Gmelcsi1: tényleg sokat kérdezel, de egyáltalán nem baj.

A Kopa véleményem szerint nem egy előre bebiflázott protokoll szerint kezel minket, hanem a spermakép függvényében vizsgál, illetve kér egyéb vizsgálatokat. Tőlem pl. nem is kért vizeletet, inkább a "seregszemle" érdekelte, ami a kórokozók keresése szempontjából sokkal eredményesebb, mivel a vizeletből nem lehet kitenyészteni a hugycső előtti szakaszban éldegélő dinoszauruszokat, tehát ha van benne valami, akkor nem biztos, hogy az onnan van, ahonnan a minta jött, ha meg nincs benne semmi, akkor ez még nem jelenti azt, hogy valóban nincs semmi. A sereg viszont mindenhonnan biztosít mintát, tehát ha a kellő számban van benne valami, akkor abban látni fogják. Az sem mellékes, hogy a mintát elég volt itthonról bevinni ahelyett, hogy ott kellett volna produkálni, ami (higgyétek el), egyáltalán nem kellemes. A kihelyezett "szakirodalom" úgy 15 éves korig talán használna, de a körülmények miatt ez nem sokat jelent. Amikor annak idején panaszkodtam egy kicsit emiatt Apátoknál, ő azt mondta, hogy máshol sokkal rosszabb a helyzet. Erre én azt mondom, hogy nyilván kellemesebb egy háztetőn szerelmeskedni, mint egy villanypóznán, de ettől még nem jó a háztetőn...

Amúgy meg, őszintén, ki a fene szeretne más katonáival beállítani?

Visszatérve Kopára: nálam semmi magyarázatot nem talált a jelenlegi állapotomra (mert egy visszér önmagában nem okoz ekkora romlást), de ami a legmegdöbbentőbb volt, állítása szerint a páciensek kb. 30 %-ánál nem derül ki, hogy mi a baj oka és ez eléggé ijesztő...
igyi, én olyat nem írtam, hogy nálam volt morfológiai eltérés.

Ez az egyetlen, ami tulajdonképpen már eredetileg is jó volt. Ami a minőséget illeti, a katonák mozgékonyságával és fejlettségével van baj. Ezeken a vitaminok nem segítettek, de összességében mégis javult a helyzet, mivel a 100-szor több katonából hasonló arányok mellett 100-szor több jó katona nyerhető, tehát a helyzet relatíve jobb lett. Az más, hogy ez még mindig kevés. Az említett vitaminokat elsősorban minőségi problémák esetén szokták javasolni, tehát érdemes szedni őket. Mivel nálam a morfológia előtte is és utána is jó volt, nem tudhatom, hogy ebben az esetben mennyire hatásosak, de minden szakember ajánlja őket, ezért érdemes kipróbálni. A sejtvédő anyagok (antioxidánsok) biztosan kellenek, tehát a C- és az E-vitamin, Béta-karotin, Q10, ezen kívül a folsav, B12 és B6 vitaminok szükségesek, de ezen kívül a szelén és a cink is. A Fer14 nevű, orvosok által kifejlesztett tablettában ezek mind megvannak, de az ár/érték arány miatt én inkább a Lenkei-féle vitaminbombát eszegetem (5000 Ft/hó) kiegészítve folsavval, cinkkel, szelénnel, stb. A Fer 14-ben található mennyiségek szerintem komolytalanok, ha valóban a hiányos táplálkozás áll a problémák hátterében. Van egy Ferulant nevezetű készítmény is, ami elvileg szintén erre való, most már kapható is a gyógyszertárakban, de erről nincs több infóm. Czeizel szerint jó, de valamiért azt gondolom, hogy a korábban felsorolt anyagokat tartalmazza kis mennyiségekben, viszont jó drágán.
Ha már így rákérdeztél: a 3. lombik (ICSI) jön. Az első - mint általában - csak puhatolózás jellegű volt, de rendkívül tanulságos. A másodikkal összejött egy méhenkívüli, ami szerencsésen megoldódott, tehát a szerencsével hadilábon állunk, de a "csomag" működik.
Baboca03: a próféta szóljon belőled!
Bodza2005: köszi, megkaptam!