A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Rana és Szezso
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tobi, Lola, Estike, Skrisz, drukk, ill. Lolának babaragacs (már visszakaptad őket, ugye?)

Melani,
:shock: nem néztem volna ki a drnőből, hogy ilyen a hozzáállása! Remélem, bejön neked a váltás! nekem is azt mondta egyszer doki, hogy az, hogy mennyit kérünk vissza, meg hogy kérünk-e icsi-t, csak látszatdemokrácia. azóta is azon gondolkodom, hogy mi még? Ha tudnám, hogy van olyan intézet, ahol számít a saját véleményem is, akkor lehet, hogy váltanék, csak félek, hogy mindenhol ilyenek. A legutóbb pl. 3 embrikénk volt, kettő tökéletes, meg egy lassabbacska. És hiába volt minden könyörgésem, nem voltak hajlandók a harmadikat visszaültetni, mert szerintük én így is terhes leszek. Persze nem lettem. A harmadikat meg vitték blasztóig, csak közben elpusztult, pedig lehet, hogy ha visszakapom, akkor pont az megmarad! És tudod, lehet, hogy azért is pánikolok kicsit a stimutól, mert érzem, hogy semmi befolyásom sincs bizonyos igen komoly döntésekre. A legutóbb, amint leállítottuk a stimut, olyan nyugodt lettem, hogy majdnem felszálltam a felhőkre. De szerinted van olyan hely, ahol nincs ennyire kiszolgáltatva az ember?

Kép
kisbuta

kisbuta,
nekem Dévainál pont az volt a bajom, hogy mindenben rám(ránk) bízta a döntést. mondván, h ő nem dönthet helyettünk. mondjuk abban, h mennyit ültet vissza elég határozott. a 4.nél én 4et visszakaptam. de az elején tényleg csak max kettőt rak vissza, nehogy mindegyik megkapaszkodjon.
szóval ő ilyen szempontból jobb, mint a gyökér doktorok, akik azt mondják, h ez van és kész, de engem már picit zavart, hogy ha nem olvasgatom a babanetet, akkor honnan a fenéből legyen önálló gondolatom, hogy nekem mi a jó.
hajnóca

hajnóca! második stimus napom és a BMC-be járok

Kisbuta! A konzikon (pláne ha magán) van mód véleményt alkotni és megbeszélni, de azért mindíg éreztetik, hogy Ők az orvosok. Tulajdonképp ez így számomra rendben. Mondom ezt függetlenül attól, hogy az intézeten belül nem a számomra legszimpatikusabb orvoshoz járok. De bízom :) :roll:

Kép
estike66

Lányok,
Ez nehéz kérdés. Szerintem épp attól is függ mit gondolunk, hogy milyen lelkiállapotban vagyunk.
De vannak olyan tények, esetek, pillanatok, amikor az ember egyértelműen el tudja dönteni, hogy számora az az orvos, az az intézet megfelelő-e vagy váltani kíván.

Én meg vagyok elégedve a Kaálival, függetlenül attól, hogy 3 lombikom nem sikerült. Sajnos mikor visszateszik a picurokat utána már nem rajtuk múlik a dolog. Számomra egyébként nagyon fontos volt az az intézet kiválasztásánál, hogy ne kelljen órákig várni, hanem a megadott időpontban fogadjanak és ne túlják el azért a punkciót, ET-t, mert hétvégén zárva tartanak.
Vendég

Estike,
nyilván bennem maradt egyfajta bizalmatlanság, miután a harmadikat nem tudtuk megmenteni. Persze ha beültetik, akkor se biztos, hogy megmarad, de mégis, természetesebb, ha egy magzat az anyja méhében hal el, mintha úgy, hogy nem is "látta" az anyját. Vérzik a szívem szegényért, pedig lehet, hogy tényleg nem is maradt volna meg. Persze tudom, hogy sajnos ezek a veszteségek elkerülhetetlenek, ha pl. háromnál több embrió van, akkor sem kértem volna vissza mindet, és a többinek akkor is nehéz, de én a maximumot akarom megtenni a kicsinyeimért. Ha pl. eleve hárman vannak, és hármat vissza lehet rakni, egyet meg nem szívesen fagyasztanak, akkor igenis rakják vissza mind a hármat, és ne azt mondják, hogy ez csak látszatdemokrácia.
Nagyon magánba viszont nem akarok menni, egyszerűen azért, mert annyira nem állok jól anyagilag, hogy még zsebbe is fizessek rendszeresen. Se nem én nyertem a lottón, se egy bank nem szakadt a nyakamba az utcán, szóval ez is megterhelő, de mondjuk kigazdálkodjuk, ennél többet azonban nem tudunk kihozni a jövedelmünkből.

Kép
kisbuta

Sziasztok.

hajnóca:te jártál a Dévaiba???? Mesélj!!!! Az én nődokim azt ajánlotta.Azt mondta hogy van akinek a Kaális kezelés jön be van akinek meg a Dévais.Állítólag más a táptalaj is amibe az embriók osztódhatnak.Én már egyszer voltam a Dévaiba névjegykártyáért.Szimpi volt az aszisztens aki mondta hogy a doktorúr szigorúan vesz mindent,mindent be kell tartani amit ő mond.Ez meg lesz,szeretem ha felvilágosítanak mindenről.Itt mindig kétségek gyötörtek.

kisbuta:nem tudok okosat írni neked.Azért mert mi így döntöttünk nem mondhatom meg neked hogy mit csinálj.Ezt neked kell érezni.Meg ugye más a problémánk is.Én úgy tudom hogy itt 3beültire kaphatsz vissza 3 embrikét.

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!!!!! És estike lehet hogy egy kicsit ritkábban jövök.De úgyis itt leszek és olvaslak titeket.Hétfőn megyek dolgozni de még nem hívtam a főnököt.Az is lehet hogy elküld majd,majd látjuk.

Kép
Kép
melánia

Ditke, köszi!

Tobi, Szezsó, Rana, Puszedli, Estike, Krisz, +++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kisbuta, elgondolkodtató, amit írsz. Minket a BMC-ben nem megkérdeztek, hanem ajánlottak. Mi persze teljes mértékben bíztunk a biológus tudásában és tapasztalatában, ezért elfogadtuk a javaslatát. Persze azt nem tudom, mi lett volna, ha mást kérünk.

Bella, igen, nagyon sok szempont van, de szerintem ez nem is intézmény függő, sokkal inkább orvos függő. Én sem azért váltottam, mert az intézménnyel nem voltam elégedett, hiszen mint intézmény, pont azokat az előnyöket tudja, amit említettél.
Viszont ha elveszik a bizalom az orvosoddal kapcsolatban, és az orvos-váltás kellemetlen és macerás házon belül, akkor nem marad más, mint máshova menni. Én a fél napos várakozások ellenére sem bántam meg. És nem a siker miatt, hanem a hozzáállás miatt.
Nehéz kérdés, szerintem mindenkinek belülről kell jönnie az elhatározásnak.

Kép
petne

melánia, igen oda.
én nála kezdtem, 5 lombikot csináltunk meg. nagyon szigorú ember, én az elején folyton sírva jöttem ki tőle. Nyersen adja elő a dolgokat, de legalább nem hiteget semmivel. Mindig a legrosszabb szituációt mondja alapból, azon ne lepődj meg.
Nekem az is fura, hogy tényleg mindenben a Te szavaidra hagyatkozik és nem tájékoztat rendesen a lehetőségeidről.
Meg az is fura, hogy csak ő veheti fel a telefont, az asszisztensek nem mondhatnak semmit. Ő ad időpontot is.
Nem tudom mire vagy kíváncsi, regényt tudnék írni :lol:
hajnóca

hajnóca:bocs de elvesztettem a fonalat.Most a Dévaiba van hogy ő veszi fel a telefont??????

Kép
Kép
melánia

hajnóca:5 lombikot???? Az igen.De akkor miért csináltál nála végig ennyit ha nem voltál vele megelégedve?????

Kép
Kép
melánia

hajnóca:de én úgy tudom hogy nagyon alaposan kivizsgáltat? Ez igaz????

Kép
Kép
melánia

Sziasztok! Köszönöm szépen a tüszőrepi drukkokat, megérkeztek: 4-ből 3 megrepedt! :) Most spermaúsztató- és ügyesítő drukkokat kérek SOS, hogy lehessen esélyt adni a picurkáknak!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana,
Na látod, most már minden rendben lesz!
Vendég

Még azért a fiúkáknak drukkolni kell, hogy elegen legyenek!!!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

rana:akkor most mi van? Ma lesz az inszem?????

Kép
Kép
melánia

Spermaúsztató és ügyesítő drukkok++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

nyulaszkám:kéne egy új vonalzó.Valami pihenős nyaralós.Semmiféle uh-os.

Kép
Kép
melánia

Rana! SOS drukkjaim a csávóknak! :lol: :lol: :lol:

[b]Te pedig ügyi voltál kis paramami!
:lol: :lol: :lol: [/b]

Kép
estike66

Rana!
A hadseregnek hadtápdrukk, hogy erőre kapjanak!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
kisbuta

rana, hajrááááááááá a "halacskáknak" és drukkolok a randihoz 8)

melánia,
mindig ő veszi fel a telefont! ha éppen műt, vagy vizsgál, akkor később kell telefonozni v megvárod még befejezi a vizsgálatot.
ez így nem igaz, hogy nem voltam vele megelégedve, én végig úgy bíztam benne mint egy félistenben.
alaposnak alapos, csak jó, ha előre felkészülsz a dolgokra és többet tudsz mindenről, mint egyébként. lényeg, h ne ijedj meg a kirohanásaitól. jajj basszus nem akarlak beparáztatni. bízhatsz benne télleg!!!
hajnóca

Sziasztok!

Rana!
Drukkok a srácoknak! Remélem, jól felrázzák őket :D

Melani!
Jó ötletnek tartom, hogy váltassz! nekem sem lenne bizadalmam... Mikor mégy konzira?

Kisbuta!
nagyon furi, hogy nem adták oda a 3. babódat. Amikor voltam valamikor beültin, volt egy lány akinek összesen 4 termékenyült meg. Minálunk a doki csak max. 3mat ültet be. Ennek a lánynak azt mondta, hogy miután 1et nem fagyasztanak le, hogy nem vesszen kárba, berakják mind a négyet. Nem volt kérdéses... viszont blasztóból csak 2-t raknak be, ellentétben Bellánál 3 blasztót is engednek :roll:
dezsina

Hajnóca!
Ti mikor fogtok újra nekikezdeni? Költözés után?
dezsina

Rana!
De jóó!!! Ügyi vagy! :lol: Drukkkkkk!+++++++++++

Szezso!
Neked is nagyon szorítok! :lol: ++++++++++++++++ Már túl vagy rajta! :lol:

Melánia!
Jól döntöttél. Szerintem nagyon fontos, hogy megbízz az orvosodban! :lol: Az meg hogy kinek mi a fontos mindenki maga dönti el. Nekünk a távolság is számított, tapolca 20 km, Pest 200. Kétnaponta uh-ra menni Pestre kissé költséges lenne. :roll: És nekem a fizetős inszem sem tetszett, itt ingyen van. Nem mintha lett volna inszemem. :roll: :lol:
Én mindenben a dokira hallgatok, hiszen ő ért hozzá igazán, ő tudja mi a legjobb nekem, ő ismer belülről endóstól, mindenestül. És ő is babát akar nekem. :lol:

KépKép
zsófikukac

Hajnóca!
Szerintem az nagyon jó, hogy a doki veszi fel a telefont. Nálunk elérhetetlen, az aszisztenssel meg sosem jutok dűlőre. :roll: :lol:

KépKép
zsófikukac

Meli, akkor lesz ma inszem, ha elég kiskatona lesz. (Tegnap kevés volt) Mondjuk ilyet se hallottam még soha sehol, hogy valakinek a "kipreparált" mintában kevés volt a spermium (úgy, hogy a leadott mintában több mint elég volt).... Az inszemnél én úgy tudtam, a leadott mintában kell minimum 16 milliónak lenni, semmi további kikötésről nem tudtam.... Lehet, hogy ilyen csak a Kaáliban van, a statisztikák miatt???? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Úgyhogy most van szükségem arra nagyon, amit Nyulasz tegnap küldött nekem:

Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
mikor dől el, hogy lesz-e vagy sem?
dezsina

hajnóca:jól van azt hittem hogy nem bíztál a dokiba.És most hova jársz vagy fogsz járni????
Én most nem örülök hogy a doki veszi fel a telcsit mert megakartam kérezni az aszisztens hogy kb mikorra adnak időpontot első konzira.Még nem akarok bejelentkezni.Pénzt kell gyűjteni mert nekünk is messze van.Bár élnek ott a páromnak rokonai de nem akarunk a terhükre lenni.

dezsi:még várok ,szerintem jövőre.
Zsófi:hát igen nekünk is messze lesz.

Kép
Kép
melánia

ja és arra azért készülj fel, h órákat kell várni :?
stimus reggeleken ott tobzódtunk negyed 7kor már a bejárat előtt, hogy időben végezzünk. a napközbeni időpontok meg teljesen kiszámíthatatlanok.

sziasz Dezsike :lol:
most nagyon gondolkodunk a gynevacon. aztán meg kellene csináltatni a lapart, mert ugye elvileg semmi probléma, az embrióim mindig 10est kaptak mégsem maradtak velem. szóval vmi gáz lehet, ami "kívülről" nem látszik.

képzeljétek milyen kafa napom van. á, nem tudom rendesen elmesélni, mer akkor kitalálható lenne, h mi a munkám (szerintem olvassák a melóhelyemen is egysmások a babanetet), de a lényeg, h vigyorgó, elismerő bókokat kaptam 3 vadidegen (klassz) pasitól.
ja és két külön helyről 8) 8) 8)
hajnóca

Dezsi, megjött a piros?
hajnóca

zsófi, végülis igen. csak akkor nem az igazi, mikor ott ülsz vele szemben és folyamatosan csöng a telefonja, Te meg nem tudsz kérdezni :?
hajnóca

Hajnóca!
meg :( csinálok is most egy másik vonalzót is.
dezsina

Dezsi! Oda kell menni délben, és akkor megmondják, mi a helyzet, lesz-e inszem vagy nem. Tegnap is ez volt. :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

hajnóca:azt olvastam hogy még az embrikék genetikai vizsgálatát is megcsinálják ha kell.
Nekem mindegy hogy mennyit kell várni majd mert úgysem fogok akkor melózni.Felköltözünk majd szerintem.

Kép
Kép
melánia

Dezsi :cry:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Meli, tényleg egy év múlva mész a kövi UH-ra? :shock:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
Akkor most a spermáknak drukkolok!!!! :lol:

Hajnóca!
Neked nem volt még laparod? Én anélkül neki se kezdenék a lombiknak. És ha már ott leszel egyszer, akkor hiszterót is kérj! :lol:

Dezsi! :cry:
Piri kapja be! Kép

KépKép
zsófikukac

dezsi:de öröm az ürömben hogy akkor a barnázás javulótendenciát mutat.

Rana:akkor nagyon drukkolunk!!!!!

Kép
Kép
melánia

melánia,
nyugodtan felhívhatod hogy csak érdeklődsz. de inkább csak délután, mert akkor több ideje van. ja és ne csütörtökön, mert akkor ő nincs bent. viszont akkor lehet a biológus csajszival (tökfejjócsaj, ő is szokott asszisztenskedni, mikor már este nincs bent más csak a doki) tudsz beszélni :wink:
általában kb 3-5 hétre szokott időpontot adni egyébként, de van hogy megüresedik egy hely van épp felszabadul egy kis ideje és akkor elég hamar bejutsz.
hajnóca

Rana:nincs itt nyuszi hogy csináljon nekem egy új vonalzót.Ő itt a vonalzógyártó kisiparos.

Kép
Kép
melánia

hajnóca:és mi van ha csütörtökre esik a punkció???? Vagy a beülti???? Azt is olvastam hogy punkció után beírja a tenyeredbe a sejtek számát.?
És tényleg bemehet a párod hozzád punkció után és beültikor????

Kép
Kép
melánia

Dezsi,
Kép

Zsófi, hát nem... és ezt is csak az új dokim javasolta. ebben jó tudatlan vagyok mi a lapar és mi a hiszteró? csak úgy nagyjából :oops:
hajnóca

melánia,
általában úgy adagolja a szurikat, úgy stimulál, hogy csüt v hétvégére ne essen. persze ha mégis úgy jön ki, akkor akár vasárnap is megcsinálja állítólag.
az cuki, mármint a tenyérbe írás, mert egy szivecske mellé írja a számot :) és beültetéskor annyi puszit ad, ahány babát szeretnél, hogy megtapadjon.
hajnóca

a puszit persze az arcodra adja :oops: :oops: :oops:
hajnóca

hajnóca:hogy mik vannak.Nekem meg azért javasolta a lapart a nődokim mert a Dévaiba úgyis kérik.
Lapar:elaltatnak és 2-3 kis lukon benéznek.Nekem 2 vágásom lett mert nem volt cisztám.A 3. vágáson szívják le a cisztákat.
Histeróm is volt közben:az az amikor" festékanyaggal" megfestik a petevezetődet hogy átjárható vagy-e.

Kép
Kép
melánia

Na már nagyon mennem kéne mert még ma nem is reggeliztem.De eltudnék veletek egésznap beszélgetni.

Kép
Kép
melánia

és akkor mi a különbség a hsg és a hiszteró között.
remélem ezzel nem kerülök lapptettőőőőőre :)
hajnóca

hajnóca:na ez egy jó kérdés.Nekem pedig volt mindhárom.Szerintem semmi,de lehet hogy most nagy butaságot írtam.Mindkettőnél"festenek".

Kép
Kép
melánia

hajnóca:arra még nagyon kiváncsi vagyok hogy most melyik intézetbe mész vagy jársz???

Kép
Kép
melánia

róbert károlyba mentem át.
de egy ismerősöm ajánlotta még a SOTE-t, ott is kifejezetten Murber dokit. ezzel még várom ditkét, hátha tud róla vmit.
hajnóca

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: