A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Regi szép méretekkel bir Szelikéd:-) majd megtanulja a kanalazást, én pl csak úgy ettem ha etettek 3 éves koromig, aztán az oviban nem volt gond.
Készlet:-) mi egy darabossal kezdtünk, mára van 4 készletem, 2 üveg, 2 porcelán. 2 naponta mos a gép, meg még apróbb dolgokat el is mosunk.

Vindolanda igen álatlán kék vagy zöld cuccai vannak Péterkének:-)

Heni
KépKép
heni81

Csajok! Mindenki beadatja ezt a pneumococcus elleni oltást???

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Én meg bölcsis koromban már egyedül ettem, aztán a bölcsiben meg etettek, így Anyu inkább visszajött gyesre! :lol:
(Persze az is közrejátszott, hogy nem a régi munkakörébe vették vissza...)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Csak gyors beköszönés, Mesi, örülök, hogy írtál :D
Regi: mi beadatjuk.
silka: van lány nevünk is, Petra lesz a kistesó, ha lányt kapunk megint :lol:

Mi ma voltunk vérvételen Pesten Zsófival tömegközlekedve, babakocsi nélkül, nagyon ügyes volt, olyan büszke voltam rá :oops: :lol: Korán indultunk, de megérte, mert fél 10-kor már itthon is voltunk. Úgy örülök, hogy már alig kell babakocsi :)

Amúgy hulla vagyok, hányás sok, fogyás folytatódik, vizsgák a nyakamon, de nem izgat nagyon, ha sikerül, örülök, ha nem, nem.

Jaa, és ma van a második házassági évfordulónk, voltunk vacsizni is :)
Vendég

Szép napot!

Sehun senki?????????????????

Péterke,Rugó,Valter csudahelyes kispasik :)

Regi!
12 személyes mosogatógép :) kisebbet eszed ágában se legyen venni,abba nem fér el mondjuk egy tepsi :wink: nálunk is kb. 2 naponta megy,nyáron hamarabbmegtöltjük mert hajlamos bebüdösödni :oops:

Mesi!
dokidat sajnálom :((de azért ez engem felháborít,h. vállal kismamákat,de szülést már nem,s gondolom magánrendelésre jársz...)

Petrának jobbulást :)

nálunk most épp pörgös napok vannak ahátunk mögött :) hétfőn megvettük a függönyöket,voltunk Mihály napi vásáron az oviban, lábaimat nem éreztem,lábujjam még fáj és dagadt,de már sántítani szerencsére nem sántítok,bár ez nagy mértékben köszönhető az egyetlen kockaorrú vékony bőrcipőmnek :)
Tegnap itt voltak Móniék Grétával :) Nagyon kedvesek és aranyosak voltak a gyerekek,Míra is meglepően kedves volt,pedig általában mufurc először az idegenekkel:)
Közben barátnőmmel tervezgetünk "hatalmas" terveink vannak,Robinak jött egy nagyon j felkérés fotózás ügyben,még le kell ülnünk megbeszélni az illetővel a dolgokat :)
S a legfontosabb Bálint issza a tápszert aminek nagyon örülök :) E2 nappal ezelőtt este megszopttattam,letettem,veszettül vakarózott,gyorsan összedobtam atápszert+vittem be calcimuskot :) fiam benyomott 75 ml-t a tápszerből s megnyugodva elaludt...Szóval lehet h. nem is azért vakarta magát mert viszketett,hanem éhes volt :roll: Tegnap este meg táp aztán szopi aludt kicsit felkelt benyomta amaradékot(200ml-t csináltam ,bátor voltam) s hajnalbna egyszer kelt s 7 kor kelt utána :) olyan jó volt :) de mivel leírtam tuti nem így lesz ezután :) naponta 1* alszik kb. 10-20 percet s később egy nagyobbat ami kb. 1-2 óra :)
Fülészeten dokibácsi tegnap gyógyultnak nyilvánította :) de ha nem látom nem hoiszem :) kijött a doki,Bálinzt meglátta és éktelen üvöltésbe kezdett.Doki bement másik pácienssel mcsend lett...majd kijött és mézesmázas hangon szólt :BÁÁÁÁÁLINT :) gyerekem persz6e nem díjazta :)

itt van sír :arrow:
pusza :)

KépKép
viranka

Sziasztok !

Regi : mosogaógép a világ legjobb találmánya. Nekemmióta megvan nem nagyon mosogattam kézzel. Őszintén én mindent beteszek sőt még Ádi cumisüvegjeit is. Nekem Indesit van eüst színű és csak a kisebb méretű. Sajnacsak ez fért be a konyhába. Én agyon meg vagyok vele elégedve és én az enegia osztályt figyeltem meg, hogy ezüst színű legyen mert közvetlen a tűzhely mellett van és az is ezüst azaz inox.
Oltás nekünk már csak az emlékesztető van mert Ádi már fél éves ora elött megkapta a kettőt.
Mi most utazás után a Báránhimlő ellenit adatjuk be aztán meg jöhet a kötelező oltás.

Na már írtam egy frankó lstát, hogy mit kell össze készítenem. Ádi ruháit már kimostam már csak össze kéne pakolni.

Kicsit kezdek izgulni de már nagyon várom.
Persze anyukám most fog először repülőn ülni így ő már tiszta ideg. És persze még nem mertük neki elmondani, hogy menet közbe egyszer leszáll a gép. Szóval megy már a szerveszkedés.
Elvileg viszünk laptopot így ha lesz rá alkalmam akkor írok.

Minden ünneplőnek sok boldogságot.
Pocakosok nagyon vigyázzatok magatokra.

Puszi mindenkinek és szép napot.
20200310173350

Jó reggelt!

hát még soha nem sikerült elsőnek irnom, mindenki alszik még? 8)

Regi mi is beadatjuk majd a 15 hóssal együtt( tegnap igy beszéltük meg,mert még a doktornő szerint káosz van ezen oltás terén)

Panndi már én is közlekednék Péterkével, legalább a házban gyalog ( nehéz cipelni) vizsgákhoz megy a drukk+++++++++

Péterke már egész jól van, jó ez a Fenistil csepp
:D

Heni
KépKép
heni81

Azért kár hogy nem sikerült :oops: de megpróbáltam

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, mi is létezünk...
Ma sajnos csak már 3/4 8 óta fenn vagyunk, ez tűrhetetlen :lol: :lol:

Ktimi: jó utat.
Viranka: örülök, hogy Bálint jól viselkedett tegnap éjszaka, és most már gyógyult is :lol: A fotó-projecten aztán ügyesek legyetek!

Szerintem mi is beadatjuk az oltást, de azt még nem tudom, hogy mikor. Az MMR (vagy mi) állítólag eléggé megviselheti a babákat, nem tudom, jó lenne-e hozzácsapni. Ehhez nem értek.

Rugó kezd válogatós lenni - pedig itt dicsekedtem nemrég, hogy mindent megeszik. Mostanában ugyanis a húsokat eszi leginkább meg a tésztákat, és bizonyos gyümölcsöket. De pl. banán, sütőtök nem kell neki. Hát, ez van. Végtére is én sem eszek meg egy csomó ételt, úgyhogy nem erőltetem.

Tegnap megkínáltuk MacNuggets-cel (vagy hogy kell írni), és bevágott egy egész adagot. Azt bezzeg nyomja befelé.

Na, vár egy nagy porszívó a szoba közepén. Már napok óta nem találkoztunk, látszik is az eredménye :oops:

Épp egy papírdarabot szed fel a földről, nézegeti.

Jövök ám még.
V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Panndi Boldog házassági évfordulót :lol: :lol:
Tegnap elvittem az anyagot Virankához már csak 60 centi mintás anyagot kell venned és meg tudja varrni akkor neked a mélytányért :wink: :lol:

Regi a japán szilva hasonlít a ringlóhoz csak rózsaszín. Enyhén savanykás. Szerintem és Cica szerint is finom gyümölcs.
Most egy darabig kilőve.
Én nagyon sok mindenre allergiás vagyok.
Feltöltöm mint mellékletet majd a profilba bemásolom a kódot :lol:
Szép méretek :lol:
mi még nem döntöttük el, lehet elkérem 2 éves kora előtt és csak utána adatom be.
Akkor csak 1 oltás kell

Szerencsére nagyon jó a Fenistil csepp amit kapott. Szépen elmúltak a kiütések.
Már csak pár látszik, az is halványan.

Anikoh kicsi Niki tüneményes csajszi :lol: :lol:

Maggie de jó, hogy eljutottál moziba :lol:
Ezt a filmet én is szeretném majd megnézni :roll:

Heni Péterkének jobbulást.
Tüneményes a képeken, nagyon helyes kispasi :lol:

Évi nagyon szép torta :lol:
Milyen nagyfiú már Valti is :lol:

Nyerkit Marcika jobban van már?

Ágica Petrus nem aprózta el :lol: :lol: :lol:
Gyönyörű, mint mindig :wink: :lol:

Granda micsoda bohóctortája volt Lindusnak :lol:
Nagyon szép a csattos képen(is)

Kiskolbi na végre életjel 8)
Gratula Máténak az elinduláshoz :lol: :lol:

Mesi én úgy tudom, hogy csak szülésznőt nem fogadhatsz :roll:
Legalábbis ahol én szültem, csak akkor lehetett ha van fogadott orvosom :roll:

Nektarin milyen jó alvókája van Robesznak :lol:

Vindolanda nagyon huncutul néz Rugó.
Zabálnivaló kisgyerek :lol: :lol:
Az alvókája meg egyre jobb :wink: :lol: :lol:
Hátha kaptok ugyanolyan üvegbúrát.
3/4 8 :shock:
Mi 6-kor keltünk :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hmm.........
utólag átolvasva egy kicsit kusza a hsz :oops: :oops:

Viranka mi is szuperül éreztük magunkat :lol: :lol:
Cica Dunakeszin dőlt csak ki. Addig magyarázott :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni: lehet hasonló a szőnyegünk csak más színben?

Regi: én beadatom.

Én kezdek taknyosodni és apa is! Remélem Niki nem kapja el. Még 2* cicizik de remélem megvédi és nem azzal fertőzöm meg.

KépKép
anikoh

Móni tényleg nagyon jó a Fenistil csepp, nálunk is nagyon beválik, kár hogy vényköteles.

Anikoh már figyeltem, hogy egyforma a szőnyegünk :wink:

Heni
KépKép
heni81

Most mondták be a hirekben, hogy adókötelessé akarnák tenni a csp, na nem hiszem, hogy ezek normálisak, lassan a levegővétel is adóköteles lesz :evil: gáz ez az ország!

Heni
KépKép
heni81

gyors bekukk

KTimi: na aggódj, minden szupi lesz...Ádi nagyon ügyes lesz..élvezni fogja a repülést..csak cunit vagy innivalót vigyetek neki felszálláshoz..hogy nyeljen..ne duguljon be a füle.

KépKép
kaqk
Debrecen

Betegeskedőknek jobbulást!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindolanda
Pásztorvölgyibe.

Osztálytalálkozó rémes volt :( 3 tanár 4 diák az arány. De mi legalább akik ott voltunk, beszélgettünk egy jót.

Viranka
Mázlisták vagytok, ezek szerint a mi osztályunk nem ennyire összetartó. Másfél hónapja tudnak róla az emberek. Rövid hajjal is édes a lányod :)
amúgy meg az a lényeg meg a szerencse, hogy neki tetszik :) nekem fél mm-t sem lehetett vágni a hajamból :lol:

Granda
Nagyon kedvcsináló volt a leírásod.

KTimi
Egyiptom az klassz. :) nagyon jó utat nektek és reméljük, hogy Ádi aludni fog a repülőn.
Ádi nagyon édes és izmos testű :)

KAqk
20-25 fog :shock: itt meg lassan beköszönt a tél :(

Maggie
Sztem. a szolgáltatóknak meg ez a dolguk...szóval nem a te hibád :)

Regi
Nagyon kellemes színe van a csempének.
Milyen az a cumitartó selyemlánc? Én is szenvedek a cumi elhagyásokkal.
Már előre is ...fúú de klassz lesz, ha lesz mosogatógéped :) nekünk is csak ha költözünk akkor lesz (elvileg)
Bölcsiig szerintem simán megtanul nem kézzel enni, különben is látni fogja hogy ti sem kézzel esztek és ő is evőeszközökkel akar majd. Szép súlyban van a kisasszony :)
Pneumo: mi igen

Ágica :(:( jajj de ugye nincs tüdőgyulladás, csak a gyanú???!!
Hát ez a gyermek nem habozott rendesen nekiesett a tortának :lol: mennyit takarítottál utána??:)

Éva
Nagyon klassz volt a torta :) látom Malacka megborult :lol:

Nyekrit
Hurrá rosszullét elmúlás..igaz Pandinak küldtem egy kis róka űzőt, de lehet eltévedt :)
Voltatok már 12 heti UH-n? Mondjuk a 18 hetin nagyobb esély van a nemét látni. Nagyon izgalmas :)

Granda
Linda is elbűvölő és itt is csatt :) írigy vagyok nagyon :)

Kiskolbi
No már megint :) már hogyne hiányoztál volna.
Bocs, de már kezdtem aggódni, hogy csak az én lányom hisztis...de látom Máté is hasonló szindrómákat mutat. Dől mint a zsák :) hát az állni tanulásnál is hasonló volt, ha jól emlékszem. Lassan már szabadalmaztatnotok kellene a Máté-féle zsákos dőlést. De szuper ügyes, hogy ő is elindult. Tudod Lillus sem kapkodja el a dolgot :)

Mesi
Doki :( azért gondolom sajnálod, mert úgy emlékszem szeretted.

Voltunk tegnap Nektarinéknál látogatóban és Robesz tényleg elbűvölő :) olyan dinka voltam, hogy nem vittem gépet, pedig annyira cukik voltak együtt. Nagyon háziasan együtt söprögették az udvart :) és Lillus jól kikutyázta magát :)

Vindolanda
Rugi annyira cuki kis huncut pofijú :)

Panndi
Hányás :(
Boldog második házassági évfordulót!
Kép

Boldog szülinapot Linda, Bálint és Boti, Niki, Petra, Valter, Levi
Kép

Szüleimnél jól éreztük magunkat. Anyu sütött fini pogácsát, jól bekajáltunk Lillát is beleértve. Meg jöttek vendégségbe, apu barátja a feleségével meg a kislányával (14 hónapos)
és velük is beszélgettünk egy jót. (én is jóban vagyok velük)
Osztálytalálkozó mint írtam korábban elég cikire sikeredett. Nem hiszem, hogy mostanában lesz kedvem osztálytalálkozót szervezni. Az érdektelenség nagyon rosszul esett.
Öcsém kicsit hisztis volt most. Állandóan Lillával "vitázott" :( valahogy sehogy nem akarta megérteni, hogy ő még kicsi és mindent meg akar nézni és erre a pár napra legyen kicsit engedékenyebb.
Nem mindig ilyen ám.
Amúgy járás még szinte mindig úgy, hogy köztünk szaladgálva sok lépés, de amúgy ha el is indul pár lépés után inkább letérdel vagy nyújtja a kezét, hogy fogjam meg.
Hisztit maximálisan csak azzal tudom megszüntetni, hogy hátat fordítok neki és otthagyom. Akkor abbahagyja és jön utánam és legtöbbször már semmi baja mire hozzám ér.
Most szerencsére nagyon rendesen eszik :) mindenféléből kér :) reggeli tejes müzli, bukta, kalács...meg sorolhatnám. A mi kajáinkból is mindig kér és adok is neki, ha csak nem valami nagyon tömény (de olyat mi nemigen eszünk)

Tegnap voltam a munkahelyemen leadni a dolgaim...mert hát letelt az 1 év...gyorsan elszalad. Sajna a kollégámmal beszélve a mi részlegünkön változatlanul nagyon vacakok a kilátások. Sajnos a tegnap zárt negyedévük is nagyon rosszul sikerült :(
Lilla meg remekül érezte magát, jól kifáradt. Mert ugye mindenki megnézte beszélt hozzá. Mikor jöttem el már nagyon fáradt volt (a vállamra hajtotta a fejét) a kocsiban el is aludt. Aztán Nektarinéknál megint remekül kifáradt és még rá sem értem az M0-ra már aludt :)
Este otthon meg érdekes volt...hazaértünk nagyon fáradt volt, elvittük fürdeni, először azt hittem nagyon gyors fürdés lesz, de aztán neki állt játszani. Utána mikor kivettük megette a tápszert (!!!) és már szinte álomban öltöztettem. Miután beraktam az ágyba rá vagy 10 percre ki kellett vennem, jó nehezen (simogatni kellett vagy 20 percig a hátát, ami nálunk már nehezen elalvásnak számít :lol:) erre vagy 20 perc múlva ki kellett hozni, mert teljesen felébredt.
Aztán meg alig bírtuk leállítani. Kint bulizott a nappaliban. Körbe körbe rohangált a fotel körül és sikítozott meg ilyenek. Mi meg csak lestünk az apjával, hogy most mi lesz.
8kor elkaptam a grabancát és beraktuk az ágyba, volt nagy nyavalygás, de hosszas küzdelem után vagy fél 3/4 óra csak elaludt....azt hiszem teljesen megkavarodott a tegnapi mozgalmas napunktól, meg az össze-vissza alvástól :)

Nemsokára megyünk Ringatóra :) annyira szereti Lilla. Mondjuk most alszik, mert 6kor kelt :shock: még szerencse, hogy 3 csoport van.
Közben már voltunk csak előtte már nem tudtam elküldeni.

KépKép
KépKép
fleur

Hát ha a csp adóköteles lesz az frankó lesz :( így is hatalmas összeget képvisel, mi a fenét lehet még azon adóztatni.

Viranka
Szorítok a hatalmas tervek megvalósulásához :)
És a gyógyultság meg remek.
Ezek szerint végre függönyötök lesz :lol: és látjátok a monitort :)

KTimi
de jó lesz mindjárt indultok..persze előtte pakolsz vagy 2 napig :lol:

Lilla már csak jövőre kapja meg a 15 hós oltást. Mondta a védőnő, hogy mivel annak vannak szövődményei inkább ne adjuk be neki karácsony előtt. Hát nem bánom.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur: ott én is jártam párszor. Emlékszem, az egyik barátnőmmel valami rádiós helyiségben jártunk :roll: :roll:
De mikor én 14 éves voltam, még épp nem indult be.
De az épülete tetszett. A Szilágyit ugye abba a jó kis lajosvárosi kockába költöztették ki. Egy évet még voltam kolis a régi épületben, de akkor már a Sancta Maria-val együtt használtuk.

Csp: hát, akkor levonnak a 12 ezer forintból kb. háromezret? Legyenek vele boldogok :evil:

Amíg Rugó aludt, hurkát sütöttem estére a jegyzetelés közben. És telement a lakás léggyel a szellőztetés alatt. Jaj, de utálom őket. Most fogdoshatom meg a kis dögöket :evil:

Anikoh: hogy álltok a náthával?

Panndi: boldog házassági évfordulót!

Szép napot, megyek, begyűjtöm a legyeket. V.

Kép
vindolanda

Na, az egyik legyet meg is fogtam. 8)

Kép
vindolanda

Begyűjtöttem őket :lol: De nem ölöm meg a legyeket, hanem kiteszem őket az ablakon. Nincs szívem agyonnyomni :?

Kép
vindolanda

Hú, lányok, Rugó lépett egyet felém. A széknél állt, és a vizes flakonja irányába tett egy lépést, állt 1 mp-ig, aztán elkeseredetten leült :lol:

Rossz élmény lehetett neki, mert azóta nem próbálja újra :lol:

Kép
vindolanda

Regi: mi beadatjuk az olást.Eredetilig is tervben volt csak 2 éves kor után, hogy már csak egyet kelljen, de így majd megbeszélem a dokinővel, hogy mi legyen.

Pandi:
Mikor már nagyon szarul voltam kistesóval elmentem a gyógyszertárba ahol foglalkoznak homeópátiával és ott mondta a gyógyszerésznő, hogy kimondottan terhes mamáknak vannak az első 3 hónapos rosszullétre kifejlesztve homeopátiás szerek. 2 félét kaptam és állítom, hogy mikor már nagyon gázos volt az állapotom és bevettem akkor használt.

Hát a baba nemét valószínüleg nem mondja meg a doki, mert azt mondta 12 hetesen még nagyot tévedhet.Inkább tutira megy és majd 18 hetesen.Na azért jövőhéten megyünk akkor ugye már 13 hetes leszek (az nem 12 :D ) tehát azért valamit megpróbálok kihúzni belőle.

Jó nagy vonalzója lett Kistesónak.Szegény Marci szinte leszorult a hozzászólásaimról.

Marci egyébként lassan javulgat.Keveset köhög de az orra még mindig folyik.

Hát zokni és harisnyavétel van nálunk, de katasztrófa a választék.
Méret majd mindenhol hiányos.Ha lehet kapni Marcira valót akkor az kockás vagy csikos oszt' jónapot. A harisnyákat nem lehet szétbontani ezért aztán sikerült 2 db 80-ast hazahozni ami nagyobb mint Marci.(és ezeket baba boltban vettem tehát éppen lehetne a méret az a mi rá van írva)
Így mostmár vagy 5 helyről vadászgatok 1-1 zoknit harisnyát. Bezzeg a rózsaszín királynős, csillagos, virágos zoknik csak ugy folynak le a polcokról. Na ezért is kell nekem lány.Legalább az egyiküknek legyen egyszerű a vásárlás.
Mondjuk szerintem ez minden ruhaneműre igaz.Lányruhákból mindig több a választék.Ez igaz a férfi női kínálatra is.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok

Panndi: Boldog évfordulót!!! Ha kislány Petra? :wink:

Fleur: Igen,csak gyanús mert negyon zörög a kis tüdeje de még nem mondja rá hogy az. Sajnos nem jó eléggé szenved vele! :cry:

Vindolanda: Egy lépés az is lépés :lol:

Mesi: Nem akarok beleszólni de ha gondolod aki most szül barátnőm a Péterffybe egy tündéri szülésznőt fogadott fel azt hiszem a keresztneve Heni és teljesen meg van elégedve vele nagyon kedves hölgy.Megkérdezem neked a számát?Teszem hozzá a b.nőm hétfőre volt kiírva de még sehol semmi...

Maggie: Annyira szeretem olvasni a hozzászólásaidat :)

Heni: Örülök hogy Péterke jobban van a fenistil cseppet mi is szedjük napi kétszer még az is!! :roll:

Regi: Ahogy meggyógyul én is beadatom neki!!

KTimi: Tuti minden oké lesz Ádival és a mamival is a repcsin :)

Viranka: Nagyon édi vagy köszi az érdeklődést de pont a patikába voltam és közbe a csajszi is kérdezett :oops:

Petrán sajnos semmi javulást nem látok és egyszerűen nem hajlandó bevenni az antibiotikumot apájával ketten küzdünk vele :oops: taknya mintha nem is csökkene hanem inkább mintha egyre több lenne pihenni semmit nem tud mert szegény ha leteszi a fejét akkor köhög vagy épp nem kap levegőt :cry: pénteken vissza kell vinnem hogy ráhallgasson a tüdejére hogy van e javulás.Ráadásul reggel 7-től 9:30-ig 6x kakált :shock: :shock: azóta meg még 2x :shock: Fel is hívta a dokinőt hogy ez igy jó e? De állítólag az antibiotikum meg utána rá két órára kapja a normaflore-t. :roll:
De hogy ez azért még ne legyen ilyen egyszerű apa is meg én is betegek lettünk az én dokim nekem is antibiotikumot adott mert meg van dagadva a nyirokcsomóm :oops:
Van azért ezekbe a sok rosszakba jó is PEtrám már eléggé beindult járásügyileg hosszába a nagyszobát apától anyáig simán nevetve :lol: De ha úgy van kedve az ágy mellől is elindul a oroszlánjához :lol: vagy hozzám :lol:

Bocsi kicsit sokkk voltam. :oops:

Kép

Kép
agica1126

Nekem ez a kedvenc harisnyás képem legalábbis nekem nagyon bejön az ilyen harisnya :lol: Kép

Kép

Kép
agica1126

Bakker ez nem az de ciki :oops:

Kép

Kép
agica1126

Kép

Kép

Kép
agica1126

Na a második kép az:):)

Kép

Kép
agica1126

Köszönjük a köszöntéseket :)

nyerkit: lehet, hogy megint megpróbálom a homeos dolgokat, Zsófinál nem segített, de hátha most... :roll:

ágica: bizony, ha lány, akkor Petra lesz :lol: Eddig csak szép és kedves Petrákat láttunk :wink:
Vendég

Ágica: ez nem jól hangzik :? Remélem hamar rendeződnek a dolgok :roll: De a harisnya az tuti! Meg a fejlődés is dicséretes.

Harisnya-zokni és egyebek: én is azt tapasztaltam, hogy a lányka rucikból sokkal nagyobb a kínálat. Normális fiús színekből meg alig vannak dolgok. Persze lehet, a lányos anyák máshogyan érzékelik.

Harisnya - na, két db 80-asat sikerült vadásznom, meg két nagyobbat. Az egyik, teszem hozzá, világoskék :shock:
A zoknikkal kapcsolatban már feladtam a csúszásgátlós, ámde nem rózsaszín és 20-as méretűek beszerzését. De isteni sugallatként elmentünk a helyi kínaiba, ahol hirtelen találtunk sötét színekben megfelelő darabokat 200 ft-ért. :shock:

Viszont kesztyűt egyelőre sehol sem lelek. Bébikesztyűket igen, de azok már nem mennek rá Rugó kezére. Úgyhogy egyelőre kesztyű nélküli gyermekem van.

Kép
vindolanda

Jajj, de bunkó vagyok:
Móni: köszönöm szépen, hogy az anyagot elvitted virankához, és ejnye, hogy nem szóltatok, hogy erre jártok :? De tényleg köszi, aranyos vagy!

viranka: Neked meg majd írok privit, és előre is köszi :)

vindolanda: nekem is :wink:
Vendég

Nyekrit!

Milyen homeos bogyó van hányingerre és tsaira? Mert húg szenved de nagyon 8)

Panndi!
legközelebb szólunk :)

Harisnya:ma sikerült Bálintra ráadnom egy bézs színűt örültem h. egyszínű :) aztán láttam virágok is vannak belekötve 8)

Regi!
mosogatógépről még :) van pult alá építhető,beépíthető és teljesen beépíthető aminek a kezelőszerve ha kinyitod akkor látszik :) a Zanussi,Elektrolux és AEg egy termékcsalád a Zanussi a lebutított az elektrolux azt tudja amit az Aeg gépek pár évvel ezelőtti modelljei(vagyis 7-8 évvel ezelőtt agytágításon ezt mondták)

S kicsi fiam tanult Grétától :) bemutatta h. fel tud állni Ő teljesen egyedül,minden kapaszkodás nélkül s gondolkodva h. merre is induljon s aztán foduljon s utána huppanjon a sejhajára :)
amúgy ma du. extra hisztisek voltunk mind3an felváltva üvöltöttünk 8) :oops: vajh milyen front jön ?

Kolbi!
ha már iylen ritkán jösz,akkor képeket is tehetnél a csókosszájú Mátéról :) Fleur ez Rád is ovonatkozik :) meg mindenkire :) 8)

nyugodalmas jó éjt :)

KépKép
viranka

Halihó!

Még nem vettem fel a fordulatot :oops: , a tegnapi nap jól kiütött. Annyi energiát leszív rólam egy ilyen esemény, hogy utána alig tudok magamhoz térni.
Vacakocska meg kis tünemény volt az anyukámmal, nagyon büszke vagyok rá, engem meg persze "terrorizál" tovább. :lol: :lol:
Viranka, tényleg v.milyen front jön, a mai nap elég furcsára sikeredett. Öleld meg a nevemben Bálintot, nagyon ügyes. :lol:

Bocsánat, nem szólok hozzá szinte semmihez, csak Ágicának szeretnék valamit. Tegyetek a kiságy egyik oldalának lábai alá könyveket pl., hogy kissé megemelkedjen a fejrész, ahol Petra alszik. Féligülő helyzetben könnyebb levegőt venni, hátha segít neki is. Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen gyógyul, lehet, hogy nem jó antibigyót kapott. Azért azok szinte egyből szoktak hatni.

Jaj, valakinek házassági évfordulója volt, talán Panndiéknak? Nagy gratula!

No, még egy megragadt. Vindo, Albert is biztonságosabbnak érzi a mászsást, a leülést. Egy-két-három lépés után úgy Máté-módra omlik a karjaimba. A múltkoriban meg csak néztük, hogy milyen sokáig állt, valamit szorongatott éppen a kezeiben, észre sem vette, hogy önálló. Ilyet szoktam én is csinálni vele, hogy fogd csak meg ezt vagy azt, akkor úgy marad kis ideig. :lol: Állítólag én is úgy tanultam meg járni, hogy kukorica csutkát fogdostam, az volt a "mankóm".
No, megyek, mert eléggé le vagyok amortizálódva.
Szép éjszakát Mindenkinek!
dmaggie

Jó reggelt!

Kékszemű, gyönyörű Petrusunknak nagyon sok boldog névnapot

Ágica Grétacicának is van ilyen harisnyája 8) zöldben, sárgában és rózsaszínben :wink: :lol: :lol: Imádom benne :lol: :lol:
Jobban van már a kicsilány?

Panndi hirtelen jött ötlet volt.
Ha legközelebb megyünk, szólok :lol:

Viranka :lol: :lol: :lol:
Gratula Bálintkának :lol: :lol:
Gréti is tanult. Újra mászik négykézláb :shock:

Maggie elhiszem, hogy leszívja az energiádat.
Én holnap megyek, de már most tiszta görcs vagyok :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó Reggelt!

Köszönjük a köszöntést!!Ez már a második névnapunk :wink: :lol:

Lmóni: Mivel ez egy boszitopik tegnap leírtam hogy nincs jobban és csak annyit hogy ma még csak egyszer szippantottam az orrát :lol: Többet nem merek leírni lehet még ez is sok volt :lol:

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt!

Petrusnak boldog névnapot! :)

Kép

Karcsikának boldog 3. szülinapot! :)

Kép

Olyan szinten zörögnek (még mindig tetőtér), hogy Szeli tegnap is csak 2x fél órát tudott alduni... Nagyon mérges vagyok!!! :evil:
Így sajna nem tudom, mikor tudok ideülni, remélem, most azért tud alukálni egy nagyobbat... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Na leírtam az orrszívást :? Nem kellett volna :? :lol:

Kép

Kép
agica1126

Viranka! Mikor dobsz képet a felújításról??? :)
Tök jó, hogy ízlik Bálintnak a tápszer! :)
Lassan eheted a sajtos-tejfölös lángost! :lol:

Én meg rájöttem, hogy ahogy terveztük a ház hozzáépítését, úgy nem lett volna ablak a konyhámban... :shock: De hogy ezen eddig hogy nem akadtam fenn??? :roll:
Szóval tegnap egész nap sík ideg voltam, mert Apa meg nem akarja megterveztetni, mert ő nagyjából ért hozzá... De agyalni sem akar rajta, mindig csak "majd". Úgyhogy egyész nap a fejemet törtem a megoldáson, most van egy ötletem, még puhítom Apát, hogy elfogadja. Eszerint viszont még nem lesz konyhám az első körben (csak a mostanit fogjuk használni), csak majd a hozzáépítésnél, jövőre! :)

Köszönöm a mosogatógépes infókat!!! :)

Ja! Fontos!
Silka, Fleur, Irina! A védőnőm mondta, hogy ebben a korban egyáltalán nem szokatlan, ha jelentősen csökken a gyerekek étvágya, esetleg súlycsökkenés is előfordulhat, mert annyira a mozgással vannak inkább elfoglalja. Ha ilyen van, de ijedjek meg!!!

Panndi! Boldog évfordulót Nektek! :)

LMóni! Nálunk lehet csak szülésznőt fogadni, ezek szerinte ez nem/sem egységes...

Fleur! Sima cumilánc, csak nem az a műanyag, hanem ilyen selyemszalag a végén csattal, amit a hálózsák külső részére csatolok, így nem nyomja. Azóta nem kelünk éjjel 1x sem emiatt! :)
Mutattam fotót is róla Irinának, ha akarod felteszem még1x!
Na, látom, javul az étvágya Lillának! :)
Szelit is mindig felélénkíti a fürdés, így most már, ha nyűgös, inkább megyünk hamarabb! :)

Jaj, ez a 15 hós oltás ennyire gáz??? Milyen szövődményei lehetnek???

Vindolanda! Nekem ezért van minden ablakon szunyogháló, utálom, mikor ott zümmögnek a fejemnél. Ráadásul itt a lépcsőháznál (a konyhaablak mellett) van még egy darázsfészek is... Tudod, amelyik ha megszúr, még él utána... fujj! :evil:
Szelinek még 2 hét kellett, amikor már néhány lépést megtett (10 hós korában), hogy teljesen elinduljon! :)

Ágica! Hát jobbulást az egész családnak!!! :(
Gratu a járáshoz! :)
Szelinek is van ilyen harisnyája, csak rózsaszín, és épp 2 hete mesélte az egyik barátnőm, hogy a nagyobbik fiának is vett ilyet kékbe... :lol: Nem látta, hogy milyen a minta a lábfejénél... :lol: Mérges is volt, hogy miért gyártanak kéket ebből a fajtából, tök megtévesztő, összecsomagolva nem is látni...

Na, ezt most elküldöm, ki tudja Szelikém mennyit tud aludni...

Kép

Kép
regcsiken14

Rucik: Hát én azért tudom Szelit öltöztetni. Főleg a teszveszről szervem be a rucikat, ami meg ott nincs, vagy nem találok szépet, azt megveszem a boltban! :)
Viszont én meg tapadós talpú harisnyát nem találok Dunaújvárosban... :( De zoknik szoktak lenni! :) Én Szelinek már 1-2-est veszek harisnyából (86-92-es). :)
Vindolanda! Szerintem a kesztyűnek még nincs szezonja, csak a hideg jött be hamarabb, akkor én is vadásztam... :roll:

Viranka! Graulálok a felálláshoz! :)

Maggie! Nálunk pont fordítva van, Szeli Anyunál fesztiválozik! :) Már „ráparancsoltam” Anyura, hogy nincs délutáni együtt alvás, nincs utcán kézben cipelés (pláne, hogy nagy távokat is tud már a saját lábán menni Szeli). Apának meg mondogatom, hogy nincs nasi adás... de sajnos ő nem tartja be... :? Ez van...

Szelinek is dugul még az orra, de ha szívom, nem jön semmi, így most nem is szívom, csak cseppentek. Mivel voltunk dokinál, és nézte, hogy nem piros a torka, és a fülével sincs gond, így nem aggódok. Pláne, hogy kapja a vitaminját! :) A közérzete nagyon jó, és az étvágya is teljesen visszatért.
Viszont a tízórait egy az egyben ki kell hagynunk, így elfogadja tőlem villával/kanállal az ebédet. :) Persze néha belenyúlkál, és ő is betesz a szájába 1-2 falatot! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk! Neked akartam még írni a fogyival kapcsolatban, hogy én is jobban pörgök, ha kevesebbet eszem, csak sajnos átbillenek nagyon, mert túlpörgök, és ideges/türelmetlen leszek. Így kevesebb evés mellett még ezt is valahogy el kell viselnem (nem különben a környezetemnek), vagy valami megoldást kell rá találnom! :?
Azt viszont egyértelműen állíthatom, hogy mióta nem cigizek, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok! :D De az se volt könnyű, az biztos! Állítom, hogy nekem Szeli nélkül nem is sikerült volna!

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, a harisnyák nekünk sem csúszásgátlósak. Igyekszem ráhúzni a lábára egy zoknit azonban, ha szerencsém van, nem szedi le. Így nem korcsolyázik szegény :lol:

A kesztyűnél tényleg lehet gond, hogy még nincs szezonja. Bár a Tescoban most néztük 26-án, állítólag akkor már őszi ruhák érkeztek. De kesztyűk csak babakesztyűk voltak. Megyünk még a Brendonba is, és végül marad egy debreceni kínai diszkont, ami akkora, mint egy lóistálló.

Petrus, Karcsika - az ünneplőknek sok boldogságot!!!

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Nekünk érdekes éjszakánk volt, nyüglődött Péterke, mint még soha, komoly rágó fog áttöréseink vannak,azt hiszem már 11 foga van, bár még pontosan nem vizsgáltam meg, elég nagy macera az orrtisztitás.
Más baba sem hagyja? Vagy csak Péter? hihetetlenül küzd ellene.

Regi biztosan ki fogtok tudni találni valamit a konyhára is, de ablak nélkül nem lehet egy konyha. Nekünk tálaló, konyha együtt van és csak a tálalóban van ablak, de igy is kevés, mert nem elég világos a konyha és állandóan világitok.
De majd most, ha megcsináljuk a konyha mellé a nappalit is, onnak is csak csak be fog szivárogni egy kis napsugár.
Majd dobj te is képeket a felujitásról!

Maggie pihend ki magad :wink: ha tudod.

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Jaj, de hosszú, nehéz éjszakánk volt. :twisted:
Most főzőcskézek. Visszajöttem, már megint kifutott a levesem. Jellemző. :oops: :oops:

Nagyon örülök, hogy jobban vannak a szépséges leányzók! :lol:

Petra, sok boldogságot kívánok névnapodra!
Tornádó Karcsikát meg Isten éltesse szülinapján!

Móni! Sok erőt kívánok Neked akkor a holnaphoz. Pedig mi nem is igazán nagyon közeli rokont vesztettünk el (nagyika testvére halt meg), csak az a borzasztó, hogy egyrészt még nem volt öreg, (69 éves) másrészt meg egy olyan ember ment el, akihez hasonlót nem is nagyon ismertem. Soha nem bántott volna meg senkit sem egy rossz szóval sem, a szeme olyan tisztán, becsületesen, derűsen csillogott mindig, még a komoly szívműtéte után is, ami szerintem ritkaságszámba megy. Tetézte a szomorúságot az, hogy kiderült az Albert nagymamája egyáltalán nem tud viselkedni.

Minket is meglátogathattok, ha ilyen jó Gréti kisugárzása. :lol:

Regi! Ez az agyalós dolog nekem nagyon tetszik!!!!!!! Úgy tudom élvezni, jó tervezgetést! Mosogatógép tényleg szuper találmány, azt féltem a legjobban a háztartásban. :oops: Nekünk is csak a kicsi van, de már nem elég.

Ruhák: én a múltkor véletelenül (iskolakezdés előtt) találtam a Coraban harisnyákat, akkor gyorsan meg is vettem, ráadásul az árak is jók voltak: 300-600-ig. Már fel is avattuk őket.

Felébredt Manókám, mennem kell. Aludt talán egy félórát is. Éjszaka is ezt játszottuk. :twisted:
dmaggie

Sziasztok!

Csak röviden tudok jönni. Megjártuk a gyerekorvost, Zsozsi beteg, tele az orra, hurutosan köhög, megy fel a láza, csillog a szeme, tök elesett, csak anya ölében alszik el.... Sterimar, orrszívás, Nasivin, Rinathiol, Cebion, és ha nem használ, antibiotikum + Normaflore.
Most alszik a drágám, éjjel szörnyű, borzasztóan trutyisan köhög (már az én torkom is fáj). Piros a torka is, reggelire szinte csak a kakaóját itta meg.
Szóval most ránk jár a rúd, de igyekszünk minél hamarabb kilábalni, mert jóóóóó lenne egy nagy talit szervezni most, hogy lementek a szülinapok. :D
Jövök, amikor tudok.

Kép
Kép
Kép
gremese

Szegény kis Zsózsónak jobbulást! Csúnya virusok :evil:

Nem is irtam, hogy tegnap volt itt a védőnő, miutám mi a múlt héten voltunk nála :shock: nagyon buzgó lett. Kezembe nyomott egy papirt, hogy töltessem ki a doktornővel ( 1 éves vizsgálat), pedig a doktornő nem is emlitette kedden :shock: hogy itt is milyen káosz van. Na nem baj úgy is kell kérnem beutalót 22. neurológiára vérvételre, meg vizsgálatra. Meg megsürgetem ezt a pneumot is, a kutya fáját, hát lassan könyörögni kell érte.
Szupi a doktornő, csak túl sokan járnak hozzá, igy szerintem sok a baja, de hát ez a munkája.

Maggie akkor hasonló éjszakánk volt :evil: Péterke nekünk amúgy is érdekes alvó, ha mellettünk alszik, szuperul alszik, de a fránya kiságyban nem megy neki.

Mostanában lefektetés után többször is ébredt, aztán kitaláltam, hogy aludjon a nagyágyon amig mi nem fekszünk le, érdekes mód ott nem kel fel. Vagy tényleg nagyon nem jó a kiságy, vagy ennyire igényli hogy ott legyünk mellette, és érezze az illatunk.

Kistesó fogja örökölni a kiságyat, de erősen gondolkodom rajta, hogy át kellene helyezni máshová.

Heni
KépKép
heni81

Emese!!!!! Már 100 nap alatt????!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsozsónak gyors gyógyulást!
dmaggie

Vindolanda
:lol: mit kerestetek ti a rádiós helyiségben :roll:
Igen akkor indult, amikor én kezdtem. Azaz mi voltunk az első 3 osztály egyike.
Hurrá :) ügyes Rugó :) biztos nem rossz élmény volt, csak így szokták kezdeni :lol:

Nyekrit
Hát igen a harisnya méretezésekkel mi is sz...vunk. Tavaly vettem neki egy 6 hónaposra valót, amibe most nőtt bele. Azt meg első felvételkor valamibe beleakasztotta és ki is szakadt :roll:

Ágica
:(
De azért a lépegetés nagyon szuper és a kis harisnyás csajszi is nagyon édes.

Lányos kontra fiú ruhák: amikor meg a lányos anyák csajosat keresnek tuti csak fiús van :) pl harisnyából és zokniból többek közt :)
Amúgy mi is a helyi kínaiban találtunk tök jó tapadásos zoknikat, meg harisnyát és persze jó az ára is no azért Cundából is vettünk pár zoknit, meg a sapiját és a kesztyűjét. Tényleg csodaszépek :) és látnátok a kabátját :)

Viranka
wow :)
és tuti jön valami vagy egyszerre jön a foga mind3mótoknak :lol: Lilla is nagyon hisztis nyűgösen indította a reggelt :)

Petra baba boldog névnapot!
Kép

Móni
Drágám hozzánk mikor jöttök??? Vagy mi menjünk?? :)

Karcsika
Boldog szülinapot!
Kép

Regi
Mikor költöztök? Szerintem mikor a mi részünk épült már minket is előre utáltak a szomszédok. Mi is a tégla ház tetején lakunk utólag ráépült tetőtérben. Gondolj arra, hogy utána meg meg egy pár családnak milyen jó lesz.
Persze gondolom ez nem vigasztal olyan nagyon, de hátha kicsit...
Köszi, hogy a kajás infót leírtad. Tuti nem viszem decemberig védőnőhöz :lol:
Jaa olyan nekünk is van, de légyszi tedd fel még1x a fotót a kedvemért..köszke
15hós oltás láz az szinte biztos, nyűgösség levertség ennyi a külső jel, aztán nem tudom milyen egyéb szövődmények vannak. Lehet utána kellene olvasni :roll: :?
Tapadós talpú harisnya??? :shock: még nem hallottam, hogy lenne olyan, sőt még nem is láttam.
Cigi: mire jók a gyermekek :)

Heni
Lilla sem hagyja

Maggie
Éjszaka :(
Kép
Gréti kisugárzása határozottan az :) Lilla tőle tanulta meg 5 hónaposan a cumi ki és berakosgatását :)

Mesi
:( puszi a kis tündérvirágszálnak
Kép

Talit már én is akartam javasolni. Olyan jó lenne.

Éjszaka nem volt olyan vészes..párszor azért ébredt, de szerencsére nem volt nagy üvöltés. Tegnap viszont kihagyta a vacsit :shock: csak valamikor hajnalban ette meg.
Ma meg olyan nyűgös sírósan ébredt..nehezen, de azért jobb kedvre derítettem. Intenzív mutogatásba kezdett, de továbbra sem a könyvekben, hanem a lakásban, meg ha kint vagyunk.
A könyveket még mindig csak lapozgatja.
Járás egyre jobban megy..most már sokszor ellöki a kezem magától.
Délelőtt lementünk bevásárolni, aztán meg a játszóra...és irtóra jól érezte magát. Csúszdázott, hintázott és homokozott...volt játszópajti is. Aztán meg jelzett, hogy fáradt..elindultunk haza és előrebukott a kocsi karfájára és bealudt :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Petrusnak
Hátha segít
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Karcsinkának boldog szülinapot!!

Fleur: Nagyon köszi remélem segíteni fog.

Mesi: Jobbulást!! Úgy látom nálatok is az van mint nálunk :oops:

Kép

Kép
agica1126

Heni: Petra is nagyon küzd az orrszívás ellen de most bealudt és hallom hogy teli az orra megint.

Regi: Én is okítom néha a családot hogy mit ne csináljanak Petrával mert utána én szívok de mintha nem mondtam volna semmit :lol:

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: