A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:08-kor.
Vendég

Nicike! Ja hogy ez ilyen hordozó! Én azt hittem, hogy kialakítottak valami olyat, amit könnyű vinni és betehető az autóba. Jónak tűnik tényleg, bár én nem vagyok egy nagy hordozós!

Kakival mi si volt? Ha visszalapozok eltűnik amit írtam. Ha jól emlékszem zöld ugye? Én úgy tudom teljesen normális.

Kép
szly27

Jó reggelt,

Nicike, szerintem a táptól van. Adélnak is elég bűzös a kakija, pedig ő csak kb. 150 ml tápot kap egy nap, immáron kb 2 hónapja, mert szerencsére annyit mindig emelkedik a tej, hogy ennél többet ne kelljen ( mondjuk annyira meg nem hogy elég legyen :? )
Különben éjszakánként horrorfejek én is.

Viki, szerintem ez teljesen jó. Mióta Adél jobb nappali alvó, ő is alszik egy nap kb 13-14 órát. És Lackó 16-ot. Nem sok, csak a gyerekek nagyon mások, mások az igényeik is.
Felkeltél fejni vagy jobban bírta a cici?

Drukk Emmának!!!

Sziszka, jó Rólatok hallani! Reméljük Luca túl lesz a rossz éjszakákon! ( mondjuk bármit mond a védőnő ez olyan fogzósnak hangzik....)

Adél tegnap elég nyűgös volt, szinte vigasztalhatatlanul sírt délután. Nem tudom mi volt, séta közben elaludt, de utána is sírva ébredt és csak fürdéskor nyugodott, meg, viszont nagyon szépen evett. Éljen a Szoptanít ( köszi Roni mégegyszer!)
9-4.30-ig aludt, majd még 7-ig, de néhányszor már felsírt közben...
Remélem ma jobb nap lesz, megyünk baba-mama klubba! :)

Mindenkinek szép napot!

Kép
andkata

sziasztok

kata:nyagyon szivessen örülök hogy nektek bevált :D
ma szinte egésznap ráérek ,már kitergetem.megy a mosogatógép,kivasaltam szoval aránylag rend van
majd valamikor jön a védönö-gondolom mert minden héten jön hétfön,
nem kell fföznöm van maradék,

kezdek elkeseredni mert szinte mindenki babája forog vagy oldalra fordul
Léna meg se mozdul semelyik irányba
katák mikor kezdjek aggodni ??

Képimg][/url]
Kép
ronix

Marcsi drukk Emmának,milyen volt a hétvége?
Lányod?
RÁadásul most szombaton is mennek suliba tök rövid lesz a hétvége DE UTÁNA SZÜNET NOV 2-IG!!!!!!!!!!

HURRÁ
remélem lesz ma trécselös partnerem itt....

ja dohányzik valaki közületek?
jelentem én vissza szoktam-tudom nem jo de............
ez van mielött valaki elitél a lakásban nincs bago nálunk.

Képimg][/url]
Kép
ronix

na lépek egyet etetni :D

Képimg][/url]
Kép
ronix

köszi a válaszokat.

Kata: Nekem is fáj a hátam meg a derekem.apa vénasszonynak hív úgy tudok nyöszörögni :D De tegnap vittem vele egy kört,magzati pózban úgy aludt benne mint a bunda.és nekem is kényelmes volt.
Kendő jellegű,kevesebb macerával szerintem.

Egyébként csak arra az esetre vettem ha apa valahova nem tud velünk jönni.
Mert ahogy én a hordozót vonszolom,apa szerint szószerint sajnálatra méltó :D

nicike

Ronix Én terhesség elött nagy dohányos voltam.
Terhesség alatt egy szálat nem szívtam.

aztán mikor éjjel nappal riasztott a légzésfigyelő, és 4 napig éjjel ültem az ágya melett, akkor kikészültem idegileg és én is csak cigivel bírtam azt az időszakot.

azóta napi 2-3 szál maximum.
Persze szigorúan az udvaron.Utána kezet,arcot és fogat mosok.

nicike

nicike én ettöl nagyobb dohányos vagyok :D

bealudt a lányom evés elött,amugy mi 4 szer maximum 5 ször eszünk egy nap de a négy evés a jellemzöbb..ebböl 3 táp 3*180ml
és 1 evés ami gyümölcs

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ronix ha jól emlékszem Neked vált le a lepény?

Mert nekem is levált. Nálad mennyit vártak?
Mennyit szívsz el egy nap?

nicike

Ezt a horror fejést minden etetés után csináljam? vagy csak párszor?

nicike

hali lányok!

hát elég brutál éjszakánk volt... nah nem azért mert nem aludt a törpe, hanem mert én voltam tiszta lüke... miket álmodtam...
már beszélt a Törpicsek és gondunk volt és kaja után is rinyált, meg hogy hagyjam békén, meg ő most ide meg oda megy és ezt meg azt csinál és ezt meg azt eszik... jah és nem volt idősebb mint most :D szóval álmomban már hiperszuper fiam volt :D :D :oops: :oops: 8) 8)

jah és közben meg mikor felébredtem hogy miket álmodok, a törpicsek is elég nyűgös volt. nyögött álmában. ugyhogy tuti ez váltotta ki belőlem is tudat alatt miközben hallottam a nyöszögéseit ezt a lüke álmot 8)

nicike!
nekünk is büzös a kaki és néha zöldes. a táptól van. főleg ha H.A. fajta tápot kap. attól lehet extra zöld is :D

hordozó ketyerék: hát én már nem veszek semmilyet se. még kengurut se hiszem hogy veszünk... az én gerincem nem birja (van egy kis ferdülésem), nyusziapu meg hát... szeritnem viszi ölben egyenlőre ha kell. de a hordozóban ő még elbirja. én is ha nagyon muszáj kb. 30 cm távolságban :D :D ;)
amit nicike feltettél az jol néz ki, nekem is megtetszett, de szerintem mi nem használnánk ki.
én a városban is bent vagyok babakocsival 20 perc alatt. buszra nem kell szállnom. ha meg kocsival megyünk... hát visszük a babakocsit, elfér :D

Kép

Kép
timi1982

a horrorfejést pár napig minden fejés után csináld, aztán ritkítsd a mennyiségét és kb 2 második héten van látványos javulás... ha van ;)

Kép

Kép
timi1982

Jó reggelt!
Viki! Iza fél 7-kor kel, de. alszik kb. 1 órát dél fele több részletbe 2 órát, du. is 1 órát. Este 8 körül alszik el, de éjszaka felkel 2-szer.

Ronix! Én tavaly augusztus 5-én szívtam el az utolsó cigit. Nagyon sokat elszívtam, és akkor úgy döntöttem, hogy elég! A többi gyerkőcnél visszaszoktam. Most nem szeretnék!

Kép
dittke

viki!
kérdezted az alvást... mi is alszunk szépen!
tegnap például fél6-kor evett. 7-re kint voltun anyáéknál. a kocsiban szundizott egy 20 percet, és negyed 8-kor már aludt megint. és nyomta fél11-ig.
aztán séta közben is aludt ebéd után. aztán délután is meg indulás előtt is egy kicsit. aztán mikor itthon voltunk pancsi után kaja és beájult reggelig.
szóval mi is sokat alszunk. jah és az alvások minimum 1 órásak. mármint a szundik is. a nagy alvások meg 2 órásak is lehetnek.

szoval most igy levezetve és belegondolva a törpe minden evés között alszik nem is keveset!!! és napközben produkáljuk a 3-3,5 óránkénti evéseket!

Kép

Kép
timi1982

Egy éve lettem terhes. (kb.) :lol:

Kép
dittke

LÁNYOK, A CIGI NEM IGAZÁN SEGÍT A TEJTERMELÉSBEN! VAN MIKOR MÁR ÉN IS KIVAGYOK A PORONTYTÓL, RÁGYÚJTANÉK VAGY VALAMI, DE NEM TESZEM.

VISZONT EGYIK ESTE BENYOMTAM EGY DOBOZ SÖRT, ÉS JOBBAN HATOTT, MINT A HOMEBOGYÓ VAGY A LAKTOHERB! :D :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

emma is sokat alszik napközben. nagyjából úgy, mint Bence.
Délelőtt az evések közötti időt végigalussza, ez általában 3,5-4óra, majd 3 óránként eszik, és közte 1,5-2ór
kat alszik.
Este 5 után van hosszabban ébren, gyakorlatilag az esti pancsiig.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 08:09-kor.
Vendég

Viki :P
Kb.u.így alszik Csabika is, mint Lackó Fickód :wink:
Délelőtt 2,5 - 3 óra, délután 2,5 óra, este füri előtt 45 perc, v. 1 óra. Éjjel fél 10től-reggel7-ig alszik, ált. 2X ébred közben egy-egy szopi erejéig. Szóval a nappali alvása kb.5,5-6 óra, éjjel pedig 8,5-9 óra. Tehát 14-15 óra összesen :D

Muffin :P
Megnéztük családilag a videot. Mindenki könnyezett (na, jó, én konkrétan bőgtem :roll: :oops: ), még Lilu is :wink: Van ám neki szíve, és Eliotról sokat kérdez.
(Ha esteleg tapasztalt, 6 évvel idősebb barinőt szeretne majd később, ilyen jelentkezőt is tartsatok számon :lol: )

Ági :!:
Merre jársz, drága :?: :!:

Teó :P
Egyrészt boldog szülinapot, másrészt örülök, hogy alakul a tejcsi! A Viki álal emlegetett horrorfejéssel is megspékelheted a gyakori szoptatást. Igaz, így egésznap a meleiddel foglalkozol majd, de meghálálják :lol: :wink:

Nici :P
Ügyi legyél a tejszaporítással!
Viszont a cigivel vigyázz, mert egy az egyben átmegy az anyatejbe a nikotin :(

Véda
Vendég

Kép
Mostanában imád ülésbe húzóckodni :P Minden pelenkázásnál már várja, hogy pár mp-re felülhessen, ilyenkor persze hangosan rötyög :lol:

Véda
Vendég

VÉDA! CSABI BABA NAGYON ÉDI! MOST NÁLUNK IS SLÁGER A CSÜCSÜLÉS! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Viki, köszi! Szerintem nem gáz, hogy Lackó sokat alszik! Lucának is változó!
Nicike, úgy tudom, hogy nem gáz a zöld kaki. Az meg hogy büdi, simán lehet a táptól. Majd akkor milyen büdöset fognak kakilni, amikor rendes kaját esznek! :? :wink:
Marcsi, nagyon ügyes Emma! Remélem nem fog belázasodni!
Kriszti, gratula a végigaludt éjszakához!
Szly, köszi! 3 hós adatok: 5800 gramm, 63 centi. Képet majd később küldök.
AKata, remélem ma jobb napja van Adélnak! Jó klubbozást!
Timi, milyen jó lenne ha tényleg értenénk a gügyögésüket! :D
VKata, gratula a 130-hoz! Így tovább!
Véda nagyon ügyes és cuki Csabi!

Szép napot mindenkinek!

Kép
sziszka82

Vkata :P
Csak vissza ne szokj a méricskélésre :wink:
Lilu - aki hasonló súllyal született, mint Dórika (3250 gr.) - is mindig kevset evett sokszor. Végülis ez testhezállóbb egy pici gyomrú babánál. Szerintem, tényleg ne aggódj! Ha nagyon kell neki, hát tud ő enni 130-at is, ezek szerint. De többnyire nincs ilyen mértékű kajcsira szüksége. És már 5 kiló felett van!!! Tudom, ezt mennyire vártad!
Mi még mindig 8X eszünk nappal, és 2X éjjel. Valószínűleg ez csak 6 hó után csökken majd, ha már eszik mást is. De olyan jó szoptatni... Nem siettetek semmit. Lilu 11 hónaposan választotta el magát. Olyan sz@r volt, amikor elfordult a cicitől :( És aztán soha többet nem kellett neki. De napokig még lefejtem, ami benne volt, hogy beletegyem a főzijébe :D

Véda
Vendég

nicike:én juni 14-én mentem be é juni 26-án szültem
tehát 12 napot vártak
a szekszárdi korházban a 36.ik hét elött születtet babák koraszülöttek ha csak 1 nappal is elöbb születnek
a doki akarta igy nem volt egy leány álom az ott lét de kedden töltöttem a 36ik hetet este bevettem az utolso gyogyszereket szerdán semmit nem kaptam és éjjel elisindult magátol tehát a gyogyszerek meg az infuzio tartotta bennt szerintem
én amig volt egy kis tejcsi nem cigiztem
most pedig majd egy dobozzal el is megy :?

Képimg][/url]
Kép
ronix

haho csajok ?????????
mit csináltok????????
volt a védönö a hétre letudva
Léna altatja magát legalábbis remélem...

Képimg][/url]
Kép
ronix

Na ezt a nikotin dolgot nem tudtam.Mostmár az a 2-3 szál sem lesz.

Nekem a 38.héten vált le.állítolag minimálisan,éjjel bementem a koriba,azonnal jött a doki és kivette. :shock:

nicike

hat en nagyon irigykedve olvasom mennyit alszanak a baboitok. naunk nincs ekkora nyugalom. de: max2 ora(extrem esetben tobb) delutan 2szer 20-30 perc. ejjel meg mikor hogy. most aludt 8tol fel1ig majd fel8ig.kiszamithatatlan.

Most 1 oraja alszik az erkelyen, mar a takaritas kesz, kaja odateve, mosas megy, amugy meg mar csak boltba kell mennunk.

nicike; nekm sem lesz semmitol sem tobb a tejem, komenyleves, malataital, laktoherb, more milk, hoeo, mind kiprobalva, a horror fejest meg nem tudom csinalni, mert inhuvelygyulladasom lesz, igy is ettol a kis fejestol is igen faj a kezem:(
Vendég

Sziasztok!

Mi is csatlakozunk a csücsülősökhöz. :lol:
Levi megfogja a kezem és magától huzza fel magát, olyan vicces képet vág hozzá amikor erőlködik. A karomban nem is tudom elfektetni, mert állanóan felül. Tegnap este úgy ült a lábamon, hogy nem támasztottam a hátát. Ő rákönyökölt a hasamra és élvezte, hogy ülhet. Olivér is iylen hamar kezdte, most néztem meg a babanaplóját 5 hónapos és 10 napos volt amikor a babakocsiban támasztás nélkül ült és úgy utazott. (Ezt nem azért írtam le, hogy bárkit is túllicitáljak, már tegnap is le akartam írni, csak most nem felejtettem el. Igaz ez a topik nem is az a túl licitálos fajta csak a bizti kedvéért mondom).

Ronix: nem ér utánozni. :wink: :lol:
Mi is itt tartottunk egy hónapja az evéssel, ma már csak 1x eszik tápot és a többi rendes kaj, hogy azért egyen valamit. Meg egy kevés anyatej, már amikor elfogadja. Meg persze víz, hogy ki ne száradjon.
Ma 3/4 4-kor 3/4 óra próbálkozs után sikerült megennie 170 körüli tápot. azóta délelött 2/3 ü. alma-sütőtököt. Anyatejet még csak pár kortyot.

Képzeljétek péntekre kaptunk időpontot izotópos vizsgálatra 7,40-re és vinnem kell tápot amibe beleteszik a kontrasztanyagot, hogy MEGIGYA. Hát nagyon kíváncsi leszek hogyan fogják vele megitatni a kontrasztanyadot. :shock: :lol:

Viki: egy nagyon kedves ismerősömtől kapom a tejcit akinek a gyerkőce 1 hónappal fiatalabb Levinél.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!
Csak gyorsan bejelentkezem.....ma délután utaznak vissza a vendégeink.
Hát nekünk szörnyű volt az éjszakánk.....eddig soha nem kelt még ennyiszer. Nem tudom, hogy a foga jön e vagy mi, de nagyon nyűgös. 8-kor fektettük (két cicit is kievett) kelt fél 1-kor, 2-kor, fél 4-kor, 6-kor......hú, nem is folytatom. Olyan vagyok mint egy zombi!

d.dodó

Ja, és reggel óta még semmit nem aludt, és most is süvölt egyfolytában. :evil:

d.dodó

Szly: Mi tegnap töltöttük a 4. hónapot, holnap lesznek adatok (akkor megyünk a dokihoz méreckedni) és képet is küldök majd, ha Tamás végre feltölti őket a gépre.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

VKata!
Dóri bébi milyen ügyes! Kérek képet, rég láttam már a csajunkat!

Véda!
Csabid imádnivaló!

Képzeljétek!
Lackó is, ha fogjuk mindkét kezét, akkor hasizmozik, azt akarja, hogy felhúzzuk ülésbe. Kicsit korainak tartom.

Nicike!
Tedd le a cigit!!! Szpival megkapja a pici is.

AKatától megirigyeltem a baba-mama klubot, és jelentkeztem itt a szomszédságban levőbe én is. Állítólag nem sokára indul.
20150601134430

Dodó!
Laurának biztos növekedési ugrása van.
20150601134430

titi:nem akarlak utánozni de ez van
amig nem áll a sulya és nemfogy addig no para :wink:

Képimg][/url]
Kép
ronix

dori: de durva lizy mar 3honapos!
ugy latszik o forditva csinalja eleint volt nyugis jo kislany, most meg tombol.
Vendég

kata.megkaptad??????????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

en is megirigyeltem, de nem tudom hol lehet ilyent talalni
Vendég

Ronix: Azt elhiszem, hogy ebben senki nem akar utánozni!!! :wink:
Én is így vagyok ezzel, amíg fejlődik és nem fogy addig elfogadom. Amúgy meg ha meggebedek se eszik többet....

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Anyjuk!
Anna is mindjárt 3 hónapos lesz.....jövő héten (pont a szülinapomon).

d.dodó

Lányok! Andi felrakja a fejlődéses táblit a honlapra. Én most feltöltöm ide és nézzétek meg kinek milyen hiányosságai vannak és ha akarja pótolja. Berakom és ma elküldöm Andinak!

Ok Titi! Még a 3 hónapos is nagyon hiányos, de ha külditek én felírom és elmentem.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Bencuri! A te képeid megvannak, csak most jutott eszembe!

Kép
szly27

anyjuk: ezt találtam, nem tudom neked jó e?
http://www.mazsolajatszo.hu/holmikor.htm

Kép
Kép
Kép
titanilla78

szly!
viki,bondi, linda 2-szer vannak. nem mintha nem nézgetném szívesenőket :oops: ;)

Kép

Kép
timi1982

Tita; vonzo, de egyik sem konyen megkozelithet helyszin:(
ringatot mar kineztem, de meg nem tudom mikor kezdjunk el jarni. Igazibol most meg csak en igenyelnem ne legyek mindig itthon, csak nem tudom hova jarjak hogy kicsit kozossegben lehessek.

Dori: kaptatok mar porszivost? Kuldjek apaval ha megy?
A rucikrol meg ami van keszitek fotot , irok arat, es irod mi az ami kell, plussz turibol ha van valami ami kene, marka amit szeretsz, akkor ha arra jarok nezhetek, megvehetem nektek.
Vendég

szly. a mi hornapos adataink
6260g 56cm Kép

Képimg][/url]
Kép
ronix

bocs 3 honapos

Képimg][/url]
Kép
ronix

Léna! Kép

Azok a szemek!!!