A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Hali!

Steffi, annyira csodásak vagytok!!!Legyen olyan könnyű, szép éelet, mint a szülésed!Legalább.

Eni, sztem ha szép csnedben leülsz, akkor is tisztán hallod Jankát és Ő is Téged.....vagytok Ti már olyan viszonyban! De ahogy a szíved diktálja. Csak ne izgulj, de igyál sokat! :wink:

Nálunk továbbra sincs a toppon a tejci mennyiség, de cumiból meg nem hajlandó elfogadni, így marad az ordítás. (vhol nem is bánom, hogy nem fogadja el, hiszen ez okozott cumizavart is, de hát úgy sajnálom, amikor már mindent megnyammog maga körül és mégsem csúszik le a tejecske.) Gondolom azért ha olyan nagyon éhes lenne, mindenből megenné, nem?
Két napja már este elalszik 8-9 között, de hajnali 4-5 között reklamálja a lámpát és jó reggeltet kiált. Remek, már alig várom a holnapot, kiszedik a varratokat és újra lehet pancsizni. remélem akkor visszaáll az eredeti, fürcsi, másfél óra kajaba és alvás éjjel úgy nagyjából dolog, mert igen viccesek az éjjelek. Ugyanis hajnali fél1-1 között ébred először, de onnantól óránként ficog, cicit kér.

Benn a kórházban bezzeg, 2x3 óra és még egy 2 óra volt az éjjeli rutin, ha nem ébresztették, már kezdtem tapsikolni örömömben.

Veronikusz, mi is azonnal adtunk neki cumit, mert egyszerűen másképp nem ment. Latex és NUK, annak tök jó alakja van, állítólag kevésbbé okozhat zavart. Nálunk nem is okozott, csak az etető.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok!
Judy hol van? Judy!!! Hallóóó!

Kép
Kép
kriszta36

Aprooka!
Hátha a sok cicizéstől több lesz a tejci és akkor kicsit nyugisabb lesz a fiatalember. Kitartás (mondom én... :oops: - de rájöttem, hogy ez a legfontosabb az egészben, így utólag :cry: )!

Kép
Kép
kriszta36

Veronikusz,
Kati néni Humana (HA) 1-est írt fel, és meglepő mondon azt mondta, azt adhatom bármennyit/bármikor. Azt hittem ellene lesz mindenféle tápszernek, de ez most megnyugtatott.

Tünde,
azt hiszem, még nem reagáltam, köszönöm a Holle tippet!! Már kerestem itt az egyik bioboltban, de nem tudtam a nevét, és valszeg nem is volt. De így már meg fogom találni!

kakiproblémára:
virgin bábakoktél? :lol: :lol:

Heni,
terhespatológia...óóóó..hát az biztos nem a legvidítóbb, de szerintem sokat tudnának tenni a szülésznők ott is. Anyukám benn volt velem kb 1,5 hónapot és azt mondja a legrosszabb az volt, ahogy a kismamák egymást húzták fel idegileg, ahogy paráztak, hogy minden rendben lesz-e...
Hogy álltok hármaska ügyben? A napokban visszaolvastam és láttam, hogy májusban még azt mondtad, hogy megijedtél hogy 'idő előtt' jön hármaska! :lol: Szóval?

Judy tényleg nagyon eltűnt... :(

Nekem meg szófosásom, van.. bocsesz, biztos front van..
Vendég

Bori: szerintem HA AKARNÁM sem jönne most össze Hármaska. Ahogy most a hormonjaim szórakoznak velem.... Valszeg szerdán megyek Vidadokihoz , hogy megbeszéljük hogy is kéne rendberakni őket..... De különben sem lelkileg , sem fizikailag nem állok készen rá. Úgyhogy most napolva van a téma. Férjem szeretne MAJD, én hol igen, hol nem. Ugyanakkor nem tudom azt sem elfogadni, hogy soha többet nem élhetem át ezt az egészet. Szóval a jövő titka. Ha lesz 3-4 éven belül lesz utána már nem akarok szülni. És így is nagy lesz a korkülönbség, de nem bánom. Sőt!

Veronik: Beni is már cumizott a kórházban :lol: ( és a mai napig imádja," ötye" és vauavu ( a lucskos kutya, hiába mosom, csak rosszabb lesz ) állandó tartozékunk. Nélkülük sehova nem tudunk menni és aludni meg pláne nem.

Heni

Kép

Kép
cancan

Bori
Bio-Oázis kft. is forgalmaz pelyheket (Pille pehely). Jóval olcsóbb, mint a Holle.Olyan 250 ft körül van egy 100g-os zacsi. Elég sokáig kitart. Igaz, nem bio...Én nagyon szeretem és Iván is imádta :wink: Gyümibe, főzibe, de tápiba keverve is nagyon fini.
Sütőtök is hajt! A legtöbb kölök imádja :wink: Tejcsivel és őszibarackkal is nagyon fini!
Én, mint eü sulis, voltam terhespatológián és hát nehéz. Nem mindenki a toxémia és magas cukor miatt kerül oda és elég kemény, amikor komoly baj van.
Volt egy nő, 35 éves. Akármit csináltak, nem jött össze a baba...addig. Kiderült méhnyakrákja van és babát várt. Nem tarthatta meg :( Bennt voltunk az abortuszon (12 hetes volt a baba). Szörnyű volt :cry: Nem ez volt az egyetlen rossz emlék az egy hónap alatt. Persze túlsúlyban volt a jó, de ezek erősebben bevésődtek. Szóval ide is kell kemény lelkierő....

Aprooka
Tényleg igaza van Krisztának! A kitartás a legfontosabb! Ügyik vagytok, meglátod, minden helyrerázódik :wink:

Eni
Sok sikert az analízishez :wink: Majd írjad mi volt! Kíváncsi vagyok én is. Anyósod piálós beszólása :shock: Azt azért megértem, hogy kiakadt. Akármilyen messze is van tőletek, akkor is a fia gyerekéről van szó! Persze értem azt is, hogy ez mégiscsak legfőképpen a ti problémátok, de akárhogyis, egy család vagytok, távolságtól függetlenül. De őszintén...azon is kiakadtál volna, ha csak legyint...nem igaz? Szóval ne legyél olyan szigorú.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Heni,
remélem, mielőbb rendbeszedik magukat a hormonjaid!
Aztán meg mondd el, ha van időd, hogy mi volt szerdán.
Én is nagy(obb) korkülönbséget tervezek, de azért bizonytalan is vagyok..vagy mi?...

Jóéjt!
Vendég

Veronikusz, azt te csak úgy gondolod, hogy majd szabályozod, hogy mijét szopja Zsófi. Ha a cumit akarja, akkor nem fogja az ujját, ha az ujját akarja, akkor nem fogja a cumit. :) Vagy neked a nagyokkal is ilyen egyszerűen ment? Az én ismerőseim mind arra panaszkodtak, hogy nem azt szopta, amit ők akartak... Mondjuk miért is mi mondjuk meg nekik, hogy mi a jó? :)

Reni
, ezt a pelyhet nem ismertem. Hol szoktad beszerezni? Én is szeretem a zabkását, ahhoz is jól jönne. :)

mtunde

Tünde
Én is bioboltban veszem, de sok helyen nem is hallottak róla :( De érdemes megkérdezni. Ha sokat bejársz egy helyre megszerzik általában amiz kérsz :wink: Zabkásához nem pille pelyhet veszek (egyrészt mert nincs meg jobban bírom a darabosat, mint a pépet), hanem lágy zabpelyhet vagy tört zabpelyhet, ami ugyanaz csak változó, hogy minek nevezik a csomagoláson :wink: Tálba bele, felöntöm 2xes lobogó vízzel (tejjel), lefedem és 5perc után bekanalazom :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Steffi: Csak miattad ugrottam be.
Nagyon gratulálok nektek,nagyon szép hercegnőd van.
Sok Boldogságot nektek.

Borsa: merre vagy? Nagyon Boldog Névnapot kívánok neked, így előre, mert holnap nem lesz gépünk és nem tudok jönni a netre. :oops:

Jó éjszakát.
V

valentina

Szép Estét,

Egyedül vagyok a héten Tündével, így volt időm visszaolvasni, mert férj külföldön és csak szombaton jön haza.

Steffi nagyon sok Boldogságot és jó Egészséget kívánok egész családodnak, főleg csodaszép lánykádnak!!!!!!

Veronikusz: Tünde cumizott pár hetes korától és nem okozott zavart nála. Volt egy idő, amikor cserélni akart az ujjára, no akkor én mindig ujj ki és cumi be, majd egy hét és már csak a cumi kellett. Én sem akartam, hogy ujjszopós legyen.

Tünde: ha nagyon sok időd lesz, tudsz egy friss táblázatot feltenni?

Eni: örülök, hogy pozitív vagy, hogy minden rendben van Veletek mert úgy van és lesz is. Jó, hogy jó emberek vesznek körül, a többit meg zárd ki egy külső körre.

Csatolok egy áramos hajú Tündét és jó éjt kívánok.
Üdv: Dori
Kép

KépKép

KépKép
snowwhite

Borsa és Cukiipofa Orsikája!
Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Orsik!!!
Boldog névnapot!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

BOLDOG ORSIKA NAPOT!!!

Bori, hagyjad má'! Én ilyesmin nem sértődök meg, akkor miért ide jönnék? :wink: Én is kíváncsi vagyok. Kicsit túlzó lennék, ha azt mondanám, hogy szkeptikus is kissé... Nem megyek bele, soha nem mondtam ki egyértelműen, de segített már rajtam hipnózis, vagy valami, de akkoriban volt sok probléma.

Reni, nem vagyok szigorú anyóssal. Nagyon is enyhe. Alapvetően nincs gyűlölködés, a felszínen szeretet. Csakhát, az ilyen beszólásai, hogy "azért nem baj, hogy kislány lesz" :shock: Nagyon hosszú a sztori, összetett, és nem is ide való. Röviden annyi, hogy persze, akadjon ki, tomboljon, sopánkodjon, sajnálkozzon, KÉRDEZZEN rá, hogy hol az én felelősségem az egészben. Csak könyörgöm, ne előttem. Ha én, aki a kicsilány anyukája vagyok, az én méhemnek kéne vigyáznia rá, mégis azzal szembesülök, hogy nincs olyan biztonságban, mint reméltem. Akkor ne ő döngesse alattam a talajt 300 km-ről. A 300 km-t arra értem, hogy persze, természetesen érzelmileg megviselheti, de bármilyen konkrét teher (kórház, műtét, akármi) fizikailag nem őt fogja felőrölni. De lehet, hogy igazságtalan vagyok.

Nem nagyon mentem még ebbe bele, de én is koraszülött vagyok, és EMLÉKSZEM sok mindenre. A szüleim remegtek értem, azt mondták nekik, hogy "örüljenek, ha szellemileg ép marad, de fizikailag biztos nem". Küzdöttek, én meg láttam ezt, és én is. Aztán 15 évesen először agydaganat, majd leukémia gyanújával voltam kórházban fél évet. Suliba sem jártam. Na, lényeg, hogy tudom, mit jelent nem feladni, tudom, mit jelent az, ha körülöttem nem sajnálkoznak. A szüleim akkor is ordítani tudtak volna a fájdalomtól, de előttem SOHA nem tették. Hát ezért vagyok marhapipa az anyósomra. Ehhez nincs joga. Nincs joga elgyengülni. Arról már nem is beszélve, hogy a férjem le se volt... kb 25 éves koráig. De sorolhatnám...

Mégsem lett rövid.

Tény, hogy amúgy Janka a legfontosabb. Nekem. Most.
vbea

sziasztok

Steffi, gratulálok!!! Myrtill gyönyörű!!! Nagyon jó egészséget az egész családnak!! :D

Orsiknak nagyon boldog névnapot!
És minden szüli-és névnaposnak nagyon sok boldogboldogot így utólag!
:oops:

Tényleg eltűntem kicsit :oops: Azért 2-3-4 naponta beugrottam olvasni, de mióta Pécsről hazajöttünk kicsit a fejemre nőttek a dolgaim... (háztartás, gyerkőc, kertrendezés + kicsit dolgoztam is) :oops: + készülünk Brüsszelbe, és életemben először próbálok "utipatikát" összeállítani, + a törpe csomagját, hogy semmi ne maradjon itthon...
Amúgy nem sok minden történt velünk, kezd valami napirendfélénk kialakulni. Anna ált naponta 3x hajlandó szopizni, többi tápszer (fejni már nem tudok, ezzel a hárommal nagyjából kiüríti), meg elkezdtünk almát, ill. tegnap alma-krumplit enni, több-kevesebb sikerrel :? Amit én turmixoltam azzal sikeresen szemen köpött, bezzeg a Hipp-es almapürét nyomta befelé... :D

Annyi mindenre szerettem volna reagálni, de így utólag már hülyén nézne ki...

A fotókat olyan jó volt látni! Az összes gyerkőc csodaszép! :D :D

Aprooka, örülök, hogy túl vagytok rajta!! Nagyon jó volt a megérzésed. Gondoltam rátok sokat (bár ez így utólag megintcsak hülyén hangzik :oops: ) Hidd el, a tejci is vissza fog jönni!

Veronikusz: Anna kb 3 naposan megtalálta az ujját, akkor én is adtam neki cumit, azóta felváltva szopja az ujját (vagy az egész öklét) és a cumit. Cumizavart nálunk is az etetőcumi okozott, mikor abból kapott tejpótlást...

Szaladok is, mert rohan a lakás, megpróbálom utolérni... Azért próbálok majd gyakrabban jönni, főleg ha hazaértünk Brüsszelből...

Azért én is dobok egy kanalas fotót, ha nem bánjátok :oops:
Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy, Brüsszel? Apának lesz dolga arrafelé vagy kirándultok? Szupiiiiiiiiii. Útipatikához annyit, hogy tökéletesre nem tudja az ember lánya. :D A lényeg a láz-és fájdalomcsillapító, aztán, ha van valami szokásos, némi hányáscsillapító netán... A többi a plusz. HIPP alma rulez, Benedek is imádta, csak azt. :lol: Egy időben én is azt hittem, hogy nem fog ez a büdösBenci soha mást enni, csak hippet, majd láss csodát. Amikor kórházban voltunk, ráugrott a májkrémes kenyérre. Azóta eszik. Szóval elmarad majd a hipp is, de még nagyon ráértek. :wink:
vbea

Na, csak itt ragadtam mert bár elaludt a büdöskölke, résen van és nem tudom letenni :D

Apának van meghívása valami megnyitóra (nem is tudom pontosan mire :oops: ), aztán mivel laknak kint ismerősök, és náluk tudunk aludni + a cég ad páromnak egy nagyobb autót is az útra (a mi kis Suzuki Altonkba valószínűleg nem férnénk be :oops: ), így elkísérjük. A program napján ismerőssel körbejárom a várost (apa már járt ott, ezért nem közös városnézés), aztán ha Anna is bírja, akkor esetleg Amszterdam vagy Luxemburg hazafelé jövet... Csak pár napot leszünk, kedd este indulunk és hétvégén jövünk haza. De azért nagyon jó lesz kimozdulni :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Judyhúú de jól hangzik ez a kis program, biztos jót tesz majd a kikapcsolódás!!! :lol: :lol:

Eniteljesen igazad van . Nálunk is mindenki jobban szenvedett nálam tavaly amikor meghalt Fruzsim :( Mindenki előadta hogy mekkora veszteség(persze ki volt az első helyen? :evil: )
én is ugyan így éreztem akkor! nekik nincs joguk keseregni, sajnálkozni, Hiszen ÉN vesztettem el, én éltem át, én voltam ott, nem ŐK! Nekem kellett feldolgozni, és együttélni ezzel életem hátralévő részében. Elfelejteni sosem fogom. Szóval én teljesen egyetértek veled, mert tudom miről beszélsz.....De a lényeg,hogy te légy erős, és higgyj magatokban!mindenki más levan ........csak ti számítotok!

Kép
gablaty

Borsa és KAti Orsikája! Isten éltessen benneteket sokáig!![color=red][/color]

Kép

Kép
gablaty

Aprooka!
Hajrá tejcsi! Nekem is elment kicsit a tejem az ujj-mizéria/nem szoptathatok dologtól, de nagyon gyakran mellre raktam és visszajött. Drukkolok, hogy mielőbb visszazökkenjetek a régi napirendbe!

Játszó-cumi:
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. Nekem eddig sikerült a cumival kivédenem az ujjszopást. De lehet csak mázlim volt. Tünde :wink: Mi is NUK-ot használtunk, de szilikont. Nekem az volt szimpi.

Ja! Tünde!
Tavaly ugye panaszkodtam, hogy Szofi nem akar hálózsákban aludni. Minden alvásnál meg kellett várnom, hogy elaludjon és sutyiban ráadtam a zsákot. :lol: ma már ő maga húzza fel a zipzárt a hálózsákon. :wink: szóval lehet ez is szerencse, de azért TALÁN lehet őket terelgetni! :D

Bori!
Örülök, hogy Kati néni megnyugtatott! :D

Heni!
Szofinak cumi és rongyi (apja Adidas-os fehér pólója :lol: ), Katának meg a tigrise A TARTOZÉK! :lol: :lol:
NEKED TOVÁBBRA IS JOBBULÁST!!!!!

Borsa és Cukiipofa Orsikája!
Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek!

Judy!
De jó hogy jöttél! Brüsszel???? Én is! Én is! :D:D de irigy vagyok. Mi majd Xmas-ra megyünk Bern-be. :D én már legszívesebben pakolnék :lol: Nagyon kellemes utat és jó időt!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni!
Mindent úgy tégy ahogy a Te/ti lelketeknek a lehető legjobb...senik mással ne foglaklkozz egfy percig sem......HA lehet azt mondani még nagyobbat nőttél a szememben...hiehetlen erő van Benned ....le a kalappal...csodállak és megértelek 1000%-ig.......

Rólunk!
Berke éjjal hányt a sok lenyelt takonytól...nagyon megijedtem ,mert nagyon köhögött fulladozott szegénykém...kivettem a kiságyból és már hányt is...nagyon kutyául volt...annyira édes volt ahogy jobban lett, porszívózás és kalcium iszi után mondta, hogy "visszateszed a Berkét az ágyába???"..most már jobban van úgy tűnik...... :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Gabi, Dorka köszi nektek! Komolyan, nem akarok én nőni senki szemében, amúgyis inkább befelé forduló alkat vagyok, nem exhibicionista, mindenesetre jólesik nagyon...

Berkehányik?! Óóóóóh. Bene egyszer, a calicitól, amit Bethesdából hoztunk. Az olyan rossz volt, engem jobban megviselt. De tök jó, hogy jobban van. Az sokat számít. Te jól vagy, Dorka? :wink:
vbea

Sziasztok!

Eni megértelek....

Judy, jó hogy jöttél. Nagyon jól fogjátok érezni magatokat. Sokminden tényleg nem kell a házipatikába, mert ha extra kéne, azt úgyis orvos mondja meg. De ilyenre nem lesz szükség. :)

Ma barátnőmmel alkottunk volna, de lemondta, nem érezte magát jól, így délutánra nyertem extra munkaórákat. Holnap meg muszáj leszek ebédet főzni. Utálok főzni, mondtam már??? De néha muszáj. Rendelnék én... csak apja bezsarolt érzelmileg, hogy "ki fogja megtanítani a lányunkat főzni???" Mondtam, hogy majd AKI AKARJA!. :) DE azért asszem heti 2 nap rendelni fogok, többire megoldom máshogyan. Mégiscsak dolgozó nő is lettem. :)

Veronikusz
, te ezt nagyon jól csinálod akkor. Úgy látszik, a módszeres, csendes erőszak meghozza a gyümölcsét. Én ehhez nem vagyok kitartó? :)

mtunde

Dorka!
:cry: :cry: :cry: jaj szegényke! :cry: jobbulást! Ez a "visszarokod Berkét ..." nagyon édi! :lol: :lol:
nálunk meg egy hétig itthon volt Szofi, tegnap ment először bölcsibe és persze megfázatták szegényt. :cry: folyik neki is az orra. Köhögni köhög mind a két "nagy" + én is. :cry: Én adtam Szofinak éjjelre Fenistil cseppet és nem kelt fel éjjel. :) Kata viszont ... rosszat álmodhatott, úgyhogy éjjel ott feküdtem mellette a földön. Ha fogtam a kezét akkor is fel, felsírt. :oops: Alig aludtam éjjel. Kis Szaros is csak "játszócumival" (a cicimmel :D ) a szájában volt nyugton. Nem evett, de kellett neki. Reggelre sikerült neki "megszülni" a pénteken ivott tápszeres kakit. :oops: Gondolom ezen dolgozott éjjel. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
jut eszembe erőszak: :oops: :oops: :oops: Szofi újabban nem hajlandó se öltözni, se levetkőzni, se pelust cserélni :oops: :oops: :oops: Teljesen kivagyok!!! :cry: Bár bölcsibe akar menni, de mégse akar sokszor felöltözni. Ha meg nincs is bölcsi, (és ezt látja a ruhákból) na akkor aztán elszabadul a pokol. :oops: Elszalad, üvölt mint a sakál, tombol, rúgkapál stb. MINT AKIT ÖLNEK!!! :cry: volt hogy reggel 6-kor kelt, délig rimánkodtam neki szépen így-úgy, hogy öltözzünk fel. Berakom akkor ezt vagy azt a mesét, rajzolunk stb. de semmi. Végül most már ott tartunk, hogy a nappali szőnyegre lerakom, leülök és rárakom a két lábam a testére (ezzel fogom le :cry: :cry: :cry: ) és lerángatom valahogy (majd fel) a ruhákat. Most meg extra nehéz az ujjam miatt, mert már párszor kapott az is. De utána meg ha megnyugszik akkor megint szaladgál vidáman, mint ha mi se történt volna. :shock: :shock: :shock: ki érti ezt???? :idea: :idea: :idea: Egy biztos! szerintem kezd neki CIKI lenni a pelus csere, de mégse jön oda, hogy bilibe/WC-be akar kakilni/pisilni. A szűkítőre viszont ha pucér, többször rákéredzkedik. De már intézni nem intéz oda semmit. De már bíztató! Szóval van még itt mit csiszolni, de most NAGYON TANÁCSTALAN VAGYOK. :roll: :roll: :roll: (csak már félek egyszer megjelenik a gyámügy, hogy mit csinálok én a gyerekekkel. :? :? :? )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, hát nem semmi. Én is lefognám! :)

mtunde

Kép
Kép
Kép

Ilyen kevés pocakos van? Vagy csak lemaradtam?

Ja, és Steffi még nincs átírva... :oops:

mtunde

STEFFI: GRATULÁLOK NEKTEK!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
manóka28

Bori
Jól eltűntem, igaz.
Nincs semmi komoly oka, csak felőrölnek a hétköznapok, hétvégén meg nem túl sok időt töltünk itthon. Az éjszakáink még mindig a fogzás miatt zűrösek kicsit, a napok meg rohannak. Próbálom behozni a lemaradásaimat. Most is megyünk hosszúhétvégézni, talán így a mi szomorú napunk is kicsit kiszínesedik.

Eni
Nagyon erős vagy! Minden rendben lesz! A hozzáállásod miatt meg csodállak, én nem voltam/vagyok ilyen erős. Igazad van, meg kell próbálni kizárni az életetekből a külvilág ingereit és csak a belső megérzésekre hallgatni.

Betegeskedőknek jobbulást!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gabit is be lehet írni a pocisok közé :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Reni,
köszi! Olvastam és ma már meg is vettem a pelyheket! Én is imádom az ilyesmiket, zabkását ugyanúgy eszem mint Te :lol: Kis házi baracklekvár vagy fahéj a tetejére és...mmmm :roll: Először Holle pelyhet kérdeztem, de kicsit kiakadtam az ártól (1060Ft)
Viszont a Holle babakaják jók! (Bogi szerint :lol: )

Judy,
kanalas Annácska :lol:
Jó utat nektek, majd várjuk a fotókat!

Boldog Orsi és Orsika napot!!
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Tegnap turiban rámtukmált a csaj egy rózsaszín műirha M&S babakabátot...Csodaszép!! - lesz majd Bogin úgy 2-3 év múlva... :roll: Ez vagyok én.. :lol: :lol:
Vendég

Orsiknak Boldogat!

Judy,Brüsszel, most én is irigykedem picit. Vigyázzatok magatokra!

Veronikusz, Szofi nemöltözéséről eszembe jutott egy tegnapi rádióhír:
Németországban elkaptak a rendőrök egy anyukát, hogy a 11 fokban a bringáján meztelenül szállította a kislányát. Amikor megállították, közölte, hogy ő ügyvéd és tiszteletben tartotta reggel a gyermeke jogait, aki nem akart felöltözni. :shock: :evil:
Nagyon gáz sztori, el sem akarom hinni, hogy ilyen is van.
Ujjad javul?

Nálunk Levi továbbra sem alszik éjjel, de most már az esti elalvás visszaállt 10re. Akkor alszik kb1ig, majd onnantól nálunk is cicivel a szájában fetreng szó szerint kb 5ig, aztán köszöni szépen neki elélg is volt az éjjelből. :?
Ma voltunk varratszedésen, elvileg reggel fürcsi, de párom mondta, hogy egy gyors esti is mehet, majd ő lekezeli a varratok helyét. Már nagyon várom, 8 napja nem fürdött...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Reni,
akartam még, hogy a terhespatológiás sztorid nagyon szomorú...Nem is tudom, mit csinálnék.. Mondjuk én, ha nem menne a saját, örökbefogadnék, és úgy próbálkoznék tovább.. Megszakad a szívem az intézeti tökmagokért, hogy meg kell élniük, hogy nem kellenek senkinek.. :cry: :cry: Már egy ideje győzködöm apát, hogy csak egyet!...de a férfiak annyira máskép látják ezt a dolgot... :?

Adri,
jó hétvégét, feltöltődést nektek! :)
Vendég

Aprooka!
hajrá fürcsi! :lol:
ujjam???? nem tudom! :roll: szerintem valamit nagyon elbazsevált rajta szombaton a BŐRGYÓGYÁSZ a kötözésen. Félek megint égetés lesz. :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Orsiknak boldog névnapot!!!

Eni! Nagyon jó a hozzáállásod!!! TEccik! :wink: Raffai-n én is gondolkodtam, de aztán elég volt annyi, hogy elolvastam a "Megfogantam, tehát vagyok" című könyvét. Ismered? Kölcsönadjam?

Veronikusz! Remélem most már rendbejön az ujjad!!! FÉrjed most fürdetett először? Nálunk mindig párom fürdet. De azt elárulhatnád, hogyan kell őket tartani, ha hasra fordítjuk a kádban, mert azt nem tudjuk... :oops:
Játszócumi: én inkább ujjszopás párti vagyok... :oops:
Dorka! Jobbulást Berkének!!! Remélem semmi komoly, és "csak" a takonytól van!

Judy! Jót utat nektek Brüsszelbe!

Tünde! Kitartást a kakihoz! Hátha megoldódik a műtét utánra, és akkor nem lesz kihagyás az oviban. Képzeld, szombaton voltunk a Kopaszi gáton, és tényleg fantasztikus hely!

Dóri! Tünde haja valami fantasztikus!!! :lol:

Nálunk minden oké, Maja hízik rendesen, éjjelek változóak, de pl tegnapelőtt evett 9kor, negyed10kor letettem, és 3/4 4kor kelt először!!! :shock:

Néhány kérdés, főleg a "friss" babásokhoz:
Maja tiszta pötty, tudom, hogy anyatejes pöttyök, de néha annyira pattanásos, mint egy rosszabb kamasz... Nem lehet csinálni valamit vele, hogy nehogy begyulladjon a bőre?

Oltások: mi a véleményetek a Rota elleni (szájon át adható) oltásról? És az influenza elleniről? Akár saját részre is???

Nekem (szerencsére) semmi bajom anyóssal-apóssal, de most apósom két mondókát is tanított Lénának...
Az egyik még elmegy: "Béka-béka-brekeke, nagy a béka feneke."
Na, de a másik... :evil: :
"Kopp-kopp.
Ki az?
A buszsofőr.
Mi kellene?
Egy pofa sör.
Hol van a pénz?
Otthonmaradt.
Részeg disznó, hordd el magad!"

És persze Léna egyfolytában mondogatja.... Szerintetek???

Na, most röviden ennyi...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kép idilli pillanat Kép L Kép pufika Kép mosoly Kép mama megbolondult.... etyike
Majd jövök, szaladok főzni.......

KépKépKépKép
vdorka3

Az Orsiknak nagyon boldog névnapot kívánok....!

KépKépKépKép
vdorka3

sziasztok!
Orsiknak nagyon boldog névnapot kívánok....!
Steffi+Myrtill, hatalmas gratula!
Eni, hajra, en a Lelki koldokzsinort olvastam Raffaitol, bar ezt ket masik emberrel egyutt irta...
Bori, te hova jarsz folyton turiba? es Bogi birja? en is szeretnek menni, eddig csak teszveszeltem...
regebben, mikor sokaig kohogtem, elkuldott a haziorvos sokamraba, a Gellertben van ilyen, egy kis kamra, telenyomva sos levegovel, ott kellett ulnom talan fel orat...en becsuktam a szemem, es azt kepzeltem, h a tengerparton vagyok...jo volt! :)
Dorka, felelmetes, h no Letti, hiszen meg csak most szuletett, es maris 1 honapos 5 napos?! :)
Veronikusz, az ujjad! :shock: meg durva lehet ez az allando harc Szofival, remeljuk, hamar kinovi...
Zsofi, ez a reszeg buszsoforos mondoka, eleg gaz...:)
vasarnap mi is kimentunk a Kopaszi gatra setalni, hat tenyleg nagyon szuper, koszi, h mondtatok, h lehet menni!
cumi temaban nekem is jobban bejonne az ujjszopas, bar probaltuk a cumit, hatha konnyebben megy az altatas vele, de Zsofi folyton kikopi, az ujjait szopja neha-neha, de leginkabb a cicit szereti...
Mi tegnap voltunk a 4 hos oltason, + beadtak az 1. prevenart is, Zsofinak laza szerencsere nem lett, hoemelkedese van, es irto nyugos, ejszaka kb orankent ebredt, Apa ki is koltozott a nappaliba, h tudjon aludni, szegeny...
meg mondtam az orvosnak, h ejjel gyakran kel, erre aszondja, h biztos nem lakik jol nappal, kezdjem el hozzataplalni, adjak neki almalevet, hat majdnem elajultam, meg csak 4 honapos, nem korai ez? persze latom, Bori meg szjudy mar elkezdtetek, en inkabb anyatej parti vagyok, amig meg van....vagy hulyeseg ezen parazni?
fura ez a dokino, viszonylag fiatal, neki is van 3 gyereke, megis mindig olyan teljesen nekem nem szimpi dolgokat mond, lehet, h kene keresnem egy masikat?! a vedono ugyanez...
tegnap a hordozokendore is beszoltak, h az kenyelmetlen a gyereknek, jobb a kocsi, abban szabadabban mozog, nalunk Zsofi mindig uvolt a kocsiban, az engem sokkal jobban stresszel, kendoben meg orakig elvan, csak birjam cipelni, meg h miert furdetem olyan keson, este 8-kor, hat h lassa az apjat is neha, ugyan, jobb lenne neki, ha korabban fekudne....az altatasunk sajna nem az igazi, legtobbszor cicin alszik, akkot lerakom, mostanaban szerencsere nem ebred fel ra, de aztan mikor kesobb felebred, persze, h sir, ha nem vagyok ott...
ezek a havi egyszeri latogatasok az orvosnal+vedononel mindig ugy elbizonytalanitanak, pedig kozben azert aranylag jol elvagyunk....bocs, h ratok ontottem a siramaimat...

banana

Zsófi,
üdv itt!! :lol: Régen voltál.
Tejpöttyöknél nekünk látványosan javult a bőre, mikor elkezdtem naponta többször vízzel lemosni/áttörölni. Mintha kívülről ütötte volna ki.. :lol:
Hasonfürcsit mi sem tudjuk, nagy prüszkölés és sértődés lett belőle :lol: :lol: (pedig elötte utánanéztem a neten..)
Mondóka meg... :x
Vendég

Dorka, annyira gyönyörűséges. Ígérem, én is ilyeneket rakok majd fel február végén... :wink:

Banana, jó, hogy jöttél. Na igen, Benedek is volt vagy 3 és fél hónapos és a marharossz éjszakák miatt elkezdődött a hozzátáplálás. Szintén doki tanácsára, attól függetlenül, hogy hozta az egy kilókat havonta. Nos, éjszakák rosszak maradtak, egyéves koráig reménytelenül...

Zsófi, a mondóka... :shock: Én is begyulladtam amiatt, hogy fenyegetőznek a brutál influenza miatt. Én majd izgulok, de nem oltatom be magam. Ugyanúgy beteg lehetsz tőle. Rotáról annyit, hogy ezen is nagyon nagyon gondolkodtam. De egyrészt védőnő mondta, hogy több mint fele marketing, másrészt a kórházban is azt mondták, hogy felesleges. Tudom, ez talán morbidnak hat, de 2 nap alatt vége, szerintük. Az oltás meg nem véd meg mindentől. Ott van pl a calici, ami ua okozhatja. Na, én ezeket hallottam...
vbea

Hahóóóó!!
vagyok ám, csak olvasó üzemmódban

Minden kép gyönyörűűűűűűű

Eni
nagyon drukkolok!De úgyis minden rendben lesz!!!

Zsófi
Sudocreme,mi azt használtuk a pötyikre

Balázs jól már jól van, taknyos volt, kapott antibiotikumot!!!
Most jön 3 rágófoga, de igazi kis csibész :lol: Sokat beszél, vann olyan szó amit már kimond tisztán, de van aminek az elejét :lol:
Én jól vagyok a migrénes kegyetlen fejfájásokat leszámítva
és próbálom helyre tenni az életemet, gondolkozok, hogy visszamegyek dolgozni...............(munkát nézegetek :oops: )

emano/Andi
KépKép
emano

Zsófi!
tejpötty:Berkének volt nagyon durva, majd keresek képet, az elmúlt magától....pedig nagyon gáz volt.
Rota:tegnap kiírattam de még nem döntöttem el, h beadom e neki.....azért gondoltam,h be kéne mert a Berke több mindent hazahoz (ő nem kapott anno)A dokink azt mondja ha nem kap az sem gáz...hát nem tudom....40.000-be kerül....ha nincs rá szükség akkor drága ha meg van rá szükség akkor nem drága.....nem tudom.Vélemény?????
Éjjel:most a Letti is 4-kor ébredt először..... :lol:

Veronikusz!
én is köhögök....jobbulást Nektek is!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Banana! ez elég furi, tényleg ,mármint amit a dokid mond. És amúgy mekkora Zsófi??? mennyit gyarapszik? mert ha rendesen, akkor sztem felesleges a tápszer. És tejed van elég? ha úgy érzed,hogy jól lakik,akkor sztem minden rendben, az esti alvás nem ettől függ. lásd Eni,amit írt.

Tünde! igen-igen engem beírhatsz a pocisok táborába :lol:
kiírás: 2009.05.25. Doki .Tóth, szülésznőm épp gyed-en van, majd keresnem kell :lol:

Dorka! szépek vagytok!! :lol:

Kép
gablaty

Banana,
örülök, hogy jöttél! Szerintem tök normális amiket írsz!
Én azt terveztem, hogy kb 1 éves koráig szoptatom, de 6 hóig kizárólag anyatej! De módosítottam, mert úgy tűnt, sokszor marad éhes, és mert ez így kényelmesebb (és mert kiderült, hogy engem csak 4 hónapig szoptatott Anyum és nincs semmilyen allergiám/nyavajám). DE: SZERINTEM A LEGJOBB A SZOPTATÁS és nem akarom teljesen abbahagyni még sokáig. Mindig először szoptatom, utána jön (ha jön) a hozzátápi, hogy ne apadjon el idejekorán.. Ha neked nem tűnik éhesnek akkor nem kell hozzátápi, nem?
Szerintem válts dokinénit, ha nem bízol meg benne teljesen. Védőnővel nálunk is ez volt, de ez megoldódott, mert hónapokkal ezelőtt eltűnt, mint szürke szamár a ködben :shock: :lol:
Hordozóra nekünk is beszóltak sokan - idegenek az utcán.. :evil:
8 órai fürcsi szerintem nem is késő (bár én nem értek hozzá, csak úgy érzésre) - egy ekkora csöppségnél. mi egy ideig 10-11-körül fürdettünk, mert éppen akkor jutott eszünkbe.. :oops: Mostanában 7 körül, és így apa bizony sokszor lemarad róla. (na húzok is mingyá..)

Prevanart jövő héten kapja Bogi, remélem, nálunk se lesz belőle nagy hiszti.. Rotarix ismétlőt is akkor kapja. Elsővel semmi gond nem volt.

Nálunk se jött be a cumi, kiköpdöste, én meg kidobtam. A tenyerét szopja néha (a hüvelykujjánál, de úgy vettem észre, nem önnyugtatás céljából, hanem mikor éhes és a keze 'épp arra járt' :lol: )

ja és a turi a Böszörményi úton van, kilós és minden nap teljes árucsere van (pici amúgy az üzlet nagyon), szóval már reggel az az első gondolatom (na jó, Bogi után :lol: ), hogy mikor tudnék elugrani oda, mielőtt mások kicsemegézik.. És Bogit még csak egyszer vittem magammal, hordozóban, de úgy nehéz volt, mert csak oldalazva fértem oda :lol:
Vendég

Zsofi most 5800 g, 500 g-ot hizott ebben a honapban, az elozoben 600-at...sztem nem ehezik...

banana

Banana,
merre laksz? Mehetnénk turizni együtt! :lol:
Teszveszen jó dolgokat vettél? Én még nem próbáltam, de neten tuti egyszerűbb
Vendég

nem lakom messze, a Zugligetben...:) csak en nem tudom Zsofit kire hagyni, ill mostanaban nem is marad meg massal...
jo a teszvesz, csak meg plusszban kell fizetni a postakoltseget, meg gyakran benezem a dolgokat, rossz meretet veszek, vagy a cucc megsem olyan, mint amit elkepzeltem...:)

banana

Sziasztok!

Banana, ha neten vásárolsz, még a babaszoba.hu-n érdemes, a csevegő részében vannak feltöltve ruhák, sokszor nagyon jókat jó áron lehet kifogni.
És nagyon jól csinálod, a dokinő és védőnő a nem normális... Ahelyett, hogy örülnének, hogy valaki ilyen jól fogja fel a dolgokat, és Zsófi tuti nem éhezik!

Gabi
, bekerülsz! :)

Van még egy Gabink, aki nincs benne! Igaz? :)

Zsófi, Sudocrem és lemosás tuti jó!

mtunde

Banana!
500 és 600 az tök jó. Most volt egy cikk a Kismamában, hogy anyatejes bébiknél a 12 deka/hét már jó. Ahogy Eni is írta, nem biztos, hogy éjjel azért kel, mert éhes.

Gabi!
Keszeg Évi tök jó! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Lányok!!!
Ne máááár! Más se szokta hasra fordítani a gyereket??? És hogy mossátok meg a popóját? :shock: vagy én csinálok valamit rosszul??? :oops: lányok eddig nem panaszkodtak! :lol: :lol: :lol: a hangját se lehet hallani Zsófinak :D
Ja! Zsófi! Én simán átfordítom és ugyanúgy a mellkasa alá fogok és a távolabbi vállát fogom meg a kezemmel. Persze a feje lóg ilyenkor de a korházban is lógott a babák feje fürcsinél. :D:D:D
Pöttyök: nekem a doki azt mondta hogy semmit ne csináljak vele. :oops:
Mondóka: elég gáz :oops: :roll:

Kép

Dorka!
Kikérem Letti nevében is ezt a le PAUDICSOZÁST!!! :lol: annyira éééédes!!! 2.-3. kép!!! :lol: nagyon tündér! És milyen jól néz ki a mamája is!!! :D Te nem is szültél! :D

na szaladok zuzni (zuhanyozni :D) lányok már letéve, mese kipipálva :D:D:D (férjem meg itt horpaszt a nappali kanapén :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: