A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Yve! Én úgy csináltam, hogy az utsó etetésig(kb. éjfél) melettem volt az ágy melett a mózeskosárban, aztán átvittem a szobába a saját ágyikójába, és reggel 6-7ig fel se kelt, olyan jó kis 2. baba volt... :) És az esti mesénél együtt feküdtek az ágyaikban.... Ez olyan kis megnyugtató volt Andrisnak...Ági meg egy nyugis nem hangosan üvöltő baba volt....csk nyöszörgött inkább, ha éhes volt... Én is féltem, hogy majd a nagyobb felkel a sírásra, de egyszer se volt így...jó alvókájuk volt! Van!

Most meg Ági nagyon jól van, de Andris sajna 39 fokos lázas....remélem nem tüdőgyuszi, mert volt kis köhögés egyszer egyszer....nem igen vettem komolyan. :( Hát most alszik.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Én is paráztam, de könyebb volt a 2. gyerekkel sokkal! Andris hasfájós volt, és altatni kelett fel alá sétálva.....már azt hittem sose lesz vége, de a tesó megoldotta a dolgokat :)
Amúgy meg rettentően összenőttek, édesek, sose csinálnám másképp! Most hogy nagy lesz a különbség jobban aggódok....féltékenység egyebek nem volt egyikgyerek részéről sem, megszokták egymást, hogy mindeketten vannak...! És amúgy meg Ági tényleg egy nagyon jó baba volt (egy éves korig, aztán kinyilt a csipája őkelmének.....)
Bocsi hogy hosszú voltam!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jobbulást kívánok Andrisnak! Szegénykém remélhetőleg ha tud egy jót aludni, utána valamivel jobban lesz már!

KépKép

KépKép
stelly

Szerencséd volt Ágival, de én nagyon tartok attól, hogy mi van, ha megint nehéz természetű babám lesz. :roll: Pláne, hogy ő is fiú, és talán a lányokat már a kezdetektől könnyebb kiismerni. Nem tudom. A féltékenységtől én se tartok, de a napirendek különbözőségétől annal inkább. Gyógyuljon meg minél hamarabb Andris!
yve

Verus: Jobbulást a Fiadnak! Reméljük nem lesz komoly.
Lehet, hogy a féltékenység nem lesz durva, hisz már így is ketten vannak a gyerekeid...

Yve: Küldöm a privit.
Én iker vagyok, és a gyerekeknek biztosan nagyon jó, ha kicsi korkülönbségük van és jól összenőnek. Persze biztosan nem könnyű...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szia Yve! Ugye mi ismerjük egymást? :D
Én úgy tervezem, hogy apát berakom a 2 nagyobb gyerek mellé, legalább ő had tudjon aludni. Én elleszek a kicsivel a másik szobában az első 2-3 hónapban. Persze sok függ majd az új jövevény vérmérsékletétől :)

Én egyáltalán nem értem, miért kell kisiskolásokat a játszótérre vinni. Tanítsák inkább írni-olvasni őket tanítási időben. Tornaórán is bizonyára van tanterv, amit teljesíteni kell. Majd anyuka-apuka leviszi a játszótérre, ha gondolja.

Én holnap délután megyek a nőgyógyászomhoz, a méhszáj állapota remélem nem lesz kellemetlen meglepetés :?

Kép
kangu

Kangu: Igen, még a régi szép időkből! :D Én is úgy érzem, hogy a vérmérséklet lesz a kulcsszó.

Julcsi79: köszi. Az összenövéssel nem lesz gond, csak amíg eljutunk odáig... :D
yve

Stelly, nem igazán éreztem/érzek semmit, hogy egészen pontosan mi a helyzet, azt nem tudtam kivenni. A lényeg, hogy a méhnyak tölcsérszerű lett, állítólag okozhat görcsöket, ezért szedek magnéziumot. Nagy gubanc egyelőre biztosan nincs, más instrukciót nem kaptam, és nem is rendelt vissza korábban, így nem idegeskedek, csak megpróbálok egy kicsit többet pihenni, de szerintem ez hiú ábránd :D .

Kép
mist

Sziasztok!

Jázmin vagyok, 29 múltam májusban. Vagy inkább 30 leszek májusban? :D 2006-ban mentem férjhez, Lacival egyidősek vagyunk. Kislányunk (az első) Boglárka, aki 2007. július 29-én született a Schöpf-Mereiben 11 óra vajúdás után császárral. (3710 gr és 57 cm) Imádom az összes porcikáját, Apja szintén - szerelem volt első látásra :D Bogi nem tervezett gyerkőc, de ellene sem tettünk semmit, és a világ semmi kincséért sem válnék/váltam volna meg Tőle.
Testvérét 2009. februárjára várjuk, aki szintén nem tervezett, de valahogy a szívem mélyén kis korkülönbséggel szerettem volna a gyerekeket. Sajna a mensim utolsó időpontját nem tudom :oops: :oops: , ezért csak UH alapján tudunk számolni - de plusz-minusz 2-3 nappal mindegyik február 11-re számol...
Előtte még van egy államvizsgám is, most jelenleg szakdolgozatot próbálok írni, amit november 15-ig kell leadnom bekötve... Szorít az idő... :shock:

Igyekszem olvasgatni visszafelé, ki kicsoda :)
Még jelentkezem :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Ja, Julcsi79: az a privát fiók engem is érdekelne :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Sziasztok!

Jázmin: üdv! Milyen államvizsgára készülsz?

Yve: nekem 2 öcsém van, 3 és 8 évvel fiatalabbak nálam. Kb. 10-11 éves koromig közös szobában aludtunk. (dupla ágyon elvileg ketten, de a kicsi a kiságyból mindig kimászott hozzánk :D ). Nekünk nem volt gond belőle, igaz mindhárman jó alvók voltunk/vagyunk.

Kangu: ugye te adtad a tanácsot, h a cukorterhelés előtt lehetőleg kevés cukrosat együnk? Én holnap v. pénteken megyek, de tegnap óta csak az édességekre tudok gondolni (gesztenye püré, krémes, túrós rétes), állandóan itt lebegnek a szemem előtt :D .
kreiszi

Jázmin, nem semmi lehet egy csöppséggel a kezedben, eggyel meg a hasadban szakdolgozatot írni, államvizsgázni!

Kangu, ez tényleg elég furcsa. Vigyék el a gyerekeket kirándulni, vagy múzeumba, vagy úszni, amit lehet szervezett keretek között, de a nyilvános játszótér az tényleg kicsit furcsa, főleg, hogy az óvodáknak, iskoláknak van saját udvara. Vagy akkor legalább a tanító/óvó néni figyeljen oda a gyerekekre, hogy ne zavarják a piciket. Szerintem ha foglalkoznak ezzel a kérdéssel, akkor nem lenne probléma.

Melóhelyen egyre többen betegek, én meg csak fortyogok magamban, hogy miért kell lázasan, meg torokgyuszival dolgozni járni :( aggódom, hogy elkapom én is, és nem szeretném ilyesmivel bántani a kicsikém :(

KépKép

KépKép
stelly

Hát Zsu, a hasam formája szerint tutira fiú. Meg hát én az elejétől
fogva ezt érzem... Szóval Oli kukija ne szívódjon fel csak úgy. :lol:

Jázmin, üdv közöttünk. Látom csak 1 nap különbséggel vagyunk
kiírva. Tökjó. :)

Olit egyszerűen nem lehet lelőni sem! :lol: Folyamatosan mocorog.
Ha mással beszélgetek, akkorákat rúg folyton... Mindig mondom
neki, h nem feledkeztem meg róla, ne féljen. :D

Húúú Kreiszi, ahogy megláttam leírva a túrós rétest... Meg tudnék enni egy tálcával. Nem akar valaki sütni nekem és hozni? :lol:

Kép

Kép
gjéti

gjéti: én ma vettem a piacon, meg máskosat is, nyam-nyam! :D

Egyébként nekem sem a menszitől számolják, mivel a szopi miatt nem is jött meg. Először febr. 28-at mondtak, utána febr. 20-at, úgyhogy lehet, hogy lesz még 1-2 dátum.
yve

Elif: Fogadd őszinte részvétem! A többiekhez hasonlóan én is csodállak, hogy ilyen erős tudsz lenni. Kívánom neked, hogy a lelked minél előbb megnyugodjon, biztos nagyon-nagyon nehéz lehet most!

Zsu, Elif: Gratulálok a szép pocakokhoz! Azt hiszem körülbelül itt tarthatok Én is a pocakméret terén.

Üdv. minden új tagnak, nagyon szuper, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sokan lettünk, alig győzöm visszaolvasni.... :D Sajnos a következő pár hétben én is csak ritkán tudok jönni, van egy tudományos verseny, amire én hülye elvállaltam, hogy benevezek és persze még sehol sem tartok, pedig már csak 3 hét van hátra a leadási határidőig és mellette ott a nyelviskola is és persze Apának is kell főzni, különben elfogy nekem, annyira nem eszik napközben... De azért majd próbálok gyakran jönni, amennyire tőlem telik.

Stelly: Megértem, hogy aggódsz, én is most vagyok túl egy egyhetes megfázáson és folyamatosan azon stresszeltem magam, nehogy a babának baja legyen miatta, de azt mondják hogy sajnos kevés az olyan kismama, aki legalább egyszer ne esne át valami megfázáson. Egyébként pedig a baba állítólag annyira védve van, hogy ettől nem lesz baja. Mindenesetre azért vigyázz nagyon magadra!!!

Gjéti:Hát elég durva, hogy az egyértelműen látható kuki ellenére most meg azt mondja, hogy lány, meg csak most jut eszébe, hogy veszélyeztetett terhes vagy.... :? Lehet, hogy orvost kéne váltanod.... :?:

Panna
pandusika

Eszter: Férjem vasgyúrónak hív! :shock: Persze csak viccből! :D
Egyébként teljesen odavan az átalakulásomért! :)
Ezt soha nem értettem, hogy miért kell betegen menni dolgozni, mi értelme van ennek, hogy az egész irodát végigfertőzik! :? Vigyázz magadra nagyon, egyél sok gyümölcsöt, C-vitamint!

Yve: Kívánom, hogy találj egy nagyon rendes orvost! :)

Jázmin: Előre is sok sikert kívánok az államvizsgádhoz! Sűrű hónapok előtt állsz! :roll:

Kreiszi: Igen, Kangu adta a tanácsot! Én jövőhét szerdán megyek cukroslötyi koktélra, ezen a héten még kiélem az édesség utáni vágyamat, aztán hétfő, kedd, semmi édesség! :(

Gjéti: Az a kuki most már ott marad, ne izgulj! :wink: :lol:

Panna: Te nem raksz fel pocifotót? :)
Sok sikert a versenyhez! :lol:

Ma vettünk egy-két apróságot apával Bencusnak! Körömvágó olló, lepedő, 2 rugdalózó, és egy felhúzhatós zenélő játék! :)
zsu83

Hát Zsu, remélem is, h ottmarad. :D
Egyébként apa nálunk is nagyon odavan a pocimért.
Azt mondja, h még szebb vagyok vele, mint eddig. :oops: :lol:

Nem tudom Pandusika, egyébként nagyon meg vagyok elégedve
a dokimmal!!! Szóval ha nem muszáj nem szeretném leváltani...

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!
Ha már ennyi új van, bejelentkeznék én is hozzátok, mert eddig csak az ÁEK-s topikba írogattam.

30 éves vagyok, és ahogy a vonalzóimból is látszik, a 3. gyermekemet várom. Elvileg március 2-re vagyok kiírva, de a babámnak nagy fokú vesetágulata van, amit születése utan egyből műteni kell majd, így valószínűleg korábban fogják indítani a szülést.

Megpróbálok visszaolvasni, hogy nagyjából képben legyek mindenkivel :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Iricc, egyforma vonalzó, szintén ÁEK. :lol: Kinél fogsz szülni?

Egész éjszaka fájogatott a hasam, most kicsit be vagyok tojva, érzem, hogy többet kellene pihennem, de nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni.

Zsu, ti már nagyon felkészültek vagytok Bence érkezésére. :lol:

Jó lenne, ha az újak mind beírnák magukat a táblázatba! Apropó, MACSEK!!! Merre vagy?

Kép
mist

mist :D Szabó dokinál fogok szülni. Az előző kettő az Uzsokiban született.
Te kihez jársz?
Nekem sokszor fáj a hasam alja, nem keményedik, hanem csak fáj, mint egy izomláz, olyan égő érzés. Mikor mondtam a dokimnak azt mondta, hogy csinál egy tenyésztést, mert ilyen érzés lehet egy észrevétlen fertőzés. Persze az is lehet, hogy csak sokat szaladok a két nagy után, és ezért van az egész...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok.
elnézést az offért de van a barinőmnek eladó vadonat új bergon babakocsija és egy hordozója. Ha valakit érdekel dobjon meg egy privivel.

Kép
Kép
Kép
Kép

ha külön veszi valaki akkor a babakocsi 40 ezer
a hordozó 18 ezer
de ha egybe akkor egybe 49900-ért adja.

harivera
Budapest XXI. kerület

Abence! Nézegettem a fotókat, és láttam a friss képedet. Bocs, de teljesen ledöbbentem!!! Vissza kellett keresnem, hogy biztosan rosszul emlékeztem, és nem te írtad, hogy a párod cseszeget a hízás miatt. Neked egyáltalán nincs hasad!!!!! Nem is értem, hol fér el az a baba!

Kép
mist

Iricc, Banczik doktorhoz járok, az előzőt is nála szültem, a MÁV-ban. A kórház akkor nagyon rendben volt, most kicsit aggódom a sok átalakítás miatt, de majd meglátjuk.

Kép
mist

Yve, látom, te zuglói vagy. Merre laktok? És még nem tudod, hol fogsz szülni? (Bocs a sok kíváncsiskodásért. :oops: )

Kép
mist

Mist: nem akarnád mégis egy hónap múlva vagy egy hónapon belül abbahagyni a munkát? (ha lehetséges)... Nekem azt mondta a doki amikor C 1000 lett a méhnyakam, hogyha görcsölget vagy fájogat a hasam, akkor azért többet kell pihenni.

Múltkor írtam, hogy dagad a bokám. Addig 130/90 volt a vérnyomásom ( a védőnő már a gyógyszerekkel ijesztgetett). Aztán ahogy már a bokám sem dagad, tegnap meg tegnapelőtt kicsit megszédültem időnként. Megmértem a vérnyomásom és 105/57 volt. Szerintetek dobhatom a sómentes diétát? :? Bár úgy igazán még el sem kezdtem, csak kb. 1 hete próbálok jobban odafigyelni.

Kép
cserkészkolbász

Erika! Gondolkodtam rajta, de most oltári nagy kiszúrás lenne mindenkivel, ha felállnék. Egyelőre próbálom tartani magam, aztán majd meglátjuk... Egyébként estére nekem is nagyon bedagad a bokám, már nem merek szoknyát venni, ki tudja, hogy néznék ki délután. A vérnyomásom pedig inkább alacsony, sokszor nagyon is. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy ennyire szoros az összefüggés a két dolog között.

Kép
mist

Sziasztok!

Hát őrület, hogy micsoda népes kis csapat leszünk így menetközben. :lol: Üdv minenkinek!

Andi: én is meglestem a képedet, és a párodnak üzenem, hogy :twisted: (Szavakkal inkább nem is írom le ... )
Ritka csinos kismama vagy, igazán büszke lehetne rád.

Mist: tényleg próbálj meg többet pihenni, és ne pörögd túl a dolgokat, tessék vigyázni magatokra!

Jázmin: kitartást az államvizsgához!

Panna: milyen versenybe neveztél be? Sok sikert hozzá!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!
Kicsit le vagyok maradva, bocsánat, jó sokat írtatok :oops:

Andi, én is bámultam egy darabig a képedet, hogy mennyire vékony vagy, nekem legalább 3* akkora a pocakom.
Én amúgy sem vagyok egy kisdarab... :oops: A párom velem viccelődni szokott, időnként Döbröginek hív :lol: aztán mikor elérik a szúró pillantásaim, akkor mindig azt mondja nevetve, jólvanmááá nyanya, hiszen hátulról nem is látszik :lol:

Mist, szedsz magnéziumot? Én anélkül ki sem bírnám, annyit keményedik és fájdogál a pocakom.
Ajánlom a Béres magnéziumot, abban 250 mg van, de csak egyet lehet naponta bevenni, vagy a Magnesii citrici-t, az 500 mg egy tabletta, én ebből úgy szoktam, hoyg reggel fél, este fél.
Nagyon sokat segít, könnyít az ember pocakján, a feszülő, fájó érzéseken.

Nekem meg zörög mostanában a szívem, nagyon rossz. Reggel megyek a körzeti doktornénihez, ő ért az ilyen kardiológiai dolgokhoz is, megnézetem. Az lesz a kiszúrás, ha akkor épp nem fog zörögni :?

Amúgy jól vagyunk, estére én is piszkosul elfáradok, sokat kell pihengetnem nekem is.
Száva itthon van a héten, megfázott, csúnyán köhög.

Vigyázzatok magatokra, puszi

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Na halihó! :)
Laci elvitte itthonról Bogit, hogy tudjak írni :) Igazából szerencsés vagyok, mert itthonról dolgozik és meg tudjuk szervezni, hogy adott napokon ne legyenek itthon - általában anyósoméknál vannak. Most csak bemelegítem az ujjaimat, hogy jobban menjen a gépelés :) :)
Kreiszi: 2004-ben kezdtem a fősulit levelezőn, úgy volt, hogy tavaly télen államvizsgázom, de a harmadik évben nem sikerült az egyik vizsgám, és a tárgyat (vele együtt a vizsgát is) csak egy év késéssel tudtam teljesíteni... :( Az összes ismerősöm már túl van rajta, nem lesz kihez szólni a szóbeli előtti nagy parában... :(
A tanulmányi igazgatónak már írtam, hogy próbáljanak úgy beosztani záróvizsgára, hogy február 11-én szülök :D :D
Gjéti, miért vagy veszélyeztetett? (Nekem totál a méhszájon van a méhlepény, elvileg nonstop 24-ben feküdnöm kellene... Próbálja ezt megcsinálni valaki egy rohangáló 14 hónapos mellett :D ) Egyébként időpontilag szerintem a méret fog dönteni, de nem szeretnék Valentin-napi babát... :)
Yve, akkor hasonló cipőben járunk :) :)
Mist, én már benne vagyok (mármint a táblában). Február 11-i dátum szerint keress :) :)

Uzsokiban ki tudja, hogy mit itatnak az ember lányával terheléses cukron? :) Remélem hogy tej-zsemle...

Hízás: szerintem én vagyok az elrettentő példa... háromszámjegyű volt már a testsúlyom akkor is, amikor teherbeestem. Igaz, azóta fogytam 3 kilót :) Remélem így marad, mert akkor a szoptatás környékén rámjönnek a régi ruháim :D :D

Na mék :)
Kukk vissza később

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Sziasztok!
Üdv iricc!
Hasfájós dolog nekem is van, ha egész nap le se ülök, és csak futkosok, meg ha mindig felugrálok ha végre leültem....szóval a megerőltetéstől....tegnap este már én is éreztem, hogy elnehezült, és nem jó a pocaknak...meg biztos nőddögél is! Hát le kell pihizni legalább fél órára vizszintbe naponta!
Van egy nehéz döntésem: nem folytatom az épp megkezdett egyetemet....:( anyagi okok, főleg. Diákhitelt elcseszték, nem érkezett időben, végül kigondoltam nem is akarom igénybe venni, viszont a félévente 150ezret nem bírjuk fizetni, és igazából csak hobbiért 4 évig....:( szóval nagyon sokat gondolkodtam, és lemondtam megin egy álmomról a gyerekek érdekében! Majd eljön az én időm is! Lehet nem is ez lenne az én utam, hogy egyetem, meg melózás...valamai más, és a gyerekek mindennél előbbre valók....
De most úgy érzem megnyugodtam, hogy ezt eldöntöttem, és már nincs visszaút! Az előttem álló pár év úgyis a kismanóé kell hogy legyen, és elég feladatom van a nagyokkal is!
:)

Nem is férasztalak tovább titeket! Megyek sütni palacsintát! Kívánságlista már megvan a gyerekek részéről... :) amúgy jól vannak, Ági náthás lett, Andrisnak nem jött vissza mára a láz, és kicsit köhög, de amúgy a hangulatuk szuper, anyuka kiakasztós! Túl elevenek, úgyhogy nem aggódok, hogy nagy baj lenne.... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Abencze, most néztem én is az új képed, ne viccelj, hogy a férjed piszkál a méreteid miatt!!! :shock: nagyon vékony vagy, és amennyit nőtt a pocid, annyi hely meg kell a babidnak! A korábbi képeken nem látszott ennyire, hogy ilyen karcsú vagy, de ez alapján a kép alapján én elküldeném a férjem a búsba, ha piszkálna! Bocsi, csak ilyesmivel nagyon ki lehet hozni a sodromból, mert nem hiszem, hogy egy nő élete abból kell, hogy álljon, hogy fogyókúrázik.

Andus, jobbulást a kicsi lánykádnak! Remélem, eszel sok Cvitamint, hogy legalább te ne kapd el, ha már őt megfertőzték (gondolom, a suliból hozta).

Mist, azért annyira szerintem ilyen helyzetben lehetsz "önző", hogy ha a babád miatt pihenned kell, akkor a kollégáid is meg kell értsék, ha nem tudsz úgy hajtani... persze ezt pont én mondom :lol: de nekem is ezt mondják :D

Verus, örülök, hogy jobban vannak a huncutkák :D ha már az anyuka kiakasztós fázisnál tartanak, akkor hétvégére kutya bajuk se lesz :lol: sajnálom, hogy fel kell adnod az álmodat, de nem csodálkozom: három gyerek mellett ember legyen a talpán, aki még az iskolába járásra is oda tud figyelni, nő is tud maradni a férje mellett, és a háztartást is rendben tartja. Majd ha kicsit nagyobbak lesznek, talán újra elő tudod venni a tankönyveidet - végülis elég fiatal vagy még hozzá :)

KépKép

KépKép
stelly

Andi! Én is megnéztem a képet, nagyon jól nézel ki, úgyhogy csókoltatom a férjed! Nem akarom megbántani, dehát .....

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!
Egy ismerősöm mondta látogassam ezt az oldalt, nagyon jo. Megtettem.
Nikinek hivnak, 25 éves vagyok, ausztriában élek, a férjem osztrák, feb.27.-re várjuk elsö babánkat.
Kicsit nekem, mint terhes nehéz volt az elején. Szinte semmi nem ugy müködik mint magyarországon. Ugyhogy elöre is elnézést ha nem tudom miröl van szó néha, talán itt nem az van.
Kezdem azzal, hohy ugye nálunk is van a Down-Kór szürés. Itt nem kötelező, de jo pénzért megcsináltathatod. Hát én voltam. Minden szuper, jobb eredmény nem is lehetett vna. Itt ugy nézik hogy hány 1 a mennyihez esélyed van. nekem 1:23000-hez volt. Aztán hétfőn vtam azon az ultrahangon ahol a szerveit nézik a babának. Találtak egy vesenyobbodást, ami nem is probléma(az orvos azt mondta az minden 2. babánál van kb), de ehez társul(pontosan nem tudom mi magyarul) de amikor a szivben levö 2 izom kicsit vastagabb(ez nem egy szivprobléma) . a számitógáp ki is dobja mindjárt h már csak 1:1000-hez esélyem van h a gyerekemnek nem lesz kromoszomahibája. mit ne mondjak elkeseredtem, nagyon. bár az orvos azt mondta h itt az elsö vizsgálat a mérvado, és a babánál különben minden szuper de mivel ö ezért ül ott és én azért megyek oda ö köteles nekem ezt elmondani. mert a gép ezt dobja ki. de megnyugtatott egy kicsit, ö szerinte ez a baba egészséges, nagyon szépen nö. Ez csak egy ,,irodalom,,! És ha vmi baj lenne más eredményeknek rossznak kellenen lenni.
de azért az ember fejében ott motoszkál az h mi van ha mégis.
volt vkink ilyen tapasztalata már?
elöre is köszi a válszokat
pusz
nicko

Nicko!

Szerintem ne aggódj, gondolom, csak elírtad a második eredményt. Nyilván annak 1-1000-hez az esélye, hogy genetikai probléma van, és nem annak, hogy nincs :lol: . Ez sem rossz eredmény, hidd el, negatívnak számít!

Verus!

Megértelek, hogy nem volt könnyű döntés, de tényleg nagyon fiatal vagy még, bármit véghez tudsz vinni, ha nagyon akarod, időd van rá!

Stelly!

Bagoly mondja verébnek!!! :lol: (Persze attól még tudom, hogy igazad van.)

Andus!

Jobbulást Szávának, te egyél sok vitamint.

Kép
mist

Köszi csajok az együttérzést, Peti ilyen téren tényleg nem normális...Neki egy szupermodell sem lenne megfelelő. Az a durva, hogy meg van róla győződve, hogy én kizárólag ő miatta járok tornázni pl.(már amikor még nem voltam pocakos) és hogy én ezt NEKI köszönhetem. Egyébként az ilyen jellegű nagyon komoly vitáink alkalmával meg szoktam állapítani, hogy azért ennél nagyobb bajunk nincs, máson nem tud velem vitatkozni, de hát ő egy kos és szüksége van a harcra...
Verus, jobbulást nektek! Gödöllő megvár, ott van már vagy 100 egynehány éve... :wink:
Mist, Te nagyon lelkiismeretes munkaerő vagy, remélem, a munkáltatód honorálja majd év végén a fáradozásaidat!
Az újaknak üdv, népes kis csapat leszünk és szerintem karácsony után még tuti lesznek csatlakozók, akik akkor hagyják abba a munkát.

Kép
Kép
abencze

szia mist!
persz ugy értettem. igen csak amikor ezt igy elöadják nem olyan tul jo érzés. az ember azt kivánja minden renben legyen meg hisz is benne és 1 ilyen mondat lerombolja az egészet. és remélem nagyon igazad lesz!
nicko

Olyan jó, hogy biztosítotok afelől, hogy talán jól döntöttem!!!!
A tanulással az a baj, ha az ember abbahagyja, és sokáig nem foglalkozik vele, akkor nagyon nehéz újra nekikezdeni, de remélem lesz még energiám.... Lányzókánk már betervezte a köv. gyereket, egy lányt, és 6-an kell lennünk. :):) Szóval még sok év vár rám.... :D

Nicko! Üdv! Jó kis rendeszer lehet odakinn...azért örülök, hogy még itt magyarországon nagyon odafigyelnek, értelmesek, és foglalkoznak a kismamákkal a dokik( már aki). Megnyugtatás képpen, az én kisfickómnak is nagyobb picit a veséje, de áll. ez fiúknál ált.ban így van, arra kell figyelni, hogy ne nőjőn nagyon menet közben!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Mist: az Örs környékén lakom. Az a helyzet, hogy viszonylag későn (17-18.hetesen) jutottam el először a dokimhoz, mivel a tünetek hiánya miatt nem vettem észre, hogy terhes vagyok :oops: . Ez 1 hónapja volt. Ő akkor kb. febr. 28-ra saccolta a szülést, amit a genetikai uh alapján később febr. 20-ra módosított. Az első alkalommal mondta, hogy valszínű febr-ban nem lesz, de én bíztam benne, ha ennyire hóvégére mondja a manót, hátha febr. végére mégis lesz. Amikor a genetikai uh-n mondták, hogy idősebb, nyilvánvalóvá vált, hogy biztos a szabija alatt fog születni a manó. Holnap megyek vissza hozzá, és megkérdezem kit ajánl maga helyett, mert így nincs értelme hozzá járni. Ő a sote II-n van, szóval biztos egy ott dolgozó dokit fog ajánlani. Tudtok valamit a Sote II-ről? Nekem a Máv is (nem tudom, ezen most az ÁEK-t kell érteni) nagyon szimpi, az Uzsoki közel lenne, de arról sem tudok semmit. Szóval még bizonytalan vagyok, esetleg ha valaki tudna segíteni doki, vagy kórház ügyben, írna privit, azt megköszönném. Plusz az se biztos , hogy egy új doki, mennyi idősen vesz még át egy kismamát.
Bocsi, kicsit hosszú lett :D

Ikverus: sajnálom, hogy ilyen döntést kellett hoznod suli ügyben, de szerintem a gyerekekbe fektetett idő és energia maximálisan meg fog térülni, és az a fantasztkius, hogy talán nem is érzed akkora áldozatnak a suli ideiglenes feladását, mivel a gyerekekről és családról van szó.
yve

Sziasztok (csak kicsit szusszanok)!
Lkverus, ismerős. Laci azzal szokott bosszantani, hogy úgysem csinálom meg, mert elkezdek valamit és nem fejezem be... Erre persze felmegy az agyvizem, és kapok egy lökést, hogy hajrá... Egyébként ha nekem sok lenne hátra (több mint a fele), nem fejezném be...szintén anyagi okoból... Most viszont nem hagyhatok veszni félévente közel 230ezer forintot... Túl nagy és drága mulasztás lenne... Az benne a legrosszabb, hogy igazából sem a tanulásra, sem Bogira nem tudok 100%ban odafigyelni :( De osztom az előttem szólók véleményét... Tanulni soha sem késő, ne csüggedj! Az álom később valóraváltva is beteljesült álom marad!!! :) Gyerkőceid ovisok?

Nicko, szerintem sem kell aggódnod! Ha esetleg jobban éreznéd magad egy ellenőrző-vizsgálattól akár itthon Magyarországon, akkor ne habozz! Nekem október 2-án mondták alacsony AFP utáni genetikai tanácsadáson (és uh után, ami mellesleg tök homályos volt) a SOTE1-en, hogy kicsit teltebb a gyomor, mint az átlag, menjek amniocentézisre (0,7-0,8% esélyt adtak a kromoszómarendellenességre). Még aznap elmentem a Kárpát utcába és ott csináltattam egy normális genetikai UH-t, ahol az előzmények ismeretében - többszöri mérés után mondta az uh-s orvos (!) hogy teljesen normális a baba. Azért megcsináltattam a magzatvízvételt, hogy megnyugodjak, de TUDOM, hogy egészséges lesz a második lányunk is.

Abencze, "hálistennek" hogy ez a legnagyobb veszekedési alap... :D Hiába, férfi a lelkem :) Nem tudom mit lát benned ducinak a férjed?!?

Na pápá :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Yve, én Uzsoki... De csak a dokim miatt megyek oda. Egyébként ő (dokim) is azt mondta, hogy ha esetleg vérezni kezdjek, egyből menjek valamelyik klinikára, mert ott a legnagyobb mind az én, mind a baba esélye a túlélésre. Mondjuk egyik helyen sem lehetnek túl kevesen, de 3 napot féllábon is ki lehet bírni. Esetleg olvass utána fórumokban!
Most már télleg L

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Ikverus: én ma tárkonyos csirkeragu levest csináltam, életemben először, és szerintem isteni lett! :D Már két tányérral lenyomtam, hagyni kellene a pármonak is...

:oops:
yve

Sziasztok!

Ha nem gond, szeretnék csatlakozni hozzátok. Bevallom már régóta olvasgatlak titeket, de eddig meggyőztem magam, hogy már hiába csatlakozok, ti jól összeszoktatok :D

Mi is (én még 2 napig 29, a férjem 32 éves) első babát várunk és febr. 8-ra vagyok kiírva. 1Xfiúnak mondták, 2X kislánynak, szóval én azért még kivárok egy vizsgálatot.

Jázmin kérdezted az Uzsoki féle cukorvizsgálatot. Hát nekem az Örsre kell mennem és a zsemle+2 dl. tej-et kaptam utasításként.

Látom, hogy sokatoknak keményedik a hasa. Szégyellem, de azt hogyan érzitek? Mert én csak akkor érzem egyértelműen, ha fekszek és akkor keményedik. Viszont nap közben dolgozok (szerencsére már nem sokáig) és akkor nem tudom megállapítani.

Orsi

Kép
bjuti

Jasmin: már elovastam pár dokis fórumot itt a babaneten, sőt egy dokit már fel is hívtam, aki a topicban írtak alapján szimpi volt. Na ő mondta, hogy csak a 12. hétig vállal új kismamát, de azért menjek el és majd eldönti a leletek alapján, de nála elsőbbséget élveznek, akik a 12. hétig jelentkeztek, illetve már szültek nála. Szóval ki lógott a lóláb, hogy nem akar vállalni, amit teljesen megértek, de akkor miért nem lehet ezt egyenesen megmondani?
yve

Sziasztok!Már tegnap is akartam írni,de valahogy időben hazaérkezett a párom és ezért el is feledkeztem róla.Szóval,mi Tatán lakunk,a párom 27 én 31 vagyok és az első babánkat várjuk aki-remélhetőleg fiú lesz-február 21-re vagyok kiírva.Nekem nincs választott orvosom,én a helyi rendelőbe járok gondozásra,ahoz a dokihoz aki már 10 éve kezel mindenféle bajommal.Sajnos engem nem engednek melózni,már augusztus óta itthon vagyok,mert apukám autoimmun betegségére termelek enzimet ami-állítólag-befolyásolhatja baba szívműködését és azért hetetnte megyek babaszívhangot nézetni a dokihoz.Jó olvasni,hogy mindenkinek hasonló gondolatok forognak a fejében,mert már kezdtem aggódni magam miatt,hogy kicsit túlaggódom a dolgokat.a múlt hónapot szinet végig sírtam-ok sem kellett hozzá,bármiért képes voltam bőgni és nem tudtam abbahagyni-szegény párom már eléggé rosszul viselte,de már sokkal jobb a helyzet,most kezdem megszokni a terhességet.bár napok óta szurkál a hasam alja,néha elég erősen,de gondolom ez normális dolog....Most nézem már egy egész regényt írtam,ezért most el is megyek ebédelni,mjd később jövök még,addig is sziasztok.
nilabali

Ikverus: a rendszer sztem itt jo,az mondjuk én sem értem minek nem kötelezö az ilyesmi. a korházban viszont magyarul mondva még a fenekedet is kinyalják. de orvosok mindenhol vannak akik nincsenek a topon szerintem. mindegy hogy magyar vagy osztrák. ezt mos nem tudás alapján értem hanem ugy emberileg.
ö is kisfiu lesz. és gondolom fogják nézni majd hogyan alakul. azt mondta az orvos , ez születés után eltünik magátol, anélkül hogy kell vmit csinálni.
jasmin: itt is volt rola szo hogy szeretném e h vegyenek e magzatvizet. kérdeztem h van e vmi hátulütöje a dolognak. 1% hogy vmi baj lesz a babával. és akkor arra gondoltam, inkább választom az 1:1000-hez vagyis 0,1% ot. és az orvos is mondta h ez nem egy vészhelyzet, söt. csak az ember (vagyis én) mindig mindjárt legrosszabbra gondol.de tudom a szivem mélyén h nem lesz baj. csak mégis ott van az a gondolat néha. az a genetikai uh mi különben? mit csinálnak ott?
nagyon szupi veletek csacsogni
nicko

nilabali: azt hiszem egy huron pendülünk. én is otthon vagyok. nekem az elején nagyon sokat fájt a hasam stb. és mivel olyan munkahelyem volt ahol nehéz dolgokat kellett cipelnem nem lehetett kockáztatni. talán ilyenkor az embernek több ideje is van gondolkodni. meg ez attol is függ ki milyen erös sztem, hogyan tudja kezelni a dolgokat. hát én nem a legerösebbek közé tartozok, hamarabb sirom el magam. szerencse h a férjem egy nagyon pozitiv beállitottságu, igy ö mindig felépit.
a hasam alja nekem is szokott szurni, a kisember jol meg szokta taposni a hugyholyagom. de már megszoktam. szerintem nálad is ö mocorog.
én nagyon jonak találom hogy meg tudjuk osztani egymással a dolgaainkat, igy látom h nem én vagyok az egyetlen aki aggodik
nicko

Sziasztok!

Iricc, Nico, Orsi: Üdv Nektek is! :lol:

Mist: Amikor apa itthon van, akkor mindig kap egy-két apróságot Bence, apa már teljesen be van zsongva! :D
Próbálj azért pihenni amennyit tudsz, vigyázz magadra!

Abencze: Megnéztem én is a képet, csatlakozom Misthez, egyszerűen nem értem, hogy miért cseszeget a férjed! Olyan jól nézel ki! És tényleg milyen pici pocid van, de nagyon aranyos! :lol:

Andus: Örülök, hogy jól vagytok!
Szávának pedig jobbulást kívánok!

Verus: Szerintem is a lehető legjobb döntést hoztad, és meglátod bár év múlva biztos hogy lesz lehetőséged megvalósítani az álmodat! :lol:

Yve: Nyam-nyam tárkonyos leves! Én is szoktam csinálni, nálunk nagyon hamar el szokott fogyni! :)
zsu83

Yve, mi sem lakunk messze az Örstől. :lol: Én az elsőt is a MÁV-ban szültem, most is oda megyek (már ÁEK), csak jó tapasztalataim vannak, bár elég régen történt. Azóta nem is jártam a kórházban, szerintem majd csak a szüléskor jutok el oda. A dokit nem nagyon értem, szerintem ez nem általános, hogy a 12. hét után nem vállalnak, bátran kérdezz meg másokat is.

Andi, én is abban reménykedem, hogy honorálják majd. :lol:

Bjuti, üdv, jó, hogy csatlakoztál. Én is az Örsre megyek a terheléses cukorra, úgy tervezem, majd a jövő héten.

Kép
mist

nicko:bocs,hogy csak most írok,de ebédeltem.nektek is z első babátok?Mi öten vagyunk testvérek és már minden tesómnál van gyrek, nővéremnek 3 is,ezért azt gondoltam,hogy ha terhes leszek az nem igen lesz újdonság,szinte mindekiét végigaszisztáltam a családban,de tévedtem,mert erre nem lehet felkészülni...Megváltozol,és nemcsak a tested,de az összes gondolatod és érzésed,nekem furcsa,hogy" elvesztettem "a kontrolt magam felett,de már talán mostanra beleszoktam.viszont az állandó aggodalom nem múlik,pedig nem vagyok egy aggódós tipus úgy általában,de szerintem mindenki félti a gyermekét,főleg,hogy még a pociban van.Mikorra írtak ki szülni,és tudod,hogy milyen nemű lesz a bébi?ha van kedved írj még.sziaszatok
nilabali

Üdv az Újaknak! :) Akinek szüksége lenne a közös postafióknak az elérhetőségére, szóljon nyugodtan. Úgy mondjuk jobban el tudnánk Benneteket különíteni, nekem őszintén szóla még összefolyik, hogy ki kicsoda, most legalább öten jöttetek.

Mist: szerintem is nagyon vigyázz ám Magadra és a Babóra!

Andi: Még csinosabb vagy az új képen, mint gondoltam. A Párodra pedig ne hallgass! :?

Verus:
Biztos nagy áldozat a suli, de mondjuk 150 ezer elég sok pénz ám, és három (vagy akár négy) gyerek mellett... Így legalább nem lesz állandóan lelkiismeretfurdalásod...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: