[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi Központ - tapasztalatok - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mackoo!

Húha, ezek szerint lehet, hogy még a februárt sem várom meg??? Kép Kép

Köszi szépen a napirendet! Szerintem jó tudni, legalábbis nekem mindenképpen hasznos volt, amiket írtál. Majd, ha lesz időd, leírnád a nap többi részét is? Előre is köszi!

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Mackoo nagyon jó, hogy megírtad a napirendet!!!Szüléssel kapcsolatban nincs vmi hasznos infod?

Tünde, ilyenkor már nem a méhszáj állapota szerint jósolják a szülést? Vagy az UH-on a baba nagysága szerint? Neked mekkora a babucid?
Nekem a 28. héten 1500 grammosnak mondták, de állítólag nagy a tévedés lehetősége.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok!
Tünde, megpróbálom összeszedni, hogy volt a nap többi része:
Tehát 7-kor elviszik a babócát, utána reggeli. A reggeli-hordó nővér eddigre már általában meghozza a kaját. Ha jól emlékszem, reggel zajlik a vizit is. Ha fél 9-ig nem érnek oda, akkor az embernek van egy kis ideje (pl anyatejgyűjtőbe menni), mert fél 9-kor valami osztályos értekezlet szokott lenni. A vizit egyébként nem egy nagy durranás. Még a gátsebemet sem mindig nézték meg. Gondolom, mindenkinek a saját orvosára bízzák. Éppen csak bekukkantottak, megkérdezték, hogy minden rendben van-e és már el is tűntek.
Ezután én leballagtam az anyatejgyűjtőbe, ami 8-kor nyit. Miután belövellt az ember teje, ez elkerülhetetlen. Ott mire levetkőzik és beöltözik az ember és kimasszírozzák a csomókat, majdnem 10 óra, amikor már újból hozzák a babákat etetni.
11-kor elviszik őket és aztán 1-kor jönnek megint, ha jól emlékszem. Persze azt is lehet, hogy az ember magánál tartja a babáját, de akkor sem reggeltől estig, mert a hajnali etetés után elviszik őket, szerintem a csecsemőosztályos vizitre és az esti etetés után is elviszik őket, mert akkor fürdetnek. Szóval nap közben 10-től 20 óráig lehet az embernél a babája.
Az ebéd és az 1 órási etetés után az ember ismét az anyatejgyűjtő felé veszi az irányt (legalábbis én így tettem). Az anyatejgyűjtőben van ebédszünet, azt hiszem, 12-14 között. Általában szokták is mondani a délelőtti fejés után, hogy délután is menjen vissza az ember, akár még kétszer is, ha belefér. Egyébként este 5-ig vannak, vagy talán fél 6-ig.
Ha az ember fönt tartja a babát, akkor ilyenkor le kell tolni az újszülött osztályra, ők vigyáznak rá addig, míg az anyuka fejni van.
Szóval a délután babázással, fejéssel telik. Este 7-8 között is van egy etetés, ezután elviszik a babát fürdeni. Este 10-kor hozzák vissza legközelebb, de ha valaki nagyon fáradt vagy rosszul van, azt is lehet mondani, hogy inkább ne hozzák ki. Én kétszer kértem: egyszer a szülés napján, akkor a szülésznő mondta, hogy inkább pihenjek, egyszer pedig az ominózus Tisasen-es esetnél. Egyszer sem tapasztaltam, hogy emiatt görbén néztek volna rám.
Aztán este 11-kor elviszik a babát, hacsak nem akartok vele aludni éjjel.

Talán még annyit, hogy a csecsemősöket nyugodtan meg lehet kérni arra, hogy segítsenek pl. a szoptatásnál vagy tisztába tételnél. Főleg délután van idejük ilyesmire (hacsak nincs szülés), mert délelőtt vizit van náluk is.
A szomszéd szobában pl. volt egy lány, akinek a babája szinte folyamatosan sírt. Végül már nem bírta tovább és odahívta a csecsemősnővért, aki nagyon szívesen jött, hogy segítsen.

Ja, és ebéd előtt vagy kora délután szokott jönni a gyerekorvos, aki közli a délelőtti csecsemő vizit eredményét (hogy pl. enyhén besárgult, x grammot szopott, stb.).


Barbi, a szüléssel kapcsolatban most nem jut eszembe semmi olyan, ami eddig nem hangzott volna itt el. De kérdezzél nyugodtan, hátha akkor beugrik valami fontos, amit jó lett volna előre tudni.

Pindur, még a múltkor kérdezted, hogy miért indítottunk kapásból bimbóvédővel. Azért, mert a mellbimbóm túl lapos, még a babóca szívására sem emelkedik ki kellőképpen ahhoz, hogy elérjen a lágy szájpadig, amivel a baba szopik. Igy aztán Bori nem tudott szopni, nagy keservesen csak néhány grammot préselt ki, de eléggé kínlódtunk közben. Olyan volt, mintha egy labdán próbált volna fogást keresni (pláne az elején, amikor belövellt a tej és kőkemény lett a mellem!). Úgyhogy megkértem az egyik csecsemős nővért, hogy segítsen, hátha valamit rosszul csinálok. Ő megnézte, hogyan szerencsétlenkedünk és azt javasolta, hogy próbáljam meg bimbóvédővel. Azzal pedig működött a dolog. Először 30 grammot szopott, aztán már 50-et és másnap, mikor hazaengedtek, 120-at (aminek a nagy részét persze visszabukta, mert nem fért el a kis gyomrában).
Most pedig azért szeretnék leszokni róla, mert egyrészt azt gondolom, hogy jobb érzés lehet közvetlenül érezni a kis száját, másrészt pedig macerás bimbóvédővel szoptatni: fertőtleníteni kell, utána elmosni, mert a Neomagnol ízét nem szeretik a babák, emiatt aztán nem tudom csak egyszerűen mellretenni, hanem először irány a fürdőszoba mosogatni azt a nyavalyás műanyagot. Ha pedig elmegyünk valahova (pl a szüleimhez, vagy tornára) vinnem kell magammal a bimbóvédőt egy befőttesüvegban, ami föl van töltve Neomagnolos lötyivel. De pl. tornán nem tudom elmosni, mert a tornateremhez nincs öltöző és mosdó. Szóval egyszerűbb volna az élet nélküle.

Mackoo
medvike
 
 

 
 

Mackko!

Jó volt olvasni a leírásod, tényleg sok hasznos volt benne.
Érdekes, hogy mennyit változnak a dolgok fél év alatt is, mert nálunk mindig este 1/2 9-kor volt gátkezelés és délelőtt 11-kor nagyvizit.
És nekem glicerines kúpot adtak székletcsalogató gyanánt, így nem kellett félnem, hogy a tejbe kerül. (Bár aztán mikor kiderült, hogy nem szoptathatom Danit egy darabig kértem valami ütőset isKép )
ÉS furcsa volt olvasni az ablakos dolgot, mert mi meg azzal küzdöttünk, hogy hogyan lehetne lehűteni a szobátKép

Nem tudja valaki, aki Kósa páciense, hogy vállal-e nőgyógyászati eseteket vagy csak a szüléssel és a terhességgel szorosan összefüggő eseteket vállalja? Anyukámnak keresek egy jó dokit és én csak őt ismerem.

Most csak ennyi voltam, mert nagy rohangálásban vagyunk, véghajránál tart a lakásunk és akarunk venni egy nagyobb autót nekem, mert a mostaniba nem fér be a babkocsi, meg semmi sem.

Hajrá pocakosok!!!!

Réka
muki
 
 


Sziasztok!kovács Ági!Én a 18kerben lakom és most szolok hogy nem ismerem Pestet.(Sajna!)Te ide találsz?Én azt sem tudom hol van a 22.-ik kerület.Nagyon jo lenne egyet dumcsizni,már rég láttalak.
Móki!Azért császároztak mert a baba nyakára és a bokájára volt tekeredve a köldökzsinor.
Kaptam infuziot amitöl egyáltalán nem volt fájásom pedig már a 42.-ik héten voltunk.
Sajna igy jártam:0(
Zsizsa!Köszi az infot,sajna bocsi a kifejezésért mi is megszivtuk!Mi is a Heim Pálba voltunk és annyian voltak hogy másfél ora után vett észre a hölgyemény hogy még mindig ott ülünk.
A legdurvább az egészben,hogy összeszedtünk ott egy virusos fertőzést amitől a babám két napig lázas volt.Szombatra le tudtam vinni a lázát,vasárnap alergiás lett valamire és most tiszta kiütéses és vörös a kis teste és most sajna ezzel kinlodunk.Nagyon szenved töle és a szivem szakad meg hogy nem tudok rajta segíteni.
Két napja kenegetem a doki által felirt kenöcsel de még nincs semmi változás.
na szoval zajlik az élet nálunk,most mennem kell mert ébredezik.

Puszi nektek!

Anita
ani24
 
 


Réka!
Bocs, az esti gátkezelést kihagytam. Az tényleg este fél 9 körül volt.

Mackoo
medvike
 
 


Mackoo!
NApi kétszer volt gátkezelés? Nekem ezt senki sem mondta, pedig többször kérdeztem.
Mondjuk az estin általában egymagam voltam, pedig teltház volt.
De tényleg sokat tanultam az írásodból, mert én sajna nem ezt a napi rendet csináltam, de a következő gyerkőcnél remélem már minden rendben lesz. Bár addig még van egy kis idő és lehet, hogy minden megváltozik.

Réka
muki
 
 


Sziasztok!
Mackoo! Tényleg tök jó , és persze tanulságos volt a beszámolód, igyekszem észben tartani a dolgokat mire oda kerülökKép

Ági!
Nekem is baromira fáj a lábam mikor forgolódok (már ha egyáltalán sikerül megfordulni), de van amikor az egyhelyben fekvéstől is iszonyú. Úgy néz ki a Magne B6 csak egy darabig volt jó, mert megint úgy fáj, mint előtte.

Képzeljétek, ma vagy holnap el kell altatni szegény cicánkat, aki már 12 éve él velünk, és ez így önmagában se túl jó nekem, de hogy mindenhol pityergő családtagokat találok, az egyszerűen iszonyú.Próbálok úrrá lenni magamon, mert nem biztos, hogy jót tesz pici lánykámnak a hasamban.
Bár nem tudom, mi a jobb, ha elfolytom, vagy ha én is be állok a pityergők közé.Szerintetek?

Ennyi voltam mára, azt hiszem, puszilok mindenkit, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Hali!

Ani,
nagyon sajnálom, hogy így jártatok, nem értem, hogy miért nem tudják ezt a kórházban jobban megszervezni.Kép Kiütéses babódat nagyon sajnálom, remélem hatni fog a kenőcs!

Léna,
szerintem egy kis pityergés csak jót tesz, mert megkönnyebbülsz tőle, csak arra figyelj, hogy levegőt közben is vegyél rendesen. Sajnálom a cicátokat, a húgomé pont a húgom szülinapján halt meg pár éve, el is halasztottuk az ünneplést.Kép

Minden jót mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Léna-Hasonló cipőben járunk,nagyon úgy tünik. Pedig nincs kopásom,lehet,hogy mégiscsak az a fránya baleset. Most szimpla kenőcsökkel próbálkozunk,a maszír a lényeg.Úgy tünik jobb lesz,próbáljátok ki,hátha beválik. Szerintem is jót tenne,ha megkönnyebbülnél,én végig bőgtem a terhességem elejét,na jó a közepét is,most a végén hagytam abba.De így volt jó.
Mackoo-Nagyon sok jó dolgot írtál,köszönjük előre is. Lassan nyomtatni fogom az írásokat,hogy áprilisra is meglegyenek.
Kata- Holnap hívom a kórházat,este írok,ha tudok valamit,bár nem lesz fogadott szülésznőm,úgy tünik. A dokim nem ragaszkodik személyhez.
:::Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!
Keresnék egy orvost aki ha minden igaz ebbe a kórházba dolgozik de még semmi infót nem találtam róla!
Tudnátok valami telefonszámot adni ahol érdeklödhetnék?
Nőgyógyászati rendelésre gondoltam köszi a segítségeteket.
Trini
 


Sziasztok!
Csak egy kérdés!!!
Megjött a mensim,ez normális?
Azt hallottam,hogy amig szoptatok addig nemlesz rá gondom!
Köszi!

Ani
ani24
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál, szerencsére minden rendben.
Babuci igencsak növekszik, már most majdnem 3 kg, pontosabban 2855 g. Viszont a szülés várható időpontja az UH alapján minden mérésre más volt. A fejkörfogat alapján febr. 18, a haskörfogat alapján febr. 28, a lábcsont alapján pedig febr. 21. Na, majd meglátjuk. Kép
A CTG-re csak annyit mondott, hogy hát van, hogy többet, van, hogy kevesebbet mozog a gyerkőc. Szülésznőnek Fehérfi Krisztit ajánlotta a dokim. Régebben már olvastam itt róla. Ismeri valaki?

Barbi, igazából nem tudom mi alapján jósolják a szülést, az UH vagy a méhszáj a mérvadó. Csak az UH ki szokott írni időpontot, azért voltam kiváncsi arra. Egyébként a méhszáj 1100-as, tehát elvileg még zárt, csak rövidült.

Mackoo, nagyon szépen köszi az egész napirendet! Jó tudni ezeket a dolgokat. Már el is mentettem magamnak, hogy meglegyen.

Ani, remélem sikerül leküzdeni ezt a virusos fertőzést minél előbb. Kép

Léna, sajnálom a cicátokat. Kép Szerintem inkább sírd ki magad nyugodtan. Szerintem jobb, ha egy kicsit megkönnyebbülsz, mintha magadba folytod.

Trini, nem tudom milyen orvost keresel, de hátha segít, ez a kórház telefonszáma: 476-4400.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem nagyon tudok írni, mert mi is lebetegedtönk, pénteken Apa, vasárnap én és ma Dani. Láza van, köhög, folyik az orra stb. Nem úgy van, hogy anyatejes babak nem lesznek betegek? Hááát... Kép

Réka, Kósa szerintem nőgyógyis pácienseket is vállal, szoktam látni nála idősebbeket + először én is úgy mentem hozzá (jó, mondjuk a koromból kiindulva gondolhatta, hogy előbb-utóbb gyereket is szeretnék). (Megkaptad a mailem?)

Ani, nekem is megjött szoptatás alatt! Nincs ebben semmi rendkívüli. Jobbulást Nektek!

Pindur
pindur
 
 


Köszi megpróbálom megtalálni!
Már egyébként érdeklődtem itt róla Dr Vajda Róbert.
A Szent Imrében szültem nála de állitólag át jött ide.
Trini
 


Ani,
sajnos a mensi egyénfüggően jön meg, van, akinek 6 hét után, van, akinek 1,5 év után. A mi topicunkban sokaknak jött meg 3-4 hónap után, pedig ők is csak szoptatnak.

Pindur,
sajnos anyatejes babák is lesznek betegek, de hamarabb túllesznek rajta. Jobbulást az egész családodnak!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Ani!
Nekem is megjött 6 héttel a szülés után. De rendszert még ne remélj, nekem november végéhez képest január közepén jött meg ismét.
Csak akkor nem jön meg szoptatás alatt, ha 6 óránál több nem telik el két szopi között. Ha jól értettem, szopi közben felszabadul valami hormon (prolaktin? már nem tudom), ami gátolja a ciklus beindulását. Ha viszont 6 óra is eltelik két szopi között, ez már elegendő arra, hogy a gátló hatás megszűnjék és akkor megjön. (Bocsánat, ez kicsit "laikusos" volt) Nekem is akkor jött meg először, amikor Bori elkezdte átaludni az éjszakákat.

Tünde, örülök, hogy hasznosnak találtátok a napirendet.

Pindur, jobbulást. Reméljük, nem influenza!

Mackoo
medvike
 
 


Pindur!
Igen mélt megkaptam, amint tudok válaszolok! (Bocsi a késésért!)
Daninak szerintem szívd az orrát, amilyen gyakran tudod. Sajna anyatejes baba is lehet beteg, csak a legjobb orvosság számára az anyatej, ezért a legjobb amit tehetsz, hogy szoptatod.Kép

Léna!
Szerintem egy megkönnyebbítő sírás jobb. A nagyiék kutyáját pont karácsonykor kellett elaltani, csak Dani tudta egy kicsit felvidítani Őket.

Réka
muki
 
 


Sziasztok!
Mackoo!lehet igazad van mert a kincsem lázas volt és aludt egyhuzamban 7 órákat.De ez csak két napig tartott.Nem is birtam felébreszteni hogy egyen,annyira agodtam.
Titeket nem piszkál a védönőtök?Folyamatossan azzal zaklat hogy túletetem a babát mert 3,68kg hoztuk haza és most 5 kg.A héten vagyunk 6 hetesek.Egy etetésre kb 150g-ot eszik meg és ha kevesebbet adok neki eröteljessen követeli a többit.Most 3-4 óránként eszünk természetessen akkor amikor ő kéri és annyit amennyit ő szeretne enni.Szerintetek is túletetem,ha igen akkor mit csináljak?
Köszi elöre is a tanácsokat!

Ani
ani24
 
 


Ani!
Szerintem nem eteted túl! Amíg annyit eszik, amennyit ő akar és nem hányja ki vagy bukja vissza a tej nagy részét, addig valszeg ennyire van szüksége. És eleinte minden baba sokat hízik, aztán ez lassan kezd csökkenni.
Az elején én is nagyon aggódtam, mert sokat evett és sokat hízott, a védőnő mindig mondta is, hogy nagyon nagy baba (bár nem szúrt le), viszont az utóbbi időben egyre kevesebbet evett (bezavart a menstruáció is) és most már örülnék, ha annyit hízna, mint régen.
Szóval szerintem ne aggódj. A babák szerintem nem nagyon szokták túlenni magukat.

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

A héten még nem nagyon leszek. Nagy tanulásban vagyok. Holnap is vizsgázom, + pénteken egy szigorlat + szombaton egy vizsga. Kezd nagyon elegem lenni. De már csak ez a hét. Aztán vége. Ani, Lili is már elérte az 5 kilót. És ő is ilyen mennyiségeket eszik. Néha többet, néha kevesebbet. Nekem senki nem mondta, hogy ez abnormális. A gy.orvos sem. Egyébként ma megyek a hat hetes kontrollra. Én sem tudom, hogy hol van a 18. ker. Én Budafok közelében lakom, ha az többet mond. Dél Buda. na húzok vissza tanulni.

Ági
kovagi
 
 


Mackoo!!A mensi miben zavart be?Agodom mert kevés megint a tejem,tápszereznem kell a babát.A mensi miatt nincs tejem?A baba csak néha hány sugárban,de akkor nagyon habzsol,bukni szokott de nem sokat.
Jutt eszembe!Ha valakinek hasfájos a babája,tudok ajánlani rá valamit.
Tegnap probáltuk ki elöször és eddig nagyon bevált a WOODWARD'S hascsikarás elleni gyógyvíz.Gyógyszernek nem minősülő,gyógyhatású készítmény és étkezés közben vagy után kell egy kávéskanállal adni a babának.Egy hónapos kortól adható és gyógyszertárban lehet kapni.Nagyon jókat böfizik és pukizik tölle a baba és 150ml-es kiszerelésben kapható,sokáig elég.Az ára ha jól emlékszem 1500 ft +-100ft,de megéri.Nem tudom ismeritek-e de szerintem érdemes kiprobálni mert nekünk bevált.
Ha kérdésetek van ezzel kapcsolatban,nyugodtan írjatok.
Puszi nektek!

Ani
ani24
 
 


Ani,
nem eteted túl, ez biztos! Az anyatejes babák annyit esznek, amennyire szükségük van, ugyanis meg kell dolgozniuk azért, hogy jöjjön a tejci. Túletetni tápszeres babákat lehet (de ez sem törvényszerű), mert a cumisüvegből folyik a tej, és ő nem igazán tud szólni, hogy most már elég. Az én Gabim hat hetes korára 1610g-ot hízott a hazaviteli súlyhoz képest, és a mi védőnőnk örvendezett, hogy milyen szépen gyarapszik. Szerintem ne korlátozd semmiképpen, csak így tovább, mint eddig!Kép Később majd azon aggódsz te is, hogy miért hízik keveset.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Szia Ági!
Én majd csütörtökön megyek a hat hetes kontrolra,holnap viszem a babát tanácsadásra a védönőhöz bár nem tudom mi értelme van.Szorítok neked hogy minden sikerüljön,nem irigyellek hogy baba mellett tanulsz.Én nem tudnám igy csinálni.
Most aludt el a babám,reggel 5 óra óta aludt egy jó fél órát.Nekem még a Dél Buda sem mond semmit,mert két éve vagyok Pesten és örülök ha hazatalálok mert nagyon hülye vagyok Pesthez.Mindig eltévedek.ha hazajön a férjem megkérdezem hátha tudja hogy hol van mert ő itt született.
A Schöpfibe mész a hat hetes kontrolra?Most agyalok hogyhogy hat hetes vagy,de jutt eszembe egy héten szültünk.Te aszem hétfön,ugye?

Puszi!

Anita
ani24
 
 


Ani,
most látom, hogy tápszert is kap néha a babád, de szerintem akkor sem eteted túl, ld. Gabim hízása.

A mensi miatt kevesebb lesz pár napig a tejci, de aztán visszaáll, főleg, ha sokat van mellen a pici.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Mindenekelőtt Mackoo, köszi a sok hasznos infot, nem is gondol az ember ilyesmikre, amíg kivlülálló és tényleg nagyon hasznos minden,a mit leírtál.

Réka, én mondhatom, hogy évekig csak nőgyógyászati kezelésre jártam Kósához, amíg egyszer úgy nem alakult, hogy most már terhesgondozás lett belőle. Nyugodtan vidd szerintem oda anyukádat. Én is gondolkodtam már ezen, csak sajnos az én anyukám vidéken van. Nehéz lenne megoldani.

Ági, szólj lécci, ha megtudtál valamit!! Szeretnék már járni ezekre a felkészítőkre, de még nem vettem fel a kapcsolatot a szülésznővel.

Voltunk hétvégén a Praxisban és nagyon éleveztem!! El tudtam volna még nézni órákig a pici fiamat. Mosolygott, grimaszolt, csücsörített, nagyon édes volt! Aki még nem volt és gondolkodik rajta, annak nagyon tudom ajánlani, igaz elég drága, de nagyon nagy élmény. Főleg így, hogy azért nekünk még 2,5 hónapunk van elvileg hátra, annyir jó volt látni. MEgpróbálok majd a profilomba feltenni róla képet.

pusza mindenkinek, Kata
katca
 
 


Ági!
Én is budafoki vagyokKép
Ani!
Nálunk úgy zavart be, hogy megváltozott a tej íze. Nem kóstoltam ugyan, de állítólag a hormonális változás hatására ilyenkor sósabb lesz az anyatej és ezt nem minden babóca szereti. Van olyan is, hogy rögtön el is választja magát. Bori szerencsére ilyet nem tett, de érezhetően kevesebbet evett.
Kata!
Szívesen. (Nagyon helyes a babádKép)

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Van egy jóhírem! Most kaptam Timitől sms-t, ma 14:31-kor megszületett Alexander, 3250 g és 52 cm. De jó neki! Sajna így nem fogunk együtt szülni, de azért nagyon örülök nekik! Kép

Pindur, sajnálom, hogy lebetegedtettek. Kép Mihamarabbi gyógyulást kívánok nektek!

Ági, mindennapra egy vizsga? Hát nem irigyellek, elhiszem, hogy eleged van. De drukkolok nagyon, hogy sikerüljön!

Kata, nagyon édes a pici fiad! Kép

Felhívtam ma Fehérfi Krisztit, de sajna van egy új szabály, ami szerint egy hónapban csak 5 kismamát vállalhatnak, és neki már megvan februárra és márciusra is az 5 embere. Szóval sajna ez nem jött össze. De azért majd lehet, hogy pont ő lesz a szülőszobán.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Úgy érzem, ezer éve tűntem el, meg se próbálok visszaolvasni. Hétfőn (01.19-én)Vencelt hazahoztuk, nagyon boldogok vagyunk. A másfél hónapos intenzív fejésnek, valamint a kórház "tejcsárdájának" köszönhetően napi 800 tejem van, amiből Vencel mostanság 500-at el is fogyaszt! Megérte dolgozni az ügyön. Vencel amúgy egy tündéri kisbaba, nagyon élvezi az itthonlétet. Úgy érzem, ez a legmegfelelőbb fórum, hogy örök hálánkat kifejezzük a kórház PIC osztályának minden egyes dolgozója felé, akik tényleg szívvel-lélekkel dolgoznak a kis manókért, bármelyik orvos képes babával a karján mászkálni, ha valamelyiknek egy kis dédelgetésre van szüksége, és itt valóban mindenki elhivatottságból teszi a dolgát. Köszönet minden nővérnek és orvosnak! Amúgy egy hónapos állapotos, és másfél hónapos szülés utáni kórházi "élménnyel" a hátam mögött azt hiszem, már nincs a kórháznak olyan dolgozója sem a konyhán, sem az adminisztráción, sem bármelyik emeleten, akivel ne kerültem volna valamilyen kapcsolatba, és nagyon elégedett vagyok mindennel így utólag. Kívánom, hogy senki ne a PIC-en kezdje a közös életét a babájával, de ha mégis, akkor a legeslegjobb kezekben van a mazsola. Most már majd igyekszem benézni gyakrabban, és lassan képbe kerülök, mi újság veletek!

Íme az album, néhány kedvenc képpel:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1582


Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi
 
 


Szia Kisbuksi!!! Kép

De jó, hogy itt vagy!!! Kép Tündéri a manócskád!!! Kép Kép Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!

Többiek: még mindig nagyon nem vagyok jól, úgyhogy megyek is, de majd ha tudok, jelentkezem.

Üdv

Pindur
pindur
 
 


Szia Kisbuksi!
Én is gratulálok a picurkádhoz,gyönyörű baba.Én dec.19.-én szültem a Schöpfiben és láttalak az anyatejgyüjtöben.A karácsonyi menüt hoztad a babádnak,ha jól emlékszem ezt mondtad.Aszem két üveg tejcit hoztál.Sajna nem mertelek megszolítani,amit mostmár bánok.Utána még egyszer láttalak ez dec.27.-én volt,akkor a férjedel voltál és mi az igazgatoság elött ültünk reggel 7 óra körül.A babánk a hordozóban volt és te meg is nézted.Csak azért írtam le ezt hátha eszedbe jutok,a fényképem a profilomban van.
Nagyon sok boldogságot és sok tejecskét kívánok!

Puszi nektek!

Anita
ani24
 
 


Szia Kisbuksi!

Örülök, hogy otthon vagytok! Vencel tündéri!Kép Nagyszerű, hogy van tejcid, remélem Vencel szépen gyarapszik majd tőle!

Puszi!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Szia Kisbuksi!
Nagyon sokat gondoltam rátok. De jó, hogy már itthon vagytok!
Megnéztem a fényképeket is, nagyon helyes a babóca!

Majd jelentkezz még, ha van időd! Ja, és persze további fényképeket várunk, igaz, lányok?

Üdv:
Mackoo
medvike
 
 


Szia Kisbuksiék!KépKép

Nagyon örülök, hogy otthon vagytok végre!!!!Kép

Tündéri a kisfiad és amint az utolsó képen látom a mérleg számait már igen sokat hízott. És ahogy olvasom jó evő is.KépKép
Sok puszit Nektek, jó egészséget és rengeteg tejcsit!!!

Réka

Csak annyit akartam még elmondani, hogy korábban is írtam és most megerősítésként is írom, hogy a koraszülött-intenzív osztály dolgozói előtt tényleg le a kalappal, amit és ahogy tesznek a gyerekekért azért minden szülő hálás lehet.
Nekem egyetlen problémám csak az, hogy oda kell kerülnie egy egészséges babónak ahhoz, hogy foglalkozzanak vele.
muki
 
 


Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az együttérzést a cica miatt, jól esett.
Ági,én egy iszonyú éjszakán vagyok túl, egyáltalán nem tudtam aludni a csípőm miatt, valahogy akkor volt jó, amikor a férjem szorosan hozzám bújt, mintha akkor kevésbé lett volna rossz, de akkor se volt annyira elviselhető, hogy aludni tudjak.Hát ez van, és még van nyolc hetem hátra.Hááááát, mit is mondhatnék....

Tünde, elkeserített, amit a Krisztáról írtál, én is vele szerettem volna, de ezek szerint hoppon maradtunk.Hátha doktor bácsim tud még valakit.

Kovács Ági, nem semmi, amit csinálsz, azt hiszem minden tiszteletem a tied(így ismeretlenül is), nagy drukk a vizsgáidhoz.

Lányok, most, hogy lemaradtam a kiszemelt szülésznőmről, nem tudtok valakit ajánlani?
Előre is köszi,puszi mindenkinek Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Most kapcsolok!
Timi babája megszületett! Gratulálok!
Miért rémlett nekem úgy, mintha sokkal későbbre lett volna kiírva???
Mackoo
medvike
 
 


Léna,
én Tündit ajánlom, ő nagyon jó (most hirtelen nem jut eszembe a teljes neve), bár szerintem valószínűleg ő is tele van, hiszen ő Szőnyi doki asszisztense is, és általában Szőnyi páciensei őt választják. Azért ha gondolod megírhatom a telefonszámát e-mailben.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Léna, én Horváth Gáborné Danó Máriánál szültem és én nagyon elégedett voltam vele. Nyugodt, kiegyensúlyozott, tapasztalt.
De ő is eléggé felkapott, ő Kósa doki pácienseit szokta "szülni".
Mackoo
medvike
 
 


Zsizsa és Mackoo, köszi a segítséget, ha a megírnátok a tel. számukat ide vagy e-mailben, akkor azt is megköszönném.
az e-mailem:lenucika@freemail.hu
köszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!

Kisbuksi, nagyon szép a babátok. Én is láttalak a kórházban, de én se mertelek megszólítani. Örülök, hogy végre hazamehettetek.

Léna, köszi. Az az igazság, hogy nagyon sokat segítenek a szüleim. Két szoptatás között, ha nem alszik, vigyáznak Lilire, hogy tudjak tanulni. Persze így is nehezebb, mint baba nélkül. A mai egyébként megvan. 4-es lett. Most kezdhetek neki a péntekinek. Csak egy kicsit pihizek.

Szülésznő ügyben: én ugyan végül császárral szültem, de amíg még úgy volt, hogy rendesen fogok, addig egy fiatal szülésznő foglalkozott velem. Ilinek hívják. Nem tudom a veeztéknevét. Nagyon szimpatikus volt. Mindig jókedvű. Többször is volt vele dolgom ott létem alatt és mindig nagyon kedves volt.

Timinek szívből gratulálok!

Ági
kovagi
 
 


Mackoo, tegyél föl magadról is képet, hátha összefutunk egyszer. Bár én igazából Rózsavölgyi vagyok. Budafokra akkor járok leginkább, ha orvoshoz megyek, meg piacra. Melyik részen laksz?

Ani, hozzád nem jár ki a védőnő? Nálunk egyszer volt és a héten is felhívott, hogy kijön, csak én lebeszéltem róla a vizsgák miatt. Nem tudom, hogy ez, hogy szokott működni. Elvileg nekem kéne odameni? És mi történik egy ilyen tanácsadáson?
kovagi
 
 


Ági,
védőnője válogatja, hogy kijár-e. Én azért járok be tanácsadásra, mert nincs mérlegünk, és ott szoktam leméretni a babót, meg akkor már a dokinéninek is meg szoktam mutatni, aki meghallgatja a mellkasát, megnézi a torkát, pár mozdulatot végez vele, szóval megnézi, hogy egészséges-e. Ha te otthon is tudod mérni, akkor egyáltalán nem kötelező vinni, csak ha szeretnéd megnézetni, és ha van kérdésed. Hozzánk eleinte hetente akart jönni a védőnő (ez a munkája), de gyakran elkerültük egymást, ezért eddig összesen háromszor volt. Most viszont már szólt előre, hogy majd ki akar jönni.Kép

Léna,
mail megy.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Léna,
a freemail hülyéskedik, a mail később megy.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Ági,
mit tanulsz, ha nem vagyok indiszkrét? Csak nem te is KülkerKép?

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Kisbuksi, úgy örülök, hogy már otthon lehettek! Vencelke tényleg tündéri baba. Kép És milyen jó, hogy van számára sok tejcid.

Léna, sajnálom, nem akartalak elkeseríteni. De azért azt jó hallani, hogy eddig minden szülésznőről csak jókat írtak a többiek. Szóval, ha végképp nem sikerül választani, akkor is minden rendben lesz.

Kovács Ági, gratula a vizsgához! És csak így tovább a többihez is.

Mackoo, jól rémlett, Timi febr. 13-ra volt kiírva. De a pici fia úgy gondolta előbb jön. KépEgyébként találkoztam ma vele a kórházban, jól vannak, és ha minden jól megy, akkor vasárnap már jöhetnek is haza. És majd elmeséli, hogy mi volt.

Ma voltam CTG-n, és végre tökéletes lett. Most se nem túl sokat, se nem túl keveset mozgott Babuci. Kép Megnéztem az elsőn a fizetős szobákat. Nekem tetszettek, olyan kis hangulatosak. Majd legközelebb megnézem a 3. emeletet is.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Szia Ági!
Elöszöris gratulálok a vizsgádhoz,ügyi vagy!
A védőnő amióta itthon vagyunk háromszor volt kint.A babát nézte meg és hogy minden rendben van e.A tanácsadáson a védőnő a baba sulyát,hosszát és fejkörfogatát nézni,és ott van a gyermekorvos is aki megnézi a baba torkát,meghallgatja a szivét és megnézi a csipöjét.Ja és ha valami gondod van akkor tanácsot adnak és felírják vényre ha kell valami.
Majd legközelebb két honaposan megyünk és kap a baba szurit.röviden ennyi.

Puszi!

Ani
ani24
 
 


Sziasztok!

Szülésznő ügyben beszéltem egy csecsemős nővérrel a Schöpfiből ő Máriát ajánlotta, de mondta, hogy, ha nem választ az ember akkor sincs gáz, mert kedves mindegyik.

Pindur jobbulást!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Nuska

Én most a 35. hétben vagyok, és eddig 2* voltam Nyékinél UHon. Nekem szimpatikus volt, + egy volt kollégám ismeri, régebben együtt dolgoztak. A volt kollégám csak ajánlani tudja. Kb 2 hete voltam a kórházban, hátha tudják, hol tudom elérni, de senki sem segített. Remélem a köv UHon is ő lesz. Egyébként Szabó drhoz járok rendelésre és hogy kinél fogok szülni, azt még nem döntöttük el. Valamelyiknél a kettő közül.

Remélem ez a kevéske info is segített, állítólag jó doki.

Sok sikert!

Ed
Ed
 


Sziasztok!

Léna- Hát semmi nem segít? Sajnos én sem tudok jót mondani,a dokim szerint lesz ez még rosszabb is,úgyhogy örüljek,hogy még csak ennyire fáj. Gondolom ez nálad is így van. Úgyhogy Fel A Fejjel!!! Anyósom eü-s,ő azt ajánlotta,hogy próbálkozzak egy gyógyfüves boltban vagy teákkal. Még nem jártam ilyenben,őszintén nem is nagyon szimpik,de lehet,hogy kipróbálom. Nem gondolkoztál még rajta?
Kata-Hívtam a kórházat,de sem szülésznővel sem a gyógytornásszal nem tudtam beszélni. Annyit viszont megtudtam,hogy már megy a torna H és Cs 16-tól. Regisztrálni kell magunkat a szgépükbe,hogy tornára jöttünk és mehetünk is. Holnap de. kell hívnom a dr nénit,este megírom mit mondott. A felkészítő előadások febr. végén indulnak,bár oda nem hiszem,hogy benevezek. Hát sajna,csak ennyit tudtam meg.
Kisbuksi-Gratulálok a manóhoz!!!!!!!

:::Ági

Kép
iroko
 
 


Léna,
mailt délután küldtem, remélem megkaptad, a freemail még mindig szórakozott, ezért ha nem ment el, szólj, és akkor megpróbálom még egyszer.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: