A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Hol van az újdonsült kismamánk????

Kép
muzsuzska

Mindenesetre két-három napja nagyon fáradt és rosszkedvű vagyok. Mára meg ezek a görcsölgetések..... Már két órája tartanak....

Na,de ezt is el kell viselni. Mindent a cél érdekében. Max lefexek,aztán annyi.

Kép
flóra 11

Szerintem lefeküdt. Reggel volt itt egyet hányni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Volt is bolondokháza a munkahelyeden, nem csoda ha fáradt vagy!

Kép
muzsuzska

Arról lemaradtam!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Nem baj. Reméljük mi is hányunk majd rövidesen. Bár én nem tudom. A F.-t annyira leterhelte lelkileg most a tudat, hogy kell csinálni, hogy egyszerűen leblokkolt. :?

Kép
flóra 11

megvan, pedig olvastam is! Lehet hogy már természetes a hányás?
Remélhetőleg elmúlik! Persze innia kellene sokat, de eddig nemigazán tette! Benó, ez nem kibeszélés, csak jót akarok!!!!!! Saját tapasztalat!

Kép
muzsuzska

Zsuzsi, most hány napig szurizod magad? És utána mi jön? Dufaston marad?

Kép
flóra 11

Reméljük! Mond a F.nak hogy kész van már a baba és akkor felvillanyozódik és gyorsan beszegi a fülét! :D

Mond normális vagyok én ??????? Megvan a vérzésem, dől a vér rendesen és kívánom a szexet! :D Reggel hazafelé mondom a páromnak este doki után bekapcsolom a rádiót, erre megkérdezte hogy máris elmúlt, jaj nem elfelejtettem!!!!!!! :oops:

Kép
muzsuzska

A F. elauldt mellettem,fáradt. Most éppen valamit motyogott álmában. :lol:

Kép
flóra 11

2, 3, 4, 5-szünet nap , 6, 7-uh akkor emeli vagy csökkenti a dózist.

Kép
muzsuzska

Tök jó ez a hónap pont elsején jött meg,az a ciklus első napja, most könnyű lesz fejbe tartani mindent! :D

Kép
muzsuzska

Egyébként sok nő kívánja menzi alatt. Csak ehhez gusztus kell. :? :roll:

Kép
flóra 11

Ha dől minden akkor elég horroros lenne.pár napot kibirunk, vagyis csak én......... :D

Kép
muzsuzska

Igen,ez így tényleg jó. Én nyáron bekevertem a dokimat. Bejelöltem a napt8rba a dolgokat a ciklus napok szerint,ahogy ő is kezdte. De ezek nem ültek neki a rendes naptárral. :lol:

Kép
flóra 11

van két doboz dufastonom is, gondolom a 11 nap körül jöhet, majd kedden megmondja.

Kép
muzsuzska

Nyugisan ki lehet bírni. Dőlő állapotban én sem szoktam. Nekem meg olyan jó, hogy amikor gyengül,akkor éjjelre nincs. Tehát előny. :D

Kép
flóra 11

Hát én már nem tudom, hogyan üljek...

Kép
flóra 11

Kicsit megmozgattam a csípőmet. Meg hoztam egy szelet nutellás rizskenyeret. A csoki jó hatású. :lol:

Kép
flóra 11

Pihenj le, rád fér! Én is lelépek, mert ma megint halálra izgultam magam, hogy a szurit megkapjam, minden rendben legyen stb..........

Kép
muzsuzska

Mi most zabáltunk fel egy tábla mogyórós milkát. :oops:

Kép
muzsuzska

Végül is jól záródott a nap. Minden jó,ha a vége jó. :D

Kép
flóra 11

További szép estét mindenkinek! :D

Kép
muzsuzska

Mondom én, hogy a csoki jó hatású! :lol: :lol: :lol: :lol: Párkapcsolatokra is. Tancsunak is ajánljuk. :wink:

Kép
flóra 11

Nektek is Zsuzsi! :wink:

Kép
flóra 11

Benó, meg vagy szidva! Azért bejelentkezhettél volna! Kicsit lassíts a tempódból, mert a babónak meg is kéne maradnia,pihenj és ne csavarogj annyit! A sok hányás is elég megerőltető, még nincs bebetonozódva a baba! Tessék vigyázni magadra!

Kép
muzsuzska

Szilzi, azt mondtad leszel.Merre vagy?

Tancsu, BK alatt nem jössz? Vagy nem hagy a kisinas?

Kép
flóra 11

Na, hajam megmosva, én letusolva, ruhák is kiteregtve! :D

Nekem az magyarázhatná meg valaki, hogy mitől lett újra száraz a bőröm! :shock: Eddig küzdöttem a pattanásokkal, most meg szétreped a bőröm! Érdekes dolgokat produkálok! :roll:

Kép
szilzi

Hallo Flóra, újra itt vagyok! :D

Kép
szilzi

Annyira szurkált élesen az egyik petefészkemben.Lehet,hogy most pattant fel a tüszőm?

Kép
flóra 11

Helló Szilvi!

Nekem meg mostanában állandóan bezsírosodik a hajam.Minden harmadik nap meg kell mosnom,de néha már két nap után.

Kép
flóra 11

Flóra, akkor azonnal ébreszd fel a F-t. :D

Én ezt nem értem, mert a pattanások is a pco tünetei voltak! :shock: De most olvastam valami érdekeset, mindjárt beszúrom!

Kép
szilzi

"A diagnózis nincs laboratóriumi értékekhez kötve, de bonyolítja a helyzetet, hogy ultrahang vizsgálattal policisztás ováriumkép (PCO) a fogamzásképes nők akár 30%-ában is található, pedig csak egyharmaduk szenved a szindrómában (PCOS), tehát beteg."

Ki tudja én, hogy én a beteghez tarotom e????

Kép
szilzi

Szilvi, lehet, hogy nem. De akkor is dokihoz kell menned, mert nem normális, hogy nincs menzid.

Kép
flóra 11

Egyébként előbb olvastam, hogy paradox módon a closti segít a PCOS-ban is.

Kép
flóra 11

Én azt olvastam, hogy a closti nem elegendő! Lehet, hogy teherbeesnek tőle, de a korai vetélés nagyon gyakori. Van egy gyógyszer, amivel régen a cukorbetegséget kezeli, de nem mindegyik orvos adja. :evil: Elég jó erdményeket érnek el vele!

Kép
szilzi

Kezelés nélkül álatlában teljes meddőséget okoz!!! :arrow: Na azt hiszem ezt kár volt elolvasnom! :evil: :evil:

Kép
szilzi

Igen sokat olvastam én is.Tudtam is mi a neve a gyógyszernek,most hirtelen nem tudom. Valami metodinon vagy mi.

Kép
flóra 11

Azt írják, hogy már a fogyás is gyakran helyreállítja a ciklus és a termékenységet! Most adjak le 10 kilót??? :shock: :evil:

Kép
szilzi

"Cukorbetegségre használatos gyógyszerek (metformin) alkalmazása az utóbb években terjedt el a PCOS-betegek körében. Abból kiindulva, hogy többnyire inzulin-rezisztencia áll a háttérben, jelentõsen segíthet a tünetek megszüntetésében, és a ciklus rendszeressé is válhat, a petefészek-működés beindulhat. Általában pár hónapos (fél év-év) szedés után kezdi kifejteni a hatását.
A metforminnak emellet más hasznos "mellékhatásai" is vannak: növeli a teherbeesés esélyét, csökkenti a terhességi diabétesz kialakulását, a vetélés esélyét. "

Kép
szilzi

Jaj Szilvi, Te ne! Nálad nincs súlyfelesleg. Ez csak azokra érvényes,akiknek tetemes a súlyfeleslegük.Mintén.Ezért mondtam,ha a closti kúra nem jön be, akkor jön a fogyókúra. :(

Kép
flóra 11

"Ha mégsem indul be a peteérés, akkor azt a meddőségi kezelésben használt módszerekkel lehet elősegíteni.
Klomifen–citrát: ismertebb nevén Clostybegyt tabletta nem hormon, hanem az agyalapi mirigyet serkentésével aktivizálja a petefészket. Hátránya, hogy megnövekszik egy nagyobb ciszta kialakulásának esélye (szedését ultrahangos megfigyeléssel kell követni), továbbá elvékonyítja a méhnyálkahártyát. 3 ciklusig lehet maximum használni.
Hormonkészítmények kis (!) mennyiségben alkalmazva szintén segíthetnek, hogy az ideálisnak tartott 1-3 számú tüsző beérjen. A módszer nehézségét a hormonkészítmény megfelelően alacsony adagolása jelenti, mert a PCOS petefészek könnyen túlstimulálódik, és egyszerre 8-10 tüsző is megérhet, ami nem kívánt sokszoros ikerterhességhez vezethet"

Na ezeket nem kell elolvasnotok, de szerettem volna veletek megosztani! :?

Kép
szilzi

Ha a peteérés bekövetkezett, de az időzített házsélet nem járt eredménnyel lehetőség van inszeminációra, ami azt jelenti, hogy a tüszőrepedés után egy katéter segítségével az apától korábban levett ondósejteket a méhbe fecskendezik. (Erre ekkor van leggyakrabban szükség ha az apánál is gondok vannak.)
Inszemáció előtt általában petevezeték átjárjárhatósági vizsgálatot is végeznek: 3 féle vizsgálat létezik: röntgenes, laparoszkópiás és valami hüvelyen keresztüli. A röntgenes kicsit veszélyes és fájdalmas. A laparoszkópiás vizsgálat 2 nap kórház, és altatásban végzett műtét, ahol egy kis sebet metszenek, és ezen keresztül térképezik fel nem csak a petefészek átjárhatóságát, de a többi szervet is ellenőrzik. A hüvelyi rövid ideig tart, és veszélytelen. Az első kettő TB támogatott, a harmadik fizetős.

Az esetek kis %-ában van szükség csak a lombikra. Főleg akkor, ha valami addig rejtett plussz akadály miatt nem lesz sikeres fenti lehetőség, vagy nem sikerül úgy stimulálni, hogy egyszerre maximum 3 tüsző érjen be. Ekkor alkalmasabb lehet a magasabb dózisú, lombik eljárásban alkalmazott petefészek stimuláció, amikor is egyszerre több petesejtet nyernek ki. És 2-3 megtermékenyített embriót ültetnek vissza.

Ha esetleg kiderült, hogy PCOS vagy, az még nem jelenti a világ végét. Lesz gyereked, csak kicsit több időbe fog kerülni. Keress egy jó nőgyógyászt, és endokrinológust, aki tisztában van a betegséggel, és az újabb kezelési módokkal. Fontos, hogy próbálj meg lefogyni, mert az nagyon sokat segíthet.:)

Kép
szilzi

metformin :arrow: ez a neve a gyógyszernek!!! Addig megyek míg meg nem kapom!

Kép
szilzi

Jó, jó leállítom magam! Bocsánat, hogy ennyi mindent ide szúrkáltam! :oops:

Kép
szilzi

Látod,itt is biztatnak! A fogyást azért mondja,mert a PCOS-esek többsége túlsúlyban szenved. Ez a betegség egyik tünete. De nálad ez nem jelentkezett. Te ne fogyj le! Ha lefogynál,akkor pont azért nem lehetne gyereket. A kóros fogyás épp olyan kizáró ok,mint a hízás.

Kép
flóra 11

Igen, ez a gyógyszer neve. Csak én már rosszul emlékeztem. Mindenképp menj dokihoz. Eddig sem értettem,miért nem kezelt téged.

Kép
flóra 11

Szerinted megemlítsem neki, hogyén hallottam erről a gyógyszerről? :shock:

Kép
szilzi

Okvetlen említsd meg neki.

Szilvi, bocsi, de megyek. Felébredt a párom,most morci. Megpróbálok velekezdeni valamit. :lol:

Kép
flóra 11

Szép estét továbbra is.

Látom rajta vagy a témán, csak így tovább!!!!

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: