A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

na meg már megin megkérdzték, hogy csak jóllakot vagyok, vagy gyereket várok? Hát ennyire hordónak nézek ki? Én azt hittem, hogy egyértelműen látszik, hogy kismama vagyok....csúnya dolog, de komolyan megsértődtem

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Panna: Sajnálom, hogy egyedül kell menned vásárolni!
Tényleg jól kimerítheti a párodat ez a sok munka! :? Azt hittem azért kinnt jobb helyzetbe vannak az orvosok! :shock:
Azért írd meg, hogy miket vettél a picurnak! :)

Gjéti: Jubbulást neked! :)
Az Olivér is nagyon szép név! :)

Andabella: Akkor most jól meg leszünk várakoztatva! :wink: :D
Jó utazást nektek, szép hétvégét! :lol:

Zsuzsi: Nincs semmi különösebb titkom :) , mindig olvasok egy hozzászólást, majd legörgetem válaszolok, majd megyek a következő hozzászólásra, és a végén mindig elmentem amit írok, a biztonság kedvéért, ha elszállna a sok szöveg amit írok, mert az elején jártam párszor úgy és jó mérges lettem! :x
Nekem nem volt most uh, mert a genetikai már megvolt, csak bekukkoltunk a picihez, a szívhangját néztük meg! :D
Hát nem tudom miért nem kaptad még meg a cukorterhelésre a papírt, lehet hogy azért mert még mész úgyis a 24. héten!? :roll:
Bár az asszisztenső mondta, hogy a 24. héten kell csinálni, de mondta, hogy ez nem olyan hetekhez kötött vizsgálat mint az afp! Szerintem abból se lesz gond, ha esetleg a 25. hétre csúszik a vizsgálat!
Nekem legközelebb november 3-án kell mennem, akkor már 26 hetes leszek, remélem addigra meglesz a cukorterhelés eredménye is! :)
És várjuk a nunis képet! :wink: :D

Elif: Nekem is 100%-os pamut Kengurus cuccaim vannak, holnap én is kimosom őket, majd jövök az eredménnyel!
A plüssről is várom majd a véleményed, mert azt még nem vettem ott, de már tervbe van! :)
Gratulálok a jó eredményhez! Én is 3 kilót híztam egy hónap alatt! :)

Eszter: Gratulálok a babakocsihoz! :lol:
Nálunk is van maci, csak nálunk a kiságyba ül! :lol:

Andus: Köszönöm! :) Akkor lehet hogy mégis fennt marad a tapéta! :wink: :lol:
Gratulálok a jó uh eredményhez! :lol:
Nekem is két szelet vajas pirítós volt a reggelim, csak én még megspékeltem egy kicsi eperlekvárral! :P :lol:

Julcsi: Hát az én védőnőm milyen fura! Amikor legelőször voltam nála kiadta a kiskönyvet, majd kitalálta hogy a következő találkozőás legyen nálunk, szeptemberbe aztán megint én mentem hozzá, most meg megint kitalálta, hogy októberbe ő jön! :? Nem tudom minek jön ennyiszer hozzánk!? :evil:

Kangu: Jobbulást neked! De próbálj meg nem idegeskedni!
Ezt a krémet mindenképpen beszerzem, nagyon hasznosnak tűnik!
zsu83

Zsu: Nálunk is ez van! :) Most én megyek hozzá, aztán majd ő jön októberben, és így tovább februárig, gondolom. Csak meló után nem olyan mókás szaladgálni hozzá . :x
Ami pedig nagyon vicces volt, hogy múltkor ő jött, de körbe sem nézett, csak leültünk a konyhában, ott volt kb 15 percet, aztán elment. Nem nagyon értettem. :?

Marcibogyesz most már napi több órát is ugrál... :) Reggel és leginkább este érzem, de már napközben is egyre többször. Olyan nagyszerű! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

A védőnőknek is vannak kötelező feladataik, amit adminisztrálniuk is kell. Tehát: családlátogatás kipipálva. :D

Nekem a kórház adott egy vizsgálati menetrendet, abban az van, hogy cukorterhelés (1 zsemle+pohár tej) 22-26 hét között. Én még egy kicsit ülök a babérjaimon, ráérek még idegelni magam a következő szar eredményen :?
Bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz is, 16-án tud csak fogadni :shock: , de tul.képpen ráér. Sokat tenni értem úgysem tud :?

Kép
kangu

Julcsi, akkor nem csak az én védőnőm ilyen családlátogatós típus! :)
Nálunk is szerintem csak azért nézett körül, mert én körbevezettem, de gondoltam, hogy csak kiváncsi a körülményekre! :roll: Aztán leültünk a konyhába, kb. nálunk is negyed órát időzött!
zsu83

Verus, az alapján, amiket a picasa-ra feltettél képeket, szerintem egyértelmű, hogy kismami vagy. Most direkt megnéztelek még egyszer. Ahhoz, hogy így jóllakj, egy fél kosárlabdát kéne megenned :D fene a gusztusod :lol: :lol: :lol:

Zsu, lehet, hogy kíváncsi, hogy azóta porig romboltátok-e a házat, beköltöztettetek-e hat cicacsaládot, és teljesen megváltoztattátok-e az életviteleteket :D azért nekem durva ez a rengeteg családlátogatás! Főleg, amit Amy írt, hogy bejelenkezés nélkül! Az én védőnőm is havonta akar látni, de eddig fel se merült, hogy ő jönne.

Julcsi, elhiszem, hogy meló után se vicces, mondjuk én meló előtt futkozok hozzá, na az se jobb. Utána egész nap zombi-lét... de jó, hoyg már ilyen sokat érzed a picurkát :D olyan kis édi, ahogy mókázik a pocakban, nem? :D

Kangu, köszi a tippet, tuti beszerzek egy ilyen krémet, nem szeretném, hogy egy esetleges bibi elvegye a kedvem a szopiztatástól.

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Nekem is furi, hogy ennyiszer jön! :roll: Eddig két barátnőmet megkérdeztem, náluk csak az utolsó hónapba ment ki egyszer!
Az mondjuk még durvább lenne, ha csak úgy bejelentkezés nélkül beállítana! :x
zsu83

Stelly, nincs beépített UH-m. Legalábbis én nem tudok róla. :lol:
Köszi, a vizsga 4-es lett, bár kiakadtam a nőcin... Olyan dolgot kritizált meg, amit elmondtam neki, csak szegény süket. :?

Lk Verus, nálad tuti h fiú lesz a kicsi? :D

Lányok, bajban vagyok... Találtam még egy fiúnevet. :)
Nem tudom, h ti mit szóltok hozzá... Horvát név, az egyik
barátnőm ismerősét hívják így, és nekem nagyon tetszik.
Damir. Este meg kell beszélnem apával, h bevehető e a sorsolásba. :lol:

Sex... hát, nálunk eddig elég gyakran volt, és most sem panaszkodom. Apa néha bénázik, h nehogy megnyomja a hasam,
vagy egyezkedik a kicsivel. Nah, akkor kap el folyton a nevetés. :oops: :lol:

Kép

Kép
gjéti

ez aranyos lehet, hogy egyezkedik a kicsivel :D

KépKép

KépKép
stelly

Gjéti: Gratulálok a vizsgádhoz! :D
Tetszik a fiúnév, kiváncsi leszek apának bejön-e?! :wink: :D
zsu83

Lányok annyit irtatok hogy nem gyöztem utánatok olvasni.Kedden voltam genetikai kötelezö UH. Hatalmas csalodás volt. Kb: 3-szor végig huzta a vizsgálo fejet a hasamon és közölte hogy minden rendben. Az egész vizsgálat 2 percig tartot.Az agyát vagy a köldök zsinort meg sem nézte. Szerinttetek ez normális dolog. Egy komoly vizsgálat 2 perc alatt. :evil: :evil: Megjött a hepa eregmény is az is negativ. Mint az UH élményem.
A szex dologhoz annyit hogy örülök hogy fel vetetétek. Nálam is az a probléma hogy nem kivánom a "dolgokat", már keztem aggodni hogy csak nálam van ilyen. Kicsit megnyugtat a dolog hogy nem bennem van a hiba. Két napja folyamatosan szürettelünk olyan vagyok mint az élő hulla.
Pusz Rita

Kép
háfi

Háfi: Hát nem tudom! :roll: Nekem kb. negyed óra volt a genetikai uh! És megnézte az agyát és a köldökzsinórt is!
Gratulálok az eredményhez! :D
Azért ne hajszold túl magad, szakíts időt a pihenésre is!
zsu83

Miért Gjéti? Te másnak gondolod? Elvileg eddig mindenhol azt mondták, és a 4d-n én is láttam amit látni kell!!!! :) Keresek majd képet, és felrakom nektek.... :)
Erre felbuzdulva vettem is valamit a helyi turiban 500pénzért....:
Kép
egyszerűen nem bírtam emgállni...ennyire fickós kisruhánk nincs még, mível Andrisról nem tudtuk mi..... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Nekem fizetősen kb 10 perc volt a genetikai uh, nézett és a leletre diktált mindent (agy, arc, szív, vese, gerinc, has, végtagok, köldökzsinór). A Baross u-ban kb. 2 perc volt :shock: . Szerintem, ha nagy a gyakorlatuk benne, egy pillantással is fel tudják mérni, hogy minden ok.-e. :)

Kép
kangu

Verus: Nagyon édes ez a ruci, tényleg igazi pasis darab! :lol:
zsu83

Én is gondolkoztam már rajta hogy feldobom a szex témát, csak annyira nem esett róla szó. hogy inkább nem tettem... Nálunk is az a helyzet, hogy Apa nem igazán tud elvonatkoztatni a Kisegértől...azt mondja, hogy még mindig furcsa neki a dolog... Mondjuk nálam sem döntöget csúcsokat a libidó mostanában. Igazából mire hazajövök a munkából vásárolok, főzök, mosok, hát, már utána én is annak örülök a legjobban, ha ledőlök. Dehát még most kéne szorgalmazni a dolgot, mert gondolom egy újszülött mellett még jobban a háttérbe szorul a dolog.

Múltkor én is úgy jártam a főiskolán a WC-ben, hogy azt hittem, szivárog a magzatvíz..Eléggé megijedtem, bár a C1000 miatt amúgy is egy kicsit neurotikus vagyok. Sokszor azért izgulok, hogy legalább a 30. hétig kihúzzam, bár tudom hogy hülyeség.

Háfi: nekem sem volt több 5 percnél, de a leleten van szó az agyáról illetve a köldökzsinórról. Meg azt is ott mondták, hogy puncija van.

Kép
cserkészkolbász

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok ám a Damir névvel kapcsolatban. :)

Végül is úgy vagyok ezzel a szex dologgal, h nekem nem okoz gondot, apu elegyezkedik a kicsivel. De néha sokkal többet ér,
h hozzábújhatok apához, vagy úgy alszok el h simogatja a hasam... :) olyan boldog vagyok. Egyáltalán nem bánom, h így alakult.
Biztosan oka van.

Nem gondolom másnak Verus, csak olyan kis kerek pocid van,
de mégis hosszúkás. Nem tudom elmagyarázni, de olyan kis vegyes. :lol:
Nagyon édi a kisrucid!
Furcsálom, h én még nem vettem semmit... Eléggé vásárlós típus vagyok pedig. :D Csak hát az elején ugye féltem, h nem marad meg a kicsi, most meg valahogy nincs időm rá. Kicsit rossz ez az ingázás apáék és itthon között, de majd megoldódik a költözéssel.
(kérdés, h ki megy kihez...)

Most vettem észre fürdésnél, h rettenetesen hámlik a bőr a hátamon és a combomon. Nektek nincs ilyen???
A hasamon pedig lila csíkok vannak... De nem azok a kimondott
terhességi csíkok. Vékonyak, és teljesen egyenesek.
:roll:

Kép

Kép
gjéti

Jah, azt elfelejtettem írni, h ma is Olivért húztam.
Úgy szeretném tudni, h apa mit húzott... :roll: :lol:

Kép

Kép
gjéti

Apa ikreknek tippelte...fiú-lány....na de nem jött be :):) :D :D
Nekem tetszik a Damir név, tök érdekes, aranyos, és még ilyent nem hallottam... :) a kis Dami....tök helyes...hol lehet ilyen neveket találni? az össszes névadós lapon a szokásos béna nevek vannak...

Most fektettem le csemtéimet!!!Végre először ebben az évben 8 óra előtt!!!! Látszik is, hogy apa nincs itthon.... :) csak szombaton jön haza, valami céges agytágításon van szegény...esznek, meg isznak...annyira nem lehet rossz, de nekm nagyon hiányzik.. :)
Lényeg, hogy ma végre a kismanók is érezték a baba mocorgását...helyes kis mancsaik a pocakomon, a 3. baby meg be is buzdult, és mutogatta nekik magát! Ági nem is akart elengedni, annyira tetszett neki....végig azt mondta hogy "de édes, szülessen már meg" szóval édespofák voltak...én meg tök örülök, hogy ezt érzik, látják, szeretik....Andris még kicsi volt Ágihoz annak idején, nem is nagyon értette a tesó dolgot...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gjéti: Nekem nem hámlik a bőröm, csak rettenetesen kiszárad mióta kismama vagyok! Este rákenek magamra mindig egy kiló testápolót! A pocakkenés az meg apa feladata, ő keni az olajat rá! :wink: :lol: Bencus közbe jó nagyokat rúg neki! :D

Verus: Tök jó hogy így várják nálatok is a gyerkőcök a kistesót! :D
zsu83

Hááát, lányok, megvolt ma a genetikai uh. Macsek, lenne egy kis munkád a táblázatban, ugyanis Dorka az elmúlt 3 hétben egyértelmű kukacot növeszett!!!! :D :D :D Szóval jó volt a megérzésem és a vágyam is teljesül, kisfiunk lesz! Nagyon vicces volt az egész szitu, dokinéni nézegeti, minden rendben (egy héttel kisebb a méreti alapján), végig mocorgott, csak hát éppen háttal és sehogy nem volt hajlandó megfordulni. Egyetlen egy pillanatra csíptük el a kis arcát. Kérdezi a doktornő, azt ugye tudják, hogy mi, vagy mondjam? Nem, már tudjuk, hogy kislány. Ez bizony nem lány!!!! Meg is mutatta a kukacát, többször is, egyértelműen ott volt a kis zacsival, aztán elkezdte magának markolászni... :lol: Mind a ketten dőltünk a röhögéstől, most gondolkodhatunk a neveken! Esélyes, hogy Petike lesz, mint az apja, de Laci is számításba jöhet, nekem teszik az István, viszont azt mindenki Pistikézné...szerintem az Olivér sem rossz, de unokatesóm 3 hete szült Olivért...de még lehet tök más is. Majd kitaláljuk. Mondjuk amikor pár hónapja megkérdeztük Fruzsit, hogy hívják majd a kistesót, azt mondta: Kukac! Azt még az MTA-nak is jóvá kéne hagyni :)
Ami az aktuális témát illeti, Apa ugye most majdnem 3 hétig távol volt...hmmm...de amúgy változó a dolog a részemről. Nagy hassal viszont már egyikünknek sincs igazán kedve...Majd ha kibújik :) sok férfi nem tud elvonatkoztatni, hogy ott van bent a baba...
Bimbikrém: én Aventeset használtam, azt sem kell lemosni, nagyon jó szerintem. Az elején főleg haszos, amíg a mell hozzá nem szoki az "igénybevételhez". Én másfél tubussal használtam el 9 hónap alatt, szerintem megéri az árát (kb.2e Ft)
Gjéti, csíkjaim, hámlásom nekem szerencsére nincs, az új név nekem idegenül hangzik, voksolok továbbra is az Olivérre!

Kép
Kép
abencze

Nem tudom Verus, én is csak ismerősök miatt hallottam. :)
De nagyon megtetszett... Damika. :) Meg hát nem olyan szokványos,
bizti nem lesz belőle 20 az oviban. De még apával is meg kell
vitatni... :roll:

Abencze, gratula a kisfiúhoz! Még egy csapattag. :lol:
Úgy vagyok vele, h legszívesebben a Damirt, az Olivért és a Dominikot is adnám. Most ezek vannak legközelebb hozzám. :)
Jó pihenést mindenkinek, én holnap suliba megyek... :roll: :?

Kép

Kép
gjéti

Tudjátok mi a gáz? Tök béna vagyok, úgy látom. Jó a módszer, amit írtatok, de nekem csak az aktuális oldalon működik a fel-le görgetés a hsz-ekhez. Mire az előző oldalról visszaérkezek a végére a válaszolnivalóval, addigra az eddigi irományom törlődik. Hiába, szőkésbarna vagyok! :?

Stelly: Most már értem azt a szűkítős dolgot, szóval ezért nem volt a babakocsiban. :lol: Köszi.

Andus: Azért van beírva a kistarcsai kh, mert oda tartozom, de még soha nem voltam benn, kívülről meg rusnya. Viszont nagyon szimpi, amit írtál a szülészetről, lehet, hogy megnézem majd, és akkor előre is köszi a barátnőd kalauzolását. A C terv egyébként az, h oda megyünk be, az aktuális ügyeleteshez.

CSajok, ez a fiúsodás olyan vicces, kicsit ahhoz hasonló, mint amikor lányok, akik sokat vannak együtt, egyszerre kezdenek menstruálni. Itt is lehet valami fiús a levegőben, hogy Andi babája is beállt a focicsapatba a csini pompomlányok közül. :lol: :lol: :lol:

Verus: Ezzel a 8 órai ágyba kerüléssel szerintem te varázsló vagy, nagy gratula.

Gjéti: Nekem is szokni kellene a nevet, Olivér NEKEM jobban bejön, kiváncsi vagyok Apucitok mit szól. :P

Cicire: Semmi tapasztalatom nincs, de most találtam egy gyógynövényes dolgot, van nekik mellbimbókrémük is. Ha gondoljátok: http://www.boldogmama.hu

Nekem pont a mellbimbóm hámlik, viszont a pocakomon semmi csík, még az a sokat emlegetett lilás csík sem a köldöktől lefelé :?

Csajok, normális, hogy annyira tetszik a saját pocim, hogy nem tudom róla levenni a szememet? Mindig lesem, menet közben az utcán, a buszon, minden tükörben, állandóan. :oops: :lol: Ti is???

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Andi: Ez nagyszerű!!!! Nagyon gratulálok, hogy mégis kukis! Üdv a klubban! A lányoknak lesz miből válogatni, és ahogy Titeket (és Fruzsit) elnézem, nem lesz rossz svádájú a Ti fiatok sem! :D

Gjéti: Ha nagyon száraz a bőröd, akkor lehet, hogy a babolaj jobb a testápolónál. Jobban beszívódik.
Gratulálok a jó vizsgához! :)
Damir nekem tetszik, de mondjuk arra lehet, hogy számíthatsz, hogy mindenki meg fogkja kérdezni, hogy miért adtad ezt a nevet, talán külföldi a Papa? :)
A Pesti Olivér pedig szép nagyon. 8)
Nekem egyértelműen kirajzolódik a linea negra. Nálad nem az van?

Gerendai Zsuzsi: Én is állandóan nézegetem és simogatom a Marcibogyeszt és a hasamat. Nekem még mindig olyan érdekes élmény, hogy lenézek, és ott a hasam. :)

Erika: Nem fog korán születni a kislányod!!! Nálatok van már név?

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, és Andi: Az István nagyon szép név, de picit sem beszélek haza, a Férjemet teljesen, a Fiamat félig fogják így hívni... :D És ha Istinek, Istóknak fogod hívni (azok szerintem pedig nagyon szépek), akkor mások sem fogják Pistikézni. Remélehetőleg. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jó reggelt mindenkinek!

Ma nincs első órám, így volt időm átnézni a tegnapi termést, csütörtökön Bodies kiállításra vittem gyerekeket, így estére hulla voltam (na jó ez kicsit morbidra sikeredett :) ).nagyon érdekes volt, és a diákok is nagyon élvezték, persze mindenkinek nem ajánlanám, csak azoknak akik el tudnak vonatkoztatni attól, hogy valaha ezek a testek is emberi lények voltak!
Csak erős idegzetűeknek írom:
Volt ott többek között egy 20 hetes magzat is, nagyon megdöbbentő volt látni, hogy már ekkora a pocaklakóm, nem is értem hogyan fér el bennem! teljesen más amikor az UH nézi az ember, az nem adja vissza a tényleges méreteket.

Van egy másik kultúrális ajánlatom is, ezt azonban mindenkinek melegen ajánlom:
Kandász Andrea: Szülőszoba cimű könyvét olvasom most, nagyon érdekes szüléstörténetek vannak benne. Én a monori könyvtárból kölcsönöztem ki, könyvesboltban szerintem már nem kapható (2005 körül jelenhetett meg). A TV2 riportfilmsorozata alapján írta meg a szerző.

A védőnőm engem is megakar látogatni, de mivel még dolgozom, majd az őszi szünetben jön el hozzánk.
Képzeljétek el, hogy jártam, írt a védőnő egy laborbeutalót, hogy megnézzük felfáztam-e, és mondta, hogy írassam alá a dokimmal. A nőgyógyászaton rengetegen szoktak lenni, és a munka miatt nem is jók a rendelési időpontok, így elmentem a háziorvosomhoz, hogy írja alá. Aláírta, és lepecsételte, de lefelejtette a naplószámot és a kódot, ez meg már csak tegnap reggel a betegirányítóban derült ki. Így aztán hiába pisiltem, meg éheztem nem mehettem el a laborba, majd megütött a guta! :evil:
El is határoztam, hogy úgy is hétfőn megyek a privát nődokimhoz, majd ő eldönti kell e a beutaló, és normálisan megírja. Ti is nézzetek át minden beutalót nehogy így járjatok!

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Jó reggelt mindenkinek!
A linea negra még nálam sem jött elő, de ami késik, nem múlik, ne aggódjatok. :lol:
Bimbókrém: én is Garmastant használtam, bár őszintén szólva eleinte nekem úgy tűnt, semmi sem használ. Pedig az én lányom nem lógott órákig a cicin, max. 5 percig evett, igaz, azt másfél-két óránként. Az az igazság, hogy az első napokban piszkosul fáj a szoptatás, egyszerűen meg kell edződnie a mellnek. Jót tesz a szellőztetés, és az anyatejjel kenegetés is. Én mindig azt mondogattam magamnak, hogy ha végig így fájna, akkor senki sem szoptatna tovább pár hétnél. És - biztosan az én hülyeségem - minden szoptatás előtt lemostam a krémet, valahogy zavart volna egy külsőleg ajánlott kenőcsöt a baba szájába kenni... Egyébként a krémet érdemes már a kórházba bevinni!
Andi! Gratulálok a fiús hírhez, remélem, nálunk már nem lesz hasonló meglepetés, mert apa kidob a rózsaszín babakocsival :lol: :lol: :lol: .

Kép
mist

Crocus! Őszintén szólva én most nem vágyom a Bodies-ra, bár a férjem mondogatta párszor, hogy menjünk. Alapból nem vagyok egy finnyás típus, de félek, hogy a mostani hullámzó lelkiállapotomnak nem tenne jót az apró betűs rész...

A Szülőszobából annak idején láttam néhány részt, volt, ami elég brutálisra sikeredett, de alapvetően jó volt a sorozat.

A védőnő nálunk sem járt még, most gondolkodtam, hogy felhívom, és meglátogatom a jövő hét elején, amikor még nem dolgozom, mert eltelt az egy hónap. Érdemben nem sokat tud hozzátenni a dologhoz, de elég szimpatikus, így belefér a havi egyszer 10 perc.

Kép
mist

Crocus: Jó fejek. És mibe került volna felhívni a háziorvosi rendelőt, egyeztetni, és beírni a kódot-naplószámot :?: Olyan jó nézni, ahogy a kismama nagy pocakkal ide-oda rohangál az adminisztráció miatt.

Újabb kínos téma (bocsi): A kórházi cuccok közé nem árt majd becsempészni valami nem-gyógyszer csodaszert, ami meghozza az ihletet a wc-n. :oops: A kórházban a szülés után 1-2 nappal (főleg ha császár) "alkotni" kell. Idegen helyen, nem zárható ajtónál, varratokat féltve. Ráadásul a rokonság úgyis teletömi a kismamát csokival-bonbonnal, ami tovább nehezíti az ügyet. Ahol az első gyereket szültem, ott v.mi gyógynövényes tablettát adtak (ami nem ment át a tejbe). Az volt csak a gond vele, hogy nem lehetett kiszámítani, mikorra hozza meg a hatást, de akkor aztán volt rohanás. A 2. helyen glicerines kúpot adtak (az volt a kincstár utolsó darabja)- na eddig az vált be a legjobban. Most magam fogok gondoskodni róla, nehogy pont nekem ne jusson. Szóval lehet tejbe nem felszívódó csodaszereket, csodamódszereket keresgélni. :)

Kép
kangu

Sziasztok, mindenkinek szép jó reggelt!

Kangu: Ötleteidet köszönjük, én mondjuk erre az utolsóra soha nem gondolnék... :)

Huhh Lányok, van még valaki, aki érzékeny, ingerlékeny és nem tud aludni??? Eddig semmi ilyen gondom nem volt szinte, most négy napja hajnalban állandóan fent vagyok és mára tiszta zizi lettem... Tegnap este a férjem mondott valami csúnyát, erre fél órát sírtam. :( Ilyen soha nem volt még velem, hogy ennyire a szívemre vettem volna egy megjegyzését. Erre persze nagyon aranyos lett, nyugtatgatott, meg is beszéltük a dolgot, de még most is bánt... :( Reggel a metróban a Szabó Lőrinc versen, amiből egy részlet volt, majdnem elsírtam magam. Mindig is érzékeny voltam a költészetre, de ennyire? :) Tiszta röhej.

Erősítsetek meg, hogy nem vagyok teljesen elmeháborodott!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Abencze gratula a sráchoz!!! :D Tök jó hogy teljesült! :D

Gjéti neked a négyeshez! :D

Crocus a naplószám nekem is lemaradt a 16 hetes beutalóról, csak egy fél nappal kellett többet kószálnunk Zétivel a számért :evil:

Nekem se csík se pötty, képzeljétek Zvel tiszta pici piros pötty volt a hasam, hormonális dolog, ebből is gondoltam hogy most más nemű gyerekem lesz mert semmi pötty.

Nem használtam bimbóvédő krémet, 3-4 hónapig a szilikonos kiemelővel szoptattam és úgy nem volt olyan igénybevételnek kitéve a bőröm, mire elhagytuk a kiemelőt pedig már megedződött sebek nélkül a bőr.

Kínos téma: nálunk szinte osztogatták a hashajtót, ráadásul kettesével! :D :D :D Nekem császár után 3 nap volt a "határidő". :)

Lecseréltem a seduxent a femibionra!!! :D Újra a régi önmagam kezdek lenni! :D Annyi, hogy gondolom a leszokás miatt még szédülök, de az majd elmúlik. Még pár napig az estit beveszem és aztán havaj :D

Kangu kicsit visszább írtad, hogy pocsékok az éjszakáitok. Nem próbáltál homeopátiát? Sedatif, camomilla, ilyesmi? Mindhármotoknak lehet hogy használna. Hátha! :wink: Tudom milyen ez az óránkénti kelés, sok hónapig csináltuk Zvel, ráadásul vizsgaidőszakba is beleesett...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Annyira aranyos volt a Párom... tegnap miután 30 óra munka után hazaért közölte, hogy márpedig bármennyire is fáradt, Ö igenis szeretne velem jönni vásárolni... :) Pedig csak másfél órát aludt szegénykém... A végén aztán késön indultunk el és csak egy-két óránk maradt a boltok zárásáig, de azért így is sikerült egy-két apróságot megvenni: textilpelenkákat, textilkifogót, sapkákat, cumisüveget, ágy felé akasztható játékot, matricákat a szoba díszítéséhez... A bútorokat és a babakocsit valószínüleg majd a legvégén fogjuk megvenni.
Sajnos negatív következménye is lett a tegnapi mászkálásnak... Sikerült megfáznom és ma reggelre lett egy jó kis légcsöhurutom, hangom meg nincs túl sok, ugyhogy most nyüglödöm.... :( Remélem hamar elmúlik...

A genetikai ultrahang nekem több mint negyedóráig tartott és nagyon alaposan megnézett mindent a doki. De mindenhol más a gyakorlat, azért a 2 percet én mégis kevésnek tartom... :?

Panna
pandusika

Julcsi micsoda véletlen, pont most írom Kangudnak! Próbálj ki valami hp-t! Én is azt fogom Znek költözéskor, biztos nem fog jól aludni eleinte.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Házasélet: csatlakozok, nálunk is pangás van... :( egyszerűen eszembe sem jut... :oops:

Pandus a férjedi gazi hős, és látszik menyire szeret téged ha elment veled :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Háfi, nekem a genetikai UH (nem fizetősön voltam, hanem a sima kórházi terhesgondozóban) kb negyed óra volt, mindent részletesen végignézett (agya, fej méretek, haskörfogat, szív, gyomor, hólyag, gerinc, combcsont hossz, köldökzsinór). Azért az a két perc nagyon rövidnek hangzik, bár hozzáértő szemmel szerintem ennyi idő alatt is látják, hogy van-e valami baj, vagy nincs. De a méréseket megcsinálta?

Verus, ez a rugi nagyon helyes, igazi kis férfias :D

azért örülök én is, hogy szép lassan kiderül, hogy a házi statisztikánk nem egyezik az okos könyvemével, miszerint ilyenkor a nők 90%-a a szokásosnál jobban kívánja - így megerősítve érzem, hogy mégse én vagyok a selejt :D

Nekem a Damirnál jobban bejön az Olivér - de már két nap is azt húztad, úgyhogy eddig jó :D

Gjéti, hámlás ugyan nálam szerencsére nincs, de nagyon ki vagyok én is száradva. A köldököm körül (nem csíkban, hanem körülötte kb egy centis karimában) meg tök bebarnult a bőröm :shock: Száradásra a LaRoche Possay egyik krémét, a Lipikar nevűt használom az egész testemre, illetve pocakra a Lush-ben vettem kakaóvajas tömböt, ami nagyon jó állítólag terhességi csíkok megelőzésére is. Ez utóbbit ha lila csíkjaid vannak, szerintem érdemes beszerezni, mert azok a lilák előbb-utóbb kiszélesedhetnek, kifehéredhetnek... és kicsi baba is élvezi a dögönyözést, legalábbis Adrika olyankor beledugja a tenyerembe valamelyik részét - szerintem a kis popsija lehet, mert elvileg fejjel lefelé fekszik :D

Verus, ez nagyon jó, hogy gyerkőceid így várják a kistesót :D mikor anyu várandós volt öcsivel, minden este az volt a program, hogy bebújtam anyu mellé az ágyba, és simiztem a pocakját, tapogattam, hogy mikor rúg a kisbaba :)

Andi, gratula a kiskrapekhoz :D már több mint duplaannyi kishapsink van, mint lány!

Zsuzsi, ez aranyos :D jó, hogyha tetszel magadnak, és nem az a típusú kismama vagy, aki csak panaszkodik, hogy "jaj milyen bálna vagyok"

crocus :lol: ez tényleg kicsit morbid volt :lol: hadd kérdezzem meg: mennyi idős gyerekeket vittél bodies-ra? kötelező volt, vagy csak aki akart menni?

Kangu: az, hogy "kell", az azt jelenti, hogy konkrétan ellenőrzik??? :shock: ez azért durván hangzik, nekem már a kicsi előtt is voltak ezzel problémáim... most meg :roll:

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi, nem vagy "elmeháborodott", csak dolgoznak a hormonok! :D ne aggódj! Inkább élvezd ki, hogy ha meg jó a kedved, az is sokkal szélsőségesebb :D (legalábbis nálam az)

Vera, jó, hogy végre önmagad lehetsz :)

KépKép

KépKép
stelly

Szülés után téma: hashajtót nálunk a császárosok kaptak, a többiek glicerines kúpot, ami viszonylag jó arányban működött is. Hát ez első néhány alkalom nem egy leányálom, ezért tényleg érdemes az alajétől odafigyelni az evés-ivásra. Én pl. beöntés után, a szülést követő napokban egyáltalán nem voltam éhes, szinte semmit sem ettem, ezért nem is értettem, mit akarnak tőlem 2 nap után ilyen téren...

Kép
mist

alajétől=elejétől :oops:

Kép
mist

Sziasztok!

Gerendai Zsuzsi: ha írni akarsz, csináld azt, hogy egy Word-file-ba írod a mondókádat, és akkor vissza is tudsz lapozni.

Pandus: nagyon ari a férjed, hogy elment veled! Gyorsan kúráld ki magadat a megfázásból!!

Háfi: az nekem is furi, hogy az UH 2 percig tartott, nálunk is kb. 1/4 óra volt, és nagyon alaposan megnézett mindent a dokinéni.

Abencze: gratula Dorka csodás átalakulásához!

Julcsi: az borzasztó lehet, ha nem tudsz aludni, próbálj ki valamit abból, amit a csajok ajánlottak. Nálam szerencsére ilyen gond inkább nem volt, sokkal inkább a reggeli felkelés okoz problémát. :lol: Hétfőn tervezed a jógát?

Gjéti: nekem az új név annyira nem jön be, nekem furcsa lenne, hogy ennyire idegen hangzású nevet adjak a törpének, ha nincs külföldi apuka. De persze ez minden párnál máshogy van. :wink:
Ne hagyd, hogy kifárasszanak a suliban!

Kangu: én nagyon örülök neki, hogy elmondod ezeket a dolgokat, az embernek magától tényleg nem jutna eszébe!

Crocus: tényleg jó fejek tudnak lenni a dokik. Nekem a jogsimat nem akarták az okmányirodán kiadni, mert a háziorvos nem ikszelt be egy kockát a papíron. Mondtam a kislánynak, hogy forduljon el egy pillanatra, és beikszeltem. :)

ZetiVera: örülök, hogy jobban vagy, tényleg érződik rajtad!

Egyébként nekem sincs még linea negra, de ezen már végképp nem akarok aggódni :)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Ja, és crocus írt a baba méreteit: a napokban mondtam a férjemnek, hogy akkora a manó, mint egy félkilós kenyér :lol: . Ezen azért meglepődött, és egyből másképp értékeli a hasam méretét. :lol:

Kép
mist

Stelly: Az hogy kell, az azt jelenti, hogy napjában 1x-2x mélyen a szemedbe néznek, és megkérdezik, alkottál-e már. Majd összehúzzák a szemüket, és azt mondják "ajaj, akkor próbálkozzon, mert rossz vége lesz" :? Hazudni nincs értelme, nem véletlen, hogy ilyen magasak az elvárások :) . Tudniuk kell, hogy a szülés v. császár során nem sérültek-e a belek. A saját csodaszert azért mondtam, mert mostanság a kórházakban nem igazán futja ilyen luxuscikkekre.

A homeopátiában én nem hiszek. Már próbáltam a tejserkentő esetében- de mindenki azt kapja a homeós cuccoktól, amit vár. Ez esetben tehát én konkrétan semmit :?

Kép
kangu

Tudjátok mi kéne nekem inkább? Egy jó orvos mélyen a szemembe néz, és közli velem, hogy a babó teljesen egészséges, felejtsük el az afp-t mert az egy sz..r. Na akkor jól aludnék. Ezzel csak az a gond, hogy egyik orvos sem vállalja fel ezt a kinyilatkoztatást :(

Kép
kangu

Köszi Lányok, igyekszem összeszedni magam! Már rájöttem, hogy a terhességhez humorérzék kell. :) Próbálok nevetni magamon, ez már a röhejes kategória szerintem.
Amúgy lekezdtem homeós cuccot szedni az alvászavarra, de egyelőre nem használ, biztos kell neki néhány nap.

Ja, és köszi azt is, hogy megnyugtattatok a folyással kapcsolatban.

Panni:
jobbulást! És ha van valami szép, amit megmutatnál nekünk, nagyon kiváncsiak vagyunk ám! :D

Zetibebi: Amikor tegnap olvastalak, az jutott eszembe, hogy korán szülni is nagyon jó dolog ám... Így fiatal szülők lesztek, rugalmasak, játékosak, és ha tíz év múlva úgy alakul az életetek, még vállalhattok simán gyereket. :) Én 29 leszek, mire Marcibogyesz megszületik, és az ambíciózus terv nálunk 3-4 gyerek (aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle), de tíz év szünet nem lesz közben, mert akkor már vén leszek, mint az országút. :) De hát így alakult, később találkoztunk az Igazival.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, Zsufi: tervezem a jógát, biztosan megyek! És Te jössz?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

kangu, ne izgulj, elmúlt 2 hete, hog amnión voltunk, szerintem már csak jó eredményt kaphatunk!!!

Bocsi, hogy nem válaszolgatok mindenkinek, de rohanok...

A bimbóvédő krém tényleg nagyon fontos, én a kórházba is vittem és nagyon kellett. Rongyokban volt a cicim :?

A másik téma... azért vicces, hogy megkapod a beöntést, kijön belőled még a jövő hét is, és aztán másnap reggel megkérdezik, hogy volt-e székleted. Persze bevallottuk, hogy nem volt.. mire kaptunk hashajtót.. na ez csak arra volt jó, hogy az összes baba jól összefosta magát, már bocsi.. de minket nem hajtott meg.
Én másnap arra a kérdésre, hogy a széklet rendben van-e szemrebbenés nélkül igent mondtam. 3 nap után hazajöttem, és nekem csak pontosan egy héttel a szülés után kellett nagyvécézni. :oops:
Szóval ettől a dologtól én is nagyon félek, de nem tudom elképzelni, hogy ilyen hashajtás után 2-3 napon belül legyen az embernek produktuma.
Nekem most is gyakran van hasmenésem, mióta terhes vagyok, és utána 3-4 napig nem kell mennem.

Bocsi, hogy csak ezt a témát feszegettem most, de gyorsan ki kellett írnom magamból.

Megyek töltött káposztát főzni, mert holnap családi banzáj lesz a sógornőméknél, a családból 5 emberkének lesz szülinapja, köztük az én páromnak is. Én vállaltam be a töltött káposztát, és ma meg kell csinálnom, mert holnap suliba kell mennünk, reneszánsz nap lesz, nekem is bent kell lenni a gyerekkel, olyan családi izé

Puszi mindenkinek, jók legyetek.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ide írok, de van egy pár eladó hasznos holmim! Ha érdekel, írj privit!

Avent Isis mellszívó

Használt, de tökéletesen működik! Nekem nagyon sokat segített, hogy beinduljon a tejem, szuper találmány!

Tartozékai:

stimuláló masszázspárna
mellszívó tető
szilikon membrán és nyél
foganytú
mellszívó szívóharang
fehér csillagszelep /3 db/
125 ml AVENT cumisüveg /sosem használt/
cumisüveg tartótalp
cumisüveg kupak
újszülött etetőcumi /sosem használt/
cumi tartó talp
tejzáró

Ajándékba adok még hozzá egy
- 125 ml komplett cumisüveget, ahol csak az üveghasznált, az etető cumi nem,

- 260 ml komplett sosem használt cumisüveget

- 1 db sosem használt etetőcumit

- 1 db cumi tartó talpat

- 1 db tejzárót

- és egy bontatlan doboz /40 db 240ml/ AVENT tejgyűjtózacsit

Kép
Kép

Ára: 6.500,-Ft + postaköltség
Vendég

nyaminyaminyami de jól hangzik ez a töltött káposzta!!! :D

KépKép

KépKép
stelly

Grillo autósülés, babahordozó 0-13 kg /hinta és etetőszék helyett is/

Használt, de jó állapotban lévő babahordozó, amely balesetben soha nem vett részt! Nagyon praktikus, én sokat hintáztattam benne a gyereket a lakásban, amikor nyugtalan volt. Amikor még nem tudott rendesen ülni, akkor etetőszék helyett is ezt használtam.

Egyéb jellemzői:

- napfényvédő levehető

- 3 pontos biztonsági öv, ami 3 magasságba állítható /központi övfeszítéses/

- újszülött szűkító, amely később eltávolítható

- állítható hordozókar

- hátulján kis tároló

- huzata 30 fokon mosható

- menetiránnyal ellentétesen, előre és hátra is beköthető

E4 –es szabvány, száma: 03443013, vagyis 2009. január 1-től is használható!

Huzatán lévő kis virágok néhol kopottak, illetve egy helyen kb.1 cm-en megvarrtam de ettől függetlenül nagyon szép állapotban van!

Kép
Kép

Ára: 4.500,-Ft + postaköltség
Vendég

Babatartó /babafotel/ fürdéshez

Használt, de tökéletes állapotban van!

Ezzel sokkal könnyebb fürdetni a babát, mert így mind két kezünk szabadon van, illetve a baba már egészen kicsi kora óta együtt fürödhet a nagy kádban a nagyobb tesóval.

0-tól 8 hónapos korig használható
ergonómikus kialakításával biztonságossá, kényelmessé teszi a fürdetést
szinte bármely babakádhoz, normál kádhoz használható
tapadókorongjai segítségével nem mozdul el
Kép

Ára: 1.000,-Ft + postaköltség
Vendég

Crocus: Jó volt a kiállítás? Gondolkozom, hogy elmenjek-e rá...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: