A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Márti!
Még nincs kész, de egy-két nap és dobok fotót! :wink: Van párja is Tigris. Öt is lefotózom!!!! :D
susy75

Sziasztok!
Aida! Szerintem nem kapnak a forgótól epilepsziát. Ezek lassan forognak, és legtöbbjük nekik való ízléses zenét játszik (sajnosvan kivétel). Mi a nagyobbik gyerekkel teszteltük, és most majd újra fogjuk.

Zöldi! Én is akarok ilyen testvért!
Telket maglódon néztünk!
Én is elküldtem neked a nevem és telefonszámom, mégsem tetted be. :(
Szépek a rucik! Egyre jobban irigylem a tesót!

Susy! Én nem vettem. Egyszerűen csak kifőztem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikö!
Te is úgy fözted ki,ahogy Zöldi írta??
susy75

Susy! Én sima vízben főztem ki. Annó nekem nem volt ki tanácsot adjon! De a citromsavas jobb, mert nem lesz vízköves. De ecettel is lehet.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na, elment a nép meg a nap is, kicsit hulla vagyok, de nagyon jól éreztem magam. A menü bográcsos halászlé (Zöldi: maradt, küldöm mélben :D), túrós csusza és meggyes lepény volt (recept képpel holnap a receptes topikba, ma már nincs energiám). Apa kitett magáért, a dolgok oroszlánrészét ő csinálta.

Kicsit néztek, hogy én a túrós tésztát szalonnakockával ÉS cukorral eszem, de akkor akadtak ki igazán, mikor mondtam, hogy nem azért, mert terhes vagyok, hanem mert amúgy is így szeretem :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Na én is idekeveredtem. Céges rendezvényen voltam. Az osztályunk kibérelte a cég közeli üdülőjét és ott volt/van a banzáj. Én csak a szombat délutánra neveztem be. Sütötten sajtos kiflit délelőtt, és jól elfáradtam. Mondjuk most is hulla vagyok. Ettem friss lángost és az egyik kollégám nagyon tuti vegyes pörit főzött. Kész is vagyok rendesen. Nemrég beszéltem apával és elkeserített, hogy nem valószínű hogy hazaérkezik 22-re mert akkor megyünk legközelebb dokihoz. De hát a pénz beszél.................... Fura lesz egyedül menni, eddig mindig jött velem és élvezte a mozit! :cry: :cry: Ki tudja mikor látja legközelebb a gyerkőcöt, lehet már csak élőben????!!!!

Zöldi és Zsiráf: tutik a cuccok.

Gabi: én cukorral, tejföllel és egy kis szalonnával eszem a túrós tésztát!!!!! Huu lehet csinálok is valamikor, kihasználom hogy apa nincs itthon mert ő nem szereti a túrós dolgokat. Bezzeg a túrógombócot meg a körözöttet megeszi! Ki érti ezt???

Ja és egyre rosszabbul fáj a jobb oldali bordám, ahová a kisfiam begyömöszölte a méhem egy részét. Alig tudok ülni, mert úgy nyom!!!!
Vendég

Enikő! Hová küldted?

Gaby! Én is úgy eszem! Jeeeeeeeeee!

...közben összedobtam 2 kreatív izét. Ha megszáradnak megmutizom.

Ki néz megasztárt?

Kép
zölddisznó

...az egyik megszáradt:

Kép

Kép
zölddisznó

Zöldi!

Priviben küldtem, de még akkor, amikor kérted!
Ezt úgy festetted? Nagyon ügyi vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Küldd el mégegyszeeeer! Nincs meg :(

Neeeeem, szalvéta (dekupázs) bambusz tányéralátéten

Kép
zölddisznó

Zöldi! Elküldtem!
mivel tetted rá? Hogy ti miket tudtok! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocika, Zöldi: mert tudjuk, mi a jó :lol:

Zöldi: tök jó ötlet a szalvéta tányéralátétre!!!! Nem volt macera ilyen felületre ragasztani a szalvétát?

Na, én vízszintbe teszem magam, és művelődök még kicsit ágyikóban... 'Cccakát :)

Kép

Kép
gabilany79

Esélyem sincs visszaolvasni.

Szétkaptuk a szobát földig.az új ablak a helyén :) De h mennyi por és homok gyűlt össze a lakásban :evil:

Zöldi!
jó a dekupázs!
ügyi vagy.

A hungijaimra a párom nem nagyon vigyáz és úgy féltem őket, a tigrisnek reccsent is a karja :( Most óvom őket nagyon a konyhaszekrény tetején pihennek.
Lomok:kérdés nálatok nem halmozódik fel sok "szir-szar"? Milyen időközönként selejteztek?vagy azonnal kidobjátok ami nem kel?

Kép

Kép
bellanitta

Kép

Kép
zölddisznó

Enikő! Dekupázsradasztóval.

Gaby! Nagyon könnyű rádolgozni, talán könnyebb, mint sima felületre.

Anita! Pihi! Én nagy selejtező vagyok.

Kép
zölddisznó

Van még erre valaki?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Valaki.

Kép
zölddisznó

Én is itt vagyok még egy kicsit

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Az elmúlt pár napban kisfiam kiszívta az energiámat. Apja éjszakás, így nappal próbálom kicsit csendesebb üzemmódra inteni. Hol megérti, hol nem akarja.
Másik pindur is rengeteget mozgolódik. Van egy olyan érzésem, hogy 2 igen aktív fiam lesz. A második sem lesz lusta.

Aida: Szép a gyereksarok.

Nagyon ügyes dolgokat kreatívkodtatok.
Nekem is le kéne már ülni rajzolgatni. Illetve átmásolgatni mesefigurákat. De ha van egy kis időm más csinálok.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na én is mentem tentézni!

Jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Sehol senki?Mindneki alszik?? :( :(
Felljebb láttam h Zölddisznó írt egy táblázatot tel.számokkal....Az micsoda?És mire jó?Csak kiváncsi vok :D :D :D :D
További jó éjszakát mindnekinek,sziasztok

solya051020
Káld

Solya abban vannak azok akik 27-én találkozni fognak. :)

Kicsit módosult az oldalunk: http://kismami.net
Nézzetek rá. Még további módosulások várhatóak, de egyelőre megint próba kör van. Sajnos a kiszolgáló továbbra sem szuperál, de egyelőre nincs jobb. Reméljük hamarosan lesz.

Aki eddig nem tette meg, küldje el a fotóját, hogy berakhassam a mamik táblázatba. A cím továbbra is
szanyi.aida@kismami.net

Gondolom ezt már ált. holnap olvassátok el, de sebaj. :D Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida értem,és köszike :D :D

solya051020
Káld

Aida,nagyon nagyon szuper ez a kismamis oldal,nagyon tetszik.És nagyon ügyi vagy :D :D :D

solya051020
Káld

én vagyok az utcsó? mindenki alszik?

kérdés: ki, hogy oldja meg a fürdetést? nem tudom milyen kádat vegyek.....

manna
mannababoca

Coca nem alszik!

Manna! Mire gondolsz? A méretére, alakjára, vagy hogy állványos legyen-e...?

Kép
zölddisznó

Na coc is megy ágyába.

Kép
zölddisznó

Jó reggelt Csajok!
Egy átaludt, de forgolódos éjszakán vagyok túl. Ez sem túl jó!

Tegnap letudtuk a szüretet. Én persze nagyrészt napoztam és pihentem, meg Zsófival beszélgettem, de egy kicsit beálltam a szüretben is. Leszedtem kb. 20 fürtöt, mikor is belevágtam a tenyerembe a metszóollóval. Na akkor újból leültem a helyemre. :-D

Ma viszont láblógatás van!!! Ma van Apával megismerkedésünk 2. évfordulója!!! :-D És úgy örülök, hogy ezt a napot kettesben (hármasban) bírjuk tölteni!!! Megyünk is kirándulni Dobogókőre, nyomunk valami brutál teljesítménytúrát. :-D Este meg fincsi vacsit kreálok.

Zöldi!
Jól látom, hogy akkor a 27.-i tali kérdése eldőlt?

Apa horkolás: Tegnap hajnali virrasztásom alatt pont azon tűnődtem, hogy Zsófi hogy értékeli apja horkolását? Lehet megszületése után a külön szobában direkt hiányozni fognak neki ezek a zajok. Jó volt: Zsoff kirúgta a ház oldalát, Apa közben 100 dB-lel horkolt az oldalán fekve én meg bámultam a plafont. :shock:

Aida!
Szép a babasarok!!! Hogy bírtad görcsök nélkül a tegnapi hosszú menetelést???

Sarmi!
Nagyon helyes rucikat turiztál!!! És örülök, hogy jól van Írisz! A nagyoknak (Apának is) meg jobbulást!

Mush!
Te szerzeményeid is szuperok! Pocakod szépen gömbölyödik. Az én köldököm is így tűnt el. Remélem nem fog kifordulni. Elvira névről nekem is a MÁV-os menetrend kereső jut eszembe. De ez „csak” itthon gond!

Zsiráf!
Codálatosz a babakocsitok!!!

Vera!
Azért irigyellek, hogy te legalább már tudsz különbséget tenni fájás és jósló fájás között!!! Pihenj és ne stresszelj! Kisasszonynak még kell az albérlete pár hétig!!!

Manna!
Fűnyírás??? Te sem bírsz elülni a hátsódon, mi? Én pont tegnap kaptam meg a lecseszést Apától, hogy jó lenne, ha visszavennék a tempóból. Én is próbálok mindent úgy csinálni, mint régen, de be kell látnom, már marhára nem megy. Azt hiszem a hétvégén már a keményedést is megismerhettem. Délutánra, estére mindig furán feszül a hasam, de nálam ez olyan konstans dolog és ha lefekszek, akkor nem érzem. Lehet, csak a gravitáció. :?

Susy!
Én nem vettem sterilizátort, mert nem voltam hajlandó kiadni érte egy halom pénzt. De egy kedves volt kolléganőm felajánlotta a nagyon profi elektromos (és nem mikrós) Aventes sterilizátorát kölcsönbe. Szerintem azért baromira jól fog jönni.

Bella!
Lom kérdés: Én amióta felköltöztem Pestre (7 év leforgása alatt) 7-szer költöztem. Mindig kicsi lakásból kicsi lakásba. Minden egyes költözés felért egy lomtalanítással is. No és persze megtanultam, hogy nem rakok el semmi feleslegest. Pedig rák a horoszkópom és állítólag szentimentális gyűjtögetőnek kéne lennem. Na de Apa!!! Nálunk ő rak el minden sz*rt. Főleg, most hogy családi házba költöztünk, ahol még a garázs felett is van padlás… szóval durván sok helyünk van a lomokat dugdosni. :evil:

Kép
Kép
lbernuska

Na nekem is fáj a torkom mikor nyelek,marha jó,megfertőztek! :cry:
Mebucaint szopogathatok???
Megyünk haza családlátogatásra,és a Pázmándi Búcsúba délután.Szép napot mindenkinek.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Alvás.... Nem megy ez nekem... Alig várom a szopipárnát, hátha segít majd.. A teknőspárnám feje nyomja az oldalam. :cry:

zenélő forgó:
sztem ez hülyeség... epilepszia???? Annámnak is volt, nagyon szerette. Egy időben azzal nyugtattuk meg, már hülyét kaptam ,ha meghallottam, de most megint előszedem. Én csak egyre vigyáztam, nem vettem olyat, ami műanyag. Mert ne adja ég bármikor ráeshet, később magára ránthatja. Így plüss zümik forognak a virág körül..

Tali:
Zöldiiii! Én is megyek (tudod, gyömbéres keksz...) :)

Megasztár:
Néztem! Mit keres ott Friderikusz? Engem is beültethetnének oda, több keresnivalóm lenne ott... :?

Lomok:
Most költöztünk Anyóséktól, így megoldottam a dolgot, a lomot otthagytam... :lol: Most lommentesek vagyunk, kivéve kinőtt, vagy ótvar ruhákat. kinőttek teszvesz, amit nem sikerül eladni, vöröskereszt, rászoruló, ismerős.

Zöldi:
Na ha hárman szülünk ott, esetleg kibérelhetjük a vajúdót... :wink: Nem írtad kinél szülsz.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida:
regisztráltam az oldalra, de folyton hibás jelszót, vagy felhasználónevet ír ki, nem tudok belépni. Én bénázok, vagy lehet, hogy valami nem stimmel? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Háát igen. pedig azt hittem hogy nem fogom tudni meg külömbötetni de hála ezután fogom. A tali az ugye drágáim nekem kérdéses mert annyi stresszes dolog ér mostanába hogy sztem nem úszom meg ennyivel. :cry: :cry: majd kedden meglátom mit fog mondani a dokim. Báár ahogy ismerem félvárról veszi ezt is. Nagyon gondolkodom hogy hagyom a fenébe a jó kht mert csak emiatt járok ehhez a dokihoz és maradok a körzetesnél de ott legalább az sztks doki már pénteken beutalt volna ha ott szülnék. Így kedd után döntök.

stresszes dolgok: ugye most a balu. Már acetonos a lehelete báár most hányt egyet és picit jól van azaz játszik de hangja alig azaz nem eleven mint szokott. Remélem nem lesz ebből kh.
akkor holnap megint vagy 2 órát fogunk ülni a Petivel a sebészeten csak hogy áment mondjanak a lábára.
akkor csütörtökön ugyan ezt az Andrissal elintézni a kezét.
szóval..............................

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

A romhalmaz alól pár sor. Remélem mindenki jól van, kint is és bent is... :)

Az éjszakás borzasztóak számomra. NEm tudom kinek vannak még hasonló tünetei, de pár percre olyan éles fájdalom nyilall a gyomrom környékére, hogy csillagokat látok. Aztán lehet Dani tevékenykedik ott, de nem tudom. Mostanában eléggé befeszít, és nem hajlandó semmilyen simogatásra sem odébbmozdulni, mintha csakazértsem.... Eléggé fájdalmasak. Már alig várom, hogy az ágy visszakerüljön a helyére, a kinti kanapé kényelmetlen.

Nagyon szép pocak Mush! A köldököm nekme kifordult, elég undi látvány, de valakinek csak simán kisimul...

Sarmopn remélem a gyermekeid hamar kilábalnak a takonykórból. Nekem a doki Strepsilst írt fel, amikor fájt a torkom, azt lehet szerintem enni...

Apa csinálja a szobát, nagyon nagyon jó lesz, majd teszek fel képet... Annyi por van a lakásban, meg a tüdőmben, egy tömegnek is sok lenne... Tegnap kicsit festettem, de abba is hagytam elég hamar, mert a hasamon több lett a festék, mint a falon... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Jövő hétre marad a takarítás. Talán ma végeznek. Akkor el tudjuk hozni a kiságyat is.

Írtátok többen, ezt a forgó bigyót, tudom mi az de hol tudok olyat szerezni? Bababolt? Majd körülnézek valahol.

Lomtalanítás: én majd most fogom, bár ám néha rámjön egy ilyen hülye hullám, és ami a kezem ügyébe kerül és nem tudok vele mit kezdeni, kuka. De most elhatároztam, hogy az új háló-baba szobába egy felesleges dolog nem lesz.

Most megyek, nekiállok a takarítás egy részének... :(

Kép

Kép
dcili81

lbernuska, mostanában mindent olyan jól bírok görcsök nélkül. Ahogy telik az idő egyre jobban vagyok. Rám nem igaz az az általános dolog, hogy rossz első trimeszter, jó második és ismét kellemetlen haramdik. Nekem eddig a második volt a legrosszabb. Amúgy ma kicsit érzem a hasam, illetve éjjel éreztem, de tegnap nem volt semmi görcs vagy bmi a hosszú túra után. :)

Mági, utána néztem mi lehet, volt egy hiba a megerősítésnél, utána nézek hogy lehetett, de közben elvileg megcsináltam és be tudsz lépni. Légyszi nézd meg majd!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mágnes, köszi, sikerült észrevenni neked köszönhetően egy hibát. :) Javítottuk. És most már biztosan Te is be tudsz lépni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sarmi: mebucaint nem tudom, de a Tantum Verde-t lehet. Én is azt szopogattam, a dokim mondta hogy mehet!!!!

Lomtalanítás: néha kattanok egyet és úgy kb. félévente cuccolok. Mondjuk a legjobb a költözködés vagy a felújítás, mert akkor még jobban lehet selejtezni!
Ruhákat is rendszeresen selejtezem és bedobom a vöröskeresztes konténerbe!
Vendég

Reggelt!

A tegnapi "pörgésnek" és zabálásnak megvolt a böjtje, iszonyat rosszul aludtam, hasfájás, derékfájás (bár nekem kicsit lejjebb fáj, és sugárzik vmelyik lábamba), ráadásul Bogyóka is érezte, hogy valami nem stimmel anyával, mert nagyon nyugtalan volt egész éjjel.

Selejtezés: általában amolyan harácsolós típus vagyok, de az áprilisi költözésnél megembereltem magam, és amire pakolás közben kb. 2 perc alatt nem tudtam azt mondani, hogy kell, azt kivágtam (egyébként 1-2 dolog hiányzik :lol: ). Ha itthon maradok, akkor még tervezek egyet selejtezni.
A ruhákat mi is rendszeresen válogatjuk és visszük a vöröskeresztes konténerbe, vagy esleg rákérdezünk, hogy otthon kell-e valakinek...

Ja, és míg el nem felejtem, a tegnapi művem, recept a megfelelő topikban :)

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Mebucain: helyett Tantum verde.

Lim-lom: nálunk apa törvényei szerint akkor vehetek valami újat, ha egy régit kidobok. ( de amíg nem élt a tv. addig felhalmoztunk jónéhány dolgot, úgyhogy padlás roskadozik.)

Zölddi: nem tudok mindent visszaolvasni, de látom, hogy tali 27-én hétfőn lesz (talán), hol és mikor pontosan? Tudod hátha netántán én is...

Kiságyra forgó: nálunk megijedt eleinte mindkét gyerek, kb. félévesen kezdték értékelni, majd amikor felálltak és cibálhatták. Egy el is tört.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Aida:
Sikerült! Köszi! Töltöttem is fel :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, látom, örülök, hogy sikerült. :Dl

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hú, ma de el van mindenki tűnva! :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

tűnve..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Én itt vagyok...aludtam vagy 10 órát, de nekem is egyre nehezebb a pocak miatt..

Viszont reggelre mindig kiszáradok...Kiszárad a szam, vattat tudnek kopni..
Van valami tippetek ez mitől lehet? Azért lehet mert napközben nem iszom eleget?

Aida, emlexem Te is tettél fel képet a babakocsiról amit vetettek..jol emlexem, hogy narancs színű? En is gondolkodtam rajta... Feltennéd a képet mégegyszer? Vagy hányadik oldalon van kb?

Zöldi, a feltett táblábam Trombi neve melett az en képem van :D
Ja, és ebben a köntösben csábítja majd el a kis zsiráf baby a coca es más baby lányokat :D

Gabi, istenien néz ki a süti :D Asszem kipróbálom, de majd csak a holnapi megismételt cukor teszt után.

Én a múlt heti vendégségre ezt a sütit sütöttem:
Kép Torta
Finom banános, tejszines krémes.... Nagy sikere volt, nem is maradt belole..
Kép
zsiraf8

Sziasztok!!

Csak beugrottam egyet körülnézni és dicsekedni.Ezt a kisplédet tegnap vettem a tesz-veszen.További szép napot minden mamának,babának :D :D Kép

solya051020
Káld

zsiraf, igen nekünk narancs színű babakocsink van. Itt a link ahol meg tudod nézni:
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/i ... GE-BLACK(C).jpg

A torta receptjét meg kérem!! Olyan jól néz ki :D

solya, szép a kis pléd. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Nem jó a link a babakocsihoz, itt ezen már jó lesz:
http://bolthely.hu/kepek/babyshop/00659.jpg

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mikor is lesz pontosan a találkátok? Mert mostanában elég jól vagyok, hátha addigra marad ez a helyzet és akkor én is mennék. Ikeánál lesz, igaz? Oda úgyis kell mennünk apával 1-2 dologért.

A hosszú hétvégén okt. 23-26 mi ha minden jól megy vidéken leszünk, de ha jól emlékszem a találka 27-én lesz. Hánykor? Hol pontosan?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Berni! Gratulálok a 2 évetekhez! Dobogókő gyönyörűűűű! (tesókámmal azt mi biciklivel szoktuk nyomni)
Úgy néz ki 27-e eldőlt, 10-ből 9-nek jó (trombi még nem jelzett vissza, de szerintem neki is jó lesz, mert már nem dógoz)

Sarmi! A mebucainra is rá van írva, hogy ne, de az én dokim szerint minden torokfertőtlenítő nyugodtan mehet az előírt adagolás szerint. (Septofort, Streptils....is)

Mági! Jeee! Már 11-em leszünk, ha mindenki el tud jönni, aki jelezte. Majd rájuk telefonálok, hogy töltsék fel a gyömbéres keksz készletüket!
Írtam, kinél szülök: Ács dokinál! ...és nem hárman, Trombi és Zsiráf is...de asszem téged nem várunk meg :wink:

Vera! Hát, nem eseménytelenek a napjaid! Apa és a "maradék" gyereked jól van?

Cili! Kitartás! Gyomor-környéki szúrások, csörcsök nekem is vannak, rendszerint felkeléskor oldódik. Én úgy gondolom, hogy valami érző ideget nyomhat a csomagocskám, mert mozgásra elmúlik.
Szép lehet a tetkód a hasadon! :lol:

Aida! Akkor tudsz jönni talira is! Hurráááá!

Gabi! Ez a lepény elcseszett jól néz ki! ...rá is álltam a mérlegre...nem kellett volna...egy hónap alatt 2 kg! 11 kilónál tartok :cry:

bb! 27-én igen - a hoszzú hétvége miatt tettük át, felmérve, hogy akik eddig jelentkeztek, jó-e nekik. Szóval: IKEA, kora délután. Kisgyerekesek mondják meg, hogy hánykor. Gyereeeeeeeeeeeeeee! Betenni a táblába úgysem foglak, mert akkor nem jössz! :wink:

Zsiráf! Folyadékigény nő, ez normális, 3 l lenne az ideális. Te mennyit nyomsz magadba?
A képed nem is Trombi "helyett" volt, hanem "Trombin" :oops: Javítottam :lol:

Solya! Aranyos a majmos pléd!

Kép
zölddisznó

Zöldi, 27-én mikorra szerveztétek? Ha nem délelőtt vagy koradélután akkor egyelőre engem is írj be és majd meglátjuk még addig hogy alakulnak a dolgok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Fentebb írtam!

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: