A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Fanni! Sajna nem nagyon jó semmi. A dentinox is ideig óráig segít :? :cry: . Próbáltam homeós bogyót is, az sem jött be.

KépKép
KépKép
jadika

rebe kb mikor növik ki :?: 1-2 hónap :?: mert az még bőven jó :D sőt ha vannak eladó cumóid ide várom a képeket(nekünk egy az ízlésünk :wink: :D ) maryska@citromail.hu
lányok nem tudom lehet front volt jázminkámat nem lehetett tegnap megnyugtatni szó szerint egész nap sírt a kezemben sehogy nem volt jó neki láza nem volt nem értem :cry:

lanyané

Rebe :P
Köszi. Remélem, nemsokára felfedezik egymást. Én még csak a féltékenységet látom... remélem, örülni is tudnak majd egymásnak hamarosan...

Jadika :?
Ha "segítség" nincs is, talán jön majd, aki megmondja, meddig tart ez az időszak. Azért remélem, nem addig, amíg az összes foguk kinő, mert addigra Neked meg összes hajad ki fog hullani... na és később az enyém is... :evil:

Mariann :P
Nálunk mindig esti sírás van, f8 körültől, de most már délután 4-kor kezdődött. Persze az is lehet, hogy csak hamarabb elfáradtak...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Jaaa és boldog negyed éves szülinapot Jázmin és Amyra :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Jo regen irtam, nem sok ujdonsag tortenik velunk mostanaban.

Rebe: annyira edesek a Lanyok!!! :D

Anny: milyen nagyok mar a lanyok!!! Nagyon szepek!

Minden topikbaba gyonyoru!!! :D :D :D

Kicsit mar kivulallonak erzem magam mert nekunk mar nincs is annyi gondunk. :lol: Anna es Alex naprol-napra fejlodnek, probalom Oket "jaratni" neha, neha mar megallnak kapaszkodas nelkul de egyenlore meg nem indultak el.
Annanak jon alul a 9-10. foga. Alexnek "csak a 8. :D
Eljatszanak egyutt de allandoan oszekapnak a jatekokon. Egyenelore a szeretgetes meg nem megy.

Tundi merre vagytok! Irjal, mi van Veletek!!! Nagyon eltuntel!

Rakokpar kepet:
Bortontoltelekek bortonpizsomaban: :lol:
Kép
Igy segitenek a maminak ossze"turni" a ruhakat:
Kép
Kép
Jaj, de csini vagyok: :lol:
Kép
He, haver adj egy pacsit:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontika!

Nagyon édesek!
Mikor kezdtek el ilyen jól menni? És járólapotok van? Én is gondolkodom rajta, de nem tudom nem e hideg?

Fanni: A macit barrikád/ajtókitámasztónak használom, nem játszanak vele annyira, inkább kínozzák és megmásszák :D

Jadika: Nekem semmi nem vált be. Se a homeo, se a dentinox, se a dologél. Ha nagyon kivoltak, kaptak egy kis nourofent (doki javaslatára), az esti lefekvésnél.
Vendég

Jadika!
Panadollal vagy Nurofennel is be lehet dörzsölni az ínyüket, végső esetben pedig nyugodtan adjál nekik éjszakára fájdalomcsillapítót. Ja, és nekünk még bevált a Viburcol nevű homeós kúp is. Este kapott egyet, nem mondom, hogy csodát tett, de kicsit többet aludtunk.

Tontica!
Ilyeneket akarok én is!!!! :lol: Nagyon édesek.
vovanda

Fanni
Be be tedd a fagyasztóba,csak simán a hűtőbe.Én mindig elfelejtem betenni.Így is rágják ha a kezükbe adom.Én alig találtam akkorát amit a szájukba tudnak venni.Mind olyan bumszli volt.

Ez ne túl szép,de ezzel bírnak legalább
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=47

Dentinox a Bercusnál bejön,Marci élvezi és olyan tőle mintha be lenne rúgva.Én írattam a dokinénivel gyógyszertári ecsetelőt,az állítólag kicsit hatásosabb és nem mellékesen 131ft.Ha elfogy a gél,akkor tesztelem.
Fiúk is nyálzanak már régóta és rágnak mindent amit érnek,de ki tudja mikor lesz ebből fog.
Vendég

Anny: nem mennek meg csak a butorokba kapaszkodva. Szerintem a Te lanyaid elobb jarnak majd mint az enyemek. :lol: Jarolapunk van es igen eleg hideg de itt meg mindig meleg van, gondolom eppen ezert van itt minden lakasban jarolap mert meleg az eghajlat. Nekem szemely szerint a parketta sokkal jobban tetszik.

Vovanda: aranyos vagy! :D Neked is edi-bedi gyerekeid lesznek majd csak eld Veluk tul az elso evet. :lol: :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Noának kukucskál a jobb alsó foga :lol:

Én is Dentinox-szal kenem nekik,de néha azt veszem észre,hogy semmit sem ér.Inkább várok,mást nagyon úgy sem tehetek :roll:

Tonti
Édik vagytok és nagyon ügyik :wink:

Lanyané,Banika
Boldog hófordulót a lurkóknak!
Vendég

Talán megoldódik az etetőszék "gondunk" :lol: Úgy néz ki,két jóbarát kölcsönadja a dönthetős széküket.Szupi.Ez csak addig kell,míg meg nem tanulnak ülni a csajok.Utána veszünk az Ikeában 2.990-ért.Tök örülök :lol: :lol: :lol:
Vendég

Már megint mindenki lelépett :roll: :roll: :roll: :( :( :( :? :? :?
Vendég

Fanni!
Az enyémek már édesen szemeznek egymással és aranyos hangokat adnak ki közben.
Ma este pedig egymás mellett feküdtek a játszószönyegen és a fejük felett lógó játékokat Marci lökdöste(2 napja csinálja csak,még kicsit bénán,néha melléüt :lol: ),Majácska meg nézte,ahogy mozognak.45 percig voltak így el,pedig este már nálunk is szokott menni a nyafi,mert fáradtak.

Eszti!
Etetőszék 2990-ért??Ez jól hangzik....

Szamy!
Pocakképet kérünk,de gyorsan! :P :P :P

Tonti!
Jó,hogy jelentkezel azért néha... :wink:

Mariann!
Nem akarlak elkeseríteni,de a kézben való sírás egyenesen következik abból,hogy sokat vannak kézben a lányaid! :?
Most tartotok ott,hogy már kézben sem nyugszik meg,mert azt veszi természetesnek,hogy fogod,tehát nem csillapodik tőle a sírhatnékja.A szomszéd kisfiú is ezt csinálja az anyjával,én meg egész nap hallgatom,hogy bömböl! :roll: Immáron 5 hónapja...

binyek

Binyek :P
Enyémek már 1 hónapja lökdösik a bábukat a játszószőnyeg fölött. Pontosabban Márkó már 1 hónapja lökdösi, 2 hete boxolja és rúgja is. Először Milcsi is csak nézte, már ő is rúg és boxol :lol: Csak egymásról nem akarnak tudomást venni :?

Banika :P
S mikor kezdtek el fogni a fiúk? Mert nálunk még egyik sem fog. Véletlenszerűen már mindkettő tartotta 1-2x a cumisüvegét, az ujjamat persze fogják, de tudatosan még semmit sem. Így a rágókát sem tudom még a kezükbe adni, de nálunk nem is aktuális még :D

Tontica :P
Attól még egyáltalán nem vagy kívülálló :shock: Sőt! Tessék jönni nekünk segíteni :roll:
Édesek a gyerekek!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lanyané, Binyek!
Hű, témámnál vagyunk. Sírni hagyni vagy sem... Szerintem soha!!! Amíg ilyen kicsik, nem nagyon lehet őket "elrontani", bármennyire is ezt mondják sokan. Nekem Manó kb. 5 hónapos koráig rengeteget sírt, ölben sem igazán nyugodott meg, sokszor órákig hurcolásztam, de igazából semmi nem használt. Aztán egyszer csak elmaradtak a nagy sírások és olyan mosolygós lett, hogy csak néztünk, mintha nem is ugyanaz a gyerek lett volna.
Túléléshez: nekünk nagyon bejött a bébihordozó, szeretett ücsörögni benne, főleg, miután 3 hónaposan rájött, hogy ha mocorog benne, akkor hintázik. Na meg a séta. Babakocsi és indulás. Ha a sírást nem is hagyja abba azonnal, az utcán kibírhatóbb a zajszint.
vovanda

nem csak front volt és rossza volt a közérzete amúgy már nincsennek kézben amióa tudnak játszani a játszószőnyegen és a pihenőszékben játszanak vagy aluszkálnak és csak ha álmosak és egy kis szeretgetésre van szükségük,hogy az anyucikájuk melkasán megnyugodjanak 10-15perc alatt elaltatom őket és lerakom aludni,de szerintem i kisbabák nem lenne szívem önkívületi állapotig sírni hagyni a védőnő is azt mondt hogy 5hónapos korukig a kis idegrendszere nem bírná a síratást majd utána nevelgessük,de addíg szeretgessük őket így lesz szoros lelki bizalmi kapcsolat közöttünk,hohy tudják én mindíg ott vagyok és számíthat rám bármikor :D
az a téma már volt itt a fórumon :D :D :D
akkor pont amirát hagytam sírni 8percig aztán aludt :oops: mindíg máskép reagálnak a dolgokra napról napra értelmesebbek változik mindenük,jellemük,kedvük,közérzetük :D nem lesz ma gééééép pussss

lanyané

Lányok :P
Kisfiaim alvási rekordot döntöttek. Persze az is igaz, hogy napközben meg evésit :lol:
23 órakor ettek, majd legközelebb reggel 7-kor. Én meg már 4.40-től "vártam", mikor ébrednek. Ha ez így maradna, oh! :roll:

Erről a meddig hagyni sírniról mindenki másképp nyilakozik. Szerintem azért az Anyuka úgyis érzi, hogy mi a szitu, fáj valami, vagy fáradt a gyerek, vagy mi a gond. Ha kézben is sír 10 percnél tovább, szerintem nem kell kézben hagyni. Legalábbis nálam ez jött be. Olyankor más baja van... az enyémeknek. Márkó pl. ilyenkor hasra akar feküdni és aludni. Milcsi ilyenkor a hintába megy és ott egyből elalszik. Szóval nálam a szűnni nem akaró sírás oka 90%-ban a fáradtság...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
Én is 4kor keltem.
És erre a sírni hagyásra tényleg mindenki mást mond. Meg minden baba más. Manót egyszer hagytam sírni, egy óra hosszat bömbölt. Akkor megfogadtam, hogy ilyet soha többé nem teszek.
vovanda

Fanni
Nálunk a csajok kb. 1-1,5 hónapja fognak tudatosan és kb. 2 hete már nyúlnak is a tárgyakért :D
Gratula az alvási rekordhoz :lol:
Vendég

Sziasztok!

Sirni hagyas: szerintem az elso 3-5 honapban tenyleg annyira picik es akkor meg tenyleg nem lehet Oket "nevelni" viszont ha valamit nagyon elszurunk az elejen kesobb nehez kijavitani.
Nekem az a tapasztalatom hogy tudni kell miert sir, kielegiteni a kivansagat aztan lerakni es ahogy Fanni is irja 95 %-ban a faradtsag az oka a nagy sirasnak. Az elso fiammal tobbet szenvedtem mert azt hittem azert sir mert unatkozik :lol: es elkezdtem Vele jatszani persze faradt volt es csak meg jobban sirt. :roll:

Ikrek mar csak napi egyszer alszanak 1-es 5 kozott. :cry: Az egesz napom foglalt, nincs idom takaritani sem, nem tudom Ti hogy vagytok vele de en gyulolom hogy minden ossze-vissza van, vasalatlan ruhak az agyon, szennyes tele, piszok mindenhol fujjjjjjjjjj!!! :evil: :cry:
Szeretnek egy takaritonenit de Apjuk szerint folosleges. :evil: Tegnap itt volt az egyik anyuka a kisfiaval es annyira szegyenkeztem :oops: este meg ezzel is almodtam. :cry:

Fanni: alvasi rekord hurra! :D Nyugi, lesz ez meg jobb is!!! Enyemek este 8-ol reggel 8-9-ig alszanak.

Lanyane: kitartas! Gyerekek sokat sirnak az elso par honapban de mindig kevesebbet es egyszer csak kisangyalkak lesznek. :D

Egymasrol valo tudomasvetel: szerintem igazan olyan 6 ho utan. Az enyemek mennek egymas utan mindenfele. Nem lehet itt egy gyereket latni es ott egy masikat hanem csak egyutt a kettot. :lol:

Ezt tegnap csinaltam seta elott:
Kép
Nezzetek ezt a beallast: :lol:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Jaj Tonti!
Megzabálom Annát :lol: Én is utálom,mikor szalad a ház,olyankor tök ideg leszek,és addig nem nyugszom,míg meg nem csinálom.Persze folyamatos időhiányban szenvedek,pedig az enyémek még viszonylag sokat alszanak :roll: Kitartás!Add apa kezébe a felmosónyelet :wink:
Vendég

Sziasztok!

Próbáltam már a nurofent is, de nem használt. Bár lehet, hogy Annánál ez már csak megszokás, mármint hogy felébred, nemtom.

Fanni! Ez tényleg fantasztikus :lol: .

Sírni hagyni :?: , Anna picinek napközben nem mardt el, megpróbáltam vele hogy hagyom sírni majd elalszik, de nem jött össze. Viszont most kb 2 hónapja egyedül alszik el a kiságyban, kivéve este mert már olyan fáradt, hogy vacsi közben bealszik, pedig este 8-kor van vacsi. Zazó soha nem aludt el egyedül, na jó volt vagy 2-3 alkalom. Betszem a kiságyba és 4kézlábra áll úgy sír szinte magán kívül.

KépKép
KépKép
jadika

Tévedés,csajok,én nem a sírni hagyásról írtam,hanem a folyamatos kézben tartásról.Mert Mariann azt írta eddig,hogy mindig kézben vagy kendőben vannak a csajai,még szobabicaj közben is. :lol:
Most meg azt írta,hogy sírt egész nap a kezében is.Erre írtam én,hogy az a baj,hogy folyton kézben van,így nem tudja kézbevenni és megnyugtatni,amikor sír.

Fanni!
Én is azon imádkozom,hogy legyenek jobbak az éjszakáink...Nem értem,hogy ha van olyan,hogy 20h-tól 4h-ig alszanak,akkor máskor miért kelnek fel már 1h-kor?? :roll:

Jadika!
Nekem is a kislány az egyszerűbb eset az elalvásnál.Marci viszont képes úgy felhergelni magát az elalvással,hogy üvölt,mint egy sakál. :roll: Még hogy a lányok hisztisebbek,ha-ha! :lol:

Tonti!
Nem tudod egy olyan biztonságos helyre rakni a skacokat játszani,ahol nem kell ott ülnöd mellettük egész nap?Nincsenek el egymással?

binyek

Sziasztok!

Úgy látszik ez tényleg így van, hogy a lányok jobban elalszanak egyedül. Norcikának csak a babácskájára van szükség és már be is csukja a szemét. Akkor alszik el, amikor csak akarom. Márkócskát viszont altatni kell. De viszonylag az is egyszerűen megy, mert mellé fekszem, átölelem és akkor ő is becsukja a szemét. Aztán mikor elaludt, kimászok mellőle (vagy elalszom én is. :))

Az én gyerekeim továbbra is angyalkák. Semmi gondom velük. Mondjuk másra nincs is időm, csak rájuk, mert egész nap velük foglalkozom, dehát ezért vagyok itthon.

Tonti! Édesek a gyerekeid. Olyan nagyok már!

Sírni hagyásról már nem nyilatkozom, mert múltkor én voltam a "terrorista" anyuka.

Körkérdés! Aki már egy teljes étkezést kiváltott főzivel vagy gyümivel, az hogy csinálja??? Mert ha én kanállal akarom etetni őket, idegesek lesznek, mert nem olyan gyors mint a szopi és hiszti van. Úgyhogy egy gyenge kísérlet után visszaálltunk a napi 5x szopira, mert nem tudtam megoldani a helyzetet. Pedig azért már mást is kellene enniük. Két szopi között kapnak pár kanál barackot vagy almát, de akkor éppen nem is éhesek, csak tanulunk kanállal enni.

Kép

Kép
kamilla306

Vanda :P
Huhh, az 1 óra azért tényleg meredek :shock:

Eszti :P
Köszi. Akkor hamarosan enyémek is fognak majd tudatosan :D

Tontica :P
Köszi a bíztatást. Tündériek a gyerekeid!
Nekem ma jött volna először takarítani egy lány, de csütörtökre áttettük, mert a gyerekével egész éjjel a sebészeten volt. Biztosan fia van :lol:

Most hogy írtam, nem vesznek egymásról tudomást a fiúk, megnézték jól egymást és még össze is nevettek. Egyik az én kezemben volt, másik Anyukáméban. Édesek voltak. De nem tartott soká a "szerelem", 1-2 perc és már minden érdekesebb volt, mint a másik...

Binyek :P
Na igen. Nincs garancia rá, hogy mikor mennyit alszanak... azért éjszaka a 4-5 óra mostanában már megvan, inkább a két gyerek időbeli szétcsúszása a gáz, mert akkor hiába mindkettőnél a 4-5 óra, ha az nekem 2 óránkéntet jelent ugyebár... Már 2 napja sikerül összehangoljam őket... Meglátom, meddig megy...

Jadika :P
S mit csinálsz vele, ha felébred? Megeteted?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Amikor felfedezték a kezüket(kb 2és fél hós korukban),akkor kezdtem mindig adni vamit a kezükbe.Volt hogy csak a pelenkacsücsköt,de tök jól elgyürmőkézték.Az igazi áttörést a nyunyik hozták,mert a nyunyi lábait jól lehet rágni és könnyű fogni.
Cumisüveget kb 1 hete kezdik élvezni ha fogják.Marci néha önállósítja magát evésnél.

Sírni hagyás
Én néha szoktam amikor már semmi se jó(főleg a Bercusnak)Szerinte úgy (lenne)tökéletes a világ ha csak ő lenne és én ugranék az első nyekkenésre.A sors kiszúrt vele,hogy ikernek született.
marci egyszerűbb eset.Ha álmos,befúrja a fejét vhová és alszik.Most is nyekergett mert megunta a játszószőnyeget itt a nappaliban,bevittem a kiságyba és ott nézeget egy hang nélkül(élvezi hogy nincs rácsvédő,mert kimistam és így most kilát az ágyból)Lehet,hogy csak egy kis magányra vágyott.
Ez a kis ideggyenge B magzatkám meg mindjárt kitépi a majom kezét itt mellettem annyira rángatja.Amúgy a napom eddigi része a Bertalan igényeinek kielégítésével telt :lol: :lol: :lol: :lol: Ez néha kicsit fárasztó.

Tonti
El ne tűnj!Én is gyűlölöm a rendetlenséget.Tiszta sokkos vagyok tőle ha nincs időm takarítani.

Vanda
A séta jó a sírás ellen valóban,nálunk is bejön,csak mire mindkettőt beöltöztetem,lecipelem.....stb.Szóval nálunk egy séta van,ebéd után.Akinek egy gyereke van az nem érti miért nem megyek le akár naponta többször is.Köztük a sógornőm aki családi házban lakik(nála a séta=kiteszi a gyereket az udvarra a kocsiba)
Vendég

Kamilla
Én vagyok a terrorista2 :lol: :lol: :lol: :lol:

Fanni
Ikeás leka csörgőket könnyen megfogták a fiúk
Vendég

Kamilla
Én a kanalast úgy kezdtem nekik,hogy akkor adtam a mikor még nme voltak farkaséhesek(vagyis előbb mint kajaidő)Szép lassan cserélték a mennyiségeket(eleinte kis gyümi-több táp,aztán fokozatosan több gyümi-kevés táp)végül egy hónap alatt kihagyták a tápot.Amíg csak kóstoltatod velük,szerintem próbáld szopi után.Akkor több a türelmük.

Bertalan mindjárt lekúszik az ágyról ami 2mx2,3m.minek rendeltem járókát? :lol:
Vendég

Kamilla!
Ha tiltakoznak a kanalazás ellen, akkor neerőltesd. Elvileg 6 hónapos korig nem is kéne mást kapniuk, csak anyatejet. Amíg elég és híznak tőle, addig nincs gond. Kínálgasd, majd egyszer csak belejönnek. Tesóm kislánya még 8 hónaposan is szinte kizárólag szopott, a kóstolgatást nem nagyon díjazta. Aztán belejött, mostanra huncut kétéves.

Tontica!
Megértelek. Én is mindig égek, amikor tesómék itt vannak. Nála 4 gyerek mellett olyan rend van, hogy még. Gőzöm sincs, hogy csinálja. Bár igazán rumli meg elmaradás nálam is most van. Nagyon maximum félgőzzel üzemelek, nagyon keveset bírok.

Banika!
Olyan szempontból nekem is meggyűlt a bajom a sétával, hogy Manó utált/utál öltözni. Szóval értem a problémát. Kicsit tartok is tőle, hogy főleg télen hogy fogom rácibálni a millió ruhát 2-3 gyerekre...
Kert: de szép is lenne. A keresztfiam is olyan jókat aludt kint, babakocsiban.
vovanda

Amúgy hihetetlen ha itt vagyok körülötte,tök jól el van.Ha kimegyek mert dolgom lenne a konyhában,akkor már nyekereg 5 perc után.
Majom game over,most a zsiráf van porondon. :lol: :lol: :lol:

Így telnek mostanság a napjaink
Kép csendélet Vargáéknál

[/img]
Kép

Eszti
köszi a köszöntést.

Bercus 1-én,Marci 5-én rájött hogy kell hátról hasra fordulni
Vendég

Vanda
Én hálát adtam az égnek,hogy nem téliek a fiúk.Megőrültem volna.A nyár tök jó,mert egy kombidressz elég,bedobtam őket a kocsiba aztán go.Már amikor nem 40 fok volt napközben ugyebár :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Addig barlangban laktunk a lakásban.
Vendég

Sziasztok.

Nálunk a két kiscsajszinak hőemelkedése volt jó pár napig ,most már hála Isten nincsen ,de úgy folyik az orruk, hogy tegnap semmit nem aludtunk ,mert felváltva porszivóztuk ki az orrukat.Az elején még birták, most már ha közelitem az orrszivó porszivót már üvöltenek a Drágáim. :cry:

Kérdésem lenne ,anno vettünk fülbemérős hőmérőt aminek sikeresen elhagytam a leirását,igy csak a popis módszerrel mértük a lázukat ,de a végén már sajnáltam a csajok popsiját.
NIncsen valakinek meg közületek a Bebe Sounds fülbe való lázmérő használati leirása .
A neten nem volt rajta és tök rossz ,hogy Farenheitbe mér :roll: ,és hiába ott a mosolygos fej ,lehet hogy van hőemelkedése.
Szal ,hogy kell mérni vele pontosan, át lehet -e állitani Celsiusra.

Köszi
amonré

Amonré!
A fülhőmérő nagyon pontatlan és megbízhatatlan, legalábbis a gyerekorvosunk szerint. A sógoromék a kórházban próbálkoztak vele (gyerekosztályon) ott is rosszak voltak a tapasztalatok. A popsiba mérés pontosabb. És persze jobbulást a csajoknak. Mindig örömködök egy sort, hogy Manónak már nem kell szívni az orrát (ő már fújja) kész szenvedés volt mindig. :cry:
vovanda

Fanni
Állítólag Szegeden szeretik korán befektetni az ikreseket. Már ez a 34. hét is engedmény volt. De holnap megyünk a dokihoz, próbálok még alkudozni egy kicsit :) Egy hete még annyira nem bántam a dolgot, mert legalább lesz idő megsimerkedni a körülményekkel, de mostmár egyre kevésbé tetszik az ötlet, hogy akár egy hónapot is bent kell töltenem :?

Amonré
Találtam egy ilyen oldalt: http://www.bebesounds.co.hu/
Szerintem próbáld meg felhívni őket, hátha tudnak neked küldeni használati utasítást.

Képek:
nem túl jól sikerültek, de rólam csak ilyet lehet :D

Kép

Kép
szamy

Szamy :P
De rég volt már fent pocifotó ezen a topikon. Nagyon csini vagy! Én csak 2 napot feküdtem bent -bár protekciós révén hazajártam aludni...-, de pocsék volt! 3-as ikreknél értem, meg akkor is, ha a méhszáj nyitott, vagy rövidült, vagy egyéb probléma van, de a "sima" ikertehességnél ez szerintem! indokolatlan.

Gratula Bercusnak és Marcinak az átforduláshoz. És hát tüneményesek. Ne aggódj, én meg Milcsivel babázom egész nap, mert miután folyton bukik, állandó ruhacserében vagyunk... Milyen üvegből isznak?
A pelust enyémek maguktól dugdossák a szájukba, azt már simán megfogja mindkettő. Mi az a nyunyi?

Hőmérő
Gyakorló Anyukák mind a higanyosra esküsznek? Nekünk digitális van, de nagyon alámér. 0,6 C fokkal... Épp fülhőmérőt akartam venni... ezek szerint ne vegyek?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szamy!
Hajrá, kitartás! Nem semmi pocak.

Fanni!
Nekünk digitális van, ezzel nincs különösebb gond. A popsiban mért hő amúgy is magasabb kicsit, mint a tényleges, úgyhogy az nem akkora baj, ha kicsit kevesebbet mér. De egy idő után már "kézrátétellel" meg fogod tudni mondani, hogy kb. hány fokos a gyerkőc, méregetni sem kell.
vovanda

Ja, csajok!
Kórházban fekvés és szakmázok: amíg más (jelen esetben a babák) életét és testi épségét nem veszélyeztetitek, addig BÁRMILYEN beavatkozást vagy ellátást jogotok van visszautasítani. Ez áll a kórházban fekvésre is.
vovanda

MARCINAK VAN 1 FOGA.Nekem meg fogalmam sincs mikor nőtt ki,mert még csak nyűgibb se volt mint máskor.A popsija volt kicsit pirosabb,azért gondoltam,hogy lesz valami.Ma délután vettem észre :shock: Most akartam borostyánláncot venni nekik,de ezt is megspóroltuk :lol:

Fanni
Nyunyi=alvós állat
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=47

ilyen,csak nyúl meg egér
Vendég

Ja!
tommee tippe-s üvegből nyomják a képen
Vendég

Sziasztok!

Szamy, most nézem, hogy Te szegedi vagy :) Én is ott készülök szülni, nekem is azt mondta a dokim, hogy a 33., de legkésőbb a 35. héten befekteti az ikres kismamákat :) Én is alkudozni készülök még vele :) Amúgy szép nagy pocid van :)

Vanda, igen, igazad van, bármit el lehet utasítani, de szerintem valahol meg kell találni azt a középutat, amivel még jó az együttműködés az orvossal. Valószínűleg oka van rá, hogy ragaszkodik ehhez, ő több ikres terhességet látott már, mint mondjuk én. Tehát én fogok szépen bájosan mosolyogva kérni, meggyőzni (pl. hogy a klinika közelébe költözünk átmenetileg) de a jogaimra hivatkozni nem.

Azt amúgy hallottátok, hogy be akarják tiltani a higanyos lázmérőt? Ki fogják vonni a forgalomból és apránként a kórházakból is (úgy rémlik, hogy újat már ők sem rendelhetnek), persze a háztartásokban levők maradhatnak.

Kép

Fanni
Köszi :oops: Bár a csinitől messze vagyok :D De legalább most büszkén mutogatom a pocakomat, nem pedig megpróbálom eldugni :D

Banika
Akkor ezt nagyon jól megúsztátok :D Gratula a fogacskához :)

Akkor majd tudósítok, hogy milyen odabent :D

Hőmérő
Az áprilisi Kismamában van egy oldalas cikk a hőmérőkről. Ha érdekel valakit, szívesen beszkennelem.

Befekvés
Bármennyire is parázok attól, hogy milyen lesz (most leginkább attól, hogy milyen a fürdő, és hogy mit fognak szólni, ha én hajnali fél 2-kor megyek ki tusolni, mert másképp nem tudok elaludni), azért valahol megnyugtató lesz, hogy ott vannak kéznél a nővérek, orvosok, ha bármi van.
szamy

Szamy
Tényleg jó kis pocód van :lol: Amúgy ez még csak egy ygerekünk egy darab foga :lol: A Bercus fog nélkül is gázos.Mi lesz ha tényleg jön a foga? :shock:

Többiek
Elő a pocifotókkal!
Vendég

Banika!
Gratulálok! Jól átvészeltétek.

Mó!
Sokat dumáltunk erről a bentfekvésról a dokimmal meg a szülésznőmmel. Igazából a legtöbb dokiban egyedül az van ilyenkor, hogy félnek. Ha történik valami váratlan, akkor őket veszik elő. Az már más kérdés, hogy egyes terhességnél is adódhatnak váratlan helyzetek. A "biztonsági" császárok száma is ezért nő. Ha valami nem jól alakul, percek alatt a bíróságon találják magukat. Inkáb fölöslegesen óvatoskodnak. Én tuti, hogy nyugodtabb leszek itthon, a kórházban csak idegeskednék Manó miatt. Az eg. ügyi törvényt meg csak a rend kedvéért írtam, van, amikor másképp nem megy. Egy csúnya hasmenéses vírussal pl. saját felelősségemre távoztam a kórházból néhány éve, mert az ügyeleten úgy viselkedtek velem, hogy tűrhetetlennek éreztem. Otthon, a sógorom kötött infúzióra...
vovanda

Törpék ma félévesek. :D El sem hiszem.
És betegek. :( Én is. :evil:

Tomi lázas, Mira nagyon köhög. Orrszívó állandó használatban. Már volt két durva éjszakánk. Egyedül vagyok velük napközben. Úgy várjuk az estéket és Apát, mint a Messiást. Délután el kell vánszorognunk valahogy a dokinőhöz, de még fogalmam sincs hogyan. Ha csak nekem kellene mennem, most az is nehéz lenne.

Kamilla! Hozzátápi nekünk sem megy, pedig enyémek egy picit "idősebbek" is. Én nem aggódom, anyatej mellett meg szerintem abszolút nem gond. Nálunk Mira mindenbe belenyalogat kicsit, de fényévnyire vagyunk attól, hogy egy étkezést kiváltsunk mással. Tomi egyenlőre még kóstolgatni sem nagyon hajlandó. Első falatnál tolja kifelé vadul grimaszolva. A második próbálkozást már hangos tiltakozás szokta követni.

Tomi első répaevése:
http://picasaweb.google.com/nksg007/014 ... 6894145714

Mira és a répa:
Kép

És vidámabbak:
Kép

Kép

Kép

Kép
szofi74

Hozzátápihoz még annyi, hogy mi Sinlacot is kaptunk. Nagyon fincsi édes, palacsintatészta íze van. Na abból hajlandóak pár kanálkával elfogadni. Úgy tervezem, hogy azzal fogom keverni az egyenlőre nem szeretem kategóriába tartozó kajákat, hátha úgy elfogadják. Persze mindez, ha meggyógyultak, mert most még a tápszer se nagyon csúszik, csak a víz kell, de az rengeteg.

Tudom, hogy ez hülye kérdés lesz, de honnan tudjátok, hogy mikor kell kenni mindenféle csodaszerrel az ínyüket? Enyémek kb. 2 hónapja brutál nyálaznak, kezük folyamatosan a szájukban, többnyire az egész öklüket megpróbálják betolni. Tapogatom lelkesen az ínyüket, de fogalmam sincs mit kellene éreznem, semmi változást nem tapasztalok. Dokinőt és kérdeztem. Azt mondta ne aggódjak, nem kell semmi, mert az első fogak nem fogják nagyon megviselni őket. :?: :?: :?:

Kép

Kép
szofi74

Lányok, fogzásra irassatok a gyerekorvossal anestetica-t, nálunk bevált.

Szofi, azért mondják, hogy az első fogak nem viselik meg, mert éle van és könnyebben kibújik, mint a rágó, aminek lapos a teteje. Szerintem ez is gyerekfüggő, mint annyi minden.
Boldog hófordulót, ha pontos a vonalzód!

Hőmérőzés, popsiban mérem, általában higanyossal, de van digit is, ott az is pontos. Fülhőmérőnk vacak. Doktor néni egyébként az mondta, hogy ha jól találod el, az is jól mér, de egy izgő mozgó gyerkőcnél elég nehéz pontosan belőni a mérendő területet, meg olyan szögben tartani, ahogy kell. Mi szobahőmérőnek használjuk, mert olyan funkciója is van :oops:

Tonti
, sokszor nekem is ég a pofám a rendetlenség miatt, de ez van. Megint itt ülök, takarítás helyett :lol:

Lányoknak (és nekem is) hörgurutjuk van, de egyenlőre csak tüdő fölött szörtyögnek, remélem nem húzódik lejjebb. Elég ramatyul vagyunk, bár a lányok elevenebbek mint én
:?

Judit

jucicuki

Jo reggelt!

Binyek: az egyetlen biztonsagos hely Nekik a szobajuk de mar az sem biztonsagos, kinyitjak a fiokokat es belemasznak. :lol: Meg egymast tepik. :lol:

Kamilla: hozzatapival csak szepen lassan, ido kell Nekik amig hozzaszoknak, enyemek olyan 6-7 honaposan valtottak ki az elso tejcsis etkezest gyumire. Turelem!!!

Banika: gratula a fogacskahoz, nem semmi, remelem Bercinel is ilyen eszrevetlen lesz!!! En is tegnap vettem eszre Annanak lent hatul meg egy fogat igy most 9 van Neki. Alexnek meg csak 8.
Gyerkocok tenyleg igy tudnak egyedul inni? Enyemek nem. :shock: :?

Szofi: boldog felszulinapot! :lol: Tominak nem nagyon tetszett a sargarepa. :lol: Mira gyonyoru!!!

Anna megtanult telefonalni, most ez a slager:
Kép
Es kettot lepett egyedul. :D
Alexem most kicsit le van maradva, ugy tunik felvaltva fejlodnek. :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Kamilla, nálunk is u.ez volt. Ajtót ablakot becsuktam és nekiálltam etetni. Fanni üvöltött, de aztán nagyon hamar megszokta. kicsit gyorsabban kellett kanalazni :) most meg tátják a szájukat. mondjuk összekennek mindent, de azért esznek is:) türelem játék az egész...

Miket csinálnak a bébik? hogy játszol velük? mi élveznek a legjobban?

Szamy! nagyon csini vagy! kitartás, már nem sok van hátra!! én 4 hónapot kibírtam :) a kórházban!

Tonti!! édesek!!!

zsuzska80
Szombathely

Szofi, boldog félszülinapot!
Hogy álltok Tomi tornájával?ügyesedik?

Lili, már tök régen írt ide. mizu veletek?

zsuzska80
Szombathely

Szamy :P
Helyes. Legyél is büszke a pocidra :wink:
Igen, lécci küldd el nekem, akár priviben, ha más nem érdekel. Köszönöm!

Szofi :P
Boldog fél évest! Azért ilyenkor érzem, hogy mégiscsak telik az idő :lol: Szépek a gyerekek. Nade az 1. répát mégiscsak megette Tomi :lol: Nem látom jól, nyilván megfőzted, de nem pépesítetted csak felvágtad?

Köszi. Akkor tanultam egy új szót :lol:
Nekünk is van Tommie-nk, de túl nagy a lyuk rajta, 1 perc alatt megesznek belőle bármit :? Aztán meg jön vissza... Tommie-ből a legviccesebb a cumi. Ufó cuminak hívjuk. Először is kívülről látszik a gyerek szája, amúgy meg akkora bumszli :lol:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: