A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Túléltem a cukros löttyöt. Lehet, hogy édesszájú vagyok? Nekem majdhogynem ízlett!
Amúgy nme volt eccerű napom! Odaértem a rendelőbe és 6:45-kor közölték, hogy várni kell, mert elromlott a számítógép! Gondoltam milyen jó, hogy épp most! Aztán kézzel írták össze, hogy kinek mi kell. Sikerült előrefurakodnom! Ez után jött a kedvenc részem! Mikor kinyitják a labor ablakát! Mindenki odatódul és akit szólítanak nem fér oda! Brrrr! Lassan telt a 2 óra! A második szúráshoz meg nem tudtam feküdni, mert a nőnek fájta a lába. Rábeszélt, hogy ülljek. Beszélgetett velem, hogy terelje a gondolataimat. Kiderült, hogy ez a harmadik gyerekem lesz és nézett egyett! Azt mondta, nem nézek ki 31-nek!
Hazafelé meg a buszt egy másik lökte meg, hogy beinduljon! Ilyen sem láttam még!
Hétfőn lesz eredmény.

Nevek! Zsuszi! A mi ovinkban meg egy Zsófia sincs. Kivéve egy óvónénit! Csak lestem, mert a negyedik a 100-as listán. De lehet, hogy csak Pesten? Vidéken még "öregnévnek" tekintik. Pedig nekem tetszik...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Hát lányok mire mindent elolvastam elfelejtetem a felét amit irni akartam :oops: Na mindegy a Vendel nekem nagyon tetszik mivel igy hivják az unokatesomat. :D Csatlakozom az elöttem szolokhoz hogy bizonyos személy miatt az Iringó nekem nem jön be.. :roll: A derék fájásról csak annyit hogy nekem már vagy 2 hónapja folyamatosan fáj. A doki megnézte és ugy fogalmazott hogy a keresztcsont fáj mert a hormonok "csinálnak valamit". Sport krémet ajánlot ami tényleg jó föleg ha kicsit mentolos kellemesen ellazitja a dolgokat. Egyre kell figyelni hogy ne legyen hormon tartalmu a krém. Probáljátok ki hátha nektek is bejönn. Érdemes apával bekenetni és közben kicsit megmasziroztatni is :D :D
Na szaladok autot takaritani :cry:
Pusz Rita

Kép
háfi

Szóval... Zsuszi=Zsuzsi! A Gerendai... Na fitt vagyok marhára!

Ja! Ikverus! Akartam mondani neked, mivel neked is nehezen, ill. darabokban jött a lepény, hogy megkérdeztem a dokimat. Azt mondta lehet, hogy most kijön egybe, de ha nem akkor ELALTAT, amíg kaparászik! Csak pislogtam, hogy ilyen is lehetséges! Egy félelemforrással kevesebb! :D

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Dina: Akkor kalandos reggeled volt! :)
Nem bírod a vérvételt, hogy feküdni szoktál?
zsu83

Dina, Zsu, Elif, Kangu: JÓ, hogy Ti is túl vagytok ra jó kis vizsgálaton... Ugye mondtam én, hogy ki lehet bírni?

Elif: Szerintem az is csoda, hogy ennyi lelkierőd van. Gondolunk Rád, teljesen egyetértek Stellyvel, bármi van, itt vagyunk.

Panna: Hogy vagy?

Tettem fel új pocakképet én is. Élőben nem vagyok ilyen tokás, de a fényképeken sajnos néha igen. :(

Elutazunk ma Apával vasárnapig. A Mátrába megyünk, úgy várom! Azért egyszer-kétszer biztosan benézek. :wink:

Vigyázzatok Magatokra és pihenjetek jó sokat, főleg Erika és Mist! (Minden ok Veletek?)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu! Én eddig mindig ájulás közelében voltam, ha ülnöm kellett. De most valahogy nem. Érdekes.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

stelly remélem, hogy Milos is hasonlítani fog a két nagyra. nekem nagyon sötét hajam és szemem van, hát sosem gondoltam volna, hogy szőke, kék szemű gyerekeim lesznek :D
A szopis sztori közben esküszöm még gondolni sem gondoltam semmire, úgy ledöbbentem. Aztán meg már más nem érdekelt, csak hogy a kisbabám végre szopizik :D

Az én gyerekem annyit csuklik, hogy az valami elképesztő. Ráadásul úgy tűnik, hogy a csuklásért valami miatt a hólyagomat teszi felelőssé, mert azt kezdi el nagyon öklözni (fejelni? rugdosni?), ha már unja a csuklást. :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Julcsi! Jó pihenést nektek, mi a nagyszülőknél töltjük a 4 napot, megpróbálok pihenni.

Köszi az érdeklődést, tegnap eléggé kitoltam magammal. Elmentünk vásárolni, és most már végképp kiderült, hogy le kell mondanom a gyaloglós programokról. Egész este görcsöltem, mit mondjak, volt bennem egy kis pánik... Aztán befeküdtem a kádba, és az rendbetett.

Gratulálok mindenkinek, aki túlélte a cukros vérvételt, én szerencsére megúszom egy szúrással és a sima reggelivel.

A derekam egyébként nekem is nagyon fáj, estére olyan vagyok mint egy reumás öregasszony. :?

Kép
mist

Köszi, hogy vagytok! :)

Kész lettem végre a pulcsival, amúgy 4 nap dolgozgattam rajta összesen, és elképesztő, de két fél, vagyis 1 gombolyagból kijött. :) Párom már nem hitte, hogy egyszer befejezem.
Azért néhány dolgot a következőnél már máshogy csinálok majd, de ez is elfogadható kezdetnek.

Kép Kép

Kép
Kép
elif

Mist: Nagyon vigyázz Magadra!!!

Elif:
Ez gyönyörű! :D Bárcsak én is tudnék ilyet...

Pihenés Lányok, ez most a legfontosabb! Persze bagoly mondja, ma is hülye egy napom van, nem is nagyon érzem mozogni a Prüntyőt inyenkor. :( Szerintem fedezékbe vonul addig, amíg az anyja rohangál és stresszel. Szegénykém, a hétvégén csak vele és a Párommal fogok foglalkozni, lelkiismetefurdalásom van ilyenkor alaposan... :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Boldog babavárást először is! :)

Ha vkit érdekelne irjon nekem privit és tudok több képet is küldeni :)

Kép

Retrus Fire Exclusive Babakocsi Eladó ! ! !

Használt, de nagyon szép újszerű
állapotban lévő babakocsi
eladó! Ár: 30 000 Ft
Tel: 06 70 60 25 40 5

Bolti ára : 69 990 Ft

Újszülött kortól 15 kg-ig használható

3 funkciós, sportkocsivá alakítható

Fő tartozék: textilmózes

Tartozék: lábzsák, tető, kosár, karfa, 5 pontos biztonsági öv, esővédő

Ülőrész jellemzői: vízszintesre dönthető, több fokozatban dönthető

Textilmózes jellemzői: oldalsó és alsó műanyag merevítőlap, textil hordozófül, levehető lábzsákrész

Tető jellemzői: kupolás, kupolásból nyári tetővé alakítható, ablakos, zsebes

Esővédő jellemzői: gumis szélű, szellőző lyukakkal ellátott

Lábtartó jellemzői: állítható 2 fokozatban

Huzat anyaga: pamut es poliészter

Váz anyaga: acél

Váz jellemzői: teleszkópos rugózás

Kerekek tulajdonságai: nagy méretű, 4db, fékezhető, gumi futófelület, felfújható

Pelenkázótáska nélkül.
Vendég

Edina! Nekem amikor az első gyereknél nem jött ki a méhlepény, természetes volt, hogy altatnak (kb 15-20 perces "villámaltatás"). A további bent felejtett darabok esetében a későbbiekben ismét altattak :? . Szóval nem kockáztatja az orvos, hogy a fájdalmadban fejberúgjad :). De ha kijön egészben a méhlepény, akkor azért még gyorsan körbetúrnak, biztos- ami biztos alapon, ahhoz nem altatnak. De az nem is fáj- talán észre sem veszed.

Kép
kangu

Julcsi, Zsu, Elif: köszi a bókot a fotóval kapcsolatban! Hát sajnos továbbra sem javulok, az éjszaka is arra ébredtem, hogy elképesztően viszket mindenem. Az a furcsa, hogy nem folyamatos a viszketés, hanem néha rámtör. Lehet, hogy hormonális oka van... Mindenesetre úgy néz ki, hogy ma megnézik a kórházban a szülészet-nőgyógyászat osztályon a főorvosok. Ha ez az ún. terhességi kiütés, akkor fel kell hogy ismerjék. Most várom apa hívását, hogy mikor menjek be a kórházba. Még szerencse, hogy 5 percre lakunk tőle.
És hát ahogy Stelly is írta nagyon dühítő tud lenni, amikor nem mondanak semmi konkrétat, mert így nagyon aggódom a baba miatt, bár a kiütés jellegét tekintve nagyon allergiásnak tűnik. És persze az is rossz, hogy baromira kellemetlen, de tényleg az a legrosszabb, hogy nem mondták meg, hogy mi ez. Talán ma...

Irigykedem arra, akinek a férje tippeket ad, hogy mit főzzön. Az én párom mindig csak annyit mond, hogy neki mindegy és olyan nehéz kitalálni, hogy most akkor mit főzzek. Az a szerencse, hogy mindenevő, egyedül a zöldborsófőzeléket nem szereti...
:)
Zsuzsi: kitartást a fennmaradó 3 napra!!!

A cukorterhelést nálam csak a jövő héten csinálják meg, úgyhogy hétvégétől én is elkezdek diétázni, mert rengeteg édességet eszem mostanában.. Korábban hetek teltek el úgy, hogy csokit egyáltalán nem ettem, most meg naponta...

Julcsi: Neked is nagyon csini pocid van! Kellemes pihenést kívánok nektek!

Elif: Irigykedem a kézügyességed miatt!! Tök jó, hogy ilyen szuper dolgokat tudsz csinálni a Babókának!

Panna
pandusika

Sziasztok csajok!

Bocs hogy csak igy ismeretlenül, de lenne egy eladó babakocsim hátha érdekel valakit!!
Szerintem az egyik legjobb babakocsi.
Ha érdekel Tel.: 06 30 2951327.

Kép
Kép
Kép

Kép
fiona66

Iricc, ne is mondd, az én babim is a legjobb időpontokban és helyszíneken tud a hólyagommal boxolni :D

Mist, lehet, hogy jobb ötletnek tűnik akkor mégis otthon maradni meló helyett? Vigyázz magadra nagyon!

Elif, ez a pulcsi valami tündéri! :D nagyon ügyes mami vagy :D

Julcsi, ne idegeskedj! Most lesz jó kis négynapos hétvége, biztos picikéd is nagyon fogja élvezni, hogyha tudsz pihenni kicsit :D

KépKép

KépKép
stelly

Kangu: mivel Ricsi még alig lesz 13 hós mikor jön az öcsi, nem testvérfellépő lesz, hanem testvérkocsi. Szerintem addigra még épphogy elkezd járni, pár lépésnél nem fog tudni többet, és lehet még azt se önállóan. Nem tudom. A lányok biztos gyorsabban csinálnak mindent. Ricsinél még nem ül, nem mászik csak 1-2 két lépést, néha már térdelésbe húzza magát, de felállni més sose állt fel. Szóval nem kapkodja el a dolgokat.

Gerendai Zsuzsi: szerintem most kihagyom a jógát, mert a kicsi mellett nemigen tudnék eljutni.

Én jövő héten megyek cukortehelésre. Ma találkoztam az új dokimmal. Elsőre elég szimpatikusnak és korrektnek tűnt, és elvállalta a gondozásomat. :D

Elif: nagyon ügyes vagy! Sajnos engem semmi kézügyességgel nem áldott meg az ég. :(

Pandusika: nagyon szörnyű lehet ez a kiütés! Együttérzésem! Nekem a bőrproblémákkal kapcsolatban mindig van egy olyan érzésem, hogy a bőrgyógyászok csak vakon találgatnak, és gőzük sincs mi lehet a kiváltó ok.
yve

Yve, végül melyik kórház mellett döntöttél?
A testvérkocsi nem lesz olcsó mulatság :?

Kép
kangu

Töltök fel képeket a hétvégén kapott babaruhákról... Ide sajnos nem tudok mert túlságosan nagyméretűek... Igazi kislányos színek... :-)

Panna
pandusika

Kangu: Marad a Sote II. Tudom, de egy barátunktól vesszük használtan a kocsit. Durva, hogy Csengénél bennt maradtak lepénydarabok :shock: .
yve

Örülünk, hogy tetszik a pulcsink, sajnos én találok rajta kivetnivalót, de majd legközelebb... :)

Panna: édesek a rucik!!! Hiába lesz fiam a mai napig vonzzák a tekintetem a rózsaszín rucik a boltokban, úgyhogy nálunk tesó egyértelműen betervezve részemről :). Ezeket a cuki zsiráfokat mintha én is láttam volna valahol.

De azért a mi kék ruciainkkal is elégedett vagyok, ezeket kaptuk nagynénémtől. Holland használtruhákkal foglalkozik a barátnője, úgyhogy ezzel én le is álltam a ruhavásárlással. Attól tartok a végén a babaruhák az összes szekrényből kiszorítanak majd minket. :)
Kép

Kép
Kép
elif

Én nem akarok belekotyogni ezekbe a dolgokba, de a feltett képről az jutott eszembe, hogy ezeknél a pici babáknál a kötött dolgok nem igazán praktikusak. Nehéz mosni (márpedig folyton mosni kell, összebukja-hányja, tejezi, kakilja), nehézkesen szárad, és az érzékeny bababőrnek sem használ. Szóval, ha vásárolgattok, szerintem kötött dolgokért nem szabad pénzt kiadni... :wink: Persze, aki sajátmaga készíti, az más :wink:

Yve! Ez volt a fényes példa arra, mi történik, ha az ember nem néz rendesen utána az orvosának. Mert egy jó nőgyógyász nem feltétlenül jó szülészorvos.

Kép
kangu

Panna, nagyon édesek a rucik :)

Elif, a kis kantáros, meg a mellényke nagyon vagányak, úgy bírom az ilyen hapsis ruhácskákat kisbabának :)

KépKép

KépKép
stelly

kangu: teljes mértékben egyetértek veled. Ha én veszek rucit, próbálok minden praktikus és kényelmi szempontot figyelembe venni, persze ha kapjuk akkor az más :wink: , ilyenkor örül az ember minden édi darabnak.
Kötést meg én speciel főleg a magam szórakoztatására csinálom, sajnos én sosem voltam az a könyvolvasós fajta, általában csak tanultam belőlük, engem a kézimunka szórakoztat és pihentet. :) A zöld pulcsesznál is kitaláltam, hogy max. jó lesz egyszer játékbaba-ruhának, ha esetleg nem lesz jó a manóra.

stelly: nekem is a kantáros a kedvenc, kordbársony, de olyan pihe-puha, mintha nem is az lenne. Nekem is nagyon tetszenek az ilyesmik és talán boltban nem is láttam ennyire édit, vagy csak olyan áron ami láthatatlanná tette... :)

Kép
Kép
elif

Julcsi: Tényleg nem volt olyan vészes ez a "koktél"! :D
Nagyon csini kismami vagy! :lol:
Jó pihenést Nektek, érezzétek jól magatokat! :D

Dina: Akkor ma nagyon ügyes voltál! :D

Iricc: Ez a hólyagrugdosás nálam is van pár napja, főleg ha valahová megyek! :? Na ilyenkor elég kellemetlen amikor hirtelen pisilési ingerek törnek rám! :)

Mist: Tényleg vigyázz Magatokra nagyon, pihenj sokat!

Elif: Gyönyörű a pulcsi! :lol:
És a többi ruci is édes! Főleg a kantáros nyerte el a tetszésemet! :D

Panna: Továbbra is jobbulást!
Nagyon édesek a rucik! :lol:

Yve: Örülök, hogy jónak ígérkezik az új orvosod! :)
zsu83

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarok, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy barátnőm honlapját, aki szopopárnákat készít:
http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979

Sziasztok!

Húú, mennyi hsz:)
Csak egy rövid bejelentkezés, mert a sok munka után a gép közelébe se megyek a következő 4 napban....

Mindenki vigyázzon magára és a babókra. Pihenjetek sokat!!
Illetve, akinek ilyen jó a kézügyessége (tündéri a kis pulóver;), az csak így tovább :D

Lányok sikerült feltennem képeket a közösbe... de pocakos képpel még adós vagyok, mert kicsit szégyenlős vagyok. Nekem olyan kicsi a pocim:(

Jó hétvégét mindenkinek...

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Nagyon sokat irtatok miota nem jartam erre, ami tok jo, csak nehez behozni a lemaradast... :?

Megneztem az ujabb kepeket, olyan jo latni, hogy mindenki szepen kerekedik. Nekem meg mindig eleg lapos a pocim, de kozben no is - ha ertitiek mire gondolok. Olyan mintha egy kisebb cipot rejtegetnek a felsom alatt - alul, felul kerek kozte pedig lapos.

Voltam hetfon dokinal, minden ok kiveve, hogy a vernyomasom magas volt. 130/90 :x A doki mondta, hogy merjem magamnak vagy menjek be a rendelobe meretni es ha ket het alatt nem megy le akkor menjek vissza hozza. Ugyhogy most vernyomasmerot kaptam ajandekba a paromtol. Ma jott meg a postan - megmertem es itthon 106/68 volt, ami sokkal baratsagosabb.
Ja es minden nap tesztelnem kell, hogy van-e a vizeletemben protein - felirt ra egy doboz tesztet. :roll: Eddig az is negativ.

Zsuzsi - de jo neked, hogy mar csak 3 nap. En meg januarban is vegig dolgozom ha a baba maskent nem gondolja. Igaz nekem azert egyszerubb dolgom van, nem kell kicsik utan szaladgalnom - csak az ujjaimon kivul mas testreszem nincs igenybeveve. Ja meg talan az agyam, de az terhessegi feledekenyseg mar nalam is rendesen jelentkezett. :oops:

Panna - hu ez a kiutes dolog nagyon nem hangzik jol. :( Minden egyutterzesem. En igy is nehezen tudok aludni, nemhogy ha meg viszketnek is. :shock: Remelem hamar talalnak ra valami gyogyirt. Tenyleg erre nincs valami homeos cucc esetleg?

Nevek - Vendel nevu ismerosom nekem is volt, ot mindenki csak Vendinek hivta. :lol: En nem tudom ki az az Iringo, akirol mindenki beszel (talan mert itt nincs ugye magyer tv vagy ujsag vagy nem t'om honnan kellene ismerni), de a nev egy kicsit furcsan hangzik nekem. A Lena viszont annal inkabb bejon! 8)
Nalunk ezugyben annyi fejlemeny van, hogy van lehetseges fiu es lanynevunk - ami persze egyaltalan nem azt jelenti, hogy ezek valamelyike lesz. :roll:
Szoval lanynevnek Nikki fiunevnek Austin van az asztalon. Itt egyik sem szamit kulonlegesnek, de nem is a leggyakoribbak... Na majd meglatjuk.

De jo, hogy nalatok most hosszu hetvege van otthon - emlekszem soha nem kellett a szulinapomon dolgoznom, mert otthon legalabb unnepnap... :wink:

Kellemes negy napot mindenkinek!

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok Lányok!

Jelentem a megfázás odébbállt, mára már egész jól voltam, de azért ma még nem mentem dolgozni, itthon tevékenykedtem.

Végülis a cukroslötyi nálam maradt a jövő hétre, annyira még nem éreztem jó passzban magam.

Yve: örülök, hogy sikerült dokit találnod, remélem beválik :D

Panna: ez a kiütés tényleg nem hangzik jól, próbálj keríteni valami dokit, aki tud segíteni. Addig is figyelj a tusfürdőre, amit használsz, lehet hogy az is ront rajta, meg ha szárazak ezek a kiütések, akkor próbáld gyakran kenni testápolóval, lehetőleg abból is valami antiallergénnel. Remélem nem veszed rossz néven a tippeteket, nekem atópiás dermatitisem van, ami ekcéma-szerű betegség, és én is rengeteget szenvedtem már a bőrömmel :?
De hátha ma mondtak valami okosat :)

Örülök, hogy a babákkal minden rendbenlévőnek tűnik, csak így tovább mindenkinek!!

Elif: nagyon szép a pulcsi, meg a többi kisruha is :D

Zsuzsi: Kicsit irigyellek, hogy mindjárt otthon maradhatsz, néha már én is unom, de azért próbálok kitartani :wink:

Julcsi: Mi is a Mátrában töltjük a 4 napot :lol:

Mindenkinek jó pihenést a hosszú hétvégére, vigyázzatok magatokra, hétfőn jövök!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Hajni, ha jól értem, neked most van/lesz a szülinapoD? Hatalmas szülinapi jókívánság repül éppen Anglia felé, az ablakodat ne felejtsd kinyitni... :lol:
Zsu: Úgy látszik, a doktornő a jó kis radarjával megérezte, h nem vele szülök, ezért rólam jó előre leakasztja a pénzt, te úgyis fizetsz majd a végén eleget. :shock: De azért akkor is furcsa.

Edina, ne aggódj, Zsófi nevű gyerkőc nincs a mi ovinkban sem.

Elif: Ez a kicsi pulcsika álomszép. Nagyon tetszik az olyan nekem, ami egyszerű, nem túldíszített, és túlzottan technikás. Magadnak is szoktál kötögetni?A többi ruci is édi, én is a kantárosért vagyok oda.

De jó, hogy egyre többen vagytok túl a szirupon, azért bíztató, hogy azt mondjátok, nem is olyan rémes. Lehet, hogy a végén már várni fogom? :wink:

És már csak 2 nap, de az is a jövő héten csütörtök, péntek.
Az azért durva, hogy utódom mind a mai napig nincs, úgy tűnik, nem is lesz, gondolhatjátok, van egy kicsi lelkiismeret furdalásom, hogy otthagyom őket a sz@rban, de a másik oldalon meg én 14 éve más csemetéjét helyezem előtérbe, most hadd legyen a sajátomé az elsőbbség.Ez van!!! :oops:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Elif, ez a kis pulcsi gyönyörű!!! :)

Kép

Kép
gjéti

Orsi: Nagyon édes a kislányod! :lol:
Azért várjuk a pocakos képet is! :wink: :)

Hajni: Örülök, hogy minden rendben van veletek! :)
A vérnyomásodra figyelj, de lehet, hogy csak izgultál és azért ment feljebb!
Nagyon szép neveket választottatok! :D
Holnapra NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!! :lol: :lol: :lol:

Zsufi: Örülök, hogy jól vagy! :lol:

Zsuzsi: Hát ez tényleg elég furcsa! Nem értem, neked hogy számol! :?
Nehogy már lelkiismeretfurdalásod legyen, legyen annak, aki nem gondoskodott kellő időben az utódodról! :?
zsu83

Koszi lanyok, nagyon aranyosak vagytok. Csak ne ereznem magam olyan oregnek. :roll:

A cukrostesztrol jutott eszembe, hogy nekem itt ilyet nem mondtak, hogy mikor lesz. Pedig ugye ez mar a 25. het es elvileg ha a vernyomim rendben van akkor a 28. hetig nem kell visszamennem. Vervizsgalaton ma is voltam, de az nekem minden honapban van egy a szurik miatt - ez nem cukros volt.

Zsu - orulok, hogy tetszettek a nevek. Lehet, hogy a Bence otthon gyakori, de szerintem pont azert mert nagyon szep nev!

Zsuzsi - igazad van, most neked a sajat babatok a legfontosabb. Tudtak elore, hogy ez lesz, nem a te hibad, hogy nincs helyettesed. Ha megtehetnem mar en sem dolgoznek es persze mostanaban mar en sem vallalok be extra dolgokat. Csak nyugisan! 8)

Elif - akartam irni, hogy nagyon ugyi vagy, tok edi a pici pulcsi. Regebben en is csinaltam hasonlokat es sokat varrtam magamnak - meg kosztumot, kabatot ilyesmit is - de ma mar nem nagyon van ra energiam. :( En meg mindig nem vettem babaruhakat, mert amig a szoba nincs kesz nem akarom rakosgatni, de azert mar nezelodtem. Egesz jo csomagokat lehet kapni - pl. 7 db body egy csomagban, allatmintas 5 fontert. (kb. 1500 forint) Szerintem az jo ar!

Mar babakocsikat is nezegettem, ebay-en mar licitaltam is egyre, de vegul nem a mienk lett. Mondjuk annyira nem is banom, mert vannak masok, amik jobban tetszenek.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Azta mennyit írtatok...! :D
Nekem a vércukor eredmény tökéletes lett, a 120 perces 5,5 :) Ugyanakkor találtak a vizeletben cukrot (!) és vesehomokot (kalcium-oxalát kristályokat), alacsony a vörösvértestszámom (vérszegénység) és kicsit magas a fehérvérsejtszám (gyulladás-talán a fogam lesz a ludas). Kicsit utánaolvastam, a pisiben talált cukor lehet veserendellenesség, de akármi más is... :shock: Dokival hétfőn beszélek telón, hogy mit tegyek.

Elif, nagyon szép a pulóver! :)
Yve, örülök hogy sikerült találnod egy orvost! :)

Babaruhák: jajj, annyira szeretem a Tescoban kapható bodykat és rugdalózókat!!! Nagyon jó anyaguk van, helyesek a minták és ráadásul jó áron is adják őket... A másik nagy favorit a Keletinél lévő babaruha-turkáló... Anyóssal már megbeszéltem, hogy karácsonyra ott veszünk a lurkóknak ruhákat... Tök jó állapotban vannak. Én nagyon szeretek odajárni!

Pihenőknek üzenem, hogy irigy-irigy... :)
Na, megyek, Bogi nemrég (fél órája) kelt, végre zsinórban ez a második éjszaka, hogy még csak nem is nyöszög éjjel :lol: :lol: :lol: Kezdem magam kialudni... persze az éjjeli wcre mászkálás 3-4x most is megvan...
Jó hétvégét mindenkinek, pihenjetek sokat!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Hajni, nagyon-nagyon boldog szülinapot!!! Apunak meg anyunak is mostanában van, úgyhogy ma tortát készítek úgyis, ha jól sikerül, teszek fel képet :) (ha nem, akkor hallgatok mélyen :D) Lökött egy csaj vagy, ha öregnek érzed magad :wink: Az a 7 db-os body csomag marha jó ár, még itthon is az lenne! Amit én láttam a Tescoban, az 3 db-od 1700-ért, és igazság szerint még az is jó. Lehet, hogy a végén tőled rendeljük meg a rucikat, és még postaköltséggel együtt is jobban kijövünk? :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi, az tényleg durva, hogy még mindig nincs utódod, de most akkor is a baba a legfontosabb. Biztos nagyon szuper lesz otthon pihengetni, dekorálni a babaszobát :)

Orsi, azért csak tedd fel a pocakos képet is :)

Tegnap voltunk doktorbácsinál (minden OK), és én is megérdeklődtem a pénzügyeket (szülés, stb.). Első körben is lecseszett, hogy nem járok elég gyakran. Mert én úgy értelmeztem, hogy négyhetentében benne van az is, mikor pl genetikai UH-n voltam bent a kórházban, hát kiderült, hogy nem, szóval finoman elmagyarázta, hogy 80-100 körül adnak neki azok a kismamák, akik minden gondozáson megjelentek, ami ugye x alkalom, és minden gondozás 7000 HUF... szóval értésemre adta, hogy nekem a kimaradt alkalmat is bele kell szépen kalkulálnom majd a szüléskor. De amúgy nem jár síelni, úgyhogy az időpont legalább jó neki :) nyehh még férjemnek le kell tolni a torkán ezt a dolgot, mert ő egyébként is kivan az orvosoktól, csak tegnap haverokkal sörözött, szóval nem tudtunk beszélni (én meg cipekedhettem haza egyedül a bevásárlásból - kicsit be is pipultam rá, mert nem így volt megbeszélve). Pedig egyébként általában egy tündér, de tegnap azért pityogtam egy kicsit... hormonok mókáznak velem, egyébként egy ilyen apróságon nem borultam volna ki.

KépKép

KépKép
stelly

Jó reggelt Mindenkinek!

Jelentem, a Mátra gyönyörű ilyenkor, a levegő pedig annyira más... :) Apa épp masszázson, én fél óra múlva megyek kismamamasszázsra. Szép az élet. :) Épp a reggelinél mondta az Uram, hogy így kellene mindig élni...

Hajni: Én is legeslegjobb kívánságaimat küldöm Neked!!! Nagyon-nagyon boldog születésnapot!

Pandus:
Neked melyik napon van? Emlékszem, hogy ezen a héten. :wink:

Jasmin:
3-4 pisilés egy éjjel??? Akkor én a hajnali eggyel nagyon szerencsés vagyok. Ja, és a Keletinél a turkáló tényleg jó. Ha már nem dolgozom majd, gyakran elmegyek arra...

Elif:
Tényleg nagyon édesek a rucik. :) De ez több méret, nem?

Gerendai Zsuzsi: Ne legyen lelkiismeretfurdalásod... Volt idejük megoldani. Látom, hogy nálunk is hasonló lesz a helyzet.:? De az Emberem tegnap azt mondta, hogy december 1-e után nem is akar hallani arról, hogy dolgozom... És igaza van, ennyit a Bogyesz is megérdemel. :) Már a 10. héten tudták, hogy terhes vagyok, volt bőven idő.

Akinek gondja van az alvással... Nekem a nux vomica homeós cucc nagyon bevált. Tesóm próbálta ki először terhesség alatt, és neki is jó volt. Egy olyan két hete kezdtem, mert előtte a hajnali pisilés utáni visszaalvás nagyon nehézkes volt (vagy sikertelen). Mióta ezt szedem, semmi gond. Lehet, hogy hiszek benne, azért is segít, de tulajdonképpen mindegy. Este ötöt kell bevenni, bár kissé nehezen lehet kivarázsolni a dobozból. :)

Mindenkinek jó pihenést, megyünk Kékest hódítani!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Koszi lanyok meg egyszer! Nagyon arik vagytok. :D

Julcsi - de jo neked. Most en is szivesen mennek inkabb kirandulni. 8) Imadom az osz szineit.

Stelly - rosszul emlekeztem az arra, nem is 5 font csak negy kb. 1200 forint. :wink: Es ilyenenk: http://direct.asda.com/7-Pack-Body-Suit ... lt,pd.html
Egyebkent babaruhakat tenyleg lehet eleg olcson itt venni. Meg persze vannak mindenfele designer cimkek is jo dragan, de az nem igazan az en kategegoriam. :roll:
Volt itt egy musor errol a teveben, hogy itt sok ruhat ugy gyujtenek ossze, hogy segelyszolgalatokra hivatkoznak, tehat ingyen (mi is kapunk llegalabb 2-3 ilyen zacsit minden heten) es elviszik oket Magyarorszagra, Lengyelorszagba, Romaniaba es eladjak mint hasznaltruhat (sok turkalos ebbol el). Nekik ez milyen jo uzlet, mert ugye a szallitason kivul masba nem kerul. :roll:

Ja ez az orvos dolog is furcsa - miert ker a szulesert tobbet, ha kevesebbet voltal nala? O is kevesebbet foglalkozott veled... :?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Hajni: Nekem is nagyon tetszik, pedig mondták sokan, hogy gyakori, de nem tudom én valahogy ragaszkodok hozzá! :) És hát Mo.-n 2007-ben az első a fiúnevek között! :D
Tényleg jó árban vannak a bodyk, amiket néztél! Nekem nagyon tetszenek! :)

Jasmin: Örülök, hogy jó lett a cukrod! :) A többi eredmény miatt se aggódj, ilyenkor a kismamáknak is más lesz a vérük összetétele, nem feltétlenül utalnak betegségre az értékek!

Eszter: Milyen tortát fogsz sütni? :)
Hát akkor a te dokid is olyan tarifával dolgozik mint az enyém! :? Az én férjem is lassan, de emészti a pénzügyi részt!

Julcsi: Örülök, hogy jól érzitek Magatokat, további jó pihenést! :D
zsu83

Hajni, ezek nagyon édesek :)

Zsu, apum odavan a gesztenyepüréért, és találtam neten egy olyan tortát, ami gyakorlatilag gesztenyepüréből készül, csak az alján van piskóta, meg persze van benne csoki is :D kicsit ugyan megváltoztatom a receptet, mert nem minden pontjával értek egyet, aztán meglátjuk, mi lesz belőle. Holnap megyünk hozzájuk, úgyhogy majd csak délután állok neki, addig pihizek :D

Julcsi, jó pihenést nektek, hagyd, hogy kényeztessenek :D

KépKép

KépKép
stelly

Hát lányok én irigy vagyok Julcsira olyan jó lehet neki... :oops:
Eszter jól olvastam hogy 100 ezerről beszél az orvos+ amit a gondozáson legombol rólad, nem sok ez egy kicsit??!!! Vagy csak én vagyok nagyon anyagias hát ennyi pénzből két babakocsit vagy egy kisebb baba szobát be lehet rendezni.. Ha jól számoltam 100 ezer a szülés+ annyiszor 7ezer ahány gondozáson részt veszel az kb mennyi 10 alkalom durván akkor az =100 ezer+7ezer x 10= 170 ezer egy terheség. Jól számoltam???? :roll: Ja és gondolom bejelentett munkahelyed van ahonan vonják a nem kevés TB. Szóval hogy is van ez.... :evil:
Ne haragudj ha megbántottalak csak kicsit kiborit ez az egész.. :evil:
Mi egyenlöre még épitkezünk meg ilyenek.... ugy hogy én nem vagyok hajlandó ennyi pénzt adni senkinek...Tudom más hová is tenni :oops: :oops:

Kép
háfi

Bocsi de lemaradt a végéről. Még egyszer elnézést nem akartam senkit megbántani. Ez teljesen az én véleményem. Mindenkinek szive joga eldönteni a dolgot :wink:
Pusz Rita

Kép
háfi

Eszter: Biztos nagyon finom lesz! :D Addig is jó pihenést, ma mi is itthon pihizünk a férjemmel!
zsu83

Elif!Gyönyörü a pulcsi !Nagyon ügyes vagy.Én is kérek egy ugyanilyet :-)
A többö rici is nagyon szupi.Már én is mosogattam öket de ahogy ismerem magam mire megszületik a kishercegünk addigra még 2*tuti kimosom öket.

pandusika:Nekem a combomon vannak pötyik piros és egybefüggő....de eddig csak esténként viszket,nemterjed.
Hallottam én is erről a terhességi kiütésről de én úgy ,hogy a szülés elött jön ki kb 2-3 héttel.

A baba fekvése nálunk ülés:-) mert a drágám töröküllésben van.Remlkem még megfordul és nemlesz faros mikor születik.

yve!szoritok a dokihoz,tudom milyen érzés ,ha lepasszolnak.Valamennyivel korrektebb volt a dokim még a 10 héten közölte nemvállal el.

Mist:Sajnálom,hogy ennyire megvisel egy nagyobb séta.Inkább töbször keveset..na igen ez betarthatatlan.

Hajni! jó ,hogy jelentkeztél. Boldog Szülinapot!!Nagyon figyelj a vérnyomásodra.Egy jótanács inkább 2* mérd meg ,mert ha csuklós a vérnyomásméröd akkor csalhat.Tapasztalat.:-(( Nagyon szépek a nevek.Olyan nyugalom árad belöllük....

stelly nemmondom nemszégyenlős a dokibácsid még azt is bevasalja rajtad amikor nemi s voltál.Szép.Komolyan én is elmegyek nőgyogyásznak:-))

Vasárnap óta olyan eleven ez a gyermek ...mintha nyugtatni akarna anya nincs semmi bajom.annyit de annyit mozog..olyan jó érzés...imádok babás lenni.
Vendégeim lesznek és nemigérem,hogy jövök e pár nappban...
Mindenki vigyázzon magára a bébikre és a családra !Meg mindenkire.Bocs jó hozzúúú lettem.

Kép
zümis

hello csajok!
itt vagyok megint. itt volt tesom az ikrekkel hétfö ota. kibabáztam magam :D :D :D :D

iricc: remélem tényleg nem lesz semmi baj. én hiszek benne nagyon nagyon. egyre erösebben!!!!!

lányok! ti hogy vagytok az evéssel? én édeset egy ideje egyáltalán nem tudok enni mert a savam a fellegekben van. és a legujabb h pl a szölötöl ugy begörcsöltem :? azt hittem nem birok felkelni. és nagyon kell figyelnem h mit eszek. azt hiszem a legjobban a kenyér jön be sonkás szalámival. na meg a tej. probálok mindig csak keveset enni, inkább többször.
remélem ez nem lesz rosszabb sokkal mert akkor nem is tudom mit fogok enni
:( :(
hol lehet a profilt megváltoztatni?
nicko

Zümis: Én is imádok babás lenni, főleg mióta mozog, azóta sokkal nyugodtabb is vagyok, mert bejelentkezik hogy minden ok!
Örülök, hogy sokat mozog a babucid! :lol:

Nicko: De jó, akkor te tényleg jól kibabáztad magad! :lol: Kicsit irigykedem! :oops: :wink: :D
Nálam evés terén minden jöhet, de én is sokszor eszem keveset, mert nagyon felfújodok! :?
zsu83

Yve: Köszönöm neked is, meg mindenkinek, aki a hogylétem felől érdeklődik. Sajnos egyre több a kiütés, már a kezemen és a lábamon is megjelentek... Elképesztően viszketnek, nagyon nehéz kibírni, hogy ne vakarjam....

Tegnap voltunk bent a kórházban, megnézett egy doktornő, aki állítólag nagyon jó szakember és azt mondta, hogy a bőrgyógyász szerinte is tévedett. Valószínűnek tartja, hogy a terhesség miatt van, de ennek is több fajtája van. Egy van (ICP), ami a babára veszélyes lehet, ami a máj és az epeműködés zavarával függ össze, de az csak viszketéssel jár és nincsenek kiütések/pöttyök. Egyébként nem mindegyik a 3. trimeszterben kezdődik, hanem valamelyik már korábban. Azért, hogy kizárják ma reggel vettek vért, aminek talán holnapra meglesz az eredménye. Az ICP állítólag teljesen jól kezelhető gyógyszerrel. A többi 3 nem, az nagyon kellemetlen tud lenni, viszont a babára egyáltalán nem veszélyes... Nem akarok senkit sem untatni ezzel a témával, de nálunk most sajnos ez van napirenden... :(

Elif: Nagyon édesek a ti babaruháitok is! Én ahogy a kezembe veszem őket mindig elképzelem, ahogy benne lesz pici Hannácska és olyan boldogság tör rám... :-)

Jasmin: a magas fehérvérsejtszám én úgy tudom, hogy teljesen normális terhesség esetén. Nekem is egy kicsit magasabb lett a legutóbbi vérvételen és azt mondták, hogy teljesen normális, nem feltétlenül áll mögötte gyulladás.

Stelly: a hormonok velem is folyamatosan mókáznak... én is állandóan elpityergem magam... :lol:

Julcsi: a cukorterhelésre gondolsz? :oops:

Az elkövetkező napokban nem biztos, hogy tudok jönni, mert jönnek hozzánk a nővéremék egy pár napra. Nemsokára megérkeznek, már nagyon várom. Hozzák a 1,5 éves kislányukat is, akit külön imádok. Babázhatok napokig... :-)
Ugyhogy most megyek is, mert még gyorsan tűrhető állapotba kell hoznom a lakást... :?

Panna
pandusika

Pandusika: sajnálom, hogy egyre terjed a kiütés, talán a vérvétel segít megoldást találni ellene.

Stelly: egy kicsit én is pofátlannak tartom a dokit, és ez tényleg elég sok pénz, pláne ha még az ember szülésznőt is fogad, esetleg alapítványi szobában szül. Mi Ricsinél direkt nem kérdeztük meg a dokit, hogy mennyit kér a szülésért. Úgy voltunk vele, hogy majd attól függően honoráljuk, hogy mennyire leszünk elégedettek. De olyat is hallottam már, hogy a doki azt mondta, hogy mivel magánredelésen fizetsz, a szülésért nem kell fizetni. Szerintem a szülésznő normál szülésnél még fontosabb is, hiszen a vajúdásnál ő van veled végig, a doki néha benéz, de csak a kitolásnál lesz végig benn.

Hajni: Isten éltessen sokáig!

Nálunk ma nyugis nap van, igaz a fürdőt még ki kellene takarítanom. Nagyon nyomi idő van, és hideg is. Dél körül voltunk hintázni, de majdnem lefagyott a fülem. Olyan jó nektek, akik elutaztatok wellness hétvégére. Egy kis pezsgőfürdőt és szaunát én is bevállalnék, bár a szauna ilyenkor sajnos nemajánlott. :(
yve

Zsuzsi: magamnak általában csak elkezdek egy-egy daradot, de soha nem fejezem be. :) Mostanában meg pláne csak a sulikkal voltam elfoglalva, meg az üvegfestéssel még az aránylag közelebbi múltban (http://glasspalace.uw.hu), de most bepótolom a kreatívkodást még amíg lehet.

Julcsi: igen, több méret, 56 és 68 között asszem. Használt rucit így lehet beszerezni, hogy az ember azt nézi mi tetszik és mi van jó állapotban, csak utána a méretet. :) Januárban majd átnézem esetleg mi kellene még nagyon, és akkor megveszem.

hanski: én is vettem 7 db-os hasonló bodycsomagot Tecsoban, még az ára is ekörül volt, nem lehetett otthagyni olyan édes volt, bár azóta picit bánom, mert én az egy-egy darabba is beleszeretős fajta vagyok, így csak gyűlik gyűlik... babó meg majd jó gyorsan kinövi mindet...
Nevek szuperek, nagyon tetszenek!

zümis: már néhányszor engem is elkapott a moshatnék :D, ez valami kismamabetegség?

nicko: nekem megy az evés, talán túlzottan is, egyfolytában nassolok :(, a csoki, édesség meg aztán főleg jöhet...

Kép
Kép
elif

Nicko: én egyfolytában melegszendvicset, sima szendvicset, hot-dogot ennék, és persze sajtot, sajtot, és sajtot!

Jasmin: a Keletinél hol van pontosan az a babaruha turkáló?
yve

Ja és eddig se voltam oda a gyümölcsért, de most még a gondolatától is rosszul vagyok! :roll:
yve

Panna: Nagyon sajnálom, hogy nem akar javulni! :cry: De bízzunk benne, hogy a vérvétel után csak tudnak valami hatásos szert adni!
Jó babázást kívánok neked! :lol:

Yve: Ez az idő nagyon rossz! Olyan nyomott vagyok ma egész nap! :(

Elif: Ma én is kimostam egy kisplédet! :D
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: