A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Csenge nekünk még a kórházban mondták, hogy kell a terpesz pelenka, mert kötött volt a csípőjük. Én próbáltam a terpesz pelenkát, de nálunk mindig felcsúszott a hátára, nem igazán jött be. Nekem ismerősöm mutatta a tornáztatatást és így is minden rendben lett. 6 hetesen kellett először vinni Evelint csípőszűrőre ez miatt, ott azt mondták, hogy nagyon is kötött. Viszont mikor 3 hó-san vittük, addigra minden rendben volt. Pedig "csak" a tornát csináltuk. Rékánál viszont azt mondta az orvos, hogy elvileg várni kellene a babák 4-5 hó-s koráig, mert addig még rengeteget fejlődik a csípőjük.
Vendég

Sziasztok!

Hát nálunk ez az alvástéma mumus:éjfélig üvöltött, aztán hajnali fél4kor folytatta fél6ig, amikoris apjának kelni kellett. Aztán még 1 órát aludt, de forgolódva.
Közben totál betegek vagyunk, Levi még nem és a cytológiám sem negatív,nem tudom mit jelent, de mennem kell vizsgálatra. Szóval nagyon összejött, megyek is, mert nagyon szar a hangulatom....

pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

szuszu: köszi az infót!nyugodtan tegyél be a táblába.

Kép
winona

Sziasztok!

Pöttöm, mintha rólam írtál volna, pont ugyanígy vagyok, estére két mellből szoptatok és alig elég az is. Hasonló hormonális tüneteket produkálok én is, néha émelygés, menstruációs görcsök, szédülés, de sehol semmi. És én is híztam, nem fogytam, mondjuk csak 1-2 kilo-t, de gondolom ez a nagyon jó étvágyam miatt van. Én majd jövő héten megyek dokihoz, akkor esetleg elmondom mit mondott erre, normális-e, de én úgy gondolom igen, elég sok változáson mentünk át az elmúlt pár hónapban és annak vissza is kell állni valamikor.

Sziszka, Julcsi aranyosak vagytok, jók lettek a képek, jó hogy össze tudtatok jönni. Felénk nem akartok esetleg valamikor jönni?? :) Szívesen látnálak Benenteket. Kicsit rossz így, hogy én nem tudok senkivel sem találkozni, még csak ismerősöm sincs, aki hasonlóan babázik.

k.a.t.i.c.a

Katica: mi minden hétvégén Bonyhádon vagyunk, rendszeres program, majd összehozzuk!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot.
Szuszu:köszönöm,hogy beírtál a listára. Én a 39.héten szültem,úgy láttam,hogy már csak ez az információ hiányzik a listáról.

Aproo Nagyon sajnálom,hogy betegeskedtek és,hogy az éjszakáitok sem túl nyugalamsak.
Tegnap este nekünk sem volt valami csúcs,de Attila nagyon rendes volt,pedig ő is ment ma már dolgozni,de fél 5-ig ő pesztrálta Almát,utána meg én.

Kérdés: akinek a nőivonalról van a vonalzója az hogyan tette fel,mert nekem sikerült egyet kreálnom tegnap,de nem tudtam átküldeni az email címemere,ahonnan sikeresen átmásolhatnám ide. Pedig amikor a várandós vonalzómat készítettem akkor nem volt ilyen problémám.
Na jó mi most megyünk egyet sétálni. Majd du. még visszanézek.
feluca
Mezőszemere

feluca a PHPBB kódot másold be a profilodba :wink:

Sajnálom a nyűgös babák anyukáit...kitartás!

Snicky tényleg fej fej mellett haladunk..

:lol:
Vendég

Köszönöm boniko a segitséget,de azt hol találom,mert a noivonal honlapján odáig eljutottam,hogy elkészítettem a vonalzót,de nem ajánlotta fel a küldés lehetőségét és a kódot sem írta ki ilyenkor mi a teendő? :(
feluca
Mezőszemere

sziasztok!

gratu a most bejelentkező anyuciknak a picikhez! ;)

Cs-andi, utólag is boldogat!

Aproo, sajnálom, hogy ennyire összejön minden! ha egy kicsit összeszedjük magunkat, akár mi is talizhatnánk, lehet, hogy jó lenne kimoccanni otthonról, persze ez szinte kizárólag babafüggő! ;) rákszűrés remélem, hogy az ismételt mintavétel már okés lesz! kitartást!!! tök jó, hogy azért párod tud segíteni, és nem vagy annyira egyedül! írj, ha van valami fejlemény, akár mail-t is! puszi!

nálunk is eléggé nyüglődősek a reggelek, hajnalok. gyanakszom a pocakra! csomószor erőlködik, nyom, vörösödik a feje, de alig jön a puki! szóval sajnos ez nálunk is nagyon komoly gond! néha a szélcső bejön, de valamikor azt is utálja és csak sír... :( most kb. 1 órája alszik, nem tudom, hogy meddig húzza, de én még mindig pizsiben nyomom, szóval időm magamra NULLA! mindegy, lesz ez még jobb is! ;)

Mecsi, jó utat, vigyázzatok magatokra nagyon! a kérdésedre pedig megy a válasz iwiw-en! ;) ja, és ne aggódj, lehet, hogy nem volt éhes Áronka és azért nem kellett neki a cici, csak egyszerűen a közelségedre vágyott! biztosan nem lesz gond szopizással!

na megyek, kicsit punnyadok, amíg lehet...

sophie27

Szuszu! 53 cm-rel születtünk, ez az infó még hiányzott.

Jó ötlet volt berakni a táblát! :)
Vendég

[quote="feluca"]K írta:felucaöszönöm boniko a segitséget,de azt hol találom,mert a noivonal honlapján odáig eljutottam,hogy elkészítettem a vonalzót,de nem ajánlotta fel a küldés lehetőségét és a kódot sem írta ki ilyenkor mi a teendő? :(

alkalom vonalzójának elkészítése

mert ha az alk.vonm.megtekintédsére kattintasz nen irja ki
Vendég

Szilvi, okés :) arra emlékeztem, hogy mondtad, szoktatok Bonyhádra jönni a szüleidhez, csak azt nem tudtam milyen sűrűn, de akkor összehozhatjuk. :)

Lányok, Ti hallottatok már a babatejről valamit? Mikortól lehet ezt adni a babáknak? Keresgélek, keresgélek, de egyenlőre csak a márkákat találtam meg, meg a forgalmazókat, de hogy milkortól lehet adni, azt nem.

k.a.t.i.c.a

Aproo, remélem nem lesz semmi gond... De hogyhogy csináltak Neked citológiát? Én úgy tudtam, amíg szoptat az ember, addig nem csinálnak, csak utána...

Sziszka, ha lesz majd egyszed, valamikor tali nálatok, akkor oda is jöhetne Katica is esetleg, ha tud, nem?

yuyu79

Én sajnos nem járok Bonyhád felé, de szeretnék megismerkedni Katicával ;-)

yuyu79

Julcsik, én is szeretnék megismerkedni Veletek, majd összehozzuk valahogy. :)

Citológiát nekem is csináltak, mivel szeretnék hurkot felrakatni és ahhoz kell. És nem volt gond, hogy szoptatok, megkérdezték ugyan, de semmit nem mondott rá a doki.

k.a.t.i.c.a

Bocsi, Julcsi akart lenni :)

k.a.t.i.c.a

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... A1knak.zip

ez a harmadik... :)

estére jön a negyedik is!

<
sziszka78
Tolna

Boniko,
Próbáltad már a torkodra a Gripp-Heel nevű homeós tablettát? Egy nap alatt elmúlt tőle nemrég a torokfájásom, pedig nyelni is alig tudtam, és tiszta takony is voltam, a fülembe is kisugárzott a fájdalom. Nekem bejött, próba szerencse :)

Szuszu,
Mit csinált Andrissal a kedvenc védőnénik, hogy kiakadtál rajta?

Mecsi,
Nyugi, lehet, hogy tényleg csak bújni akart, de az is lehet, hogy esetleg megjön a mensid, olyankor nem minden baba szereti annyira a tejet, megváltozhat az íze.

Zsófi,
Én is olvastam a d-vitamin visszafogásáról, de nekem nem mondta senki. Arról is olvastam, hogy nem igaz, hogy gátolja csontosodást. Most igazodjunk el... Beninek mekkora a kutacsa? Dokinéni szerint ujjbegynyi Csanádé... Remélem nem lesz semmi, és nőni fog a fejecskéje.

Feluca,
Gratula Almához!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Köszi Szuszu, hogy gondoltál rám, de bent vagyok a táblázatban. Petra (Csimby) néven. A többi adatunk is megvan!

Csajok: Hányt már valakinek a babája?

Mi reggel nagyon megijedtünk, mert Hanna sugárban hányt. 5kor megetettem, próbáltam büfiztetni, de nem ment. Bealudt a vállamon, így letettem aludni.6kor épp bementem a szobába, mikor hányt. De olyan szinten, hogy átázott derékig a ruhája, a kiságy és még a földre is ment. Felkaptam, de akkor már vigyorgott.
Utána még jól bekakilt, (az meg alulról áztatta át a rucit), így reggel f7kor fürdetés.
Neten azt találtam , h ha nem büfizik a baba, akkor hányhat sugárba, de lehet betegség kezdete. Mondjuk nem hinném, h az lenne, mert jó kedvű ma is és sokat mosolyog. Azért ijesztő volt! :(

Aproka: Sajnálom, hogy nehézkesek az éjszakáitok. Néha nekünk is, de én hiszek benne, hogy hamarosan jobb lesz. Tudom, hogy nem lehet időhöz kötni a változásokat, de az "öregek" azt mondják, hogy a 3. hónap végén sok minden megváltozik...

Cs.

Kép

Kép
csimby

hrk köszönöm a tippet, kipróbálom
Vendég

Zsófi, a D-vitaminnal kapcsolatban engem is kikérdeztek a 6 hetes csípő uh-n, mikor a fejét is megnézték, akkor kérdezte a dokinő, hogy mennyit szedünk, mert úgy tűnik túl kicsi a kutacsa a babának, meg pici a feje is, és elképzelhető, hogy hamarabb be fog csontosodni a feje, mint kellene. Persze nem kell aggódni, azt mondta, de hát hogyne aggódtunk volna. Következő háziorvosi vizsgálatnál megnézte a dokink és azt mondta, minden a legnagyobb rendben van, pont akkora a feje és a kutycsa, mint amekkorának kell lennie, szóval ne aggódjak, semmi gond. Erre megkérdeztem, hogy akkor csak úgy a szívbajt hozzák az anyukákra az uh-n?? És azt mondta, igen! :) Jó, nem? Mondjuk, jó hogy szólnak, hogy esetleg lehet belőle gond, biztos csak mi paráztuk túl a dolgot. Szóval szerintem ezen ne aggódj!

k.a.t.i.c.a

Csimby, egyszer mi is hánytunk így sugárban, de az orvos azt mondta, hogy csak beevett, és csak akkor van gond, ha ez naponta többször előfordul, szóval rendszeresen. Akkor szoktak gyomorszáj szűkületre gyanakodni, de akkor a baba nem fejlődik tovább. Ja és egy érdekesség, ez csak a 2 hónapos korú fiú babákat veszi elő. Furcsa, nem? De nem kell aggódnod amiatt, hogy egyszer hányt.

k.a.t.i.c.a

Köszi Katica! Azóta szerencsére nincs semmi gond. Csak kicsit megint nyűgös a csajszi! :)

Én ezt a kutacs dolgot nem is tudtam. Nekünk nem nézték!

Cs.

Kép

Kép
csimby

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... C3%B3dalok).zip

ennel kell kijelolni az egeszet, es bemasolni!

Sziszka

<
sziszka78
Tolna

Csajok! A gyógyszertárakban lehet kérni a Babapatika újságot, ingyenes. Az októberi szám nagyon jó, rengeteg titeket érintő dologról írnak benne, a szoptatásról, bukás-hányásról, pöttyökről, kiütésekről. Ha el tudtok menni, vagy párotokat el tudjátok küldeni a gyógyszertárba, mindenképpen kérjétek el az októberi számot!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

mégegyszer nagyon köszönöma jókívánságokat!
mecsinek külön a különleges köszöntőt :D :D és ne aggódj a te cicid nélkül el sem tudja képzelni az életét a picúr!!nálunk is álomkóros volt tegnap nem is tudtuk megfürdetni :roll:
pont tegnap mesáltem snikynek telefonon, hogy kezd beállni a napirendünk, de a tegnapival teljesen megborult és a mai is zavaros...délelött óránként 10-15perce cicire kéreckedett , de utána mint akit lebunkóztak és így óránként...majd 3-kor elmentünk sétálni, de azóta alszik a cicik meg csurig :shock: sniky , ha jönnétek ma avarba akkor mondjuk ti nálunk jól el lehetnétek a kicsivel mert kint már hideg va.bár gondolom te sem erölteted nagyon :?
kiscsajomnak vettem kantárosnacikat és tündéri benne...majd dobok föl képeket
nekem ajánlott a doki a cerazetten kívül egy másik lehetőséget ami kb.40 ezer, de öt évig biztonságot ad és bármikor kivehető.a spirál és a fog.gátló tabletta előnyös tulajdonságai ötvözve csak kissebb hormon jut a szervezetbe mert ott szívódik föl ahol kell és nem az egész szervezet terheli...szoptatás alatt is már alkalmazható...MIRENA-nak hívják a www.bayerscheringpharma.hu oldalon talán van róla részletes leírás
Vendég

halihó!

Rita, nálunk is kisebb ujjbegynyi Beni kutacsa... mondjuk védőnéni és dokinéni azt mondták, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy mekkor a baba feje pölö. szóval én nem aggódom egyelőre, lassan megyünk a 2 hónapos tanácsadásra, akkor újból rákérdezek, hogy mizu!?

Sziszka, köszi a zenéket! kíváncsi vagyok, hogy kislegénynek bejön-e? :)

dadomi ajánlását az októberi baba patika magazinnal kapcsolatban, csak osztani tudom! szuper a mostani szám, de tényleg!

rákszűrést nekem sem csináltak! lehet, hogy külön kérnem kellett volna??? :S

a mai nap nálunk is kisebb katasztrófával ért fel! nem aludt a gyerek napközben, max. 1 órát, aztán délután sétáltunk egyet, de ott is elég nehezen aludt be, végül 2 óra után feljöttünk kajcsizni, mert mentünk vásárolni, és időben el kellett készülnünk, szóval a vásárlást is végigaludta, aztán mikor hazaértünk nagyon sírt, gondolom a pocakja fájt, mert pelenkázás közben pont kakilhatnékja támadt! gyanakszom az édeskömény teára, így már nem adom neki többet, mert iszonyat nyügi volt az elmúlt napokban, vagyis amióta adtam... :( na meg az infacol! visszatértünk SAB-ra, mert utálta az infacolt... nehéz eset ez a pocakfájás! próbálom masszírozni neki, de hát nem egyszerű! mikor feszíti a hasát, akkor a pelenkát is elég nehéz feladni rá! :D

hát kb. ezek vannak nálunk, most alszik! lehet, hogy lassan beköltöztetjük a szobájába, így is hajnalban sokszor odaveszem magunk közé, szóval végre a légzésfigyu is be lesz üzemelve. persze ezek nagy tervek, az úrfi pedig majd dönt! egyelőre az lenne a fontos, hogy neki jó napjai legyenek, és így nekem is azok lennének!

tényleg, van már valakinél olyan, hogy mikor felébred a babó, akkor tökre jókedvű és nem az éhségtől üvölt éppen? sajnos nálunk még mindig csak sírás van ébredéskor... mikor lesz vajon mosolygós reggelünk? :(

jó éjt mindenkinek!!!

sophie27

Sziasztok!

APró! Fel a fejjel! Csak kialakul lassan minden, és könnyebb lesz nektek is! Cserébe biztos lesz később olyan, amivel mi szenvedünk, ti meg egyáltalán nem. Mittomén fogzás, vagy hisztik, ilyesmi. Úgy tűnik, nektek az elejére van kimérve a neheze.
Cytológia miatt ne aggódj, biztos nem lesz semmi gond. DE beszélj a dokiddal mihamarabb, hogy minél kevesebb ideig aggódj ezen! Nekem nem csinált rákszűrést a doki. :?:

Mecsi! Nem utálja a cicidet a kis töki, ne aggódj! Csak épp nem éhes volt, hanem valami egyéb dolog miatt sírt. LEhet, hogy épp csikart a pocija.
Nálunk akkor viselkedik így Réka. ELképesztő vergődést tud levágni szopizás közben is, ha a pocija vacakol. Olyankor büfiztetés közben dörgöli a fejét a vállamba (jobbra-balra), közben az öklével meg veri a vállamat. TÖk úgy néz ki, mint egy hiszti. Persze tudom, hogy most ez még nem az, csak a kínok miatt csapkod. Tegnap apja halálra rémisztette szegényt véletlenül egy irtózatos tüsszentéssel, aminek éktelen bömbölés lett a vége Réka részéről. Aztán miközben megpróbálta megnyugtatni a kiscsajt, RÉka neki is bemutatta ezt a "hiszti" műsort, Csabim meg nézett nagyot :shock: Ő még eddig nem kapott ilyen műsorszámot :lol:

Zsófi! Nálunk RÉka az esetek 90%-ában mosolyogva ébred. Van, hogy hallom a bébiőrön keresztül, hogy dumál a haverjaihoz, de van, hogy nyekereg egy kicsit, vagy felsír és akkor megyek be hozzzá. De ha már ott vagyok, és kedvesen beszélek neki, meg mosolygunk rá, akkor mindig visszavigyorog, és ha éhes is, még akkor is úgy 5 percig el lehet így lenni vele. Persze nem volt mindig így. Ezt úgy 2-3 hete csinálja.

Voltunk babamasszázson! Nagyon király volt, 8-an voltunk, és az elején vagy 10 percig tök nyugiban és csendben voltak a babák. Aztán az egyik baba elkezdett sírni, és az én drága kislányom aki addig mosolygott, együttérző képességét bemutatván ő maga is sírásba kezdett. Aztán szépen sorban a babák, egymás után. NAgyon vicces volt. DE érdeklődve nézte a többi gyerkőt. Most csak a lábmasszázst tanultuk, meg a pocifájás esetére a masszázst. DÉlutén ezt már sikerrel alkalmaztam is. Vagyis szopizás után nyűglődés (büfi helyett), masszírozás, eredmény: nagy kakilás masszi közben. :lol: :lol: :lol:

panna1

Szép reggelt!

citológia szoptatás alatt fals eredményt adhat, azért nem csinálnak de általában az első menstruáció megjötte után csinálnak...

panna de jó irigyellek babamasszázs miatt, én a közelben nem találtam sehol :cry:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Egy villám kérdés:

Lenne kedve valakinek ma 2-kor egy limonádéra a Tranzitba? Fel kell mennünk Pestre, és Férjem akkor tárgyal, aki velem tartana, azt szeretettel várom! Természetesen Málnussal leszek, de most indulunk, így látni már nem látom mit válaszoltok, de mindenképpen ott leszünk. A számom esetleg: 30/978-2000 Az is nagyon jó lenne, ha valaki épp arra sétálna...

Katica, nem tudom mennyire vagy rugalmas Pistikével, de tervezünk egy olyan talit, hogy Dadomi jönne el a kisebbik Manóval, és Julcsi Enikővel ide hozzánk, ha van kedved tarts velünk te is, néhány héten belül összehozzuk. JUlcsi jó ötlet volt :wink:

Zsófi, mosolygós reggelünk nekünk sem volt még, de ha kiveszem, akkor utána már mosolyog.

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

Mi ma megyünk UH-ra a Máv Kórházba. Remélem minden rendben lesz.
Sziszka, köszi szépen a fáradozást, hogy mégegyszer feltöltötted a zenéket.
Csimby, bocs. Nem voltam elég alapos. Gyanús is volt, hogy miért hiányzol. Tudod van az a mondás, hogy: Tej a mellben, kása az agyban :D
Rita, két ilyen esetem is volt a védőnővel. Az első, amikor megmutatta, hogy hogy kell kezelni a szájpenészt. A gyerek üvöltött. Jó, biztos így helyes, de nekem borzasztó volt. Ráadásul még büszkén mutatta a gézlapot az ujján, hogy véres lett.
Aztán legközelebb meg úgy akarta ellenőrizni, hogy elmúlt-e a szájpenész, azaz rávenni Andrist, hogy kinyissa a száját, hogy elkezdte erősen kaparni a körmével a gyerek fejét, hogy elsírja magát, mert akkor nagyra tátja a száját.
Az a baj, hogy nekem van a védőnő unokatesóm, aki nagyon elkötelezett a szakmája iránt. Minden babát úgy szeret, mintha a sajátja lenne. Ő szokott hozzánk járni és egész másképp nyúl a gyerekhez (és nem azért, mert az unokatesóm), ráadásul mindent alaposan elmond. Például a védőnő a Pneumo oltásról egy szót sem szólt, sőt azt sem mondta el, hogy szeptember 1-től ingyenes, és ez a baktérium okozza a gyerekbetegségek 80%-át. Szóval én be fogom adatni Andrisnak. Meg már az első alkalommal, amikor találkoztunk, akkor egyből lecseszett a súlyom miatt és én azóta nem bírom kedvelni, pedig szeretném, de nem megy.

szuszu

Szuszu! "Jópofa" a védőnőd :? Nem tudom ő mit szólna, ha az ő száját törölgetnék belülről úgy, hogy vérezzen...
A pneumo oltást én is beadatom Dominiknak, tegnap iratkoztunk fel rá. Nem tudom máshol hogy működik, de nálunk az orvosnál kell jelezni, aki kéri ezt az oltást, alá kell írni egy papírt, és az alapján kapja meg az orvos az oltóanyagot. Aki be akarja adatni a babájának, erre figyeljen oda, nehogy ez miatt lemaradjon. Nem tudom van-e határidő, hogy meddig kell jelentkezni rá.
Januárban meg lehet Daninak is beadatom, bár neki nem ingyenes, viszont 5 éves kor betöltése után már csak egy oltás kell, nem kettő, így "csak" 16 ezer forint. Viszont a dokinénink szerint a fiaim a veszélyeztetett csoportba tartoznak az asztmájuk miatt :( és ha tényleg segítene ez az oltás, és nem lenne annyit beteg Dani, akkor nem érdekelne, hogy mennyibe kerül az oltás.
Sziszka! Szép nagy tali lesz, ha Katicáék is eljönnek. Remélem hamar rendbejövök a műtét után és nem leszünk betegek sem, és minél előbb össze tudjuk hozni a talit.

Rákszűrést az én dokim sem csinál a 6 hetes kontrollon, hanem rá egy fél évre szokta visszahívni a kismamákat. Nekem sem volt jó márciusban a citóm, p2 volt, de vírus pozitív, aztán júniusban voltam ismétlésen, és akkor már negatív volt :) A röhej az, hogy fogalma sincs a dokinak sem, hogy milyen vírus volt, ugyanis azt az első mintavételnél nem tenyésztik ki, csak akkor, ha a második minta is pozitív :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Csimby, Mazska boldog névnapot nektek!!!

sophie27

Hali!

Petrák, Boldogat!

Mi végre aludtunk fél11-től 7ig, két felkeléssel. Már nagyon hiányzott!!
Most is totál kidőlt, hiszen tegnap egész nap 2x fél órát alukált.

Pneumo: tényleg adassátok be, nagyon hasznos.
Andi, az influ elleni vizszont sajna semmit sem ér, mert csak tavalyi törzsek ellen véd, idén más bacik/vírusok vannak. De ha megnyugtat, akkor ne hagyd ki.

Cito: HPV gyanú, ami vicces, mert nálam sem tenyésztették ki, pedig ennek 3 altípusa okozza a rákot. Az írták a lapra h. lokális hormonkezelés, ami tilos kismamáknak....vicces.
Most csak kúpot kaphatok, aztán 6 hónap izgi, majd új mintavétel. Szóval nem dobott fel a tegnap este.
A tejcim is apadozik, valószínű most jönne meg, mert pont 4 hete is volt 6 gázos nap. Szóval Levi emiatt is lehet most hisztisebb.

Sziszka, Szuszu én megint lemaradtam a letöltésről, már nem engedi. Majd egyszer ha van időtök, csak a Gryllus és az altatódalok nagyon érdekelnének....de tényleg majd egyszer....köszi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

csajok!egy gyors kérdés:a melletek, bimbótok meddig fájt?mikor tört be?még most is érzékeny???mert nekem mostanság nagyon fáj, de a bimbóm......ötletek?köszi előre is.
kenem aventes krémmel, meg ma elkezdtem a garmastant is...

Kép
winona

Sziasztok!

Sziszka, részemről rendben van, köszönöm a lehetőséget. :) Majd szóltok, hogy mikorra tervezitek.

Winona, nekem egyáltalán nem tört be a mellbimbóm, hetekig próbáltam, de nem jött össze, volt hogy vérzett is, így én az avent-es bimbóvédőt használom, ami puha szilikonból készült és nem akadályozza a babát sem a szopiban. Nekünk nagyon bejött, ha gondolod próbáld ki. Lehet kapni a DM-ben, Tesco-ban és szerintem a gyógyszertárakban is.

k.a.t.i.c.a

Petrák, isten éltessen Benneteket erőben, egészségben!! :)

k.a.t.i.c.a

Nekem 3-4 hetes korban volt egy időszak, mikor 1-2 hétig nagyon érzékeny volt főleg a bal mellbimbóm, de aztán elmúlt szerencsére..Szeritnem akkor kicsit kikezdte a babó, de nem vérzett, meg nem volt sebes igazán..

yuyu79

Boldog névnapot a Petráknak!!! ;)

Winona, nekem is volt egy pár hét amikor nagyon fájt a mellbimbóm, aztán magától elmúlt. Mondjuk én eleinte bimbóvédővel szoptattam, amikor elhagytam, akkor kezdett érzékeny lenni a cicim egy pár hétig, aztán elmúlt, csak anyatejjel "kenegettem"

sniky

Zsófi!
Sajnálom, hogy még mindig ennyire küzdöttök a pocakfájással. Az Espumisan cseppet nem próbáltátok? Mi Infacollal kezdtünk, majd kb. 2 hete újra rosszabbodott a pocakja, akkor kipróbáltuk a Grape Watert, ami nem nagyon jött be. Most Espumisan cseppet adunk neki, ami viszont nagyon bejött. Jelentem, a kisasszony ma éjszaka 8 órát aludt. :shock: Én meg fejtem, mert majd szétdurrant a cicim.

Lányok! Ez miképp fog beállni? Ha már átalussza majd a babánk az éjszakát, a mellem honnan fogja tudni, hogy most neki is éjszaka van. :? Én reménykedem, hogy ez így marad, hiszen tegnap éjjel 7 órát, most meg 8 órát aludt éjszaka, így lehet, hogy beállunk, csak a testemet kellene ráhangolni. Talán megoldás lehet, hogy mindig fél órával később fejek, és akkor elérkezek ahhoz az időponthoz, amikor Csenge kel? Akinek már átalussza (Niki, azt hiszem Te írtad) az éjszakát a babája, miként oldja meg?

rizsimami

mégegy:amikor budapestiek az oepnél a papírokat kell intézni, a férjem elég oda?vagy nekem kell írni meghatalmazást??légyszi help!!és sokan várnak ott mindig?vagy gyorsan ment???köszi

Kép
winona

köszi a melles válaszokat, ma kipróbálom a bimbóvédőt is.....
köszönöm!

Kép
winona

Hála az égnek, nálunk mostanában mosolygós ébredések vannak. Mindig hosszasan ébredezik, így már felkészültem várom, mikor nyitogatja a pilláit.

Sziszka! Nagyon szépen köszönjük mi is a zenéket. A gépemen viszont nincs olyan progi ami lejátszaná az MP3-at. Szuszu tudsz nekem ajánlani valami jó programot?

Tegnap mi is voltunk UH-n (koponya, pocak és csípő). Mindent rendben találtak. Itt Budakalászon van a Cseppek Háza, ahol van UH, babaúszás és torna is a már nagyobb babáknak. Nagyon szép és tiszta. Mi biztos ide fogunk járni úszni. Azért írom le, hátha valakinek még viszonylagosan közel van Budakalász most, hogy megépült az új híd. :D

rizsimami

rizsi, reggel evés után fejem a maradékot abból a ciciből amiből evett és a másikból is fejtem ma reggel vagy 30 ml-t, hogy ne durranjon szét;) reggelente görögdinnyékkel kelek, ezt szerintem csak úgy lehetne kiküszöbölni, ha éjjel felkelnék fejni, na de azt már nem... örülök, hogy alhatok;)

na megyek, mert ébredezik, órát lehetne hozzá állítani;)

sniky

Sziasztok!

Boldog Petra napot a Petráknak!!

Rizsi,
Ugyan ez a helyzet nálunk, hogy már kimaradnak az éjszakai evések, csak hajnali 5-6 körül kel fel Virág hamizni. Sajnos még az én testem sem jött rá, hogy nem kell ennyi tejcsi, de mint Sniky, a kifejem a maradékot abból a mellből, amiből evett és a másikból egy picit, hogy ne feszítsen túl. Azért én is remélem, hogy átáll hamar a szervezett, mert néha átázott pizsire és lepedőre ébredek :?

Csimby,
Szinte egy az egybe ugyanaz történt velünk, mint veletek tegnap. Virág a hajnali evést egy kicsit túlzásba vitte, szinte kiürítette a görögdinnye méretű cicit, aztán sétálgattam vele vagy 20 percet, nem jött semmi büfi, és pont ahogyan tettem vissza a kiságyba, kijött egy csomó tejcsi. Moshattam a matrachuzatot, lepedőt stb. Na és utána persze amikor kivittem ruhacserére, ugyanúgy jöttek a vigyorok. Szóval semmi baj nem volt, egyszerűen csak túlette magát. Valszinű nálatok is ez volt, hogy túl sokat hamizott és bent marad levegő is, hát annak ki kell jönnie. Ja, nálunk utána még egy jó kis csuklás is volt, csak hogy anyu ne aludjon vissza olyan könnyen. :wink:

Kép
Kép
dia123

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! ÉN IS!

nálunk már régóta éjszaka átalvása van, de mondjuk nálunk mindenki éjjeli bagoly a baba is és elég későn fürdetünk és utána még én is fürdök aztán cici és 11és12között alszik el a babó és reggelig egyhuzamba ami azt jelenti , hogy 6és8között ébredünk...én sosem fejek éjszaka, de ha túltermelés van akkor a vizes része elcsurog.nekem nehézkesen jön ki a tejci, bár a baba ügyesen kiszívja a fejőkével kínlódok ezért elkezdtem szedni a more milk kapszulákat és baromi jó!!sőt az is lehet, hogy rossz homeós bogyikat kaptam ,mert most máshol vettem és hatásosabb mint az eddigiek :shock: a ciciteákat pedig abbahagytam mert allergiás vagyok az egyik alkotóelemre vagy csak telítődött a szervezetem 6 hét alatt...mindenesetre most jobb már egy hete kevésbé vakarózom :roll:
ja és én csak úgy tudok fejni, hogy a baba az egyok cicin fejőke a másikon...lehet, hogy a tejleadó reflexemmel gondok vannak????ez így ellentmondásos!!
Vendég

[quote="winona"][ írta:winonab]mégegy:amikor budapestiek az oepnél a papírokat kell intézni, a férjem elég oda?vagy nekem kell írni meghatalmazást??légyszi help!!és sokan várnak ott mindig?vagy gyorsan ment???köszi

Winona, nekem anno azt mondták, hogy ha a férjem megy intézni, akkor vigyen egy meghatalmazást, így én írtam egyet (a kézzel írottra nem kell két tanú). Bár az is lehet, hogy amiatt kellett, mert én budapesti lakos vagyok, míg a férjem nem. De szerintem biztos, ami biztos írj egyet, nem árt, ha viszi a férjed.

szuszu

Rizsi, mp3 lejátszónak én a winamp-ot használom (http://www.winamp.com/player), de elvileg a windows-ba beépített media playernek is le kéne tudni játszania.

Isten éltesse a Petrákat!

Én úgy elmentem volna 2-re Sziszkával talizni, de nem merek egyedül nekivágni még se kocsival, se bkv-val.

Közben megjöttünk UH-ról, szerencsére minden okés Andrissal, egészséges, mint a makk. Az mondjuk vicces volt, hogy a váróban a vele egyméretű babák mind 4 hónaposak voltak. Tegnap este volt csupaszon 5250 gramm.

Fürdés után:
Kép

szuszu

Rizsi, megmondom a frankót én már nem nagyon merek kísértletezni különböző szerekkel... Ez az Infacolos kitérő is nagyon gázos volt, szóval nem próbálkozunk egyelőre, de azért köszi a tippet, elraktározom! ;) Amúgy mostanában sok tojásos cuccot ettem, lehet, hogy ezzel van a gond, szóval most leállok róluk! Aztán várom a hatást!

Winona, ha párod elviszi a papírjaidat, akkor még meghatalmazás sem kell, legalábbis nálunk így volt és apa tök ügyesen odaállított 8 körülre és pikk-pakk megvolt a tb kártya meg minden, amit a mák-ban kell intézni!

Lányok! Gratu az átalvásos babócákhoz!!!

Ja, és valaki (nem emlékszem hirtelen, hogy ki) kereste múltkor Ágit, én taliztam velük (Lili baba iszonyat tünemény élőben is!!!), tökre jól voltak akkor még, ennek kb. 1 hete. Remélem, hogy azóta sincs semmi gond náluk, és a többi eltűnt anyucinál sem, nem kezdem el sorolgatni egyesével, mert sokan vannak :(

Várom a megrendelt kajcsimat... Nyammi! Már nagyon éhes vagyok, és a nagy séta után kicsikém szopizott egy 10 percet és újra bealudt, de úgy, hogy le is tudtam tenni az ágyikójába! :)

És végül egy nagyon értelmes fürdős kép! Lassan kinövi a kiskádat... :( Pedig még picuri a nagykádban fürcsihez... Most mi legyen??? Amúgy közelítünk a 6 kilóhoz! Toka és combi vár van rendesen! :P

Kép

sophie27

Zsófi, nagyon édes Beni baba!
Remélem már nyugisabb napok vannak nálatok is?! ;)

Én kerestem Ágiékat nagyon, örülök, hogy minden rendben velük!

Én is szívesen mentem volna Sziszka veled találkozni, csak nincs aki elvigyen odáig, bkv-val meg még nem merem Csepelről bevállalni:( apa korán ment el itthonról, ha hamarabb írod bementem volna vele kocsival.... na majd legközelebb:)

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: