A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Bejci: Bius gyönyörű! Tegnap éjszaka Zalánnak is elhúzodott picit a szopi, mondjuk nem csak ő aludt be közben, hanem én is :)

Kép
kistiggrincs

Bejci! Bius elképesztően szép baba!!!!!!!!!!!!!!!!

Noni! Meghatottál! Nagyon köszönöm én is!!!
blúmi

Most, hogy végre minden topikbébi egészségben, és gyönyörűen megérkezett, itt a szüléstörténetem:

Az én történetem igazából tavaly júniusban kezdődött, amikor a kisfiam a 31. héten halva született. A pontos okot nem tudjuk, valószínűleg lepényi elégtelenség okozta. Emiatt az egész terhességem, és maga a szülés is hihetetlen aggodalommal telt. A szülés előtt 3 nappal befeküdtem a kórházba, a lepény rossz állapota miatt. A fájások szeptember 6-án szombaton hajnalban fél háromkor kezdődtek, rendszertelenül. A 15 és 3 perces fájások között minden változat előfordult. A fájások erőssége, és hosszúsága is teljesen változó volt. Folyamatos fájások után reggel 7-kor vizsgált meg az orvos, és bő két ujjnyi tágulást állapított meg. Sétálnom kellett, és amint rendszeressé válnak, szólnom kellett az orvosnak. A kórház kertjét keresztül-kasul többször bejártam. A fájások elég hamar a 3 percenként, egyre erősebben jöttek, a méhszáj viszont nem tágult tovább. Riasztottam a férjemet, aki délelőtt 11 órára megérkezett. Ekkorra a fájások hirtelen teljesen elmúltak. Délután 1-2 óra körül ismét elkezdődtek, és megint rendszertelenül jöttek. Délután négytől rendszeres 5 percesek lettek, és végül 9-kor szóltam a nővérnek, hogy szerintem ez már tényleg komoly. Ekkorra már elég fáradt voltam, mert nem ehettem semmit, és mivel éjjel kezdődtek a fájások, alig aludtam. Az ügyeletes orvos megvizsgált, bő 3 ujjnyi tágulással átküldött a szülőszobára. És itt idéződtek fel a szörnyű emlékek, ugyanaz az öltöző, ugyanaz a vizsgáló, ugyanazok a kérdések, ugyanazok az előkészületek, mit tavaly…. Teljesen megbénított, szinte azt sem tudtam miért vagyok itt megint. Lázas voltam, a vérnyomásom 150/90 volt. Az orvosom fél 10-kor burkot repesztett, és azt mondta, hogy fél, egy órán belül itt baba lesz. Valahogy nem hittem el. Elkezdődtek a nagyon kemény fájások, szinte egymást érték, és egyre elviselhetetlenebbek lettek. A tágulás viszont a fájások ellenére teljesen leállt, fél 1-ig még mindig nem változott a helyzet. Közben méhszájlazítót kaptam, de ez sem segített. Úgy éreztem, hogy nem bírom elviselni sem a fájdalmat, sem a lelki terhet, végig a halvaszületett kisfiamhoz imádkoztam, hogy segítsen. A szülésznő segített, megmutatta a helyes légzést – mit persze ezerszer memorizáltam, de a vajúdás alatt eszembe sem jutott. Már magamon kívül voltam, de még mindig nem tágult tovább a méhszáj, ezért kértem az orvost, hogy valamivel segítsen. Oxitocint kaptam, amitől felerősödtek a fájások – nem is értettem, hogy hogyan lehettek még erősebbek. Igazi tolófájást nem éreztem, de kértem az orvost, hogy hadd nyomjak. Közben ő kézzel tágította a méhszájat, ami meglepő módon nagyon jól esett, aztán zöld utat kaptam a nyomásra. A nyomás már egyáltalán nem fájt, hanem nagy megkönnyebbülést adott. Ezután vasárnap éjjel 1 órakor 5-6 tolás után megszületett Bálint fiam. Ebben a pillanatban hihetetlen hálát éreztem mindenki iránt, aki egy kicsit is segített a terhesség, és a szülés alatt. És legfőképpen a halott kisfiam iránt, aki – ha nem is úgy, ahogy gondoltam – de segített, hogy egészségesen szülessen meg Bálint. Utólag már tudom, hogy azzal segített, hogy az Ő születése rövid, kíméletes, csendes volt. Talán ha nem így történik, nem vállalok másik gyereket, és talán az Ő kis életének ez volt az értelme… Azóta, ha Bálintra nézek, mindig az elsőszülött fiam is eszembe jut. Mindig fogadkozom: bebizonyítom, hogy jó anyuka leszek, és ezzel talán enyhíteni tudom a sohasem múló bűntudatomat, ami amiatt mardos, hogy talán miattam történt a tavalyi szerencsétlenség…
blúmi

Jó reggelt!

Blúmi .. óóó ... nem találok most szavakat.
LEGYEN BOLDOG ÉLETETEK BÁLINT BABÁVAL!!! Puszi :)

Noni!
Köszönöm, hogy ilyen ajándékkal leptél meg minket. Boldogság volt nézni a MI kis babáinkat :) Puszi érte!!!

Bejci!
Gyönyörűséges kislány ez a Bianka :) Cukorfalat a pofikája, puszi reá :)

szeder74

kistiggrincs :)
hogy vált be a mosható pelus? Tudom, még nem sok a tapasztalat, de ez a néhány nap? Sokat kell mosni pluszban? Nem macerás?

honeymoon :)
Nálunk Csongor néha akkor is rágja az öklét, ha már nem éhes, csak álmos.

blúmi :)
:cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Változtattam egy kicsit a videón és beletettem Flórát és Abigélt is.
Aki nincs benne, képet kérek.

http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... e44148c344

Kép
Kép
noni78

Noni78
Én is köszönetett mondok a videoért, jó volt látni a babákat és közte Levente fiamat!!! :lol:

Kép
sugi78

bejci,
bius hihetetlen gyönyörű!!! Nagyon csajos!!

Jaj csajok, nagyon aggódom!!! :cry: Végre profin megy a mellre tétel, még sötétben is, meg a szopi is, erre meg el kezdett a tejem apadni. Megőrülök!!! Semmit nem változtattam az elmúlt napokon. Eszem, iszom eleget, napközben alszom 1,5 órát éjjel is tudok aludni 5-6 órát. Iszom a napi 1 Laktoherbet és a 2x5 Urtica Urens-et. :cry:
Erre másfél napja olyan kevés a tejem, hogy szegény Flóra 50-60ml-nél nem tud többet kiszívni. Sőt!! Utánna elektromos fejővel megpróbálom kiszívni és azzal sem jön ki több már mint 15 ml. Így a kiscsaj már nem alszik 3-4 órát mint eddig. 2 óránként cicire kéreckedik. Mit csinálok rosszul? Van valami ötlet?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

blúmi,
nem is találok szavakat a történetedre! Biztosan nagyon jó anyuka leszel!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Noni!
Ez a videó nagyon szuper! :lol: Nagy örömöt okoztál vele nekünk is!
Köszönjük!

gwini

Honey!
Ne aggódj! Nekem is van ilyen, hogy 1-1 napon kevesebb a tejcsi, aztán visszajön. A lényeg, hogy ne idegesítsd magad miatta. Ilyenkor a Laura is 2 óránként cicire akar jönni, aztán ettől másnapra meg is oldódik a probléma. Én őt bimbóvédővel szoptatom, mert így sokkal jobban megy. Nem fáj a cicim, így nem félek a szoptatástól és ettől több a tejem is. A Nórival az első 3 hóban nagyon sokat szenvedtem a szopizással, mert állandóan sebes volt a cicim. Utáltam a szoptatást, mert féltem tőle. Aztán 3 hós korától bimbóvédővel szoptattam és attól kezdve megoldódott a probléma és a tejem is több lett. 11 hós koráig tudtam szoptatni. Most a Laurával nem is kísérleteztem. Most néha odaadom neki a védő nélkül is, de érzem, hogy kezd fájni, de azért próbálkozom. :roll:

gwini

Humanka
Mégegyszer gratula Benhez! Örülök,hogy már te is hazaértél.
Köldök:nekem is rögtön az jutott az eszembe hajtsd vissza egy centit a pelust.
És jó vastagon hintőporozd.
Nagyon szépek vagytok!!!

a.m.
én nem kérem a rota ellenit a lányoknak.

Honey
Férjed milyen büszke a lányára! Mondjuk lehet is…
Amúgy én úgy érzem 2 gyerekkel könnyebb mint amikor még csak egy első gyerekem volt.
Mert most sokkal lazább vagyok, nem aggódok már mindenen.

Lanta
Nálunk is sokszor úgy megy a szopi,hogy 2 gyerek van az ölemben. Emma szopizik, Heni pedig bújik,simogatom,szeretgetem közben.

Kistiggrincs
És hasára fekteted ilyenkor Zalánt?
Nálunk is van már 2 nagyobb ébrenléti időszak Emmánál.

Winona
Csodaszép a kicsi lány! Mi Liberot használunk…de nem tudok nyilatkozni nekünk hurkás combunk van…..

Noni
Huuu..tök jó lett a video!!!! Nagyon rendi vagy!!! Nagyon tetszik!

Bejci
Csodaszép Bius!! És annyira hasonlít rád!
Igen ilyen van,hogy vérzik,alvadt véres. 3 óránként alkohol és sok-sok hintőpor,le fog száradni szépen.

Blúmi
Végtelenül sajnálom,hogy ilyen szomorúságot kellett megélnetek.
Kívánom,hogy Bálint sok-sok örömet okozzon nektek!
holka

Honey! Nekem is beszélt a gyerekorvos az urtica urens-ről, amikor még nem igazán indult be a tejci. DE azt is elmondta, hogy ha van tejed, akkor ellenkező hatást is kiválthat. Ez az orvos egyébként kifejezetten homeopátiával foglalkozik. Mi ezért úgy döntöttünk, hogy inkább nem szedem. Nem próbálod ki, hogy elhagyod? Elég a lactoherb, meg mondjuk alkoholmentes sör. Remélem, hogy ez csak egy rosszabb nap.

Kép
blúmi

Sziasztok!

Blúmi: nagyon sok boldogságot kívánok nektek, nagyon nehéz lehetett Neked!

Minyu: eddig bevált, nem tűnik macerásnak, csak figyelni kell, hogy ne felejtsem el etetés után kivinni és beáztatni. De a mosógépbe berakni kb 5 perc, kiteregetni meg 10, vasalni pedig nem kell. :) Éjszakára meg ha megyünk valahova akkor eldobható van rajta. :)

Honey: biztos, hogy az elektromos mellszívó kiszív mindent? Én az Avent kézivel kevesebbet tudok kiszívni, mint amikor kézzel fejek! Egyébként meg ha Flóra 2 óránként mellre kéreckedik, szvsz tedd mellre két óránként, majd ő "csinálja" magának a tejet. Nekem egyébként a bal mellemben állandóan kevesebb tej van, hiába fejem azt többet, illetve teszem rá Zalánt gyakrabban. Ja, és iszol elég folyadékot?

Holka: Zalán csak és kizárólag hason hajlandó aludni. Viszont rájöttem, hogyha beteszem éberebb időszakában a játszóive alá hanyatt fekve, akkor 10-20 percig (attól függ milyen kedve van) elnézegeti. :)

Kép
kistiggrincs

A hétvégén összerendeztem a pakkokat.
pénteken megjött Lolababa és Roni pakkja is. A nagy csomag feladva.
Még érkezik a héten pakk....lesz még egy feladás...szóval még a héten nyugodtan adhat fel az aki jelezte,hogy szeretne küldeni kicsi Aigélnek.

És akkor íme az összefogás ereje:
Kép
Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.8493.jpg[/img]
Kép
holka

Kép
Kép
Kép Kép
Kép
holka

Kép
holka

Írtam egy levelet amiben mindenki nevét leírtam aki hozzájárult ahhoz,hogy egy ici-picit könnyítsünk kicsi Abigél és Apukája helyzetén.

Nagyon szépen köszönöm a felíratos zacsit!!! Igazságszerint csak pakoltam-pakoltam és a végén vettem észre mikor már mindent bapakoltam....így nem tudom mit (de nem baj kicsi Abigélnek mindenre nagy szüksége van most) és legfőképpen,hogy kinek köszönjem meg a kedves szándékot :) (írj nekem egy privit légyszi)
holka

Honey!

A többiek már mindent leírtak! Tedd csak mellre Flórát 2 óránként! 2 nap múlva márjó sok tejed lesz! Ja, és szerintem is elég a Laktoherb, abból viszont igyál meg 1,5l-t (6 filter)!Azon meg ne aggódj, hogy nem alszik olyan hosszú ideig! Ez a szopitól független is lehet! Az én lányom most már napok óta úgy csinálja, hogy éjjel nagyon jól alszik, közben 2x 10 percet van ébren, addig szopik, aztán reggel velem ébred, délelőtt csak szendereg valakinek a vállán/mellkasán, egyszerűen képtelenség mélyen bealtatni, aztán délután alszik vagy 4 órát egyhuzamban és estefelé már teljesen éber! Egyedül ébren lenni viszont utál, 5 percet nézelődik a kiságyban, aztán kiabál!

Blúmi!

Megható és szomorú az egész!Nagyon örülök, hogy Bálint itt van Nektek!
Legyetek nagyon sokáig nagyon boldogok!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Holka, még egyszer köszi, hogy bevállaltad a csomagok rendezését!!!!

Noni, nagyon megható a videó... annyira jó látni együtt a gyerekeinket!!! (hogy neked mire nincs időd! :lol: )

Blúmi, szomorú történeteden elpityeredtem... főleg, hogy nekem is 4 terhességből van 2 gyerkőcöm... csak én a 10. és 15. hétnél tovább nem hordtam a másik kettőt... Biztos nagyon jó anyuka leszel!!!

Honey, nekem épp pénteken volt egy "tejci mélypontom", úgyhogy megértem az aggodalmadat.
Ja, és a múlt héten nem kaptam a Dm-ben melltartóbetétet, erre vettem máshol egy Bruin márkájút... bár ne tettem volna! Még örültem is, hogy a külső borítóján vízzáró réteg van, nem fog átázni: na ettől szépen befülledt a mellem, felázott + pénteken Alíz is sokat volt cicin, úgyhogy most én is kűzdök rendesen.... de talán már mára jobb...

Most rendeltem Alíznak egy pihenőszéket (birkaszellem - beeeee :D) , mert elég sokat kell rázni a kisasszony popóját és így 5 kg körül már kezd a karom izmosodni....
Ja, és most éjjel végre kihagyott egy evést!!!!! :lol:

Kép
Kép
netti77

Bejci!

Csodaszép Bianka!Igazi kis hercegnő. Majd ajánlom Gyuszikám figyelmébe.... :D :lol:

Holka!

Mégegyszer köszi a csomaggyöjtés és rendezést. Kedves tőled,hogy fel is tetted a képeket. Úgy gondolom,hogy szép csomag gyűlt össze az első körben. Biztosan örülnek majd neki. Ebben a nagy fájdalomban egy kicsi derű lesz talán...

Humnaka!
Nagyon aranyos kis pasi Benedek!Nőjetek nagyra.

Honey!
Én is remélem,hogy csak átmeneti a tejcsökkenés,de ha gyakrabban mellere teszed az szokott segíteni. Szorítok nagyon!

Blúmi!
Döbbenten olvastam a soraidat.Nagyon sajnálom,ami történt tavaj.
Bálint biztosan enyhíti a fájdalmat.A rossz dolgok után mindig jók következnek. Kívánom ,hogy legyetek nagyon boldogok!!!

Kép
Kép
a.m.

Haliho!

Noni: en is megkonnyeztem a videot, olyan gyonyoru minden baba !!!

Blumi: a te torteneted is nagyon sozmoru, en is csak azt tudom kivanni, mint a tobbiek: hogy legyetek nagyon boldogok egyutt !!!

Nalunk minden okes, a junior kajal, alszik, ha ebren van, nagyokat nezelodik, szoval egy panaszom sem lehet > igazan jo baba. A cickom mar nekem is rendesen kikeszul, ezert en bizony neha fejek es ugy adom neki oda cumisuvegbol a tejcit, de meg sem kottyan neki, nekem viszont neha nagy konnyebbseg, hogy nem "tepi" a mellbimbomat. A koldoke mar kezd jobban kinezni, aminek orulok, mert eloszor rendesen megijedtem.

Ja, es -7 kiloval merlegeltem a korhaz utan, de en tovabb fogyok, mert allatira nincs etvagyam (lehet, hogy vegleg elveszitettem vhol?), ami nagyon nem jo, mert a tejci miatt meg ennem kene. Szoval nagy kenyszerrel benyomok neha-neha vmit, de nagyon nem esik jol. Inni iszok, mint a godeny, az nekem mindig jol ment, de a kaja nagyon nehez. Ha vki ezt mondta volna 1 evvel ezelott, a szemebe nevetek, en mindig olyan nagy zabagep voltam. Lehet, hogy atment ez a fiamba, mert rengeteget eszik !!! Szopiztattam 1.5 oraja, benyomott 85 gr-ot, es most hosszu orditas utan adtam neki egy "kis" lefejt tejet, meg utanadobott 70 gr-ot, amitol majdnem dobtam egy hatast, de most meg edesdeden alszik. Szoval en egy cicista tejnyelonek adtam eletet :lol:

KépKép
Kép
humanka

Jo reggelt!

HAjnalok hajnalan megerkezett a csomi szerencsesen, bontatlanul. A hataron ra sem hederitettek. A buszossofor is jo fej volt. O minden vasarnap jon gyergyoba ugyhogy a kovetkezo fordulo is vasarnap lesz postazva.
A heten megvarom a masodik kort, es a hat hetes szulinapjan lepjuk meg Abigelt.
VAloban nagyin szep mennyiseg gyult ossze, mindenkinek orok hala az Abigel neveben is. En mar azokat a kepeket varom, mikor atadjuk apukanak az ajandekokat. :) De meg jeleztek tobben hogy most van postan vagy a het elejen szeretnenek postazni, azt az adagot meg bevarjuk. Ugyhogy aki meg csatlakozni szeretne Azt szeretettel kerjuk a het elejn tegye utra csomagjat, a Holka erdekeben is ne kelljen heteket bibelodnie.

Holka neked meg nagy nagy koszonet a kedvessegedert. Es le a kalappal hogy igy egybe tudtatok preselni mindent. Kesz muveszek vagytok :D

szisziKép
sziszi7

Humnaka!

"cicista tejnyelonek " ez nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:
Nem semmi a -7 kg. Nekem sem volt egy jó darabig étvágyam és a család diktálta belém,sőt ők szoltak,hogy most reggeli,ebéd vagy épp vacsora idő van....Nem érzékeltem a napszakokat sem azt meg pláne nem,hogy ennem kéne. Szóval így az ő segítségükkel visszaszoktam az evésre...mostmár jól megy :lol:
Kitartás. (azért ha egyedül vagyok mini Gyuszival nincs nagyon kedven enni,de hát muszály) :wink:

Kép
Kép
a.m.

Csajok!

Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bia 2. napja nem alszik éjszaka! Egyáltalán semmit. Tegnap délután 4-től mindössze fél órát aludt, és csak reggel fél 6-kor aludt el! Már mindent próbáltunk! Ringattuk, hagytuk sírni, áttettük a babakocsiba, de semmi. Ha cicire tettem, akkor nem tudtam leszedni róla. Nem tudom rendesen böfiztetni sem, mert érzi a tejszagot és csak cuppog! De tuti nem éhes, mert délután meg úgy megtömtem szegényt, hogy akkorát bukott, mint egy rendes felnőtt!
MIT CSINÁLOK ROSSZUL???? Nincs valakinek egy tuti tippje, hogyan altassam el? Mert eddig én is úgy csináltam, ahogy Holka írta, hagytam, hogy a szopi után mélyebben aludjon, és csak akkor tettem le. De már el sem alszik a mellkasomon este, mert keresi a cicit!
Lehet, hogy cicifüggő a lányom?? :?
Vendég

NAlunk is evesi gondok vannak! Ugy nez ki ez egy ilyen nap. Reka egyszopi alkalmaval ugy kb. 40-50 percet van mellen, mindket mellen, hogy tenyleg jol lakjon. A tegnap mertem meg furcsi utan.. es nagy szomorusagomra a helyett hogy hizott volna visszaesett ugy 20 gr-ot.:(
Szopi utan lefejt tejbol meg ugy bevagott 90ml-t mint fukszi. MA reggel szopi utan megevett 30ml-t es uvoltott, hogy meg kene, a masodik etetesnel meg szinten 30 perc szopi utan bevagott 60ml-t. Szerencsere fejtem le menetkozben ugyhogy volt mit adjak neki. De most mondjatok meg mit csinalok rosszul??//
teszem mellre ahanyszor csak keri, es hagyom addig mig akarja. Tejem nem mondom hogy sok van de van... Akkor megis miert nem eszik???? AAAAA tiszta depi lettem... Ha van valami otletetek kerlek segitsetek.

Bejci nekunk bevallt az autozas altatokent, amint bekerul az autoba es megyunk vele egy kilometrert maris elalszik. Alszik addig mig megy az auto, :(

szisziKép
sziszi7

bejci,
jaj te szegény! Kemény lehetett nektek. Mondanék okosat ha tudnék, de én is zöldfülű kezdő vagyok. :?

márti,
köszi a tippet. nem merek laktoherbből olyan sokat inni, max napi 2 bögrét, mert van olyan baba akinél nagyon durva hasfájást csinál. És Flóra pocija amúgy is elég érzékenynek tűnik. Tegnap óta totál kivan, mert én sütötököt vacsiztam. :?
Most ismét visszatértem a 2 mellből való szoptatáshoz, mert eg cici kevés neki.

netti 77,
sajna nekem melltartóbetétre nincs is szükségem... :?

gwini,
nekem nem fáj annyira a ciciretétel. És most hogy már jól megy neki a szopi, már szoptatni is szeretek.
Amúgy meg nekünk sajna a bimbóvédő nagyon nem jött be. :? Iszonyat mennyiségű levegőt nyelt vele, és csak fele annyit tudott kiszívni mint anélkül.

kistigrincs,
igen iszom sokat. Napi minimum 3 liter megvan.

Hát nagyon remélem, hogy ez tényleg csak egy átmeneti visszaesés. :? Sosem gondoltam volna, hogy ez a szopi dolog ilyen komplikált tud lenni. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

jóreg!
noni:video nagyon klassz!!!
márti: nekem is ez van de-tt nagyon ébren alszik....és rajtam,....leteszem öt perc és sír.......ez meg fog változni?????
így nem sokat tudok csinálni itthon.....persze most első őőő......és három hetes koráig nem volt így.......mostantól kezdi ezt.......vajon mér???hátha Te tudod...
hál isten lekopogom este mélyen alszik............
bejci:szegényem!!!!fogalmam nincs, h. kéne.......hátha vki tapasztaltabb tud segíteni....

Kép
winona

sziszi,
te mivel adod oda neki a lefejt tejcsit?
Mert nekem is itt lapul a hűtőben még 70 ml., de mióta jól szopik, azóta acumisüveget nem fogadja el ( abbót azóta nm tud szopni )
Kiskanállal a ruháján több landol mint a szájában. Szóval hiába itt a tartalék, nem tudom neki odaadni. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

noni,
köszi a videot!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

jah és nálam is: tegnap másfél órát volt mellen.....és 70 evett......ilyen még nem volt h. ilyen sokáig egyen.....de ilyen keveset.......ha nincs tej a mellben, akkor sír a baba??vagy szívja ugyanúgy????

Kép
winona

Honey, vettem olyan cumit mint amely nem nuk cumi hanem olyan formalya van mint a mellnek... tehat nem az a fogvedos... Azt elfogadja. Sooot!
Az elejen fecskendovel probalkoztam azzal szep ovatosan be lehet adagolni.
Felveszel skypera? kemenes67

Bejci nem tudom , Reka szivja szivja, es egy ket keserveset ordit... aztan szivja tovabb. DE ha van tej s o megsem lakik jol az miert van. Szegeny fejunk... !!!

Nekem a fiukkal nem volt ilyen gondom mert tejporral nottek fel... ugyhogy szopiugyben a zoldfuluek melle sorakozok.

szisziKép
sziszi7

honey: kis pohárból itasd!fog menni, kórházban is így..

Kép
winona

meg elvileg lehet kapni csörös itatópoharat,,,,én nem kaptam..

Kép
winona

Sziasztok!

No lányok, létrehoztunk egy skype-szobát, ahol konfiban nyomjuk onlány...
Ha szeretnétek csatlakozni, jelöljetek be, és behivlak.
Akinek nincs skype-ja, ingyenesen pár perc alatt letöltheti a www.skype.com oldalról. ;)

Kép
Kép
lolababa

wiona,
igen, ma már a pohár következik... remélem azzal nem leszek olyan béndzsó mint a kiskanállal. mert az őrület volt!
Mert így tök kárbavész 70 ml.

Tényleg a lefejt tejet sima hűtőben hány napig lehet tárolni?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

24 orat

szisziKép
sziszi7

Honey: esetleg probald meg a Haberman etetot. Nekem is az van, siman elfogadja es utana a cicit is. En felvaltva fejek es szoptatom, es soha nem volt semmi gondom. Ez eppen azert van, hogy ne okozzon cumi zavart. Nekem nagyon bevalik, csak javasolni tudom, es en is ajalnlasra vettem, de nagyon nem bantam meg !!!

KépKép
Kép
humanka

Winona!

Hát, nem tudom! Kamilla is műsorozik, délelőtt csak szundi, du. 4 óra alvás és szopi után is alszik még 1 órát fürdésig! Viszont nekem délelőtt nagyon sok dolgot meg kéne csinálnom, meg hát ott a másik 3 gyerekem is! Szóval ma előszőr volt sírni hagyás :cry: ...utáltam magam érte nagyon, pedig csak 10-15 perc volt, de a szívem szakadt meg... nem fogom ezt így bírni, rá kell szoktatnom, hogy a teraszon a babakocsiban aludjon délelőttönként, de mi van, ha egyszerűen nincs annyi alvásigénye mint a fiúknak volt? Abban bízom, hogy lassan elkezd nézelődni és akkor az ébren is leköti a figyelmét! És a férjem szerdán megy a pihenőszékért, amit megrendeltem hercegnőnek! :wink:

Bejci!

Neked 2 dolgot is akartam!
Az egyik, hogy, ha nagyon ömlik a tej, próbáld Biust úgy szoptatni, hogy hanyatt fekszel! Állítólag ez tuti bejön!
A másik, az esti szopi előtt egy félórával igyál citromfűteát! Igaz, Te is álmos leszel tőle, de átmegy az anyatejbe és a babára is nyugtató-altató hatása van! Barátnőméknél nagyon bejött!
És elképesztően szép a lányod!

Honey!

Nagymamáktól érdemes kérni a régi, hagyományos kihajló peremű fekete kávés poharat! Azzal nagyon jól tudnak inni a babák! Azt a bizonyos itatópohararat, amelyik csőrös, gyógyszertárban lehet megvenni!
Nagyon jó, ha 2 mellből szoptatsz, jól szaporítja a tejet!Csak figyelj, hogy a köv. szopinál arra a cicire tedd előszőr, amelykkel az előző alkalommal befejeztétek! És csak akkor pótolj, ha a kisasszony nagyon reklamál, mert csak akkor fogsz több tejet termelni, ha Flóra sokszor és sokáig szopik!
Citromfűtea nálatok is bejöhet, mert serkenti a tejtermelést és azzal biztos nem lesz problémája a babapocaknak!

Márti
borossné becz márta

Húú csajok! Köszi a hozzászólásokat. Voltunk a védőnéninél, megnézte a doktornéni is a kiscsajszit, tök szépen fejlődik, ma két hetes és mára nyerte vissza a születési kezdősúlyát! Ami pedig az éjszakákat illeti: úgy tűnik felcserélte a nappalokat és az éjszakákat. Ez van. Azt mondták, hogy kitartás, majd szépen lassan átáll a kis szervezete. Addig marad az üvöltés, cumi visszadugdosás, apával felváltva sétálás...

Sziszi: Nem mondod, hogy autókáztok az éjszaka közepén?! Hú, ez brutál!

Márti: Köszi a tippet! A citromfű teát majd kipróbálom. A hanyattfekve szopi nem megy, már próbáltuk. Túl nagyok a "dinnyék" és Bia számára kissé kezelhetetlenek... :?

Ja és mindenkinek köszi a Bius dicsiket...
Vendég

"presszó" poharat (kifelé hajló szélü) nálunk a 100 ft-os boltban lehet kapni. Csörös poharat pedig DM, Rossmannban szinte mindig látok.

mi ma voltunk ortopédián. Minden rendben találtatott, bár a lábfeje kicsit befelé fordul (a pociban elnyomta :roll: ), de ingerre jól reagál, igy csak kicsit simizni kell a külsö talpélét.

A laboreredményünk is megvan, és bár még mindig magas a bilirubin szint, már csökkent ahhoz képest, amivel hazajöttünk, igy továbbra is napozgatunk (még jó, hogy ilyen jóidö van)

skype-ot majd én is letöltöm, régen sokat szkájpoltunk a barátokkal, most inkább msn-ezünk (én legalábbis, mióta újraraktuk a gépet...)

szopi: néha én is úgy érzem, hogy teljesen kiürül, aztán és megijedek, aztán Csongi meg jól átalussza az éjszakát (majdnem). Ő egébként alapból 2-2,5 óránként eszik nappal, tehát nekünk sürüek az etetések. Viszont sztem abban nincs semmi gond, ha 2 ciciböl etet valaki, Barátosném a lánykáját (Nándorommal egyidös) végig igy szopiztatta (egyik cici, büfi, másik cici) és erre jól beálltak. Délután, estefelé már én is sokszor megkinálom a másikból, ha érzem, hogy "apadok"

na, megyek, mert mindjárt fürcsi (ami nálunk egyébként még mindig teljesen változó, 7 és 9 között mozog, attól függöen, hogy ébred, mikor eszik)

néhány kép:
Kép

tesós kép:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Humanka: kaja téma ismerős, csak nekem nem étvágyam nincs, szimplán elfelejtek enni. Még jó hogy párom itthon vlt az első 2 hétben és rám szólt, mostanra meg kezdem megszokni, hogy nekem is enni kell néha.

Bejci: nincs ötletem sajna :( Nekem egyszer volt ilyen a kórház második éjszakáján a vége az lett, hogy kb 6 órát folyamatosan mellen volt Zalán, én meg beájultam a fáradtságtól.

Winona: nem biztos, hogy nincs a melledben tej, lehet csak a babó lusti. Ma Zalán is elődata, hogy 40 perc alatt megevett 40ml-t. Aztán ugyanaból a mellből én még leszivtam 30-at.

Honey: én úgy tudom simán hűtőben 48 órát, de ha fagyasztani akarod, akkor csak 24-et!

Skype-t majd letöltöm én is :)

Minyu: Csongi már nagyon sokat nőtt! :D

Ma nálunk is nyűglődés volt, Zalán az eddigi 9 helyett 11kor volt hajlandó elaludni, ráadásul az elmúlt két éjjel a hajnali 1/4 5-ös etetés után nagyon nehezen aludt vissza, mert kjakilnia kellett, de ehhez tekergőzött majd egy órát. Közben meg halkan nyögdécselt. Olyan rossz volt, hogy nem tudok segíteni, közben meg még álmos is voltam, meg nyűgös :?

Kép
kistiggrincs

jóreg csajok!
Márti és többiek: amelyik mellnél abbahagytam a szopit, azzal kezdjem a következőnél???én eddig mindig fordítva csináltam..... :roll:
és mikor lesz az, h. mondjuk öt óránként kér enni?hány hónapos kor kb?tudom h. változó...de egy átlag?köszi előre is...
ma nagyon klassz volt, este 9-majdnem 2 ig aludt :D aztán négy órát.......szóval nem rossz.....remélem így is marad...így rá kell szoknom a korán fekvéshez....h. kipihent legyek.
minyu: cukik a srácok!

Kép
winona

Szisztok!
Úgy látszik, nem egyszerű a szoptatás. Nálunk az a helyzet, hogy irtó lusta a kis drága. Látom, hogy éhes, de ha ráteszem a cicire, szív és kortyol kettőt, és utána azt várja, hogy a tej a szájába csorogjon. Én ettől tudok kiborulni. Mert ha el is nyammog rajta 1 órát, akkor is ezt csinálja, és én még mindig tudok lefejni belőle, tehát nem az a gond, hogy ne lenne kaja, hanem hogy ki kéne szívni. Erre van valakinek ötlete? Mármint hogy lehet rávenni, hogy ő szívja ki a maradékot?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Honey, remélem megoldódott a tejcigond....

Winona, úgy látszik túl kell jutni a 3 héten, hogy végre kihagyjanak egy szopit ezek a gyerkőcök! Alíz is kihagyta ismét a 11 órait (kop-kop). Remélem ez így is marad. Nem akarom elkiabálni, de talán kezd valami napirendünk kialakulni....
Amúgy azt mondják az "öreg bölcsek", hogy 3 hetesen 6 hetesen 3 hónaposan és 6 hónaposan van a fejlődésükben változás...
Balázsnál emlékszem, hogy 4 hónapos koráig nappal pontosan 3 óránként evett, éjjel kétszer és akkortájt kezdett újra kelni gyakrabban... :( Úgyhogy este szopi előtt kapott egy kis tejpépet, mert a tejci kevés volt neki éjjelre. De nagyon sokáig kelt hajnalban ciciért....
Ja, és másik kérdésedre a válasz: igen, ha két ciciből etetsz, mindig azzal kell kezdeni, amelyiken abbahagytad a szopit....

Márti, nálunk is van kényszerű sírni hagyás. Pl. ma reggel is Balunak mosakodás, fogmosás, öltözés, mert menni kell az oviba (szerencsére minden reggel van aki vigye), a kisasszony meg sír a reggeli kajáért (hozzáteszem, ma 1/2 6- kor cicizett, tehát még simán bírnia kellett volna :o ) Meg esténként az altatás megy nehezebben: van hogy fél óra alatt elalszik, van hogy 2,5!!! Persze Balut olyankor kéne fürdetni, mesélni, altatni.... van hogy apa tud segíteni, van hogy szólni kell a mamáéknak, hogy jöjjenek...

Tigrincs, a múlt héten nálunk is volt még ilyen éjszaka... a 11-es alvás után hajnali 1 volt mire elaludt (és 2-kor kelt kajálni!!! :? )
Valószínűleg nálatok is a 3 hét betöltése hoz majd valami változást...

Tegnap délután a kisasszony úgy bekakált, hogy a pelus oldalán, hátán is folyott, pedig épp a kezemben volt böfizni... :shock: Ja, és a melegítőm is olyan lett!!!

Kép
Kép
netti77

Jó reggelt!

Márti!
Nálunk is van, hogy hagyom egy picit sírni.. -kaja után nem mindig alszik el, és nézelődni sincs kedve, no akkor sír, de ne tudd meg, hogy ordít -
Nyugodj meg nem vagy Te ettől rossz anya!!! -bár én is néha ki vagyok, hogy sírdogál, és nem tudok épp rohanni hozzá..

Szoptatás:
Nagyon sajnállak benneteket anyukák, hogy nem nagyon áll be az etetés.

Kérdésem lenne: -Minyu, Holka, Am., Nálatok kb. egyidős a babátok Adéllal. Szóval: az utóbbi 4 napban Adél kevesebbet eszik... már ki vagyok.. jóformán csak nyammog 80ml vel.. hízni hízik, de nem tudom, hogy miért van ez? Nálatok változott az adag?? vagy ugyan annyit eszik a baba? /nálunk 90-120 ml volt eddig.. most meg... :?

Alvás-nem alvás:
Annyira változó, hogy melyik baba, mikor alussza át az éjszakát.. nekem az első szülöttem 3 éves koráig fent volt.. 8) :wink:

Aki már betöltötte a 6 hetet: nálatok változott a baba utána?? Mert:

Képzeljétek, Adél nagyon meg változott, ahogy betöltötte a 6 hetet.
Délután jóformán nem is alszik.. csak röpkéket.. és, ha tele is a hasa, és nem alszik.. akkor nyüszög :? olyan furcsa, mert eddig nem volt ilyen jellegű viselkedése.. és nagyon nem szereti, ha megyünk erre-arra, mert felborul a napirendje és azt nehezen viseli olyankor.. :? /valószínű, hogy azért, mert nem tud olyan nyugalomban aludni, mint itthon. /
Az éjszakát végig alussza. Este 11-től reggel 7-ig. /ja és átvittük az ágyát a mi hálónkba :) úgyhogy most már a mi szobánkban alukál, és olyan jó :) /

Holka: írtam privit.

Minyu:
Nagyon-nagyon szépek a fiaid!!!! Ez a Csongor baba meg annyira ennivaló kisfiú!!!

Am:
kérek képet! :wink:

MÁRti!!!
Tegyél fel a hercegnőről képet!!! :wink:

szeder74

Sziasztok! :)

Jó sokat kell visszaolvasnom :)

Lola: a lányaid továbbra is gyönyörűek :) Így képen Majából is több látszik mint mikor együtt sétáltunk :)
Felvettelek Skypra :) Mondjuk én az msn-t használok. Régen ICQ-t szerttem de mindenki áttért az új windows-al az msn-re :(

Rendszer: Nálunk már egy ideje alakul. Örülök is neki mert lehet előre tervezni. Ha a fiatalúr mégis felrúgja van lefagyasztott tejcsi :)
/Az igazat megvalva nekünk bejött a suttogós rendszer, először még elolvasni sem akartam annyi rosszat hallottam róla aztán anyám meglepett vele /

Honey: ne stresszelj :) Nekem se volt ideális a bimbóm, a kórházban a védőnő egyből rávágta hogy csak védővel fogok tudni szoptatni. Jelentem a védő azóta is ott van az original csomagolásában. Cici összefog gyerek feje rányom úgy elkapta hogy csak na :)
De jó képek :) a Lányok mindig leveszik az apjukat a lábáról :)
Nekem a párom lányt szeretett volna inkább, neki se jött be a dolog, de nagyon büszke ő is a pici fiára :)

Mi is adunk lefejt tejcsit Doncinak, mert a 4 csepp vas, 1 csepp vigantol + folsav kicsit sok hogy kanálba fejt tejjel adjam be, no meg péntekenként nem vagyok itthon.
Mikor először próbáltuk üvegből etetni üvöltött mint akit ölnek, megnyugtattam, újra próbáltuk mégegy eszméletlen üvöltés, hát cicire tettem utána újra próba és akkor már elfogadta. Azóta szépen iszik üvegből. Cumi zavartól nem tartok mert cici mániás :)

Holka: De furák a Picik :) Ha Donceket cicin bealvás után nem teszem le akkor ébred fel hamar. Az apját szívatta ezzel mert ugye mivel ritkábban tarthatja kézben, szerette a vállán sokáig "büfiztetni" :)

Köszi mégegyszer hogy vállaltad a pakk rendezést továbbítást!

Humanka: Te nem vagy semmi :) Csaszi után 1 hétig a reumás teknős vánszorgását adtam elő :) A köhögés tüsszentéstől való rettegés kíséretében.
A fiaink azt hiszem kezet rázhatnának:) Kifogó totálba kakilása pisilése nálunk is megvolt, és szintén zenész, nem semmi mennyiségű kakis pelust cserélek naponta :)
Most nézem a képeket :) Szép baba nagyon Ben is :)
Az étvágyad is tuti vissza fog jönni, az első hetekben én is szinte csak ittam, igaz csak -5kg-nál tartok, de ebbők 3-at az a fincsi kórházi koszt csinált :)

Nostawen: Majának tényleg szép nagy haja van, hamarosan fonhatod :)

Lanta: Te is büszke lehetsz a lányokra :) A képeken nyoma se látszik a féltékenykedésnek.

Winona: Doncek szintén kis ropihuszár. Nekünk a Liberó bevált. Szintén volt itthon Huggies is úgy de úgy örültem mikor végre elfogyott abból rendszeresen kikakilt...
Ahogy néztem a rossmanos Babydream pelus is egy az egyben liberó.
Kislányod nagyon édes :)

Noni: Ez a videó nagyon szuper :) Köszi nagyon meghatott ahogy néztem :)
/Szegény pici fiam infúzióval a fejében... :( /

Bejci: Köszi, úgy néz ki a nátha már múlik, a tengervizes orrspray bevált, meg a kitartó porszívózás :)
Jujj Bius eszméletlen ahogy mosolyog :)

Blúmi: Nem igazán találok szavakat. Jó hogy erőt tudtál meríteni abból a tragédiából, és legyetek nagyon boldogok Bálinttal!

Minyu: Jóképű srácok :)

Rólunk:
Itt minden ok. Vettünk játszószőnyeget, nagyon bejött Doncinak, akkorákat visongat és rugdalózik rajta, nagyon édes :)
Az ágyban csak altatjuk.
Lecseréltük a szopipárnás ágyneműt cserélhető verziósra. Sokkal jobban alszik azóta. Puhább, körülöleli, nem kell pléddel takargatni mert eláll a vatelines takaró. A párna is magasabb ha büfizne ez is segíti. Most éjjel is 5 órát aludt egyhuzamban :)

Kép

Kép
starlark

köszi csajok. kipróbáltam az veg poharat... ma jön a csőrös pohár. :)
Bár a tegnapi óránkénti cicire tevés megtette a hatását. :D

bejci,
hogy sikerült a ma éjszaka?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu,
huuu mekkora már Csongi!! :D

Aki az Imrében szült: nektek ugye a kórház intézte a baba papírokat?
TAJ kártyát postán kaptátok meg? mennyi idő után?

Márti, szeder: mennyit szoktátok hagyni sírni?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Bocsi, tök sokáig nem jelentkeztem. Nagyon nincs időm.
Visszaolvasni sem.
Reménykedem, hogy napokon-heteken belül javul a helyzet, egyébként végkimerülésben elhalálozok! :D

És mikor végre sikerült bekapcsolnom a gépet, akkor állandóan lefagyogatott a rendszer. Úgyhogy kb. 3-szor elveszett amit írtam. Így most is részletekben írok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: