A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Benó,itt vagy még? Mert akkor később olvasok vissza.

Kép
flóra 11

Na, visza is olvastam. :D

Tancsu: De bolgog vagyok, hogy R.-nak megjött az esze! Egészen más a kedved is. Hát hogyne,hiszen neki szülted a babócát, tőle várod a legnagyobb támyszt. Nem szabad ilyenkor a kismamikat kikészíteni,mert depisek lesznek és az nem jó sem a babának, sem a mamának de a papának sem!
De nagyon örülök, hogy minden jóra fordult,hiszen az úgy tovább nem mehetett.
Boldog hónapfordulót nektek Tancsu! Kívánom, hogy rösszabb sose legyen! :wink:

Kép
flóra 11

A Zsuzsi most van dokinál,nem? Szorítunk neki. :wink:

Kép
flóra 11

Benó, gratula, hogy ma sem hánytál. Örülök, hogy kaptál ilyen olcsón kismama nacit. :D

Kép
flóra 11

Ja, Tancsu,hát a jó eredményeknek is örülök! Szépen gyarapodott Gergő! :D

Kép
flóra 11

Benó, jelentem,ma alig voltam pisilni, rosszul nem voltam és egyáltalán nem vagyok éhes. Tehát ez a tegnapi nap szerintem a megfázástól volt, meg hideg volt a sulin is,mert nem volt víz, így a fűtés is lassan kihült, biztos ezért fáztam és jártam pisilni. Tehát tünetmentes lettem.

Kép
flóra 11

Órán vagyok, utána meg megyek haza, felöltözöm, megyünk postára, anyuékhoz, aztán indulunk Pestre. De utána jövök.
Puszi nektek
Zsuzsi, írj, hogy mi volt!

KépKép
benó

Sziasztok...:)

Volt itt apa,hozott nekem gulyáslevest...:)

Benó:gratula a gatyóhoz,jó áron vetted.
Én újjonnan vettem az egyiket 6ezerért, a másikat meg 9ezerért!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Azt sztem nem is irtam,hogy nem kell mennünk szemészetre Gergővel,megint csak szemcseppet kapott...

Kép

Kép[/
tancsu

sziasztok
bocsi, hogy nem voltam, de most nem volt idöm. felváltva takaritok és pihenek.
a bokáim brutálissan fel vannak dagadva /hétfön kezdödött/

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Gergő most 110milit szopizott....
Sztem kevés,de doki szerint bőven elég,lehet erős a tejem,mert nagyon hizik tőle...
Csak azt nem tudom,hogy hogy fog majd idővel többet enni,mert ettől több nem fér belém... :oops:
Már igy is elég ha csak lehajolok és nem csepeg,hanem már folyik is egyből...
Meg megszivja az egyiket és folyamatosan folyik a másik is.... :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tancsu 2008.10.09 13:27-kor.

Kép

Kép[/
tancsu

most igy néznek ki:
Kép
Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Cupp Timi...

Nekem ugyanilyen volt és már fájt a menés a végére!!!!!
Pihentesd sokat és azt mondják,hogy héjában főtt krumpli levében kell áztatni,az leviszi a duzzanatot!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Azokivül igyál minél többet,hogy ne álljon meg benned a viz,hanem menjen kelljen sokat pisilni,mert az is hajtja a bokáról a vizet...
Ez nekem bejött!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Csajok, én megint csak elköszönni jövök....

Tancsu, gratula a csodálatos "kisfiadhoz"! Rolinak meg üzenem, hogy olvasgasson nyugodtan, ha ez kell neki ahhoz, hogy aranyos legyen! :lol: Üdv, köztünk Roli! :lol:

Benó, a gatya szuper áron van! :wink:

Zsuzska, Benó várom az sms-eket a doki után! (Köszönöm)

Timi, jó, hogy jelentkeztél már... Aggódtunk!

Flóra, örülök, hogy jobban vagy, vigyázz a Csajokra! :wink:

Puszi Neketek, megyek....
szilzi

szia társam, végre talizunk :lol: :lol: :lol: :lol:
köszi a tippet, majd kipróbálom :lol:

szilvi: köszi, aranyos vagy :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Nst-n mi volt?
Kicsit lemaradtam...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Mennem kéne az előszobaszekrényt kipakolni,,,
Át akarom rendezni kicsit...
De nem sok kedvem van... :oops:

Kép

Kép[/
tancsu

Na akkor most senki????

Akkor menek nekiesek a szekrénynek,amig minimális kedvem van,na meg alszik az inas is...

Kép

Kép[/
tancsu

hé, ne menj még!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Törpe szivverése 175-ig felment :lol: , aktiv volt.

de a skála szerint egymás utánn 3x volt 100-as fájásom :shock: :shock: :shock: :shock:

ezen a doki is meglepödött. megkérdezte, hogy éreztem-e?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

nem tudom eldönteni, hogy kórházba milyen méretü pelust vegyek.
newborn 1 - 2-4kg ig vagy
mini 2- 3-6kg
a newbornok-at ajánlják a köldök végett, de félek, hogyha nagyobb lesz a Törpe /mint pl. Gergö/, akkor csak feleslegessen kidobom a pénzt, mert kicsi lesz rá. szerinted?
nem tudod véletlenül, hogy neked a 31. heti UH-on hány grammra mérték?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

ti még a 2-est használjátok?
hány drb. pelus megy el egy nap?
ruhából már a 62-es méretet használjátok?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi

Pelusból minit vigyél,itt nálunk is azt adtak bent...
A köldökre meg teszel steril gézlapot minden pelusozásnál és nem lesz semmi baja...

Nekem 32 hetesen volt 2830 gramm a gép szerint...

Mi csak 1 csomag kettest használtunk el,utánna már a hármas volt csak itthon,de nekünk uygebár az is jó volt...
Ruhából most 62 és 68-as megy,de van 1-2 olyan is ami pl szám szerint elvileg 56-os,de ez sztem hülyeség...:P

Nekem egy 68 darabos pelus kb 1 hét...
1 hónap kb 4 csomag pelenka,ami olyan 8-9 ezer minimum...
Popsitörlő szintén hetente 1 csomag...
Menbnem kell,feklekt és éhes..

Sziasztok

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Visszaaludt..

Amit még irni akartam,hogy az első 2-3 napra érdemes eldobható bugyit venni,mert ha véres lesz,akkor nem kell bent vacakolnod a mosással...
Meg a betét mellé vegyél vagy 2 csomag vattát és géztekercset és abból csinálj kis csomagokat úgy,hogy a vattát jó alaposan beletekered a gézbe és érdemes vagy 3-4 napig azt használni,mert a betét nehezen issza fel a sok vért és nagyon nyomja a varratot ha simán szülsz...
Nálunk bent szinte mindenki ezt csinálta,sokkal kényelmesebb benne ülni is...

Kép

Kép[/
tancsu

Sima szülésnél pedig amikor csak tudsz,akkor menj tusolni,naponta akár többször is,mert amikor elkezd a varrat összeszáradni az nagyon borzalmas,mert húzódik...
A tusolás pedig puhitja és ráadásul jól is esik a sebnek...

A szoptatás ha nem megy egyből,akkor ne add fel!!!!
Ha kell akkor fejjed,de ne hagyd abba...
Én akkor is fejtem még éjjel is,amikor Gergő besárgult és nem kaptam meg éjjelre..
Akkor lefejtem és vittem be a csecsemős-részlegre,hogy adják oda neki pohárból...

Ha elindul a tej,figyelj rá hogy ne csomósodjon be a cicid...!!!
Ha mégis,akkor körkörösen masszirozni és fejni!!!!
Ha van mellszivód,akkor mindenképpen vidd magaddal a kórházba,mert hirtelen durran ba a cici ilyenkor...

Hideg-vizzel ne borogasd,mert elapad a tej,viszont meleggel lehet,sőt meleg-vizzel tusolni,megnyitja a tejcsatornás és elindul kifelé a tej...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na nem okoskodom továb...:)

De ha valami nem megy,akkor szólj és segitünk...:D

Ismét ébredezik...
Menek..:)

Sziasztok...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Sziasztok!
Nekem megint vendégeim voltak egész délután. Megint azok a kolléganők, akik tegnap. Most nagyon fáradt vagyok. Gyengének érzem magamés hőemelkedésem van. Vacakul vagyok. És mennem kell szülőire. :(

Kép
flóra 11

Jaj, de jó ezeket olvasni, Tancsu! Mikor fogok itt tartani! Olyan nosztalgia érzésem van. Olyan jó volt az az időszak,amikor szopiztak a fiúk!

Kép
flóra 11

Timi, jó,hogy jelentkeztél végre! A bokád jó dagadt. :evil: Ha vigasztal, az enyém is ilyen volt,nem ment fel a csizma,csak egy nagyobb cipő. :evil: Próbáld amit Tancsu mondott és ha tudod,polcold fel a lábaid.

Kép
flóra 11

Lányok, olyan nem jól vagyok... De összeszedem magam és megyek szülőire. Elvileg 5-től van,de úgyis késnek mindig. Múltkor egy órát késtek. :evil: De lassan elindulok. Ugye, ez is az anyasághoz tartozik,hogy elmegyünk szülőire.

Kép
flóra 11

Sziasztok!

Benó nagyon szorítok, most lehetsz a dokinál!

Kép
muzsuzska

Eljött az amitől titkon féltem! ma senki sem volt a rendelőben, a doki rohadtul ráért beszélgetni is!
A petéim nőnek, de a méhnyálkahártyám sehol semmi sem!
Elmondta, hogy semmi reményt nem lát, beszéljük meg a lombikot és jelentkezzünk be!
egyrészt a korom végett, hisz nincs sok ídőm, másrészt az előzmények miatt-méhenkívűli,laparoszkopia, összenővések stb....

Nem írom most le részletesen mit mondott a lombikos hormonokról, de ha most nincs hártyám akkor a 300ezres szúriktól lesz?

Kavarognak a fejemben a gondolatok, túl nagy reményt kaptam , és túl korán jött hogy mégse!

Párommal csak telefonon keresztül beszéltem az előbb, ő nem akarja a lombikot, menjünk nyaralni! :D

Na ennyi nem tudok mit írni!

Várom Benót a hírekkel!

Kép
muzsuzska

Megjöttem szülőiről. Mindkét fiam szülőijén voltam egy keveset. A szülői munkaközösség még mindig értekezik,otthagytam őket,már nem bírtam kivárni, míg döntenek a dolgokról.

Kép
flóra 11

Úristen, Zsuzsi!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Mi a fenéért nem nő az a méhnyálkahártyád? És ezt már nem tudják semmivel sem növelni? Szerintem se menj lombikra. Vagyis ez a ti döntésetek. Zsuzsi, azt hiszemén most a helyedben felkeresnék valami természetgyógyászt.

Kép
flóra 11

Viszont az e havi kúrát még befejezed? Mert szerintem nem kellene feladnod. Tudod,soknak sikerült,aki már lombikra volt előjegyezve, vagy a dokik lemondtak róla és mégis spontán összejött. Mikor nem is gondolták volna.

Kép
flóra 11

Szia Flóra!

Kép
muzsuzska

Sajnos a hártyát az agyamnak és a hormonjaimnak kéne nővelnie a peteéréssel egyetemben. De valahol az információ elakad!

Kép
muzsuzska

Ezt a hónapot még befejezem, szombat délelőtt még meg akar nézni a kórházban uh-án.

Kép
muzsuzska

Most , ja most bőgők és fáj a tehetetlenség.......

Kép
muzsuzska

Vagyok! Szilvi felhívott, vigasztalt... Nagyon aranyos!
Puszil mindenkit! :D

Kép
muzsuzska

Szia Zsuzsi!

Kép
flóra 11

Zsuzsi, ne sírj kérlek. Attól biztos nem lesz vastagabb a nyálkahártyád. Gondolj inkább valami másra.Tudom,hülyeség,nem lehet...

Kép
flóra 11

Zsuzsi, annyira együttérzek veled! Valahogy én is attól félek, hogy egyszercsak kimondja majd a doki,hogy itt a vége...

Kép
flóra 11

Félek a lombiktól és igazán nem is tudom hogy akarom e!!!!!
Nekem kell eldöntenem, hogy vége !

Kép
muzsuzska

Nem magától a lombiktól félek hanem a ku.... nagy csalódástól!

Kép
muzsuzska

Igen, megértelek. Ezt alaposan meg kell tárgyalni először a dokival is,hogy mik a kilátások, teendők, mivel jár... Csak aztán tudtok dönteni.

Kép
flóra 11

Mivel az idő telik, talán jó lenne előjegyeztetni egy időpontotés közben elmenni valami kúrára,vagy természetgyógyászhoz vagy ilyesmi.
Menjetek a Sós tóra. Szerintem csak van fedett része is.

Kép
flóra 11

Nagyon belassult most az oldal.

Hát ilyen hírek után nagyon várom,mivel jön a Benó.

Kép
flóra 11

beadtam a szurimat, de minek? Most eszek! Az nyugtat és várom a párom hogy fél 11 kor hazajöjjön a munkából!

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: