Sziasztok!
Gyuzsó, a kismamás kendő 4,5 méteres volt, és amire meg a megkötési útmutató volt, az meg 5,7-esre volt, az a plusz 1,3 m nekem pont hiányzott, hogy még a derekamon is áttekerjem.

Akkor tényleg nincsenek óriási különbségek a méretek között.
Na, pont a te véleményedet akartam kérdezni az oltás ügyben, hogy mit gondolsz, mert most ez nekünk is aktuális. De akkor nem véletlen, hogy nem azt reklámozzák?
Kriszta, az ízületi kattogás vitaminhiány. Nekem is volt, meg izomfájás is, pont itt érdeklődtem, és elkezdtem multivitamint szedni, és 1 hét alatt elmúlt.
Dorka, Berkének szerintem összejött a kistesó és a dackorszak. A hisztik bizony jöhetnek, de biztos, hogy idővel nem lesz ennyire durva. Hogy mennyi idő, az nagyon változó.
Banana, nekem sok tej mellett 8 hétre megjött, aztán a Cerazette-el 5 hónapig nem. Utána abbahagytam a tablettát, és azóta megint megjött.
Altatás, nálunk is 2 éves kor körül volt ugyanez. Mivel én közben terhes is voltam, és különben is úgy gondoltam, hogy nem árt senkinek, hagytuk, hogy Bene átjöjjön, ha akar. Azt gondoltam, hogy most nem akarom erőltetni, hadd jöjjön, beszélni nem tudott, nem tudtam, mi lehet az oka, ha megnyugtatja, hogy ott szuszogunk egymás mellett, hát legyen. Egy idő után magától abbahagyta, ha beteg, vagy ilyesmi, akkor megint jön. Pl most, az ovi miatt. Én hagyom, azzal együtt, hogy a saját ágyában alszik el.
Elaltatásnál pedig a végeláthatatlan altatásokon az segített, hogy apja kezdte el altatni. Jó alibi volt, hogy megszületett Villő, és én meg Villőt etettem olyankor. Apjával 10 perc alatt elalszik. Nálam nem.
Féltékenység ügyben nálunk fejlemény van. Bene azóta is ellöki, és próbálja megütni Villőt. Látványosan nagyon féltékeny. Ma pl nem fektethette őt le az apja, hanem én.

Mondanám, hogy az oiv bakavar, de pont ebben a 1,5 hétben nem is volt oviban. Vag az,hogy Villő mászik, feláll, belenyúl, lefoglal, stb. tanácstalanok vagyunk. Így első körben azt találtuk ki, hogy váltunk. és szigorúbb napirendet tartunk este. 7-kor vacsi (és apának kötelező lesz hazaérni), Villő megy fürdeni, én meg addig játszom Benével, aztán Bene fürdik apjával és alszik, Villő közben vacsizik, így ugyanakkor fekszenek le, de közben Benével külön külön mindketten foglalkozunk.
Meglátjuk, most 1 hétig Győző Kanadában lesz konferencián, addig úgyis csak én leszek, és ha minden igaz, szerdától mehet oviba, lehet, hogy az is módosít a dolgokon.
Amúgy én is nagyon kivagyok. Kezdek belefáradni a mindennapi verklibe, pedig 1 hónapja még nagyon lelkes voltam. Nem tudom, mi tört rám, de már olyan is eszembe jutott, hogy ki kéne költözni 1.2 évre Finnországba. Én finn szakon végeztem, a férjem simán találna angol nyelvű munkát, és ott a kismama-lét, minden olyan élhető, ő kevesebbet dolgozna, stb. Én is foglalkozhatnák a hobbimmal, a finnekkel.

Pedig ezidáig nem nagyon akartam volna kiköltözni. De már meguntam, hogy arról szól az életünk, mit hogyan spóroljunk, és hogyan éljem túl estig, amíg Győző hazaér. szeretnénk még 2 gyereket, és ehhez nyugodt, élhető családi életet is. Most sem kenyérgondokkal küzdünk, de érezhető mégis, hogy verkli van. És ezt utálom.
Erről jut eszembe: turákló több is van kilós, szinte minden kerületben. De a Rákóczi úton több is van a Blahától a Dózsa György útig bezárólag mindkét oldalon, ezek közül az egyik csak gyerekruhás, de az viszont beárazott. Ott 490.- 690.- 1200 körül vannak a ruhák. Villőnek pl overállt 1200-ért vettem, 490.- ért bodyt, felsőt, rugit. 690.-ért Benére farmert. Szóval az is olcsóbb árfekvés.