A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Több képet sajnos nem tudok feltölteni valamiért nem engedi, majd legközelebb.

Sziasztok
Vendég

Szaszi!
Nagyon édes Fanni!

Vera!
Sajna én nem emlékszem ilyenre. Remélem, megtalálod, és még nem vitte el senki.

És a tábla - apa hazaért időben, így most volt időm:

Kép
Kép

(Már annyian vagyunk, hogy két részletben kellett feltöltenem, különben nem nagyon látszott... ) :wink: :lol:

beszteri

Vera
Biztos nem ebben a topikban volt, emlékeznék rá.

Kép
Kép
nati80

Szerintetek melyik téli rucit vegyem meg?

ez van 68-as méretben
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

Kép
Kép
nati80

Kép
Kép
nati80

Nati: nekem az tetszik a legjobban amihez irtad hogy ez az egyik kedvenced de mind nagyon édes :lol:

Vera:én sem emlékszem sajnos :cry:

000kata

Katinka!
Annánál még azért nem próbálkozunk az esti pelenka nélküliséggel, mert olyan jó, hogy nappal biztosan szobatiszta. Nem szeretném, hogy rossz élménye legyen.... Lili viszont nagyon ügyes!!
Mi volt az orvosnál? Jósló fájások?

Beszteri!
Köszönjük, jól vagyunk. Kimásztunk a náthából!! Holnap keressük fel az új gyerekorvosunkat, kiváncsi leszek az első benyomásunkra... Szeretném megbeszélni vele azt is, hogy Ő vállalná-e azt, hogy esetleg hamarabb jövünk haza a kórházból, és a picibabának Ő adja be az első kötelező védőoltást?!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Hali!
Nati, nekem a koalás van! Nagyon cuki!!!! De a te kedvenced is jó. :)
Szaszi, ari a hasad!!! És gyönyörű a kislányod!!!!

Kép
Kép
gabi82

Köszi a lepedős tippeket! :)

Nati, együttérzek. Az elmúlt egy-két hétben alig volt olyan napom, hogy ne boruljak ki azon, hogy nem fogunk elkészülni a házfelújítással, és nem tudjuk rendezett körülmények között fogadni Gusztikát, úgy ahogy azt elterveztük. Biztos, hogy ezek a nyavalyás hormonok is befolyásolják az embert, ugyanakkor szerintem ettől elvonatkoztatva is érthető ilyen körülmények között a szülői aggodalom.
Kitartást!

Beszteri, köszi, jó látni magunkat a névsorban!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Nati, én is csatlakozom :(
Mostanában egyre többször tör rám megmagyarázhatatlanul, különösebb indok nélkül a rémes depi, és olyan lelkifurkám is van emiatt, h mindig a családomon csattan az ostor...
Legújabban a sedatif nevű homeóval próbálkozom+napi 2 bögre citromfű teával. Nameg esténként egy pohár vörösborral :)
Ezek azért így együtt szoktak segíteni, de én is ezt a hormonos-részt utálom (csak!) a pocakosságban...
Úgyhogy most ezt a hsz-t színessel fogom írni :wink:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit, Nagyon cseles vagy ezzel a színes betűzéssel :) A vörösbort néha én is megkívánom, de csak egy kortyig, aztán elmegy tőle a kedvem, pedig előtte megpusztulok érte. A kedvem nekem is erősen ingadozik. Ma pl megbeszéltünk talit 2 barátnőmmel fél hatra, erre mikor jött haza a kedves párom? Negyed 8-kor. Addig meg csak puffogtam, hogy hol van már. Aztán sírtam is dugiban, de a Kori megtalált a wc-ben pityeregve, és kérdezte, hogy "Anya miért sír? " Olyan rossz volt. Így csak fél órára mehettem el, mert a többiek pici babáját még szoptatni kell 8-kor.
Nati, Várd meg amíg megszületik a baba, és akkor tudni fogod, hogy elég-e neki a kisebb, vagy kell a nagy is. Amíg kórházban vagytok, apa elrendezheti az ügyet. Meg nem tudjuk milyen idő lesz. Kornél okt 27-én született, akkor még nagyon szép idő volt, elég volt a plüss overál, majd egy hónap múlva nov. végén már kellett a melegebb fajta.
Anyukák, irigyelem a szobatisztaság felé hajló gyerekeket. Nálunk annyi van, hogy fürdés előtt ráállítom a wc peremére, mondom neki, hogy most pisilj, és akkor pár cseppet kinyom. De majdcsak megtanulja egyszer.

Kép
Kép
dalminha

Lányok!
köszönjük, hogy szinte nincs összefoglaló hozzászólás anélkül h. meg ne említsétek a nevünket! olyan jó hogy ennyien szurkoltok nekünk, hiszek az effajta dolgok erejében. Én ugyan olvaslak benneteket de képtelen vagyok részletesen reagálni,az egész napom 1 nagy rohanás.Jut eszembe ha az államkincstárba mentek majd az anyasági segélyért és a családi pótlék igényléséért, készüljetek 3-4 órás várakozásra! Van szoptatós szoba is, így lehet babyvel menni. Az oep-nél -a tajkártyáért- csak 30 percbe telt. Szóval gondoskodnak ezen szervek h. a friss kismamik nehogy unatkozzanak.
Lénáról sajna nincs új kép, mert a kölcsönfémyképezőt visszaadtuk.De felteszem az 1ik kedvenc régebbit. Az új atrakciója h. pár napja forgatja a fejét hason fekve! :shock: :lol: 8x32 gr-okat eszik cumiból, és az új infó h. 2000gr-nál ha ügyesen eszik, hazajöhet!! Ami kb. 3 hét ha szépen haladunk.
Azért elképesztő h. odabent mekkorák már a babyk!!! Jó hogy a legtöbbjük már 2kg felett van! :P
Így megyünk majd sétálni! :Kép

Kép
katica_75

Sziasztok!

Katica: Annyira megható ez a kép, ahogy fogod a csöpp kis kezét. Teljesen elérzékenyültem. Remélem 3 hét múlva otthon lesztek és minden rendben lesz. drukkolok.

Sclaráról tud valaki valamit? Remélem ők is rendben vannak.

Lányok, ti a babának hány 56-os rugit szereztetek be? nekem alig van 56-os méretem inkább 62-esek vannak, de félek nagyon lógni fognak a babán. de az 56-osra azt mondták h 2-3hét alatt kinövik. És inkább kevesebbet vegyünk.
Vendég

Katica, de jó hogy feltetted ezt a képet!!Olyan megható...Ha belegondolok, h egy ekkorka kis kézel kaparászik az én lányom is odalent, elfelejtem a depimet is :) Köszi!! És drukkolok, h hamarabb elérhesse a 2 kilót, mint 3 hét!!!!
Dalma, totál megértelek. Én is valamelyik szoba sarkában szoktam sírdogálni olykor, s szegények csak néznek, h most mi van...
(mondjuk most a Te esetedben ez teljesen legális volt!!szerintem... :) )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Beagle, ez mind csak attól függ, mekkora lesz a babád születéskor. Ezt pedig ugyebár előre sosem lehet tudni...
Az én lányom pl. 6 hétig hordta az 56-os ruhákat, a kisebbik fiamon egyszer sem volt...
Szerintem mind2 számból legyen jónéhány darab, aztán ha megszületett a bébi, még mindig ugraszthatod Apát, h vegyen néhány méretes ruhát. :)
Ha nem lesz szükség 56-osra, majd elrakod a kistesónak!! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

depire visszatérve, nekem is vannak rossz napjaim. vasárnap pl azon pityeregtem, hogy rossz háziasszony vagyok, mert elfelejtettem megvenni a húst a pörkölthöz, így nem tudtam megfőzni... aztán lementem a közértbe és nem volt tej...fél óráig képes voltam zokogni hogy nincs ebéd és nincs tej..
ezek a fránya hormonok...
Vendég

judit, köszi a választ, akkor 56-osból még szerzek párat. nem szeretnék drágát venni, főleg ha nem is hordja majd, mert hatalmas baba lesz :-)
sok helyen úgy méretezik a ruhát, hogy newborn, aztán 0-3 hónapig. A newborn lenne az 56-os???
Vendég

Tudtommal igen, elvileg a newborn az 56-os. De láttam már méretbeli különbséget newborn és newborn között...
Azért nagyot nem lőhetsz mellé vele.
Érdemes a tecsóban is körülnézni, ott a cherokee márkájú rugik jó minőségűek és nem drágák.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok, megválnék rugalmas hordozókendőnktől, mert a fiam súlya már sok neki. (közel 8 kg). DE újszülöttnél, kisbabánál a legjobb hordozóeszköz, szépen öleli, és könnyű megkötni. Na meg nem ötkilós gyereket kell szülni... Mintha ez csak úgy menne...

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm :lol:

potyka

Jó reggelt mindenkinek!

Katica, naggyon édes az a kép! És mekkora is most Léna baba?

Hisztis hormonokáltalvezérelt kismamatársak csatlakoznék én is :)
Mi még mindig nem költöztünk el...Így én mindennap rendezek valami hisztit, mert néha úgy érzem nem érti, hogy másfél hónap múlva (de ugye az lehet egy is...) nem fogjuk tudni hova vinni a babánkat, ha így folytatjuk. Na majd a hídalatt :shock:

De képzeljétek: tegnap melohelyen állati nagy hajtás volt, valami tendert kellett leadni, azt a főnök beszólt, hogy mindenki addig marad amíg kész nem lesz a cucc. Ez volt f5-kor. Én meg visszaszóltam, hogy én minjárt megyek el, erre meg beszólt, hogy már miért mennék, majd lecsúsztatom valamelyik héten... Hmmm hát felvilágosítottam arról, hogy ugye nem képzelte, hogy majd 8 hónapos terhesen én túlórázni fogok, illetve hogy nem nagyon tudnám lecsúsztatni, mert már nem dolgozom csak a jövő héten (amikor meg a régi túlóráimat csúsztatom :))

Képek nincsenek, a gép szórakozik velem, talán ma bentről...

Jujj de elkésem :lol: :lol:
Még 8 munkanap :)

Kép
pipal

Na most megtudtam csinálni a képet mégis Kép [/img]

Kép
pipal

Sziasztok!

Tegnap sajnos temetésen voltunk,az egész napunk ráment,a lábam iszonyatosan bedagadt,apa alig tudta levenni rólam a cipőt :lol:

Nekünk is kókuszmatracunk van,és a tescoban vettem rá pamut gumis lepedőt,a kettő közé meg beraktam egy vízálló 50*50es nem tudom mit,gyógyszertárban lehet kapni.azért raktam be,mert nekem valahogy néhányszor kifolyt a pisi a pelusból és a derekáig pisisen kelt a gyerek.de lehet hogy annak idején nem voltak olyan jó minőségű pelusok,mint most.mindegy,biztos ami fix alapon beraktam.

Kornéliusz!
nekem azért programozott,mert már 2 gyereket császárral szültem,és a doki azt mondta,hogy kizárt dolog,hogy simán szüljek.így már csak 25 nap van hátra.Hát....A besz..ok lámpa még nem világít,de már villog elég erősen. :lol:

Katica!
Nagyon édes ez a fotó!és tök jó hogy nem kell megvárni 2300g-ot!ha így haladtok,lehet nem is kell 3 hetet várni!!!csak így tovább!

Pipal!
Szép nagy pocakod van! és már csak 8 nap meló!gratulálok,én biztos nem bírtam volna idáig!

Ruhaméretekről csak annyit,hogy nekem mind a 2 gyerek 3,5 kilóval született,56 és 54 centisen,ehhez képest az 56os rugik szinte lógtak rajtuk.azt hiszem talán a 2ik hónap végéig hordták ezeket.
tegnap a temetés után bemenzünk apával egy turiba és csuda édes rucikat vettem,teszek fel képet.az overállt viszont nem itt vettem,de ígértem,hogy arról is teszek fel képet.
Hát nem bírom felrakni,azt írja ki "hiba történt".pedig le van kicsinyítve.mindegy ,ha apa hazajön majd segít.

Múlthéten meg kellett ismételni a 2 héttel ezelőtti vizelet vizsgálatomat,hogy javult-e az antibiotikum után.hát nem.sőt!
2* annyi a fehérvérsejt benne mint a kúra előtt :(
Tegnap adtam le megint,most már tenyésztik a bacit benne.csak azt nem értem idáig ezt miért nem lehetett megtenni :?
és legalább 1 hét mire megjön az eredmény.

Napok óta elég erős jóslófájásaim vannak,ma reggel mikor visszajöttem a boltból,le is kellett feküdnöm,mert úgy fájt.hívtam is apát,aki anyagért ment solymárra,hogy amíg meg nem születik a gyerek ne ő menjen már anyagért ,mert ha beindul a szülés,olyan messziről nem fog időben hazaérni.Válasz:" hát otthon vannak apámék" :evil: :evil: :evil:
Mondtam neki,hogy nem az apádat szeretném látni a szülőszobán!!
Most jól meg vagyok sértődve :lol:
aztán hívott az előbb,hogy jön már haza,és nem fog menni ,csak ha meglesz a baba!na..Előtte miért nem lehetett így válaszolni.

Most megyek és még a lányok szobájában megpucolom az ablakot.július végén takarítottam le,mikor festettünk,de ezeknek a k...va madaraknak félrehord a seggük és tiszta madárkaki az ablak :(

Pusza mindenkinek

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Vééégree valahára letettem a melót, mától szabad vagyok! :D:D El sem hiszem! Nem alakult jól a vége, de erről majd később...

Zsé!
Köszi a bíztatást! :) Egyébként azért is szeretném picit siettetni a dolgot, mert itt nst, meg ilyenek, szal kicsit parázok, h nem derülne ki időben, h jobb lenne már neki mondjuk idekint... Most egy picit egyébként lenyugodtam, nincs bennem annyira a sietség, de sztem vissza fog ez még térni. Én ma kezdem el mosni a baby cuccokat, végre van rá időm. :)
Az én csajszim kb 32hetesen fordult meg, egyetlen hatalmas mozdulattal, miután mocorgott egész nap, nem tudtam mire vélni. Nekem nem fájt, de annyira megijedtem, h felugrottam egy kicsit és felkiáltottam h "jaj, mi volt ez?". Inkább ilyen csikizős, fura érzés volt, de ő 90fokot forult le egy pillanat alatt, mert előtte csücsült, úh tényleg durva volt.
Én úgy tudom, h kókuszmatracra nem szabad vízálló lepedőt húzni, mert elveszti a légáteresztő képességét, ami végülis a lényege. Így nekünk sem lesz olyan, van 2 gumis frottír (ikea), meg 2 másik ami vagy szintén ugyanolyan, csak más színű vagy gumis pamut...már nem emlékszem, de majd mosáskor kiderül. :)
Kitartás a házfelújításhoz, biztos tökjó lesz!!!

Nati!
Én azt is el tudom képzelni, hogy azok a kora babák viszonylag messze laknak, és a szülők annyira szegények, h nincs pénzük utazásra sem, és mondjuk van otthon még 3 gyerek, akiket szintén nem tudnak otthon hagyni. Nehéz ezt így elképzelni, de tudom, h van ilyen. Jó, ezeket a családokat nem is úgy kell elképzelni, h egész nap sírógörcsük van, mert nem láthatják a babát (legalábbis egy részük), de az már egy másik story. Meg sajnos sok kora baba azért kora baba, mert nem vigyáznak rá eléggé...esetleg kap egy-két verést az apjától a pociba, vagy elesik a nő kb ugyanezen okokból. Durva dolgok ezek, de sajnos van ilyen...
Sajnálom a depit, remélem jól alakulnak majd a dolgok!

Reni!
Remélem már nem jósolsz!

Mesi!
Nem, sajnos itt sem lehet megmondani, h mikor akarsz szülni, csak bepróbálkoztam. :) Illetve olvastam, h ha vk már tényleg nagyon kellemetlenül érzi magát, vagy akár van egy speciális dátumuk, amikor szeretné a babát, akkor lehet kérni...membran sweep, vagy konkrét indítás. Én utóbbit azért nem csinálnám...de előbbi pl csak felgyorsítja a folyamatokat, ha már kész a baba, egyébként ha nem, akkor nem indul be a szülés. Én erre kérdeztem rá, de még erre is nemet mondtak. Úh ez van.
Nekem sztem csak síma terhességi vizesedésem van, mert annyira azért nem durva. (nem állandóan van) Akkor gáz, ha sokat vagyok talpon, és mennem kell, még leülni sem tudok, nemhogy feltenni a lábam. És ez ugye amíg melóztam, eléggé esélyes volt szinte egész nap...de mostmár vééééége! Pihizhetek, és ez is jobb lesz, mert pl hétvégéken csak alig-alig vizesedtem eddig is, amikor tudtam pihizni. Itt egyébként is elég sótlan minden, és én is sokkal kevesebbet használok főzéshez is, mint otthon, másoknak sótlan. Amikor hazamegyünk, akkor minden tök sós nekünk, bárhol eszünk...szal gondolom ez így okés. (meg ahogy olvastam tovább, írták a többiek, h nem használ a sómentes kaja sajnos)
Sex nálunk is nuku, mert nekem fáj...hurrá! :? Pedig valahogy csak ki kéne csalogatni a kiscsajt. :)

Katica!
Neked is köszi a bíztatást, túléltem! :)
Jaj, nagyon édes ez a kép, milyen pici keze van?! Szurkolok nagyon, h elérjétek gyorsan a 2kg-t. Ha 3hét, az akkor már mindjárt itt van. (mondom én, aki már számolja a napokat :P)

Ettike!
Köszi, h külön írtál nekem! :) Itt minden alkalommal van vérnyomás és vizelet ellenőrzés, eddig minden ok volt, teljesen tiszta, és 100körüli vérnyomi. Az utóbbi időben 2hetente járok, és a következő után már asszem hetente kell mennem, szal végülis rajtam tartják a szemüket. :)

Kumpibogár!
Örülök, h jól vagytok! Szerintem nyugodtan add át azt az üzenetet, ha ennyire hülye. :P

Honey!
Nektek is örülök, h minden ok! :) Nekem is túl kicsi volt a fejem, rá is ijesztettek anyukámra, 2 héttel előttem már bent feküdt, mert hogy tuti lesz velem vm. Aztán tök egészséges voltam, csak azóta is vékony arcom van. Talán genetika??? Okosok... :? :P Úh ne aggódj! :)
Nem akarok belekotyogni, még gyerekem sincs, csak máséra vigyáztam eddig 2 évig...de nem biztos, h szeretni fogja a baby, h egyszer itt, egyszer ott alszik. Sztem kell nekik egy állandó hely, ahol alszanak, és tudják, h mi van.
Tökjó, h megvagy a bepakolással. Nálam egyelőre az én cuccaim szárazak a szárítón, és ma rakom be a baby cuccokat....aztán lassan én is pakolhatok, ha azok is megvannak. :)
Nagyon édes a baba-sarok! :)
Hát én nagyon nem szeretnék csaszit, de ha meg muszáj lenne, akkor lehet, h megnyugtatna, h gyorsan túl leszek rajta, szenvedés nélkül, és valahol kicsit örülnék neki. De a vágás az nagyon nem kell, úh inkább hős leszek! :) Oké, ebben az esetben a fekete leves majd utána jön, de abból is gyorsan felépül az ember, annyira nem gáz...nem? Pl. jobban félek a szüléstől való szenvedéstől (még úgy is, h epduralt fogok kérni), mint mondjuk a császár utáni felépüléstől. Ha meg hosszas vajúdás után sürgősségi császár kell, na az az extra ciki! :? Azt nagyon-nagyon nem szeretném!
Hogy fáj a jóslófájás? Mensis fájdalom vagy csak nagyon kellemetlen keményedés?
Jó takarítást! :)

Judit!
Gratula a kis hajasbabához! :) Remélem nekünk is lesz, bár a Márta nem bíztatott túl sokkal. :)
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, sztem mindannyiunknak van mélypontja, kinek több, kinek kevesebb...nekem is kijutott az utóbbi időben, mától remélhetőleg jobb lesz. Gyerekek mellett meg külön nehéz lehet, de kitartás, már mindjárt itt a vége! :)

Pipal!
Én is 2,6-tal születtem. :)
Kedves a főnök, jó, h beszóltál! :P Szép a poci, kis helyes! :)

Katinka!
Lilinek jobbulást!
Hát ez a hálóinges story vicces! :D Akkor úgy néz ki egyszerre pakolászunk...szülni is együtt megyünk? :) Neked melyik dátum szimpi? Én nem bánnám okt 18 vagy 20-at. :) Jaja, megnéztük a kórházat, bővebben majd lejjebb.

Dalma!
Remélem minden ok lesz Korival! Sajnálom, h így alakult a program, jogos volt a kiborulás! :?

Beszteri!
Itt lehet kapni egy cégnél olyan fejvédőt, ami teljesen körbeér. Én rendeltem is egyet (már csak ez a nagy méret volt, a feles nem), de azóta meggondoltam magam, és vettem egy feleset is, máshol, mert be szeretnék majd látni a kiságyba. Nem tudom még előbbinek mi lesz a sorsa, lehet megtartom, és tökjó lesz ha már nagyobb a kiscsaj. Vagy túladok rajta...ebben az esetben szólok. Igaz ez sztem később derül majd ki, nektek meg gondolom kéne mire jön Julcsi. Ha gondolod megadom a linket, és rendelhetek is neked, és haza tudjuk küldeni...daddy öccse angol-magyar fuvarcégnél dolgozik.

Szaszi!
Szép nagy pocak, és Fanni is édes! :)

Vera!
Sztem sem itt volt az a hirdetés, én is emlékeznék.

Beagle!
Nekünk van 6 kezeslábas pici méret (itt tiny baby) és 6 newborn (gondolom ez az 56-os) és így tovább...a nagyobbakból több van. A rövid bodyk közül is van jópár pici, és a nagyobbakból több. Én pici babyre számítok, a márta 3kg-ra saccolta, ha 40hétre jön. És én is csak 2,6kg és 46cm voltam.
Ne haragudj, de jót nevettem a hétvégi storyn. :) Neked biztos nem volt ilyen vicces, és lehet én is kiborultam volna egy ilyen szituban...de utólag csak nevetni lehet ilyenen, meg jobb esetben helyben is kinevettem volna magam. :) De velem is vannak ilyen megmagyarázhatatlan hülyeségek, amit nem tudok hova tenni, aztán rájövök, h ja, terhes vagyok... :)

Na hát akkor most rólam. Tegnap letettem a melót. Hát sajnos annyira szarul sikerült a nap, amit álmomban nem gondoltam volna. 1éven keresztül még egy halvány kis összezörrenésünk sem volt, erre tnap már reggel állt a bál, elég nagy balhé volt. A szülők New Yorkban voltak egy hétig, és reggel jöttek haza. Aidanre éjszaka a nő öccse babysittelt, nappal meg mi voltunk szolgálatban. És előző nap mondta a srác, h jöjjünk csak 10-re, úgyis aludni fog a gyerek addig, mint mindig, megy a takarítónő is reggel, nekünk meg nincs dolgunk, mert se mosás, se vasalás, semmi. Hezitáltunk, mert éreztem, h nem lesz ez így oké, de annyira mondta a srác, h csak rábólintottunk. Én hülye meg nem írtam sms-t a szülőknek, h így jó-e, mondván a srác azt mondta, h majd ő tartja a hátát, ha netán gáz lenne, de biztos nem. Erre fél10-kor jön a telefon, apuka kérdezi, h hol vagyunk...elmondtam a szitut. Erre kb 6perces kiabálás, úgy leb.ott, h totál lehültem. Merthogy mi hogy képzeljük ezt, meg biztos nem csináltunk végig semmit, csak ültünk a kanapén, és így bízták ránk a gyereket egy hétig. Meg a szennyestartók tele (az övékében volt kb 1 zokni, 2 bugyi, meg aznap reggel a takarítónő telenyomta a ládát az ő dupla ágyneműjükkel, amit a srác után cserélt le nekik...hát ja, tény h tele volt...de annyi IQ már nem volt, h belegondoljon, h miért), a gyerek szennyese meg félig volt szinesekkel, a héten 2 adagot mostunk neki, és hétfő estére ért meg az újabb, mivel a srác a hétvégén 3x átöltöztette kb, és mivel az ő ágyneműjét is lecserélte a takarítónő, nyilván az is tele lett. Meg a ruhák tök vizesek a szárítón...érdekes, mikor odaértünk, csont szárazak voltak, szedtük is le egyből. A gyerek széke koszos...volt rajta 2 halvány folt, meg a zsírkréta nyomok az asztalon, amit egyszerűen nem lehet leszedni sehogy, és kb 1 hónapja olyan, mióta ők elkezdték ott rajzoltatni, és eddig sem jött le. Meg még mondott vmt, de már nem is emlékszem....szal rámborított mindent, kiabálva, amivől kb semmi nem volt jogos. Egyedül az, h tényleg írnom kellett volna egy smst, és magamat hibáztatom, h nem hallgattam a megérzésemre, és nem mentünk hamarabb. De ezen kívül a többihez nem volt joga, velem ne kiabáljon senki, főleg jogtalanul. Szal elég szarul sült el az uccsó napom, a csaj mondjuk rendes volt. Amikor kijött hozzánk, kérdezte, hogy vagyunk, mondom nem túl jól...és kérdezte, h a reggeli dolgo miatt? Mondom ja...és már jöttek is a könnyeim. Elég nehezen tudtam abbahagyni, mert szarul esett, és akkor bukott ki belőlem. Aztán leültünk dumálni, mondta, h nyugodjak meg, nem volt ez egy jó húzás, de szeretnek, és családtagnak tekintenek, meg tökjól nyomtam, és hiányozni fogok bla, bla...meg vm közös bizniszről is akar velem beszélni, mert kedvel, és szerinte jól dolgozom, és a fejemben is van vm. :) Nem tudom, h tudtok-e erről a nagy gazdasági válságról, sorban halnak be az üzleti bankok (nem azok, amikbe mi is járunk a kis ügyeinket intézni, hanem a nagyhalak, akik többnyire olajjal, meg részvényekkel, meg ilyenekkel foglalkoznak). A nő meg pont ebben a szférában fejvadász, szal most kicsit szorul a hurok, ez miatt stresszelnek is, most New Yorkból is csak rossz híreket hoztak...és a lényeg, h csak félig-meddig poénból mondtam neki, h miért nem csinál nanny ügynökséget, a gyerekeket elvégre mindig kell valahova tenni, szal az csődbe nem nagyon mehet. És a durva, h úgy néz ki, h ráharapott...pedig tényleg csak félig gondoltam komolyan...úh valószínű erről akar majd beszélni, h csináljunk vmt közösen. Hát én nem bánnám...nekem ez nagyon jó lenne gyerekkel. Na hát ez a story, bocs, h hosszú lett, de csak így tudtam rendesen leírni, mi volt...remélem átugorta az, aki unta. :)

Vasárnap voltunk végül a kórház túrán. Háááát....egyrészt nem nagyon érte meg elmenni, mert nem sok új dolgot tudunk meg, a netről kb ugyanennyit le lehet szedni, képekkel, leírással együtt...csak most láttuk 3D-ben, na bumm. tetejében kb 20 percig megvárattak minket a szülészet és a gyerekágy bemutatása között, mert elfelejtettek szólni egymásnak, h jöhetnek értünk, végeztünk az elsővel....szép. Kb 10 nagy pocak, állni alig bírtunk már...daddy természetesen úgy morgott, mint a bolhás kutya, de csak egy hajszálon múlt, h nem mentünk el, mert elegem lett nekem is...a várakozásból, meg a morgásból is. A szülészet az tetszik, viszonylag új szobák, fürdőszoba sarokkáddal. Viszont a gyerekágy, ahova 2-3óra múlva visznek át, az borzalom. 4ágyas szobák, külön-külön függönnyel elválasztva...a gyerek veled, látogatók ott nyomulnak. Szal ez az a hely, ahonnan spurizni akarok amilyen hamar csak lehet. Szerencsére 6óra múlva ezt meg is tehetem, ha minden ok. Ha mondjuk reggel szülök, akkor tuti ez így is lesz. Ha este vagy hajnalban, akkor azért nyugisabb, úh kibírok 12 órát is mondjuk, és jobb is ha megfigyelnek. De a tervezett 24órát asszem tuti, h mégsem szeretném ott tölteni. Remélem nem is kell, mert az epidural után lábra tudok állni, és sétálni magamtól rendesen, meg úgy egyáltalán a szülés miatt is. Ha szerencsém van, akkor nem fog nagyon elhúzódni, és nem kell sokat szenvedni az epi-ig. Utána már állítólag közel sem fárad el annyira az ember, mint fájdalomcsillapítás nélkül. Hát majd meglátjuk. Ja, és fizetős szobájuk már nincs, 3-4 éve megszűnt....pedig én arra hajtottam, h egy napra kifizetném. :(

Az előbbiekből kiindulva kicsit elkezdtem parázni, kicsit jobbnak gondoltam a helyzetet...de sebaj, ez még így is klasszisokkal jobb, mint rengeteg otthoni kórház. Persze jó lett volna itt is egy Ikea vagy akármilyen fantázianévvel ellátott szoba, de hát nincs. Szal alaphelyzet sokkal jobb, de megfizethető luxus meg nincs. :( Új kórházat meg se kedvem, se energiám keresni, a szakértelem az meg itt egyébként is híresen jó, úh marad, ami van. Azt is közölték, h nem is biztos, h egy midwife lesz velem végig, mert ha sokan vannak, akkor majd jön aki tud, meg műszakváltás is belecsúszhat, meg mittomén....ez is hurrá! Már a múlt pénteki felismerés is rosszul érintett, h nem lesz ott egyik abból a csoportból, akikkel eddig végig taliztam. Szal most erősen gondolkodom, h fogadok egy dúlát, aki előtte 2x talizik velem, beszélgetünk, alapjáraton kedves, és mivel ez a szolgáltatás, a szüléskor forog körülöttem, ahogy akarom, segít, vagy nem, ha nem akarom. Asszem ez megnyugtatna, h ott egy ismerős arc, mint pl nektek egy szülésznő, ez kb az a szitu. Barátot, rokont tuti nem szeretnék oda, mert az túl belső kör, és őket ebbe a körbe valahogy nem akarom beengedni, ez túl intim...de egy ismerős szaki arc, az más...az kell. Ő orvosilag nem csinál semmit, az a midwife dolga lesz, de ezen kívül mindent, amit akarok. Annyira nem is vészes összeg, bár mostmár minden fillért menteni kell, mivel mától nem dolgozom, és itt elég gáz a gyes, vagy mi. Már írtam is egynek, jónak tűnik a weblapja, és kedvesen válaszolt is, bár bőven még nem tudott, mert épp rohant szülni. :) De szerintem megfogadom majd őt...árban is barátságos a többihez képest, mert kezdő még, de ez nem lényeg, mivel orvosilag nem kell rábíznom magam, így amiben kell, abban ugyanolyan jó lehet, mint sok éves tapasztalattal.

El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire jó végre szabadnak lenni, már nagyon megszenvedtem a végét, és el sem hiszem, h végre pihizhetek. Ez a tegnapi nap azért még mindig fáj, mert irtó rossz volt így leköszönni, de remélem majd felejtődik a dolog mindkét részről... Na mind1, most viszont nekiállhatok teljes gőzzel készülődni, ami tökjó. Most ki is szedek a kis rucikat, és indulhat a mosás. Meg tudok végre olvasni, van 4-5 baby-s könyvem, amikkel iszonyú lassan haladtam meló mellett. Meg tudok fórumozni, neten is keresgélni, készülődni a kiscsajra. Ami kell is, mert egyre jobban rájövök, h én erre lelkileg még nagyon nem vagyok rákészülve, attól függetlenül, h más szemnpontból meg már eléggé. Szal lesz dolgom ebben a pár hétben. Beszélgetünk is majd, h 2-3 hétnél tovább ne nagyon húzzuk már, jobb lesz az mindkettőnknek. :)

Na szal innentől majd jövök gyakrabban, nem menekültök, de nyugi, ígérem, h nem fogom ennyi hülyeséggel, és főleg ilyen hosszan teleírkálni a fórumot. :)

Szép napot! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

1480 gr-al született és most 1700 körül van.
Honey
hát ezek a pasik már csak ilyenek... :lol: de legalább belátta.
Pipal
de szép nagy pocid van!!!
Judit
akkor már csak ezért megérte feltenni a képet! :lol: külön azért kedvenc mert rendszeresen Ő szorít rá az én ujjamra...
Depi
nálam a születés utáni 3. napon teljesedett ki!!!Úgyhogy készüljetek még 1 uccsó támadásra szülás után is. :twisted: :lol:

Kép
katica_75

Sensi
gratulálok a "szabadsághoz", ügyes vagy hogy eddig bírtad!
A pasinak nyilván a rosszul sikerült út miatt te lettél a villámhárítója :? , de utána biztos megbánta már h. így neked esett. Jó lehetőségnek tünik ez az ügynökség! :wink: neked való, én hollandiában voltam au-pair, de az enyémmel nem voltam megelégedve.
Pihizz sokat! :wink:

Kép
katica_75

Sensi4

Az első császár után alig éreztem valamit,kicsit fájt a vágás,nehezen tudtam köhögni,tüsszenteni,stb.műtét másnapján már szinte "szaladtam" a vc-re.ezért nem aggódtam a második császár előtt.aztán eljött az is.hát....!ahogy kiment az érzéstelenítő hatása ,az kemény volt.mondtam is,ha nem lenne bennem katéter,és nem kaptam volna beöntést,ott sz...tam-hugy...tam volna össze magam.azt mondják többedik szülés után erősebbek az utófájások,meg hát ott egy min 10centis seb is.úgyhogy ebből kiindulva,kicsit parázok.dokikámmal most beszéltük meg a császári protokollt.azt mondta ,hogy ha nem akarok beöntést,nem muszáj,hát én szeretnék,az előbbiekből kiindulva :oops:
Végre eljött a nagy nap,és már te is 100%osan a kislányotokra tudsz koncentrálni.a munkaadódékkal meg ne is törődj,valahol ők is belátták,hogy a hangnem az nem volt megfelelő.most már nyugi,pakolászd a rucikat.én is ha idegesebb vagyok,mindíg kinyitom a babásszekrényt,és nézegetem rendezgetem őket,ez megnyugtat.
a takarítással most végeztem.már csak a konyha van hátra,meg a fürdő,de azokat minden héten takarítom 1*legalább olyan alaposabban(domestos,vízkőoldás stb.)

Csajszik!
Ti mentek még a genesisbe a szülés előtt?én úgy csináltatnék még egy uh-ot!!! :lol:

Pusssz

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Katica: Nagyon édes a kép :lol:

Sensi: akkor használj ki menden percet és pihizz.

Pipal: aranyos a pocid :lol:

000kata

Vera
köszi, aranyos vagy, igen ezek után jártam le térdig a lábam. :?
Kata
köszi :P jól vagy?

Kép
katica_75

Sziasztok! Pipal szép a pocakod Neked is, olyan kis hetyke - büszke :) Nekem teljesen más, teszek fel majd mindjárt én is (ha összejön)! Hát, kitartást akkor Neked is a költözködéshez, illetve az azt megelőző várakozáshoz.

Sensi... uhh, hát tényleg nem szívderítő a végtörténet, remélem mielőbb kihevered az egész kalamajkát, s kívánom, hogy tudj minél többet pihizni, hangolódni és készülni az új szerepre! Az biztos, hogy merőben megváltozik az Élet. :)
Valamelyik virrasztó éjjelen a FixTv-re tévelyedtem, Ladánybene koncert volt rajta, gondoltam Rád. Nyomattak instrumentálist is, baromi jó hangulata volt - Korai Öröm koncerteket idézte számomra, feldobott nagyon.

Honey, madarak ellen csúzli? ;) Csak vicc persze... elég bosszantó lehet. Gondolkodom azon az 50x50-es vízhatlan anyagon, láttam én is. Tényleg csak a biztonság kedvéért kéne, féltem a kókuszmatracot. Sajna én is hallottam már, hogy a zuhitól nem száradt jól ki és bepunnyadt az egész.

Katica, az emberben leírhatatlan érzések keringenek, ahogy olvassa a hozzászólásaidat, s pláne, ha illusztrációként felteszel gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeket. Valóban nem lehet nem elérzékenyülni. További drukk megy Nektek.
Écikéékről tud valaki valamit?

Akinek van tapasztalata megírná, hogy milyen bébiőrt esetleg légzésfigyelőt (kombináltan) érdemes venni vagy nem venni? Bébiőrre szükségünk lesz, bár a ház nem olyan nagy, de a kert hatalmas, ha teregetek vagy bármi más dolgom akad kint, hát ez a ketyere jól jönne.

Köszi előre is!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

34. héten

Kép [/img]

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

zsemlyécske: szép nagy a pocid :lol:

katica: köszönöm jol vagyok.Képzeld már 2100g a kis drágám,jó nagy :lol: nehéz is a pocim. :lol:

000kata

Zsemlyécske, köszi a tied is nagyon helyes!

Sensi, tok jó hogy már pihenhetsz, bár biztos rosszul esett nagyon így befejeezni a melot. De koncentralj a pihenesre, és a készülődésre!

Csak egy pillanatra jöttem büszkélkedni :)
Már vagy 3 hete ígértem a 4D-s képet. Hát íme:

(mosolyogva alszik épp :))))
Kép

Kép
pipal

Pipal: jaj de édes :lol: :lol: :lol:

000kata

Kata: köszi :D

Kép
pipal

Sziasztok!

beszteri: nagyon vagány a kisfiad a képed, köszi amit Fannira írtál.

nati: ez nagyon aranyos olyan szépek vannak hogy alig lehet választani. http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... tid=208969

gabi: köszi a bókot a lányomra, majd keresek még képeket. :D

katica: nagyon aranyos az a kép, teljesen elérzékenyültem töle olyan megható.

A depivel kapcsolatban nálam ma volt a csúcsok csúcsa. Tegnap voltam vérvételen a cukrom miatt és iszonyuan magas lett az evés utáni 1 órásom inzulin mellett, egész délelött bögtem hogy még mindig nem jó, az orvosom ki lesz akadva, nem is tudom mit csinálok ha befektet 1-2 napra kórházba , mi lesz Fannival. Én még erre nem készültem fel.
Biztos hogy érzi hogy van valami mert mikor hazajövök az orvostól állandóan a nyakamon lóg , ül az ölembe és nem tudom lerakni vagy fél órán keresztül. Nagyon anyás lett az utóbbi időben. Nálatok is így van vagy csak eddig nem vettem észre, nem tudom.

sensimilla: köszike, hát elég nagy és azóta mégnagyobb , ha ülök olyan érzésem van mintha nem kapnék levegőt .

pipal: szép nagy pocid van! :D

zsemlyécske: neked is szép nagy pocid van! :D
Mi Fanninál vettünk légzésfigyelőt+bébiőrt az még megvan .
egy baja van csak nálunk is nagy a kert és egy bizonyos távolság után már folyamatosan csipogott, hogy nem érzékeli , túl nagy volt a távolság a kettő között. Így alig tudtuk használni kint.
Ha veszel nézd meg hogy milyen távolságig mér.
Vendég

Pipal: jaj nagyon édes a kép :lol: :lol: :lol:

Lányok október van jövő hónapba szülünk :lol: Izgultok???

000kata

Helló Lányok!

Nálunk minden rendben bár néha olyan érzésem van hogy megindul a magzatvíz.

Anyukák:vkinek indult magzatvízfolyással anno a szülése?mert nekem fájásokkal és burokrepesztés volt így nem tudom hogy milyen érzés lehet.

Dalmi ha úgy szól hozzám a férjem hogy bántó egyből bőgök de ez tök normális.

Nati:velem nem sokra mész tetszik mindegyik talán a piros nem annyira.Ha pl októberben születnek meg a babák mibe hozzam ki őket?Ilyen termós cuccot vegyek?és hány réteg ruha kell alá?Lili nyári gyerek volt azért vagyok ilyen suta.

Honey:nagyon szép a babaszoba.Megkérdezhetem hol vettétek az ágynemüt?Meghalok most a zöld szinért és nálunk is narancs színű a tapéta és menne hozzá.

Sensi:örülök hogy előkerültél.Ne siettesd a babát majd jön amikor itt az ideje.Tök jó hogy már nem kell menni dolgoznod én is úgy vártam tavaly.Pihentetéssel simán le fog menni a vizesedésed sztem amit írsz az sima terhességi vizesedés.

Beszteri:jó volt a szülinap de elég fárasztó.Most már csak ha meg lesznek a babák vállalkozom ilyenre.Bár most is majd nem mindent anyósom csinált.

Zsé:neked is jó nagy pocid van.Mi béreltük tavaly a légzésfigyelőt+bébiőr egyben fél évre.Én megvoltam vele elégedve bár mi panelba laktunk nem tudom milyen a hatótávolsága.5000Ft kaukciót kellett otthagyni és azt hiszem az első 3 hónapot kellett előre fizetni.A típusa Angelcare 301 volt(de nem vagyok biztos benne)és újpesten béreltük.Üzletbe 35000Ft volt tavaly.ha sak bébiőrt akartok az olcsóbb.Veletek alszik majd a baba?Mert sztem akkor elég a bébiőr.

Honey:nagyon szép a babaszoba.Megkérdezhetem hogy hol vettétek az ágyneműt és mennyiért?Nagyon tetszik és nálunk is ilyesmi színű a fal.Én már biztosan nem megyek 4D re mert nem nagyon látszik már ilyenkor jól a baba csak ha úgy fekszik.Tavaly voltunk a Lilivel még a 31-32 hét környékén és alig láttunk vmit.Mondta is a dokinő hogy volt olyan akinek végig háttal volt a baba és nem tudták sehogy se megfordítani és így is elkérték a pénzt.

Pipial nagyon aranyos ahogy mosolyog a babád.Tényleg jól elkapták ezt a képet.Rád hasonlít?

Katica olyan megható ez a kép amit felraktál.megkönnyeztem!!!!!

Na megyek csajok jók legyetek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
mesi01

Nati!
Sikerült aztán rucit választani?

Csuri!
Mennyi idő után akarsz hazamenni? Valahol mintha azt olvastam/hallottam volna, hogy ahhoz vinni is kell egy igazolást a gyerekorvostól, ez így van? És mit kell még hozzá csinálni?
Örülök, hogy kimásztatok a náthából, Beni még mindig taknyos, meg kicsit köhög is. Remélem, azért hamarosan mi is kilábalunk.

Judit!
Mindig megnyugszom, amikor olvasom, hogy másoknak is ingadozik a hangulatuk. Remélem, elmúlik majd, mert néha már a saját idegeimre megyek. Szerencsére nálunk alapvetően arra az időre szokott esni, amikor már apa is itthon van, így el tudok kicsit vonulni, és a fiúk így nem sokat éreznek belőle…

Dalma!
Most néztem, hogy még nem olvastad a 6 napja írt privimet… Mi újság hálózsák ügyben?
Szobatisztaság: sztem semmiről se vagytok még lekésve. Beni most pl. egyáltalán nem hajlik rá, nyáron néha azért legalább sikerült… Pedig ő azért idősebb, mint Kori. Mindenesetre ezen nem idegesítem magam, minden más téren szépen fejlődik, majd erre is megérik. Oviba úgyis csak jövő szeptemberben megy (ha egyáltalán felveszik…), addigra biztos, hogy nála is menni fog.
Kiakadás: sztem is jogos volt, valószínűleg alaphelyzetben is felhúztam volna magam, nemhogy így, a hormonok játékától kísérve.

Katica!
Ez a kép nagyon aranyos és megható! És Léna nagyon ügyes! Életre való kis gyerkőc, de ilyen anyukával nem is csoda!!!! Az a három hét meg már nem is olyan hosszú!!!

Beagle!
Nálunk is viszonylag sokáig hordta Beni az 56-os rucikat, igaz, a betegsége miatt volt két hét, amikor egyáltalán nem hízott. De az elején úgy álltak rajta az 56-os rucik is, mint tehénen a gatya…
Juditnak igaza van, a Cherokee tényleg nagyon jó, és az ára is az. Ráadásul jól is néznek ki.

Pipal!
Nem csodálom, hogy kiakadsz, rossz lehet, hogy még mindig nem költöztetek. Ráadásul még a főnököd is… Jól tetted, hogy megmondtad neki. Mit szólt hozzá???
Csini a pocid! És tök édes a kép a gyerkőcről!

Honey!
Sajnálom a vizelet eredményt, remélem, most már jobb lesz.
Apa és utazás: értem, miről beszélsz. De lehet, hogy neki is csak rossz napja volt, azért volt ez a válasz. Tudod, a pasik annyira másképp működnek, mint mi…
Genesis: sztem én még beugrok majd, lehet,hogy csak egy vizsgálatra, de valahogy nyugodtabb lennék. A dokimat már nem nagyon akarom engedni uh-ozni, mert megint előjön ezzel a „nem fejlődik rendesen a gyerek” dumával…
Nagyon szép a gyerekszoba!

Anita!
Bébiőr: nekünk Lindam van, az volt akciós, amikor vettük. Ez viszont csak egyik irányba működik, tehát a baba nem hallja a te hangodat.
Légzésfigyelő: azt meg kaptunk kölcsönbe, de nem sokáig használtuk, mert Beni mindig lemászott róla.
Szép a pocid!

Szaszi!
Beni is nagyon anyás lett megint, szerintem már érzi, hogy egyre inkább „befelé fordulok”. Nagyon sokat ül az ölemben, napközben is sokszor mondja, hogy kicsit bújjunk össze. Nem csodálom, hogy félsz, hogy a doki befektet. De drukkolok, hogy ne így legyen!

Kata!
Egyelőre még nem, bár tegnap éjszaka azt álmodtam, hogy megszületett Julcsika. És azon voltam kiakadva, hogy nem emlékszem a születéséből semmire…

Mesi!
Nekem elfolyt a magzatvizem, az akkora mennyiség volt, hogy nem lehetett mással összekeverni.

És egy kis kedvderítő. Valamit kerestem a neten, és elbarangoltam az egyik babaáruház honlapjára. Itt találtam ezt a kihagyhatatlan akciót:
Kép 0%-os leértékelés

beszteri

Sziasztok!

Rucit nem sikerült még választanom, de szerintem a szarvasos-csíkos kezeslábas lesz, ahhoz való téli bélelt takarót vettünk még nyáron.
Vagy még a drapp bundazsák tetszik, de majd elválik mit veszünk.

Zsé
Jó nagy pocid van már! Neked sincs sok hátra, célegyenesben vagyunk mindannyian!
Mi angelcare légzésfigyelőt vettünk amiben benne van a bébiőr is. nekünk nem nagy a kerünk, de két szint van és sok vasbeton, ami csökkenti a hatótávolságot. Ez a cucc 150mig jó. Ha brendonban veszed meg, akkor hazavitel után ki tudod próbálni és ha nem jó, vissza tudod vinni és veszel helyette másikat.

Beszteri
Jó kis akció! nagyon megéri most megvenni. :shock:

Mesi
na nekem is pont az nem tetszik, de az az gyetlen orkános közöttük.
Szerintem nagyon időjárásfüggő, hogy miben hozhatod ki a piciket. De egy hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi (lábfejes), vékony sapi és ha hideg van fölé kötött is és tuti kelleni fog valami overál vagy pléd. Én legalábbis ezt tervezem.

Szaszi
Nekem azért nem tetszik annyira az az overáll, mert a lábfeje levehető, így hamarabb befúj a szél, vagy lejön a lábairól, de maga a design nagyon tetszik.
Mennyi lett a cukrod?
Én szerdán nem bírtam ki és ettem egy kinder buenót (20g szénhidrát), így a ma reggeli cukrom nem tudom mennyi lesz, de holnap kiderül.

Pipal
nagyon édi a mosolygós kép!

Kép
Kép
nati80

Eszter,
Bocsi, hogy nem válaszoltam, de meg sem nézem általában, hogy van-e privim. Köszi az infókat, de hozott a sóginőm egy nagyon klassz meleg hálózsákot, amiben nagyon jól érzi magát Kornél.
Naja, a szobatisztasággal még ráérek foglalkozni, mert még 2 éves sincs, viszont olyan szépen beszél... imádom, hogy már mindent meg tudunk beszélni. Ezért is lesz furi újra egy kis babával, akinél ki kell találni mi baja ha sír. :) Bár a szopi minden bajra gyógyírt jelenthet. :D
Sensi,
Szegény, rossz lehetett így eljönni, főleg ha igazságtalanul bántak veled. Én tuti sírógörcsöt kaptam volna. Meddig nem mész vissza hozzájuk? Utána babástól mentek Aidan-hez? A kórházi téma elég lehangoló, de hogy 6 óra múlva hazamehess? ellátnak ennyi idő alatt elég tanáccsal? Mert te elég felkészült vagy, de akinek az ölébe pottyan a kisbaba, azt is hazaengedik anélkül, hogy meggyőződnének róla, tud-e szoptatni, vagy etetni, tisztába tenni, fürdetni? Azért szerintem kell az az 1-2 nap, mire belerázódunk az anyaságba. De hozzáteszem, szerintem te nagyon felkészült és gondos kismama ill. anyuka vagy.
Nati, szerintem unisex-et válassz, mert az jó lehet kisfiúnak, kislánynak is.
Pipa, nagyon ari a mosolygós kép!
Beagle, sztem sem árt néhány 56-os ruha, annak idején én is csupa 62-est vettem, és amikor kórházban voltunk, akkor vette a párom az 50-es ruhákat, mert Kori csak 47 cm volt. Az 56-os is elnyelte. :D
Mesi, tényleg, el is felejtettem izgulni a magzatvíz elfolyás miatt. De tényleg mi van, ha nyilvános helyen történik? Volt már valakinek ilyen? Mondjuk egy bevásárlóközpontban, vagy ilyesmi?
Katica, én csak csatlakozni tudok a többiekhez, tényleg édes a kép nagyon! A babuci pofikájáról is tegyél fel! Te hogy vagy? Műtéti heg gyógyulgat? Messze laktok a kórháztól?
Sclara, merre jársz? remélem nincs baj!!!
Szaszi, nagyon édes a kislányod!
Néztem Eszter táblijában, hogy nagyon sokan várjuk nov. 4-re, vagy Zs 5.-re. Kiváncsi vagyok a sorrendre, mikor bújnak elő ezek a babák. Mondjuk nálunk legkésőbb nov 4. a csaszi miatt. Apa azt akarja, kérjem meg a dokit, hogy csináljuk okt27-én, és akkor együtt lenne a gyerekek szülinapja. Szerintetek jó ötlet?
A másik kérdés, hogy mi a véleményetek a 2. keresztnévről? Nem tudjuk eldönteni. Első a Panna, de sztem illene hozzá egy második név is. Segítsetek! Vélemény?

Kép
Kép
dalminha

Eszter!
Nem tudom, hogy mennyivel korábban jönnék haza, de amikor a lányom született eléggé megviselt, hogy még egy éjszakát benn kellett töltenünk csak azért, mert a kórház gyerekorvosa aznap nem volt "szolgálatban". Most még egy ilyen plusz nap nemcsak engem, hanem Annát is kikészítené, és azt nem annyira szeretném, így is meg fogja viselni....
A barátnőm az Imréből szülés után kb 6 órával hazament... Én azért legalább egy napot bent szeretnék tölteni, de a részleteket most nem sikerült megbeszélni a gyerekorvosunkkal. Viszont felírja a recepteket még a baba születése előtt, így nem kell a férjemnek utánajárni!
Mesi!
Nekem az előző szülésem enyhébb fájásokkal indult, és én szinte azonnal tettem be betétet, és gumilepedőt az ágyunkba (biztos, ami biztos). A magzatvíz elfolyását egy erősebb fájás, és egy halk és apró pattanó hang és érzés előzte meg. Nagyobb mennyiségű folyadék folyt ki (kb 3 másodpercig), aztán fájt tovább.. Szerintem egyértelműen felismerhető!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Hááát...én szívem szerint nem várnám meg a novembert... :roll: Megmondom őszintén, én az őszi szünet idejére pályázom (okt.22-től egy hét), a gyerekeknek nem volna se ovi, se isi, könnyebb volna! (A dokim is azt mondta, h 20-a után már mehetek szülni)Csak sajna a szívem mélyén sejtem, h nem fog összejönni, az én gyerekeim sosem akarnak idő előtt jönni...(ami persze valahol jó is)
Dalma, én nem szeretném, ha a gyerekeknek egy napon lenne a szülinapjuk. Szerintem ennek később Ők sem örülnének.
Korinak van 2. neve?Mert ha neki van, én Pannának is adnék. Különben ehhez a névhez egy csomó jó név passzol szerintem.
Magzatvízelfolyás:nos, nekem Adélnál kezdődött így, de nem folyt el hirtelen, csak szivárgott. (az a legrosszabb eset)Én is megijedek néha, nehogy (még)megrepedjen a burok, a kiscsaj néha annyira belelendül a ficánkolásba, h ilyen pukkanó hangok jönnek a hasamból. :roll:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Mesi!

A szentmihályi úton vettem,a bergon bababoltban az ágyneműt 12ezer ft volt.itthon 17 ezerért akarták adni.nem tudom hova valósi vagy ,de van sok partnerüzletük,ahol ugyanennyiért meg lehet venni.

uh-ra nem megyek,úgy döntöttünk,mert már csak 3 hét és láthatjuk élőben,addig meg úgyis megyek még a dokihoz 2*,ő meg mindíg csinál uh-ot.csak hát össze sem lehet hasonlítani a genesisessel :(

Bébiőrben nincs tapasztalatom,mert nekem nem volt a gyerekekkel,viszont most a sógornőmtől kaptunk egyet,ami kamerás,meg mit tudom én milyen,még anyósomnál van,ki sem próbáltuk.

Judit!

nekem most esett le a tantusz,hogy pont akkor fogok szülni,mikor az őszi szünet lesz.na ezt még meg kell oldani,hogy addig hová rakom őket.szerintem mennek az apjukhoz.nálunk mind a 2 gyereknek van második neve,de most a Dettinek nem lesz.

Pipal!

Nagyon édes ez a fotó,csoda szép baba!

Dalma!

Én okt.27-én szülök :lol: ,persze ha hamarabb beindul,akkor nem.és én is nov.5-re vagyok kiírva.jó lenne együtt izgulni!!nálatok mennyi idő után engednek haza császár után,ha minden rendbe van? nálunk 4-5nap.én azt szeretném,ha hétfőn császároz,akkor már csüt.-ön hazajöhessünk,utána köv. hétfőn meg visszamennék varratszedésre.

Betegeskedőnek jobbulást!3 napja iszom a grapefruitmag kivonatot,3* 15 cseppet,marha keserű,de sokkal jobban vagyok,mint előtte,már csak az orrom dugul,de az már lassan 1 éve. :(

Tegnap elfelejtettem számolni a magzatmozgásokat :oops: ,most beállítottam a telómat minden nap 5-re,így talán nem felejtem el :lol:
Holnap 11.30-ra megyek az első nst-re!!! :D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Lányok, én tegnap olyan rosszul voltam egész nap, hogy kezdtem azt hinni, ez a szülés előjele. :shock: Hányingerem volt meg gyomorgörcsöm, tök gyengének éreztem magam, semmihez sem volt erőm és kedvem se. Ráadásul ugye pont tegnap kellett mennünk a pulmonológiára, laza másfél órát voltunk ott vizsgálattal együtt. Allergiát szerencsére nem találtak, de most napi 2-szer rendszeresen inhalálnia kell Lilinek, mert valószínűleg állandóan gyulladásban vannak a hörgők. Még jó, hogy egész könnyen veszi a dolgot, csak előtte pár plüssállattal is el kell játszanunk a mókát. 8)
Ma már azért jobban vagyok, bár éjszaka is rosszul aludtam (mily meglepő...), mindenféle húzódásokat éreztem a pocakomban. Tényleg, ex-császáros lányok, Ti nem éreztek ilyen furcsa húzódást egy bizonyos ponton? Szerintetek ez a heg lehet? Kicsit beparáztam, nehogy valami gond legyen vele... :?

Dokinál kedden minden rendben volt, maradtam C2000, ami az elejétől így volt, ennyit a keményedésekről meg a jóslófájásokról... Jövő szerdán kezdem az NST-t, meg lesz UH is. És rákérdeztem a természetes szülés esélyére, azt mondta, valószínűleg ott és akkor dől majd el, ha megindul a dolog. Lényeg, hogy a Picivel addig minden rendben legyen.

Bocs, de most csak pár dologra van erőm reagálni...

Dalma, szülinap együtt? Hát, nem is tudom. Bár szerintem ha úgyis ilyen közel lesz a kettő egymáshoz, nagyjából együtt ünnepelnétek, nem? Akkor meg akár ugyanazon a napon is lehet. Bár a gyerekeknek meg lehet, hogy hiányozna, hogy nibóúncs egy olyan nap, ami csak az övék.

Hát, én is kíváncsi leszek, hogy a nov. 4-5-i babák mikor indulnak majd el. Én is kiegyeznék egy október 20-a körüli időpontban, de nem nagyon reménykedem, Lili is szépen kivárta az időpontját. :wink:

Katica, Neked még mindenképp akartam írni, hogy tényleg nagyon megható a képetek. Az a pici kéz hogy fogja az ujjadat. És tényleg, jövő ilyenkor már kéz a kézben sétálgathattok/totyoghattok majd :D

Ja, és még annyit akartam kérdezni, hogy esetleg hol láttatok ujjatlan rugikat? Mert én most mindenhol csak hosszú ujjúakat látok (pl. Cherokee-kat is), de nekünk Lilivel a hosszú újjú body-ujjatlan rugi kombináció vált be, csak utóbbiból nem állok valami fényesen.

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Katinka
Ujjatlan rugikat leginkább Kenguru Goldosakat találsz saját üzletben, de nézz körül az intersparban is.

Sensi
Örülök, hogy végre pihenhetsz te is. És sajnálom, hogy így kellett befejezni. De most már csak magadra és a picire kell koncentrálnod. A szüléstől ne félj. Minden menni fog a maga rendjén. A tested tudja, hogy mi miért van, csak figyelni kell rá. Én azt mondom EDA-t csak akkor kérj, ha tényleg nagyon fáj és már nem bírod. Mert pl. egy gyors szülésnél - ami bárkinél előrfordulhat - időd sem lesz ezen gondolkodni. Csak pörögnek a dolgok.

Mi jól vagyunk Matyival :) . Bár icipicit fáj a torkom. Bendivel egész héten itthon vagyunk, mert szombatra sikerült beszereznünk egy mandulagyuszit :? . De hétfőtől már mehet bölibe.
Sajnos itthon a helyzet nem javult :cry: . Olyan szintre kerültünk, hogy az utolsó aprópénzemen kellett kaját is vennem. De ott is inkább a Bendit vettem figyelembe. Nagyon kivagyok miatta. Plusz a hormonok is. Elég sokat sírdogálok. Remélem vhogy rendbe jövünk, de ez most nagyon nem kellett. Főleg a finisben. Egyszerűen nem tudok csak a picire koncentrálni. Mert folyamatosan aggódom más miatt.
De nem fárasztalak titeket ezzel.

Katica
Nagyon édes a kép :D . Annyi minden van benne, amit szavakkal el sem lehet mondani. Olyan jó látni, ahogy szorongatja az ujjad.

Jövő héten egyelőre semmi programom sincs. Utána viszont doki, védőnő, vérvétel...
Össze kell szednem a kórházi cuccom. 2 hálóingem, köntösöm, babaruha, textilpelusok, eldobható bugyi egy csomaggal, és egy csomag DM-es inkontinencia betétem már van. Kell még vennem Tena lady plust, apás csomagot a kórházba, még eldobható bugyit, meg mini dolgokat (tusfürdő...). Arról még fogalmam sincs, hogy fognak alakulni a dolgok, ha beindul a szülés.
Remélem úgy időzít a pici , mint Bendi (szombat este). Akkor nincs gond. De ha mondjuk apa dolgozik, akkor gondban vagyok. Mert általában a megye másik végében van. Mindenesetre szóltam a húgomnak, hogy ha más nem, bejönne ő velem. Meg vkinek mennie kell a Bendiért a bölibe. Majd kialakul akkor. Sok mindenkinek szólhatok szerencsére, de fogalmam sincs ki lesz az :? .

Bocs, ha egy kicsit zavaros voltam. Írjátok be a tudatállapotomnak.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Katica!
Igen, valszín ez lehetett a szitu, meg az is, h délután nagyon komoly emberkék jöttek megnézni a lakást, már másodszorra. Több, mint fél éve árulják, de nem tudják eladni, mert hatalmas a nappali (persze a kilátás az álom, végig üveg az egész a 7.-en) és kicsik a hálók. És most jött vk, nagyon megtetszett neki, azt mondta meg akarja venni, most eljöttek másodszor is, és nagy volt a para...tök ideg volt a fater. Végül tetszett nekik nagyon még mindig, és úgy néz ki sikerülni is fog.
Húúúú, dejó, h Hollandiában voltál au-pair! Engem is annyira vonz az a hely! Tavaly decemberben voltunk Amsterdamban egy hosszú hétvégére (ez volt daddy meglepi ajándéka a 30. szülinapjára tőlem), egy csatornakereszteződésre néző szupi kis apartmant béreltem, és én totál odavoltam, életem talán legjobb hétvégéje volt. Na jó, az egyik legjobb. :) Gondolkodtunk is nemrég, h költözni kéne, és tapogatóztunk, mert van kint ismerős, ők is most csináltak egy munkaközvetítő céget, és segítenének. De végül daddy most egy hónapja kapott egy jó állást, úh félre tettük most ezt a lehetőséget.
Lénának továbbra is gyors fejlődést kívánok! :)

Honey!
Sajnálom, h a második csaszi már sokkal fájdalmasabb volt! Remélem ez nem egyenesen arányos dolog, és a 3.-at könnyen viseled majd! Szurkolok! Itt egyébként egyáltalán nem adnak beöntést....inkább takarítanak. Hurrá! :? Majd utánanézek vm gyógynövényes vagy akármilyen cuccnak, vm hashajtó féleségnek, amit be lehet kapni, amikor elkezdődik a móka, és akkor meg van oldva a dolog még itthon...én feszélyezve érezném magam. :?

Zsé!
Hehe, aranyos vagy, h gondoltál rám! Hiányoznak is már a srácok rendesen! :( Hátha a januári klub-koncertre eljutunk majd, meglátjuk... Egyikőjükhöz megyünk majd babázni is, megbeszéltük legutóbb, ők kb 2-4héttel követnek majd minket, és szintén kislány. :) Fura, mert a doki 4héttel későbbi dátumot szúrt ki, viszont tudjuk mikor fogantak a babyk, és ez alapján csak 2 hét van köztük...meglátjuk mi lesz a végeredmény. :D
Mi Angelcare légzésfigyusat vettünk végül...állítólag az tuti.
Nagyon jól nézel ki, szép a poci! :)

Kata!
Gratula a szép mérethez! :)

Pipal!
Jaj, nagyon édes ez a baby! Tök szép képet sikerült róla csinálni!!!!

Szaszi!
Jaj, az borzalmas, mikor nem kapsz levegőt. Én is kb 32 héttől küzdöttem ezzel. Néha már annyira gáz volt, h majdnem bőgtem. Nem tudtam enni rendesen, mert nyomta a kiscsaj a gyomromat, az meg a tüdőmet, és már fulladtam, annyira tele voltam, h alig bírtam levegőt venni. Persze még éhes is maradtam. De most egy ideje elmúlt ez, csúszik lejjebb a kiscsaj...nem bánnám, ha lassan beilleszkedne. Állítólag szülés előtt 2-4héttel történik ez meg, de valakinél csak a szülés előtt kicsivel.

Mesi!
Örülök, h minden ok! De szerintem azt nem igazán lehet megérezni, h mikor fog elindulni a magzatvíz...bár tapasztalatom az nincs. :)

Eszter!
Nagyon jó ez az akció, sztem ne hagyd ki! :D:D

Dalma!
Hát meg is volt a sírógörcs...aztán az anyuka megnyugtatott. A jövő még abszolút szürke köd előttem, babyvel valszín nem mehetek vissza, így nem is fogok, mert nem fogom másra bízni. Talán majd részmunkaidőben valahogy, mert Aidan talán majd oviba fog menni...de nem tudom tényleg, ehhez annyira nincs kedvem, és akkor sem vihetném magammal valszín a kiscsajt. Inkább most abban bízom, h az anyukával csinálunk vm bizniszt, az jó lenne...meg esetleg itthon tudnék vigyázni más gyerekekre, akár teljes, akár részidőben. Ezt itt childminding-nak hívják...amikor nem te mész, hanem hozzád hozzák a gyereket. Ez egyelőre elég szimpatikus gondolat nekem. Aidan is jöhetne pl, de erről még nem beszéltem velük.
Hát igen, elvileg 6óra múlva haza lehet menni, ha minden ok. Asszem akkor nem engednek haza, ha nagyon nem megy a szopi, vagy nem tud semmit az anyuka. Csak hát minél hamarabb dobják ki az embereket, így a gazdaságos. :) Mondjuk én nem is bánom, sztem zokon venném, ha napokig kórházban kéne lennem csak azért, mert lett egy babym. Gyűlölök kórházban lenni...és lehet ezért szoronganék is, és akkor azért nem menne a szopi. A többivel sztem nem lesz gond, bár újszülöttet még nem fürdettem, de majdcsak boldogulunk. Meg ahogy írtam, sztem felfogadom azt a dúlát szülésre, és utána is egy kicsit segíteni, szal nem parázok. Meg itt a midwife másnap ki is jön házhoz, ezért is engedik haza hamar az embereket, mert itthon nyugiban akkor mindent meg tud majd mutatni mégegyszer, itt van idő, h válaszoljon mindenre, meg ilyenek. Hát meglátjuk hogy alakul nálunk. Én szeretnék egy gyors szülést, utána remélem az epi miatt tudok majd sétálni, és nem leszek rosszul, és akkor 6 óra múlva jöhetünk is haza. :) Köszi egyébként, h ezt gondolod rólam! :) De azért én is parázok, ilyen picivel még nem volt dolgom...persze azért sok előnnyel indulok a 0-hoz képest. Meg olvasok is, készülök rengeteget. :)
Mi is először akartunk második nevet, Africa lett volna, de aztán meggondoltuk magunkat, mert végülis haszontalan. Csak minden hivatalos papíron szerepelnie kell, ezen kívül nem használja az ember, akkor meg minek. Ez csak a mi véleményünk persze, és nekem tetszik is, ha vknek két neve van, csak hasznosnak nem tartjuk. A Pannához tényleg sok jó név illik...mit szólsz a Rékához? Csak mert engem így hívnak! :D:D

Judit!
Nekem is néha produkál hangokat a kiscsaj, ha nagyon beindul. :)

Katinka!
Jajj, sajnálom, h rosszul voltál tegnap, és Lili sincs valami jól! Jobbulást nektek!!!
Én sztem felhívnám a dokit, és elmondanám neki ezt, h a vágás környékén fáj, nehogy baj legyen!!!
Mi nagyon fej-fej mellett vagyunk, megbeszélhetünk egy okt 18-20-i dátumot, mit szólsz? :) Nekem ezek nagyon szimpik, mondogatom is a kiscsajnak. :)

Velem csak annyi van, h tegnap iszonyatosan vizesedtem, hiába feküdtem le, nem ment le. Igaz pörögtem egész nap, mostam (5x kelllett beindítanom a 2 adagot, de ezt inkább nem részletezem), teregettem, hajtogattam, majd elmentem pénzt befizetni, és kaját vásárolni, itthon meg főztem. Mindenesetre azért nem volt durvább, mintha dolgoznék, mégsem tudtam vele mit csinálni. A vérnyomásomat nem érzem gáznak, úh remélem nincs baj. De ma délután egyébkéntis megyek a házidokimhoz kenetet vetetni, mert kérem a Strepto B szűrést. És megkérem majd, h mérjen vérnyomást, és nézzen pisit. Nem tetszik nekem ez a dolog, főleg, h tegnap volt, h csillagokat láttam csak úgy, meg a fejem is benyilalt párszor, azt most is érzem...de azt meg már lehet, h csak azért, mert ma reggelre meg is fáztam...hurrá!!! :( Még taktikázunk a fűtéssel, és éjjel nagyon hideg van már pár napja, ki kéne találnunk, h hogy állítsuk be. :?

Na egyelőre ennyi voltam, majd jövök később, este megírom mi volt a dokinál. Szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Helló Lányok!

Nos, Dalma, ma reggel eszembe jutottál...az én férjem tegnap este állított úgy haza, hogy kivételesen nemcsak pénteken, de csütörtökön is meccse lesz (versenyszerűen pingpongozik)!Nos, a csütörtökről azt kell tudni, h délután szoktunk tartani ún. anya-félnapot, mikor is anya, azaz én, kiteheti a lábát végre itthonról, a megszokott mókuskerékből és pár órára mehet amerre lát...nagyon szoktam bírni ezeket. Imádom a gyermekeimet, de bele lehet bolondulni az intenzív itthonlétbe.
Meccsnapokon Ő csak este 10kor ér haza, így minden, a fürdetés, vacsiztatás, leckeírás stb. az én dolgom, s ez ekkora pocakkal (és ilyen hormonokkal)már nagyon nehéz...
Szóval totál kiborultam, még ma reggel is csak sírni tudtam, úgy éreztem, nem érti meg, mennyire kiszúr velem...
Aztán szerencsére valahogy megérthette, mert nemrég felhívott, hogy holnap de. -re szabaddá tette magát és akkor Ő lesz itthon.
Úgyhogy most megnyugodtam :) , de nagyon bánt, amiért ennyire kiborultam ezen!
Ne hari, h ezt most leírtam, de nagyon jól esett! :oops:
Honey, bocsi, biztos írtad már, de miért császároznak meg már 27-én, ha csak 5-ére vagy kiírva? :oops:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: