A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hene:nagyon jók a képek :D

Mindjárt dobok fel képeket Domiról,most csináltam-és lemértem csak 3 cm-ert nőtt egy hónap alatt :roll: 61-volt,most meg 64cm.
Hogy a csudába?

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk, igen, váladékozik, csak már ezt nem tudtam leírni, mert mennem kellett. Ti milyen szemcseppet használtatok? Mi Brulamycint, pár napig jobb is volt, de most megint zöldes váladékos. ÉS hogy kellett csinálni azt a nyomogatást?

Szabi baba! Gratula! Ügyes voltál! (Anyuékkal együtt persze) Mi is hasonló eredménynek drukkolok magunknak a köv. kontrollra!

Anyjuk kicsit le vagyok maradva, de a fürdésnél is van cirkusz? Nekünk is volt, de aztán beletettük azt a nagy fürdetőszivacsot a kád aljába, azon stabilan érzi magát és már mosolyog is, tökre élvezi!

Kép
teó

Teó! Nektek mióta van a pelus?
Vendég

Anyjuk,
Nándi sem jön ki jól a férfinéppel, apa meg sem bírja nyugtatni, ha sír :? Nem tudom az apjára hagyni, mert öt perc után szabályosan zokog a kicsi :shock:
persze mert az apja vagy leül a számítógép elé, vagy bekapcsolja a tévét... Nándika meg azt szereti, ha nézegetheti az arcát valakinek 8) Szonjára már vigyorog a kistesó! Szonjácska meg anyáskodik, megigazítja a takaróját :D jó lesz ez :D

Patr,
nem semmi utatok volt :shock:! Zsolti nem szereti a babakocsit? Vagy fázott? Vagy éhes volt a lelkem!? Vagy ő is táncolni akart????
Mitől fájdult meg a derekad annyira odafelé? Azt hittem először, hogy kendőben vitted a "kicsit" :roll:
Tényleg, találkoztatok Potykával? Megy a háton hordozás?
(lehet, hogy már írtad, mert csak az utolsó két oldalt volt időm végigolvasni, bocs mindenkitől)

Marcsi,
olyan helyesek vagytok Emmával! :D
A nagylányodnak nagyon nehéz lehet a koleszban most még, na meg neked otthon :shock: de biztosan hozzá fog szokni, meg fogja szeretni. Csak olyan messze van még a december :?

KépKép
szkagi

Hene! Tegnap elfelejtettelek visszahíííni :oops: :oops: :oops: Ma megteszem, csak később, takarítunk éppen...
De jó, én is akarok uszizni Vikivel. Csak félek, hogy végigbömböli az egészet! Nem tudom mit csináljak vele. Francba!

Babu! Köszi, remélem is hamar eltelik ez a 2 hónap. De mire levehetjük, addigra fél éves lesz :shock: :shock: De durva!! :lol:

sz.andi

Andi! Inkább most legyen rajta mint hogy később legyen gond vele!
Vendég

Jaj!! Patr! Küld el légyszi a számlaszámodat!!! Meg azt is, hogy mennyi a vége! Köszi!

sz.andi

Hát olyan 4 hete használjuk. Az az érdekes, hogy közben voltunk Gödöllőn sztk-ba hasi, koponya UH-n és a beutaló csipőre is szólt, úgyh nem mondtuk, hogy mi már voltunk a Karolina úton és megcsináltattuk a csipő UH-t is és azt mondta a dokinő, hogy semmi baj a csípőjével! Én remélem, ez már azért volt, mert rendbejött!

Hene, nagyon édes a kis (Már szinte nagy)krapek!

Már 11, lassan vége a műtétnek.

Kép
teó

Persze, persze, nem is az a baj! Csak mitudomén. Szegénykém!

sz.andi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 12:31-kor.
20150601134430

Ronix,
nem biztos, hogy kell úszósapka! Az uszodától függ (nálunk pl. nem kellett). Nekem nem kellett fürdőköpeny, csak egy nagy törölköző nekem, meg egy a kicsinek. (de ahova mi jártunk, ott adtak azt is)

KépKép
szkagi

Teó! Mi is a karolinára jártunk a Terebbesy dokihoz! Ha az UH-s úgy látta akkor valószínű, hogy már rendbe jött! :D

Viki! Ha egy kicsi vissza jön az nem baj! Ha nem kell már Lacusnak akkor ne adjál!
Vendég

Teo: mi tobrexet hasznaltunk vagy 6 heten at. A nyomkodas ugy van hogy az orrod toveben az ujjad felcsusztatod a szemgodorbe oda ahol erzed azt a kis gobot, es azt nyomod kifele felfele a szem fele. Amikor a doki megcsinalta rengeteg trutyi jott ki neki. Amikor mi itthon probaltuk( elvileg minden cseppentes elott kellett volna, de nem mertem :oops: ) akkor mar alig.
Igen hiszti van furdesnel de nagyon nagy:( Azt mondod a szivacs megoldas lehet? Lehet kiprobaljuk.

Na megyunk, 20 perc alatt kialudta magat, evett ujra, most nem jott ki belole. Remelem valamit tudunk intezni.

Tan leszek meg!

Addigra Muffin mar remelhetoleg tul lesz az idegtepo varakozason.
Vendég

Húú, tényleg nemsokára vége a műtétnek! Szegényke! :? :?

sz.andi

Lányok összepakolom a törpét és lemegyünk anyuhoz! Onnan jelentkezem! Fél óra!

KépKép
hene

Csajok! Eliot ügyes fiú és minden rendben lesz vele!
Vendég

Andi!
Elküldtem. :)

Kép
Kép
patr

Viki,
én már nem adnék neki, ha csak kicsit bukott. Majd maximum hamarabb lesz éhes Lackó.

Andi,
terpeszpelus - ki mondta nektek, hogy kell? Szerintem az én gyerekorvosom meg se nézte Nándit, legalábbis egy szót sem szólt a gyerek csípőjéről. Honnan látom, hogy kell-e? Kérdezzek rá legközelebb a dokinál?
Én is azt mondom, ha most ezzel rendbe tudják tenni a kis csípőjét, ám legyen terpeszpelus. (az anyukám szomszédja egy csípőficamos nő, és terhes volt, olyan nehezen mozgott szegény nagy hassal :shock: - de persze terhesség előtt is látszott rajta, hogy másképp jár, mint a többiek. Csoda, hogy nem esett el :shock: )

KépKép
szkagi

Szkagi! Csípőultrahang!
Vendég

Ági! Nem tudom, szerintem Zsolti nem szereti a babakocsit! :shock: :shock:
Szokott ilyet csinálni, ha nagyon álmos, hogy hisztizik, és egyszer csak bealszik az ölemben! A keresztelőn is ezt csinálta! Végig üvöltött, és abban a percben, hogy vége lett, elaludt!
Potykával még nem találkoztunk.

De, nemrég hívott, hogy jövő héten kedden megy hordozókendős okításra :lol: és utána szívesen továbbadja nekünk a tanultakat!
Tehát, különböző alternaívák vannak a következő talira:
1. Potykáéknál Hidegkúton, ahova úgy lehet eljutni, hogy Moszkva tér, Hűvösvölgy 56-os villamos (lehet, hogy már más a számra) vagy busz, és utána még egy busz. Vagy Solymár vonattal, és Potyka odamegy kocsival. Akár én is odamegyek, ha többen jönnétek.
2. Nálunk Pátyon, ahova egyszerűbb a kijutás, mert a Széna térről (Moszkva mellett) egy busszal ki lehet jönni.
3. Bármi egyéb, ami a többségnek a legjobb (Margitszigetet szerintem tegyük el már tavaszra!)
Időpont: jövő héten szerda, csüt, vagy péntek!
Aki jönne, írja meg, hogy neki mi lenne a legjobb!!!

Kép
Kép
patr

Roni megjött, köszi!!!

Kép
andkata

Ági! Mi voltunk az ortopédián csípőszűrésen. Itt 4 hónapos korban csinálják. Csináltak UH-ot és RTG is. De a dokinéni megnézte és kötött a jobb csípője. Állítólag. De biztos úgy van! Lényeg: Hordjuk és kész. Ez van!

Húú! Patr! Ne haragudj! Tényleg ott van! Én meg várom, hogy küld! :oops: :oops: Zizi! Bocsika! Máris utalok!

sz.andi

Most ismét csak rohanok, Muffin és a kicsi Eloit miatt néztem be, de látom, még semmi hír. :(

Továbbra is mennek a drukkok! Eliot ügyes kiskrapek!
Vendég

Hene,
olyan jók az úszós képek, úgy elfogott a nosztalgia... Ti hova jártok?
Úgy vinném már ezt a kisebbet is úszni! Csak az kétemberes feladat, ha két gyerekkel mennék :shock: Zoli meg szinte sosem ér haza hét óra előtt :(

KépKép
szkagi

ti a glitterfly képeket hogyan illesztettétek be? Mert nekem túl nagy...
Vendég

Patr! Jelentem utalva! :lol: :lol:

sz.andi

Köszi Csajok! Nem adok! ;)
20150601134430

és ahogy mértem,csak 7 kiló körül van-szóval se nem nőtt ,se nem hízott eleget....bár ugye hozzá tartozik hogy három hete beteg..de mit fognak így mondani a doki,meg a védőnő.bár mire megyünk mérlegelni az még két hét,de akkor se hízott annyit amennyit kellett volna.

Kép
Kép
Kép
kike

Marcsi!
Le kell a méretét csökkenteni,majdnem mintha avatarhoz kellene.
20150601134430

Adélnak Boldog Hófordulót! Kép
20150601134430

Babu, Andi,
köszi az infót!

Patr,
az 56-os villamos végállomása? A Hűvösvölgyben dolgoztam :D arra ismerek egy "rövidebb" utat a hegyen át!

KépKép
szkagi

Ági, én is ismerem! :wink:
És akkor Katát is össze tudnád szedni!

Andi, köszönöm!

Kike, azért (remélem) most már le fog a mi fiaink hízási tempója is csökkeni! Jobbulást nektek!

Kép
Kép
patr

Három hónaposan:64cm,kb:7 kiló,de inkább ?
Kép

Jár a lábam
Kép

Vigyori
Kép

Megegyem a kezed,Anya?
Kép

Helló,mindenki
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Kike, nagyon cuki Domi :D
Zsolti is ma három hónapos, 7 kiló 45!, a centit nem tudom!

Kép
Kép
patr

Gratula Zsoltinak,és minden hófordulósnak! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Hali

Maverick - ez csak természetes hogy segítünk! Főleg ha ilyen nemes cél vezérel, mint meglepni apát a szülinapján... :wink:

Teó - mi is voltunk könnycsatorna-átmosáson 8 hetesen. Előtte Tobrexet használtunk 2x1 hétig meg nyomkodtuk ki a trutyit de nem használt.
Taminak születése óta váladékozik a szeme? Ha igen, nem érdemes tovább húzni ha eddig nem segítettek a cseppek.

Anyjuk - 6 hétig csepegtettetek?!?!?!?? Az van ráírva hogy 10 napnál tovább nem szabad használni egyhuzamban, nem? Legalábbis úgy emléxem...

Pati - hű, nagyon sajnálom a derékfájásodat! Jobb már? Biztos iszonyú szar lehetett tegnap még cipekedni is meg minden. Mitől lehet? Máskor is volt már ilyen?
Sajnos nekem is már évek óta fáj, hol jobban, hol kevésbé. :(
Vendég

kike!

domi milyen cuki!!! szerintem ne aggódj a suly miatt... nem lehet mindig sokat hizni. nem ugy néz ki mint akit megviselne a dolog...

Kép

Kép
timi1982

Nem tudom,nem-e kevés a súlya Dominak:17-én volt 6.85,most meg csak 7 körül van.Igaz,még csak 8-a van. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike - nem kevés! :D :wink:
Vendég

Köszi Timi:Megpróbálok nem aggódni,csak nem akarom hogy azt mondják hogy kell tápszer,de nem fogok neki adni akkor se,mert igaz hogy nem eszik annyiszor mint régebben,de hiába akarok neki adni,ha nem kell a cici.És nem fogom úgy elcseszni,mint a Kristinél,hogy cici+tápszer,és a végén már nem kellett neki a cici,csak a cumisüveg.

Kép
Kép
Kép
kike

Én Százhalombattán lakom, és itt járunk helyben a babaúszásra.
A csoportunkban mi vagyunk a legfiatalabbak. Azért mentünk ketten apával, mert ugye Gergő elkezdett forgolódni, és nem tudtuk hogy lesz az öltöző, mivel most lett kész az uszoda. Ez volt az első alkalom, hogy benn voltunk.
Hát elég kicsi a hely, nincs pelenkázó asztal, így máskor is hármasban megyünk, mert így egyszerűbb lesz.
Még jó hogy apa 7végén nem dolgozik! :)

KépKép
hene

Timi:nagyon jó a KUKUCS-os kép :D

Kép
Kép
Kép
kike

egyébként én nem tudom mit aggódják tul néha a dokik (meg mamik:) )...pl domi esetében is inkább azt kellene alapul venni hogy az első hónapban mennyit hizott! mármint ugy emléxem hogy elég szépen hizott, még többet is mint az előirás. és a köv.hónapban ha netán még alul is teljesítik az ilyen babák az "előirt"gyarapodást még akkor is van tartalékuk, hisz előtte meg többet hiztak.
és egyébként is! minden gyerek más!!!
és asszem irunk itt olyanok akiknek az 1-2 hónapban igen is nagyon "hizott" a babánk. tehát ha netán most visszavesznek a tempóból az sem baj.
tényleg inkább arra kell figyelni hogy ne fogyjanak, és hogy a tejcsi mennyisége elég legyen. mert ugye van olyan eset is amikor azért nem hiznak eleget mert kevesebb a tejcsi... de ezt meg azért egy anya, egy JÓ ANYA észreveszi!!!
és itt csak JÓ ANYÁk vannak!!!!

Kép

Kép
timi1982

Mi is nagyon féltünk, hogy óriási hiszti lesz az úszás alkalmával, mert otthon sokszor sír fürdéskor!
Viszont szombat óta jobban élvezi az esti pancsit. Sőt apával szokták gyakorolni a merüléshez szükséges jelszót. Ha már meglesz benne a reflex, és a "hoppá merülünk" hallatán becsikja a szemét és a lélegzetet is visszatartja akkor fogunk az úszásórán a víz alá menni! Nagyon kíváncsi leszek!

KépKép
hene

Sziasztok!

Muffin!!!!?
már rágom a kefét...

Persze tudom, ha meg is van a műtét, neked Eliot mellett a helyed. Csak izgulok.

Mi jelentem időközben hazaértünk a gyerekorvostól, mert a Laurát hazaküldték a suliból. Beteg. szürke az egész gyerek, és fájt a feje.
még a doki szerint is ijesztően néz ki...
azóta már kidobta a taccsot, remélem hamar jobban lesz...
azt pedig pláne, hogy a kicsi nem kapja el!
Vendég

Sziasztok, Eliot túlvan a műtéten. Biztos hamarosan jelentkezik Evelin.

Ronix, hálám üldözni fog. Jó ez a Szoptanít, legalábbis egyszeri használat után úgy látom...

Köszi, tényleg ma vagyunk 3 hónaposak! 5580 gramm. ( mi alsó határon, de gyarapszunk jelentem....)
Kaptunk oltást, zengett a rendelő. :) De már álmos is volt a Drága. Mondjuk 5 órai kelés után visszadobtam az ágyába, el is aludt, de csak egy órácskára, úgyhogy már elég volt neki. Most 10 perc alatt elaludt :) Alig sírt. Úgy szeretem.

Kép
andkata

Laurának jobbulást!!!!!!!!!!

KépKép
hene

Marcsi, jobbulást a leányodnak!!!

Hene, jöhetnél gyakrabban, nagyon helyes ez a kisfickó :)

Pati, nekem tetszi a Hüvösvölgy verzió- eddig minden nap jó, de még beszéljünk róla...

Kata! Mi volt a dokinál!

Teó, sajnálom hogy Tamara is...Nekem már minden etetés előtt görcs van a gyomromban. De talán most a Szoptanít megoldja a problémánkat..

Kép
andkata

ELIOT TÚLVAN A MŰTÉTEN!!!
Minden rendben.

Kép
andkata

kata:
örülök hogy megérkezett,és annak mégjobban hogy ugy néz ki használ :D amugy nagyon szivesen

nekünk nem jött be mert rossz a szopási technikája még üvegböl is ugy eszik hogy rossz nézni
de majd csak megnövünk :D
MUFFIN MI VAN HELYZET???

Laurának jobbulást!!
kérdeztem nem tudtok valakit akinek mellszivo kellene?eladnám az enyémet

Képimg][/url]
Kép
ronix

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: