A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

A legkisebb koraszülött, akit láttam, (akit hazavittek a szülei) az 24+5-nél született, alig 40 dekásan...
Vendég

Laptetőre valami jobb is kerülhetett volna :roll: :wink:
Vendég

Nézz körül, édes lányka jó minőségű rucik egyenesen Svájcból. :)

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csöre74: én még anno öcsém csomagjára emlékszem: babanapló, hintőpor, sampon, szappan, popsikrém, pár db pelenka. Azt hiszem ezek voltak benne.
Köszönöm. :)

vcrane: de hála az égnek él a csöppség. :cry:
Vendég

Vicky: azért az jó hír, hogy egy ilyen picuri babának is jó esélyei vannak az életben maradásra... de azért előre minimum a 36-ik hétig
:wink:
Gondolom, ezzel a nagyon pici babával hónapokig kórházban voltak még, ugye?

Csöre
csöre74

Vcrane: 24+5? 40 deka? Szegényke, iszonyatosan picike volt még! Én az 1 kilós fiamat is annyira esendőnek érzem, úgyhogy Csöre véleményét osztva, előre még vagy 10 hetet!!! :wink: (Vagyis annyi nekem van, de mindenki: előre legalább a 36-37.hétig! :D )

Csajok, lehet, hogy nagyon ciki, de mi az a várandós csomag? :oops: :oops: Annyira nem mentem semminek még utána, hihetetlen... :oops:

Picuranyu: megjött a dekorgumi ajtódísz!! Nagyon szupi, köszi a forrást :wink: Majd ha fent lesz, dobok képet!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: a várandós csomagról: a védőnénitől az első tanécsadáskor elvileg kapnod kellett egy felicitas könyvet (Várandós mamák tanácsadója). Annak az utolsó oldalán van egy kupon, amit beváltva kapsz egy csomagot. Beváltani a 3-ik harmadban lehet :) aztán a kórházban is lesz egy-két csomag szülés utánra :)

Csöre
csöre74

Csöre: én ilyet nem kaptam :evil: Megyek is felháborodni a védőnénihez hétfőn! :wink: Akkor annyira nem ciki, hogy nem tudom, mi az :lol: Én csak a kiskönyvet kaptam, de majd reklamálok!

KépKép

KépKép
kata8110

http://felicitas.qwertynet.hu/index.php ... s_mamaknak itt a honlapjuk :) kérd csak el tőle... az jár :wink:

Csöre
csöre74

csöre74: annó öcsémmel is több hónapot kellett még kórházban maradni, holott ő már a 27. hétre született, gondolom ezzel a kicsivel még tovább. ... 400 g. .... Istenkém. :( Még egy fél hg-os kenyér sem volt. :(
(Tudom, hülye hasonlat, bocsi. :oops: )

kata8110: örülök, hogy már megérkezett, és várom majd a képet. :) Végülis a cicásat is megrendeltétek?
A könyv miatt meg szólj, ha jár a csomag, akkor jár.
Nem tudom, hogy azok vannak-e benne, mint amik a képen szerepelnek, de a képen ezeket látom:
- Gabi sampon, posikrém, Dove kézkrém, kis popsitörlő, tejgyűjtő doboz, kiskanál, mintacsomagok (amik pl. újságokban is szoktak lenni), betét, meg valami információs papírok gondolom.
Vendég

De látva csöre linkjét, azon a képen más dolgok is vannak. :) Gondolom akkor változó. :)
Vendég

Csöre,Picuranyu: köszi, naná, hogy elkérem! Pedig olyan kis rendi nő, nem tudom, miért maradt ki :roll:

Ajtódísz: igen a cicás is megérkezett, olyan édi az is!!!!

Szerintetek, ha van a gyerekszobában az üvegajtó, ami nem terasz, csak úgy van, oda milyen dekorációt érdemes tenni? Valami üvegfestésest? Mert olyat el tudnék képzelni, hogy átsüt rajta a nap és akkor olyan kis élénk.
Lesz függöny is, de azt meg el lehet húzni, hogy látszódjanak. Meg kívülről sem akarom, hogy csak egy paca látszódjon, ezért is gondoltam az üvegfestéket.
Az lemosható, ha már nem kell?? (Tudod,Csöre, az angyalkás ház :lol: :lol: )

Amúgy mi is kenyérben mérjük a kisfiú súlyát :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu: nekem anno azt mondták, hogy minimum havonta változik :) meg üzletenként is, hogy melyik verzió van készleten...

Csöre
csöre74

Kata: az üvegfesték, ha matricásat használsz, az lehúzható egyszerűen, nyom nélkül :) bezzeg az angyalkák.... :lol: :lol:
Picuranyu, Kata: persze, mert kenyeret már láttunk, azt el tudjuk képzelni :wink:

Csöre
csöre74

Kb. akkor mehettek haza, mikor születnie kellett volna.

Én is a kenyérhez mérem Alexet :wink:
Vendég

kata8110: az üvegmatrica egyszerűen lehúzható. Viszont én már láttam olyat a tapétaboltban, üvegfólia, ráragasztod az ablaküvegre, kilátni nem lehet, belátni nem lehet, viszont nem sötétí be, és ahogy átsüt rajta a Nap, akkor olyan szép. És ha megunjátok, akkor ezt is egyszerűen le lehet húzni. :)

csöre: akkor kíváncsi leszek, milyen csomagokat fogunk majd kifogni. :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:13-kor.
kisbogacs

Kisbogács: ezzel a négy pecsétes dologgal csak egyes védőnők etetik a kismamikat... azért koppints csak az orrára, mert vezetnie kell, de az egyszeri támogatást akkor kapod meg, ha az orvosod igazolja, hogy nála rendszeresen részt vettél tanácsadáson
Sok cuccról nem maradsz le a kuponnal: termékminták. Előnye, hogy nem kell mindet megvenni, és végigpróbálni. Hátránya, hogy kiadod az adataidat egy marketing cégnek. Én utóbbi miatt kicsit vacilálok...
Azt már tudom, hogy a kettő nagy melyik kozmetikumokat nem bírta, így előnnyel indulok :wink:

Csöre
csöre74

kisbogacs: ahogy csöre is írta, ez a 4 pecsétes dolog lényege csak annyi, hogy szülés után a dokid igazolja, részt vettél 4 terhestanácsadáson nála, és akkor kapod az egyszeri támogatást. Én legalábbis így tudom.
Nekem a dokim egyáltalán nem pecsétel a kiskönyvembe (mindig egy papírt nyomtat ki a számítógépén, és azt pecsételi), így kénytelen voltam megkérdezni a védőnőmet, hogy nem lesz-e ebből baj, akkor mondta, hogy nincs szükség pecsétre, csak igazolja majd, hogy 4 alkalmon részt vettem.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:13-kor.
kisbogacs

kisbogacs: :D Ez így van, nem a támogatás a lényeg.
Viszont azért mégiscsak jó ez a kis csomag, legalább ki tudod próbálni, hogy mi az, ami jó, mi az, ami nem.
Én meg a reklámajánlatokra nem is szoktam reagálni. Egyből dobom is ki őket a kukába. :)
Vendég

Sziasztok!

Üdv itt Kisbogács!
A koraszülöttekhez egy újabb bíztató hír: 6. hónapban született fiú baba, fél kiló volt és életben maradt :D A nődokim mondta is, hogy ez ma már könnyen lehetséges, szóval no para, de cél persze végig bírni :wink:
Ma voltunk nődokinál, de Apácska szoliban van, így anyuékat csaltam el, így ők is megkuksizták Milánt :lol:
Dokikámnak mondtam az elején, hogy nekem mondjon valamilyen adatokat, mert mostanában nem mond, és szeretném tudni, hogy mekkora a jerkőc (főleg, hogy ti is mindig dobáljátok itt az adatokat :roll: ). Mondta a doki, hogy ő megmondja a gép alapján, de ezek csak becsült értékek, súlyban is az a biztos, amikor kibújik a bébi és ráteszik a mérlegre...
Na, de a lényeg a kb. adatok: BPD 5,9 cm; FL: 4,3 cm; AC: 19,4 cm; HC: 21,8 cm; és 660 gramm :lol:
Végig ficánkolt, és kétszer meg is rúgta a műszert, mire megmutatta a fejét, már a hátát mutatta, szóval a nagyszülők is teljesen odavoltak az izgága unokáért :wink: Nagyon formás jerkőc ezen a 2D-n is, de nagyon jó lesz majd 4D-n látni 2 hét múlva :D
Képet nem teszek, mert egy nagyon halovány sikerült amin a gerince ismerhető fel egyedül, és a feje körvonala, mert Milánunk fél másodpercig nem volt hajlandó egy pózban maradni... :roll:
Terheléses cukorra 22-én megyek, és képzeljétek nekem kell megvenni a glüközt a gyógyszertárban (75 gr), és nekem kell megkutyulni a lötyit, 3 deci nem hideg vízben kell szép lassan elkevernem, hogy ne legyen csomós, és bele tehetek fél citromot (szerintem lesz az egy egész is :roll: ), aztán 10 perc alatt kell meginnom, az első vérvétel után, aztán két óra helyben topi (viszek könyvet), majd második vévétel. Izgi lesz... :?
Na, megyek késő van, csak gyorsan bejelntkeztem, hogy tudjátok megvagyunk! :wink:
Jóéjt minden Babának és Mamának!

biga.csiga

Jóreggelt Mindenkinek!

Gondoltam amíg megiszom a tejeskávémat bejelentkezem hozzátok.Tegnap is sűrűlett a programom és este már csak elolvasni volt időm titeket.

Üdv nálunk kisbogács!!

Biztató hogy a nagyon korán született babák is jó esélyel indulnak ma már az életbe.Számomra legalább is megnyugtató,mi azért maradjunk az eredeti terveknél és mindenkinek majd a kiirt időpont körül szülessen a babája! :D

Én is csak a termék mintáknak örültem anno a csomagból,mert így ki lehetett próbálni őket,aztán amikor mindenféle ajánlattal kerestek akkor repült a kukába.Viszont tele voltunk előkével mert minden ilyen megkereséses csomagban az volt ajándékba!! :)

Biga.csiga majdnem egyforma méreteik vannak a babáinknak ( becsült méretek),nálunk a súly 644g!

Pocsék idő van pedig ma is csavarogni akartam,most viszont mást kell kitalálnom magunknak.
Lehet sütök valamit!!! :wink:

Kép

Kép
poszani

Jó reggelt!

Jövök gyorsan, mert ma csak limitáltan leszek :wink:

Biga.csiga: bizti szupi volt látni Milánt!!

Nagyon szép méretei vannak :D

Poszani: igen, pocsék idő van...Pedig ma rohanós napunk van: megyünk autót nézni, mert a cégest le kell adnom, ha eljövök a mun kából, pedig az akkora könnyebbség volt!!! Kinéztünk egy járgányt, jónak tűnik, ma megnézzük!
Aztán a Mester utcai bababoltban megnézem azt az ominózus hálózsákot, amit a neten találtam, meg az egyéb kiegészítőket :wink: :D
Neked jő sütögetést, ha úgy döntesz! Fénypost azért kérek majd egy kicsit :lol: :lol: :wink:

Csöre,Picuranyu: köszi az üvegfestéses segítséget! Majd beveszem magam egy hobbyboltba, aztán felszerelkezem :D

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok, jó reggelt!

Gondoltam a tejeskávémmal én is bejelentkezem, aztán rohanok boltba. Ramaty egy idő van, lehűlt az idő, esik az eső. :(

biga.csiga: 660 gramm, micsoda nagyfiú már! :D Kíváncsi vagyok, Kristóf mekkora lesz majd Hétfőn.
Az meg elég fura, hogy neked kell megvenned a cukrot a lötyihez. Poharat nem kell vinned véletlenül? :wink: Biztos nem telik rá az EÜ-nek. :( Nekem erről nem mondtak semmit, remélem nem ott fog kiderülni, hogy pohárral és cukorral kellett volna beállítanom. :(
Én valamikor a 13-a környékén megyek majd.

Na, puszilok mindenkit, száguldok is öltökzödni, mármennyire ezt jelenleg 23 hetesen lehet. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Egy pozsonyi utazás (munka :cry: ) miatt nem voltam pár napig, de így utólag is boldog szülinapot kívánok Kata!

Megdöbbentő, hogy ilyen sokatoknak van már előteje, nekem semmi jele. Nem aggódom rajta, mert én is azt olvastam, hogy nincs összefüggésben a jövőbeli tejjel, de azért jó lenne…

Gratulálok mindenkinek, aki túllépte a 100. napot, és azoknak is, akik a 3. trimeszterbe léptek!

Nyugi lányok, én már 8 kilót híztam a 10. és a 25. hét között, és bár nincs itthon mérlegünk, de az biztos, hogy a 10. hét előtt sem kevés ment rám, hiszen a hányinger ellen folyamatosan ettem. Megijedtem, mikor a mérlegre álltam, de azt mondta a védőnéni, hogy minden rendben, ne izguljak egy percig sem, valószínűleg vékony voltam, mielőtt teherbe estem. Igaz, hogy én vizesedek rendesen, vagyis nyilván a víz is dob rám 1-2 kilót. Rita, az 5 kiló szerintem egyáltlán nem sok, sőt.

Ez a szülés utáni vérzés elég félelmetesen hangzik :shock: . Nekem már a mensi sem kevés, ha ez még annál több lesz, akkor ki sem jövök a wc-ből :oops: :roll: .

Pocakfotók nagyon szépek!

Betegeknek jobbulást kívánok, nekem ma 3 hete kezdődött, de még mindig nem tökéletes, néha köhögök, és fújom az orrom. Ennyit számít, hogy nem szedjük a gyógyszereket, vitaminokat számolatlanul :roll: ?

Mágenes, Anna nagyon édes, ahogy ölelgeti a pocidat.
Az otthon szüléssel kapcsolatos megjegyzésed minden szavával egyetértek.
A túrós galuska receptjét felteszed a másikra?

Jandrea, a horgolt felsők nagyon szépek! Persze a többi is, de azért amit Te csináltál, az sokkal értékesebb.

Picuranyu, a ti cuccaitok is édesek nagyon.

Kisember, Kisbogács, üdv köztünk!

Én is várom már nagyon, hogy itthon lehessek végre, és csak a babára, a karácsonyra, és azokra a dolgokra tudjak koncentrálni, amihez kedvem van. Sajnos nekem az utolsó hónapom a munkahelyen nagyon kemény lesz, biztosan ritkán tudlak majd olvasni benneteket :cry: . Csmoni, ezek szerint hasonló cipőben járunk :cry: .

Katuska, apukádnak jobbulást!

Jó, hogy felhívtátok a figyelmet a várandós csomagkuponra, én már teljesen elfelejtettem.

24+5? 40 deka? És egészséges?

A férjem Somlóra ment szüretelni. Szakad az eső :cry: . Remélem, nem fázik meg kegyetlenül. Már csak az hiányzik, hogy összeszedjen egy jó kis tüdőgyuszit.

Kép
petne

Sziasztok!
Rólunk i gyors életjel, egnap egész nap vásárolni voltunk, de Beninek em vettünk semmit, olyan rohadt drága a Brendon. Anna kapott új ágyat, most várjuk Apát, hogy hazahozza... Aztán ma a gyerekszobát rendezzük, már alig várom :)
Na megyek is, mert ahogy hazaér, még el kell ugrani a Sparba is..

Pusz..

Ja! túrógaluska recept a másikon :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kedves kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.
Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

Sajnos a képek nem a legjobbak, de mindegyik csinos és kényelmes viselet!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi

Kép Kép Kép
sziszilva

Sziasztok!

Látom mindenki be van táblázva mára csak én fogok itthon ülni! :cry:

Kicsit vateráztam kora reggel és nem bántam meg mert találtam bodykat,és le is stoppoltam őket.Nagyon örülök neki,mert nem volt drága és 10db,persze különböző méretek.Szóval volt egy kis sikerélményem,hogy jókor néztem be jó helyre!! :D

Kép

Kép
poszani

Sziasztok, bocsi, hogy nem jelentkeztem ediig, na csak ket nap, de termes volt boven, de annyira beteg voltam, hogy csak na. Mar kedd, szerda sem tudtam jol aludni, de csutrotok volt a raadas. kb este 10-kor elkezdtem hanyni, es reggel tizig megallas nelkul produkaltam magam, persze egy szemet sem aludtam, fetrengtem a foldon neha mar a faradsagtol meg stb. na nem is meselem. Masnap persze a munkaba igyekeztem vegig aludni a napot az ullogarnituran, hat ugy ahogy sikerult is. Aztan eljott az este nyolc hazamentem, es valahogy lazasnak ereztem magam, igen igen megmertem a lazam es volt is nem is keves. Be vettem egy paracetamolt, es aludtam ma reggel 10-ig, mara mar se lazam, se hanyas. Hala az egnek. Az egyeduli nem megnyugtato dolog, mai miatt most mosok ki mindent, hogy a csipesek a csalad szerint bohatol szarmaznak, es a ferjem biztos benne, hogy latott egyet a pokrocon szokdecselni. A vicc csak az, hogy csak engem csipett meg :evil: , na remelem egy bolhatol nem lehet fertozest kapni es lazam nem attol volt. Remelem mara mar kiirtottam ot a hazunkbol, na nem tudom, hogy a kutyankbol e vandorolt at a pokrocba, vagy az ujdonsult butorunkbol kerult e ki, mikozben a ferjem rakta ossze, vagy honnet????Azert hetfon meg kerdezem en a dokimat is, biztos e abba, hogy ez bolha csipes, ha igen, akkor teszek meg egy ket ovintezkedest :x
HU annak en is orulok, hogy a babak mar ilyen picikent is tul elnek. En is ugy aggodtam attila miatt tegnap, mert annyira lassu volt mint meg soha, gondolom a laz miatt, meg erezte, hogy anyukaja nincs valami jol.
Poszani: gratula a beszerzeshez:) 10 rugi nem semmi :lol:
Vcrane: te pedig gyogyulj meg mar gyorsan, mi az, hogy doktorneni letedre a legtovabb betegeskedok koze tartozol :wink:

Kép
brestovsky

Sziasztok!
Hogy vagytok?
Nagyon egy utálatos idő van!!!! :(
Mérgemben én is neki láttam pizzát sütni,csak amig kel gyorsan megnézlek beneteket,hogy hogy birjátok ezt a ........... időt!!!

Kép
andi0716

Sziasztok!

Rita jobbulást,remélem most már nem lesz gond!! :D
A bolha csípéseket pedig nézesd meg,bár valóban furcsa hogy csak téged tiszteltek meg.

Andi0716: nálunk kakaóskalács kel éppen de a pizzát is nagyon szeretjük!Majd fénypost cserélünk ha kész van!! :wink: :D

Kép

Kép
poszani

Akkor én a nagy súlyú koraszülöttekhez tartoztam mert túl voltam az egy kilón...viszont tök átlátszós volt a bőröm. Tesómék azóta azzal szivatnak, hogy egy villanykörte előtt lehetett volna röntgenezni:) Én két hónapig voltam a korházban amíg két kilós nem lettem. Ehhez gyomorszondával etettek...brrr.

Azokban az ajándékcsomagokban attól függ mi van, hogy épp kik a szponzorok...a babacsomagban nekünk popsikrém, törlőkendő, pelenkák, olvasni való, fürdető volt meg babaolaj. Azt hiszem ennyi.... Viszont szoktunk kapni mindig különféle próbcsomagokat azóta is. Pelenkát, tápszert, tejpépet és hasonlókat.

Itt is ramaty idő van, hivatalosak vagyunk a szőlők közé egy nagy ebédre, de hazajöttem Mátéval aludni mert már túlpörögte magát szegény...én meg már nem tudtam hogyan helyezkedjek a széken annyira kényelmetlen volt.
Apukám meg sokkal job színben van, mint számítottam. Igazából Ő nem is fogja fel mennyire súlyos az állapota, anyukám meg inkább nem mondja el neki. Így most éli tovább az életét, eljár ottohnról időnként csak hamar elfárad. De szerintem is jobb ez így, mint magába roskadni. Segíteni már nem lehet rajta...azt még nem is tudja, hogy a veséjén is találtak daganatot.

Kata! nyugodtan keresgesd csak a jobbnál jobb linkeket! nekem már néha golyózik a szemem pedig babakocsin kívül nincs is szükségünk másra:)

Ha valakinek kell brendon kupon szóljon és elküldöm!

Kisbogács! egy ügyes könyvelőre van csak szükségetek aki flottul elintézi neked a papírokat!

Valaki kérdezte a max gyedet: nettó 88 körül szoktam kapni...sosem nézem (mindig elmegy a hitelre) plusz 12 ezer akármennyi a családi egy gyerekre.
katuska79

remélem Vickybabenek is gyógyulgat a szeme!
katuska79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:14-kor.
kisbogacs

sziasztok,

Üdv az új fórumozóknak! Küldjetek pü-t, és már teszlek is Titeket a táblába! :wink:

Már sokkal jobb a szemem, remélem elmúlnak azok a buzi ciszták is hamarosan... :roll: úgyhogy megpróbálok visszakapcsolódni a fórumba, bár visszaolvasni még nem tudtam...
Viszont a dokinő a szüléssel kapcsolatban elég biztatóan nyilatkozott, a szemfenekem jó állapotban van, így valószínűleg tudok majd természetes úton szülni. :D Nov. közepén lesz még egy szemfenékvizsgálat, akkor lesz tuti :)

Cukorterhelés: nálunk is nekem kellett vinni a cukrot, és a kórházba is így lett volna, ha oda megyek.

Altatás: Manó terv szerint az elejétől külön alszik majd (pont egymás mellett van a mi szobánkkal, úgyhogy csak 3 méterre lesz tőlünk), inkább majd én alszom ott vele eleinte, ha szükséges, ezért vettünk oda egy fotelágyat.

Katuska, jó, hogy írod a gyedet, leglább tudom, mire készüljek :? Most a táppénzen is jól fölhúztam magam, kb fele annyit kaptam, mint ami a fizum szokott lenni. Jövő héten megyek be kiverni a balhét, valaki tutira elszámolt valamit :evil:

Rita, jobbulást!

Poszani, gratula a szerzeményekhez! Majd tegyél képet :D

Kata, utólag is nagyon sok boldog szülinapot! Ez igazán emlékezetes lehetettt, Martinnal a pocakban! Pont azt számoltam, hogy én a szülinapomon már "mindenórás" leszek :lol: Sikerült megvenni az autót, amit kinéztetek? Milyen lesz?

Mágnes, halad a gyerekszoba? Képek?

Várandós csomag: én ki fogom váltani, most, hgoy írtátok elő is kerestem a kupont :lol: Én nem bánom, ha megkeresnek ajánlatokkal, nem kötelező meg is venni őket, viszont nem baj, ha képben van az ember (bár lehet csak szakmai ártalom nálam, de kíváncsi vagyok, szeretek kipróbálni dolgokat) :D

Mindjárt átnézek a másikba, vadászok valami jó kis receptet holnapra (vendégek jönnek :lol: )

Pussz

Kép
vickybabe

Kicsit reklámozom az oldalunkat (decemberi topik) amit én készítettem, mivel veszélyeztetett terhesként itthon sok időm van:) és igazából nem csak a decemberieknek készült:

http://kismami.net

Mivel kezdetleges verzió és több minden nem működik még és lehetnek hibák, így arra kérlek Titeket hogy kattingassatok rajta és ha hibát észleltek vagy ötletetek van akkor az oldalon a kapcsolat alatt kérlek írjatok nekem levelet, köszönöm!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt, érdemes lesz később is vissza nézni, a miért jó várandósnak lenni és a tippek, trükkök dinamikus tartalommal (szerkeszthető regisztrált felhasználók által saját tapasztalat alapján) fog elkészülni, lehetővé lesz téve fotó feltöltés, nem csak decemberi kismamik számára. Ezenkívül bármelyik topiknak ha megküldik az adatokat (pl. excel táblázat formájában) szívesen elkészítem a táblázatát a mamik oldala alá.

Bocsi ha vkit zavartam ezzel a hozzászólással! További jó pocakosodást! :)

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

De jó hosszú volt ez a nap :wink: Mellette meg szuper is!!

Petne: köszi szépen, drága vagy!!

Vickybabe:Köszi szépen, bizony, emlékezetes! Hát még Neked milyen lesz!! :wink: De, jó, hogy jobban vagy, úgy örülök! Meg hogy még a természetes szülés is nagyon esélyes, szuper hírek!!!
Autó....ne is kérdezd... :lol: Egy kerekhátú Ford Focust szeretnénk venni, meg is találtuk, hogy melyiket, el is indultunk direkt korán,hogy időben odaérjünk az Expo mellé, mert ott a kereskedés. Utána rohantunk volna a bababoltba, ahol megrendeltem Martin kiságyának kiegészítőit. (Azért ott, mert a szopipárnások nem gyártanak hálózsákot még :( ) A Lágymányosi hídra szinte felmenni sem lehetett Budáról, fél óra után kiderült, hogy mossák a hidat, 1 sáv járható :evil: Jókor.No, mire átértünk Pestre, 2 órába telt Budakesziről, már nem tudtam, hogy üljek. A Lurdy előtt viszont full dugó: kutyakiállítás!!! Úgyhogy 20 perc után megfordultunk és elmentünk a Mester utcai bababoltba, kocsinézés nélkül.Holnap újra próbálkozunk, esetleg más útvonalon... :roll: Imádom a kutyákat, de hogy most emiatt meg az egyéb lezárások miatt nem lehet közlekedni... :twisted: De ez a bababolt nagyon tetszett nekem: www.brumimaci.hu Olyan édes dolgok voltak, cuki bodyk, vettem 3 hosszú ujjast, mert az nem volt, meg egy tündéri plüss rugit, csak mert mi van ráhímezve díszként: The very best és egy hatalmas M betű :lol:
Rengeteg féle hálózsák, falvédő, pelenkatartó, baldachin (mondjuk azt nem veszünk egyelőre,sem nem süt majd a nap a szemébe, sem nem leszenek olyan zajok, mint TV,stb.)ágynemű és ez vagy 6-8 féle kollekcióban, hogy minden benne van. Meg is rendelik nekem a kért összeállítást!

Utána meg Anyuékhoz mentünk szülinapozni, mert az ünneplést mindig kitoljuk hétvégére :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Ja, Kisbogács,az altatás: Vickybabehez hasonló a helyzet, kezdettől külön szoba, aztán meglátjuk, hogy melyikünk sír jobban a másik után, Cicuka vagy én :wink: Nekem is lesz bent is helyem, ha úgy alakul, én alszom ott vele. (Meg tudatalatt igyekszem Apát is kímélni, ha már ő lesz a kenyérkereső, akkor hadd pihenjen rendesen -- nem mintha nem akarná kivenni a részét, de nem várhatom el, hogy 10-12 óra munka után éjjeli műszak is legyen :wink: )
Nem nagyon szeretném az egy ágyban alszunk témát, külön kisággyal meg igen nehézkes lenne a hálónkban, max a lábunkhoz férne az ágyikó a szekrénytől, komódtól.

Rita: GYÓGYULJ!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Én is jöttem, bejelentkezni. :-)
petne: köszönöm szépen a dícséretet.

uh: már én is alig várom. Bár tény, hogy mióta mocorog, nem érzek rá folyamatos késztetést. :-) (hát igen... előtte akár minden héten mentem volna :-) )

csöre: én a XV. kerületben lakom, szerencsére a közelünkben két hely is van, ahol viszonylag elfogadható áron lehet kapni fonalat, de az tény, hogy nem minden sarkon találni ilyen boltot (hobbi bolt elég sok van, de sajnos nem mindegyik foglalkozik fonalakkal is). Ha a közeledben nincs ilyen bolt, akkor tudom neked ajánlani az internetes vásárlást. Még amikor belekezdtem ebbe a dologba, találtam ilyen oldalakat (pl. http://www.e-kucko.hu/webshop/index.php ... th=103_151 ), és bizony elég jó áron hozzá lehet jutni fonalakhoz és egyéb kellékhez.

Képzeljétek! Lassan készül a babaszoba!!! Akárhányszor belépek, mindig mosolyognom kell. Majd ha kész lesz, küldök fényképet (már alig várom!!!)
Ha minden igaz, holnap megyünk bababútort nézni. :lol:

Kép
jandrea

Kimaradt: szerintetek mivel lehet rajzolni falra????
Szeretnék rajzolni a falra mesefigurákat, de még sosem csináltam ilyet és fogalmam sincs, hogy mivel lehet.

Altatás: az első időkben (kb 6 hónapig) a hálószobánkban fog aludni, külön babaágyban. Ha nem így lenne, ismerve magam, egész éjszaka szaladgálnék át a szobájába megnézni, minden rendben van-e vele. :oops:

Kép
jandrea

Gondoltam benézek még lefekvés előtt. :)

Képzeljétek, ma megvettem az első kismamaruhámat, egy kismama nacit. :) Most jutottunk el odáig, hogy szükségem lett rá. :) Nagyon kényelmes. Majd mutatok róla képet, csak anyum elvitte a varrónőhöz felvarratni a szárát.
Amúgy hihetetlen, de szinte aranyárban mérik a kismama rucikat. :(

petne: ne aggódj az előtej miatt tényleg, nincs semmi köze a majdani szoptatáshoz. :)
És remélem most már meggyógyulsz. Azért 3 hét már húzós.

katuska79: ez a villanykörtés szori. ... Tudom, nem vicces, de mégis mosolyra húzódott a szám. :oops:
Örülök, hogy apukád jobb színben volt. :)

kisbogacs: én jelenleg úgy gondolom, hogy a kicsi elejétől kezdve külön szobában fog aludni, aztán majd meglátjuk. :wink:

vickybabe: örülök, hogy jobban vagy. Amúgy hogy kell elképzelni ezt a cisztát? Hogy vetted észre, hogy valami nem stimmel? Homályosan láttál, vagy fájt a szemed?

jandrea: a nagynénémék kinyomtattak a netről mesefigurás képeket, és indigóval rámásolták a falra, és már festették is.
Vagy ha jó a kézügyességed, akkor elég, ha fekete ceruzával felrajzolod, és kifested. :)

Ramaty egy idő volt ma, egész nap esett az eső. Remélem holnap egy kicsit kellemesebb lesz az idő. :)
Na megyek aludni.
Jó éjszakát!
Vendég

Sziasztok lányok már rég írtam de mostmár többet fogok jönni, látom készülgetnek a babaszobák nálunk is most lett kipakolvan picurka szobája úgyhogy most kong az ürességtől egyenlőre de mi is elkezdjük a dekorálást :D túl vagyok a terheléses cukron éhgyomor 5.2 terhelésesen 7.860 szerintetek ez már magas? talán határeset aki volt már mennyi lett? hétfőn megyek a dokinénihez aztán megmondja hogyan tovább :wink:
erzsebet0312

jandrea:
lehet kapni olyan falfestéket, ami nem mérgező,tehát kismamik is festhetnek, ráadásul lemosható.
Asszem a trilaknál, de szerintem googleában keress rá, ott biztosan fent lesz!

Megyek takarítani, majd jelentkezem! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

erzsebet:
A 7.8 éppen a határérték... Nem akarlak elkeseríteni, de nekem ennyi volt Annával, és 160 grammos diéta plusz inzulin.... :?
Ettől függetlenül nem mindenhol adnak inzulint ilyen értékre. Valami más összetevőt is néznek, hogy az milyen magas...

Kép
Kép
Kép
mágnes

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:15-kor.
kisbogacs

Mágnes: köszi szépen igen számítok is rá sajnos :roll: lehetett volna jobb is de hát mindegy picurért mindent és ez a későbbiekben jelent valami féle hátrányt? pl szülés terén? vagy beszokták fektetni a kismamákat a kórházba is előtte? kisbogacs: remélem hogy neked sokkal jobb lesz az eredményed mint nekem volt :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Ki tud eligazodni ezen az időjáráson?! Most meg 7 ágra süt a Nap. :shock: Nem csoda, hogy sorjában megbetegszünk. :evil:

erzsebet0312: örülök, hogy újra vagy. :) Az értékhez hozzászólni nem tudok, nekem még előttem van a cukorterheléses, de már előre rosszul vagyok. :?

kisbogacs: hát akkor a költözés miatt most nem írígyellek. :) Mi januárban költöztünk, de nekünk is alig volt valamink, minden szép apránként jött.

Na megyek, nézek valami sütireceptet a másik topikba, hátha megjön a kedvem valamelyikhez. :)
Vendég

Itt is szép idő van hurrá!

Tényleg ez eszembe sem jutott, hogy én reggelente farkas éhas szoktam lenni! Hogy jutok így le a laborba? Én kedden reggel megyek majd mert apa itthon lesz teraszt csinálni így nem kell Mátét magammal cpelnem. AKkor tuti nem tudnék két órát nyugiban ücsörögni.

Nálunk is így leszmegint, hogy hat hónapig velünk egy szobában lesz a kiságy. Nem akarom azrét sem a gyerekszobában altatni, hogy Máté ne ébredjen fel mert akkor bizony két gyereket kell visszaaltatnom... :roll:

Egyébként meg úgyis a baba határozza meg. Ha sokat felébred és eszik éjjel akkor érdemes közel aludni hozzá. Ha nyugiban alszik legalább 5 órát egyhuzamban akkor már megéri áttenni másik szobában. De én személy szerint nagyon ellenzem az egy ágyban alvást. Nem hinném, hogy az kényelmes bárkinek is! A gyerekek nagyon sokat mocorognak és mi sem csak úgy fekszünk, mint egy darab fa, Ő is felébred a mi mozgolódásuknkra. Arról nem is beszélvem hogy nagyon nehéz átszoktatni a saját ágyába utána. Persze délutánonként vagy néhanapján a hajnali szopi után össze lehet bújni reggelig mert az meg annyira jó érzés.

Holnap megint pécsre kel menem a bíróságra. Remélem most sikerül odaérnem és nem is kell többet mennem... ha újra hívnak tuti kérek igazolást a dokitól, hogy nem javasolja az utazást.
katuska79

Vickybabe! lehet túl sok adóelőleget vontak azért nem lett meg a 70%-od! Midnenképp kérdezz rá, hogy akkor a következő hónapban kompnezálják, vagy majd visszaigényeled!
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: