nem kellene még egy hónapot várni a HSG-re hanem történne valami, mert sajnos a munkahelyemen nagyon nagy válság van. Lehet, hogy már hétfőtől nem lesz munkahelyem. Decemberig állítólag 600 embert akarnak leépíteni.
A munkanélküli segélyből pedig a pesti dolgokat nem fogjuk tudni fizetni. Sőt még megélni sem nagyon.
Lehet, hogy találnék másik munkahelyet, de ott meg meg kell mondanom, hogy babát szeretnénk, és lehet, hogy két hónap múlva elmegyek táppénzre, ezért 1000 %, hogy nem vesznek fel sehova.
Vagy halasszuk el megint pár évvel???
És akkor mikor lesz gyerekünk, 60 évesen?????

Szóval elég durva a helyzet és elég sokat idegeskedek emiatt.
Nagyon remélem, hogy legalább addig kihúzza a dolog amíg Pesten nem történik valami, és akkor táppénz.
Mert ha jól olvastam utána tegnap, munkanélküliről nem is tudsz elmenni táppénzre sem.

Na de mindegy ez majd a héten kiderül. Szorítsatok, hogy legalább ez oldódjon meg és emiatt ne kelljen stresszelnem.

Szép napot mindenkinek!

Timi

Kép
gyorfitimi

Sziasztok !

Babu !
Nov. 3-án megyek dokihoz, akkor lesz uh. és onnantól kezdve kell elkezdenem szúrni a decát ! :?
Nálad van már valami fejlemény ?

Vicky !
Nem árt, ha egy kicsit pihizel, meg a szervezetednek is jót fog tenni ! Vezetni meg hasznos dolog ! :lol:

Orsiborsi !
Mi van veled...inszem ??

Swanny !
Ebben az évben Ti is már csak pihiztek, vagy mentek tovább ?

Timi !
3-án a BMC-be mész ?....én is akkor megyek !
Remélem Téged nem érint majd a munkahelyi válság !!

Rony, Zoe, Babszika és többiek !
Mi van veletek ???
rilla_

Sziasztok!
Lányzók, aki még nem választott dokit, de már túl van az első konzultláción, érdemes legközelebb úgy menni, hogy már tudja, hogy kihez szeretne járni. Bár a recepción úgyis megkérdezik. Mindegyik orvos jó, de mégiscsak jobb, ha mindig ugyanahhoz jár az ember. Elég, ha a szabadságolás ideje alatt kerülsz máshoz.

Timi, remélem megúszod, és nem kell aggódnod a munkahelyed miatt. A stressz nem tesz jót a babaprojekt alatt!

Vicky, a figyelemelterelés nagyon jó. A vezetés meg amúgy is hasznos lesz a későbbiekben :wink:

Puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

Süni,

milyen szééép a vonalzód!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!
Csak azért nem jelntkeztem, mert próbáltam függetleníteni magam a "lesz baba-nem lesz baba" gondolatvilágtól, már amennyire tudtam. Hát eddig még nem jött meg (ami jó jel) viszont a mellfeszülésem szerda óta elmúlt (ami meg nem jó jel). Hogy valamivel lekössem magam ma veszek egy tesztet és szerdán, az lesz a 14,-ik nap kipróbálom. Jaaaj
Pénteken 31-én kell visszamennem vérvételre. Kíváncsi leszek (habár tisztában vagyok vele, hogy elsőre nem mindig sikerül.)

Timi!
Ha már most ennyit idegeskedsz, mi lesz később?? :wink:
Ebben amit írtál, csak az a ciki, hogy egy új melóhelyen még azt sem mondhatod, hogy "becsúszott" a bébi, mert hát ez nem az a fajta próbálkozás. A volt melóhelyemen, aki előttem dolgozott a cégnél, nem sokat maradt, mert másállapotba került és még máig fújnak rá a vezetőségből. Én lehet, meg sem mondanám inkább előre, mert úgy tényleg nem lehet másik helyet találni.

Rilla!
Jövő héten Nálad is beindul az élet! Drukk sikerhez++++++

Zoe!
Mizu?? :wink:

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Rony!

Ne aggódj, nekem az elsőnél sokáig feszült a mellem és nem sikerült, a másodiknál 3 nap után elmúlt, és sikerült :)
Én szorítok neked, ja és csütrötöknél előbb ne tesztelj.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Rony!

Nagyon szorítok Nektek! :)

Én is azt tanácsolom, hogy csütörtöknél előbb ne csinálj tesztet.

Kép
nika28

Rony,
én is szorítok! osztom a lányok véleményét, hogy csak csütörtökön csinálj tesztet!

Lányok,
Először a recepción nem mondtam, hogy melyik orvost szeretném választani, pedig Zsókuci ajánlásával Wiegandt dokit választottam. De először amikor odamentem akkor rögtön Konczhoz akartak betenni, pedig nem volt külön beutalóm. De akkor mondtam Mártikának, hogy én Wiegandt dokit választom, így hozzá kerültem.
Szerintem amúgy tényleg mindenki nagyon jó doki, így bárhova kerülsz jó kezeben leszel!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Nyers(ebb) modor ide vagy oda, én nagyon szeretem Zeke dokit! Szerintem jó ember, szakember. Sikerült már megpillantanom a nagyon emberi, kedves arcát is - ajánlom!
edóra

Sziasztok

Timi: Köszi, hogy segítettél.
nekem volt hsg-m és a ciklus 9.napján csinálták.
Utána lehetett próbálkozni babával, de sajnos nekem a hsg sem hozta meg a tesót.
Én, is megfogom nézni a papírt ha megyek majd a 20.cn vérvételre, hogy engem vajon melyik doki küldött vérvételre. Lehet, annál leszek majd.... vagy nem tudom....
Még a hsg -hez annyit hogy nekem februárban volt, és nagy kő esett le a szívemről, mikor azt mondták, hogy ezt nem kell megismételni,mert elfogadják :D
Nem fájt, de egy olyan "kellemetlen" érzés, amit az ember nem szívesen él át még egyszer.

Mi házasok vagyunk, na, legalább erre nem kell külön kiadás
8)

Tudom, hogy 4 napot kell tartani a vizsgálat előtt.
Még csütörtökig gyakorolunk,aztán stop.
Most azon izgulok, hogy ne hogy a pé-m pont akkor legyen mikor nem szabad együtt lennünk.

Kép

Kép
edinka

timi: HSG-t mindenképpen csinálnak, mert addig nem lehet tudni, hogy inszemre van szükséged, vagy lombikra. Ha el vagy záródva és nem tudják megnyitni, akkor alapból mehettek lombikozni. Nem tudom, hogy most miért nem csinálták meg. Nekem volt, hogy duphastonnal hozták meg, lehet hogy azzal nem lenne ilyen gondod. Melóhelyedet sajnálom, de úgy tudom, hogy tapolcán is van valami meddőségi. Lehet, hogy az Kaáli, nem tudom. Új munkahelyen szemét dolog, de én nem mondanám meg. Ha próbaidő alatt leszel terhes, akkor nem tartanak meg, de ha utána, akkor mindegy. Csak ne akarj oda visszamenni utána. Nekem is volt egy kolléganőm, aki teherbe esett és elment táppénzre. Mondjuk én úgy tudom, hogy ők nem tervezték a babát.

rilla: Köszi, most 1 hónapig akkor is pihi, ha bármit akarnék csinálni. A ciszták mondjanak le! :evil:

rony: Én hiszek benne, hogy sikerülhet az első.

edóra: Zeke dokit én is csipálom. :wink:

edinka, timi: A hsg tényleg nem kellemes, de legalább gyors. :?

Sajnos a vezetést csak jövőre kezdhetem, mert addig még be kell fejeznem a főiskolát. Diplomamunka, nyelvvizsga ilyesmi. Én mindig le vagyok kötve. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Jo reggelt Mindenkinek!Rony!Jo,hogy jelentkeztel,de a tesztel szerintem is varj meg,es ha nem jott meg,az szuper!!!!Tudod,pozitiv gondolatok!!!Szoritok nagyon!!!Rilla!A decatol ne aggodj,nagyon egyszeru,en is feltem,de nem kellett volna.Es nem is faj.Suni!Nagyon aranyos a vonalzod!!!Jo,hogy bekukkantassz hozzank!!Tegnap voltam a bmc-be,nekem olyan,mintha egyre tobben lennenek!Hosszu napunk volt,mert mar 7 elott oda ertunk,es 3 elott jottunk el,igaz kozben elmentunk,mert az uh gyorsan megvolt,csak a vereredmeny miatt vissza kellett menni,es akkor varakozni kellett.Azt mondta dr W,hogy jol reagalok a stimura,most vagyok a 8.napon ma,es valoszinu penteken vagy legkesobb hetfon punkcio!!!Ugyhogy holnap is menni kell,azert nagyon izgulok,hogy igaza legyen,mert mar annyi olyat olvastam,hogy vannak akik a leszivasig sem jutnak el,mert ido elott megrepednek a tuszok.De erre inkabb nem is gondolok.kerlek szoritsatok nagyon,hogy szep petikeim legyenek!!!Orsi!veled mi ujsag?Te is voltal tegnap?Gondoltam rad,nezelodtem is,de rengetegen voltak!!!Mikor lesz az inszem?Mindenkepp ird meg!!!!Mielobbi pocakosodast mindenkinek!!!!Udv Zoe
zoe33

Zoe !

Ez már nagyon izgalmasan hangzik, nagyon-nagyon szorítok !!! :lol: :lol: :lol:
A punkció előtt milyen sűrűn kell uh.-ra menni ?
És a deca után (nekem ez 2 hétig lesz) milyen szuri következik ??
A deca mennyibe kerül (hétfőn kell megvennem) és lehet a BMC patikájában kapni ?

Rony !
Péntekre +++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D
rilla_

Sziasztok!

Zoe,
ez nagyon izgalmas, drukkolok, hogy minden rendben menjen. Szerintem deca mellett kicsi az esélye, hogy megrepedjenek a tüszők, mert az leállítja a saját hormontermelésed, így a tüszőrepesztő hormonjaidat is. Szerintem ez inkább az antagonista protokollnál fordulhat elő, ahol a saját hormonműködésedre adják rá plusszban a külső hormonokat - bár az antagonista a stimu 6. napjától ott is azért van, hogy az idő előtti tüszőrepedést megakadályozza..

Nekem most antagonista volt (az első meg decás), ezért vagyok ennyire képben.. Nekem el is kezdett emelkedni a punkció előtt 2 nappal a progeszteron szintem, ami nem nagyon kívánatos, de végül volt punkció - igaz, csak 3 petesejtet nyertek. Mondjuk velem ez gond is volt, hogy nagyon kevés érik.

Szóval pénteken eléggé szomorú voltam, hogy csak 3, és képzeljétek, mind a 3 megtermékenyült és szépen fejlődött hétfőig, úgyhogy tegnap kettőt visszakaptam, egyet pedig még le is tudtunk fagyasztani!!! Nagyon boldog voltam: amikor szombaton kaptam a hírt a biológustól, hogy 3-ból 3, sírva fakadtam örömömben... :oops:

Főleg azért aggódtam, mert az elsőnél 6 petesejtből lett összesen 3 embrike (vagyis 4, de az egyik megállt a fejlődésben).

SZóval most itthon fekszem, és próbálok szépre és jóra gondolni :)

Rilla,
a decát az egész stimuláció alatt végig kell szúrni, legalábbis nekem így volt: deca az előző ciklus 20. napjától, aztán megjön, a deca marad, de indul a stimu (ez nem mindenkinek ugyanaz, ált. MErional + még valami, nekem épp Puregon, de sokszor Gonal F), aztán kb. 12 nap után jön a tüszőrepesztő és végül a leszívás.
A deca fél éve kb. 45 ezer ft volt, ez kb. elég az egész kúrára.
bikmakk

Bikkmakk !

Köszi a tájékoztatást, de még lenne pár kérdésem ! :oops:
Én jövő héten hétfőn (nov. 3) kezdem el szúrni a decát és nov 17.-én kezdődik el a stimuláció. Onnantól kezdve kell a deca mellett valami mást is szedni, esetleg szúrni ??
A 45 000 Ft akkor kb. 4 hetes adag ?
És a stimus gyógyszerek mennyibe kerülnek majd hozzá ?

Punkció előtt kb. hányszor kell uh.-ra menni ?

Nagyon drukkolok Neked, hogy megtapadjanak a babácskáid !!! :D :D :D
Hány napig kell otthon maradnod pihizni ?
rilla_

Koszi a drukkot lanyok!!Bikmakk!Nagyon szoritok am!!!!Azt mondod,a 3 az keves,akkor mennyi szamit jonak??A minoseg az fontosabb,hisz nalad 3 bol 3 megtermekenyult,az nagyon jo!!!!!Mondjad nekik kapaszkodjanak nagyon!!!!!!!!!!!!!Rilla! A 45000 ft os deca,az 28 db,ugyhogy elegnek kell lenni,de mindenkinek masok az adagok,nekem napi 1 deca,es a stimutol van gonal-f,es merional,a repesztot meg nem kaptam meg,de nekem kb 100000-ba vannak a gyogyszerek!Uh-ra,majd kb 2 naponta kell menni,bar en tegnap voltam,es holnap is megyek.Azert kell menni ilyen gyakran,mert valtoztathatnak az adagokon,nezik oket,hogy minden ok legyen.Udv Zoe
zoe33

Rilla,

igen, a deca mellett kell szúrni a stimulálót. Nekem Merional és Puregon volt. Az árakról: ez eléggé függ attól, hogy neked milyen hormonadagokra lesz szükséged. Nekem a decás protokoll idején az első 5 napban napi 125 E Puregon és 1 ampulla Merional volt, de utána emeltünk 200 E -re és 2 a-ra, mert nem reagálok túl jól, sőt az utolsó 2-3 napban már 400 E és 2 a volt. Egy doboz Puregon (400 E) 10 ezer ft, és 10 ampulla Merional 5 ezer.
Aztán még kell antibiotikum a párodnak , neked gomba elleni hüvekykrém, kell a tüszőrepesztő (2 ampulla összesen 15 ezer), utána meg az Utrogestan.
Összesen kb. 150 ezer volt, de nagyon függ a szükséges hormonmennyiségtől.

Vizitek gyakorisága: miután megjött és elkezdtük a stimut, az 5. (most a 6.) napon kelett mennem legközelebb, utána viszont másnaponta egészen a leszívásig. Nekem reggel volt mindig az uh és a vérvétel, és de. 11 után van hormonerednény, akkor dől el, hogy aznap és másnap mennyit szúrj.

Köszi a drukkot, én is nagyon reménykedem ezúttal :)
Eredményhirdetés a leszívástól számított 14 nap múlva van, én ezalatt végig itthon is leszek, az első 4-5 napban fekszem. Mivel csak tegnap ültették be őket, még sok-sok időt kell várnom: jövő pénteken lesz csak eredmény...
bikmakk

Zoe,

hát állítólag 8-12 petesejt az ideális....
Ha nagyon sok van (mondjuk 20), olyankor azok ált. nem túl jó minőségűek - de erre is biztos van ellenpélda.
Amikor nekem 6 lett, akkor a szobában, ahol feküdtem, mindenkinek 6 lett, így gondolom, az egy átlagos szám.
A 3 nagyon kevés szeintem, főleg mert sokszor nem termékenyül meg mind - de most szerencsém volt. És persze 1 is elég a sikerhez....
:)
bikmakk

Jajjjj Bikkmakk, én annyira drukkolok Neked, hogy pénteken +++ eredményt kapj !!!
Elmeséled nekem, hogy milyen a punkció és a beültetés...fájdalmas ? És hány perc ? Most mit érzel ?
rilla_

Rilla,
köszi nagyon a drukkot (de jövő péntekig még sajnos 10 hosszú nap van...), én is drukkolok, hogy neked minden rendben menjen a stimulációnálés aztán szép kis embrikéid legyenek :)

A punkció altatlásban van, ezért nem fáj egyáltalán, esetleg utána egy kicsit (nekem mondjuk akkor sem). Az altatásból való ébredés kicsit lassú, de azért előbb-utóbb magához tér az ember, utána még 1 órát nem szabad inni/enni, aztán lehet.
Aztán haza lehet menni, és jön egy uzgalmas éjszaka, én alig aludtam, és másnap felhívnak, és megmondják, hogy hány termékenyült meg, és mikor lesz a beültetés. Ez általában 3 napos korukban van (tehát pl. nekem péntek után hétfőn), de lehet 2, 4, vagy ha nagyon sok (>6) embri van, akkor 5 naposan, mert az 5 naposnak sokkal jobbak a megtapadási esélyei, visznot kevés jut el a lombikban 5 napos korig, ezért sok kell ehhez, hogy legyen miből "hullani".
Aztán nekem elkezdett fájni a hasam, és vasárnap du múlt csak el, de ez gondolom nem általános, a múltkor pl. nem volt.
Aztán a beültetés előtt megmutatják a bébiket, ami nagyon megható, és feltétlenül vigyetek fényképezőgépet!
A beülti nekem fájt - most is és a múltkor is -, de nem nagyon (mondjuk egy kicsit rosszabb, mint egy rákszűrés), de ez nagyon rövid ideig tart. Érzésteleníté nélkül csinálják, először lapocokat raknak be, aztán kiöblítik az Utrogestant, amit a leszívás óta kell dugdosni, eztán egy katéteren keresztül (ebben nem vagyok biztos, mert nem látom közben :) ) beinjektálják a babákat. Aztán egy UH, amin látszik két kis fehér pötty a méhedben :). Az egész kb. 3-4 perc. Utána egy óra fekvés, megkapod a zárót és mehetsz haza.
Nekem mindez tegnap volt.
Most itt fekszem és próbálom elerülni a hasprést.
Nem érzek semmi különöset.
Beszélek hozzájuk és Mozartot hallgatok :)

A melleim feszülnek, de már a leszívás előtt 1-2 nappal ez elkezdődött, és mivel annyi hormont nyomunk magunkba kívülről, szerintem a jelek nem mérvadók.
Én legalábbis most megígértem magamnak, hogy nem fogok elkeseredni, ha elmúlik a mellfeszülésem. És amit whitch írt erről, az is megnyugtatott. A múltkor 5 nap után elmúlt, és nagyon kibuktam, sírtam is. El is vesztettem őket.
De most nagyon reménykedem....
bikmakk

zoe: Természetesen mennek a petikéidnek a drukkok. Reméljük nem kapkodják el a dolgot.

bikmakk: Gratula a két embrikéhez. Ennek sikerülnie kell!
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Zoe, Bikkmakk nagyon-nagyon szoritok nektek!!!!!!!!!!!! Olyan jó, hogy részletesen leirtatok mindent, igy már szinte mindent tudunk a lombikról:) Azért igy könyebb nekivágni... köszi nektek:)

Rilla már kezdtek is??? Nagyon drukkolok!!!!!!!

Viky hogy vagy??
babu69

Bikmakk !
A punkció napját hány nappal előtte tudják megmondani, hogy pontosan mikor lesz ?
Mit értesz hasprés alatt ?
Most csak feküdni szabad Neked ?.....sétálni vagy tenni-venni egyáltalán nem szabad ?
Ez hanyadik beültetésed volt ?
Továbbra is drukkolok ezerrel, meg persze a többieknek is !!

Babu !
Jövő héten hétfőn "kezdünk", vagyis onnantól kezdve szúrom a decat, de a beülti csak 1 hónappal rá lesz.....az még nagyon hosszú idő !
Nálatok lehet már tudni valamit ??
rilla_

Sziasztok!
El voltam tűnve, mert 3 hónapos stopon voltunk, nem sok hozzászólni valóm volt az itteni pörgéshez... szerencsére nem szenvedtem, elutaztunk egy csodálatos nyaralásra közben a Vörös tengerhez (pedig már szorítanak az anyagi korlátaink, de úgy éreztük, jár nekünk ennyi az idei évért) és éppen csak letelt a 3 ciklus, már ott topogtam a BMC-ben újra. Onnantól felpörögtek az események, holnap már inszemem lesz! Sorban a 3. (táblába is kéretik beírni) Sajnos félő, hogy ezzel csak az ördögnek tartozunk, hiszen 3-ból 3 inszem sikeresen (mert maga az eljárás eddig midnig sikerrel járt nálunk, csak nem maradt meg a terhesség ugye sajnos-sajnos :cry: ) ez keményen megdöntené a statisztikákat. Bár stati ide vagy oda, szívesen lennék most úgy sikeres inszemes, hogy sikeres, egészséges, normális terhességgel, jövő nyáron babázhassak, oh, bárcsak....
Amúgy ez volt a legolcsóbb stimum eddig: összesen 8 db Merionallal és a 2 tüszőrepivel megúsztam, ami nagyon jó arány, mármint számszakilag :-)
Közben még várjuk a genetikai eredményt, mert a 2 nem megmaradt terhesség miatt meg kell nézetnünk mindkettőnk genetikai állományát, h nincs-e ott gubanc. Kicsit félek tőle, de tudni kell, ha baj van. (csak nem!) Ez hamarosan meglesz.
edóra

edora,

nagyon drukkolok nektek, hogy babátok szülessen ebből az inszemből!!!!

babu,
szívesen a részletes leírást :). Emlékszem, minden mennyire idegen és új volt nekem, amikor kezdtük az inszeminációkat. Az első alkalommal nem is vittem semmit, mert az orvos elfelejtette mondani, hogy kéne, és akkor még babanetet sem olvastam, így kincstári hálóingben voltam. :lol: Hát, nem gondoltam, hogy ilyen öreg róka lesz belőlem.. 6 inszemen és 2 lombikon (2 stimulációval) vagyok túl - és még nem láttam pozitív tesztet... De majd most! :)

Rilla,
Már a múlt szombaton - a stimu 6. napján az volt a terv, hogy a következő pénteken (stimu 12. napja) lesz a leszívás, de ez nem volt biztos, függ attól, hogy nőnek a petik és milyenek a hormonszintek. Még 2 nappal a leszívás előtt (szerdán) is az volt az uh után, hogy 90%, hogy 2 nap múlva, de az is lehet, hogy továbbvisszük hétfőig, és csak az aznapi hormoneredményem döntötte el biztosra, hogy pénteken meglesz.
Nem tudom, hogy mit "szabad", az orvos annyit mondott, pihenjek és menjek táppénzre, és a második felében mindenképpen sétáljak. Ezért én azt csinálom, hogy (mivel elvileg a megtermékenyítéstől számított 7. napon fejeződik be a beágyazódás) 4-5 napig fekszem - mondjuk ebédhez felkelek, meg lezuhanyozom meg ilyesmi, 4-5 nap után már jövök-megyek a lakásban, pakolgatok, sétálok, ilyesmi, de csak lightosan.
Hasprés: a hasizmok befeszítése, melynek következtében megnő a mellkasban és a hasban a nyomás. Nem rőlködöm, nem emelek nehezet, amikor felkelek, akkor nem hasizomból, hanem a kezem segítségével, stb.

Aztán persze lehet, higy ez mind nem számít. Ha akar, marad, ha nem... még küzdünk.
bikmakk

Bikmakk !
Köszönöm ezt a teljekörű tájékoztatást ! :lol: :lol:
Pihizgess minél többet, hadd erősödjenek a babácskák ! :D

Edóra !
Szorítok a holnapi inszemhez !!!
rilla_

[quote="rilla_"]Z írta:rilla_oe !

Ez már nagyon izgalmasan hangzik, nagyon-nagyon szorítok !!! :lol: :lol: :lol:
A punkció előtt milyen sűrűn kell uh.-ra menni ?
És a deca után (nekem ez 2 hétig lesz) milyen szuri következik ??
A deca mennyibe kerül (hétfőn kell megvennem) és lehet a BMC patikájában kapni ?

Rony !
Péntekre +++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D

Szia!
Én már szurizom magam, pénteken lesz 2 hete.
A deca nekem a 28 db. közel 43-ba került. Igen, lehet ott kapni és lehet kp és bankkártyával is fizetni.

Kriszta
remény73

Sziasztok!

Bikkmakk!
Őrületes drukkok!!!!!

Rilla!
Azért nem jövök, mert a munkám totál lefáraszt. Tegnap este 9kor jöttem haza és már nem sok kedvem van ideülni :oops:
A lényeg, h még tart a kúránk és remélem, h elmúlik végre az ureaplasma. Mindketten szedjük a gyogyit, így végképp reménykedem! :roll:
NAgyon szurkolok, h megtörténjen a csoda!!!! :wink:

Edóra!
Csuriban mindenem!

Mindenkinek sok puszi és drukkok!!!!

babszika

Sziasztok!

Csatlakozhatok?

Edinka, Vicky, Babszika üdv itt is! :wink:

Nekünk nov. 6-án lesz az első lombik konzink a BMC-ben!
Már volt egy októberi időpontunk is, de bíztunk az inszem sikerében ezért lemondtuk.

Vicky
komolyan közjegyzői okirat kell, ha nem vagyunk házasok, ezt eddig a másikban nem is mondtad.......... bakker! :roll:
Jó körülményesek, de talán ez is azt bizonyítja, hogy semmit nem bíznak a véletlenre.

Én is ezért döntöttem emellett az intézmény mellet, mert rengeteg pozitív élményről és tapasztalatról hallottam már másoktól is. Remélem tudnak nekünk segíteni, hogy a sok-sok év sikertelenség után végre karomban tarthassam a mi kis Bébi Bogyónkat.

Bikkmakk
köszi, hogy ilyen részletesen leírtad mi történt veled.
eddig csak nagyon ritkán néztem fel ide, mert próbáltam elhessegetni a gondolatot, hogy áááááá nekünk nem lesz szükségünk lombikra és a BMC-re!

Rengeteg kérdésem lesz majd de előbb elolvasok néhány oldalt, mert csak Vicky-t, Babszikát és Edinkát ismerem, a többiekkel nem vagyok képben.

Dokival kapcsolatban nekem úgy 80%ban Zekét javasolták, de bevallom kicsit félek a nyers modorú emberektől! :oops:

dita75

Dita!
Kép

Drukkolok még!!!!!

babszika

babu: Jól vagyok, nincs semmi különös. Apa holnap megy spermavizsgálatra, remélem a tenyésztése negatív lesz.

edóra: Hajrá inszem :) Jól belehúztatok. Remélem nem lesz gond a genetikával.

babszika: Helló, mi újság. Rég láttunk itt.

dita: Én mindig azt hittem, hogy házasok vagytok. Wiegandot is nyugodt szívvel tudom ajánlani. Neki nem ilyen nyers a modora, de ő egy kicsit aprólékosabb (ezért lassabban megy).
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lanyok!Mindenkinek koszonom a drukkokat,most jottunk haza a Bmc-bol,penteken lesz a punkcio,ma ejfelkor kell beadnom a repeszto szurit!!!Mar nagyon izgulok,meg soha nem altattak,bar inkabb a petikeim minosegeert,es a megtermekenyules,amiert jobban.Rilla!!Tenyleg ne felj a szuritol,es ha mar elkezded,hipp-hopp,mar ott vagy a leszivasnal.Meg en sem fogtam fel.Bikmakk!Neked a doki mondta,hogy fekudni kell a beulti utan?mar annyi mindent hallani,nem tudom en se,mi a jobb.Persze,azert szerintem is jobb,ha pihizel!!!Babszika!Mar csak a vegere ertek ennek a baci dolognak!!!! Dita!Szerintem jo intezmeny valasztottal,bar en nem Zekehez jarok,de mindenki nagyon aranyos,bar az biztos,hogy nagyon elfoglaltak. Edora!!Szoritok a holnapi inszemhez!!!!Orsi,Rony...?Mi van veletek?Udv Mindenkinek Zoe
zoe33

Sziasztok!

Rilla nekem kb. 2 hét mulve kezdődik a lombik!!:) Most várom (vagyis nem várom) a mensit ami kb. 1 hét mulva esedékes.Utána
megyek a W. dokihoz, aztán meglátjuk:):) REMÉLEM kezdhetünk:)

Viky REMÉLEM minden rendben lesz, és jó eredményt kaptok!!!
babu69

Sziasztok!

Ditta üdv itt!

Babszika!
Drukkolok, hogy eltűnjenek a fránya bacik!

Babu!
Pihenj sokat!!!!!!!!!!!!

Rilla!
Mi újság veled? Jól vagy? Hétfőn akkor lehet, hogy összefutunk a BMC-be?

Csajok!
Volna egy kérdésem. Pénteken megyünk 20 cn. vérvételre, és apának akkor kell kiskatonákat leadni. Igen ám, de!!
Apának középfülgyulladása van, amire hétfőn kapott antibiotikumot. Szerintetek ilyenkor mi van??? :shock: :shock: Befolyásol ez valamit is?????

Köszike a válaszokat!

Puszka mindenkinek!! Vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!

Timi

Kép
gyorfitimi

Bikmakk!

Vigyázz magatokra!
Milliárdnyi drukk+++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!

Kép
gyorfitimi

remény,
akkor mostanában kezdődik a stimuláció, ugye? Drukk :)

babszika,
biztos, hogy kigyógyultok belőle előbb-utóbb. És az, hogy te is szeded, nagyon jó. Csak vigyázzatok a bélflórára.

zoe,
hú ez már nagyon izgi! biztos, hogy minden ok lesz!! uh-on kb. hány tüszőt láttak ma?

gyorfitimi,
köszi a drukkot :)
mit fognak neki vizsgálni? a népszámlálást szerintem az antibiotikum nem befolyásolja, esetleg maga a középfülgyulladás, de az sem biztos. a tenyésztést negatívvá teheti - magyarul antibiotikumhatás alatt véve a mintát esetleg úgy is negatív lesz, ha egyébként nem lenne....
bikmakk

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Babszika
jó végre hallani felőled nagyon eltűntél!

Vicky
akkor még jó hogy idekukkantottam, mert csak néztem volna mint Rozi a moziban a konzin.

Amúgy mi történik az első konzin?

A beülti utáni pihenésről én eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy 4-5 napig javasolt csak wc-re felkelni, utána lightos séta, semmi megerőltető, de ismerek egy sajtkukac lányt aki mindezt nem tartotta be mégis sikeres lett az első lombikja, bár én biztos nem kockáztatnék.

Régebben írtátok, hogy a körzetitől lehet utazási hozzájárulást kérni, de nem mélyültem el jobban a témában. Hogyan működik ez, és autóra is, vagy csak tömegközlekedésre kapható?

dita75

Sziasztok!
Tegnap csak nagyon kevés időm volt, ezért voltam nagyon rövid.
Régen jártam errefele, több műtéten átestem, szinte havonta volt 1 és kicsit összejöttek a problémák is. Holnap megyek a BMC-be, és ma letelik az előkészítő 2 hetes szakasz. Minden nap pontosan ugyanabban az időben próbálom szurizni magam. Ki lehet bírni és csak addig nehéz, míg beadod magadnak a szurit, utána már szinte el is felejted.

Dita75, az első konzin nálam felvették a kortörténetemet, és megbeszéltük, hogy mely lépések várnak ránk. Itt gondolok a vérvételekre, a 3. és 21. naposra, majd pedig a nőgyógyászati vizsgálatra. Kapsz két papírkát, az egyiken neked szükséges vizsgálatok lesznek, a másikon a párodnak. Az időpontot kint a pultnál tudod egyeztetni. Mikor kész van minden jön egy újabb konzultáció, ahol megbeszélik veletek azt, mi várható.

Jön valaki holnap a BMC-be, akinek holnap kezdődik a lombikhoz a stimu?

Zoe33, ne félj az altatástól szerintem. Engem már többször altattak, és csak annyit érzel, hogy adnak szurit a kézbe és utána már nem emlékszel semmire. Majd ha túl vagy rajta szívesen olvasnám, hogy milyen volt, és hogy érzed magad.

Mivel nekem ez az első lombikom, hosszú programban veszek részt. A stimus időszakban kinek hogy kellett mennie vizsgálatra? Hogy egyeztethető össze ez a munkaidővel?

Köszi a drukkokat, és én is drukkolok mindenkinek, hogy sikert érjünk el.
remény73

Sziasztok !

Remény !
Köszi az infót !! Neked melyik típusú lombikod lesz ?...és mikor lesz a punkció vagy a beülti ?

Babszika !
De jóóóóóóóó, hogy végre jelentkeztél ! :D
Meddig tart még a kúrátok ??
Lesz csoda, ne aggódj..... :lol:

Dita !
Üdv. közöttünk ! :D
Az első konzultációra vinned kell az eddigi összes leletedet, papírodat,ami csak létezik, ezeket átnézik, valamint Téged is megvizsgálnak és kaptok időpontokat a többi vizsgálatokra (vérvétel, spermavizsgálat....és amik még szükségesek).
És amikor az összes vizsgálaton túl vagytok és rendben van minden, indulhaz a lombik ! Én nagyon sok sikert kívánok hozzá !
Az utazási utalvány dolog egy rózsaszín papír, amit a kezelőorvosodtól kell kérned a BMC-ben és ő fogja majd minden egyes alkalommal lepecsételni és aláírni. Egy ilyen papíron 4 hely van, ha ez betellik, bemész vele a helyi OEP-hez és kifizetik, majd a továbbiakban kérsz egy következő rózsaszínpapírt és megy minden tovább. Nekem még annyi volt, hogy kellett kérnem egy igazolást a BMC-től a körzeti dokimnak, amit elvittem hozzá, hogy ő is tudjon róla....

Zoe !
Ne félj az altatástól, egyáltalán nem rossz dolog, még majdnemhogy kellemes is ! :lol:
Amikor meg felébredsz, ugyanolyan, mintha reggel felébrednél, csak kicsit kómásabb vagy !
Nagyon drukkolok Neked, ne félj, mert már célegyenesben vagy !!!

Babu !
Biztosan kezdhettek 2 hét múlva, hisz már rendben vannak a dolgaitok, nem ?
Nekem nov. 11-e körül kellene majd megjönnie, de nem tudom, hogy most fogok-e menstruálni ez a bogyó miatt, amit szedek, aztán pár nap múlva már a decát is szúrom......na majd kiderül ! :roll:

Timi !
Hétfőn én 10-re megyek a BMC-be ! Te mikor mész ???

Bikmakk !
+++
rilla_

Rilla_ Nekem long típusú a lombik programom, és így még csak az előkészítő szakaszban vagyok. A beültetés és a punkció nem tudom mikor, de valahogy november közepe táján várható.

Kicsit megijedtem, mikor a papíron az volt, hogy az előkészítő szakasz végén kell megjönnie a menzinek, de nekem pont akkor jött meg, mikor normális esetben vártam volna. Megnyugtattak ez nem gond. Szurizom azóta is magam deca-val és holnap kiderül hogyan tovább....
remény73

Remény !
Nekem is long lesz !
Most szedem 2 hete az Orgametrilt (napi 2x) és hétfőtől jön a deca.
Neked is kellett ilyen gyógyszert szedned ?
Szerinted én is fogok menstruálni vagy ez a gyógyszer megakadályozza ?
Most kezditek a stimulációt ?
rilla_

Rilla_!

Nekem nem kellett előtte semmit szednem, egyből a decával kezdtem. Én abból gondolom, hogy long lesz, mert van egy két hetes előkészítő szakasz és van 13+3 nap stimu. Lehet ez nem a long? Én a menzesz 20. napján kezdtem a szurit, emiatt is gondoltam, hogy long.

Ki az orvosod?

Én azt olvasom a neten, hogy megvonásos vérzés lesz, mikor ezt abbahagyod pár napra rá. Neked rendszeres volt a menzid?
Rendben volt a hormonod? Szedsz még mást is rendszeresen? Hanyadik naptól szeded az Orgametrilt?

Igen, holnaptól indul a stimu, remélem sikeres lesz :)
remény73

Remény !

Szerintem a Tiéd is long !
Biztos sikeres lesz a stimud, miért is ne lenne az ! :lol:

Nekem rendben volt a mensim...igaz mindig késett vagy 5 napot, de legalább volt minden hónapban. A hormonok is rendben vannak.
Mást nem szedek, ezt is csak 2 hete és már csak 4 napig kell és jön a deca.
Az Orgametrilt a menzim 3 napján kezdtem el szedni és most a decát a menzim előtt (már ha egyáltalán lesz) 1 héttel kezdem el szúrni....ha egyszer megértem ezt az egészet...... :D

Nekem a Konc Tanár Úr az orvosom.

És akkor te most menstruáltál a deca szúrás közben ?
rilla_

A decás protokoll a long - mint ahogy tényleg hosszú is. A short és az antagonista (mindkettő) rövidebb, mert a ciklus 2. napjából indul, és még abban a ciklusban megvan a beülti.
Az, hogy kinek melyiket csinálják, ált. nem attól függ, hogy hányadik beültiről/stimuról van szó, hanem az adott beteg paramétereitől (kiindulási hormonszint, uh-kép). Ált. a többségnek, ha nincs extra gond, akkor longot csinálnak, és ha túl nagy a kiindulási hormonszint, túl kevés vagy túl sok a tüsző (meg esetleg más pararméterek, amihez nem értek), akkor antagonista. Nem tudom, hogy itt a shortot csinálják-e.

A deca előtt bizonyos esetekben adnak fogamzásgátlót is, hogy biztosan ne maradjon vissza ciszta, mire kezdenek - de hogy ez mitől függ - bizonyos betegeknek inkább kell vagy esetleg bizonyos orvosok inkább szeretik-e adni - azt nem tudom.

zoe,
tényleg ne féljél :)
Amire számíts, az az, hogy kapsz a kezedbe egy tűt, azon keresztül először egy nyugtatót, ez eléggé csíp, végig az alkarod mentén, de nem sokáig, aztán kapod az altatót, akkor már eléggé elkezdesz szédülni, a plafon nekem úgy mozgott, mintha egy vonaton feküdnék, aztán meg felébredsz a kórteremben... :)
bikmakk

rilla,
igen, úgy van elképzelve a dolog, hogy a deca közben megjön az embernek, ugyanúgy, mintha nem szúrná. Esetleg a deca miatt késhet valamennyit, de előbb-utóbb megjön, és aztán pár nappal utána kezdődik a stimu.
bikmakk

Rilla!
Nagy drukk hétfőre! Észre sem veszed és már hétfő! :D

Dita!
Örülök, hogy csatlakoztál ide is. Próbálkoztatok már más intézetnél is?
Voltatok már a BMC-ben első konzin? Hogy tetszik?

Remény!
Nagyon sok sikert kívánok Neked a következő (SIKERES!) lombikhoz.

Bikmakk!
Küldök tüszőnövelő hullámokat ~~~~~~~~~~~~~

Edóra!
De jó, hogy ilyen kitartó vagy és belefogtál a következőbe. Előbb-utóbb hidd el sikerülni fog, annyira megérdemelnéd már.

Zoe!
Ezek olyan izgalmas dolgok! Tüszőrepi meg még egy lépéssel közelebb a célhoz...... De jó, hogy már pénteken történik valami. Remélem minden ok lesz. Altatás miatt ne félj, szerintem az lesz a legjobb része (könnyű mondani,mi? :D )

Timi!
Szerintem érdemes betelefonálnod és megkérdezni, mert lehet, hogy befolyásolja a dolgot. Mintha olvastam volna valahol, de erre már nem vennék mérget.

Persze nem bírtam ki, hogy ne teszteljek :oops: , ami nega lett :cry: Ráadásul ma még meg is jött, úgyhogy holnap mindenképpen mennem kell. Tényleg, ilyenkor ettől függetlenül is van vérvétel, vagy ilyenkor már nem csinálnak? Utro kell még, vagy elhagyhatom?
Valamiért mégsem tör le ez a dolog, inkább arra gondolok, hogy a kövi jó lesz.

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Rilla_!
Nekem is volt minden hónapban menzeszem, és általában 28 és 33 nap között mozgott, mikor milyen kedve volt, most 29. napon jött meg a deca közben. Így nekem a 6. napon kezdődik a stimu.

Szerintem nálad is meg fog jönni, ha korábban mindig megjött minden hónapban.

Nekem most előtte nem volt UH vizsgálat, hanem egy laparom volt szeptemberben. Ezek szerint ha ott nem láttak cisztás petefészket remélem nincs is nálam. Nekem magas a prolaktinom, remélem a gyógyszerrel már beállt a normál szintre, mert nyáron a nagyműtétem miatt abbahagytam, és csak júniusban kezdtem újra.

Tudod az ember míg nem tudja sikerült-e a kezelés addig csak bizakodni tud, és mivel párunk sorait olvastam, és tudom minden embernél más ez, csak remélni tudom, hogy nekem is sikerülhet.

Ezek szerint nem jön senki holnap?
remény73

remény73

rony,
nagyon sajnálom. Mindenképpen lesz vérvétel, mert a vérzés nem zárja ki a terhességet, bár nyilván így kicsi az esélye.
Utrót szerintem ne hagyd abba, mert ha netalántán mégis van baba, akkor a vérzés pont a progr. hiányt jelezheti, és akkor pláne kell az utro. Ha meg nincs, holnap is abahagyhatod.
Hányadik volt ez?

Nekem bébinövesztés kell most, nem tüszőnövesztés, de azért köszönöm, hogy rám gondoltál, és a hullámaidat embriónövesztésre használom.... :)
bikmakk

sziasztok!

Most kaptam sms-t NEMONE-tól!

A gyermek neme:

Kép :lol: :lol: :lol:

dita75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: