[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Kedves P.Ildi!
A nyolcadik hónapban kidobott az orvos a Klinikáról,mert nem fizettem előre.Hozzátenném 5évvel ezelőtt a fiamat nála szültem,s szülés után nem voltunk "hálátlanok"!
Andi
Csány Andrea
 


Kedves Csány Andrea,
én babát várok, ott szültem négy éve, én ugyanannyit adtam akkor az orvosomnak, mint te. Külön harc azóta is (mivel akkor ráírták a kartonra a kezelőorvos nevét), hogy minden egyes alkalommal el kell mondani, hogy NEM ahhoz az orvoshoz akarok menni, hanem ügyeleteshez. A tapasztalatom ugyanaz volt, mint neked, helyesebben az asszem utánad beszélő hölgynek. Egyre később hívtak be, már minden utánam jövő bement, mire sorrakerültem. Egy monogramot nem írnál? Illetve nekem NŐ orvosom volt, többektől hahllottam ilyen panaszt róla. Már az is megtenné, ha csak azt írnád, hogy drNŐ az illető...
Névtelen
 


Na csajok...miért nem inkább a babátoknak örültök? olyan felesleges ez a sok negativum itt. Ettől nem lesz jobb semmi, csak még zűrősebb. A tv-ben is amit nyomatnak, már nevetséges. Túlzás. Hálapénz mindig is volt és mindig is lesz. Semmi baj sincs ezzel. csak tudni kell kezelni...mindkét oldalról. Kép
zizóna
 

 
 

Zizóna, igazad van!!!!! "Csány Andrea" végigturnézta a médiát, még a Cartoon Network-ön és a Sport'-en nem szerepelt csak, és néhány mezőgazdasági szaklapnak nem adott interjút. Két évvel az eset után... "kidobott a klinikáról"... ha jól olvastam valamelyik szaklapban az intézet vezetője is felajánlotta, hogy levezeti a szülést, de ő más kórházat választott. És egyébként szerintem az orvosnak is joga van "beteget választani", nemcsak a betegnek orvost... Jó lenne már befejezni a mocskolódást lányok. Inkább tényleg örüljünk a gyermekeink egészségének, meg annak, hogy biztonságban, jó kezekben születtek meg. És tényleg Zizóna: ez a hálapénz dolog mióta világ a világ, legalábbis idehaza létezett, most miért fáj nekünk vagy kinek is valójában? Nem lehet, hogy ez az egész csak elterelő hadművelet a sokkal nagyobb (l. politika???!!!) bajokról???
CsoVi
 


Gávai Márta
nikkelodeon
 


Kedves Névtelen!
Nem NŐ volt. Feljebb,a Kinga melegen érdeklődik a családi állapota után!
Andi
Csány Andrea
 


jézus, az ádám doki????
happy
 
 


Csak nem... Róla mindenhol azt olvasni, hogy NEM érdekli a pénz.
Névtelen
 


Azért ez megdöbbentett.... ezt nem hittem volna róla. Velem mindig nagyon rendes volt, soha nem került szóba a pénz, pedig évek óta hozzá járok.

CsoVi:
mért fáj az neked, hogy Andrea ki mert állni a nyilvánosság elé? Ha mindenki fel mert volna szólalni, most talán nem itt tartanánk ahol tartunk. Igenis mindenki nyissa ki a száját, ha meg nem teszi, ne csodálkozzon, hogy továbbra is nyúlják a pénzét és nem veszik emberszámba.
Nem is a szó szerinti értelemben vett hálapénzzel van baja az embereknek, ha odafigyeltél volna.
happy
 
 


Andrea!
Nem lehet, hogy valamit félreértettél???
Nem történt ott valami más is?

Kidobott a klinikáról, mert nem akartál előre fizetni...

Én már több mint 4 éve hozzá járok, és nemhogy soha nem kért pénzt, de volt, hogy vissza is utasította, amit én hálából akartam neki adni!!! Nála szültem 2 éve, és most áprilisban is nála fogok. Szó nincs arról, hogy bármilyen tarifát, összeget, vagy bármit megszabott volna, és csak akkor lehet nála szülni.
Mellesleg már csak azért sem értem az egészet, mert nagyon sok olyan nő jár oda hozzá (is), akik csak úgy beesnek, mert épp ő az ügyeletes orvos, vagy mert épp hozzá kerül, és soha meg sem fordul a fejükben, hogy fizessenek is akár egy fillért is, mégsem lesznek kidobálva a klinikáról, hanem ott szülik meg a gyereküket...Kép
goczane
 
 


Hahó!
Saját véleményem is az, hogy az orvos is dönthet esetleg arról, hogy kit nem kezelne. Arra gondolok, hogy én is odébbálltam, aki nem volt szimpi. Ha ügyet intézek valahol, akkor is kiver a víz, ha tudom, hogy csak az az életunt nő fogad, aki már egyszer belelépett a lelkivilágomba. 14 éves korom óta vagy kereskedelemben voltam vagy ügyfélszolgálaton és igeni "pofára" ítéli meg a legtöbb ember a másikat.
Vagy egy orvosnál lehet már annyi vállalt betege, hogy nem fogad újat. Hiába szült már egyszer nála az ember lánya: lehet, hogy nem volt meg az a szükséges együttműködés vagy szimpátia, ami elengedhetetlen egy ilyen fontos esetben!
De ez csak a saját véleményem...

Kép
Kép
macskási
 
 


Andrea Biztos,hogy ugyanarrol az orvosról beszélünk DR.Á.ZS?,Mert ez a dolog engem is megdöbbent,mert nem így ismeretem meg közvetve én is nála szültem mert a fogadott orvosom aki szintén nem kért pénzt őt is ráírta a kartononmra,ha ő esetleg nem elérhető.

Ja a hálapénzről meg annyit,hogy állambácsi ezen is keresni szeretne,de had adjak annyi hálapénzt amennyit énakarok DE CSAK A "BEAVATKOZÁS" UTÁN amennyit én gondolok!A másik pedig,hogy csak nekem tünt fel,hogy a média és egyéb más meg nem nevezni kívánt szervek némely orvosok álltal előre megszabott összeget is hálapénz néven emlegetik és nemcsak azt amit kérés nélkül hálából adunk?Szerintem óriási külömbség van a kettő között!NEM???
Névtelen
 


Ha figyeltetek,azt üzente a Tv-n keresztül,hogy még soha életében nem fogadott el hálapénzt!
Akkor talán a hasonmása tette el a fiam születése után!De ez ma már teljesen mindegy!Semmi kifogásom nincs az ellen,hogy a jól végzett munka után elfogadja.De itt nem erről van szó!Én is megdöbbentem amikor,azokat a bizonyos mondatokat hallottam a szájából,mert 5 évvel ezelőtt nem ilyen embernek ismertem meg. Sokkal korrektebb lett volna,a terhesség elején azt mondani:vizsgálatonként ennyi,a szülésért pedig annyit kérek. Akkor eldöntöm,hogy maradok,vagy keresek mást.De 6 héttel a szülés előtt így beszélni egy kismamával ez több mint etikátlan!
Csány Andrea
 


Kedves Erika!
Semmi más nem történt elötte.A Tv-ben és az újságban is nagyon vigyáztam arra,hogy szó szerint hangozzék el.ill.szó szerint legyen leírva a történetem.Ha hallottál arról a pár mondatról,amit az orvos mondott,akkor légyszíves írd le,Te,hogy értelmezed!? Köszönöm Andi
Bocs!De most sajnos el kell mennem! Este visszajövök.
Csány Andrea
 


Most ismét megnéztem a nyilatkozatod a Jakupcsekben, de több dolog is felmeült bennem:
- szerintem nem dobott, ki hisz önként rohantál ki a rendelőből
- az ötezer forint amit említettél, nem tudom milyen infó, honnan származik, hány kismamát kérdeztél meg, mert én és több ismerősöm is odajár hozzá, és nem adunk neki kötelező jelleggel 5 ezer ft-t. (én speciel hol adok, hol nem, hol ennyit, hol pedig annyit, attól függően, hogy mennyit kell várni rá, milyen vizsgálatra megyek, és egyátalán, milyen kedvem van.) Hangsúlyozom: sokszor nem adok neki pénzt, és sosem tett még csak említést sem arról, hogy esetleg keressek más orvost vagy kórházat.
- arra a mondatra, hogy "nincs meg köztünk a kölcsönös bizalom", nekem az jutott eszembe, hogy arra nem gondoltál e, hogy lehet, hogy rossz néven vette, hogy letámadtad miután bekerültél hozzá, hogy hogyan működik itt az, hogy valaki előbb valaki később kerül be (tudom magamról, hogy 3 óra várakozás után, én sem mindig vagyok szalonképes, és nem is mindig viselkedek úgy, ahogy kellene, hisz ez mindenkit megvisel, nemhogy egy 8 hónapos kismamát, aki amúgy is érzékeny mindenre). Nem voltam ott, nem tudom, ezt milyen hangsúllyal kérdezted, ill. miután nem ismerlek személyesen, nem tudom, esteleg nem volt e túl arrogáns, vagy hiszits a kérdésfeltevésed, amire ő így reagált... Az igazsághoz szerintem hozzátartozik, hogy nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus, így lehet, hogy a kettőtök közt felmerült konfliktus, nem a pénzről szólt, hanem a szimpátia hiányáról. (legalábbis az ő részéről)
Ez hangsúlyozom csak az én véleményem, és nem tudok érdemben állást foglalni, hisz nem voltam ott, nem hallottam kettőtök párbeszédét, de nekem az elmeséltek alapján ezek jöttek le.
Az utolsó gondolat amit hozzáfűznék, az, hogy ha akkor nem rohansz el sírva, vagy egy másik alkalommal higgadtan leülsz vele ezt a dolgot végigbeszélni, valószínűleg nem így alakulnak a dolgok. Arra nem is gondoltál, hogy esetleg neki is lehet rossz napja, hisz ki tudja mi történt előtte, akár a műtőben, akár máshol, és ez mennyire hatott ki rá? Én a helyedben beszéltem volna vele mégegyszer egy másik időpontban. (persze a férjem nem küldtem volna be, ill. nem engedtem volna be, hogy beszéljen a dokival, hisz az akkor másról nem hiszem, hogy szólt csak az indulatokról...)
goczane
 
 


Szia Andi!
Én is az Á.ZS-hoz járok. De ez a történet nagyon ledöbbentett. A családommal, amikor erről a témáról beszéltünk, akkor éppen azt mondtam, hogy még szerencse, hogy az én orvosom nem ilyen. Aztán a végén kiderül, hogy róla van szó! Ezt nem tudom elhinni. Erről a témáról az a véleményem, hogy az orvosok nagy része igen is elvárja a pénzt, úgy a terhesgondozásért, mint ahogy a szülésért. Csak van olyan orvos aki kimondja és van aki nem. Az, hogy mennyit ad az ember és hányszor azt mindenki maga dönti el és a pénztálcája szab határt. Eddig én is úgy hallottam a kismamáktól, hogy sosem mondott konkrét összeget sem a terhesgondozásért sem a szülésért. És olyat is hallottam, hogy a terhesgondozásért egyáltalán nem adott, csak a szülés után. Sajnos azzal, hogy "ez egy klinika" nem lehet takarózni, hisz ő is orvos és a többi orvosnak is fizetnek a kismamák a terhesgondozásért, nem csak Á.Zs.-nak.
vandus
 
 


Nehéz egy történetet utólag elemezgetni, a pontos okokat feltárni, és most nagyon kézenfekvő mindent a hálapénzre fogni. Én sem adtam mindig pénzt a vizsgálatokkor a dokinak, mégsem mondott soha hasonlót. És vártam is rá, illetve rájuk (többeknél voltam) eleget, mégsem jutott el idáig a dolog. Na, most ha a klinikán mindekit azért "küldenének el" mert nem fizet a vizsgálatért, hát kiürülne a folyosó... Tehát érdemes lenne más témát választani, mert ezt utólag már nem lehet, és nem is gusztusos csócsálni.
Ittszültem
 


Sziasztok!
Akkor én is írnék egy pár sort Dr.Á.Zs.ról!Amikor megtudtam,hogy babát várok,elkezdtem orvost kereni.Barátnőm tanácsára Őt választottam!Nagyon kedvesnek,szimpatikusnak tünt első látásra.Rendszeresen jártam terhesgondozásra,minden alkalommal adtam pénzt.23 hetesen bekerültem a kórházba kétoldali vesemedence gyulladással!(a babuci elnyomta a urétereimet)Akkor az ügyeletes orvos vett fel,de Ádám dr.mondta hogy be kell feküdnöm.Kb.10 napig feküdtem bent,ez idő alatt Ő RÁM SEM NÉZETT!Barátnőm érdeklődött utánnam,Ő erre azt felelte jól vagyok a napokban haza is mehetek!Ez csak azért is nevetséges volt,mert már két napja nem voltam bent!!!!Én ezek után kórházat és orvos váltottam.
A történethez hozzátartozik,hogy én is egészségügyis vagyok (nem orvos),SŐT ugyanabban az intézményben dolgozok csak nem a szülészeten,amit Ő is tudott!Persze ennek tudatában nem vártam különleges bánásmódott,de azért ezt sem!!
V.Yvett
 


Az gusztustalan, ha egészségügyistől, akit ismer, mert vele egy épületben dolgozik, pénzt fogad el. Ráadásul nem a szülésért, hanem a terhesgondozásért. Felháborító!
névtelen
 


Kedves névtelen!
Nem hiszem,hogy sokat változtat a dolgon,de nem egy épületben dolgozunk csak egy intézményben a SOTE-n!
V.Yvett
 


Sziasztok!
Köszönöm a véleményeket!
Erika! Csak a lényeget nem fejtetted ki.Mit jelentene Neked ebben a helyzetben ez a mondat:"Nekem tudnom kell,kiért kell hajnali fél kettőkor felkelnem!"
Nekem is csak erre a mondatra,vált világossá,hogy miről van szó.
Egyébként lehet,hogy rossz napja volt,de akkor sem szabadna egy jónevü orvosnak ilyet mondania.
Annak ellenére,hogy ez megtörtént,nem mondom senkinek,hogy ne menjen hozzá,hiszen tagadhatatlan,hogy,jól felkészült orvos.Azonban úgy éreztem,hogy a leendő kismamáknak,tudniuk kell,hogy ilyen létezik,(mint az elmúlt napok igazolták,nem vagyok egyedül)hogy felkészülhessenek,s ne az utolsó napokban érje őket meglepetés. Andi
Csány Andrea
 


Yvett: akkor is gusztustalan. Az nlc-n szoktál írni, igaz? Végigolvastam az egész ottani topicot.
névtelen
 


Yvatt: bocs, lehet, hogy más írt oda, de kísérteties a hasonlóság a két sztori közt.
névtelen
 


Elnézést: Yvett, természetesen.
névtelen
 


Szia csovi...És szia mindenki...Komolyan nem értem miért vagytok felháborodva annyira ezen a hálapénzes dolgon...van aki nem pénzt ad hanem mondjuk nagy csomagot vagy ilyesmi és ugyanugy el van látva mint az aki semmit sem ad. a pénzt a soten különben is csak a tettek után fogadják el. Előre nem kérnek semmit. Ezt a sok ismerősömtől tudom. Ti is irjátok hogy ennyit meg annyit "kellet" adni. Kérte?-nem..-hát akkor meg. Azért adod hogy te megnyugodj nem? Most őszintén hülye lenne nem el venni. Ti is elvennétek. Aki meg szegény az ugysem tud adni és érdekes a szegényeknek is ugyanugy megvannak a vizsgálatai és megszületik a gyereke is.
Ne adjátok már ti is a lovat a hülye média alá. Az is arról beszél amihez nem is ért. A média foglalkozzon a sztárokkal, az orvos a terhesével, a terhes meg a gyerekével.
Kép
zizóna
 


Szia Andi!

Nem feledkeztem meg erről a mondatodról sem, de erről is csak annyi a véleményem, hogy egyszerűen nem voltál szimpatikus a dokinak, azt viszont nem mondhatta ki kerek perec, hogy kedves Andrea, maga nekem nem szimpatikus, így nem vállalom a szülését, mint fogadott orvos. Nekem valahogy erről a mondatról sem a pénz jut eszembe. De ha gondolod, biztos bennem van a hiba...
goczane
 
 


Erika Teljesen egyetértek veled abban hogy ez az egész hálapénzesdi már túlvan lihegve... képzeld hány olyan kismama van az országban aki nemtud ezreket költeni arra hogy az orvosnak adjon un.hálapénzt ...és bármennyire nem hihető még vannak olyan orvosok akik nem tartják a markukat...és lám ezen kismamáknak is megszületik rendben a gyermekük az esetek többségében...persze jó az ha az embernek van egy biztos pont egy orvos aki ismeri de nem kötelező erőn felül adni...meg ez is megy hogy ki ad többet megtapasztaltam ezt is amikor szültem / a Jánosban mindhármat/ üdv.vera
Kelemen Péterné
 


Bocsi Erika de a zizonának szólt a hozzászólásom elnézést nem figyeltem.
Kelemen Péterné
 


Szia Erika!
Azért az elég érdekes,hogy valaki 8 hónapig szimpatikus,utánna hirtelen nem az.
Lehet,hogy az Yvett is csak 23 hétig volt az!?
Érdekes elgondolás! Persze nem mondom,hogy benned van a hiba,Te igy látod.Sokan mások meg úgy,ahogy én.Azért köszi,hogy leírtad a véleményed! Andi
Csány Andrea
 


Sziasztok. Én is A.Zs. nél szültem, és úgy kerültem hozzá, hogy egy olyan már megszült kismama küldött hozzá, akinek kerek perec megmondta, hogy nem fogad el tőle pénzt. Tehát nem tudhatta, hogy én fogok-e adni vagy nem, de amikor elmondtam, hogy jártam egy másik helyen (majdnem abortuszt csináltak, mert azt azt hitték elhalt a babám, de én nem mentem bele, és kiderült, hogy minden ok) és nem szeretnék oda visszamenni egyből átvett a SOTE I. terhesgondozására. Nagyon türelmes volt végig pedig sokat kérdeztem. Egy dolgot vettem nála észre: tényleg nem szereti, ha olyan kérdést tesz fel az ember amiből arra lehet következtetni, hogy nem bízik benne a kismama. Már a vége fele megkérdeztem tõle hogy mit kell tennem ha otthon folyik el a magzatvíz, és ettõl nem lehet-e oxigénhiányos a baba. Erre nagyon elmondta hogy mit tegyek, de amikor következőleg megkérdeztem, hogy a szülés alatt hogyan lehet elkerülni az oxigénhiányos állapotot akkor azért láttam rajta, hogy egy kicsit mérges lett és mondta, hogy ez az ő dolga, és emiatt ne aggódjak. Szóval csak azt akartam mondani, hogy szerintem nem anyagiakkal lehet "felhúzni", hanem inkább ilyen szöveggel. Szerintem nem attól függ, hogy mennyi ideje jár hozzá az ember, hanem attól, hogy mikor bántja meg.
Névtelen
 


Sziasztok!
Én vagyok aki az előző hozzászólást írta. Még annyt tudok mondani, azzal kapcsolatban hogy szerintem nem igazán pénzre megy, hogy én mint írtam nem tdudtam, hogy szoktak-e neki adni vagy nem, mert olyan tanácsot kaptam hogy nem. A szülés után azonban gondolkoztam, és ugy gondoltam, hogy csak szeretnék adni valamennyit, csak azt nem tudom hogyan, viszont tudtam, hogy a varratszedésen még fogunk találkozni. Ezért miután a látogatóktól sok bonbont kaptam-az egyiknek az aljába tettem és a bonbont adtam oda. Azt kedvesen megköszönte, de nem tudhatta, hogy nem csak a csoki van benne mert visszatettem a celofánt. Kijöttem és nem mondta hogy tartoznék pedig azt hitte csak egy bon-bon, és most sem tudom hogy nem e dobta ki a dobozzal...
Névtelen
 


Sziasztok!
Én is először szólok hozzá, azok segítségét szeretném kérni, akik ismerik az intézetvezetőt, Papp Zoltán professzort. Császár-ügyben érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Illetve általánosságban a klinikán a császár "gyakorlata" érdekelne, tehát kb. hány napig kell bent maradni, a császárosokat egy szobába teszik-e, mennyire segítőkészek, ha az ember lánya még elesett egy kissé a műtét után, ilyen kérdéseim lennének, és nagyon köszönöm előre is mindenkinek, aki válaszra méltat!
grim
 


Grim,
A professzorral kapcs. nem tudok neked segíteni.
Császár: a legtöbb esetben (tehát ha nem sürgős, életmentő, hanem tkp tervezett császár) akkor nem altatnak, hanem epid. érzéstelenítésben csinálják. Ez jó, mert te is látod a kis pockot rögtön, nem csak x idő múlva... A műtét után hat órűval felkeltenek, egy picit megsétáltatnak, aztán vissza az ágyba. Az első éjjelre a babát elviszik a csecsemősök, hogy legyen egy nyugodt éjszakád (meg amúgy sem tudnál vele foglalkozni). A többi éjjel már veled van a kórteremben. Hatodik nap lehet hazamenni, ha nincs komplikáció. Amikor engem műtöttek (2000) akkora volt a forgalom, hogy műtét után rögtön a kórterembe vittek, nem őrzőbe v. ilyesmi helyre. A nővérek rendesek, ac secsemősökrőkl mindez műár nem annyira mondható el, de nagy általánosságban a benyoműásaim a klinikáról pozitívak. Ha minden jüól megy, aug-ban ott szülök újra Kép.
Egyelőre ennyi, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Grim!

A 6 óra nem tuti, mert attól függ, milyen tűvel szúrnak (az meg néha attól, hogy éppen milyen vanKép ), nekem 12 órás spinálom volt. Merthogy ez nem epid. hanem spinál!
A 6 nap sem szentirás, engem 72 órásan hazaengedett a dokim (és visszamentem varratszedni), de akkoriban a többiek is 4 napra jöttek haza (ez most húsvétkor volt).

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
5 gyönyörű gyermeket szültem 6 év alatt, ebből a 4 utolsót a SOTE-n,Dr.Sziller Istvánnál.
faith
 
 


Grim!

Én 2002 ben voltam bent a kislányom sürgősségi császárral született meg végül. Spinális érzéstelenítést kaptam, 12 óra szigorú fekvés, majd a nővér nagyon kedvesen segített kimenni zuhanyozni, pisilni, stb. Első éjjel valóban a baba a csecsemősökhöz kerül, de reggel hozzák enni, és onnan végig veled lehet. Én szerdai napon du.16órakor szültem, és szombat reggel már mehettünk haza. (dokim bejött varratot szedni, és mivel a gyerek nem sárgult be, így hazamehettünk)
goczane
 
 


Szia Faith!Én is ismerem Dr. Sziller Istvánt gyakorlaton voltam a klinikán onnan ... nagyon alapos és jó!!! szülész , Te hogy voltál vele megelégedve? üdv.vera
Kelemen Péterné
 


Sziasztok!
Andi történetéhez szólnék hozzá: ha pontosan azt mondta vissza, amit az orvosa mondott, akkor az sokféle képpen értelmezhető, de konkrétan nem vonatkozik a pénzre, szerintem.Láttam én is a műsort és az első kérdésem az volt, hogy csak ennyit mondott az orvos? És ebből ezt szürték le? Inkább tartom valószínünek, hogy a szimpátiával volt gond. Viszont elég felelőtlen döntésnek tartom, hogy egy ilyen félreérthető helyzetet ilyen módon kell nyilvánosságra hozni. Van hálapénz és vannak ebből adódó problémák is, ezt mindenki tudja. De próbáljuk meg a személyes frusztrációnkat nem átvetíteni egy ilyen amúgy is kényes helyzetre. Dr.Á.Zs. nagyon jó nevű, alapos, szakmailag elismert orvos. Munkája,pozíciója, publikációi és pácienseinek száma erről tanuskodnak. Biztos, hogy ez az az ember, akit össztűz elé kell állítani több anonim eset miatt? Sajnos időnként nem működik az orvos-páciens szimpátia, ekkor olyan orvost kell keresni, akire szívesen bízzuk magunkat. Ne vádaskodjunk meggondolatlanul. Szerintem!
Üdv.Olgi
Fatimi
 


Sziasztok!
Andi történetéhez szólnék hozzá: ha pontosan azt mondta vissza, amit az orvosa mondott, akkor az sokféle képpen értelmezhető, de konkrétan nem vonatkozik a pénzre, szerintem.Láttam én is a műsort és az első kérdésem az volt, hogy csak ennyit mondott az orvos? És ebből ezt szürték le? Inkább tartom valószínünek, hogy a szimpátiával volt gond. Viszont elég felelőtlen döntésnek tartom, hogy egy ilyen félreérthető helyzetet ilyen módon kell nyilvánosságra hozni. Van hálapénz és vannak ebből adódó problémák is, ezt mindenki tudja. De próbáljuk meg a személyes frusztrációnkat nem átvetíteni egy ilyen amúgy is kényes helyzetre. Dr.Á.Zs. nagyon jó nevű, alapos, szakmailag elismert orvos. Munkája,pozíciója, publikációi és pácienseinek száma erről tanuskodnak. Biztos, hogy ez az az ember, akit össztűz elé kell állítani több anonim eset miatt? Sajnos időnként nem működik az orvos-páciens szimpátia, ekkor olyan orvost kell keresni, akire szívesen bízzuk magunkat. Ne vádaskodjunk meggondolatlanul. Szerintem!
Üdv.Olgi
Fatimi
 


Sziasztok!
Andi történetéhez szólnék hozzá: ha pontosan azt mondta vissza, amit az orvosa mondott, akkor az sokféle képpen értelmezhető, de konkrétan nem vonatkozik a pénzre, szerintem.Láttam én is a műsort és az első kérdésem az volt, hogy csak ennyit mondott az orvos? És ebből ezt szürték le? Inkább tartom valószínünek, hogy a szimpátiával volt gond. Viszont elég felelőtlen döntésnek tartom, hogy egy ilyen félreérthető helyzetet ilyen módon kell nyilvánosságra hozni. Van hálapénz és vannak ebből adódó problémák is, ezt mindenki tudja. De próbáljuk meg a személyes frusztrációnkat nem átvetíteni egy ilyen amúgy is kényes helyzetre. Dr.Á.Zs. nagyon jó nevű, alapos, szakmailag elismert orvos. Munkája,pozíciója, publikációi és pácienseinek száma erről tanuskodnak. Biztos, hogy ez az az ember, akit össztűz elé kell állítani több anonim eset miatt? Sajnos időnként nem működik az orvos-páciens szimpátia, ekkor olyan orvost kell keresni, akire szívesen bízzuk magunkat. Ne vádaskodjunk meggondolatlanul. Szerintem!
Üdv.Olgi
Fatimi
 


Bocsi!!
Fatimi
 


Kedves Olgi! Te vagy nagyon naiv vagy,vagy megkértek,hogy egy kicsit fényezd a dokit.Én az Andrea történetéből nem a szimpátia hiányát szűrtem le.Én is hallottam már az orvosról,hogy egy kicsit magas lóvon ül. Üdv: Ancsa
Ancsa 22
 


Sziasztok,
bosi, hogy név nélkül...
Most kértem tanácsot egy kismamától, aki a klinikára jár, hogy kit ajánlana. Rákérdeztem Ádám dokira is, mondván, hogy itt a topikban nagyon disérik.
A válasz a következő volt:
Egy ismerőse jár(t) mostanáig az Ádám dokihoz, és a pénzéhsége miatt hagyta ott. És ezt egyre töübbször hallom...
Szóval azt hiszem, nem őt fogom választani. Mit csináljon az, akinek nicns fölösleges pénze "hála"pénzre? Vagy akadna, de ellene van a hálapénznek? Szüljön az árokparton???
Névtelen
 


Sziasztok!
Bocsánat, naív vagyok. Szerintem ez a kapcsolat nagyon viszonylagos,vannak ilyen és olyan vélemények. Én ezt a véleményt alkottam róla. Nekem nem ő az orvosom, csak amikor bent feküdtem, akkor kerültem vele kapcsolatba. Neki egyáltalán nem adtam semmit, viszont jobban figyelt rám, mint az az orvos, akinek a páciense vagyok, akinek rendszeresen csúsztattam a boritékot.A barátnőm és az unokatestvérem is az ő betege, teljesen meg vannak vele elégedve.
Persze néha sokat kell várni.
Olgi
Fatimi
 


Idézet egy levélből, minden kommentár nélkül:

Összefutottam egy lánnyal, aki az Ádámhoz jár(t), nagyon odavolt érte, nem fizetett neki, aztán 2 hét múlva hálapénz okokból otthagyta Ádám dokit. Elmesélte, hogy három csajt is behívott előtte legutóbb a doki. Nem értette, mi történhetett, ezért amikor bejutott hozzá, megkérdezte, hogy tartozik-e valamivel, mire Ádám 10 perces kirohanásban közölte, hogy nehogy azt gondolja, hogy a szabadideje rovására bárkivel is foglalkozik, és most mindenki a nőgyógyászok és a hálapénz ellen van, pedig nekik is vannak jogaik és elvárásaik és mindenki annyit fizet, amennyit gondol... és így tovább. Szegény csaj nagyon megijedt és nem megy többet hozzá. Csalódott is, mert ő sem nézte ki belőle, aztán utánakérdezett, és szinte minden betegéről kiderült, hogy alkalmanként fizetnek neki.
Névtelen
 


Sziasztok! Azt nem értem meg hogy miért csak az olyan orvosok a "menők" akik megjelennek az ujságban a televizióban ... én ugyan szakmai gyakorlatról és néhány ismerősöm elbeszéléséből ismerem Dr.Sziller Istvánt és... érdekes hogy nála nem kell annyit várni és nem probléma hogy esetleg nem tudsz tizezreket fizetni... a hálapénzes oldalon olvastam egy kismama beszámolóját arról hogy Sziller Dr-nak jelképes ajándékot adott és mégsem volt hátrányosabb helyzetben azoknál akik fizetnek... üdv.vera
Kelemen Péterné
 


Kedves Névtelen!
Felháborított,az a történet,amit leírtál! Annál is inkább,mert azért vállaltam a nyilvánosságot a történetemmel,hogy ez másokkal ne fordulhasson elő!!! Erre szinte ugyanez lejátszódik! Légyszíves írd meg az elérhetőségedet a következő e-mail címre: csanyandrea@freemail.hu
Előre is köszönöm! Szia Andi
Csány Andrea
 


Kedves kislányok!
Szerintetek is jó doki a Demeter?
Ha tudtok róla valamit, kérlek, írjatok!
Előre is köszi.
Zizifejű
zizifejü
 


Andi,
ne haragudj, ezt a történetet egy lány írta meg nekem, amikor kértem, hogy ajánljon vkit a klinikáról, és említettem Ádám dokotrt, hogy mennyien dicsérik. Így tehát érdemben nem tudok neked írni, a történet nem velem esett meg.
Névtelen
 


Szia Névtelen! Sajnálom,azt hittem talán ismered a lányt.Köszi!
Csány Andrea
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: