A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

csak gyorsan bekukk!
helyzet:dávid nyügi evés nulla(kanállal sem),dolgait fertőtlenítgetem..már a jó isten is lila..ráadásul a pelenkázóra kiborítottam..idegeim tropán
kis penészes szájú :(
Kép
Vendég

Melike: Én egyenlőre kiegészítésként adok neki, ezt azt, de azokat így: Reggel tejpép, délben főzi (egyenlőre krumplis alma, majd megyünk hamarosan tovább), délután gyümi, este pedig ugye tápi.

Bari: Édes Dávidboy ezzel a lila cuccal :) Gyors gyógyulást és nagy étvágyat a fiadnak!!!

Kép

Kép
bettica

Bari:de cuki!Úgy meggyömöszölném!

Hékás akkor ti már alig esztek tápszert?És hány óránként eszik?Ahogy sikerül (mármint amikor éhes)?

Kép
melike

Bari!
Kitartás... :wink:
Lila az ecsetelő???? :shock:
Vendég

Csiri! Igen Boni átaludta az éjszakát :) Én többször felébredtem megnézni, lélegezik-e még :shock: Pedig be volt kapcsolva a légzésfigyelő. Amióta meggyógyult, minden éjjel 1 órával tovább aludt. Azért reménykedem a holnapi 7 órában :)
Visszajött az étvágya a kicsikémnek. :) Napközbn 4 óránként eszik 150 ml Sinlacos tápot, este pedig 220 ml-t jó sűrűn Sinlaccal. Ma pl nem is nagyon evett 6-kor, az orra volt bedugulva.
Nem tudjátok mekkora páratartalom jó a babáknak? Nálunk 40-50% körül van, az kevés lenne?

Kép

Kép
[/url]
stella40

mi is tudunk ám ilyen menőn ülni mint marci :lol:

csiri igen ilyen lila és semmiből nem jön ki és a bőrömröl sem jön le..se a ruhákból..gyakorlatilag minden lila nálunk
Kép
Vendég

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A nyálra reagál így ez az ecsetelő vagy alapból ilyen????A mienk amit kaptunk ilyen átlátszós-fehéres,most néztem....(ki is dobom,lejárt 8.hóban...)...akkor jól megjártátok vele....
de a fotó szerint Dávid egész jól viseli...stramm kiscsávó :wink: 8)
Vendég

Bari: ez nagyon komoly! (mármint a lilaság)Ügyes Dávid!!!!
Szerintem vegyél Glycerinum boraxatum-ot. az is erre van!! és színtelen.
Nekünk ilyen van (mert én hülye, amikor megszületett a gyerek, és a tejcsitől az izlelőbimbói fehér foltosak lettek, ezzel kentem a száját. mondjuk ártani nem ártottam vele, de mindegy! azt hittem szájpenésze van :oops: :oops: :oops: :oops: )
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.04 19:15-kor.
hékás

hát tényleg ügyes dávid..vannak problémáink..de dávid mozgása a fejlettnél is fejlettebb..na nem azért mert ÉN ideültettem az ágyhoz..hanem látni kéne..a védőnő és a doktornő is újra meg újra eltátja a száját tőle :lol:
díjbirkózó :lol:
csiri ez az ecsetelű alapból ilyen..sűrű nagyon sötét lia :x
Vendég

Sziasztok!

Kérdés: egy szobában alszotok még a gyerekkel? Ha igen, meddig?

Én jövő hónapban akarom különtenni, mert állítólag a 6. hónap után már felfoghatja és nehéz lehet.

Anyatejesek!!! Nem őrültök meg attól, hogy kb. 5 féle ételt lehet enni szoptatás alatt?

Dorina is forog, de nem gyakran. Kb. naponta 1-2* fordul át hátról hasra.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogi: én sok mindentől őrülök meg, úgy érzem!
Lassan a kilóim száma eléri azt, amikor szűlni mentem! :oops:
5 féle étel: én sem eszek semmi puffasztó dolgot, de már lehetne állítólag. A védőnő azt mondta, hogy pl: a levesbe tehetek zöldborsót, és ha nem fújja fel, akkor lehet főzeléket is csinálni. És ezt így az összes "tiltott" dologgal végig lehet próbálni.
Na én eddig magamtól a levesben lévő zöldborsóig jutottam el, és a mama most csinál rakottkelt. hát kiváncsi leszek, de megeszem.
Azt hallottam ,hogy ez az első 6-8 hétben a legnagyobb gáz!
Na ezt most szépen megfogalmaztam, remélem érthető!
Alvás: nálunk az első perctől külön alszik, erre nem tudok mit írni.
bszilvi25

le a kalapot az anyatejezők elött..én már így is be vagyok kattanva..képtelen lennék 5 kaját enni....
el sem tudnám képzelni..olyan nagycula már dávidboy :lol:

alvás:dávid addig marad amíg akar..ha kell jöhet szilveszter is vagy szindi..nekem 8 hol alszanak..csak aludjanak..mi már úgy is kiöregedtünk a házas életből :lol:
Vendég

Na,kész az ebéd.Pipi ropogóst sütöttem,krumpli pürével meg magamnak csináltam sóskát.Ha elalszik Máté még szeretnék egy gyors almás rétest is csinálni.

Képzeljétek megkóstoltattam vele a sütőtököt és 3 kanál után összeszorította a száját. :lol: De valószínű nem volt éhes,mert az alma-barack sem kellett neki és a tejpép sem. :cry:

Én nem tudom mikor akarom külön tenni,de még nem mostanában az biztos.Bár nálunk két szoba van (nappali,háló) úgyhogy nem is tudom hogy lesz.

Kép
melike

Jaj Bari ezt NE mondd már!Szegény Apa!

Kép
melike

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:55-kor.
Vendég

Sziasztok!!!

Melike! Mi már eszünk tej pépet,gyümit,és főzelékelet is probáljuk már.
Én teljesen magamtol csináltam ugy hogy reggel,tápszer,kb,5 ora,vagy 6,aztán köv etetés tejpép,,ebéd főzelék,délután gyümi,este tápszer.
Éjszaka is ha felébred.
Ezt igy elmondtam a helyettes védőnőnek azt mondta teljesen jo Kata,nagyon jol csinálod.
De most,épp most jön a mi védőnőnk és megkérdezem hogy kell,de biztosan mást mond.

Tápszert meg azért nem ette Milán mert az aventes cumifejen akkora lyuk volt hogy ömlött belöle. Hát kilyukadt,kb 1cm-es lyuk volt rajta a tetején a nyiláson.
2 hónapos ez a cumis fej,NEM SEMMI,mi?????

:twisted: :roll: :twisted: :roll:
Azért nem vettem észre mert fektetve,oldalra forditva etetem Milánt,és nem láttam hogy mind a száján folyik le és rá az ágyra.
Azota ha meglátja a kisebbik aventes üveget,tiltakozik,azota a nagyobba rakom a tápszert abbol eszi,de már csak napi 2-3-szor. Mert közbe rászoktunk minden féle finomságra.

Kata&Milán

oszman777

Kriszta volt hogy én is megdubbentettem Milánt tejpéppel,és sokáig aludt. Nem kelt fel enni sem éjszaka.
Jobban meg marad bennük a tejpép,laktatosabb,mint a folyékony tápszer. Az hamarabb át folyik rajtuk.

Kata&Milán

oszman777

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:55-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 14:06-kor.
hékás

melike: nekünk a védőnő azt javasolta, hogy tízórai gyümölcs, ebéd főzelék, uzsonna tejpép (akár gyümivel dúsítva). de még azért nem váltottam ki kompletten ezeket a kajákat, csak próbálkozunk. :)

Bari vicces ez a lila cucc. mintha áfonyaszörpöt ivott volna. valld be nyugodtan hogy azt adál neki! :lol:

Bogi: nálunk Milán kezdetektől külön szobában aludt, 6 hetes korában én aludtam bent nála, azóta már önálló ha az alvásról van szó. :)

szoptatás - kaja: én kezdetektől ettem mindent. most pl 2 napja paradicsomos káposztát, de nem vetettem meg a múltkori székelykáposztát és a babgulyást sem. nyáron simán csúszott az eper, málna amíg volt... a vörösbor meg heti 2-3 kis pohárkával alap, jót tesz a vérképnek. ;)

tejpép-ügyben kérdezem: milyet adtok a babáknak? mivel Milán lehet allergiás lenne (az apja is az volt minden sz.rra kiskorában), nem merek sem lisztes, sem tehéntejes dolgokat adni neki. védőnő a sinlac-ot javasolta, de az tulajdonképpen micsoda? lehet hogy a tízórai ha nem vagyunk itthon és őurasága nem hajlandó szopizni (ami mostanában előfordul) akkor jó lenne arra áttérni... ha majd elfogy a fagyitej.

mia_snow

Kriszta: Nekünk nem jött be, mert annyira fájt este tőle a pocakja, hogy 1 órát sírt keservesen. Na, ezt eljátszottuk 3 estén át, úgy hogy azóta csak reggel kap tejpépet Bence... Egyébként én is azt hittem, hogy sokat fog tőle aludni, de nem... Hajnali 2-kor és 5-kor követelte ugyanúgy a cicit... Nem értem, mert először 120ml vízzel csináltam, nem mertünk neki többet adni, majd másnap benyomta a 160ml vízből készültet és harmadnap is... Ezzel mind hajnali 2-ig bírta (ja és akkor kapott még 1óra múlva cicit is...)

Védőnők: Mind mást mond ;) Az ember döntse el, melyikre hallgat ;)

Kép

Kép
bettica

Mia: Én HA-s Milupa vaniliás tejpépet vettem Bencének.

Alvás: Kezdetektől saját ágyában, saját szobájában alszik Bence...

Evés-tej: Tulajdonképpen én mindössze néhány kritikus ételt nem eszem: káposzta, bab, hagyma, fokhagyma, paprika... Ezek nekem is szelet csinálnak, így nem akarom Bencét is terhelni velük... Szép lassan visszatérek rájuk, mert már alig szopizik a gyerkőc...

Kép

Kép
bettica

ja és a páratartalom: múltkor utána néztem mert azt hittem Milán azért köhécsel néha, mert száraz a levegő. 40-60% között egészséges. nálunk 60-65 között van, úgyhogy párásítani nem kell, az tuti.

mia_snow

lányok a 4 hós konzervben van HÚS!!
most vettem!!
mia:külömben ilyen szinű üditője van dávidnak..csak az nem fog :lol:

kriszti:egyszer szabad mást adni tápn kívül..VAGY egyszer tejpép,egyszer gyümi,egyszer főzelék??
na ez érthető kérdés volt??? :oops:
Vendég

Nekünk a Humana HA tejpépet írta fel a doki.Sma,de lehet bele tenni gyümit.

Ezt művelte magával a drágám. :cry: Kép

Kép
melike

sma=sima

Kép
melike

Köszi, Mia! Akkor a mi páratartalmunk is jó :shock:
Kriszta, köszi, én még nem adok tejpépet, sok tejallergiás gyerek van a családban, de a Sinlac is hasonló, csak az rizsből és szentjánoskenyérmagból van.
Mia, a Sinlacot használják önálló kajaként, mint a tejpépet, de lehet gyümivel ízesíteni és nem allergizál. Meg tápszerbe keverve. Egyébként jó íze van. Boni jobban szereti, mint a sima tápot, vagy a Nutritonosat.
A gyerekem úgy megszívatott. A húgomhoz mennék ebédelni, persze 11-kor aludt el, és még alszik. Én meg éhen halok :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:56-kor.
Vendég

köszi kriszti..én kb erre törekszem de van amikor nem megy a 3 táp!csak az a baj,hogy a gyerek már érzi,hogy görcsben vagyok...tegnap este nem vacsorázott,én meg kiültem az ajtó elés és bőgtem egy jó órát,közben elfüstöltem egy fél doboz cigit..
milyen jó lesz amikor eljön a vajaskifli meg a felvágott...de várom
bár nekem soha semmi nem lesz jó,valószínűleg tényleg nagyon rosszul vagyok összerakva
Vendég

most meg úgy sajnálom...a szája miatt elvettem a játékait,ő meg a kis ingerszegény kiságyában fekszik és sikítozik a feje fölött a forgóhoz..olyan édi
Vendég

írtam,hogy vettem 4 hós bébiételt hussal..azt vártam,hogy majd írjátok:jéééé tényleg van olyan?? :lol: de nem írtátok :? 8)
Vendég

Bari!!! Remélem tul vagytok már a száj penészen.
Melike! lassan igy is ugyis a kanalas dolgokhoz kell szokatni a gyerkőcöket. :lol:
Mia! sütőtök?venish szappannal bedörzsölöm
Alvás? Mi délelött alszunk 2-3 órát,és délután is.
Most visitozik a kiságyva,várva rám.
Megyek is. Kb. 1 óra mulva jövök.

Kata&Milán

oszman777

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 14:08-kor.
hékás

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 22:11-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 22:11-kor.
pironya

Sziasztok!

Hát én csak irigykedve olvasom mennyi adagokat esznek ezek a gyerkőcök. Nálunk full kajasztrájk van, már tisztára kivannak az idegeim, mondtam is a Marcikámnak jó lesz ha mellékel maga mellé nyugtató pirulákat, mert lassan megzakkanok az etetésektől.
Rendszerint minden kajakor újabban ordítás van, nem akarja elfogadni a tápszert szinte alig eszi, de ha mást adok neki, tejpép, főzelék, gyümölcs, akkor is közben vagy dumál, vagy nyöszörög, vagy elkezdi a sírást. Tiszta tanácstalan vagyok már vele. Alig eszik valamit.
Úgy kell beleimádkozni a kaját. De persze ha végzünk, már semmi baja. Sikítozik, dumál, meg vigyorog folyamatosan. Ki érti ezt? :roll: :roll: :roll: 8) :? :shock: :shock: :shock:

Alvás: egyenlőre még velünk alszik, de külön ágyban a Marci, de ha átköltözünk majd a másik házba, akkor saját szobát kap. Egyenlőre másra nem is lenne lehetőségünk, úgyhogy addig marad velünk. Remélem mondjuk 1 hónapmúlva már ott leszünk az új házban.

Brigi: Örülök hogy jobban vagytok!!!

Bari: Ez a lila száj.... :lol: :lol: :lol: :lol: édi nagyon!!! Remélem hamar túl lesz rajta Dávidboy!

ancsika82

És valóban én sem láttam még 4 hós babáknak hússal készült bébiételt! Milyen az? Mármint milyen fajta?

ancsika82

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:17-kor.
hékás

Marciról vannak újak, rakok is párat hamar gyors! A házról meg még mindig nem tudok :roll: :roll: :roll: :roll: az én hibám, de szégyen gyalázat megint elfelejtettem fényképezni :oops: :oops: :oops: :oops:

ancsika82

piri nem csalódtam bennem...mondtam én ,hogy imizlek!!!

többieket is :lol:
minnyá megmutizom ok?

piri:na az az egy ami nem hiányozna ha szoptatnék még...a halászlé fúúúúúj :?

ancsika látom az én írásaimat nem olvasod..a mi kajálásunk nem irígylésreméltó 8)
Vendég

B.szilvi! Hogy te milyen szép vagy. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

kicsit szar lett a kép
Kép
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 22:12-kor.
pironya

ja Lányok,
4 hós kecskeméti főzelék, 159 roossmanba.
Én vettem,csak ezek voltak, répa.cukkini,sütőtök,paradicsom-krumli,Ez utobbit ettük most 3/4 üveggel.De basszus nem kavartam fel az egészet. Alján maradt a krumpli.
Hát ki tudta? :twisted:
Eszek és jövök. Hogy mit? adok ötletett.
Paradicsom leves,krumplis tészta,
tejszines kukoricás csirkemell,tört krumplival,meg még van édes savanyu,pulykamellel,meg rizs hozzá.

Krumplis tésztát eszek csak.

Kata&Milán

oszman777

Íme pár kép Marciról, mert már tényleg rég láttátok!
A játékaimmal
Kép
Apával és Anyával
Kép
Olyan jó a nagyágyon hasalnom ...
Kép

ancsika82

Váóóóóó ez még sosem sikerült!!! Laptetőőőő!!!!! :lol: :lol: :lol:

ancsika82

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 22:12-kor.
pironya

Köszönöm Piri!

Bari: de olvastalak téged is, de igazából a többi jó evő gyerekre gondoltam akik akár 200 ml-t is benyakalnak egy-egy alkalommal. Én erről csak álmodozom, hogy egyszer lesz ilyen. Tudom te is küszködsz Dáviddal, akárcsak én Marcival. Már lassan megőszülök teljesen 26 éves létemre :cry: :cry: 8).
Humanas bébiétel! Szuper! És tényleg husis!!!

ancsika82

piri:hetente 2x járok tornázni de ha valami közbejön,úgy mint a héten akkor előfordul,hogy 2 egymást követő napon megyek..lényeg,hogy álltalában a het 2 alkalom meglegyen!!
tök jó fáj mindenem...nagyon erős
2 barátnőm meg pedikűr manikűrt tanul..de jó lesz nekem a nyáron :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: