A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

nekem rá két napra kellett menni az eredményért,sőt én kb már a 22.-ik héten túlestem rajta,pedig csak asszem 24.-ik héttől szokták nézni,csak az a baj hogy itt nem igazán foglalkoznak a kismamákkal,pl:amikor bemegyek a védönöhöz mindig beirják hogy vizelet negativ ,pedig meg sem nézik :(

Kép
gizella82

Picuranyu! Akkor tessék sokat pihenni! Tényleg vedd komolyan, amit a doki mond. Sajnálom a magas vérnyomást. :(

Gizella! Nem semmi a védőnő. Én legközelebb simán vinnék neki vizeletet és odaadnám, hogyha megnézte, majd akkor írjon bármit is a kiskönyvbe. A fehérjét azért jó figyelni.
Lehet kapni a Bosnyák térnél tesztcsíkot, ha az megnyugtat.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csajok! Az aranygaluskám éppen kel... (ennyit a diétámról)
:oops:
A tetejére kristálycukorral kell rászórni a diót, vagy porral? Csak mert annyira nem csipázom, ha recseg (férjemmel ellentétben), de ha aszongyátok, hogy elolvad, akkor nem vacakolok a porcukor darálással... :roll:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Gizella! egyetértek Hannával! Vagy mond neki, hogy csinálja meg a tesztet rendesen ami kb 2 másodperc vagy vegyél inkább egy doboz tesztet. Bár már csak 3 db tesztcsíkra van szükséged....bizony fontos, hogy van-e a vizeletben fehérje és cukor!

Megyek diót szedni mert eszembe jutott, hogy úgy ennék máglyarakást. Unokaöcsém mikor kicsi volt mindig úgy emlegette, hogy az a "bűvös micsoda".
katuska79

Picuranyu: :( pihizz sokat, nem lehet, hogy azért ment fel a vérnyomásod, mert izgultál? (Én mindig tiszta stressz vagyok, ha dokit látok, mondjuk a védőnőtől nem.)
Köszi a pociméltatást :)

Gizella: nekem sem néz vizeletet a védőnő, de nem is írja be, hogy megnézte... micsoda dolog ez? komolyan mondom már... a 22-ik hét tényleg kicsit korainak tűnik, 24-28 hét között szokták, nem tudom igazából, hogy van-e jelentősége (tegnap olvastam valahol, hogy a hasnyálmirigy működése változékony a babavárás alatt, pl. a 36-ik hét után újra intenzívebb, de hogy a 2 hét számít-e... :roll: )

Mágnes: gratula a pajzsmirigy eredményhez :)

Hanna: mit főztél?

Csöre
csöre74

Barti: én kristállyal szoktam... annyira nem recseg, ha időben rákerül, de szerintem semmi baja nem lesz, ha porcukor megy rá.

Lányok, ez a vizelet téma elgondolkodtat... nekem is csak vérvételkor nézik... vegyek tesztcsíkot? Bár, gondolom a cukor miatt most fognak nyaggatni :roll: gondolom, azt is nézik majd

Csöre
csöre74

Bartika! Nem tudok hozzászólni, de tuti finom lesz.

Katuska! Máglyarakás. :oops: :oops: :oops:

Csöre! Milánói makaróni. :)

Kép
hanna30

Csöre! Nekem nézi a védőnő. :)
Eddig 3 alkalommal voltam. Szerinte a következő lesz az utolsó.
Én is gondolkodtam a csíkban.

Kép
hanna30

Hanna: ok :wink: akkor szólok a gyógyszertárban, hogy hozzanak nekem.
Milánói? Hm... :) az gyors, és finom :)
nekem rizses húsom van :( sokat nem merek enni belőle, sok a rizs, kevés a husi :(

Csöre
csöre74

Megjöttem a terheléses vv-ről most 3x szúrtak éhgyomorra 60 perc és 120 percre. Holnap lesz eredmény remélem hogy jó lesz :wink: Megrendeltük a bababútort kb 1 hónap azt mondták de nagyon szépike az RS-be néztük ki.
erzsebet0312

Csöre! Az is finom. :)

Erszébet! Az még jobb, hogy ilyet csináltak. Mert így meglátják, hogy mennyiről esik le az 120 perces érték. Az endokrinológusok a 3 pontos terhelést szeretik.

Kép
hanna30

szijjasztok!

Kivasaltam, fürdőt takarítottam, úgyhogy most jöhet egy kis traccsparti. :lol:

Köszi, hogy hiányoltatok, és hogy örültök, hogy itt vagyok. Bevallom, nagyon jól esett, és könnyet csaltatok a szemembe. :cry:

Sajna nekem előtte is magas volt a vérnyomásom, és ezért is járok 2 hetente terhesgondozásra, vérnyomás-nalóval. Nem tudok ellene semmit tenni, örököltem kedves anyai ágamtól, és csak a gyógyszer tudja levenni. Úgy néz ki, dokinak igaza van, és sajna nem fogom megúszni a vérnyomi csökkentőt, mert most már nem nagyon akar 130 alá menni az első érték. Csak 3 hét múlva kell mennem hozzá, de ha 1 hétig tartósan felkúszik 140-re, akkor azonnal. :? Remélem nem kerül erre sor. Most tudom, hülyeséget kérdezek, de remélem tud valaki nekem válaszolni. Ha szednem kell a dobegytet, attól majd szoptathatok, vagy ezzel el kell búcsúznom a legnagyobb álmomtól,mert az nem igazán tudnám feldolgozni. :roll:

Nagyon szépek az új pocakképek! Nekem nincs kedvem csinálni. :roll: Most, hogy eddig is egy csomó mindent megvontam magamtól, és így is hízom, elment minden életkedvem. Már nem tudom honnan szedhetnék le. Dokinak is mondtam, hogy nem elég a sódiéta, meg még rendes diéta is, csak akkor azt mondja meg, honnan szedjek még le. FElsorolt egy csomó dolgot, mit ne egyek, mire én mondtam, hogy azokat már 1 hónapja nem eszem. Ő meg csak megrángatta a vállát, hogy akkor nem tudja. Köszi!!

Bocsi, megint csak magamrl írok, ne haragudjatok. CSak nagyon éhes vagyok, és ilyenkor ideges is.

Nagyon aranyosak a cicák, bár én inkább kutyás vagyok.

hanna:mi történt a lábiddal, mitől fáj?

vércukor:nálunk a következő terhesgondozáskor mondják meg az eredményt. Nekem szerencsém volt ebből a szempontból, mert a teljes vérképet már aznap vinnem kellett terhesgondozásra, így nekem nem kellett sokat izgulnom a cukorérték miatt.

aranygaluska:én is kristálycukorral készítem, szerintem azzal az igazi!

Kép
moffli82

Erzsébet: szorítok :)
Moffli: a sok diéta a babának is árt... nem adtak étrendi útmutatót? olyat nem lehet csinálni, hogy mindent kiiktatsz, mert a baba is éhezik. Ha hízol, akkor hízol, de a minimum tápanyagot be kell vinni. Utána úgyis leadod a felesleget :wink:
A vérnyomás kérdéskörhöz nem tudok mit mondani, nekem mindig is alacsony volt. Most majdnem normális.

Csöre
csöre74

csöre:ez a borzasztó, hogy nem adtak semmit! CSak közölte, hogy sok a 8 kiló, amit eddig felszedtem, le kell adnom. Én viszont, tudom, hogy a sok víz nyomott meg, de ő nem hiszi. Én is attól félek, hogy babónak baja lesz ebből a diétából, mert mindenhol azt hajtogatják, hogy terhesség alatt nem lehet fogyókúrázni. Újra elkezdtem szedni az elevitet, legalább a vitaminok meglegyenek.

Kép
moffli82

Moffli: 8 kiló nem sok! Én is 7-nél tartok, és ha visszaolvasol, többen akörül (7-8-10). Főleg, ha tudod, hogy a víz miatt van. Egyes kismama könyvekben vannak kismama étrendek, amik a normál (nem cukorbeteg) kismamiknak íródnak. Nekem van egy olyanom, hogy "Az a 9 hónap" (Eisenberg, Murkoff, Hathaway), abban tutira van. Ezeknek általában leírják, hogy melyik típusú tápanyagból mennyire van szüksége a kismamának és a babának. Szerintem keress rá a neten, biztos van ilyen. Persze bejátszik a sómentes diétád is, de ha van egy alap, könnyebb talán összehangolni. És micsoda dolog, hogy ilyen dumával jön, hogy le kell fogyni?! Beájulok, komolyan :evil: Amit megszorítanak (csökkentést javasolnak) egyébként, legalábbis amiket olvastam, az a szénhidrát. Fel a fejjel, és nem fogyózunk! Diétázni csak mértékkel.

Csöre
csöre74

csöre:az a baj, hogy én alapban 78-cal kezdtem. És én max. 12 kilót hízhatok egész terhesség alatt. És még csak a 24. hétnél tartok, és már 8 kilónál. Onnan is tudom, hogy víz, mert a mérlegünk kimutatja hány százaléka víz, és zsír a tömegemnek, és a víz emelkedik mindig. DE ha nem fogyok le, akkor beutal a kórházba 1-2 hétre diétára, ami mégdurvább, mert néhány gyümin kívül nem adnak más kaját. Úgyhogy inkább itthon szenvedek.

Szerintetek terhesség alatt lehet édesítőt használni?

Kép
moffli82

Moffli! Csatlakozom Csöréhez! Vigyázz azért a diétával. Kersgess a neten, tuti, hogy találsz. Én is raktam fel a receptesbe ma.

A lábam, azaz a csípőm fáj, vagy nem is tudom, mi a fene. Olyan mint amikor kiakad a combcsont. Csak mostmár mind a kettő.

Kép
hanna30

Moffli! Ez butaság. A gyümölcstől nem diétázol. Ha úgy érzed, sok a víz, akkor sok almát egyél. :) Az kevés ch (6-7g) és vízhajtó.
Vannak nagyon jó édesítők. Én is használom, bár 2 tábor van. Van aki szerint káros. Ez olyan, mint az Algopyrin-PAnadol tábor. :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok,

bocsánat, hogy bepofátlankodok, de van egy teljesen új eladó overálom, ami kisfiúnak, kislánynak is jó. 62 méret. Gyönyörű bézs szinű, keresztelőre is alkalmas. Praktikus, mert külön kis kabátként is használható, zsákkal együtt pedig a hordozóba beköthető.
Ha felkeltette az érdeklődésedet irj bátran PÜ, megbeszéljük a részleteket. Köszi

Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Hanna! ilyenkor már igencsak kezdenek ellazulni az izületek, talán ezért fáj a csípőd. Mátéval nekem is fájt, sőt a bokám is olyan nyegle volt. De szerintem a spárgát simán meg tudtam volna csinálni:)
katuska79

Moffli: én nem édesítőzök, a tea anélkül is iható, a tejeskávé is... máshoz meg egyelőre nem kell. Azért az édes kajákhoz majd megfontolom, de egyelőre nincs semmi itthon. Mértékkel talán nem árt.

Hanna: megnéztem :) hát, én a közti étkezésre is többet ettem (25gr) :oops: köszi a hasznos anyagokat :)
A lábadra semmi okosat nem tudok mondani :( sajnos végigcsináltam Mesinél ugyanezt, a pihenés sem segített (talán a fotelben elvágódás volt a legjobb), a sok ácsorgás pláne nem.

Csöre
csöre74

én is 8,5 kg-ot hiztam pedig nem sokat eszem mert nincs étvágyam eddig de nem is gondolkoztam rajta hogy ez baj e :shock: bogival 18 kg-ot szedtem fel,és az sem volt gond,sőt külsöre se nagyon látszodott :shock: de fogyózni azt biztos hogy nem szabad,árt a babának neki is kell a táplálék,bár azt nem tudom hogy hogy müködik ez akkor ha valakinek magas a vérnyomása,mert az enyém alacsony 95/70.mindenesetre biztos van valami köztes megoldás,és ezt a dokinak tudni kéne,miből fogyózz ha már így sem eszel :(

Kép
gizella82

hanna:sajnálom, hogy újabb probléma kényszerít az ágyba. Úgy látszik, te nem szabadulsz onnan. :(
Almát és narancsot eszem. Már a szőlőről is lemondtam, mert tudom,hogy sok a cukor benne. Az almától viszont savam lesz, úgyhogy most az miatt is szenvedek. Akkor használok édesítőt, bár nekem Norbis van. :? Remélem az sem árt. Mert azért dudrom tésztával próbálkozom, az nem olyan kalóriabomba, ha jól tudom, de ha sóval nem ehetem, azért egy kis túrós tészta édesítővel lecsúszna.:P

7végén búcsú volt mamámnál. egyedül levesből ettem 2 tányérral ,mert igaz i tésztával, igazi falusi leves, na arról nem tudtam lemondani, mert 1 évben csak 1szer van alkalmam enni belőle. Viszont ott volt a túró és csokitortám, anyu 4 fajta sütije, és csak 1 vékonyka szelet túrótortát ettem. Anyuék csodálkoztak is, hogy bírom megállni. Mikor mondtam anyunak, hogy mi a hétfői ítélet, csodálkozott, mert ő sem vette észre, hogy híztam volna, pedig azért nem lát olyan sűrűn. na mindegy. Ha sikerül leadnom pár kilót, akkor már csak a sódiéta marad. :lol:

Kép
moffli82

Hú, de pörögtök! :lol:

Én jó, hogy kezdtem egy kicsit fellélegezni, mára már megint összesűrűsödött kissé minden...de nem baj, mindjárt vége :wink:

Moffli: doki :evil: Normális?? Miből fogynál? Arra nem gondolt, hogy annak a kicsi babának a pocakodban tápanyag kell?? Még hogy gyümölcs diéta -- észnél van?? Max beviszel egy rakat vitamint, de hol a többi tápanyag?? :roll: Gondolom, arra egyébként is figyelsz, hogy ne este 9-kor egyél, stb,stb....

Édesítő: én nem vagyok ellene, vanna jók, bár egy ideje szinte mindent mézzel édesítek, tea, kávé....Az uram meg cukrot cukorral :roll: Egy bögre kakaóba 3 kanál cukor, holott a kakópor is cukrozott :lol: Nem is csoda, hogy bár nem látszik, felszaladt rá az utóbbi hónapokban, fél évben 5-6 kiló :lol: A kedves kispapa szolidarít. :lol:

Vérnyomás: nekem így a terhesség alatt kezdi megütni a 110/70-et...no comment :oops: Viszont a pulzusom, az eszelősen pörög, mértünk már 90 körülit -- tudom, a pulzus logikusan emelkedik a kismamiknál.

Katuska: én is érzem, hogy néha ki akarom törni a bokámat :roll: Olyan hülye érzés, lazulnak az izületek s mivel emúgy sem egy tökély a jobb bokám, néha igencsak megbicsaklik :?

Ma megint fáj a fejem, úgyhogy bevettem egy Algopyrint :oops: csak jobb ez így Cicukának is, mint hogy anyája itt nyűglődik :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska! Csöre! Igen, én is erre gondoltam, csak korainak tartom még.

Moffli! Nem kényszerülök ágyba, csak egyszerűen nincs kedvem így menni sehová. Inkább alszom és olvasgatok. :wink:

Kata! Azért ne hajszold túl magad!

Vérnyomáshoz: nekem volt már 80/45 is. :oops:

Kép
hanna30

kata:sajnálom a fejfájást. REmélem az algopirin használ!

Kép
moffli82

Hanna: azért nincs szó túlhajszolásról...csak elszoktam a feszített tempótól -- igen, ilyen könnyen megy 1-2 hét alatt. :lol:

Talival hogy állunk??

Moffli: köszi,kicsit jobb már!

Lassan én is eltolom a bicajt haza :wink: :lol: [/b]

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Én is kérdeztem tegnap a taliról és senki nem írt. :(

Kép
hanna30

Hanna: én továbbra is tartom, hogy a 20.-ai héttől jó nekem napközben is :D Kivétel az a hétvége, mert akkor elutazunk a Bakonyba Apával meg Martinkával :D

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: nem korai, teljesen normális... és olyan kis keskeny csípőd van, az is tágul

Kata: na, még az utolsó pillanatban meghajtanak? micsoda dolog ez?
a fejfájást sajnálom... én is be szoktam venni 1/2 algopyrint (nekem az bőven elég, a több kiütne)

Moffli: hát, nem tudom, én elgondolkodnék ilyen helyzetben, hogy megkeresek egy másik dokit, mit mond ő... egyszerűen nem fér a fejembe, hogy tud fogyókúráztatni?! meg gyümölcsdiétára fogni 8 kg hízás után? akkor sorban állhatunk lassan fogyókúrázni :shock: én nem fogok, az tuti, elég ez a cukordiéta is... az is csak vaktában, amíg nem kapok utasítást...

Csöre
csöre74

Kata! Ok. Szerintem az a hétvége rázós lenne mindenkinek (tüntetések lesznek).

Akkor javaslatokat Csajok!!!!!!! Kinek mikor jó?

Kép
hanna30

Csöre! Köszi a megnyugtatást. Már vén nyanyának érzem magam. :(

Kép
hanna30

Most kérdezek egy hülyeséget:mennyi só van a teljes kiörlésű, vagy barna kenyérben? Mert azért jó lenne reggelire valami ilyesmit enni, mert a müzlivel nem bírom valami sokáig. :(

Bocsi, hogy folyton ez a témám, ígérem estére leszállok róla. :oops:

Kép
moffli82

Tali: majd kiderül lassan, hogy mennyire leszek rugalmas, akár a 20-ás héttől is.

Moffli: gőzöm nincs... de ha magadnak sütöd, akkor megteheted, hogy egyáltalán nem teszel bele... én szoktam sütni, nem nagy macera, és a teljes kiőrlésűek tovább elállnak, mint a fehér, nem kell naponta sütni.

Csöre
csöre74

Moffli! Azt nem tudom.
A só sajna megköti a vizet. :(
Érdemes az ásványvízre is odafigyelni, ha sokat iszol.
Tarts alma napot. :)

Kép
hanna30

csöre:feltennéd a másik fórumra a kenyér receptjét?Én is gondoltam már,hogy magam készítek, mert van kenyérsütő gépem, de nincs receptem. :?

Kép
moffli82

ok, mindjárt :)

Csöre
csöre74

köszi!

Kép
moffli82

Moffli: ment két rozskenyér... a teljes kiőrlésűvel az a gond, hogy ahhoz kovászt ír a recept, nem tudom, be tudod-e szerezni. Én csak száraz kovászport kaptam bioboltban... nem olcsó :(
Mindkettőt készítettem már, és nagyon finomak :) én a bajort jobb szeretem :)

Csöre
csöre74

Csöre: jahh, ez egy ilyen c@r hely, néha dolgozni is kell! :lol: :lol:

Akartam is kérdezni, ha már így feljött a szó a kenyérről, Moffli, tőled is: Milyen kenyérsütő gép? Érdemes venni? Mert én is gondolkoztam, a bolt gyalog jó negyedóra, a kicsivel nem lesz könnyű minden reggel friss kenyérért menni,meg Apának is tudnék belőle reggelit adni :wink: Csak nem tudtam, mennyire jó maga a gép, vagy milyet érdemes?
Csöre, ha erre azt mondod, hogy sütőben sütöd... :wink: Bár lehet, abba is beletanulnék :lol:
Csak Apának a rozskenyér ugye....férfiból van nagyon, ezen a téren is! Pedig én úgy szeretem, meg a magvasakat, diósat... :oops:

Nektek csüszik még feljebb a pocak? Mert nekem ülve már lassan teljesen a gyomromban van -- ez így OK?

Megyek kenyérreceptet kukkolni!

KépKép

KépKép
kata8110

köszi csöre! Holnap ráveszem magam, és bebuszozok bevásárolni. Veszek valami husikát is, mert a tojás só nélkül iszonyat volt. :?

hanna:a ketchupos csirkédhez úgy láttam nem kell só, bár tudom, hogy a ketcupban van. Szerinted az még mehet nekem?

Kép
moffli82

Csöre: azta, hogy megéreztem ezt a sütő dolgot :wink: Azt mondod nem nehéz ott sem??

Még egy kérdés: láttam most a boltban Gabi babaruha mosóport, olyan kék dobozos -- ilyet mondtatok a jó múltkor? Nem vettem még, majd ha kész lesz a bútor :oops: és lesz hova rakni a tiszta babaruhát!

KépKép

KépKép
kata8110

kata:anyósomnak vettük annó a gépet, még amikor bejött, úgyhogy elég kezdetleges. Ő nem használta, így hozzánk került. 1 éve a sarokban volt. Mivel a kézzsibbadás miatt már nem tudtam dagasztani kézzel, a robotgépem olyan pocsék, hogy nem tud dagasztani, így elővettem, és egyenlőre csak dagasztásra használtam. Bár pár éve készítettünk benne kenyeret a mintarecept szerint. 4 óra alatt készült el. :? Az nem volt olyan jó, mert hidegen már száraz volt. Viszont most én is azért vadászok recepteket, mert nálunk nincs bolt, és a baba mellett nem tudok majd beutazni boltba. Így én is most fogok benne próbálkozni. De pl. püspökkenyér is készíthető benne. Szerintem ha van recept, érdemes venni, mert azért jó dolog, ha mondjuk ünnepekkor elfogy a kenyér. De mindenképp érdemes valami márkásabbat venni, szerintem. Milyenk nagyon gagyi. :roll:

Kép
moffli82

Találtam egy aranyos linket: http://www.webshop.cogenext.hu/

Kép
hanna30

kicsit jobb kedvem lett, hogy ilyen sokan tartjátok bennem a lelket!

Készítettem egy képet:
Kép

Kép
moffli82

Moffli: köszi!!
Mert a pici nélkül semmiség egy gyors séta a boltba, de őt nem hagyhatom itt és hóesésben meg nem toligálom el venni 2 zsemlét, és a kocsitsem hozom ki a garázsból ezért.... :wink: Láttam a Saturnban, olyan 30 ezer körül van Tefal/Moulinex. Lehet,ráveszem magam, meglátjuk.

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: jó a link!
Nekem az ágykilépő nagyon tetszik, minek olyan "igazi " feje van,Micimackó,Tigris

Moffli: nem szabad elkeseredni, hidd el, minden megoldódik!!! Hozzánk pedig gyere bármikor és öntsd ki a lelked!
Szép már a pocid nagyon!!! Bocsi, ha lemaradtam, de a neme ugye még titok? :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Azért tettem fel. :)
Gondolom Vickybaby-nek is tetszeni fog. :wink:

Kép
hanna30

Kata :lol: hát igen, sütőben sütöm :lol: (honnan sejtetted? :)) akartunk venni kenyérsütőt, csak visszariasztott, hogy a dagasztókar belesül... aztán rájöttem, hogy ugyanolyan könnyű kézzel is :wink: úgyhogy már nem is kerestünk olyat, amibe nem sül bele (nem is tudom, van-e olyan)
Én van, hogy 2 félét sütök, nem sokkal több idő :) együtt elkelegetnek

Moffli: ha összeadod, így is kijön a 3-4 óra :)

Ja, a vizezést lehet, hogy nem írtam mindegyikhez, de be kell kenni vízzel! na mindjárt beírom.

Kata: nekem még van helye felfelé :wink: mármint a pocaknak :) úgyhogy csúszik még fel
meg így, hogy Kispocok csücsül, lentebb van az egész :)
igen, a pocifotódon is látszik, hogy elég fent van már... hát, szerintem biztos normális :) ne aggódj, bár tudom, hogy nem kényelmes annyira

Csöre
csöre74

Hanna: :lol: :lol: :lol: Tudod, rám mindig számíthatsz shopping ügyben -- bár most önmegtartóztatok és csak szükslgeseket veszek, pl. szőnyeget :wink: Mármint rendeset, Martinnak :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: