A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Megint jó sokat írtatok. :roll:

Bea! Azt már akartam írni neked, hogy szerintem anyukád 30 évvel ezelőtti arca nagyon hasonlít a te mostani arcodhoz. :)
Kuklika! Nagyon édes a fiad a pocakpuszival. :) A leányka pedig egész jól látszik a fotón, nem túl éles a kép, de jól látható.
Tessza! Jobbulást! Most már ideje kimásznod a kórból.
Nemlajos! Tulajdonképp nem olyan nehéz átlépni azt a kis akadályt, ami benned van, ha meg kell kérdezni valamit. Én is utálok kérdezősködni, de néha muszáj. Van egy határ, ahol belátom, hogy jobban járok, ha kinyitom a számat. Van, amikor egyáltalán nem esik nehezemre, van, amikor nagyon kényelmetlen a dolog.

Hitelek: hát, az van nekünk is, szerintem már szinte nincs is olyan család, ahol ne lenne... épp azon gondolkozunk, hogy hogyan kellene picivel nagyobb lakásba költözni, mert tul.képp csak 1 szobánk van, ami ugyan nagy, de egy légtér. És van egy nagy zongoránk, amit sajnos el kell adni, már azzal nagyobb lenne picivel a hely, legalábbis a gyereknek lenne hol aludnia. :)
Nálam a doki mondta, hogy nem biztos, hogy ott tud lenni a szülésen és ezért mindenképpen ajánlja, hogy válasszak szülésznőt. Úgy beszéltük meg, hogy kb. december elejére-közepére megpróbálok választani egyet.

Masut
masut

:lol: Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Gabka, gratula a csajszihoz! Szép hosszú combok...csak győzzétek elzavarni a pasikat. :lol:

Masut, köszönöm. Most már csak annyira vagyok göthös, hogy dokihoz már felesleges legyen menni, de még épp eléggé zavarjon.

Hitel: Természetesen nekünk is van. Van egy elég nagy házunk, még nagyobb kerttel, de csak a belső munkálatokra jól jönne még pár milka, a ház-bepucolást már nem is mondom. Mindegy. Fedél van a fejünk fölött, és meleget is tudunk csinálni a gyerekszobába. A válság meg nem tudom miért érinti úgy a bankokat, hisz az ügyleti kamatot is emelték, nem csak az árfolyam ingadozik, tehát ők laza csuklómozdulattal ráterhelik a fogysztóra a problémát.

Apropó gyerekszoba. Apósoméknak megemlítettem, mire ő: az első időben úgyis együtt alszunk majd a gyerekkel, mert kétóránként fel kell kelni, megeteteni, tisztába tenni. Erre rákérdeztem, hogy ha mást nem a pelenkázáshoz fel kell oltani a villanyt, és az zavarja a másik alvó felet? Erre ő, hát a Gabi úgyis fel fog kelni, mert ha mint az anyósomnak kevés lesz a teje, akkor kell hozzátáplálás, és majd ő melegíti meg. :twisted: Tudom hogy csak jót akar, de ahogy mondta, az felhúzott. Már látom sanyarú sorsomat, hogy ha valamiben eltér majd a véleményünk, akkor elég rendesen le leszek sajnálva. :( Amúgy is tiszta para vagyok már most, hogy mit kezdek majd a gyerekkel, ha már itthon lesz, de az ilyen megnyilvánulások teljesen kishitüvé tesznek. Persze tudom, hogy amit eltervez az ember, az nem ugyanaz, mint ami meg is fog valósulni, de ha már én otthon vagyok a gyerekkel, és drága uram meg robotol a pénzért, akkor szerintem jár neki, hogy pihentebb legyen. Főleg hogy mostanában 3-4 száz kilométert a munka mellett levezet, és az utakon már nem csak magáért vállal felelősséget.
Na erre felébredtem hajnalban, és vagy egy órát ezen rágódtam.

Ja, a nagy hírt még nem is mondtam, tegnap lefeküdtem egy picit olvasni, és apró rúgásokat éreztem belülről. És ez már tuti az volt, nem a beleim mozogtak, mert végre már ki tudom tapintani, hol a méhem, és onnan jött az egész. Aztán elaludtam, és utána olyannak tünt az egész, mintha álmodtam volna. De akkor még tuti ébren voltam. Szóval megmozdult. :D

Kép
Kép
tessza76

Tessza!
Én is tegnap este éreztem először határozottan! :D Most voltam először teljesen biztos benne, hogy Ő az :D Annyira jó volt, úgy sajnáltam, hogy férjem már aludt, sajnáltam felébreszteni, nappalos volt, fáradtan jött haza.Mindenesetre én nagyon örültem :D

Kép
Kép
zazzy

Jó reggelt!

Csak beugrottam uh előtt! Drukkoljatok:-)

Nemlajos: kibékültetek?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Nekünk is van hitelünk, házon, autón, de én nem aggódom az adosságunk miatt :) elég nagy hozzá, hogy vigyázzon magára :)
:lol:
Valaki már kimondta előttem a nagy igazságot, hogy még sosem volt úgy, hogy sehogy sem lett volna.

Köszönöm a gratulációkat. Jól elbőgtem magam amikor mondta a néni, hogy bizony ott csak a köldökzsinór van, de kuki nincs.
A kis ribike viszon nagyont szégyenlős és álomszuszék, mint a bátyja. A keze állandóan az arca körül volt és nem hagyta magát felébreszteni, bezzeg hazafelé a kocsiban ... a teli hoólyagom volt a legjobb játékszer :)
Apósom letérdelt elém és megcsókolgatta a hasamat :)
Levit is imádja és simán bármit megtehet vele a gyerek, de szerintem ha tényleg kiscsaj lesz ... hát apósnak is annyi :) :twisted:

tessza, a tej miatt sose stresszelj, azzal lehet ugyanis elérni azt, hogy ne legyen. Nyugi, az sem baj ha nincs, de az semmit nem jelent hogy anyósodnak nem volt. A mai tápszerek nagyon jók már.
Én táposcsirke vagyok, mert anyámnak nem volt teje. Nekem meg annyi volt, hogy a kutya is azt itta.
Ne hallagassatok a hülyeségekre! Nekem Levi pl 3 hetesen kikövetelte a külön szobát.
Ha bevittük magunkhoz nem aludt, nyekegett. a saját szobájában meg majdnem átaludta az éjszakát. most nem alszik annyit mint akkor. De persze vannak olyan gyerekek is, akik viszont a szülők mellett nyugodtabbak, ezt majd úgyis Ő "mondja meg" :)

Na megyek szerzek reggelit, aztán meló :(

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt Lányok!

Kukli, igyekszem, igyekszem azzal a képpel!!!!! Tegnap pont azt beszéltük Krisztiánnal, hogy még nem is készült rólam pocakos kép, pedig anno szinte hetente csináltunk rólam. Megnéztem a könyvemben és a 20. héten a manókkal 4 cm-el volt nagyobb a hasam. Akkor 90 cm most 86!

Bea, most sem nézem a celebet, olyankor még mesét nézünk és 8kor irány az ágy. Tegnap el is aludtak hamar, így tudtam végre kicsit vasalni. Apa előbb bealudt mint a gyerkőcök, sok elmaradt munkája volt szegénykémnek. Viszont a hal a tortánt el szoktam csípni és tegnap ettől a Hajdú-Sarka Katától totálisan kész voltam. Azért az durva, hogy még azt sem tudja, hogy melyik oldalra kell rakni a kanalat, a kést és a villát.......

Légzésfigyelő, anno nekem is nagy dilemmám volt, hiszen két gyerkőc lesz egyszerre, hátha koraszülöttek lesznek stb. Aztán a védőnő és a dokinénink is azt mondta, hogy ha nem dohányzunk, nincsen légzési nehézségekkel küszködő, akkor teljesen fölösleges megvenni a készüléket és igen, azt mondják, hogy akkor már érdemes egy tanfolyamot is megcsinálni amin megtanulod az újraélesztést, mert nem sokat ér a készülék, ha riaszt és te nem tudsz mit kezdeni a babával. Szóval nekünk nem volt, amúgy mi is az 52 nm-en simán áthallottuk a manók légzését és az ember érzékei úgy kifinomulnak, hogy el sem hiszitek!!!
Ha ne adj isten koraszülött lenne a baba, vagy légzési problémái adódnának a szülés után, akkor még mindig meg lehet venni a cuccost. Anno pl. a mellszívót, a sterilizálót és hasonlókat nem vettük meg előre, hanem amikor a kórházban bedurrantak a melleim és majd be izéltem a masszírozástól, akkor ugrasztottam apát, hogy irány a bolt és megvenni a dolgokat. PErsze előtte mindent megbeszéltünk, megnéztünk, hogy melyik is legyen. Most viszont nagyon tudatosan készülök a szoptatásra, semmi olyasmit nem veszek meg ami esetleg elbizonytalanítana, mert ha egy kicsit határozottabb és tapasztaltabb vagyok, akkor a gyerekeket is tudtam volna csak szoptatni, nem kellett volna a kiegészítés. Persze ez is sok körülménytől függ, de azon leszek, hogy most sikerüljön kizárólag szoptatni.

Én is nagy teszveszes vagyok, millió egy dolgot vettünk ott és adtunk is el. Most vettem egy pár kismami ruhát és vmi szuperek. Egy nagy frankó gatyót és fölsőt vettem 600 Forintért. Azért nem mindegy.

Nemlajos, jól néz ki a babakocsi! Messze van tőletek, esetleg nem lehet megnézni személyesen? VAn hozzá hordozó is?

Gabka, gratula a kiscsajhoz és ahhoz méginkább, hogy minden rendben van odabent!!!!

Tessza, de jó, hogy te is jelentkeztél! Teljesen normálisak, azok az érzések, hogy mit is fog az ember kezdeni egy olyan kis csöppséggel, de annyira jön minden magától, hogy csak na.

Tessza, Zazzy gratula az első rugdosásokhoz!!

Látom ez a ciszta dolog másnál is előfordul, még jó, hogy nem okozhat különösebb problémát. Már alig várom a csütörtököt!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

sziasztok .. úgy látom ez egy beugrós nap..:D én is csak beugrottam utazás előtt.. jók legyetek ;) majd jelentkezem 8)

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült visszaolvasnam kb 6 oldal elmaradást, úgyhogy káosz van a fejemben kivel mi történt :oops:
Az uh-osoknak gratula és akinek kiderült a neme azoknak is gratula :D

Nekünk is van hitelünk, szerencsére nem túl sok és éppen annyi amennyi a félretett pénzünk. Párom bosszankodik is hogy miért nem fizettük vissza az egészet úgy egy-két hónappal ezelőtt, pedig mondogatta, mintha érezte volna a válságot :lol:
De hát igazatok van majd csak lesz valahogy :wink:

Én is sok mindent veszek használtan, eddig csak a helyi turikat jártam, de mostanában én is teszveszelek és szerintem a babaszobán is lehet jó dolgokat találni. Ezt jobban is szeretem mert nem kell licitálni, ha te vagy az első érdeklődő akkor tied az elsőbbség.
Úgy emlékszem nemlajos te írtad a PP Veneziát, szerintem nézd meg a babaszobát is ha a teszveszesnek nagyon felmegy az ára. Én is a babaszobán vettem a PP Ariát és állandóan van kínálat ezekből a kocsikból :wink:

Szülés: az tényleg durva hogy van ahol elvárják akár a 80 e forintot is :shock: Szerintem kb a fele elég lenne.
Én is azon a véleményen vagyok hogy azért van előnye hogy van saját dokid, én is bármiért felhívhatom, és hát van is miért, elég problémás terhes voltam és vagyok :(

Légzésfigyelő: Egyszer már beszéltünk róla, és hát én is úgy döntöttem hogy beszerzek vagy kölcsönkérek egyet. Az első két gyereknél nem volt, de most parázosabb vagyok :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Én is úgy készülök, hogy menni foga szopi és kész! :wink: Cumisüveget is csak egyet veszünk, hogy mégis legyen.Az esélyt sem adjuk meg, hogy gond legyen!
Van olyan ismerősöm, aki egyik gyerekét tudta szoptatni, a másikat meg nem... van ilyen

Kép
Kép
zazzy

Átállítottam az órát télire, na lássuk jó-e :?:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Papillon, nem is kérdés, hogy megy a drukk!!!!!

Adryn, jó utat, szerelmetes újratalálkozást és várunk, hogy jelentkezz a messzi Dániából is.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!
Én is csak beugrok, Állatkertezek a sikettanfolyammal, úgyhogy most ez tényleg látványos óra lesz (nekünk is, meg aki minket néz, annak is). Gondolom kipróbálják azt is, zavar-e minket, ha bámulnak 8)

A babakocsiról: buta nővérkémnek megküldtem, hogy mennyire tetszik, erre elkezdett licitálni, ami édes dolog, de két hét alatt úgy felveri az árát, hogy csuhaj! :shock: Ilyenkor csak megfigyelni kell, és az utolsó pillanatban licitálni... Na sebaj :roll:

És két órán belül azt is megtudom, hogy mennyiért lenne a miénk az a sok dolog, amit a lány árul... :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jó reggelt!!! gabka gratula a csajszihoz !!!!:):)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Helló!
Én is csak bekukk, Boti nem tud átállni.
Gabka gratula a csajhoz. Nevet majd ha írsz, beírom.
Papillon megy a nagy drukk!
Adryn jó utat, és csodás megérkezést!
Tessza, Csibb további jobbulást!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!!!

Minden a legnagyobb rendben. 261 gr és 16 cm :lol: esméletlen szép hosszú gerince van, de a nemét még mindig nem mutatta meg :? oldalt hason feküdt és úgy ficánkolt....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!!!

Minden a legnagyobb rendben. 261 gr és 16 cm :lol: esméletlen szép hosszú gerince van, de a nemét még mindig nem mutatta meg :? oldalt hason feküdt és úgy ficánkolt....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Gabka, épp ez az, hogy eszembe sem jutott volna, hogy nem lesz elég tejem. Miért ne lenne? Velem már az is előfordult, hogy terhesség nélkül termelődött tejem, felborult a hormon-háztartásom. Meg a vetélésemkor is csak úgy folyt a műtét után. Nagy kicseszés lenne, ha ezek után pont akkor nem lenne, amikor kell is. Pont ez bosszantott fel, hogy miért kell negatív dolgokkal bombázni. A parám meg a inkább attól van, hogy jól fogom e csinálni. Észerveszem e miért sír, vagy miért nem? Stb...
Az apósod nagyon jó fej! És a kislány tuti méginkább elcsavarja a fejét.

Zazzy, gratula a mozgolódáshoz. Olyan fura, hogy mi akik a hónap végén vagyunk, ennyivel később éljük át azokat a dolgokat, ami a többieknek már tök természetes.

Adryn, jó utat. De ma már ne lássunk a gép előtt. :roll: Tessék csak pároddal tölteni az időt! Lukas oldallal is, de kibírjuk holnapig.

Tencsi, jó vásárt csináltál. Nekem két gatyóm van, újonan vettem vagy egy hónapja, de már most bolyhosodnak a combomnál. Két különböző anyagból van. Én csak attól tartok, hogy ha használt, akkor nem tuti minőségű. Na meg a méreteim sem átlagosak.

Vica, nagy dilemma ez a pénzkérdés, de ha ne adj isten elromlik valami, legalább lesz mihez nyúlni. Jó ha van egy kis biztos háttér. Bár ha tehetném, inkább a hitelt nulláznám.

Papillon, drukkolok én is ám!

Nemlajos, sikettenfolyam nagyon érdekesen hangzik. Hogy kerültél a körükbe?

Kép
Kép
tessza76

Hűha Pappillon gratula, szuper, hogy minden okés!!!! Legközelebb mikor kell menned?

Tessza, a ruhák olyanok mintha újak lennének! Kicsit én is tartottam tőle, de úgy gondoltam, hogy ennyi pénzért még az is belefér, hogy esetleg nem húzom fel, de szerencsére nagyon szuper és a pocakbetét állítható, így kinyúlni sem tudott, mert ami nekem van amit a gyerekekkel is hordtam, az bizony két terhesség után nagyon kinyúlt (egy tunikával együtt került 12.000 Ftba), majd a végére jó lesz. Ez meg tök patent mindenhol, magam is meglepődtem rajta!!!

Olyan hamar kiismered majd a gyerkőcödet, hogy csak na! Hamar belejön az ember, hogy ez most éppen milyen sírás, mi is kell neki igazán! Tejcsi meg lesz bőven!!! Ez nem is kérdés, ha meg nem attól sem lesz vki kevesebb!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Köszi tencsi! Nem tudom mikor kell mennem legközelebb, nőgyogyihoz pénteken megyek. Tesztelek egy új dokit, ezúttal NŐT :wink: hát kíváncsi vagyok :oops:
Hány hetesen kezd átalakni a mell, meg tejezgetni? Szokott egyáltalán szülés előtt?
Nekem egyenlőre 2 terhes gatyóm van, egyik állítható. Jó drágák ezek a cuccok, még jó, h felsőt találno sima bótban is :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Megjöttünk a hosszú hétvégéből, nagyon szuper volt, mindenkinek ajánlom Kehidakustányt. Tegnap óta pedig próbálom utolérni magamat.

Pappilon, örülök, hogy minden rendben a pocaklakóddal, a neme meg majd legközelebb kiderül. Van itt néhány szégyenlősebb baba, úgy látszik, ti is ezt a vonalat erősítitek.... :)

Gabka, kislányhoz neked is gratulálok! Érdekes, hogy a második babák itt a topikban eddig általában ellenkező neműek az elsőszülötthöz képest (Kukli, Csibb). Na jó, Wiccánéknál nem.... Meg ez nálam is még kérdéses, lehet, hogy mi sem fogunk beállni a sorba :)

Látom, mindenki rendesen el van adósodva, elég jól hozzuk a magyar átlagot... Nálunk is van valamennyi hitel a lakáson, szerencsére nem túl sok, de mi meg szeretnénk belátható időn belül családi házba költözni (legkésőbb akkor, mikor Samu iskolába megy), akkor viszont elég nagy terhet kell majd a nyakunkba venni.

Tessza, valóban nehéz nem felvenni a negatív mondásokat, de ebbe tényleg nem nagyon tud más beleszólni... Pl. mi kitaláltuk, hogy bizony a kiscsávó majd velünk alszik, mert hogy az milyen bensőséges, meg úgyis gyakran kell hozzá kelni. Aztán ez a lendület kb 2 hétig tartott, és két hét nemalvás után bizony átkerült a saját ágyába. Én nem bírtam, minden szusszanására, moccanására felkeltem és teljesen kimerültem ennyi idő alatt, szinte semmit sem aludtam... Onnan viszont működött a dolog, és ha csak 1-2 órát is aludtam két éjjeli etetés között, de azt legalább pihentetően. Nekem az első hetekben nagy szükségem volt a páromra (gyakran ő is kelt velem éjjel - támogatóan), én is elég bizonytalan voltam, de aztán valahogy minden a helyére került... :)

Csibb, Samu is esett egy nagyot a hétvégén a kehidakustányi fürdőben. Elcsúszott a vizes padlón (mondjuk ez nem volt nehéz, borzasztóan csúszós volt...), és olyan szerencsétlenül esett a bal halántékára, hogy két napig aztán szegénykémnek tök féloldalas volt a feje (feldagadt). Mi is megijedtünk, de szerencsére nem voltak a bedagadáson kívül egyéb tünetek... Nem fájlalta, nem vesztette el az eszméletét, nem lett lázas, nem hányt, jókedvű volt, stb. Azért az ilyen balesetek tudnak néhány évet öregíteni az emberen...
Jobbulást neked! Remélem, most már kifele jösz a náthából.

Nemlajos, tényleg, miképp keveredtél el egy jelelős tanfolyamra?

Mennem kell dolgozni, majd estefelé még bekukkantok.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Na, kiváncsi vagyok milyen lesz a tapasztalat a néni dokival!
Az teljesen változó, hogy kinek minkor indul meg az előtej, aztán a tejcsi. Van aki már a terhessége alatt termeli, van aki a szülés után az un. tejbellöveléskor kezd el termelni, de van olyan is, akinek hosszabb, kitartóbb munka kell a tejcsihez. Az is sokat számít, hogy a babó mennyire szopizós, nálunk Domcsival volt probléma, mert ő simán úgy csinált mint aki szopizik még nagyokat nyelt is, aztán semmit nem mutatott a mérleg, aztán kb 1 hét kellett mire rájöttünk, hogy a kis nyelvét a szájpadlására tapasztotta így nem tudott szívni. Van olyan ismerősöm, akinek egyáltalán nem volt hajlandó szopizni a manója, holott tejci volt bőven. Szóval összetett a dolog, de nagyon szépen össze lehet csiszolódni és csodálatos érzés.

Erpé, nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Igazi kiskacsátok van Samu személyében!!!! Csináltatok képeket?
A családi ház nekünk is tervben van, de mivel nem nagyon szeretnék újabb hitelt felvenni, akkora lakás, amilyet szeretnénk csak csillagászati árakon van. Így most ha a tetőterünket be tudjuk építeni, akkor fönt lesz 3 gyerekszoba és egy fürdő és egy wc, lent meg a nappali-konyha-étkező és a mi hálónk. Ez is bele fog kerülni 4-5 millióba, mert sajna le kell szedni a tetőt és megemelni, mert nem teljesen hasznos. Így talán még egy garázs is belefér majd apának. Szóval nagyon bízunk benne, hogy anyósomat ki tudják fizetni és így újabb hitel nélkül megússzuk.

Én ma egész álló nap csak eszek!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi: ez az evés olyan gáz, nekilendültem a hízásban.... nem jó,vhogy erősen még most vissza kell magam fogni.

Majd mi is megakarjuk emelni a tetőt, de annyi a hitelünk, h nem megy, még nem... így kénytelenek vagyunk 47 m2-en lenni pár évig :? plusz a kert :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Na Papillon, akkor ti is hasonló cipőben jártok! Majd csak lesz vhogy, amúgy meg sok jó ember kis helyen is elfér, nem igaz? :wink: :D

Kiváncsi vagyok majd mit mutat a mérleg, de bevallom, nem nagyoni zgat..... Szerintem te se foglalkozz vele!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Azért engem foglalkoztat a dolog, nem akarok utánna szenvedni, a kaját meg fölöslegesen kívánjuk, mert nem sokat hanem sokfélét és minőségit kéne ennünk. Gondolj bele, egy negyed kilós csöppségnek nincs ennyi kajára szüksége, mint, amit mi összezabálunk. A másik, meg hogy megengedtem magamnak a kenyeret, amitől hízok, mint állat... megkéne vonnom magam tőle, de csak attól érzem,h jól laktam :cry: :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Igen, ez így van, hogy mindenből kell enni, hogy megfelelő mennyiségben jusson a kiscsibéhez mindenből, azért az ember igyekszik is erre odafigyelni. A kenyér nálam is első helyen áll, istenem, szeretem és ez van. De igyekszem mindig gyümölcsöt és zöldséget, főtt kaját, tejtermékeket is enni. Aztán ahogy sikerül. Egyébként én annyit eszek amennyit igénylek, a kicsi meg úgyis annyit von el magának amennyi neki kell.
Mennyit híztál eddig?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Múlt héten kedden mértem, 4-5 kiló volt, amitök jó, most meg már 8 plussz van!!!! Egy hétvége alatt, és a hasam is nagyon nagy lett :evil: nem értem mért ilyen hirtelen. Ez normális?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Most nőtt egy nagyot a manócskád! Nekem is egy hét leforgása alatt akkorát nőtt a pocim és tök kerek lett. Súlyt nem tudok mondani, mert én otthon nem mérem, nincs mérlegünk, Majd 13-án megyek védőnőhöz aztán kiderül.

Milyen jól el vagyunk így kettecskén, ennyire ügyeznek a többiek?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jah! Privibe is mehetnénk ennyi erővel:-) de nem baj...
de ennyit nem nőtt, 1 dekát nőtt 2-3 hét alatt, ami neki sok, de nekem meg 3 kiló pluszt jelent??? :?
Hm... hát bizti normális, meg mindenkinél másképpen alakul a pocaknövekedés... csak olyan furi. Nem is tom, te hogy bírtad el a kettőt:-D nagyon nagy volt a pocak? Milyen nehézségeket okozott? Tudtál tőlük aludni?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

itt van fönt egy két pocakos kép az ikrekkel, nézd meg: www.timar.atw.hu

Igazán nem okozott semmilyen nehézséget szerencsére a nagy pocak. Annyi, hogy vizesedtem, de odafigyeltem milyen vizet iszok, sokat pihentem felpolcolt lábakkal és szerencsére nem okozott problémát. Sőt a kórházban a megemelt ágy miatt le is ment rólam. Akkor 32 hetesesn be kellett feküdnöm, mert kinyíltam egy ujjnyira, de jó nagyokat pihiztem. Mondjuk akkor már segítenem kellett a pocakomat átrakni az egyik oldalról a másikra, mert már nehéz volt. Viki iszonyat csuklós baba volt és szinte egész nap csuklott, a vége felé már nagyon lent volt a feje és az eléggé érdekes érzés volt. Akkor tudtam tőlük aludni, most már kevésbé!!!! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Megnéztem! Te vékony vagy!!! :lol: a helyedben én sem aggódnék, de én hízékony vok. Na mindegy!

A babók hihetetlen édesek és szépek :roll: nem semmi és ahogy az apjukon alszik :lol: megható :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Meg szabad kérdezni, hogy mennyi az alapsúlyod? Majd meglátod, hogy csak úgy olvadnak rólad a kilók a szoptatás alatt!!!

Köszi szépen a dícséreteket :oops: , valóban nagyon büszke vagyok rájuk! A kórházas pocakos képen azért láttad, hogy az arcom mennyire puffadt volt, na ott látszik még a víz, meg hogy már a végén jártam, az 8 nappal a szülés előtt készült.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Majd szólok ha leszenk fent friss képek, mert ezzel sajna el vagyunk maradva..... :cry:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ja, puffadt volt az arcod, nekem most már az is puffad:-D Anyu is aszonta, h a szoptatástól még fogyott is :P

Büszke is lehetsz rájuk!!! 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nekem nem mentek le a kilók a szopitól, viszont "csak" 4 kiló maradt rajtam a 17ből. igaz, hogy ennyivel jöttem ki a kórházból, mármint azzal a +4 kg-mal :)
annyira rossz volt a kaja, hogy .... :)
Levi majdnem 4 kiló volt, azt szokták mondani, hogy az egyéb tartozékok, magzatvíz, lepény stb, majdnem ugyanannyi, mint maga a gyerek, ráadásul nagyon vizes volt a lábam, azaz 12-13 kiló ment le a szüléssel, ill azzal, hogy távozott belőlem a víz és ugyebár a beöntéssel minden súlyfelesleg :)

én most 6 kg-nál járok, de nem aggódok, mert ahogy néztem Levis kiskönyvemet, félidőben ugyanitt tartottam, sőt egy picivel asszem több volt :)

ja és én is hízékony vagyok :)

Kép

Kép
gabka77

Köszi gabka, ez elég megnyugtató volt :) lehet, h én is vizesedek, el kell kezdenem a gyógyteázást... :?
A 6 kiló az korrekt, de nekem hirtelen 4 kilóról 8-ra ment fel, emiatt estem kicsit kétségbe :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Igen Gabka ez tényleg így van, hogy a szülésnél egy jó csomó felesleget már otthagyunk! Amúgy embere válogatja, hogy kinek mikor és mennyi ment le, de általában azt látom, hogy szépen visszafogynak ill. még "túl" is fogynak az anyukák. Én is két kiló mínuszban kezdtem a mostani terhességet a gyerekekhez képest.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Papillon nézd meg a lábszáradnál, hogyha benyomod a bőrödet, akkor marad-e ott egy kis mélyedés? Ha igen, akkor vizesedsz.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tudjátok mi volt szuper a vizesedésre még? A szülés után még jobban vizes volt a lábam és a kórházban a gyógytornász csinált nekem nyirokmasszázst, ne tudjátok meg.... centiket ment le a lábam körfogata.
Amúgy meg ha pihizel, akkor mindig pakold fel a lábaidat!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Hát a bokám az nem vizesedik :? hiába nyomkodom.
Hm... nyirokmasszázs :shock: jól hangzik...
Hát ez az!!! Mostanában nem pihizem, azóta is nőlt meg a hasam...hm... erre nem is gondoltam, mióta jól vok, nem pihizek és azóta robbant a pocak növekedés :shock: :shock: :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

No akkor tessék nekiállni az intenzív pihenésnek!!!Hidd el, hogy csak segít!! Anno én is olyan szupereket ejtőztem, kedvenc zenéimet hallgattam, kedvesebbnél kedvesebb filmeket néztem és könyveket olvastam. Életem párja meg akkor játszotta a legjobbakat a számítógépén!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Nálunk is idáig ez volt a program, én pihi ő játszik :lol: csak nekem 7végén suli, 7köznap meló és egyéb teendők.... talán most 7végén fogok tudni pihizni, nem lesz suli!!!!!!!!!!! :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

:D :D :D Ezt tessék gyakorolni akkor is amikor hazaértél!!!! Barátnőmék csinálták azt, hogy az ágyuk lába alá bepakoltak egy két könyvet (nekem a kórházban egy fa kocka volt odarakva és tényleg csodákra képes). Pénteken megkaptam barátnőmtől a szopispárnát, tönkölybúza töltetű és nagyon istenien felveszi a lábam formáját és szuperül fel tudom rá pakolni a lábaimat és úgy alszom el....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Meddig dolgozol hétköznap?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Pihenni pedig kell!! :)

én pl jojó vagyok :)
ha jól bekajálok és nincs megfelelő sikerem a wc-n képes vagyok kilókkal többet cipelni a mérleg szerint, aztán ha sikerül pár napig rendesen .... akkor meg jól visszamegy a súlyom :)

Kép

Kép
gabka77

ja, gabka ez velem is előfordul, de most tök jó az emésztésem.
Meló: H: 8-18 K, Cs: 8-16, Sz: 8-17:30, P: 8-14
és persze péntekre mindig bepakolok egy csomó mindent, vásárlás, bnőzés, stb.. Csütörtökön tanítok, kedd: jóga :P
najó, elég belőlem :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nem mondom mozgalmas heti progi! Tényleg érdemes áldozni magadra, este nézd úgy a kedvenc filmedet, műsorodat, hogy totál lazulásban vagy!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

meglesz, tegnap hazaértem 7-re és fél9-ig főztem apukának:-( mert ő meg reggel 6-kor már kint volt a háznál festeni, glettelni és utána ment melóhelyre, 9-re ért haza. ez most egy ilyen időszak. Előtte majd egy hónapot pihiztem, az volt a jó :lol: veszélyeztettség miatt és a tanulás miatt, alig várom, h ne melózzak, vagy ne ennyit. Ti dolgoztok még?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

amióta terhes vagyok, nekem szinte állandóan gondom van vele :)
kellemes programok :)
mondjuk nem is értem én mit papolok itt, amikor nekem a gyerek miatt ugyanolyan kevés időm van pihenni

Kép

Kép
gabka77

Majd januártól mehet a dolog!!! Alig várom már! Én még idén szeretnék dolgozni, persze majd ahogy a kicsi engedi. Én h-cs 7-16ig dolgozok p 7-12ig. Ezt a napot amúgy is nagyon szeretem, mert együtt ebédelünk apával és utána megyünk a gyerekekért.
Te is idén dolgozol még ugye?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: