A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

katuska! Mikor szoktatok játszóra jönni? Jártok esetleg a fa játszóra is? Azt mi jobban kedveljük!
Melyik játszóházba jártok?

Cumi téma! Nekünk volt cumi (kaptunk is, meg vettünk is), de a fiam sosem cumizott. Egyszerűen kiköpte, pedig bizony örültem volna neki, ha néha megnyugodott volna tőle. Igaz, hogy rengeteget cicizett, napi 7-8 órát is akár.
Én azt gondolom (ezek után), hogy ez gyerekfüggő és ha valamelyik gyerek igényli, nem feltétlenül rossz ha cumizik. Én is inkább a cumira, mint az ujjára szavazok, bár az én fiam az ujját se szopta sosem.
Én most is veszek és majd a gyerek dönt. Erőltetni semmiképp nem fogom.

moffli, hanna! Szép pocakok

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!

Hanna: gratula a 100 naphoz!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Nagyon szépen köszönjük!!!
Jó vásárlást Neked mára!

Kép
hanna30

Hanna: köszi! Viszem a kis listámat, összeírtam csomó mindent :D

Légyszi délután drukkoljatok, hogy jó legyen az autó, amit kinéztünk,mert akkor a napokban meg is vennénk!!
Kösziiiiiiii!! :wink: :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Én nagyon drukkolok! :wink:
Én ma csak bevásárolni megyek el, mert nem tudom, milyen lesz az ünnepek alatt a belváros. :(
Délelőtt elintézem, mert délután totál káosz lesz a város.

Kép
hanna30

Hű, koránkelők :) Jó reggelt!
Jól betermelt a csapat még este :)
Hanna: gratula a 100 naphoz :D

Súly: azt hiszem, én alulról vagyok dobogós (4 kiló), normálisan azért több lenne... :?
Mesinél volt az, hogy a 28-ik hétig 9,5 kilót híztam, utána felet... szóval ne gondoljátok, hogy egyenletesen jön fel a súly :wink:

Fejés, mellszívó: én nem tudtam mellszívóval fejni, csak kézzel. Bizti én vagyok a béna :roll: mindenesetre csak az elején bohóckodtam vele, meg amikor úgy nézett ki, hogy szükség lesz egy kis tejcsire (pl. elmegyek 3-4 órára, és más vigyáz a gyerekre). A tej mennyisége úgyis beáll mindig a gyerek igényeire. Azt, hogy leadjak, nem vállaltam be, nem mintha irigy lennék, csak annyi azért nem volt...
Bigacsiga: szerintem is ráérsz a szülés után beszerezni. Majd elszalasztod Apát :) enyém Apus is az első napokban rohangált egy keveset :) akkor még nem volt tele a város bababoltokkal

Kiskád: mi is csak 2-3 hónapig használtuk, utána nagykád... nem baj, ha hamar szokja :wink: ezért tényleg kár 7000-et kiadni...

Cumi: Zaza sem cumi, sem ujjszopi nem volt, teljesen egyedi, gyerekfüggő. Mesi 3 éves koráig cumizott, alig lehetett elvenni tőle. De az ujját békén hagyta... viszont azóta is mindig rág valamit (sajnos leggyakrabban a ruháit :evil: )
Majd kiváltom a csomagot, abban lesz cumi, kiderül majd, hogy szereti-e egyáltalán.

Petne: nem hiszem, hogy visszafordult, bár tudom, hogy ilyenkor még szokott, mert akkortájt, amikor nézték, szintén lent matatott (az UH közben nem produkált, lustán odébtette magát, ha nem tetszett neki valami :)) de majd elbeszélgetek a kis fejecskéjével, hogy tartsa már lent :wink: de legalábbis a 36-ik hétre mindenképpen :)

Magdolna: nekünk is Drewex van, Brendonban vettük annak idején, viszonylag olcsó volt (tizenegynehány, de régen), 8 éves, 1 évet a teraszon állt (tető alatt), az volt Zaza nyári szállása, és semmi baja a kiságynak...

Kriszti: ha bekented, akkor nem az a probléma, be kell kenni... a tojástól fényes, a tejtől/víztől meg olyan pirosas... de nem fényes, akkor nem tudom, mi lehetett a gond :( és az íze?

Csinosak a pocakok :) olyan szépen haladunk Lányok :)

Andrea: szurkolok a cukor miatt :) a diéta egyébként nem gáz, egy hét alatt már mindenről tudható, hogy mennyi CH van benne... a gáz a hetenkénti bejárás vérvételre :( de persze neked minden rendben lesz :wink:

Moffli: néha napokig takarékon van Kispocok is, aztán meg napokig pörög :) (szerencsére engem nem ébreszt fel az éjszakai műsoraival, pedig tutira mocorog, mert már rajtakaptam :D) úgyhogy ne aggódj, teljesen természetes... nekem is van "napi rutin" mint Krisztinek :) én a kádban szoktam a hasamat locsolgatni, arra mindig beindul :D

Kata: megy a drukk :D

Csöre
csöre74

Csöre! Köszönjük szépen.
Illetve köszi a hasznos infókat. :)

Kép
hanna30

Hanna,Csöre: köszi!!

Majd jövök a hírekkel :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Én is megyek.

Majd sietek haza. :)

Kép
hanna30

Sziasztok.babucika méretei:BPD:72 mm,FK:265 mm,OC:86 mm,THD:71 mm,FL:53.5 nem tudjátok véletlenül hogy van e olyan fórum ahol esetleg ezek az adatok alapján meg tudnák becsülni a súlyát?Kata:én is nagyon drukkolok:)Moffli:ne aggódj nálam is volt már olyan hogy a babuci nem mozgott és nagyon kétségbe estem,erre csak rúgott egyet jelezve hogy megvan ám még :D cumi:én biztosan beszerzek 1-et mert nekem mind a 2 lányomnál kellett a kicsi még mindig cumizik :oops: a növérem is vett de az ő fia nem fogadta el,és azóta is az ujját szopja,és arról sajna sokkal nehezebb leszoktatni:( szülés:én kissé félek a szüléstöl,hiába volt már 2 Bogival nagyon megszenvedtem száraz szülés volt kaptam egy csomó injekciót meg fájáserösitő infuziót is,így lett meg 9,5 óra alatt... tudom minden szülés más a nővérem pl 3 óra alatt megszült,de én azért félek 1 picit :oops: Látom mindenkinek nagyon szépen nöl a pocija,a babák meg egyszerüen gyönyörüek :D

Kép
gizella82

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Gizella: itt csak az átlagértékek vannak, olyat nem tudok mondani, sajnos, ahol a súlyt meg tudod becsülni... azt egyébként szerintem a hasátmérőből szokták (AD) vagy a mellkasátmérőből
Nem semmik a lányod méretei :shock:
Ne félj a szüléstől, két kislány után pontosan tudod, hogy mennyire más mindegyik :wink:

Csöre
csöre74

Gizella: nekem erre mondták az 1450 grammot :)
BPD: 79 mm, THQ: 68 mm, FL: 55 mm az AC értlket sajna pont nem láttam

Csöre
csöre74

Csöre.köszi szépen az információt:D közben találtam 1 linket ahol elméletileg meg tudják mondani ,most várom a választ:)

Kép
gizella82

Gizella: micsoda méretek :D szülés: hát igen ugye nekem még nincs tapasztalatom-e téren de azért én is félek tőle, ugyanakkor már nagyon várom is de ha egy mód lesz rá akkor a kádban töltött pár órácskát azt nagyon szeretném kipróbálni :lol:
erzsebet0312

Hanna: nem is birom ki ha holnap hazamegyünk tuti lekapom :lol:
erzsebet0312

Gizella! Azta mekkora a babád neked is! Már én is oylan kíváncsi vagyok az enyémre!
Időnként én is bepánikolok a szüléstől...de ez szerintem így normális...aki nem vallja be az is fél tőle egy kicsit, mint általban az ismeretlentől. Szerintem ez egészséges keretek közt még jól is jön.

Enikő! amikor jó idő van vagy amikor épp kedvünk tartja akkor megyünk be a játszóra. Meg amikor Máté megérdemli... :evil:
A kalandparkba járunk a piac mögé. Minden hétfőn 1000ft a napijegy. 10-re megyünk, aztán délben hazajövünk ebédelni meg aludni és délután vissza estig. Ha már ki van fizetve:) Az a legjobb, hogy délelőtt senki nem szokott lenni és újabban délután is picibabák vannak úgyhogy tök jó!
Melyik a fa játszó? Mi oda a bölcsinél lévőre szoktunk menni ahol van az a vár. Sajnos csabára nem jutott egy játszótér sem....
katuska79

Sziasztok!
Kriszti:Nagyon szépen köszönöm a segicséget,de hála rendesek voltak az önkormányzatnál és mivel már voltak bent szolni igy megkapta az apaságit.A barátnöm is nagyon köszöni szépen.Csak a férfi családja akar dns vizsgálatot,arra meg azt monták a barátnömnek,hogy mivel meg van az apasági,ha a család akarja csináltassák meg és fizessék ök ki.Mégegyszer köszönyük szépen a segicséget.

Kép
andi0716

Helló lányok!

Én is vagyok, de nagyon elhavazva! Naná, batkata milyen legyen, ha nem zizi és rohangálós?... 8)

MOst sem tudom végigolvasni a "Háború és békét", úgyhogy majd a szünetben, ha lesz a Mátrában internet, s az uram lesz oly kegyes elhozni a laptopját...

Pötyikénk ezerrel dolgozik, néha akkorákat rúg, hogy fáj, de ez engem csak megnyugtat, azt jelenti hawaii és buli van bent... :D
Néha szoktam neki zenét is szolgáltatni, amúgy meg csak a tesók és az ovis-iskolástársak hangjára nyomatja a breakdance-t.

Néhány gyors reagálás:
szex: háááááááát, én is felteszem néha a kérdést, mi is az...
A kedv változó, a megfelelő alkalom minimális, a bealvás garantált, mosmár mindkettőnk részéről... :D

sterilizálás: én is a lábas+fedő full-extrás verzió mellett vagyok

ruhák, "kellékek"

Énnekem már minimális babaruha-szükségletem van, vettünk babakocsit is a Vaterán, majd küldök képet róla..., tök olcsó volt, Hauck márkájú, jó minőségű textil mózeskosárral... Naná, hogy a gyerekek kipróbálták, Julcsi benne is akart aludni! :)

Magamnak szoptatós melltartó kell, meg egy melegebb kismama nadrág, a kabátok nem gombolódnak, a fene egye meg, de meleg sállal teljesen el tudom takarni pocit...

Na megyek, mert körmömre ég a gyertya! :x
Nagy ölelés nektek!

A szünetben megpróbálok benézni hozzátok, de nem tudom, mennyire leszek aktív - és mennyire hagynak majd a gyerekek...
batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hali!

Itthon... Az utak olyanok, mintha mindenki kocsiban ülne. brrrrrrrrrr

Súlybecslést nem tudom, de a hossz, az FLx7. :)

Kép
hanna30

Batkata: na majd ha látok sálas pocis figurát rohangálni, odamegyek és leszólítom :wink: mostanában hétfőnként úgyis Bp-en fog enni a fene :(
meleg gatya nekem is kell, szoptatós melltartót meg még nem merek venni... elég lesz a B, vagy kell a C kosár vajon?
de jó, hogy mentek a Mátrába... tavasszal mi is oda vittük a gyereket :) ott kezdtem sejteni, hogy Kispocok a pociban :) Most sajnos Apus nem tud szabit kivenni...
Gizella: na megírták, mekkora?
Kádban vajúdás: dokinénim ajánlotta, de nagyon remélem, hogy nem lesz rá időm :wink: Zazával nem volt, Mesivel azért lett volna, és biztos jól is esett volna :) állítólag, ha sokan szülnek, az első gyerekeseket részesítik előnyben a kádas vajúdásnál a MÁV-ban :wink:

Csöre
csöre74

Katuska! A fa játszó az Alfa üzletnél van (kínai). Azért szeretem jobban, mert biztonságosabb és többa fiammal egykorú gyerek. A másikon sokszor félek olyan vadul játszanak a nagyok, meg a csúzdák is veszélyesek még nekünk (volt, hogy a iamat majdnem lelökték).
A kalandparkba még nem voltunk, de akkor azt is kipróbáljuk valamikor. Majd egyeztethetünk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hű, Hanna, akkor olyan 38-39 centisek vagyunk :D vagyis Kispocok :D

Csöre
csöre74

Csöre! :)

Ja, csajok! Aki még nem vett overált: a tescoban -30%-kal olcsóbb!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket, az influenza elleni védőoltással kapcsoltban, hogy ti beadatjátok-e?
Én agyalok rajta, hogy melyik a rosszabb, ha igen vagy ha nem adatom be....félek tőle, hogy elkapjuk. Gondolkodatok-e már ezen?
Köszi előre is:)
Mindenkinek szép napot az idő ellenére:-)

Kép
baby.81

Baby! Tudtommal nem javasolják... Bár én nem kérdeztem meg a dokimat.

Kép
hanna30

Sajna még nem kaptam választ:(Viszont a hossza akkor ezek szerint 37.4 :D

Kép
gizella82

Sziasztok!

Moffli, Hanna, nagyon szépen gömbölyödtök!

Moffli, én is pont így jártam ma reggel. Nagyon finom mozgás volt reggel, de az is sokkal halványabban, mint szokott, és azóta csend van. Remélem, csak az időjárásra reagál így, és nincs semmi baj.

Cumi: én sem szeretnék, szerintem csak hangtompító. Persze az ujjáról nehezebb leszoktatni, úgyhogy majd meglátjuk, mit hoz az élet.

Mellszívó: szerintem a szüleink sok mindenre azt mondják, hogy kényeskedős dolog. Ugyanez a helyzet a textilpelussal is. Anyukámnak az volt a természetes, hogy kézzel mosta és fertőtlenítette a pelusomat, ahhoz képest persze, hogy ez extra. Ugyanígy van a mellszívóval is. Akkor nem volt más, csak a keze, ezért azt használta.
Persze Katuskának igaza van abban, hogy jobb megtanulni a kézi fejést is arra az esetre, ha szükség van rá.

Gizella, üdv a lányosok táborában!

Jandrea, én is épp így vagyok ezzel. A sóra is figyelnem kell, és a cukrom is határérték, amiatt meg a szénhidrátra. Mivel most nem vizesedek annyira, ezért most a szénhidrátra figyelek. A múltkor küldött valaki, talán Hanna egy linket, ahol meg lehet nézni a szénhidrátokat, és nem is olyan vészes a dolog. Kiszámoltam, hogy ha nem eszem tele magam desszertekkel, akkor egy átlagos napon el sem érem a 180-at, vagy akár a 160-at sem. Nekem igaziból a sütik nyomják meg, azt meg most visszavettem. Nem könnyű, de ezen igazán nem múlhat.

Hanna, már csak 1-et kell aludni, és 2 számjegyű.

Gizella, én csak olyat tudok, ahol napra pontosan leírják az elvárt, átlagos méreteket, ott súly is van. Íme a link:

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Nem semmi méretek!

Kép
petne

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:40-kor.
kisbogacs

Petne! Kösziiiiiiiiiiiiii

Kisbogacs! :)

Majd jön Vicky, de sajna még sokat dolgozik és remélem, ad infót nekünk uh témában. :wink:

Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:41-kor.
kisbogacs

petne:köszi a linket elörébb sajna nem jutottam mert minden értékem nagyobb mint ami oda van irva:)de gy valamit megtudhatam,már tuti hogy 1 kg-on felül van :D

Kép
gizella82

Kisbogacs! Azért ez csak saccolás. Az uh gépbe be vannak prgramozva az adatok, amivel számol. Azt mondják, kb 20% eltérés lehet.
De mondom, uh-ban Vicky a profi!

Kép
hanna30

Kriszti: ezen ne parázz, átlagértékek :) nekem szinte minden érték eltér :) (nagyobb), kivéve a poci, az viszont kisebb :) de nem gondolom, hogy gizda, egyszerűen más az alkata :wink:

Csöre
csöre74

Igen Kriszti azt jelenti :lol: Máténak is nagyobb volt ez a méret és tényleg olyan kis pocakos volt. Oylan édi babásan:)

Na igen az ősök sok mindenre mondják, hogy luxus meg bezzeg az Ő idejükben....de az Ő szüleik is így vélekedtek. Ilyen alapon nyugodtan járjunk még lovaskocsin meg mezítláb. Változik a világ ha tetszik nekik ha nem. Ők iylnekor mindig a fiatalságukat sírják vissza, holott kemény időszak volt az. Csak hát fiatalok voltak és ez az emlék minden nyűgöt, bajt elfeledtet. Majd mi is ilyenek leszünk mikor a csemetén előállít a robot bébiszitterrel vagy hasonlóval....hogy minek az mert mi is megoldottuk....közben meg az akkor teljesen hétköznapi dolog lesz.

Enikő! Igen oda a Csárdás tére szoktunk mi is járni! Azt mi is jobban szeretjük mert nagyobb a tér. Meg a párom csinálta oda azt a várat és azt Máté nagyon szereti:)
Tök jó lenne egyszer összefutni a játszóházba. Ott az a jó, hogy a gyerek tombol én meg beépülök egy babzsákfotelbe:)
katuska79

Katuska! Ősök... :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Csöre: köszi az infót a kádas dologról. Szerintem a melegvízben talán egy picit könnyebb lehet, hát remélem kipróbálhatom :wink: Lányok nem tudjátok van olyan hogy Avent kezdő csomag? amibe vannak cumisüvegek, cumi stb. Tesóm mondta de ti hallottatok róla?
erzsebet0312

Erzsébet: hallottam az Aventes dologról, de még nem láttam

Katuska: nekem bezzeg az "ősök" olyanok, hogy minden technikát a nyakamba aggatnának, én meg nem igénylem :lol: nekünk majdnem minden, ami zizeg, ketyereg, elektromos, az tőlük van :) gondolom, ez nem átlagos :) és hát nem vagyunk egyformák :)

Gizella: az értékeid kb annak felelnek meg, ahol nekem tartani kéne, a fejecskéje kicsit kisebb (2mm) :) a pocija meg nagyobb (2 mm) :) szóval erre 1100 grammot írt a kalkulátor :)
De ezek becsült értékek, ahogy Hanna is írta, lehet mérési eltérés is :wink: arra jó, hogy kb be lehet lőni, hogy átlagos, kicsi vagy nagy a baba :) ahogy így elnézem a társaságot, lassan újra kéne gondolni az átlagokat :lol:

Csöre
csöre74

baby! Én nem szoktam influenze ellen oltatni magam. Erre azoknál van inkább szükség, akiknek gyennge az immunrendszere. Beoltanak néhány virus ellen, közben meg többszáz ellen nincs oltóanyag és azokat elkapod. Szerintem immunrendszerre kell inkább rágyúrni.

Katuska! Ez a babzsákfotel jól hangzik. Erre én is szivesen benevezek!

erzsebet! Én olyat vettem! Van benne két cumisüveg is! Az rácsatlakoztatható a mellszívóra, így ha fejsz, utána csak rácsavarod a kupakot és mehet be a hűtőbe.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:41-kor.
kisbogacs

Sziasztok csajok!

Bocs hogy csak igy ismeretlenül, de lenne egy eladó babakocsim hátha érdekel valakit!!
Szerintem az egyik legjobb babakocsi.
Ha érdekel Tel.: 06 30 2951327.

Kép
Kép
Kép

Kép
fiona66

Én úgy tudm nem oltanak be a terhesség utolsó trimeszterében! Utána már igen. De akkor meg úgysem fogunk menni emberek közé és úgyis még jobban figyelünk az alapvető higiéniára úgyhogy....

A mérések nem szoktak túl pontosak lenni ez látszik a szülés előtt saccolásokról mikor fél-1 kiló eltérés is szokott lenni. Ezek arra jók, hogy az előző adathoz képest fejlődött-e! Amúgy meg tényleg attól függ éppen miylen programot használnak a számolásra.
katuska79

köszi az infót lányok. isarenikö: és hol lehet venni? és milyen árban van már ha megkérdezhetem?
erzsebet0312

Sziasztok!

Csöre: mennyi lett a cukrod, hogy hetente nézik??? Nekem hétfőn kell mennem ismét terhelésesre, remélem most jó lesz! Ez a szénhidrát diéta tényleg nem vészes. Nekem csak a péksütemény hiányzik, de ki lehet bírni.

Kád: én kénytelen leszek sokáig használni a kis kádat, mert "hála" az aktív sportnak, térdelni egyáltalán nem tudok, hajolni is csak rövid ideig :) Nóra akkor fog a nagy kádban fürdeni, ha már stabilan ül :)

Influenza: szerintem minket eléggé védenek a beszedett vitaminok. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én sokkal több zöldséget, gyümölcsöt eszem, mint eddig. Azt viszont szeretném, ha a férjem beadatná, nehogy hazahozza.
magdolnasz

Megnéztem én is a baba adatait. Két hete nézték, már akkor olyan hosszú volt a combja, mint amilyennek most kéne :) :) :) Apja lánya lesz! :D
magdolnasz

sziasztok,

Nagyon köszi a zsibbadással kapcsolatos válaszokat. Vettem ma egy oldaltfekvős Ikea párnát, remélem segíteni fog... :roll: Megvettem a kis lepedőket is az ikeában, szerintem jó árban vannak.

Dobok táblát :D Mivel mindenki 100 nap alá került, beletettem egy visszaszámláló oszlopot :wink: ! Hihetetlen, hogy telik az idő :D Aki szeretne be-kikerülni, módosítani, stb, priviben küldje el! Sok a hiányzó :evil:

Kép

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarok, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy barátnőm honlapját, aki szopopárnákat készít:
http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979

Sziasztok:
hat en is vaygok,c sak ujabban eleg sok a munka, es annyira lefaradok estere, hogy az csak na. Na meg elkezdtem jarni a vedonos beszelgetesekre heti egyszer (25-en vagyunk) utanna meg medences kismamas uszas-tornazas-legzes orat ad a vedoneni, es ezt mind ingyen es bermentve, nagyon tetszik. Na de ne tudjatok meg a medences dolog mennyire lefaraszt. A beszelgetesek is nagyon jok, mindig mas tema van, es mindneki rakerdezhet a bajaira gondjaira:)
Udv az ujakanak, es gratula mindenkinek a pocakokhoz. Hu most a talin a medencebe lefigyeltem a pocakokat, en voltam az egyik legkisebb pocaku, persze mer a tobbiek mind tobb mint 27 hetesek voltak. Kezusom voltak oriasi pocakok, szinte mar csak gurultak a csajok :? :lol: nem hiszem el, hogy mi is ilyen nagyok leszunk nehany het mulva.
A fotok a baocakrol tenyleg gyonyoruek, szebnel szebbek, tisztara oda vagyok ertuk.
Szulok: hat igen, en foleg ujabban anyosomnal erzekelem amirol irtatok. Ma is azt mondta, hogy manapsag anyi hulyesegre van szukseguk a gyerekeknek, mikor az o harom gyereke el volt egy kisagyban meg egy kiskocsiban is. Na no comment. Azt hiszem tobbet nem kerem ki a velemenyet, hogy szerinte mi a jo dolog. A legzesfigyelorol nem is hallott, es szerinte persze hulyeseg, mert az o falujukba nem volt olyan hogy csecsemo halal es szerinte nem is lesz. :evil:
Cumi: nem tudom, fogalmam sincs, megprobaljuk ha megy nelkule jo, ha nem akkor hasznaljuk. maj a szitu adja.
Ercsi: Szex. meg mindig semmi, habar hetvegen volt egy jo kis egyuttlet, na de 2 honap kihagyas utan nem is csoda, amugy en vegkep nem kivanom, szegeny ferjem sem velem :? aggodik a picikeert, mint mar emlitettem
Mellszivo, veszek en is, fogalmam sincs milyet, szerintem anyum sem fogja tudni, anyosomrol meg ne is beszeljunk :lol:
Na a meretek egy vicces dolog. Az allami biztositasos orvosom mindig azt mondja, hogy attila nagy stb, persze spanyol gyerekekhez viszonyitanak, akik joval kisebbek mint a mieink. Ferjem mindig rohog es mondja, miert nem mondod neki, hogy ez guiri lesz (itt azt jelenti kulfoldi szlangesen-mint nalunk a jenki kb.). Erre fel a magabiztositos orvosom aki egy csomo kulfoldit kezel azt mondja, hogy normalis meretei vannak es nem nagyobb a kelletenel. Szoval na nem tudom ezeket a mereteket mennyire lehet megbizhatonak kezelni :lol: :?:
Hu most meg mar nem is tudom mit akartam irni, annyi mindent olvastam, es a felere nem tudom mar mit akartam reagalni. na mindegy ha kesobb eszembe jut majd megteszem.

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van,most egy kicsit ritkábban írok de igyekszem olvasni benneteket!

Cumi: Anikónak vettünk de nem kellett meg volt elégedve anya ciciével ! :D
Most is azt tervezem hogy lesz egy kéznél de majd a baba dönt !

Mellszívó: most lesz mert kaptam egyet,viszont valóban jó elsajátítani a kézi fejést is.Ahogy Katuska modta a csomók miatt.
Amúgy meg valóban beáll a tej mennyisége a baba igényeihez,és szoptatni mindig lehet,legalábbis nekem nem okozott gondot ezt megoldani amikor elmentünk itthonról.Ha a gyerek éhes meg kell etetni és akinek ez nem tetszik pukkadjon meg! :wink:

Kád:nekünk venni kell egy állványt mert zuhanyzónk van,most nem rég nézegettem melyik is praktikusabb.

Infulenza: Kicsit félek hogy Anikó haza hozza amjd az oviból a bacikat de már most tömöm vitaminokkal hogy lehetőleg ne legyünk betegek. :D

Bocs ha kicsit hosszú lettem!!!!

Kép

Kép
poszani

vickybabe: küldtem pü-t, de nem tudom, elment-e??? Majd szólj! Köszi!
magdolnasz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: