A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Gyors leszek, bocsánat! :oops:

Szezso: :?: Kép

Tobi: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szép napot!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Ohhh, laptető. :oops: :D :oops:

Kép

Kép

*puszedli*

Puszi :D Tüszőnövelő drukkok!!!...és laptető is :D
Vendég

Brizo, boldog szülinapot!

Ma szép idő lett, kisütött a napocska, remélem, mindenkinek jó kedve van.

Mennek a drukkok és babaragacsok +++++++++++++++++++++

Kép
petne

Akkor minden akciózónak megy ez a sugárhajtású gólya,hogy mielőbb odaérjen:
Kép
Vendég

Tobi, Hajnoca!+++++++++++++++++++++++++++

Petné! Itt sajnos nem akar sütni :( Kicsi lányzó jól viselkedik?

Nyulaszkám! Olyan jó rádnézni, mindíg jókedvű vagy!

Rana! Hogy vagy, és ugyan mit érzel így beülti után? :lol: :lol:

Csibe???

Mindenkinek szép napot!

Én ma voltam uhun és vv. Nem volt Tanár Úr. Zeke doki vigyorogva mondta, hogy szerinte pénteken punkció. Mondtam, hogy az lehetetlen, én keddre, szerdára gondoltam(és különben sem érünk rá)((na ezt nem mondtam)). Szerinte akkor is. Most itt ülünk és sakkozunk. Na, nem a táblán. És tényleg nem értem.

Kép
estike66

Szia Brizo! Beee vagy azonosítva. Akkor itt is köszi! :lol:

Kép
estike66

Sziasztok!

Megjöttünk :-D Végül 2 db 8 sejteset kaptunk vissza, és 5 db 8 sejtes ment sítáborba. A többiek is ügyik voltak, mert mind osztódott, de csak 4-5 sejtesig.

Kicsit fájok, főleg baloldalt, doki szerint a petefészkeim nyomnak.
November 4-én megyünk, akkor fognak gratulálni, hogy sikerült :lol:

Vizkrisz: Te még pihenőnapon is dolgozol?

Estike. ez ám a tempó :-D

Tobi: új helyzetjelentés? :-)

Brizo boldog szülinapot! :-D Pont nem lettél mérleg, de nem baj :lol:

Csibe: de jó, hogy benéztél :-D

Csajok, jótanácsokat elfogadok a beülti napjára, meg utánra :D

Zsófi: na, ez könnyen ment :lol: ügyi vagy :-D

Csók

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso: már vártalak nagyon! Gondoltam rád ma sokat! Továbbra is drukkolok! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Picinyeknek jó beágyazódást, tesóknak jó telelést, sielést!!!

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok!!!

Nyulasz
Nagyon állat az a gólya! :lol:

Szezso
Gratula a szép embrikékhez! :D Hanyadik beülti ez nektek? Csak, hogy 2-őt adtak vissza.
Sajan magánórákat muszáj vagyok most is tartani mert nagyon kell a lóvé a lombikra...nem volt betervezve most azonnalra...de a dokik sürgetik az endo miatt. :?
De vasárnap kirándulunk a Mátrába...remélem akkor is ilyen szép idő lesz. :D

Estike
Te most hanyadik napon vagy??? :shock:

Megvolt a 2. szuri is...kicsit fájt :D de nem panaszkodom. Lehet eludrok még ma a tescoba és veszek a gyógyszertárban alkoholt is.
vizkriszisback

Nyulasz
Tudom, hogy a magas hő csak annyit jelent, hogy van pé...de azért valóban fenn maradhatna még vagy 8 hónapig! :wink:
vizkriszisback

Szezsó :D :D :D a legújabb kismamink :D Babaragacsok indítva!!!!És csinálhatsz új vonalzót is.
Estike,te látsz engem :shock: :lol: :lol: :lol: Mi az hogy nem értek rá?Ejnye,hát most ez a legfontosabb.Én is jártam úgy,hogy a 8.napon ment a repiszuri,és a 11.napon meg a punkció.Ja,és Ranát meginszeminállták,nem beültije volt.
Vizkrisz,tudod a deca nem árt a babának :D De jó is lenne egy spontán baby ide a topicba...ööööö...illetve a pocidba :wink:
Vendég

Gyors bekukk:

Köszike mindenkinek a szülinapi kívánságokat, de tényleg csak holnap lesz :lol:
Tegnap csináltam a vonalzómat, és akkor még 2 napot írt, hogy annyi van hátra. Ma meg már a napja van a vonalzó szerint, pedig 10.25-öt adtam meg dátumnak, nem értem.... :roll:

Mindenkinek pozítiv drukkkkk+++++++++++++++++++++++++

Kép
brizo

Brizo,
hát most már az előestéje van, ilyenkor már ér ünnepelni, úgyhogy:
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Rana, Szezso, Lola, Tobi ++++++++++++++

Skrisz, Estike, Puszi, Viszkrisz, +++++++++++++++
(ki szurkál még??? Annak is drukk!!)

Estike, ne viccelj, majd mi helyettesítünk, csak add meg mindenkinek a számainkat, szépen elrendezzük az ügyeidet! :wink: :D :lol:

Nyulasz, Dezsi, Ditke, Alle,
boldog spontánozást! :D

Petne, boldog-boldog Julcsi-várást. Mit kap karácsonyra a csöppség?

Kép
kisbuta

Csibe, az enyém igazából nem sebbenzin, csak megkérdeztem anno a patikában, hogy akkor ez sebbenzinként is használható-e (mert hogy marha sok van az üvegben, gondolom annyi öt lombikhoz sem kell), azt mondták igen, és akkor én rásütöttem, hogy sebbenzin. Most azonban megnéztem, alkohol.

Kép
kisbuta

Na sziasztok, itt vagyok.

Hajnóca, rád is gondolunk, hátha ezen múlik az a pici baba... :) Nálam most szeptemberben volt HSG, ami során talán megnyíltak a petevezetők, ezért most az inszem a lombik után.
Inszem után állítólag 2 nap, mire a kisfickók felérnek, és megint kettő mire az embrike leér a helyére és megágyaz magának. Doki azt mondta, inszem utáni 5-7. napon kell vigyázni nagyon, nálam az lesz a "beültetés", akkor van a beágyazódás, úgyhogy most még a "beültetés előtti" érzéseimről tudok csak beszámolni. :lol:

Köszi Petne, mindig az ilyen konkrét esetek nyugtatnak csak meg igazán... :) A hőm még mindig lent amúgy, pedig kedden volt a pé, legalábbis nagyon remélem.

Brizo, küldtem mailt!!! Na és Estike és Brizo akkor ünnepélyesen bemutatlak egymásnak benneteket! (Eddig azt hittem, egyértelmű, de már megfejtettétek a dolgot szerencsére. :oops: )

Csibe! Tényleg nem jó a sebbenzin??? :shock: Itt csak olyan van....

Estike, akkor most hamarabb lesz a beülti?

Szezso, drukkhegyek!!! Akkor te is nov. 4.-én tudod majd meg a jó hírt, mint én?????? :lol: Egyszerre leszünk kismamik!!!!!
De jó a vonalzód!!! :lol:

Meg persze Tobi neked is!!!
És szurizóknak is!! ++++++++++++++++++++++
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2008.10.24 19:08-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Brizo
Kép

a többieknek meg ilyen gyönyörű kis angyalkákat (persze Brizo neked is :))
Kép
hajnóca

Sziasztok!

Brizo
Boldog szülinapot!!!

Nekünk jól alakult az este! :lol: Rekordbevétel volt a héten...így jó lesz a párom fizuja! :D Kell is a lombikra meg minden! Továbbá ha már lementem hozzá zárás előtt, 7 után, ott megvacsiztunk, hogy ne este 9kor vacsizzunk, zárás után meg jól éreztük egymást még ott lenn. :oops: :lol: Aztán a jó pénz örömére még elrohantunk a Tescoba mert akciós volt a pendrive és a drágám vett magának egy 4 gigásat, narancssárgát, vmi gümiszerű külseje van és kajak narancs illata. :D Meg én is bevásárolhattam a boltnak, nem zavarta. :D Most már hulla vagyok, megyek is csucsulni, 6 előtt kelés.
Szép jó éjt!
vizkriszisback

Szép jó reggelt! :D
Itt a szombaton is koránkelő mazochista. :lol:
Ma egész nap dolgozik a párom, hogy holnap tudjunk menni egésznapos kirándulásra Mátrába...de majd besegítek neki, lemegyek pár órára..én úgyis szeretek ott lenni. :D
Kellemes hétvégét nektek!!!Majd jövök még...

Kép
vizkriszisback

Szezsó!
Nagyon szorítok Nektek!!! Mennek a babaragacsok!!!+++++++++++++ :lol:
Hogy-hogy csak 2-t kértetek végülis?

Tobi!
Drukk Neked is!!!

Puszedli!
++++++++++++++++++++

Rana!
Szép nap lesz a nov. 4!!!!! :lol: ++++++++++++++++

Brizo!
Boldog Szülinapot! Kívánom, hogy minden álmod teljesüljön!!! :lol:

KépKép
zsófikukac

Sziasztok Lányok,
köszönöm a drukkokat!
ma telefonáltam 7 embrikénk van, holnap is telefonálnom kell és nem kizárt a hétfői ET sem :wink: :)

Szezso, Lola, Rana,
babatapi++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szurizóknak,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

és Mindenkinek
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
tobi

Szezsó! Nagyon ügyesek voltak kicsikéid, gratulálok és ezer drukk! :lol: :lol:
Igen nyulasz én látlak!!! :lol: :lol: :lol: (úgy viselkedj) Tudom, hogy ranának inszeme volt és most kismami, mindent tudok.

Rana! Brizó jött rá, én nem. :D

Brizó! Boldog szülinapot, kívánom, hogy teljesüljenek vágyaid!!!

Ma vagyok a 6. napon. Illetve 7. napon, a 6. stimus napon.

Persze, hogy rá fogunk érni, csak mindent át kellett szervezni. :)
Minden más, mint előszőr volt. Már most nagyon érzem a hasam, az előzőnél még a végén sem volt problémám.

Kép
estike66

Sziasztok!
Brizo,Sok-sok boldogságot :D
Kép

Estike,Krisz,Puszedli,Vizkrisz tüszőnövelős+++++++++ :D
Tobi osztódós+++++++++++++++ :D
Rana,Szezsó,Lola megágyazós++++++++++++++++++++++ :D
Többieknek meg spontánozós++++++++++++++++++ :D
Petne,pocaksimagatós+++++++++++++++++++++ :D
Bogyimami,buksisimogatós++++++++++++++++++ :D
Jujj,kit hagytam ki :shock:
A várakozóknak,mint Meli,Tücsike,Kukacka,Bella,Baba,Csibe,Katica,Kisbuta és aki kimaradt,és nem sorolható a spontánozósba,azoknak türelmetes drukkok mennek.
Vizkisz,szép a görbéd :wink: te mondjuk érezd magad a spontánozósba :D Dezsivel,Ditkével,Hajnócával,Brizóval és akik kimaradtak azokkal. :D :D :D
Vendég

Helló!!!

Brizo: Kép

Vizkriszisback: szép görbe, ígéretes! :wink: (Éttermetek van?)

Estike, Krisz:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tobi: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rana,Szezsó,Lola:++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszi:

Kép

Kép

*puszedli*

Nyulasz
Tök ari szöveget nyomtál! :lol:
Te hol érzed magad???Natúr spontán esélyes lehet? :D

Puszedli
Kis csemegebolt pont alattunk a tízemeletesben.De én imádok akcióvadászni más nagy boltokban...hogy nekünk is jobban megérje meg a vevőinknek is. :D Ma is vásárolgattam.Vettem pl 5 1,5-es naturaquat 499-ért és adnak hozzá egy literes
cappy 100%-os narancsot vagy 50%-os egyebet.A cappy a miénk, a többi a bolté. :lol: Még a coca cola, ami a hivatalos szállítója a naturaquanak az is 103-ért hozná! :twisted: Amúgy ez Coop-os akció, szaladjon venni akinek van a közelében!!! :lol: :lol: :lol:
(Ez volt a reklám helye. 8) )

Estike
Akkor biztos sok szép tüsződ érik most!!!Mennek a tüszőnövelők!!!Igyál sok folyadékot!Mit sokat, rengeteget!!! :D

Tobi
Ezek nagyon szép eredmények!!!Óriási esélyekkel indultok majd neki a beültinek!!! :D
vizkriszisback

Nyulasz!
Átteszel a natúr spontánozósba? Hátha... :lol: Így 14. napon nem lehet tudni.
Igaz az uram bele van feledkezve a tanulásba, de este csak abbahagyja! :wink: :lol:

Tobi!
De jóóó! 7 mbrike tökéletes. Hányat kértek vissza? :lol:

Vizkrisz!
Én maradok a sparos víznél, az csak 59 ft és visegrádi. :wink: :lol:

KépKép
zsófikukac

Zsófi
Bár imádom a bubimentes naturaquat, mi is civis vizet iszunk kb 45 ft. :lol:
vizkriszisback

du-i ébredési hő 37,4 :lol: , gázkazán vagyok...ne ijedjetek meg, nálam ez normális.
vizkriszisback

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy felköszöntött a szülinapomon :lol: :shock:
Most kelltem, "kidobott az ágy". :oops:

A bubimentes ásványvízzel kapcsolatban: mi napi fejenként 2-3 l vizet biztos megiszunk.
Nem győztük venni kartonszámra a sok-sok ásványvizet.
Beléptem az Ökonetbe és beszereltettünk egy vízszűrős berendezést, mely által szűrt csapvizünk van, ebből iszunk és főzök is. A munkahelyre is minden reggel ebből öntöm ki a munkanapi adagomat :wink:
Higgyétek el hosszú távon gazdaságosabb egy ilyen vízszűrő, nem beszélve más előnyökről is.

Kép
brizo

Mindenkinek ezer drukk+++++++++++++++++

Most megyek tanyát verni a konyhába - ma lesz megtartva a név- és szülinapi bulim a családnak - sütök, főzők.

Szép napot kívánok mindannyiotoknak
ICONATOR_83b90fa51b6372442debb86178a9623c.jpg

Kép
brizo

Szép napot mindannyiotoknak:
Kép

Kép
brizo

Brizó! Szép jó reggelt, égjem kezed alatt a munka!! :D Kápráztasd el a családot. :lol:

Mindenkinek nagyon szép vasárnapot kívánok!

Kép
estike66

Sziasztok!
Drukkok++++++++++++++++++++
Vizkrisz,elvileg csak pár darabos a hadsereg,esély,hááát,talán csodának hívnám,de nem most.Ugyanis tegnap este megjött :evil: így ma első cn.
Zsófi,eisprung? :D drukk,akkor legyél spontán babás :wink:
Brizo,jó szorakozást :wink:
Vendég

Dezsi,remélem teázol!?Emlékszel,mikor csodálkoztam,hogy eisprungot érzek a 6 vagy 7.napon?Hát,ezek szerint a 8.napon volt,nem csaltak az érzéseim.Mostanában lombik után mindig van egy ilyen rövid ciklusom.Vajon miért?Még a stimu miatt?
Vizkrisz!
Ha felmegy a hőm,az azt jelenti,hogy volt peteérésem,ugye?
Estike!
Mikor lesz uhu?
Lola,Rana,Szezsó,Tobi,Krisz,Estike,Puszedli,VizKrisz+++++++++++++
Vendég

Jó reggelt!

Drukkolok ám nagyon a háttérből!!!!
Jön a babaeső csajok!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Kép

Szezsó, Tobi, Lola, Rana, Skrissz, Estike, VizKrisz:++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Én holnap reggel megyek tüszőnézőbe + uhura! :wink: Utána meg fogorvoshoz! :roll:

Kép

Kép

*puszedli*

Halihó,
holnap 1/2 1 és 1 között találkozok a Prüntyikkel. 7en vannak :D
azt, hogy mennyit kapok vissza majd megbeszéljük a dokinkkal :wink:

Köszi Lányok a drukkokat!

Puszi, Krisz, VizKrisz, Estike++++++++++++++++++++++++++++

Lola,Rana,Szezsó++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
tobi

Sziasztok!

Nyulasz, így hány napos volt a ciklusod???? Nekem is volt egy a lombik után valamikor (nem közvetlenül utána), amikor 19 :!: napra jött meg. Fene tudja, mi van ilyenkor.

Puszedli, mi a baj a fogaddal? :( Tegnap én is elkezdtem érezni egy már régen gyökérkezelt fogamat, sajnos ez nagyon rossz jel... :(

Nyulasz már nagyon jól megfogalmazta, kinek milyen drukk kell, én is u.azt kívánom mindenkinek! :D

Na megyek kajálni, férjecském finit főzött, ez a drága ember.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Tobi: :D +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rana: nekem nem fáj, csak ellenőrzésre megyek, meg fogkőleszedésre! Mit főzött a Zurad?

Kép

Kép

*puszedli*

Puszi, akkor jó, így gondolom szívesen mész... :) Uram zöldséglevest meg sült csirkecombot csinált sült krumplival. Mmmm fincsike volt. Na most megyek szunyókálni:

Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Tobi! A 7 az nagyon szerencsés szám, gratulálok és ezer drukk holnapra. :D
Szezsó, Rana, Lola+++++++++++++++++++++++++++++++
Puszi! Jó tévézést holnapra! (Én is holnap UHUzok)
Hanna! Szükségünk is van a drukkjaidra, mindenkiére
Nyulaszka! Neked is köszi.

Kép
estike66

Tobi!
Nagyon szorítok holnapra!!!!!!!!!!!!++++++++++++++

Puszedli!
Holnapi uhuhoz!+++++++++++++++++++++++

Nyulasz!
igen, ha felmegy a hőd, akkor volt pé. :lol:

Vizkrisz!
Szerinted lehet, hogy ha endó van a bal petefészkemben, akkor ott nem lesz pé. Mert most az jönne és még nem ment fel a hőm. :roll:

Dezsi!
Tea? :lol:

KépKép
zsófikukac

Estike! Ok! :wink:
Én megteszek mindent Csajok!!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Zsófi
Hát ezt én nem tudom...elképzelhető, de remélem azért nem így lesz...hátha felmegy az a hő.Nekem is csak a 16.-on ment fel most.
Kép

Megvolt a kirándulás...elfáradtam...megintmásztunk várat stb. :D
Kép
Be is ülök sztem egy kis sós vízbe. :D

Rana
Neked felment már a hőd??? :shock:

Tobi
Majd gondolok rátok holnap! :D Kellemes találkozást! :D
vizkriszisback

Tobi, honapra drukk ezerrel!

Vizkrisz, nekem MÉG MINDIG nem ment fel a hőm (már nem is fog sztem), talán nem volt pém????? (Az elég szomorú lenne, mivel tüszőrepedés az ugye volt) Nem tudom, mi a fene a van.

Ráadásul érzem, hogy tályog lett az egyik fogamon, amin nagyon nem kéne hogy legyen (gyökérkezelve is volt már meg a gyökere rezekálva is lett), pláne most. Nem tudjátok, hogy az antibiotikum mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? (Ha esetleg azt ír fel a fogorvos, a kövi inszemig jó lenne ha kiürülne, de lehet, hogy még egy műtét fog kelleni). Most azon imádkozom, hogy november 4-éig vagy a mensiig ne durranjon be még jobban. Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana
Szegény....nekem is van gyökérkezelt fogam...én is mindig parázok miatta. Nincs rá vmi homeós cucc???De amúgy nem minden amtibiotikum nagyon gáz, én mindkét leszívásnál kaptam vmit elővigyázatosságból...ez a debi Kaáliban így megy.Jobbuást!
vizkriszisback

Rana!

Szegényke pont most nem hiányzik neked ez a tályog a fogadra.
Szerintem ha napok múlva is rosszabbodik, menj el a fogdokihoz és kérdezd meg, hogy mit lehet használni gyull.csökkentőnek ilyenkor mikor val.szeg terhes vagy.
Nem lesz itt semmiféle köv. inszem, (legfeljebb, majd a 2.baba tervezésekor :wink: ), sem pedig menszesz :lol:

Tobi és Puszedli holnapra: +++++++++++++++++++++

Kép
brizo

HYCOSY: A petevezető átjárhatósági vizsgálatok legkíméletesebb technológiája

A meddőségi kivizsgálások egyik legfontosabb pillére a kismedencei anatómiai viszonyok kiderítése. A kismedencei szervek - úgy mint a méh, petevezetők és petefészkek - egészséges volta alapfeltétele a spontán teherbe esésnek, hiszen ezek a petesejt illetve hímivarsejt találkozásának színterei. Ezen szervek funkcióját feltétlenül látnunk kell abban az esetben, ha a páciens meddőségi kivizsgálásra kerül, ezért a méh üreg és a petevezető állapotának feltárása elengedhetetlen.

Ha mégis rangsorolni szeretnénk a szerveket jelentőségük szempontjából, első helyre a méh üregét, mint virtuális teret tehetjük. Ez az a szervünk, amelyiknek biztosan egészségesnek kell lennie akkor, amikor a terhesség bekövetkezik. Minden más szerv funkciója a reproduktív kezelések során pótolható. Amennyiben a petefészek működésben észlelünk zavart – pl. nem megfelelő a hormon működés vagy nem érik petesejt – ezeket korrigálni tudjuk gyógyszeresen. Ha a páciensnél lezárt petevezetőket diagnosztizálunk, kezünkben van a lombik eljárás, azonban ha a méh üregét myoma, polip, fejlődési rendellenesség, vagy – korábbi gyulladás okozta – összenövés torzítja, a terhesség csak nagyon kis valószínűséggel tud bekövetkezni.

Ezen gondolatoknak megfelelően, a klasszikus értelemben vett petevezető átjárhatósági vizsgálat nem csak a petevezetőkről, hanem a méhüreg állapotának felméréséről is szól. A petevezető átjárhatósági vizsgálatok alapvetően azon az elven működnek, hogy a méhnyakon keresztül kontrasztanyagot juttatnak a méh üregébe, majd a reproduktív szerveket kitöltő anyagot valamilyen képalkotó módszerrel vizualizálják, s így alkotnak véleményt a szervek állapotáról.

Napjaink szakmai gyakorlatában ezt háromféle eljárással végezhetjük el: a mindenki által közismert röntgen eljárással (HSG:hysterosalpingográfia); a kevésbé közismert bár sokkal kisebb megterheléssel járó, ultrahang segítségével végzett, ún. HYCOSY eljárással; illetve a rendkívül nagy megterheléssel járó, műtéti beavatkozást igénylő, ún kromopertubációs eljárással. A meddőségi kivizsgálások során, amennyiben csak a méh üreg és a petevezetők diagnosztikáját tervezzük, túl nagy megterheléssel jár ezt első választandó lépésként operatív úton tisztázni.

Az ultrahangos (HYCOSY=Hystero-contrast-sonography) eljárással járóbeteg rendelés keretében kb. három perces vizsgálati időt igénybe véve, minimális fájdalomérzet mellett, ultrahangot használva tárjuk fel a méh üregét és a petevezetők átjárhatóságát. Az eljárás lényege, hogy a hüvelyen keresztül egy vékony katétert vezetünk a méhbe, melyen át olyan anyaggal töltjük fel a méh üregét, amely ultrahang által jól látható. Az eljárás során így jól diagnosztizálhatóak a méh üregét torzító elváltozások (myoma, polip, fejlődési rendellenesség, összenövés). A méh üreg feltöltése mellett az is látható, hogy az egyik, másik, vagy mindkét petevezetőn keresztül van-e kontrasztanyag kiáramlás, tehát átjárhatóak-e a petevezetők.

Amennyiben a két kisebb megterhelésű eljárást vetjük össze – HYCOSY kontra HSG-, úgy az ultrahangos eljárás minden tekintetben kedvezőbbnek tűnik. Képalkotás céljából mindenképpen előnyösebb ultrahangot használni röntgensugár helyett, mivel a röntgen sugár – bár alacsony dózisról van szó – a petefészkeket és a méhet éri. Az ultrahangos eljárásra fordított idő (beavatkozás 2-3 perc, pihenés 30 perc) sokkal kedvezőbb a röntgenes eljáráshoz szükséges idővel szemben (vizsgálat 15-20 perc, kórházi tartózkodás 6-8 óra). A HYCOSY eljárással szemben - amely során egy vékony katétert vezetünk a méhbe - a HSG módszer technológiája jóval kellemetlenebb: egy fém eszközt (Schultze eszköz) kell a méhszájra erősíteni, mely sokkal fájdalmasabb a páciens számára, mint a katéter felvezetés. A röntgenes eljárás során vannak olyan myoma és polip elhelyezkedési lehetőségek, melyek nem kerülnek felismerésre, ezért álnegatív leletet adunk ki. Az eljárások szövődményei között kell említenünk a kialakuló kismedencei gyulladást, mely azonban gondos előkészítés útján elkerülhető.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy megfelelő gyakorlat mellett az ultrahangos HYCOSY átjárhatósági vizsgálat jár a legtöbb előnnyel és legkisebb megterheléssel a páciensek számára. Ennek ellenére az eljárás országosan nem elterjedt, kevés helyen elérhető.

Kép
brizo

Hát igen, mindig van valami. Viszont én a fogorvosnak nem akarom mondani, hogy valszeg terhes vagyok, egyrészt babonából nem, másrészt meg nem akarom, hogy idegenek tudjanak erről a dologról. Bár állítólag az a röntgensugárzás nagyon minimális, pláne ha ólomköpenyt is adnak az emberre..... :roll: Úgyhogy ha muszáj lesz, elmegyek és megröntgeneztetem, vagy megműttetem még a jövőhéten. Azt se akarom, hogy a véráramba kerüljön be a gyulladás vagy ilyesmi, az sokkal rosszabb.

Szerintetek ALGOPYRINT bevehetek???? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: igen, nyugodtan bevehetsz Algophyrint.

Kép

Kép

*puszedli*

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: