A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ja, a találkozó Buciékkal... jól el volt a két gyerek, gőgicséltek egymásnak, fogták egymás kezét, visongattak. :lol:
Ma mindketten csípőszűrésre visszük a fiúkat, meglátjuk hogy viselkednek. Bucinak nem sok ideje van irkálni, de azt tudom, hogy olvas benneteket. :D
csipisz

Csipisz! Szia! Miért mentek csípőszűrésre? Vissza kell mennetek??
Nekem 2 hét múlva igen!
bszilvi25

Nem Szilvi, mi még most megyünk először, de magánrendelésre, mert a kórházi körülményes, itt meg megvizsgálják + ultrahang.
csipisz

sziasztok,

hékás: az E1 jelölés miatt nehogy lecseréljétek, ugyanis nem azt kell nézni!! az E-valamilyen szám a gyártó országának a kódja, nem az, amit most a kresz-ben bevezettek. itt van róla egy cikk-részlet: "a narancssárga címkén, általában körbe írt nagy E betű azt jelöli, hogy Európában tesztelték az ülést, a mellette levő szám a tesztelő ország kódja. Ami az új szabály szerint viszont fontos, az az ez alatt lévő sor: az ECE R44/03-as vagy 04-es jelölés általában szintén szerepel a címkén, ha nem, akkor az E jel alatti 8-jegyű számsor első két jegye mutatja. (03-mal vagy 04-gyel kezdődik.) "

tehát nem az E1-et vagy ilyesmit kell nézni, hanem az alatta lévő számsort!

amúgy kicsit beleástam magam 2 hónappal ezelőtt az autós gyerekülés témába, és a tesztek és használók szerint arra jutottam, hogy nem igazán jók a "többkategóriás" gyerekülések, amik 0-tól sokéves korig jók. csajok között mondhatjuk, hogy olyan mint egy krém, ami "minden bőrtípusra" jó, de valójában egyikre sem... mutassatok már olyan kencét ami a száraz és pattanásos bőrből is csodaszépet csinál. ha-ha-ha.

szóval a 9 kg-tól való jelölés a következő lépés "nekünk" akik most hordozót használnak, de ezt sem kell készpénznek venni. kisebb gyerkőcöt is bele lehet ültetni, a lényeg, hogy tudjon/szeressen már üldögélni a gyerkőc, függetlenül a kilói számától. a barátnőmék azért cserélték le az ülést, mert hiába csak 8 kilós a lányuk, már nem volt el a hordozóban, mert nem látott ki eléggé.

amúgy a römer és a concord a csúcskategória, kényelemre és biztonságra is ezek a legjobbak a teszt alapján, csakhogy a römer sokkal drágább mint a concord, pedig valójában szinte ugyanaz, szóval nem érdemes a drágábbat venni. megmondom őszintén hogy én chiccot néztem ki (bejött ez a márka már a babakocsi miatt is), aztán végül kiderült hogy egy ismerőstől kapunk egy concordot, úgyhogy ez a probléma megoldódott.

úszás: van olyan babauszi ahol kijönnek házhoz és mutatnak rendes fürdőkádas gyakorlatokat, ahová mi járunk ott nincs ilyen. nálunk az első alkalommal igazából csak szokja a vizet a gyerkőc, hason fekve, a fejét feltartva húzom magam felé a vizen. a második alkalommal volt az, hogy kiültettem a medence szélére, majd mondtam hogy "levegő hopp!", és bemerítettem nyakig, és onnan ugyanaz mint az első alkalomnál. a 3. foglalkozáson pedig a "levegő hopp" után nemcsak nyakig, hanem víz alá merítettük a gyerekeket, de még csak 1 pillanatra... ez lesz egyre hosszabb idő, ha jól figyeltem a többi anyukát.

hozzátápi: ha direkt szeretnétek egy szoptatást kiváltani, akkor először a kaja, utána a szopi... így szépen fokozatosan egyre többet eszik már a szilárdból és egyre kevesebbet ciciből. ha viszont csak kiegészíteni akartok, akkor előbb cici (azzal lakjon jól), és utána desszertnek jöhet a gyümölcs.

nekünk anno a védőnő/dokinő azt mondta hogy gyümölcs jó kezdésnek (alma és barack nem allergizál), lassan hízó gyerekeknél szokták javasolni azt, hogy kapásból krumplival keverjék, mert az hízlal, és az sem allergizál. ja és a sütőtök sem, azt is lehet adni nekik már egész az elején.

na remélem nem utáltok ki mert ennyit okoskodtam :P

mia_snow

Mia: köszi szépen a segítséget.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

jaj, és képzeljétek el nem is mondtam: szombaton volt az anyatej világnapja, és ez alkalomból volt itt egy egészségügyi nap a III. kerületben. És: Kitti fotóját kitették egy tablóra az anyatejes babák közé!!! :lol: :D :lol: :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote]E írta:CE R44/03-as
a mienk ilyen, és a számsor 03-al kezdődik. az van ráírva, hogy 0-13 kg-ig, de már most kilóg a gyerek lába, hogy nagyon kinyújtja! :roll: :roll: :roll:

Na indulunk lassan csavarogni! de sietek vissza!!!!
bszilvi25

Sziasztok!

Mia!
Jobban vagy már?Ír5tad tegnap,hogy émelyegsz és gyengének érzed magad...

Szilvi!
Jó csavargást!Itt is süt a nap,de én nagyon elvagyok úszva a háztartással,csak addig sétáltunk,amig bolt-zöldséges és pékség útvonalat bejártuk!Holnaputántól 10 nap Ősziszünet,még ennyi időm se lesz!

Pironya!
Nekünk építhető autósülésünk van,de most még a hordozót használjuk,amiből kivettük a szűkítőt.Tényleg!Hogy sikerült a múltkor a bevásárlás együtt?

Andóca!
Mi fogzás terén úgy állunk,hogy alul 2 kis"vízszínű pár miliméteres fogacska kint van,de mintha stagnálna a növekedése!de a kanál már kocog!Viszont katasztrófálisan nem alszunk és nyűgösek vagyunk ettől mindannyian...Enni is csak napjában 2-3szor eszik,de annál több rostosat iszik és sokat mosolyog,úgyhogy nem aggódok!
Úszni jártunk,most 2 alkalom kimaradt,de már voltunk 2,5 szer...
Szerintem kezdhetsz reszelt almával!Ésha van üveg alma reszelőd az a legjobb,mert finomabra reszel mint a műanyag!

Sör:RADLER!!!!!1:1 arányban alkoholmentes sör és sprite!

Vettem brokkolit,most főzöm...kíváncsi vagyok izleni fog -e Zoénak!?

Buci,csipisz...Üdv Nektek is
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.21 11:15-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:46-kor.
hékás

andóca: gratu hogy kint volt a fotó. :)

csiri: köszi kérdésed, jobban. ez megy már pár napja, de szerintem tuti hogy az alkohol segít reggelre. tegnapelőtt este egy kis ouzot ittam, mert akkor még azt hittem hogy túl nehéz volt a pöri amit ebédre ettem, és az ouzo ilyen esetben csodákra képes. viszont tegnap könnyű kajákat ettem és mégis szarul lettem estére... úgyhogy forralt bort ittam (apa csinálta :) ), és úgy bealudtam tőle már este 9kor hogy ihaj. reggelre meg mint akit kicserélek. már kíváncsian várom hogy mi lesz ma este.... :roll:

sör helyett miért nem próbáltok homeos bogyót? nekem nagyon bevált!! urtica urens ch5 és ricinus ch5, naponta 2-3 szor 5 golyó mindkettőből egyszerre. tehát összesen 2-3szor 10et kell szopogatni, és már másnap éreztem hogy több tejem lett. 2-3 napig szedtem csak tovább nem mert nem kellett. és hozzáteszem hogy én alapból nem nagyon hiszek a homeos bogyókban, úgy próbáltam csak ki hogy végülis nem veszíthetek vele. ;)

mia_snow

köszi a válaszokat.

Mia: én is szedem az urtica-t, ár mostanában elfelejtettem... :cry: :cry: :cry: , most megint ráállok!!! A ricinus is jó erre?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

a ricinus erősíti az urtica hatását. de fontos hogy mindkettőből a ch5-öst kell szedni, mert a nagyobb higítás pont az ellenkezőjét váltja ki.

mia_snow

Az urtica-t én is szedem napi 2*5 golyócskát.
De én már megfigyeltem, enni-enni és csak enni kell ahhoz, hogy legyen mindig tejem..... De már így is híztam, nem tudok, és már nem is akarok többet enni. Akkor addig lesz tejem ameddig. Így is egy hős vagyok, hogy "elhíztam" miatta. Már nekem is jár az agyam rajta, hogy a "10 órait és az uzsonnát" kiváltsam! Ugye a többi alkalomra összegyűlne elég tejem ahhoz, hogy jól lakjon! Így nem kellene egész nap tolnom magamba a kaját!!! Hát? majd meglátom. Egyenlőre még van valahogy........
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:46-kor.
hékás

Szilvi szerintem nem kell aggódnod... ha 4 hónapig kizárólagosan csak szoptatsz, az is nagyon szép eredmény!

mia_snow

hékás, ez az RR44 03 a lényeg, tehát jó! ;)

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:47-kor.
hékás

én is aggódtam múltkor, ezért jártam utána. örülök hogy segíthettem.

és most megyek ebédelni.... végre... :roll:

mia_snow

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:36-kor.
Vendég

bármelyik hétköznap várlak titeket szeretettel... :D

mia_snow

Sziasztok!!!
A férfiak alszanak,csak nem tudom éjszaka ki fog aludni :?: :?: :?: :!: :!: :!:
Én biztosan az tuti. Apa át vállalta az éjszakát. :lol: :lol:
Egy pár napot nem vagyok,és kirobban itt a vita.
Szerintem nem azért jön senki sem ide hogy vitázzon,de ami sok az sok.
Mert ha azért jönnénk akkor "vitatkozos csajok topik"lenne a neve.
Én már a 459.-dik oldalon már leirtam a véleményem mikor Bari irt.
De most nem foglakoznék most ezzel.
Olyan aranyos volt valamelyik nap Apa "Kincsem menjél chateljél egyet a csajokkal" Babanetre gondolt.

:lol: :lol:
Tudja hogy szeretek ide jönni hozzátok dumcsizni.
csak ha az ember már rojtosra beszéli a száját,meg mások és akkor sem jo semmi. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Meg mondom őszintén ezért nem jöttem egy pár nap,mert mindig ezt kellett olvasni.

Mia!bettica! köszi a botmixer tippet,csak a pohárka kevés amit adnak hozzá. Majd rakok fel fotot milyet néztem.
Pohárkás,de abba is van él.
Tudod a hust ez a botmixer nem fogja vinni,még ha nyers is. Pedig már lassan hust ehetnek.
Babakocsiba meg az a véleményem,én értek is hozzá. Olyan vegyetek ami hoba is megy. Esernyős télen,kicsi,és hideg is.

Melike! Irtad hogy ne baszogassuk barit. nem baszogattuk csak a véleményünket irtuk le az ő hülyeségéről.

hékás! Én is elintéztem ezt a gyedet,én se tgyáson leszek már.
És azt tudod,tudjátok hogy 10%-al kevesebb lesz a pénzünk??? :roll: :roll: :roll: Nyugdij járulékot is vonnak már belöle.

VALAKI JÁRATOS ABBA HOGY ÉV VÉGÉN HOGYAN LEHET MEG EMELNI A GYEST????
Már mint a fizetést ,azért hogy több pénzt kapjunk.
Én 120-al vagyok bejelentve,ettől lehet többel,és több a pénz. de hogyan lehet ezt,mi a folyamata???

csiri!! teljesen igazad volt,és barinak a hozzászolása elég durva volt számomra. De mindenkinek szerintem ez a véleménye.
De ugye nem vetted magadra?! barinak nem csak a gyerek körül vannak problémái szerintem.
8) 8)
Kiváncsi vagyok hogy Zoénak göndör haja lesz-e. De neked természetes ugye?

Képzeljétek!!! Felhiv egy csaj valami könyvet ajánlott babást,és az a lényeg hogy arra lyukadt ki hogy van-e ithon ficus,vagy mikulás virágom. Mondom nincs,mert az nem jo a gyerek környezetébe,tudtam? Nem jo a gyereknek. És megszakadt.
Mennék a roossmanba,kecskeméti akcios 159 megint,de a gyümis.

Ágyat mi is tervezzük lejjebb rakni. Csak ez pelenkázos,és nagy meloval jár.
Szét kell szedni az egészet. B.szilvi nektek is ilyen van,nem???

Kata&Milán

oszman777

Kép

Erre gondolta mia és brigi.botmixer,pohárka,+keverőtál másik éllel,körél.

Kata&Milán

oszman777

Nekem nem hullik a hajam. :D

Kata&Milán

oszman777

tegnap voltam a kikába,és olyan sok csiris dolgot láttam ott.
Fogadjunk ott vásárolsz??? :lol: :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:37-kor.
Vendég

nem ott vásárolok,mert a legközelebbi Kika minimum 120 kilóméter!
De Kikás szatyrom az van! :wink: :lol:

A botmixerhez elfelejtettem a múltkor hozzászólni!mi a Tescóban vettünk 1400 ft körül,de mostmár átgondolnám én is,hogy inkább tálasat kellett volna venni, így drágább az újrafestetés,mert a mixelés miatt,már répa,borsó és krumplimintás a fal :evil: :?
Vendég

csiri! Csak azért gondoltam,mert volt ott virágos szőnyeg ami neked is van meg még valamit láttam,amiről te jutottál eszembe.
Milyen volt a brokkoli? Milán imádja.
Mi most banánt-őszibarit,és babapistit ettünk.
Nagyon izlett neki.

Az jutott eszembe hogy ugye csajok karácsony elött mindenki leirja mit süt-főz
:!: :!: :!: :?: :?: :?: :?:
Nekem nincs tippem,de majd hátha adtok. Valami ujat szeretnék.
j.kriszta! ugye jo ez a kis robotgép.
De nekem van is ithon közbe rátaláltam,azaz kitaláltam hogy erre jo.
Biztosan fogja vinni a hust is.
Olyat nevettem mikor csiri irta a falat.
Nekem nagyba van ilyen robot gépem.

Kata&Milán

oszman777

Oszman, nekünk is ilyen botmixerünk van csak Braun. A babának húst csak főttet kell összemixelni, nem? Arra meg a hosszú edény jó. Én legalábbis megfőzöm és utána pancsolom össze.

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:47-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:48-kor.
hékás

Sziasztok!

Pár dologra reagálnék (amit nem felejtettem el):

Kriszta:nagyon meg vagyok elégedve a babakocsival,de azért tetszik egy -két modernebb típus is.

Nekem is rettenetesen hullik a hajam!Apa már orvoshoz küldött vele.

Én is mostanában nézegettem az üléseket,lassan le kell cserélni.

Én sajnos nem tudnék sehova elmenni a talira,pedig nagyon jó lenne!

A karácsonyi ajándékon nagyon még nem gondolkodtam,nemhogy a menün!Egy-két dolgot szeretnék Máténak,de azt megveszik a mamák. :lol: (ez nem azt jelenti,hogy mi nem veszünk semmit)

Ma kétszer is voltunk sétálni,olyan jó volt.

Kép
melike

Hékás, nem adok még husit, Boninak de már agyalok rajta, hogy majd mit, hogyan :)
Ja, és nem is mondtam, most, hogy újból elkezdtük a kanalazást, úgy eszik, mintha mindig ezt csinálta volna :) Jókedvűen, ügyesen lenyeli a falatokat, majd elrepül,közben sikongat. Megeszik egy kisebb krumplit, répával. Már várom, hogy reagál a következő ízekre, de élvezettel eszik, úgy örülök neki.
Karácsonyi ajándék, még nem tudom mi lesz, attól is függ, akkor mi fogja érdekelni, annyira változik, fejlődik napról napra.
Tegnap pl., hogy megfordult, azt hiszi ő valami nagyfiú, azóta, ha ébren babakocsizunk, nem hajlandó feküdni a kocsiban, még félig ülve sem, csak ülni, mert ő csak úgy tud nézelődni :D

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a hiányolásokat, nem akarok senkit nevén nevezni, tudja, hogy kikről van sz :P :P Hálás vagyok és tényleg nagyon sokat jelentett :P Mégegyszer nagyon köszönöm :wink:

Különösebb oka nem volt, amiért "eltűntem" inkább csak emésztettem az olvasottakat, és gondolkodtam, hogyan öntsem szavakba a gondolataimat, de az a baj, hogy nagyon sok minden kavarog még a hülye agyamban, így jobbnak látom még nem nyilatkozni, de ha itt vagyok és írok akkor gondolom elég egyértelmű hogy hova húz a szívem :wink:

Rólunk röviden: Kristóf a nap 24 órájából kb 16 órát nyűglődik hol nagyokat ordít torka szakadtából, hol pedig fülig ér a szája úgy mosolyog :P Valószínű a foga kínozza........ :roll: Napjában kb. 3x öltöztetem át a felső ruházatát, mert csavarni lehet a nyálat belőle. Ha felébred reggel, az az első dolga, hogy hasra fordul és hangosan kacag, illetve kitartóan magaráz, amíg fel nem kelek, vagy éppen a rövidebb utat válassza és el kezd hangosan ordítani :cry: Már próbálgatja a fenekét nagyon magasra feltornászni, és térdelésbe betámasztani, de sajnos még nem nagyon megy, ezért 2-3 próbálkozás után a fejét belefúrja a párnába és kiabál...... :cry: Kicsit akaratos a lelkem :wink:

Evés: az összes fajta tejpéptől legyen az natur, vagy gyümölcsös hatalmas nagy vörös kiütéseket kap :shock: Még nem jött rá senki, hogy mitől. Én saját felelősségemre kipróbáltam a fele tej, fele víz-ből tejbegrízt készítettem....... vártam a reakciót :wink: A tálból eltűnt a kaja, jólakott a kicccccsávó és nem volt kiütése :wink: (ezt sem a védőnő, sem a doki még nem tudja 8) ) Elkezdtem már adni neki a héten a paradicsom+krumpli+csirke, illetve a zöldborsó+csirke variációt. Megette, jóllakott :P De mindezt csak úgy hajlandó megtenni, hogy közben hangosan énekelem neki a Csitári hegyek alatt....... című népdalt :P :P :P Erre is a héten jöttem rá, ugyanis minden egyes kanalas etetést végigordított..... :cry: :cry: Aztán szintén saját felelősségemre megcsináltam a tápszert neki, (amit csak ha tehetem, csak reggel és este kap már) raktam bele neki 1 kiskanál nesquik kakaóport és úgy benyalta, hogy miután elfogyott a cucc az üvegből csodálkozva nézett rám, hogy hol van a többi. Meghozta hatását, ugyanis a gyerek 3 napja nem kakált. Ma összejött :P Nem akarom elszólni magam, de most egymásután 2x átaludta az éjszakát, miután szegénykémet tömögetem napközben, vagyis mióta a husit beleraktam az étrendjébe, úgyérzem napvégére jól tudom lakatni :P Most biztos kiakadtatok, hogy mennyi mindent kipróbáltam már a gyereken, de úgy voltam vele, hogy nem fogom megvárni, míg felvásároltatják velem a patika összes tápszerét, hogy rájöjjenek mire allergiás a gyerek :cry: Eddig szerencsém volt :wink: Ha pedig szépen fejlődik, szerintem nagyobb bajt nem csinálok, mintha a 20. fajta tápszerrel próbálkoznék és a gyerek még mindig korgó pocakkal éjszaka 3 óránként kelne enni. Ugyanis 1 héttel ezelőtt még ezt csinálta :cry:

Ma megcsináltam életem első tiramisuját, a hűtőben figyel :wink: Tegnapelőtt pedig megcsináltam életem első riskoh-ját, ami nagyon fini lett.

100 szónak is 1 a vége, vagyok, jövök..... és mégegyszer köszönöm.

Topictali :P :P :P :P :P jó lenne :wink:
bluebox

Stella: válaszoltam :wink:
bluebox

Puszi Márti! Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jó éjt mindenkinek :wink:
bluebox

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 21:53-kor.
pironya

Most reggel, ahogy olvastam Pironya hozzászólását jutott eszembe a kis Botond....Elolvastam!
MINDEN TISZTELETEM A SZÜLŐKÉ!!!!!!
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:48-kor.
hékás

Jó reggelt!

[quote] írta:gyat mi is tervezzük lejjebb rakni. Csak ez pelenkázos,és nagy meloval jár.
Szét kell szedni az egészet. B.szilvi nektek is ilyen van,nem???

Kata
: dehogy kell szétszedni!!! (legalábbis a mienket) Azt a 4 kis pöcköt ami tartja a falapot amin van a matrac, azt ki lehet venni, és lejjebb rakni. Nekünk van helye ..... SZERINTEM A TIETEKNEK IS!!!!!!

Szia Márti!!! VÉGRE!!!!!
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:49-kor.
hékás

Brigi!
Ez a Ti karácsonyotok????
Tetszik! 8)

Karácsonyi menű:anyumtól elhoztam egy nagycsomó karácsonyi recept újságot most bogarászom,mert elötte azért csak kellene egy próbasütés.... :roll:
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:38-kor.
Vendég

Szép!!!!

De nekem ez annyira furcsa, hogy alig van vége a nyárnak, és már a karácsony a téma. Halottak napja után már a boltok is ezzel vannak elfoglalva...... :roll: :roll: :roll: :roll:
Ne értsétek félre, nem az zavar, hogy itt a babaneten ez van, hanem hogy 1 hét múlva szinte mindenhol ez lesz a téma......
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:49-kor.
hékás

Kép

a sonka már megvan! :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

Mi tegnap este beszéltük át a karácsnytémát a párommal,a menű még nincs meg...ajándékok nagyjából körvonalazódnak,márcsak kivitelezni kell azokat!Már azt is megbeszéltük,hogy 24.-én 25.-én 26.-án hova megyünk,és kik jönnek!Nekem is fura,de 2 hónap van hátra és nagy családdal ,3 gyerekkel,ráadásul utazással ez igen kemény szervezést és nem utolsósorban "idegeim próbatételét..."...kívánja

Öszintén?Szeretem a karácsony meghittségét,a kis utcában sétálva a kivilágított ablakokat...De nem szeretem az elanyagiasodott ünnepet!!!! :evil:
Vendég

xxx
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:50-kor.
hékás

[quote="hékás"]S írta:hékászilvi! A sonka húsvét, nem? :wink:

azt nem írtam, hogy mihez!!!!! 8) 8) 8)
bszilvi25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: