A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Ó, laptetű!!! Ez jót kell hogy jelentsen!!! :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
na, tessék :D Laptető!
dezsina

Skrisz,
biztos van amiben jobb, de azért nem szabad csak erre hagyatkozni.
Ami miatt mégis azt mondom, hogy inkább ez, mint a sajt ... múltkorában vettünk A....xan.. féle csökkentett zsírtartalmú sajtot. Naaz minden volt csak sajt nem. Mint a gumi.
Kérdem én mi a jó a csökkentett zsírtartalmú sajtban? Amikor a sajt fő összetevője: kazein. ZSÍR, víz és só.
Szóval szinte csak zsír.

Fehérjék, turmixok:
pl.
Szójafehérje
...Magas a BCAA tartalma (elágazó láncú aminosavak), csakúgy, mint a glutamin és arginintartalma. Az izomtömeg növekedését és a regenerálódást segíti elő, de növeli az anyagcserét és a zsírégetést is.
Számos előnye mellet én inkább kifejezetten nőknek ajánlom a szójafehérjét, hiszen különösen előnyös lehet aktív nők számára az izoflavontartalma miatt, mert ezek az ösztrogénszerű összetevők különösen hasznosak a nők számára a menopauza (változókor) során. A szójafehérjében lévő összetevők csökkentik a hőhullámokat, az irritációérzetet és a rossz közérzetet, ami ezzel jár. ...

Még keresgélek neked, ha gondolod. :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Dezsina, most utánanéztem a neten. Azt írják: Az edzések először elhasználják a glikogén tartalékot, majd ha hosszabb ideig tartanak, lebontják az izomszöveteket, ez pedig arra ösztönzi az izmokat, hogy a táplálkozással felvett aminosavakkal helyrehozzák és újraépítsék magukat. Ha valaki nagyobb mennyiségű kalóriát és proteint fogyaszt, izmai úgy épülhetnek újjá, hogy nagyobbak és erősebbek lesznek.
A fehérje ugye hízlal?
Igen, ha fehérjéből viszünk be nagyon sokat, akkor ugyanúgy hízlal, mint ha minden más tápanyagból sokat vinnénk be. A szervezet a fehérjét is képes zsírrá alakítani. Hogy mi a haszna akkor mégis a fehérjének? Az, hogy az izomzat fehérjéből áll, és ha a szervezet számára folyamatosan rendelkezésre állnak a fehérjedús táplálékokból származó aminosavak, akkor kevésbé lesz hajlamos az izmok lebontására, és optimális esetben ez a többlet fehérje akár új izomszövetként is beépülhet.

skrisz72

hajnoca
Dunakeszi

köszi csajszik! :wink:
dezsina

Hajnoca, ezt találtam még:
Melyik a jobb, a szója vagy a tejsavó?
Az attól függ mire! Ha szálkásítasz, ha a diétádat vagy fogyókúrádat akarod kiegészíteni egy olyan készítménnyel, amivel kevés kalória mellett sok fehérjét tudsz bevinni, akkor a szója is jó választás. Tudnod kell azonban, hogy az emberi szervezet az állati eredetű fehérjéket jobban tudja hasznosítani, mint a növényi eredetűeket. Ezért, ha a célod az izomtömeg vagy a testsúly növelése, akkor olyan fehérjét érdemes választanod, ami, bár drágább, de hatékonyabban épül be. Ilyen a tejsavó. Mindkettővel lehet tömeget növelni, és szálkásítani is. A szálkásítás alatt azonban a cukrokat minél jobban kerülni kell, és egy magas fehérje- alacsony cukortartalmú szójaprotein kedvezőbb, mint a ugyanez tejsavóból. Tömegnöveléskor a kalóriák száma nagyobb lehet, így nem baj, ha kerül a fehérjébe egy kis szénhidrát is, viszont a fehérjéd legyen a legjobban hasznosuló.

skrisz72

Skrisz,
csak kiragadtam a szójás cikkdarabot.

De pl. punkció illetve ET után a sok fehérjét mondják, akkor végülis a banánturmix és a fehérjeturmix is jó, ha már unja az ember a 'banánt" illeve a husikákat. :)

hajnoca
Dunakeszi

Hajnoca, igen pont erre gondoltam, hogy nem bírok ennyi húst enni. Volt akinek azt mondta a dokija, hogy egyen napi két szelet húst. Én szeretem a húst, de nem két hétig minden nap két szeletet. A banánt is szeretem, ha beleteszek napi egy tojást is, akkor az már egész jó, nem? Csak meg ne unjam a banánt is. :lol: A tejjel meg az a bajom, hogy nem tudom valójában mennyi tej is van a tejben... :roll: Mindent agyon higgítanak...

skrisz72

Skrisz,
közük nincs a tehénhez csak a dobozokon. ... ha van rajta.
Általában valamennyit szerintem tartalmaz, de a nagyrész inkább tejpor.
Azért sem romlanak meg felbontás után egy héttel esetleg többel.
Addigra a normális tehén vagy másfajta tej már rég szétválik és lesz belőle savó meg túró(?).

Az biztos hogy emellett azért kell majd egy kicsit több testmozgás, mert ugye ezek a fehérjék is képesek zsírrá alakulni. ... és akkor adtunk a sz@rnak egy nagy pofont. ... és nem az 'albérlő" miatt kezd az ember lány kigömbölyödni. :?

hajnoca
Dunakeszi

Ó, ne ábrándítsatok már ki, hogy a tej az nem tej! Tej az, csak homogénezett! (Én amúgy csak biotejet iszom, annk kutya kötelessége tejnek lennie! :D ) A "reggeli ital", na az nem tej.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

sziasztok!

krisz, szezso, puszi, rana, meli, tobi, lola, estike:drukk+++++

bellanita: drukk, hogy még benn maradjon a baba!

nyuszi: tetszenek az új vonalzóid.

hajnoca: grat a rutinhoz!

ági: üdv köztünk.

rana: nyugi, minden rendben lesz! nagyon drukkolok+++++

mindjárt rakok táblát.

katica
katica30

Kép

Kép

Kép

katica
katica30

A biotej, az biztos tej?

skrisz72

Én már semmiben sem vagyok biztos, ami dobozban van...

skrisz72

Krisz.... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Jó kis házitejet vegyetek! (már akinek van rá lehetősége)

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Krisz! Most látom, hogy a teknősbékád meg kiment a vonalzódról!!! :shock: (Vagy csak valami gonosz lefejezte)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Elvesztette az eszét... :lol:

skrisz72

Huh, megvolt az első két szuri. A Gonal rendben volt (hála neked Nyulaszkám), :D de a Luverist 3.-ra sikerült átböknöm. Így most 4 pöttyöm van már :( Megakadt a tú tompája és nem bírt beszaladni pocóba. Próbálok holnap másik tűhöz jutni.

Rana! szebbnek véled már a holnapot egy kicsit?

Katica! A táblicskuba légyszi javítsd majd, nyilván félreérthető voltam: összesen két beültim volt, abból az egyik fagyis.

Bogyimami! Et után sok fehérje, de gondolom addig is nyomatni kell. És beülti után? Petné drága ez a kérdés neked is szól!

Kép
estike66

Sziasztok!

Rana

Sajnálom hogy a mai inszem elmaradt! :( Remélem holnap jó lesz apa eredménye is és megrepedtek a tüszőcskéid is! :wink: :D

Én vándorlélek azért vagyok itt, mert sem lombikom, sem inszemem nem volt. A régi közös topikunkból ismerem Hannát(aki nagyon eltűnt mostanában)Lmamit, Pandácskát, Vicuskát, Zsófikukacot, Vizkriszt, Kobzoszsut, és őket követtem nyomon, aztán ahogy olvasgattam, egyre jobban megkedveltem mindenkit itt! :wink: :D Bár akkor még nem írtam(nem mertem :oops: ), de titokban drukkoltam valamennyiőtöknek!!!! :wink: :D

Nyulasz

A mogyorós csokiért ölni tudnék!!!! :lol: :lol: :lol: A Párom már csak tudja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az epres is, ha nincs más! :wink: De jöhet a fehér csokoládé, a kerek, a lyukas, az ovalis, a barna, a mogyorós, szóval minden mindegy, mint Gombóc Artúrnak!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szezso, Lola, Rana

Most ti vagytok nagyon a finishben! :wink: Hát nagyon drukkolok nektek hogy két hét múlva kétcsíkos teszttel büszkélkedjetek!!!!! :wink: :D

A többiektől bocsánat hogy nem írok nekik! :oops:
Vendég

Halihó!

Ma reggeli hőm 36,9. Hát én optimistán megállapítom, hogy ma ágyazódok be. (Lehet kellene már görbét szerkesztenem....de nem tudok...régen voltam a fertilityfriend.com-on...de ott nem celsiusban van a hőmérés és már nem emlékszem, hogy kell átállítani)
Beszéltem a Kaálival, szerdán megyünk a 20.cn-en ellenőrzésre mert pénteken nem lesz a doki, a jövő hét meg már késő lenne.

mindjárt visszaolvasok...
vizkriszisback

Krisz, úgy látom, a teknősbékád fejvesztve elmenekült (kicsit továbbfűzöm a poénodat, ha megengeded) Kép

Krisz most te ne figyelj ide:
Estike, nem sajnos, nem látom szebbnek a holnapot, mert sztem ezek már nem fognak megrepedni. De most azt a nagy hülyeséget vettem a fejembe, hogy ma estétől már nem eszem, és holnap rábeszélem a dokit egy punkcióra, 3 nap múlva meg egy beültire... Végülis stimu megvolt, tüszikék megvannak (ugyanannyi, mint a múltkor lombik alatt volt), nem??? :roll: Nagyon nem akarom, hogy ez a hónap kárba vesszen....
Estike, látod én pont így vagyok ezzel a sz@r Clexane-tűvel: elig lehet beszúrni. Amúgy összehasonlítottam (szemmel), az Ovitrelle tűje sokkal "ergonomikusabb". (Hogy azt ne mondjam vékonyabb, a Gonalról már nem is beszélve....) De vigasztald magad azzal, hogy már nem sokáig kell szurkálnod! :wink: (Nem úgy, mint nekem. :( )

Ditke, akkor spontán próbálkoztok? Vagy te nem is szeretnél babát, ANNYIRA kakukktojás vagy (ha így van nem baj, nem azért kérdeztem).

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Vizkrisz, a ciklus.hu-n is lehet görbét csinálni.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana

Closti+tüszőrepi, és terminált együttlét! Már kétszer összejött így, gondolom ezért nem akarnak "komolyabb beavatkozást". Sajnos mind a kétszer elveszítettem őket a 11.héten! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Na ekkor döntöttem úgy, (mint eü-i dolgozó) hogy ennek a hátterében áll valami! :roll: :shock: Sajnos jól gondoltam! :( Immunológia! :(
Vendég

Ditke, és lehet ezt kezelni vhogy? :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sziasztok.

Nahari de most nem olvastam vissza.
Megvolt ma az uh.És ennyi,befejeztem itt.Pihenni fogok lombik téren.Aztán megyünk Pestre a Dévaiba.
Lányok ha valaki tud segíteni az jó lenne.Szálláshelyet fogok keresni de csak jövőre punkcióig Pesten.Tudtok ajánlani valamit? Tudom ráér de megnézném az árakat hogy mégis mennyibe kerülne.Mennyi pénzt kell gyűjteni,értitek.Lehetőleg valahol a Dévai intézet közelében.Az lenne a lényeg hogy saját fürdőszoba járjon a szobánk mellé.

Kép
Kép
melánia

Ditke, de legalább tudod, hogy mi az! Sokkal rosszabb az ismeretlen eredetű meddőség.

Rana, agyonváglak! :evil: :wink: :lol: :lol: Beszélsz itt zöldségeket! A teknősöm feje megrepedt a tüszőid helyett, annyi butaságot írtál. Most meg ne sértődj, mert agyonváglak mégeccer! :mrgreen: Belenéztem a varázsgömbömbe, és azt láttam, hogy szana-széjjel szakadtak a tüszőid. :wink:

Vizkrisz, remélem nemsokára mutogatod majd a pozitív tesztedet.

skrisz72

rana:miújság,mesélj megvolt az inszem???????

Kép
Kép
melánia

Meli mi a baj, hogyhogy befejezted??? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Meli, most mi van?

skrisz72

Meli, olvass vissza.... :cry: (Nem)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Krisz, :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana, te kis hitetlen. Fel ne add nekem ezt a hónapot! Annyira szeretném, ha holnap minden rendben lenne veletek. Feküdj le korán, pihend ki magad. Holnap hányra kell menned?

skrisz72

Rana :lol: :lol: :lol:

424.oldal! :wink: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rana,
kössünk üzletet:
- most én izgulok helyetted, mert nekem most szabad,
- aztán másfél hónap múlva te izgulsz helyettem, de csak annyira, hogy ne ártson a babának,
- együtt babásodunk, és megmondod, milyen a szülés.

Tobi, Lola, Szezso, Rana +++++++++++++++++++++++

Melani :?: :?: Mi történt :?: :?: :shock: :shock: :shock:

Kép
kisbuta

Krisz, hát még én! 8-kor meglesik a tüsziket, hogy még makacsul tartják-e szüzességi fogadalmukat, avagy beadták-e a derekukat. Ha előbbi, akkor nem tudom mi van (könyörgés punkcióért???), ha utóbbi, akkor apa leadja a cuccot, hátha összeállt a hadsereg. Ha nem,... na akkor ez elvesztegetett hónap volt.... Ha igen, akkor délután Mission Possible.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Jaj! A mi kis Házitücskünknek is nagyon drukkoltam ám, úgy megörültem amikor vállalta megint a lombikot, és úgy elszomorodtam amiért nem jön össze neki! :(

Ezer bocsánat Házitücsök!!!!! :wink: :oops:
Vendég

Ditke, ezért rémlett ez a történet valahonnan nagyon erősen... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kisbuta! Áll az alku! :wink:

Meli :?: :?: :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Melánia

Mi a baj :?: :shock: :roll:
Vendég

Ditke!
Beszereztem egy üveg nutellát is,ha elfogynak a csokik :oops:
...maradj itt velünk,mi majd összedrukkoljuk a bébyt nektek,ezen nem fog múlni :wink:
Rana!
Jajj,nem irigyellek.De a kiskatonák miatt nem aggódnék,egyszer nálunk úgy begyorsultak az eredmények,hogy a 8.napon,amikor uhura mentem,már nagy volt az egyik tüszőm,és aznap már repesztettünk is.Gyorsan haza,ugrás apára,és így is csak másfél nap karantén volt.És neki csak pár darab szokott lenni,és akkor is tök jó volt a minta.Mármint,hogy volt benne jó kiskatona.Egy nála jobb hadseregűnek meg se kottyan másnap jó mintát adni.
Szerintem a 72 órát a 72 nappal tévesztettétek össze,de ezt hülyeségnek tartom.
Holnapra hipermegagigadrukkok!!!
Ja,én mindig 2 ovitrellt kapok,biztos ami tuti.
Szezsó!
Neked is hipermegagigadrukk a punkcióhoz,várunk a hírekkel!
Tobikám,ez jó hír,akkor ma repesztesz?Mennyien vannak?Neked szerdára megy a hipermegagiga!!!!!!
Dezsiné :lol: oké,már értem.Kapura lő,és úgy látom góóóóóóóóól lesz :D :D :D :D :D :D
Estike!
Én mindig este adtam,hajrá,hajrá,hajrá!!!
Vizkrisz!
Szerdára drukk!Cisztamentes szép monitort kívánok!
Bogyimami,semmi gond,láttam ám az elírást,de gondoltam mindenki tudja kire gondoltál :wink:

Mindenkinek szép estét!
Vendég

Vagyok,mindjárt írok.

Kép
Kép
melánia

Meli ne csináld ezt velünk, kérlek szépen!!!! :( :( :( :( :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

SKrisz

Most már tudom a vetélések okát, de a teherbe esési nehézségeimet nem! :( :( :( A dokit is kérdeztem SOTE I. hogy mondjon már valamit, hát azt mondta ilyen jó eredményekkel ami nekünk van, nem tudná megmondani! :roll: :shock: :(
Vendég

Melikém,mi történt?
Vendég

Nyulasz

Én most pont nutellát majszolok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Köszi Nyulasz, Köszi, az optimizmusom így megint felszaladt 1-re (0-10 skálán). :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Te szőrösfülű nyúl, szabad neked ennyi édességet enni? Küldd csak ide azt a nutellás üveget. Imádom a nutellás palacsintát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára skrisz72 2008.10.20 18:15-kor.

skrisz72

Ja, amúgy Nyulasz látom tartod szigorúan az IR-diétát. :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Ditke!
Én már túl vagyok rajta...remélem nem veszik össze nagyon az adimettel :oops: :oops: :oops:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: