A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

17. hét

Rólad

Igaz, a második harmad tüneteinek kellemetlen volta meg sem közelíti az első három hónap nyűgét - ha a szerencsés kivételhez tartozol, fogalmad sincs, miről van szó -, de ez az időszak sem teljesen felhőtlen. Sok várandós nőt érint az orrvérzés, amely egyrészt a hormonoknak, másrészt a szervezet megnövekedett vérmennyiségének köszönhető. Az igen gyakori C-vitamin hiányos állapot is vezethet orrvérzéshez, ez extra adag zöldség és gyümölcs fogyasztásával orvosolható. A testnedvek - mint az orrváladék vagy a hüvelyváladék - is bővebben termelődnek. Az orrdugulás különösen a hajnali és a reggeli órákban okoz bosszúságot. Ez az állapot a terhesség végéig fennmarad.

KépKép
benó

A babáról

A magzat rohamos növekedésnek indul: a 17. héten nagysága megegyezik a méhlepényével! Megkezdődik a bőr alatti zsírszövet kialakulása, amely mind a baba hőtermelésében, mind az anyagcseréjében jelentős szerepet játszik majd a születés után. A terhesség végére a zsír az újszülött teljes testtömegének 2-6%-át teszi ki. A magzatvíz nemcsak a tüdőbe áramlik, de a baba le is nyeli. A vastagbélben gyülemleni kezd a mekónium, az emésztett magzatvíz végterméke. Ekkor már a kiválasztás is működik: a baba a magzatvízbe üríti a vizeletét. A reflexek szemmel láthatóan működnek: a kicsi szopja az ujját, nyel és pislog, sőt, ultrahangos vizsgálaton már az is kivehető, ha csuklik.

KépKép
benó

Jó tudni

A C-vitamin nemcsak az orrvérzés ellen nyújt segítséget, de hozzájárul a bőr, a csontok és az ízületek egészségéhez is. Segíti a vas felszívódását, és ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben. Fontos szerepe, hogy segíti a test regenerálódását stressz után. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, bár érdekes tény, hogy például a kiviben tízszer annyi van, mint a citromban. C-vitaminban gazdag a fekete ribizli és a csipkebogyó, illetve a zöldpaprika, a brokkoli, a burgonya és a káposzta.

KépKép
benó

Jön valaki?

KépKép
benó

Jövök! :D
Kajánk készül:a tegnapi menü sült hús gombával rizzsel. Holnapra töltött paprika.

Tancsu, az almás pite is isteni lett, még van belőle. :D

ma leesett a hőm 36,4 gondolom készül a pirim. :evil: Mást nem érzek. :cry:

Kép
muzsuzska

Sziasztok.Köszi Benó a leírtakat.Már megyek is mert valami nacit kéne vennem mert csak egy jön rám.Majd jövök.Puszi. :D

Kép
martik77

Várom főnököm hívását, hogy kell e dolgozni és mikor.
Most van az összes főnök a vezér -ig nál. Most megy a sírás milyen szar minden.......... :evil:

Kép
muzsuzska

Itt vagyok, főzök. Puszi nektek.

KépKép
benó

Hú, hát akkor elég gáz a helyzet! :?

KépKép
benó

Márti, nézzél körül turkálóban. Én is ott vettem az egyetlen gatyámat.

KépKép
benó

Mit tetszel csinálni? :shock: :shock:

Kép
muzsuzska

Egy gombalevest, meg főztem tésztát és szósszal fogjuk enni, aztán meg vettem szójakockát :D , és beáztattam, és most a zacskón olvasott útmutató szerint párolom vöröshagymával és fokhagymával.

KépKép
benó

Neked milyen recepted van a szójára?

KépKép
benó

Megbuggyant a babanet! Az első hsz-em kint van oldalt a reklámok helyén, az időt sajna még nem állították át.

Kép
muzsuzska

Az igen! :lol:

KépKép
benó

Azt olvastam, hogy kálcium, magnézium és vas hiányának oka is lehet a fejfájás. A vastablettám már elfogyott, úgyhogy lehet, hogy ez a baj? Magnézium van és kálcium is.

KépKép
benó

Mi lesz a kockából?
Sült húsi utánzat?

Szójagranulátumból: fasírt, spagetti

Kockából: pörkölt

Kép
muzsuzska

Mondjuk akkor pörkölt lesz belőle. :lol:
Alapvetően úgy gondoltam, hogy sütök hozzá krumplit.

Anyuék most telefonáltak, hogy elmennek egy kicsit csavarogni, én is mennék velük, de akkor a Gy. ebédjére nem lennék itthon.

KépKép
benó

Na, és hogyan csinálnád a pörköltet?

KépKép
benó

A vitaminok hiánya nem okoz ilyen erős fejfájásokat, mint ami neked van.
Valami más lehet az oka, a szemüveged elég erős?

Kép
muzsuzska

Olajon megpiritod picit a hagymát, pirospaprika, bele a kocka, és annyi víz, hogy ellepje. Hozzá tészta illik! :D

Kép
muzsuzska

Aha, erős.
Egyébként az is olvastam, hogy egyszerű hormonváltozás is lehet az oka, vagy vérnyomásingadozás.

KépKép
benó

Az jó, mert tészta úgyis van. :D

KépKép
benó

Qualerin nagyon jó akár a migrénes fejfájásra, kismamák is szedhetik. Én is azt ettem tegnap.

Kép
muzsuzska

Sózhatod, borsozhatod, pirosarany, egy paprika, paradicsom is fini bele.

Kép
muzsuzska

Megyek a konyhába!

Kép
muzsuzska

Az jó, akkor teszek bele egy paradicsomot.
Gyógyszert nem merek szedni, a doki azt mondta, ne szedjek semmit.

Egyébként tiltsátok meg nekem, hogy bármit is olvasgassak ezen a topicon kívül! A tököm kivan magammal, hogy mindig megtalálom a szörnyűségeket! Bocsánat a csúnya szavakért. Ezek csúnya szavak? :roll:

KépKép
benó

Tettem bele paradicsomot. :D

KépKép
benó

És neked mitől fájt a fejed szerinted?
A gyomorégés nyomtalanul eltűnt, szerencsére?

Képzeljétek, a múltkor vettem egy kerttel foglalkozó újságot, és abban volt egy katalógus, és most rendeltem belőle (előtte a Gy.-val megbeszéltem természetesen, együtt választottuk ki) egy szederkét :D, egy áfonyát és egy kajszibarackot. Ribizlit nem, mert az már van és kap is a Gy. a munkatársától. :D

KépKép
benó

Gondoltam, átmegyek az érdi könyvtárba is, hátha van valami könyv a tételekhez, hogy ne kelljen annyi mindent megvenni, mert megint (vagy még mindig) marhára nincsen pénzem, nem is értem, mi a francot veszek mindig. :oops: :oops: Pedig nem vásárolok folyton, nehogy azt gondoljátok. Na, mindegy, ezzel gondolom, ti is így vagytok. Hagyjuk.

A lényeg az, hogy megint sehová nincs kedvem menni, de a fejem már jobb.

Most még azon is aggódom, hogy a 12. heti uh-on nem a Bácsi lesz, hanem a spanja (kollégája, na), akiben ő nagyon megbízik stb. (én viszont nem ismerem :evil:), mivel ő nyaralni fog. 8) Na, mindegy, inkább most nyaraljon, mint a szüléskor, nem igaz? Ha meg ő megbízik a másik fószerben, akkor nagy baj nem lehet. Oké, meg is beszéltem magammal. :lol: :lol:

KépKép
benó

Jó, nem idegellek a baromságaimmal benneteket, inkább írok a tételekhez.

KépKép
benó

Helló lányok!

Innen a suliból jelentkezem, mert ma délután számtechnikai tanfolyamon leszek, nem tudom, mikor tudok jonni.

Ez a babanet ma tiszta bolond, amint látom. Alig akart bejonni az oldal.

Kép
flóra 11

Helló Flóra! :D
Én meg madártejet csinálok. :D

KépKép
benó

Mindjárt jön haza a Gy. ebédre, úgyhogy le is lépek.
Majd talizunk. Puszillak
Jó tanfolyamot du.! :D

KépKép
benó

Elcsesztem a madártejet. :evil: Na, mindegy. A leve jó lett. :roll:
Ha a Gy. megebédelt, mégicsak elmegyek erre-arra, majd valamikor jövök. Puszi

KépKép
benó

Szia Benó!

Sajna nekem is mennem kell, bejott ide a helyettes, gyorsan megnyitottam egy másik oldalt. Most kiment, de járkál, tehát inkább megyek.

Pá...

Kép
flóra 11

Sziasztok.Új a vonalzóm csak ezt akartam megmutatni.

Benó:Voltam turiba.Semmi.Majd még próbálkozok.

Kép
martik77

sziasztok

Flóra:jó tanfolyamot..:)

Benó:jó csavit....:)

Zsuzska:merre vagy?

Timi:ki tud róla?????

Márti:melyik turiban voltál???

Szilzi és Csilla:jobban vagytok???

Kép

Kép[/
tancsu

Ma sikerült kitakaritanom a nappalit,meg elpakoltam,mostam,voltam inaskával sétálni 2 órát,jártak itt anyósék,kapott egy édi kis kabátot és hozzá kantáros nacit télre...

Párom elvileg ma túlórázik,inaska most aludt el,6 előtt kell majd ennie újra...

Kép

Kép[/
tancsu

Márti

Tök jó a vonalzód!!!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Márti

Holnap dél körül mennem kell anyáékhoz....utánna egy kis sétára van kedved?
Ha igen,akkor felcsengetek,úgyis ott megyek el a házatok előtt... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Sziasztok.Itt vagy még Tacsu?

Kép
martik77

Bezavar ez az óra.Tancsu gyere bármikor itthon leszek.Puszi.Ja igen és ott nálatok voltam a turiba de csak beszaladtunk Lacival,semmi jó,úgy hogy jöttünk is.

Kép
martik77

Helló,megjöttem. Van valaki?

Kép
flóra 11

ÉN!!!!!!!!!!!SZia

Kép
martik77

Végeztél a munkahelyen?

Kép
martik77

Helló!
Visszaolvastam gyorsan.

Kép
flóra 11

Igen. Munkából kettőkor itthon voltam,ettem és fél háromra rohantam tanfolyamra.Számítástechnikaira járok második éve.

Kép
flóra 11

Olvastam.És milyen volt?A munka miatt kell?

Kép
martik77

Ma szörnyű téma volt! Pascal-ban tanultunk programozni. Atyám!!!4 Ez nekem spanyolviasz! :shock:

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: