A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!
2-3 napig nem olvastam a topikot, most alig bírom visszaolvasni:)

Hát jó elkeserítetettek császár ügyileg:(((bár én úgy érzem nem fájhat jobban mint az első, annyira rosszul voltam+kinyílt a sebem is.
van egy ismerősöm aki azt mondta, hogy a 2. császár nem fájt annyira mint az első, viszont a 3. nagyon fájt neki (2. csaszit más doki csinálta).

Fájások
SZeméremcsont környéki fájdalom már régóta meg van, tegnap alig bírtam menni, ezért ma pihiztem, hogy holnap tudjunk ikeázni:)) Ahhoz képest, hogy tök fájok lenn, nincs lenn a gyerek és minden zárva van, csak pici és vékony vagyok a baba meg nagy.
Heg
Én is érzem mostanában, hogy bent fáj egy pár cm helyen, éget, mar, de állítólag még nem érezhetném a heget.

Szép estét.
Bea
kumpibogar

Sziasztok!

Pipal,Katica:Titeket kihagytalak :oops: Nagyon aranyosak a képek :D

Katica:Örülök,hogy nemsokára haza vihetitek Lénát :D Hogy vagytok?Igen tényleg jó,hogy már ekkorka a kisdrágám :D Mert sajna a jósló fájások még mindig meg vannak,de ettől még persze jöhet időre :D Csak kicsit kellemetlen érzés.Ugyes kislány :D

Nati:Köszi szépen az infót.

Sensi:Sajnálom a megfázást.Jobbulást kívánok!!!

Écike:Hogy vagytok?Remélem Zolika jól van.

Katinka:Örülök,hogy te is jól vagy.Sajnálom a depit :cry:

beagle:Remélem minden oké lessz a dokinál.

Megyek pihenni,mert ma nagyon sokat mentem és eléggé fáj a pocakom :cry:

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Goodmorning lányok!

Reni: no probl...

Hangolka: ne aggódj, nem gond, hogy lekislányoztad :) Amugy sztem is lányos a pofija,de pl a ferjem pont ez utan az uh utan mondta h eddig lanyt gondolt, de szte fiu, mert fius az arca (hat mondjuk férfiből van, és hát mit is tudnak ők... :))))))

na megprobalok meg visszaaludni, csak a natha nem hagy :?

szep hetveget mindenkinek!!!

Pipal

Kép
pipal

Hangolka
Nem semmi a magzatvizes storyd. Én mindig viszek magammal telefont wc-be, mert már fordult elő, hogy beragadtam valahol.

Sensi
Jobbulást! Igyál sok folyadékot, az segít!

Katinka
Nekem is szokott fájni a szeméremcsontnál, sőt belül nyilall, szúr és legutóbb már hátul is fájt valami. Szerintem nyomott valami ideget.

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek, de most meglehetősen lusta vagyok.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Csuri!
Köszi! Ez nekem is eszembe juthatott volna (grapefruit seed extract)...csak mindenen olyan bonyolultan kezdek el gondolkodni, pedig az angol tök egyszerűen mond mindent. :P
Köszi a tippeket is!

Katinka!
Sajnálom, h nem jártál túl nagy sikerrel. Sztem is otthon a gyerekruha-biznisz egy jó nagy lehúzás. :? Ugyanannyi, vagy talán drágább otthon, mint itt...na de nézzük már hozzá a fizut is. :? Ez pont olyan dolog, aminek könnyen megvehetőnek kellene lennie.
Ne ijesztgess ezzel a fiú-lány témával. Én nagyon lányt akartam, ennek ellenére tuti 1-2 nap alatt a fiúnak is tutira örültem volna....de mostmár aztán legyen lány, ha annak mutatta magát végig! Nagyon rosszul esne, ha nem így lenne...főleg, h már rég megvan mindenünk, és hát lányos minden. :P
kókuszmatrac: Oké, akkor nem mosom. :) A miénk még becsomagolva, nejlonzacsiban áll...azt hittem, h te így is mosod. :)
Jaj, én pont ezt szeretném elkerülni...rossz lehetett, h nem tudtad lerakni egyáltalán Lilit. :?
Dejó neked, majd együtt babáztok a barátnőddel! :)

Dalma!
Neked is köszi a tippeket!
Remélem jobban alszotok már azóta!
Vicces, én is pont még a Sárára gondoltam, de nem írtam le. :) Van már azóta döntés?
Én azért megcáfolnám azt, h nem lehet elkényesztetni őket fél éves korig. Pl sok olyat hallottam, h cieplték a baby fenekét, mert csak úgy aludt el, vagy egyáltalán nem aludt el, mindig rögtön felkapkodták és ringatták, ha sírt...aztán jól a fejükre nőttek, és maguktól már nem is aludtak el a babák, ha vm bajuk volt, akkor is szinte már rögtön iszonyat hisztivel kezdték, h minél hamarabb elkapják őket. Hát asszem ezekhez nekem nem lenne erőm, úh biztos nehéz lesz, de valamilyen szinten muszáj majd szigorúnak lennem. Persze nehogy azt higgyétek, h én nem fogom babusgatni a kiscsajt, dehogynem, alig várom! Csak kell húzni egy határt...és alvásnál pl vigyázni kell nagyon. (hű, ez úgy hangzik, mintha már bármi közöm lett volna az egészhez :D)

Eszter!
Neked is köszi! Akkor te a kényesztetős anyukák körébe tartozol? :)

Kumpibogár!
Szurkolok, h a lehető legkevesebb kellemetlenséggel megúszd a csaszit!

Reni!
Köszi! És vigyázz magadra, ne pörögj túl!

Tegnap voltam a dokinál, az én dokim nem volt sajna, egy feka arc helyettesítette. Hát elég fura volt, jobban szeretem az én dokimat. Lényeg, a lényeg, h hiába kértem időpontot, a dokik nem vesznek kenetet streptohoz, kellett kérnem egy újat a nővérhez, aki majd megcsinálja. Aham, kaptam is OKT. 21-re. Óvatosan megjegyeztem, h hát nov.1-re vagyok kiírva, nem lehetne kicsit hamarabb? Aztán elkezdett magyarázni nekem a recepciós, h bocsi, de ő bajba kerülne, ha most elkezdené megbolygatni a dolgot, mert bla bla mittomén. Egy hét, mire megjön az eredmény, ami már okt. 28....hát köszi, én addigra már nagyon szeretnék megszülni. :? Úh most ki kell találnom vm gyorsabb opciót. :? A vérnyomimat azért megmérettem, előtte kérdezte, h vizesedek-e, ja mondom igen, ezért szeretném ha megmérné. 130 volt. Kérdezte, h mennyi szokott lenni? Hát mondom mindig 100 körül, úh ez egy kicsit magas. Erre azt mondta, h ne aggódjak, ez még rendben van így. Hát jó. Mondjuk elképzelhető, h azért is magasabb, mert most alig kapok levegőt, és elég erős légszomjam van...az is felnyomhatja, nem? Elvégre ez olyan, mintha mondjuk gyorsan gyalogolnék, és kicsit ki lennék fulladva. Remélem...mert azért kicsit para.
Ma már 8kor kidobott az ágy, de már ennek is örülök. Kb 1-től aludtam egészen 8ig....ez a jelen állapotom mellett elég jó teljesítmény. Egyszer keltem fel csak pisilni, de nem is emlékszem, csak tudom, h megtörtént. Szal mondhatni egész jó éjszakám volt. Bár még szívesen ráhúztam volna 1-2órát, de 8kor már bedugult orral ébredtem, úh már nem bírtam visszaaludni. Most kicsit kómás vagyok, meg kb kaptár a fejem, enyhén fájogat is, de remélem később majd azért tudok még pihizni. Jó lenne már túllenni ezen! :?
Ma asszem meg fog száradni az összes ruci, úh elpakolhatok mindent, és összerakhatom a kórházi cuccot....izgi! :)

Na most egyelőre ennyi voltam, jó hétvégét mindenkinek!!!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Jupiiii, betöltöttem a 36hetet! Tudom, h 37héttől nem számít már koraszülöttnek a baby, de én mindenhol csak azt hallottam/olvastam, h a 36hét egy erős határ...így aztán az én fejembe is ez a 36hét ékelődött be nagyon. És most el is értem, hihetetlen, már mindjárt itt a vége! Jupiiii! :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Jó régóta nem voltam (igaz, nem is hiányoltatok....... :roll: ), de majdnem 10 napot kellett kórházban töltenem.....
3 hete elhúzódó felsőléguti valamim volt, amikoris már a hátamba is szúródott, de mivel a tüdőszürésen nem láttak semmi eltérést, ezért felvettek osztályra, hogy kiderítsék, mi okozza a panaszt.....Mivel visszeres a lábam, gondoltak esetleg trombózis-gyanúra, uh-zták a lábamat, de szerencsére nem igazolható, azt írták le, hogy jól átjárhatók az erek....DE! ennek ellenére úgy kezelnek, mintha lenne...ezért minen este szúrnom kell magamat clexane vérhígító injekcióval, megelőzésképpen...... Viszont ememllett hetente 2x ellenőrizni kell a trombocita számot, mert ettől leeshet, és nagy fokú vérzékenységet okozhat szülésnél.......
JA, és bent a kórházban a terheléses cukrom is 7,8 lett, viszont a 3 napos diéta után a cukorprofilom már teljesen jó lett.......A cukor miatt küldtek belgyógy. vizsgálatra, szemészetre........
Néha már csak röhögtem a kínomon, hogy ugyan mit fognak még megvizsgálni rajtam........

Emellett minden nap volt NST, ez teljesen rendben volt, egyszer UH......A bébi tök jól van, a 34. héten 86 mm volt a bpd-je, súlya kb. 2750 gramm! Szóval nem lesz kicsi!

Itthon már készen várja a szobája, táskám bepakolva, kb. 90 %-ban már megvettem mindent, ami kell. Majd dobok képet a szobájáról! :)

Bocsi, ha most nem írok mindenkinek, de 10 nap alatt rengeteget írtatok............nem bírtam nyomon követni!! :shock:

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta: sajnálom,hogy korházba voltál,de örülök hogy nincs semmi baj.meddig kellenek az inekciok?szegény :cry:
Jó nagy már a babód :lol: Vigyázz magadra és várjuk a szobáról a képet.

Sensi:hát jó késő időpontot adtak,nemigaz hogy nemértik meg hogy addig simán megszülhetsz :shock: ennyit az együttérzésről :roll:

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!

000kata

Kata!
Végig a szülésig kell a szuri......... :? utána is még kb. 1 hónapig, de akkor már másféle, amit lehet szoptatás mellett.

Kép

Kép
ditta76

Ditta!
Jaj, nagyon sajnálom a kálváriát! Kitartás, már neked sincs olyan sok hátra! Igaz, h nem írtam, de pont tegnap este gondolkodtam azon, h mi lehet veled, mert észrevettem, h nem írtál már jó ideje.

Többi eltűnt csaj! Ti is kerüljetek előőőő!!!

Kata!
Hát igen...így most nézhetek más megoldás után.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Sensi:Hát megpróbálok nem sokat menni,de őszintén megmondom,hogy engem már egy kis séta is teljesen kifáraszt :oops: :cry: Nem semmi,hogy csak ilyen későre tudtak időpontot adni :cry: A vérnyomás miatt ne aggódj nekem azt mondják a dokik,hogy 140/90 alatt még jó.Nekem általában súrolja a határt,de hát ugye nekem 18 éves korom óta sajna magas :cry: És így is napi 4x1 Dopegytet szedek rá.Meghát szerintem is kicsit megnyomja az,hogy alig kapunk levegőt néha :cry: Velem is van ilyen főleg,ha fekszem.Van,hogy arra kelek,hogy mindjárt megfulladok :cry: Persze a babó olyankor fentebb is van nekem.Azért jó,hogy tudtál aludni :D Remélem hamar meggyógyulsz.Pihenj sokat!!Tök jó temár nemsokára babázni fogsz :D

Ditta:Sajnálom,hogy kórházba voltál :cry: És,hogy szurizni kell magad :cry: Szép nagy már a babó :D

Kép
Kép
reni_24

Reni!
Én azért nem kapok levegőt, mert most durván megfáztam, be van dugulva az orrom, és a számon nem tudok rendesen lélegezni, sosem tudtam. :? Persze a terhesség miatt nekem is alapból csökkentett üzemmódban működik az orrom. Én is nagyon nagyon hamar elfáradok már. Tegnap este is átmentünk a haverjainkhoz, de elég nehézkes volt már.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ditta, Sajnálom a kórházi mizzériádat! Jó nagy a babád, így a 4 kg-t is el fogja hagyni szülésnél, nem? Nekem nála kisebb volt Kornél a születésénél, pedig a 41. héten történt. :)
Sensi, nem kapsz be valami szert a náthára? Én simán nyomom ezeket, mert csak az van ráírva, hogy kérdezzem meg az orvosomat. Egy-két coldrex pedig nem árthat meg, max segít.
Ma éjjel én is bevettem valamit (Peti hozta) , mert annyira fájt a fejem, és bedugult az orrom. Másfél órát fennt voltam, aztán nehezen visszaaludtam. De olyan hülye gondolatok kínoznak ilyenkor, amitől nem bírok aludni.
Az előző terhességemkor a baba alig-alig mozgott, számolnom és írnom kellett a napi mozgásait, most meg.... szinte meg sem áll, és baromi rossz helyeken tud rugdosni. Kedvence a fejem lefúrom (majd' bepisilek) és a popsim felnyomom anya gyomrába mozdulatsor. illetve még a kaparászom hátul anya veséjét, és belső szerveit című előadás. :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Tegnap este voltunk a Genesisben 4d-n. A Márti volt benn, nagyon aranyos volt megint. Babával minden rendben van, szépen mutatta a kis pofiját. És csuklott az ultrahang közben, rázkódott a kis hasa, aranyos volt nagyon.
Érdekes, a Márti más adatot mért mint a dokim. BDP:82mm míg a doki egy hete 86mm-t mért. Nem értem, de nem idegesítem magam rajta, valahogy a Mártinak jobban hiszek, jobb az a gép szerintem sokkal. Ja és 2165 gramm a súlyunk.

A másik ami kicsit aggaszt, az a vesém. A Márti a végén megnézte a veséimet, és jól is tette, mert az uh-n jól látszott, hogy a jobb vesémben pang a vizelet. A baba jobb oldalon van, nyomja a vesét, és nem ürül ki belőle minden. Erre nagyon kell figyelnem, mert a pangó vesében elszaporodhatnak a baktériumok, és akut vesemedence gyulladást okozhat.
Sokat kell innom, és nem aludhatok a jobb oldalamon, hogy tehermentesítsük a vesét.

Sensi: Ha jól emlékszem neked is ilyen gondod volt, de talán te gyógyszert is kaptál rá? Néztem a neten és elég csúnya dolgokat írnak erről ha az ember nem figyel rá. Nyugtass meg picit megijedtem.:-(

Ja a másik, nagyon benáthásodtam. Lázam nincs,de azon kívül minden tünet megvan. Mézes citromos teán kívül nem kúrálom magam mással, nem tudom mit lehet ilyenkor szedni.. coldrex??strepsils???

Este megyünk a Sir Lancelot lovagétterembe a barátokkal, de enni sincs kedvem, de nem mondom le,egy hete ezt vártam.
Vendég

Ditta: remélem semmi rossz nem történik már veled. sajnálom a kórházat.

Dalminha: Nekem is nagyon sokat mozog a baba, azon gondolkozom, hogy alszik e egyáltalán.... fél óra szünetek vannak, de azon kívül egész nap érzem.

SEnsi: Gratulálok a 36.héthez :-)

Csuri, köszi a gyors választ.
Próbálok a babáról képet rakni, remélem sikerül.
Vendég

Dalma!
Megkérdeztem a dokit, és semmit nem vehetek be. :? Majdcsak túlleszek rajta valahogy. Most megyek épp egy kád meleg vízbe, hátha segít. :)
Az én csajszim is sokat mocorog. Ma viszont kicsit csöndesebb, néha van ilyen is, nem ijedek meg (persze, ha túl sokáig nyugizna, akkor lehet elkezdenék). Ennek ellenére reggel azért sikerült úgy lerúgnia a bordámat, h majdnem feljajdultam, ilyet még nem csinált, most valahogy picit a jobb oldalra is költözött, általában a baloldalon van, és néha átriszálja a fenekét jobbra...de most tartósabb.

Beagle!
Örülök, h minden okés a babyvel, én is a Mártinak hinnék, ő nagyon profi a méretek meghatározásában.
Igen, nekem volt vesebajom, és nekem ráadásul mindkettő tele volt. Amikor az urológián voltam, azt mondta a doki, h a jobb veséjével minden második terhes nőnek gondja van. Nem kaptam rá semmit, sokat kell inni, és ennyi. Amíg nincs baci, nem kell semmi, ha van, akkor antibigyót kapsz. Próbálj a bal oldaladon feküdni. Elég durva, de nálam az egész hacacáré ellenére sosem találtak bacit...most sem tökéletes a dolog, de már meguntam bejárogatni miatta, mert már többször kiderült, h nincs semmi. Iszom jó sokat, napi 2-3l-t, és ennyi. Azért ha kint lesz a kiscsaj, otthon elmegyek megnézetni rendesen, h minden ok-e.
A nátha miatt részvétem, látom egyre többen szenvedünk. :? Én sem szedek semmit, marad a mézes kamilla tea, meg inhalálás. Ez is mehet kamillával, vagy wick waporube (ez otthon már nincs, de bármilyen mentolos balzsam ugyanaz). Meg most megyek fürödni, ücsörgök kicsit a kádban, hátha segít.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja, Beagle, köszi a gratulát! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Ditta, Ditta, talán épp az előző oldalon, de én személy szerint hiányoltalak!! :( :wink:
Nagyon sajnálom a kórházat, én megpusztulnék ha 10 napra be kéne feküdnöm (szülésen kívül persze), a gyerekeim meg itthon...A Tieid hogy bírták?
És ez a szuri...na nekem ez se menne!!!A vér látványát se bírom, nemhogy magamba bökjem a tűt! :shock: Szegény, tényleg nagyon sajnálom! Pocaklakód tényleg jó nagynak ígérkezik!!
Hangolka, örülök, hogy te is megjöttél, és nagyon jól esett, amit nekem írtál... :oops: köszönöm!
Borzasztóan sajnálom Sebit (és persze Téged), rémes lehet ez a fog-ügy.......Kitartást!
Dalma, a Sárát én is épp javasolni akartam!!Panna Sára, sztem tök jól hangzik! (A mi Blankánk is Sára lesz... :) )
A csajszi benti mozgássorozata számomra is ismerős. Mostanában már 10 percenként járok pisilni...
Úgy látszik, ez a megfázás most nagyban hódít itt köztünk :cry: Tegnapelőtt este nekem is sikerült, de mára már szinte egyáltalán nincs. Most ez itt a reklám helye, de én Svéd cseppet iszom! Na persze, nem vedelem, de naponta 3-4 korty csodákra képes!!Még nem volt olyan betegség, amiből ne hozott volna ki 1-2 nap alatt!melegen ajánlom!Minden gyógyszernél jobb.
Sensi, a terhesség végén a 130 még tényleg nem gáz. Ne izgulj, mert attól csak magasabb lesz!
Gratulálok a 36.héthez!!!Nagyon nagy dolog!! (én is nagyon várom már a keddet!!)

Nos, megyek, muszáj megfőznöm holnapra az ebédet, pedig még akartam írni a "mit csinál az ujjszülött?" témához is....na de majd legközelebb!
Minden betegeskedőnek jobbulást!!!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Hangolka!
Aranyos a magzatvízes történet,én nem is tudom mit csináltam volna a helyedben.de bizt ugyanazt,mint Te :D
Telót én is viszek magammal mindenhová.

Sensi!
Gratula a 36ik héthez.És jobbulást.ha lehet odakint kapni vegyél grapefruitmag kivonatot,és abból igyál meg napi 3*15 cseppet(2dl folyadékban).engem ez hozott rendbe,és a dokim ajánlotta.

Beagle!
Nekem is gond van a vesémmel.a legutóbbi vizeletvizsgálaton a megengedett fehérvérsejtszám 10*sét találták,és sok bacic is,annak ellenére,hogy előtte 2 héttel már beszedtem 1 adag antibogyót (rovamycin)
Pénteken volt egy hete,mikor vittem be mintát baktériuntenyésztésre.kb.10 nap mire megjön az erdmény,úgyhogy
jövő héten már meglesz.csüt.ön megyek a nődokihoz,majd ő megmondja mit lehet vele csinálni.
A náthára meg neked is a grapefruitmag kivonatot ajánlom!ez természetes,nem árt a babának.

Pusz mindekinek

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Judit!
Köszi! :) Oké, nem idegeskedek, csak fulladok a bedugult orromtól, úh gondolom ezért ment fel egy kicsit.
Kíváncsi vagyok nagyon a véleményedre az újszülött szórakoztatással kapcsolatban, te már a 4. babyt várod! :)

Honey!
Neked is köszi, és a tippet is bezsebeltem! Remélem nem lesz komoly baj!

Na rákerestem a neten a privát strepto szűrésre, és megrendeltem a tesztet. Ingyen megkapom, és akkor kell majd fizetni, ha visszaküldöm. Itthon le tudom venni a mintát, hétfőn vagy kedden jön, visszaküldöm, és 3 napon belül megvan az eredmény. Ez tökjó, a csúnya oldala a 32font, amit fizetni kell érte....de hát ez van. Mondjuk én is nyugodtabb vagyok így, mert azt hallottam, h az ingyenes nhs (tb) szűrés nem a legmegbízhatóbb, ez meg tuti...azért még elmegyek arra is, ha még mindig 2in1 leszünk addigra, mert abból minden más is kiderül, ha van bacim... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi!
Igen, én a kényeztetős anyukák közé tartozom… :lol:
De nálunk bevált: Beni nagyon szófogadó gyerek. Még anyukám is megjegyezte a múltkor, amikor kifejtette, hogy ő bizony nem engedett meg nekünk ennyi mindent, hogy viszont mennyire „jó” gyerek Beni. És hogy egyáltalán nem is hisztis – persze egy-kettő nálunk is előfordul, de tényleg minimális. Amúgy nem hiszem ám, hogy ez csak és kizárólag nevelés kérdése: Beni nagyon jó természetű gyerek (olyan, mint az apja, bár ő gyerekkorában nagy hóhányó volt, de így felnőttként nem ismerek még egy ilyen jó embert… még jó, hogy ő a férjem!).
Amúgy a gyereknevelésre mindig azt mondom, hogy én is tudtam ám gyereket nevelni, amíg nem volt gyerekem. Azóta csak igyekszem jól csinálni, az ösztöneimre és a józan eszemre hallgatni. :lol: És nekem ez az, ami zsigerből megy (mármint a „kényeztetés”, bár nem szeretem ezt a szót, és itt a pozitív értelmében használtam), így ezt tudom hitelesen előadni. És szerintem a lényeg a hitelesség. Más másként tud hiteles lenni, neki meg azt kell csinálnia. :lol:
Szabályok persze nálunk is vannak, és ahhoz aztán tartjuk magunkat. De szerencsére jól tűri Beni a szabályokat, biztos azért, mert ezekhez viszont mindig következetesen ragaszkodtunk.
Amúgy sok fórumon olvastam gyerekneveléssel kapcsolatban késhegyre menő vitákat. Furcsa, hogy ebben a témában mennyire komolyan össze tudnak emberek különbözni. Szerintem a jó nevelési stílus függ a szülők és a gyerek személyiségétől is. Szóval fel vagyok rá készülve, hogy ami Beninél bevált, azzal esetleg Julcsikánál nem megyek semmire… :lol:
Nem semmi ez az időpontkérés, ezek szerint ilyen téren kinn sem jobb a helyzet.

Bea!
Sztem a császárral is úgy lehet, mint minden mással, nem lehet általánosítani. Van akinek jobban fáj, van akinek kevésbé.
Heg: én szerencsére nem érzek semmit. Remélem, marad is így. Ne haragudj, már biztos volt róla szó, de kicsit lyukas az agyam: most is császárral készülsz szülni?

Vera!
Sztem is jól tetted, hogy nem akartál „nekimenni”. Nem vagyok a szemet szemért elv híve, sztem sokkal többre lehet menni, ha az ember nyugodtan próbálja megoldani a dolgokat.

Hangolka!
Tényleg nem semmi ez a magzatvizes sztori! :lol: Jót mosolyogtam rajta, bár akkor biztos nem tűnt olyan viccesnek…
Nagyon sajnálom Sebit! Szörnyű lehet ez a fog-mizéria. Még nem is hallottam ilyet. Kitartást hozzá!

Ditta!
Sajnálom a történteket! Remélem, most már minden simán fog menni a szülésig! :lol: És várjuk a képet a szobáról!!!!

Dalma!
Jobban vagy már? Amúgy Julcsika nálunk is sokkal aktívabb, mint a bátyja volt. Bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha megszületik – az első időkben Beni se volt az az alvós baba, mint írtam…
Vissza is kell majd kérnem a kendőmet, hátha így megoldható lesz, hogy Benivel is tudjak annyit foglalkozni, amennyit igényel.

Beagle!
Örülök, hogy a 4d-n mindent rendben találtak. Amúgy nekem is volt egy kis vizelet a jobb vesémben, úgyhogy nekem is tanácsolta, hogy a bal oldalamon aludjak. Csak éjszaka nem mindig vagyok tudatában a mozgásomnak, így van, hogy bár bal oldalamon aludtam el, a jobb oldalamon ébredek. Ennél csak az a rosszabb, ha hátra fordulok – pedig ki is támasztom magam, hogy ez ne forduljon elő… -, akkor majd kiszakad a derekam reggel…
Náthád alakul már? Mielőbbi jobbulást! Benivel anno nekem is volt, hogy náthás lettem, de nem mertem szedni semmit, csak a mézes citromos teát. Úgyhogy nem tudok tanácsot adni.
Milyen volt a vacsi?

Judit!
Örülök, hogy ilyen gyorsan túljutottál a náthán! :lol:

Honey!
Majd írd meg, milyen lett a vizelet-eredményed, ha megjött.

Mi megvagyunk, örültem, hogy ma még kicsit sütött a nap, még akkor is, ha fújt a szél. Kimentünk egy kicsit Szentendrére sétálgatni, tök jól esett. Beni is nagyon élvezte.
Aztán most kicsit beparáztam, mert a férjem megkérdezte, hogy hogy lesz majd a szülés. Kényes téma, próbálom halogatni, pedig tényleg ideje lenne kicsit megtervezni. A húgom itt van fenn Pesten, csak ugye ő dolgozik. Anyósék sincsenek messze (30km), csak ő meg annyira nem figyel a gyerekre, hogy nem merem rábízni. Egyedül viszont nem nagyon szeretnék szülni, de ez talán még mindig jobb megoldás, mint hogy végig ott legyen bennem a feszültség, hogy vajon mi van Benivel… Nehéz ügy…

Bocs, ha esetleg valakit kihagytam, nem volt szándékos! Mindenkinek megfázás- és komplikációmentes hetet kívánok. Ja, és mindjárt felteszem a táblát.

beszteri

Kép
Kép 2008.10.05.
beszteri

Sziasztok!

A nátha engem is még mindig fogva tart, de úgy tünik hogy kifele vagyok belőle, most már köhögök és nincs semmi hangom... Mindnekinek jobbulást! (nekem is :lol: )

És eljött az uccsó munkahetem, éljen éljen!!! 5 nap...

Na most gyorsan dolgoznom kell, meg pakolaszni stb, szép napot mindenkinek!!!

Pipal

Kép
pipal

mesi neked nem mondtak még időpontot nst-re?? Én jövőhéten kedden megyek dokihoz és akkor gondolom rá 1-2 hétre csinál egyet még ott a nyírbe és utána már az uzsokiba fogok menni ha minden igaz csütörtöki napokon.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Épp két vércukor mérés között vagyok, most ettem meg a zsemlémet a tejjel. Bár nem értem, harmadszorra minek, főleg, hogy mindig tök jók voltak az eredményeim, de mindegy. Nekem nem kell kimozdulnom, idejön a védőnő.

Nálunk minden rendben, én is örülök a betöltött 36. hétnek, most már bármikor jöhet a baby. :D Ma végre tuti összerakom a kórházi táskát, megnézem, mire van még szükség hozzá. Tegnap a bébihordi huzatját is kimostam (ezt is örököltük, csak azért :wink: ), igyekszem legalább úgy rendezni, hogy Apának ne legyen gondja semmire a Picivel kapcsolatban, úgyis itt lesz neki Lili. Ma még a támogatásos nyomtatványokat is ki akarom gyűjteni, hogy azok is meglegyenek. Ja, és elkezdtem inni a málnalevél teát, el is fogott a jó kis nosztalgia az ízétől. :)
Tegnap délután még virághagymákat próbáltam ültetni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel, a végén már csak irányítottam Apát, mit hová ültessen. Fürdőtakarítás után is közöltem vele, hogy innentől a fürdőkád az övé, már nem bírok annyit hajolgatni. :? Hát ez van.

Eszter! Hát nem irigyellek, hogy nehéz lesz Beni elhelyezése a szülés alatt. :roll: Húgod aznap nem tud egy szabadnapot kérni?

Sensi, örülök, hogy sikerült azélrt megoldanos a strepto szűrést, elég gáz, hogy nem bírtak rendesen időpontot adni. Remélem, már jobban vagy.

Judit, Te éjjel 11-kor főztél ebédet??? :shock: Szombaton én is belevágtam még egy palacsintasütésbe, jól le is fáradtam. Pedig csak hármunknak kellett sütnöm. Akkor holnaptól már Te is finisben vagy. :D Bár valahogy úgy érzem, tuti beelőzöl minket a 4. babyvel...

Beagle, örülök, hogy minden rendben a babóval, a vesédet sajnálom, próbáld meg betartani az óvintézkedéseket, hogy ne legyen gond. És jobbulást!

Dalma, jó kis gimnasztikákat végez odabent a Pici. 8) Nati most már többet pihen, de ha beindul, akkor ő is olyanokat produkál, hogy néha feljajdulok.

Ditta, sajnálom a kórházat, a vizsgálatokat meg főként a szurit. :( Még jó, hogy a cukrod végül rendbe jött. És tényleg szép nagynak ígérkezik a baby. :)

Reni, Te meg azért pihenj sokat, ha még mindig gyakran vannak jóslófájások. Nekem is egyre többször, de én már nem bánom. :wink:

Tényleg, Lányok, Ti szeditek még a magnéziumot? Mert én rákérdeztem a dokinál és azt mondta, a 38. hétig még szedjem. De legszívesebben abbahagynám már most, úgyis ma fogy el. Most már nagy gond nem lehet, ha abbahagyom, nem?

Na, megyek, mert nemsokára visszaér a védőnő.

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Szervusztok Lányok!
Újra csatlakoznék hozzátok (valamikor májusban voltam utoljára, de azóta sok minden történt.)Kb két hete próbálok belépni, de vacakol a netünk, az újat még nem csinálták meg és mire elolvasom az oldalakat, mindig lefagy :evil: :evil: :evil: , tán most szerencsém lesz.
Picit rólunk: mi a 4. babónkat várjuk, aki igencsak felborította a lassanként nyugisabbá váló életünket, komolyan a másik hárommal összesen nem kellett ennyit rohangálnom orvoshoz,fűhöz,fához, ráadásul úgy, hogy mellette még dolgoztam is. (Óvónő vagyok, hát az sem egy nyugis munkakör :) )
Amúgy megköszönöm a sok jó ötletet és információt, amihez általatok jutottam;így mentünk el családostul a 4d Genesisbe, hát nagy élmény volt, majd másfél órát kaptunk babanézőbe és megállapítottuk, a füle alapján csak az apja fia lehet.
Nálunk 2 lány és egy fiú /Anna 8, Dóri 6, Marci 4 éves/ várja már nagyon a kistesót, aki nov 23-ra van kiírva, node nálunk mindenki hetekkel hamarabb jött, így nov. 2-től szabad utat adtunk neki, hááááát.....majd meglátjuk.
Katica és Écike: drukkolva olvasom mindig a híreiteket, remélem mihamarabb hazamehettek velük! Csak vígasztalásként: az első lányom 35. héten született 2 kilóval, de a három közül ő volt a legnagyobbra növő baba, hamar beszélt és roppant ügyes volt mindig is, senki meg nem mondaná, milyen aprócska volt! Meglátjátok, Léna ás Zolika is hamar összeszedi magát, ha már otthon lehet!!!
Sensi!Elkényeztetés és szórakoztatás témában: hát én amúgy sem vagyok egy kényeztetős típus (három gyerkőc meg egy szórakozott férj mellett bizony néha a túlélésért kell küzdeni :lol: )
de amíg egész pici, addig teljesen szüksége van az emberre, én mindet igényük szerint szoptattam (akár másfél óránként is az elején) és ha kellett masszíroztam a hasukat, sétálgattam velük, de Eszterhez csatlakozva, minden baba más és másféle bánásmódot igényel, az meg úgyis menet közben alakul ki. Ja, az elsőnél én sokszor "pofára estem" :oops: mert úgy gondoltam, értek én annyit a gyerekekhez, még a kisbabákhoz is!!!Aztán persze időnként nem tudtam mit csinálni az egyfolytában üvöltő másfél hónapos gyerekkel, aki hasfájós volt. A férjem mai napig idézgeti az azóta már klasszikussá vált ordításomat "Nem igaz, hogy nem érti meg ez a gyerek..."és persze az a piszkos kölök nem érti meg, hogy az anyja mindjárt idegrohamot kap a tehetetlenség érzésétől :D :D :D
Babaszórakoztatás: kell néhány nagyobb tesó, akik gagyarásznak neki, akiket figyelhet és akkor egészen jól telik a nap! :wink:
Viccen kívül, olyan 3-4 hetes korukig keveset voltak ébren és akkor is sokat ordítottak,főleg a fiam (őt napközben alig lehetett letenni az első 3 hónapban, nappal alig aludt):éhség, kaki, hasfájás...Ami az elején jó volt, fürdetésnél voltak játékosabb dolgok, meg babamasszázst csináltam, akkor nagyon figyeltek. Aztán ahogy nőttek, úgy lehetett velük egyre többet játszani, én sokat énekeltem,mondókáztam nekik egész pici koruktól fogva, meg beváltak az ágy fölé tehető csörgő-zörgő dolgok,amik nagyon lefoglalták őket. Az is jó, ha az ember viszi magával őket pihenőszékben v. babahordozóban - én főzés közben is sokat beszéltem hozzájuk.

Uff! Már így is annyit írtam :oops: :oops: :oops: , remélem nem hülyeségeket?! Próbálok majd többször jönni és mindenkinek reagálni, addig is napsütéses, görcsmentes napot mindenkinek.
Zsuzsi

izsuzsi

Hoppá, hol van a többi vonalzóm?Utána kell néznem!

Eszter! Szülés idejére megbízható barátnő, nagynéni,keresztmama? Nálunk a szülésnél egy dologhoz ragaszkodom:Apa velem jön, én nélküle nem szülök!
Náthásoknak: nekem az Oscillococcinumot ajánlották (kismamák is szedhetik, homeopátiás szer), egy hete 3 nap alatt kiszedett a katasztrofális megfázásomból, amit a gyerekektől kaptam el.
Ja, a cukordiétásoknak vigyázni kell vele, mert felnyomhatja a vér-cukrot, ezt én jól benéztem, az uccsó ellenőrzésnél magas lett, pedig hónapok óta tökéletes :evil: most mehetek újra!
Lehet ám, hogy ez a hidegebb idő okozza a sűrűbb fájásokat, tegnap egész délután olyan kemány volt a hasam, mint a beton, este meg erős görcseim voltak, pedig még korai.
A finisbe érőknek (36. hét) hajrá! Ez olyan izgi!
No mostmár eldugulok, mosogatnom kell. :( Tényleg, ti még odafértek a mosogatóhoz?
Zsuzsi

izsuzsi

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen régóta nem jelentkeztem! Még bekukkantani sem volt alkalmam sajnos, :( most meg már úgy lemaradtam, hogy esélyem sincs visszaolvasni. :?

Most lett egy kis időm, úgyhogy gondoltam bejelentkezem, hogy megnyugtassalak Titeket, Zolika jól van :) , szépen cseperedik, bár még mindig az inkubátorban lakik.
Már 1410 grammos és 2 nappal ezelőtt néhány órára levették az orráról a SIPAP-ot :D (csak sajnos vissza kellett rakni). Ma reggel megint SIPAP nélkül találtam, most a maszk volt melléhelyezve. Olyan jó volt látni mindenféle segédeszköz nélkül :D (csak a pulzusmérő volt és van a talpán vagy a kezén). Persze van rá esély, hogy visszakerül a SIPAP, mert nem elég erős még. Pl. a ma reggeli evés után is sűrűn ejtegette a szaturációját, de hamar vissza is állt.... reménykedem, hogy a héten elfelejhetjük az oxigén-támogatást.

Mostanában naponta kétszer megyek hozzá fejni, már 28 ml-t eszik.
:)

És most jön a legjobb! Két nappal ezelőtt, amikor nem volt rajta a SiPAP, ideadták nekem néhány percre!!! :D Most először érezhettem a kis csupasz, meleg, törénkeny testét! :) A kis féltenyérnyi fenekét fogva tartottam a csupasz mellkasomon és ő közben olyan édesdeden alukált úgy, hogy a kezét a feje alá húzta. :) Simogattam a kis hátát és a fejét. Olyan megnyugtató érzés volt. :)
Még mindig felfoghatatlan, hogy anya vagyok. Szinte nem is volt nagy pocakom, a szülésre nem emlékszem, mert épp aludtam, a szenvedés meg már megszokott dolog a hátam miatt, úgyhogy...

Remélem hamarosan kikerül az inkubátorból és akkor ezt a mellkasra helyezést gyakrabban megismételhetjük és még közelebb kerülhetünk egymáshoz.

Kép

Szóval Zolikával minden rendben. Egy nagy baj van csak, az is velem. Sajnos 1,5 hete újabb görcs keletkezett a hátamban, ami még sokkal rosszabb, mint a régebbi, jól megszokott görcsöm :? , ami mellesleg már enyhült kicsit.
Naponta 3-4 alkalommal iszonyúan összeugrik és akkor megmozdulni sem tudok és zokogok a fájdalomtól. :cry: A legrosszabb, hogy ez éjszaka és hajnalban is előfordul, amikor mit sem sejtve az állandó fájdalomtól elgyötörten félálomban fekszem az ágyban. Ma hajnalban kivételesen mindkét görcsöm egyszerre ugrott össze... :cry:
Szegény férjem.... Rossz neki így látnia engem. Félelmetes lehet számára is, hiszen ha nem moccanok is iszonyúan fáj, rosszabb, mint amilyen az egy napig tartó vajúdásom volt (persze abból biztos nem a legkeményebb jutott ki nekem) és ilyenkor a zokogáson kívül semmit sem tudok csinálni. :shock: Gyorsan bekeni a hátam piros krémmel, az gyorsan enyhít rajta egy kicsit (de csak kis időre), bekapok egy fájdalomcsillapítót, ami van, hogy 30-40 percig sem hat. :cry:

Most jöttem haza a reumatológustól (alig tudtam hazavezetni az autóval, mert beállt az egyik görcsöm). Vizsgálat közben is sírtam a fájdalomtól. Megnézte a röntgent, azt mondja, hogy nincs semmi kóros a felvételen, ami indokolná ezt, úgyhogy nem tudja az okát. Gyógyszer nincs rá. Fájdalomcsillapítót szedjek (hát ez nem megoldás, ráadásul "szoptatok" és egyébként sem nagyon használ az sem sokszor). :evil:

A múltkor már a nővérkéknek is sírtam egy sort, kaptam is tőlük fájdalomcsillapítót. Elég ciki azért ez már. Sosem voltam az a sírós fajta és a gyógyszereket is mindig kerültem. És most kéne a legjobban kerülnöm!!! :(

Kaptam beutalót gyógymasszőrhöz, kihúzzák majd a fejemet is :) és egyéni tornára is járok majd (bár így, hogy meg sem tudok mozdulni, még a zoknimat sem tudom fehúzni, a hajamat sem tudom felkötni és hát az ágyból sem tudok felkelni, nem tudom, hogy fog menni... :? Próbáltam a cicahát görbítést, de már az is nagyon fájdalmas, úgyhogy nem tudom csinálni. Ráadásul nyár eleje óta csináltam rendszeresen, mégsem használt, sőt... Masszőrhöz is jártam már saját pénzből, de az sem használt, sőt...). :twisted: :twisted: :twisted:

Na hát ezért sem tudtam a gép elé ülni.

Bocs, hogy kicsit hosszasan panaszkodtam ki magam, de tényleg nagyon el vagyok keseredve és ki vagyok merülve ettől a hátfájástól. Nagyon félek, hogy ha hazahozzuk Zolikát, nem fogok tudni foglalkozni vele, mert nem tudok hajlongani, emelni, mozogni.... Milyen anya leszek én így??!!!!!! :cry:

Félreértések elkerülése végett, nem a terhesség miatt fáj a hátam, mert pont előtte kezdődött és azóta is tart. Szóval nehogy valaki megijjedjen.

Valószínűleg nem fogok tudni jelentkezni, mert az eddigiek mellett még kezelésekre is el kell majd valahogy járnom és már az is cinkes, hogy két fejés közé hogyan szúrom be.... szóval elnézést kérek mindenkitől. Nagyon fogtok hiányozni! :(
Ha tudok, majd jövök...

Apropó Katica! Örülök, hogy ilyen szépen fejlődtök (azért ennek utánaolvastam) és nagyon jó a fénykép! Továbbra is jó egészséget kívánok nektek. (Eszembe jutott, hogy egy kérdésedre a múltkor nem válaszoltam: Most naponta kb. fél liter tejet tudok lefejni.)

Puszi mindenkinek, jó egészséget és kitartást kívánok minden kismamának! Nem soká Ti is boldog mamik (vagy többszörös mamik) lesztek és ennél csodálatosabb dolog nincs is a Világon! :)

Sziasztok!

Écike
écike

Écike
már úgy vártalak!! Szuperül néz ki Zolika!!! :shock: :lol: Nagyon sokat erősödött!-igazán szép! Csak így tovább!Léna 1410-re fogyott vissza születése után és rá pár napra ki is vették a c-papot, így biztos T is hamar megerősödtök annyira h. elhagyható legyen!
És igen a kengurúzás!! Nekem ma adatott meg ez a fantasztikus élmény!!! csoda, Léna is teljesen hozzámsimult, angyalian aludt közben, és úgy bújt h. utána a kézlenyomata a cicimen maradt! :shock: :lol: a gyógytornász is csak nézett h. ezt hogy csinálta? Nagyon örülök nektek és hajrá Zolika csak így tovább!!
a tejcs nekem is kb ennyi, úgyhogy gondolom ez jó így akkor.
A hátadat sajnálom, mielőbbi gyógyulást !- meglátod mire a kisfiad hazatér biztosan rendben lesz.

Léna közben átkerült a közeli korházba (Dp.)és 1750 gr! 1800-nál pólyásbaba !!!! lesz, és akkor kiságyba kerül, és cicire! Addig minden nap kengurúzhatunk.

Hangolka
köszönöm. :P
Sajnálom a kisfiadat fogacskáit, nem lehet könnyű szegénykémnek.
Ditta
jó hogy megjöttél, és igenis hiányoztál! :wink: Sajnálom a kálváriádat de a lényeg hogy a babóka szépen fejlődik!
többiektől bocs, majd még jövök!

Kép
katica_75

Sziasztok!
Először is a két anyukának írok!
Écike,
Zolika nagyon édeske, olyan babás pufinak látszik már az arcocskája, nem is mondanám meg róla, hogy valójában picike. Nagyon-nagyon sokat fejlődött! A hátadat borzasztóan sajnálom, tényleg iszonyú lehet. Nem tudok biztatót írni, gondolom tele van vele a padlás, de előbb-utóbb biztos jobb lesz! Csontkovács esetleg? Aki szétszedi az összes csigolyát, és talán az segíthet kiugrasztani a beteg izmot vagy ideget vagy mit. Tudok még ajánlani egy kecseméti sportorvost, aki napok alatt tud segíteni a hasonló problémákon. Nekem nagyon sok ismerősöm jár oda, meg is kérdezem a nevét pontosan, és elküldöm priviben. Elég drága, több 10.000 ft a vizsgálat ha jól tudom, de ezt is megkérdezem. De ha valóban segít, akkor érdemes mérlegelni.
Katica, mindig sokat gondolok rátok, és nagyon szurkolok a kis mindjárt pólyásodnak! Tegyél fel képet a kis balerináról! Felfoghatatlanul csodás így magadhoz ölelni, ugye?
puszi

Rólam csak annyit, hogy jól vagyok, baba is, kimostam a ruháit (iszonyú sok van) Kornéltól is maradt egy rakás. Előkerestem az atombugyikat a kórházba, meg a szopis melltartókat, most áznak a hypóban, mert az anyatej nagyon makacs foltot tud hagyni... :?
A héten összerakjuk a kiságyat is, és majdnem kész vagyunk. Mellszívó és társai fertőtlenítve, szal várjuk a babát. Ja, és ma voltam védőnőnél, és nem híztam az elmúlt hónapban!!!! :D
Bocs, ha másnak nem írok, de most végre pörgök, és nem akarom, hogy elmúljon! :wink:
Zsuzsi, üdv itt!

Kép
Kép
dalminha

Dalma
Ügyes vagy hogy tartod a súlyod! Jó pörgést! :)
köszi, igen elmondhatatlan érzés.
El is felejtettem írni nektek h. hason is forgatja a fejét már 1 hete!Először azt hittem mindjárt megfullad mert középen megakadt (az orrán pihent meg), de másodszorra már simán fordította.Jól rémlik h. az időre született babák is kb ekkortájt csinálják ezt?
(nem enged képet csatolni.)

Kép
katica_75

Sziasztok!

Écike!
Nagyon aranyos Zolika, és jó, hogy összebújhattatok kicsit! A jó anya pedig nem attól jó anya, hogy mennyire tud hajolni, emelni.... Attól, hogy pl. nem Te fürdeted, még TE vagy neki az egyetlen anya, szükségletei kielégítésének elsődleges forrása!!!!
Ne gondolj ilyenekre, és gyógyulj meg minél hamarabb!!

Katica!
Szuper, hogy Léna is ilyen gyorsan fejlődik, és gyarapodik! És igen, kb. 1 hónapos babák kezdik hason emelgetni a fejüket, több-kevesebb sikerrel. Amikor már biztosan megy, az kb két hónapos korukban van.

Dalma!
Jó, hogy "beindultál"! Mi is ma raktuk össze az ágyat (persze Annának ki is kellett rögtön próbálnia).

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Eszter!
Én igazából úgy értettem ezt az egészet, h nem akarom minden nyikkra felkapkodni, meg akkor sem, ha csak tutira hiszti van, mert akkor a fejünkre fog nőni, és nekem ahhoz nem lesz energiám. Nem akarom azt elérni, h ha leteszem az ágyába, akkor egyből ordítson, mert inkább kézben akar lenni, vagy a mi ágyunkban akar aludni, ami szeretném, ha tabu lenne. Ezen kívül tutira ő is nagyon meg lesz mindig szeretgetve, meg minden. :) Tudom, h az újszülötteknek az anyjuk közelségére és babusgatásra van szükségük.
Igen, én is tudom más gyerekét nevelni, de saját az tutira más lesz. Aidant pl simán ott hagytam az ágyában bőgni fél órát, mert azt mondták, h ezt csináljam, meg hát én is tudtam, h csak hiszti, és az ellen csak ez a fegyver...1-2 napon belül nem is volt gond. Persze ő akkor már elég idős volt ehhez. Mindig felismertem a hangjából, h most ez éppen micsoda. Volt, h azonnal rohantam, mert hallottam, h na most tuti beszorult a lába, vagy vm van, van amikor csak unatkozott, vagy kifejezetten hisztizett, mert nem akart aludni, de közben álmos volt. Hihetetlen, h mennyire kiismertem egy év alatt...nem kevésbé, mint az anyja.
Szerintem az nagyon szomorú, ha ilyeneken képes vk összeveszni. Sztem mindneki úgy csinálja, ahogy akarja, saját felelőssége, és mindenki tudja, h mit szeretne, mit nem, mennyit bír vagy hajlandó elviselni, stb. (pl én órákon át tartó fenékpaskolásra, 5db ágybatevési kisérletre nem leszek képes - persze ha egyébként nem beteg, és semmi egyéb gáz nincs - , de tudom, h vk ezt csinálja, hiába van már kikészülve, akkor is) Meg pl azt sem értem, h a lassan 2éves olasz anyuka Aidan-ék házában miért kel fel még mindig 2-3x a kiscsajhoz éjszakánként. De ez is szíve joga. Én tudom mik a határaim, mit vagyok képes és hajlandó elviselni, milyen rendszert akarok, más meg mást...és soha nem tudnék ezen összeveszni. Attól függetlenül, h van egy képem, rengeteg tanácsra van szükségem, és érdekel is, h ki hogy csinálja, elolvasok mindent, és amit jónak látok, azt bezsebelem, amit meg nem, azt meg elfogadom, h ő így csinálja és kész...Na jól elnyújtottam ezt! :P Szeretném, ha mi nem járnánk így, és nem lenne majd probléma ilyen dolgokon. Tapasztalatcsere a cél, nem bírálat.
Jaj, Szentendre! De szeretnék most én is sétálni ott egyet! Februárban mi is voltunk egy baráti reggae-zenész párral, és annyira jó volt. Nem beszélve arról, hogy lehet, h ott alakult ki a kiscsaj a pocimban. Nem tudni...de ez az egyik esélyes időpont. Előtte kora délután voltunk együtt, úh lehet, h simán utána a séta alatt képződött a kis drága. :D
Remélem,h sikerül majd jó kezekbe adni Benit, és nem kell ez miatt paráznod!

Pipal!
Jobbulást! És kitartás a melóhoz, ezt az 5 napot már fél lábon is! Illetve sztem már hazafelé tartasz, úh csak 4. :)

Katinka!
Neked is gratula a 36.héthez! Hogy miii, neked még nincs meg a kórházi pakkod? Mi lesz így a közös tervünkkel, az enyém már kész! :D
Sajna nem igazán vagyok jobban, most megint fáj a torkom, pedig ezen már egyszer túl voltam... :? A kaptárfej is játszik még. :( Csak most ne kelljen szülnöm!

Izsuzsi!
Welcome back! :)

Écike!
Nagyon sajnálom, h ennyire fáj a hátad! Nyáron ilyen volt anyukámnak is...ő megfázott a légkonditól otthon, mikor beszerelték, és vizes fejjel/háttal üldögélt alatta. Nem lehet, h nálad is ilyen visszamaradt dolgoról van szó? Vagy az túl egyszerű lenne. Nála is pont ilyen volt, h egyszer csak úgy beleállt a görcs a hátába, h moccani és megszólalni sem nagyon tudott.
Nagyon örülök, h Zolika egyre jobban fejlődik, csak így tovább! Nagyon édes a képen, rengeteget nőtt és változott!

Katica!
Örülök, h ti is jól vagytok, csak így tovább! Remélem hamarosan otthon lehettek!

Dalma!
Izgi, h már te is készülődsz! Gratula a nem-hízáshoz! :)

Képzeljétek, épp ma van 2éve, h kiköltöztünk Londonba...hehe! :)
Ma elmentem kicserélni a szopis melltartóimat, mert úgy döntöttem, h mégiscsak kicsi lesz, amit vettem. Ez ilyen sima toppos,lecsatolható 2db-os csomag, otthonra....többet egyelőre nem akarok venni, mert nemtom mekkora kell. Majd ha tele leszek tejcsivel, akkor elmegyünk, és beszerzünk még 4-et mondjuk (még 2-t otthonra, és 2 elmenőset :)). Egyúttal vettem még 2kissapit, nagyon picit, mert ami van, az sztem túl nagy lesz, még mikor megszületik, úh ezeket a piciket viszem a kórházba. A Mothercare-el szembe átmentem a Primarkba (ahol azokat az olcsó baby cuccokat vettem, és mutogattam még nyáron) is venni 2 pizsi alsót, hogy legyen mit bevinnem, meg majd otthonra is...A régiek nem jönnek rám, egy van ami jó, de azt most itthon hordom, és ha épp nem lesz kimosva, mikor menni kell, akkor nincs mit vinnem. Úh most van 2 új, kemény 2font, 600ft volt darabja... :D Ez is lerendezve. Már csak egy videocamerát kell venni. :) Remélem jövőhéten ezt is letudjuk, nehogy camera nélkül maradjunk, mire megérkezik a kiscsaj. Van 2 digi fényképező is, de az más. Na nem akarok horror filmet nézni, és viszont látni a szülésemet...csak onnantól, h kibújt a csajszi, szeretném, ha folyamatosan lenne róla felvétel...mondjuk minimum érettségiig. :D
Ezután rohantam haza, mert ma kellett mennem az első szülésfelkészítőre...késtem pár percet, és igazából elég unalmas volt. Egészséges táplálkozásról, nyavajákról (hátfájás, lábgörcs, lenti izületi fájdalmak), meg a szülés 3 fokozatáról volt szó. Nem mondtak újat, és mindesz 1,5 órában...szal nem volt egy nagy kaland. Jövőhéten szülés-videot nézünk, az már izgibb lesz. :) 3pasi is volt, az egyik feka srác nagyon azt hitte magáról, h iszonyatosan poénos, és kb percenként benyögött vmt, úh "vicces" volt...persze a többiek általában röhögtek, de nekem már sok volt. Lehet a kaptár fejem, és kaparó torkom volt az oka. A jó oldala viszont, h a végén megkértem a midwife-ot, h mérje meg a vérnyomásom, 120, úh egyelőre minden oké...remélem nem is lesz ebből toxémia.
Ja, és képzeljétek, reggel rókáztam egy akkorát!!! Megittam a szokásos reggeli málnalevél teámat, aztán éreztem, h hajjaj, itt lesz vm...fél perc múlva már indultam a fürdőszoba felé, mondván asszem ott nagyobb biztonságba leszek. Ahogy odaértem, már jött is kifele az egész bögre...Nemtom mi lehetett. Volt egy ugyanilyen kb 16hetesen, amikor már rég elmúlt a rosszullevős korszak, és csak úgy egyik pillanatról a másikra. Remélem nem lesz több ilyen.

Na most megyek, este még visszanézek, hátha vk... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Most sikerült. :) A "nyom" :
Kép
A cuclis-homlokráncolós, mert rájött h. ebből nem jön tej.
Kép

Kép
katica_75

Sziasztok!

Katica:Örülök,hogy Léna szépen fejlődik :D Így tovább!!!Nagyon aranyos a kép :D

Écike:Örülök,hogy végre jelentkeztél.Már kezdtem aggódni,de örülök,hogy Zolika ilyen szépen fejlődik remélem nemsokára elhagyhatja a Sipapot.Nagyon szurkolok továbbra is!!!És nagyon aranyos a képen :D Nagyon jó lehetett,hogy végre megfoghattad :D Már én is nagyon várom,hogy végre a karomban tarthassam a kis drágámat :D Jobbulást kívánok neked!!!Remélem mire Zolika haza megy már nem lessz semmi baj a hátaddal.

Rólunk:Holnap megyek dokihoz.Remélem minden oké lessz.Babó sokat mocorog :D Mostanában többet pihizek,mert elég hamar megfájdul a pocakom.A sok ülést sajna nem bírom.

Remélem mindenki jól van!

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Eszter
Igen most is császár lesz. Az időpont még nincs meg, szerintem ha minden rendben lesz akkor a 38. heti uh után lesz /11.05/ lesz fixálva a dátum, de akkor biztos, hogy már csak pár nap lesz hátra:)

Écike
Olyan kis pufi babaarca van Zolikának, nem is tünik már a kép alapján koraszülöttnek:)

Katica
Aranyos Léna és mekkora cumija van:)

Szép napot mindenkinek!

Ja és mindenkinek gratulálok aki már túl van 36. héten, olyan jó nektek:)

Bea
kumpibogar

Elfelejtettem írni, de képzeljétek, múlt hét óta a Márk Tomnak nevezi a tesóját:) Magyaráztam neki, hogy 2 neve van: Márk meg Andris és a tesójának is kettő lesz Gergő meg tamás azaz Gergő Tomi, na azóta annyira megtetszett neki a Tom, hogy állandóan Tomot mond és Gergőt nem akar...
Bea
kumpibogar

katica: nagyon édes a nyom és nagyon gyönyörű a kislányod :-)

écike: örülök,hogy jelentkeztél,nagyon sokat fejlődött Zolika gyönyörű mint mindig. :lol:

000kata

Sziasztok kismamik!

Remélem mindenki jól van, most visszaolvasok (vagy 5 oldalt) és aztán reagálok ha látok valami olyat.

Mi jól vagyunk csak már én vagyok nagyon türelmetlen, mert már két hete csak jobb oldalon tudok aludni, sajnos Mátyáska annyira lennt van és nyom, hogy nem sok mindent tudok csinálni hamar megfájdul a hasam és a jósló fájásaim is nagyon erősek. Hétfőn megyek dokihoz és megkérdezem mikor lesz baba, ha már most ennyire kész vagyok?
Viszont most, hogy nem dolgozom szuper dolgokat élek át már szinte el is felejtettem milyen jó dolog anyának lenni és finom vacsival és sütivel várni haza a családot és milyen jó dolog leülni a gyerekekkel tanulni. Nem igazán voltak hozzászokva ahhoz, hogy anya tanul velük (sokáig dolgoztam), de nagyon gyorsan rászoktak az ízére. Képzeljétek vasárnap már korán reggel mese, reggeli nélkül ültek le tanulni! Drága kisebbik fiamnál ez nagy szó, mert Ő nem igazán szerette eddig a tanulást, de az új tanító néni is sokban közre játszott, mert már most nagyon szeretik egymást!
Na befogom és olvasok!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Katica, Écike!
Hihetetlen mennyire fejlődnek ezek a babák! A Zolika is mintha már pufókabb lenne, Léna meg kész hölgy! :) :) Csak így tovább!
És Katica, köszi a hiányolást!

Klarissza!
Hát az alvás elég gáz már nálam is.......mindig csak az oldalt fekvés, na meg amikor fel kell tápászkodni éjjel (többször is) pisilni.....Hát komolyan, mint egy elefánt, vagy viziló...... :lol:

D.

Kép

Kép
ditta76

Jó reggelt lányok!

merre vagytok?remélem mindenki jol van

000kata

Sziasztok!

Néhány napra eltűntem,de még mindíg 2 in 1ban vagyunk,és minden rendben.a vizeleteredményem valószínű ma lesz meg.
Lányok!
Nekem annyira fáj a derekam hogy ülni szinte alig bírok,ha lefekszem csak rosszabb.ma is felvoltam 2 - 1/2 5ig.amikor a gyerekek elmentek,utána tudtam aludni,nemrég keltem.

Katica,Écike!
Nagyon sokat nőttek a babák.és aranyosak nagyon.Tetszik a lenyomatos kép :lol:
Ha már a kezetekbe vehetitek,akkor már lassan a szopival is meg lehet próbálkozni,nem?vagy már túl is vagytok rajta?

Most csak ennyi gyorsan,még bekukkolok később.

Pussz

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Hát, Csajok, ma bementem a kórházba az első NST-re és volt olyan pont, amikor azt hittem, haza sem engednek. :roll: Az NST-n a Pici állandóan elmozgott a hallgató elől, nem tudtam egy egybefüggő görbét produkálni, így kétszer annyi ideig voltam bent, mint a többiek. Vérnyomi rendben, fehérje nincs. Aztán UH: a lepény 3-as érettségű, helyenként infarktusos. :shock: Amúgy rendben, kivéve, hogy megint cisztákat vélt látni a doki a vesében :? , de ezzel már nem is foglalkoztam, ő is azt mondta, majd megnézik, ha megszületett. Csak nekiállt ott számolni, hogy akkor tuti nem idősebb-e ez a terhesség, meg dohányzom-e és nem magas-e a vérnyomásom. Mondtam, hogy minden negatív. OK, akkor azért 1 hét múlva kontroll. Fel a dokimhoz, aki megint nem volt bent, helyettesítette egy másik (ja, egy csómót vártam rá). Neki meg nem tetszett a szívhang-görbén egy pont, ahol mozgás nélkül leesett a szívhang. Erre elintéz egy telefont, hogy akkor menjek a szülőszobára :shock: , ott jobb gép van meg rám erősítik, néznek egy újabbb fél órát. Szülőszobára becsengettem, kaptam hálóinget is, a vajúdóban lefektettek és rám kötötték a gépet. Szerencsére most tökéletes görbét produkáltunk. Azért a szülésznő, aki ott volt, azt mondta, szerinte a méhlepény miatt tuti nem tartunk ki novemberig, inkább október közepe lesz ebből. :roll: Úgyhogy végül csak 1 hét múlva kell majd mennem újra. De azért elkezdett járni az agyam, hogy most akkor a nem jó szívhang vagy az érett lepény miatt befektetnek... Olan rossz érzés volt, főleg Lili miatt... :(
Még jó, hogy tegnap végre sikerült összeraknom a kórházi táskát meg írni egy listát, hogy mi kell bele indulás előtt. Plusz Apának is elmondtam, mit hol talál, ha esetleg engem bent tartanak.

Na, szóval most már úgy vagyok vele, hogy bármelyik pillanatban szülhetünk akár.Ez azért elég izgi, persze remélem, minden rendben is lesz és az a fránya méhlepény rendesen ellátja még a Kisasszonyt odabent. :wink: Meg kezdek attól tartani, hogy ha rosszabbodik a helyzet és nem indul meg magától a szülés, akkor tuti megint megcsászároznak. :? Persze a legfontosabb a Babó egészsége, de azért mégis csalódás lenne. Na, ennyire nem szaladok előre.

Most reagálni nincs erőm :oops: , majd igyekszem holnap bepótolni.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok.

Egy gyors bejentkezés, nagyon sokat írtatok az elmúlt pár napban amig nem voltam alig tudlak titeket visszaolvasni.
Nálunk sajnos szarakszik a net javítják a kábeleket vagy micsoda :shock: , mert holvan net hol nincs. Mire megírnám amit akarok addigra elmegy a kapcsolat.
Volt már nektek olyan hogy nem engedett belépni? Mert én tegnap hiába próbáltam belépni nem engedet.

Katica, Écike
nagyon aranyosak a babák , csak kitartás nemsokára a kezetekben foghatjátok őket és mentek hazafelé.
Vendég

Sikerült a vonalzóm , végre :lol:
Vendég

Sziasztok!

Katica!
Léna egy tündér!!! És hihetetlen, h már ennyire erős is! :)

Reni!
Mi volt a dokinál?

Kumpibogár!
Márkon akkorát nevettem, h Tom-nak hívja az öccsét. Nézett már Tom&Jerry-t? Lehet, h azért.. :D

Klarissza!
Kitartás!!!! Tökjó lehet végre otthon, irigylem a családot a sok süti, és finom kajcsik miatt. :)

Ditta!
Neked is kitartás!

Honey!
Látom, te is már nagyon szenvedsz! Szintén kitartás!

Katinka!
Jaj, sajnálom ami a kórházban történt! Remélem minden oké lesz, az meg tökjó, h valszín nemsokára már veletek lehet Nati! Nemá', a végén még beelőzöl! :P

Szaszi!
Igen, néha szarakodik a bnet, és nem lehet belépni. Velem mondjuk nem nagyon fordult még elő, de mások gyakran panaszkodnak.

Én kicsit mintha jobban lennék, hajnalban már befújtam Bioparoxot, hogy gyorsabban gyógyuljak. Kezdek legyengülni a nemalvás és gondolom a bacik miatt is. Úh gyorsan véget kell vetni ennek, nem beszélve arról, h gáz lenne, ha ilyen állapotban kéne most hirtelen szülnöm.
Fogadtam egy dúlát a szüléshez, kb olyan az, mint otthon a szülésznő, de ő semmilyen orvosi dologban nincs otthon, és nem is csinálhatja, még gátmetszést, varrást sem, csak lelkileg támogat, és segít, hogy hogyan lenne jobb vajúdás közben, légzés, pózok, bátorít, intézkedik, midwife-ot hív, ha kell, daddynek segít, h ő hogyan segíthet rajtam, stb. Tegnap volt itt, megvolt a bemutatkozó alkalom, és a végén rábólintottam, és kifizettem a felét. 2x jön majd még, akkor már úgy, h daddy is itthon lesz, most vasárnap pl szülés dvd-t hoz...gondolom majd mindketten jól beijedünk mégjobban. :D 38héttől pedig hívhatom majd bármikor bármiért, még ha csak beszélgetni akarok, vagy parázok vmiért, akkor is. (persze előtte is akkor, ha beindult vm). Ha akció van, akkor gyorsan jön hozzánk, itthon leszünk, amíg én jól érzem magam, utána be a kórházba, ott végig velünk lesz, szülés után is ott marad egy picit, h megvárja, nyugiban vagyunk. És ha hazajöttünk, akkor is meglátogat majd egyszer, beszélgetünk, meg segít, ha vmt nem tudok, vagy nem vagyok biztos. Ja és azért döntöttem így, mert közben kiderült, h szülés alatt tök idegen midwife(ok) lesz velem, és valszín nem is végig, majd csak be-be néznek, ha forgalmas a szülészet....szal ez nagyon nem nyugtatott meg, kell vk, aki végig ott lesz velem, és tapasztalt.

Hát ennyi van most, látom eléggé lelassultunk, csajok, hol vagytok? Tessék jönni! Főleg az eltűntek! Mi újság veletek???

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Ma kivették az inkubátorból Zolikát egy fél órára és a karomban tarthattam. :D :D :D Apa is fogta egy darabig. Néha mosolygott és egyszer-kétszer egy icuri-picuri gőgicsélést is megeresztett. :)
Készült kép is róla, de csak a telefonnal, úgyhogy nem túl jó minőségű, de azért nem roszz. Mostmár tényleg el kezdett hízni. Most 1440 grammos. :)

Mondta a nővérke, hogy ne ijjedjünk meg, ha legközelebb már nem látjuk a helyén, mert lehet, hogy kiteszik az intenzívről! :D Mármint nem lesz tovább inkubátorban!!! :D :D Hétfő reggel óta nem kellett visszatenni a SIPAP-ot, és elég erősnek tűnt nélküle is. Kép

Katica!
Nagyon szép a kislányod. Gyönyörűek a szemei. És szuper a kézlenyomata. Jó erős lehet! :P Örülök, hogy Ti is ilyen szépen fejlődtök.

Dalma!
Köszi, ha elküldöd priviben az infót, az jó lesz, végső elkeseredésemben jól jöhet (habár 4,5 óránkénti fejés és napi kétszeri kórházba járás mellett mostmár még gyógytornára és masszázsra is elkezdtem járni, mire letelik, addigra meg fekhetek be a klinikára... :?, azután meg már jövünk is haza.)
Ma voltam masszázson először. Negyed órás volt, nem hiszem, hogy meg fogjuk vele váltani a világot... :?
Már arra is gondoltam, hogy akupunktúra kellene... Még az is talonban van, mint lehetőség.

Sajnos csak ennyire volt időm, és energiám. (Megint nem sokat aludtam és folyamatosan fáj és hasogat a hátam és mindjárt fejnem is kell...)

Mindenkinek köszi a bókokat! :)

Écike
écike

Sziasztok!

Egy kicsit le vagyok maradva, de gondoltam megosztom veletek a mai élményeimet.
ma voltunk a kórházban, hogy találkozzunk a szülésznővel. nagyon kedves és pont olyan nő mint amire számítottam. A szülőszoba + csalódás volt, hiszen nagyon barátságos és nem kórházi, műtős jellegű.
Már kezdek én is parázni, mert hát olyan esemény előtt állok, amiről nincs tapasztalatom stb. na de no para, minden ok lesz.

Kaptam tőle listát homeos cuccokról, ezt megosztom veletek, mert titeket ez nagyon foglalkoztatott korábban.
pulsatilla C30
caulophyllum DvC 6-12
cimicifuga DvC 6-12
arnica C30 - kitolás szakaszára
staphysagria C30 - gátmetszés, császár után
urtica urens D6-9 - tejelválasztásra

Ha valakit érdekel mikor mennyit mikortól kell szedni azt is megírom majd. Én holnap beszerzem ezeket, mert én hétfőn kezdem szedni.

Hangulatilag a béka feneke alatt vagyok. Sírok és néha nevetek, de főleg sz@rul vagyok. Ez a hangulatingadozás most tényleg ennyire normális :?: :?: :?:

Hétvégén visszaolvasok és fogok reagálni mindenre, de most inkább alszok vagy sírok :cry: mert sajna csokit és tortát nem ehetek :cry:

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Megjöttem az első CTG-ről!!!! Már el is felejtettem milyen is...

Écike!
Zolika már egy igazi "Vasgyúró"! Nagyon aranyos! A csontkovács, pedig tényleg hatásos lehet....

Sensi!
Szerintem nagyon jó, hogy így döntöttél (dúla). Nekem az első szülésemnél a sógórnőm volt velem (nem tervezett volt, de így jött ki a lépés), és tényleg sokat számít egy ismerős hang, vagy arc!
Az pedig, hogy előtte és utána is segít, az nagyon jó!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: